Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 14:38 1 733 2

ВМРО: Плевнелиев си прави реклама с двоен стандарт

  • вмро-
  • плевнелиев-
  • пазарджик-
  • протести
ВМРО: Плевнелиев си прави реклама с двоен стандарт - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Критично обръщение към президента Плевнелиев отправи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Повод е вчерашната позиция на президента, който критикува протестите пред съда в Пазарджик.
Акцията беше организиран от ВМРО , „Атака“ и други патриотични формации с мотива за гарантиране на спокойствието на съда срещу митингите на ислямисти. Основен лозунг беше „България е светска държава”.
Плевнелиев изрази в понеделник притеснение от намесата на националистически партии в казуса в Пазарджик и заяви, че те употребяват делото. В писмото си Каракачанов напомня, че единствената партия у нас, която си позволява да използва съдебния казус за свои конкретни предизборни цели, е ДПС. От ДПС преди повече от месец заявиха, че „следят делото със загриженост”, а високопоставени техни представители нееднократно са защитавали в различни медии обвиняемите, напомня лидерът на ВМРО.
„Това обаче явно не предизвиква у Вас същото притеснение, което демонстрирахте вчера, след като стана ясно, че стотици български патриоти са в Пазарджик. Този двоен стандарт не Ви прави чест”, категоричен е Каракачанов и допълва: „Намесата Ви по този непохватен начин в една твърде деликатна тема ни кара да мислим, че по-скоро Вие употребихте казуса, за да напомните за себе си”.
Председателят на ВМРО смята позицията на президента Плевнелиев за израз на конюнктурни политически намерения. Според Каракачанов тя прилага нееднакъв критерий и създава опасен прецедент, в който реалната опасност се подменя. Заплахата за България идва от страна на радикалния ислям, а не от страна на българските патриоти, напомни лидерът на националистите.
„Не чухме да зовете за спокойна работа на съда, когато пред него имаше митинги с нагла демонстрация на религиозни символи. Чуваме Ви, едва когато пред съда застават хора с български знамена“, пише в писмото си председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    1 0 Отговор
    Много е прав Каракачанов. Надявам се на следващо правителство от ВМРО, Атака и НФСБ - тогава ще става каквото ще става, но ще има промяна в сатуса ни на най-прецакани от всички етноси живеещи в нашата родна държава България! Права и свободи за нас няма иначе - само за ислямистите, м...систите и др. такива, да не говорим за престъпната политико-икономическа олигархия обхванала като октопод цялата държава и всички благини....
  • 2 радио ереван

    0 0 Отговор
    нещастници!