29 Октомври, 2012 11:44 2 139 7

Националисти се събраха пред съда в Пазарджик

  • съд-
  • пазарджик-
  • ислям
Националисти се събраха пред съда в Пазарджик - 1
Снимка: БГНЕС

Около 500 националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик. Днес в града е поредното заседание на делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

В единия край на градината има хора от Националния фронт за спасение на България. На известно разстояние от тях има хора от "Атака" и ВМРО. Малка група мюсюлмани имаше и в градинката точно пред Съдебната палата.

Пред сградата има засилено полицейско присъствие.

На предното заседание на Пазарджишкия съд на 27 септември бяха прочетени показанията на основния защитен свидетел по делото за проповядване на радикален ислям. Според свидетеля организацията "Ал Уакф-Ал Ислами" у нас е получила за година и половина 400 000 евро от Саудитска Арабия за ислямизиране на България.

Според свидетел 003, българската клетка на организацията се е учредила в Истанбул в присъствието на главните подсъдими в процеса, а от 2008 до 2010 г. свидетелят е поддържал връзки с ръководните и изпълнителните кадри. Организацията е имала 5 и 10-годишна програма, включваща благотворителност, възпитателни училища и обучения. Главна и основна цел е ислямизиране на страната.

На заседанието в понеделник по делото ще бъдат разпитани 7 свидетели. Очаква се пред сградата на съда отново да се съберат стотици жители от Пазарджишко в подкрепа на обвинените в радикален ислям. ВМРО и "Атака" пък организират митинг-шествие в подкрепа на спокойната работа на съда в Пазарджик от 9.00 ч., което ще започне от сградата на съда.

Консолидацията на националистическите сили е в ход. Това е видно и от множеството хора, събрали се днес тук, в подкрепа на съда в Пазарджик. С тези думи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов откри митинга, организиран по време на съдебното заседание срещу имамите от циганската махала в града.

Тук сме не за да създаваме напрежение, както се опитват да представят протеста ни, заяви Каракачанов пред събралите се хора. Напрежението го създадоха онези от циганската махала с големите бради, облечени в чаршафи като в Саудитска Арабия и техните подставени лица в дрехи, с които наподобяват на пингвини. Те не дойдоха да защитават някой несправедливо обвинен. Те, със своето абсолютно нерегламентирано присъствие пред съда по време на предните му заседания, се опитват да налагат своето разбиране за живота на всички нас, разгневи се Каракачанов.

Ние сме тук, за да покажем, че мнозинството от българите искат България да е светска държава. Няма да позволим малка шепа провокатори, финансирани от арабски държави, да прокарват радикален ислям в държавата ни и да ни налагат шериата. Ние казваме „не” на това – каза още лидерът на ВМРО.

Случващото се застрашава националното ни единство и териториалната ни цялост, така пък зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки определи делото срещу имамите. В циганските махали навлиза радикален ислям и това не е тайна за никого. Това е една ислямистка революция на българска територия, финансирана извън България. Този процес в никакъв случай не е безобиден. „Вярата е за Бога, любовта е за родината!”, завърши Джамбазки.

Множеството издигна транспарант с текст: „Обединени патриоти срещу радикален ислям“. Присъстващите скандираха „България“, „България е светска държава“ „Долу ДПС”. Митингът премина в шествие по централните улици на Пазарджик.

На 18 септември съдът даде ход на делото срещу 13 подсъдими за проповядване на радикален ислям. Повечето подсъдими са имами от областите Пазарджик, Смолян и Благоевград. Според сочения за ръководител на българския клон на нелегалната организация "Ал Уакф ал ислами" Саид Мутлу съдебният процес е предизборен опит да се повтори Възродителния процес. Стотици жители от Пазарджишко, Благоевградско и Смолянско бяха на 18 септември пред сградата на Пазарджишкия окръжен съд. Те обясниха присъствието си с желанието да окажат морална подкрепа на 13-те обвинени в проповядване на салафизъм. В подкрепа на подсъдимите и на второто заседание по делото на 27 септември дойдоха десетки жители от Пазарджишко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ония на луната

    1 0 Отговор
    националисти се били събрали пред съда в Пазарджик!!! Ами напишете истината- българи се събраха пред съда в Пазарджик , защото им омръзна тая държава да е всякаква друга , но не и българска. Ако оставите на журналисти и политици ,ще ни продадат за няма нищо на циганите и турците!!!!!!
  • 2 pak toi

    0 0 Отговор
    kajete broq na nacionalistite :)
  • 3 REINDJARA

    0 0 Отговор
    NE6TO MAI TUKA MI NAMIRISVA NA VTORA BOSNA I XERCEGOVINA MAI NIAKOI XORA IMAT SMETKA OT TOVA A VII KVO 6E KAJETE A BRATIA BALGARI???
  • 4 ония на луната

    1 0 Отговор
    и още нещо - когато група българи се съберат с определени искания , моментално стават националисти , фашисти , комунисти , расисти , изнудвачи на правителството, агресори и т.н. Когато обаче, видиш ли става дума за някое от малцинствата- тогава се говори за турското малцинство, ромите , хората с мюсюлманско вероизповедание, хората от ромски произходи т.н. Алооо, журналистите !!! На кой господар се кланяте!???????
  • 5 REINDJARA

    0 0 Отговор
    A TI KVO 6E KAJE6 NE TI LI NAMIRISVA NA BARUT?
  • 6 Случаен минувач

    0 0 Отговор
    Тези мюсулмани не са мюсулмани като просто изповедание, прилягащо на вярващи хора, а ид..ти, диваци, екстремисти. Масата от тях са водени и достатъчно неграмотни за да се поддадат на всяка провокация. Това са Шантика- циганската махала на Пазарджик и високопланинските джентълменски части на Родопите. Да се надяваме, че Хари Харалампиев, който за момента е на тяхна страна ще доведе нещата до мирно съжителство, а виновните за провокациите прибрани.
  • 7 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    КАКЪВ БАРУТ КВИ 5 ЛЕВА НИТО ТУРЦИТЕ НИТО БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПАРИ ЗА ПУШКИ И ПАТРОНИ,НЯМА РЕВОЛЮЦИЯ БЕЗ ПАРИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове