Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 13:00 10 011 67

”Скъпи” управляващи, сега ревете за кадри

  • мая илиева-
  • медицински сестри

Няма нищо нередно в това търсенето да определя цената, припомня медицинската сестра

”Скъпи” управляващи, сега ревете за кадри - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мая Илиева, фейсбук

Видите ли, изведнъж се оказа, че липсата на кадри е голям проблем на здравната система? И сега...”ревем”! И ще я спасим, като командироваме студентите по медицина 6-ти курс! Ехо...те отдавна работят! Не само от 6-ти, а още от 2-ри курс започват да работят и това е от години.

Отдавна студентите по медицина попълват дупките в системата и то абсолютно незаконно, защото ги назначават на сестрински места, изпълняват техните функции и компетенции, но се водят болногледачи по документи. Така, че тази идея няма да спаси системата, защото, ако ги изпратят принудително в инфекциозните звена, ще се оголят други сектори...

И представяте ли си какви " нагли" лекари се появили от Бургас дето искат по 500 лв на дежурство в Ковид отделение? САМО, защото ще рискуват живота си за да спасят нечий друг, ще дежурят облечени, като космонавти между 12-24ч, няма да почиват, няма да спят, няма се хранят нормално, няма да виждат семействата си, ако ги поставят под карантина, ще работят извънредно и в делник и в празник, ще им забранят отпуските и ще трябва да се надяват бурята да отмине бързо и да не останат САМО статистика в цифри!

Друго си е да си ресторантьор! Там само, защото може да фалираш никакви правила и заповеди не важат ...даже вируса е безобиден, важното е да се " наплющиш" и да ти видят сметката с 9те% ДДС ...да ти хареса! Ама, там за сметката никой не мрънка, че му е скъпо, но когато сложиш цена за живота си...става страшно!
Така, че..." скъпи" управляващи,министри и работодатели дойде време да започне наддаване за специалисти в системата!

Няма нищо нередно в това търсенето да определя цената ( това са ваши думи)!
Няма нищо нередно на лекар за дежурство в Ковид отделение да се плащат 500лв, на медицинска сестра 400, на студент по медицина 300, на санитар 200 лева...на всичкото отгоре е възможно! Щом е в реда на нормалното да има лекари и директори на болници със заплати между 60 - 100 000 лева, значи пари има и те просто трябва да бъдат преразпределени правилно!

В противен случай запретвайте ръкави и бегом към първата линия и вие клетва сте давали г-н министър, дами и господа от Здравната комисия, директори на болници или....викайте неволята!

Кандидатура за работа:
Медицинска сестра с 25 годишен опит в Сърдечна реанимация и Ковид реанимация, с над 15 дипломи и квалификации, работа в екип, комуникативна, стриктно изпълняваща служебните си задължения, " конфликтна", когато не се спазват законите и КТ!
Минимални изисквания:

Основна заплата 2000 лв, на дежурство в Ковид реанимация 400лв, застраховка живот, допълнителна отпуска ( ако съм жива и здрава да я използвам след това)!
Приемам оферти!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 134 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Бачо

    251 14 Отговор
    Евала, даже според мен е малко! Сега е ред да скочат тиквите и те на първият ред!!!
  • 2 Българка

    205 16 Отговор
    Кадърните медици бяха принудени от престъпното управление на Борисов и липса на реформа в здравеопазването да емигрират и работят в чужбина. Това е факт
    Призивът от Министерство на здравеопазването и лично министърът да се включат на първа линия в борбата срещу ковид , приветствам. Зная, че на тоя призив те няма да се отзоват, което е показателно за управлението на държавата.
    Единствен изход е
    НЕЗАБАВНИ ОСТАВКИ!

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Аргонавт

    198 11 Отговор
    Евала😁😁😁право в очите куме!като не им изнася имат си д'ариткова,н'инов и всякакви други загрижени за народа доообри ора с д-р пред заглавието!

    Коментиран от #33

  • 4 цървул

    28 172 Отговор
    ами като е толкова готино що не станеш ресторантьрока.ще плюштиш без пари,ще цакаш 9% ддс и ще караш кола за 200 бона.даже и заплати може и да не даваш.аз ще те светна как.

    Коментиран от #22, #38

  • 5 Адолф

    126 11 Отговор
    Вместо да намалят ДДС-то на ресторантьорите, трябваше да го вдигнат на 50%!!!Който има пари да ходи на ресторант,който няма да си стои в къщи!Така е по цял свят.Ние тука искаме всички да ходим сяка вечер на ресторант щот сме голямата работа.И като отидем на ресторант искаме да ядем и пием цяла вечер на ален фес, и накрая да платим 20-30 лева.Е нема ка да стане.И после що нямало пари за лекарите.

    Коментиран от #30

  • 6 Истина е

    132 12 Отговор
    В б-ца св. Памтелеймон в Пловдив имаше доктор /ще спестя името му/ , майка му и сестра му са лекари в Англия, но не го искат при тях! При приемане на болни питаше опитните сестри - сега, како, какво да го правим тоя? Стана за смях и отиде в санаториум в Родопите. Такива остават тук! Кадърните минават през Терминала с еднопосочен билет.

    Коментиран от #55

  • 7 Гост

    180 4 Отговор
    Наистина един шев на болница не може да взима 100 000 лева. А една сестра 730 лева. И после нема кадри, еми как ще има ? И това с пари няма е измислица, пари има просто се КРАДАТ.

    Коментиран от #18, #39

  • 8 Непримирима:

    50 79 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Лошото е,че медицинските сестри и лекари започнаха да бягат много преди Борисов !! Стига с тоя Борисов ! Всички преди него управлявали България са за ЗАТВОРА !! Нека най-после да има ВИНОВНИ в тая държава !! Кога ще излязат да си признаят,че умишлено НЕ СА ВДИГАЛИ ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИТЕ на БЪЛГАРИТЕ преди 40 години още ?????

    Коментиран от #15

  • 9 Кой68

    27 36 Отговор
    За жалост липсата на лекари и мед.сестри не е само у нас,а е в целия EU.Дори в ФРГ,Англия,Франция.......

    Коментиран от #58

  • 10 ТРОПЧО

    57 53 Отговор
    СТИГА СТЕ РЕВАЛИ МА КОГАТО НЯМАШЕ ВИРУС И СКУБЕХТЕ ХОРАТА ЗА ПАРИ ДА ГИ ОБСЛУЖВАТЕ И ДОИТЕ КАСАТА С ИЗМАМИ БЕШЕ ДОБРЕ АААА И СЕГА СРАВНЯВАШ РЕСТОРАНТЬОРИ С ДОКТОРИ МА ОООУУУУ НА КВА СЕ ПРАВИШ МА УТРЕ КАТО ОТМИНЕ ВШРУСА ЩЕ ХУКНЕТЕ ОБРАТНО НАЗОД АМА ТОГАВА НРЯБВА ДА НЕ ВИ ДОПУЩАТ В СИСТЕМАТА СТЙВАИТЕ КРАВАРИ ОВЧАРИ КВИТО ИСКАТЕ МАИНАТЙ ВИ ТО И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ ПОМАГОТЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ПРШПОМНЯМЕ ХИЛЯДИТЕ СЛУЧАЯ НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ КОЛКО НОРОД УМОРИХТЕ ЩОТО НАМАТ ПАРИ ДА ВИ ДАВАТ НА РЪКА И ТОВА БИЛИ ДЖКТЖРИ АДИ СТИГА СТАНАХТЕ КОТО ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА САМО ПОРШТЕ ГЛЕДАТЕ СТИГА ДА НЕ ЗАПОЧВАМЕ СТАРАТА ПЕСЕН КАТО ИСКАТЕ ДА СТЕ ЧАСНА БОЛНИЦА НЕ З3МАИТЕ ПАРИ ОТ КАСАТА ВИИ ИСКАТЕ ПЪТЕКА И ЧОВЕКА ДА ПЛАЩА ДОПЭЛНИТЕЛНО СВЪРШВА СЕ С ТОВА СЕ РЕВЕТЕ ЗА ПАРИ А ПАРКИНГИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ ПЭЛНИ 6 НОВИ КОЛИ ЗА ПО 50- 100000 ЛВ. А ЗАПЛАТИТЕ НИСКИ СТИГА АМАН ОТ ВАС
  • 11 Мислещ

    35 19 Отговор
    Те не реват, това си ги устройва - като спрат да приемат пациенти, ще изкарат виновни мислещите хора, че "не спазвали мерки" - нищо, че навсякъде случаите (уж) се увеличават и очевадно не е в хората проблемът

    Коментиран от #40

  • 12 АА1

    81 19 Отговор
    Следващия министър на здравеопазването!
    Това трябва да работи тази жена.
    Ако няма истина в думите й-слагайте ми минуси на коментара.
  • 13 Гост

    84 6 Отговор
    Това е самата истина,и това е в сички сектори
    на икономиката.Защото ни управляват неграмотните и некадърните.А те са такива
    защото нямаме никакво образование нито
    средно нито висше.За съжаление.
  • 14 Токо

    54 20 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Ами какво да кажа . Докторите ни на НАГЛИ ! Гледат те като няколко хиляди лева. Но и това не стига , пак са недоволни ! Пуфкат и роптаят , че им била работата в повече. Сестрите пък са по големи началници от докторите , и те недоволни и уморени . Въпреки , си направил избор на екип и си платил една солидна сума пари на професора който е началник на отделението . Накрая се оказва , че е професор по вземанията на пари ,но не и по специалността си . Изписват те без да са ти свалили още конците след операцията . После на всеки преглед влизаш със 100 кинта и разбира се си плащаш всички снимки и изследвания на касата ! И това не е от вчера и онзи ден .Та виновни има .... Но не е само един . Аман от Българки и Българи . Но като се разболее Българката почва да целува ръце и задници за я приемат в Болница . Лечението е друго поприще на което Българката се доказва със солидни суми пари . И като ги дава не се сърди , напротив чувства се удовлетворена .... А за лечението и неговият изход не се говори с доктора ... Божа работа било . пиша ги тези неща от личен опит !!! Та ако е само Борисов виновен лесна работа . Но Голямата мафия в медицината се крие в болниците и е с бели престилки. Москов се опита да вкара пръстови отпечатъци .... Е такова РЕВАНЕ от тези с белите престилки не бях виждал . Но някакви примитивни Българки им пречи само един човек , а когато този човек предлага оставка но в замяна на това да бъде направен опит да се промени системата , т
  • 15 Българка

    79 10 Отговор

    До коментар #8 от "Непримирима:":

    Не съм съгласна! Пенсиите бяха преизчислени и актуализирани последно 2008 г., т.е преди управлението на Борисов.Герб управлява 11 години- достатъчно време за реформа в здравеопазването, както предизборно обещаваха/ лъгаха

    Коментиран от #48

  • 16 Васил

    34 19 Отговор
    Нали искахте отворени заведения и училища и детски градини ето ви резултата.
  • 17 666

    37 11 Отговор
    Докато в Бг заплащането е по комунистическия(социалистическия) принцип, нещата няма да вървят както трябва!!!

    Коментиран от #19

  • 18 Това е

    39 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    резултат от липсата на здравна реформа.
  • 19 Проблемът не

    61 3 Отговор

    До коментар #17 от "666":

    е толкова в липсата на пати колкото в тяхното разпределение. Сестрата си го казва, не може директорът да взима десетки хиляди а повечето от тия под него по 1000 лева.
  • 20 Епси

    29 11 Отговор
    БЪЛГАРИНА УГОДИЯ НЯМА.КОГАТО ТЕ РАБОТЯТ ИСКАТ МНОГО ПАРИ ,КОГАТО ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ИСКАТ ЗА БЕЗ ПАРИ
  • 21 четящ

    35 14 Отговор
    народе, осъзнай се! защо само за пари говорим дори когато става въпрос за живота на хората? така ли ще я караме занапред...стигат ни 30 г. нечовешки отношения! ако руснаците по време на 2-та св. воина се държаха като нас никога, ама никога нямаше да я спечелят! когато хиляди са отивали доброволци, никои от тях не е мислил за пари, а да се спаси държавата си! трябва да се променим и да станем по-добри и човечни! само така ще се запазим като народ и държава!
  • 22 Пешо

    42 0 Отговор

    До коментар #4 от "цървул":

    Щото истинския медик си остава медик, а като му писне става медик в чужбина!
  • 23 Виж света

    12 39 Отговор
    В целия свят реват за медици, тая пак реди глупости
  • 24 2020

    53 9 Отговор
    Б. Борисов вместо да прави постановки на Президента Румен Радев ,да погледне себе си, Цвета Караянчева-vagina,неграмотната Екатерина Захариева,целия Мин. съвет и Герб, ОП, осъдения на 4 години ефективно Марешки и групичката независими предатели /или фалшиви депутати/ и да дава пресконференции на празна зала.Лекари, мед.сестри,стоматолози всичко за 11 години прогони.Останаха пенсионери, неграмотни цигани и българи/да съжаление/.Отдавна го няма Т. Живков и неговите привърженици.През 1989/90 г. мястото беше заето от втория ешалон комунисти,между тях е и Бойко М. Борисов.При отваряне на границите всеки пое в неизвестна посока.Едни българи успяха ,други не.А Герб след общо взето неудачни правителства се намърдаха във властта с помощта на две организации,за които всички знаят.Управляват с ДПС и лъжат /особено Б. Борисов/,че не е така.А сега Б Борисов продаде на сащ България.Не бятайте от истината и не се извинявайте с лекарите/повечето са пенсионери/.
  • 25 Лудия касапин

    38 9 Отговор
    Мен преди 6-7 години ми казаха, че съм с херния и спешно трябва да се опериран. Оперирах се, е оказа се, че съм нямал херния в последствие. Болките продължиха, оказа се че са мускулите в тазовата част, които се оправиха с рехабилитация и разтягане сутрин като стана. Жена ми роди преди 3 год., искаше да кърми, сестрата дошла стиснала я за гърдата и прекъсната някакви канали и малкия като засмучеше му се пълнене устата с кръв. За некадърник анестезиолог, да не говорим. Не улучи дозата и усети всичко докато я режима, че на масата я приспиваха с маска. Още като постои права известно време и почва да я боли там къде са й били упойка там. Не може само да реват, че им са малко парите и да карат коли по сто бона.
  • 26 Теория

    29 21 Отговор
    Той Борисов за всичко виновен лекарите само пари скубят под масата. Като не ти отърва да не си ставал лекар. Повечето сестри лекари са грубия ни чакат да им дадеш. Те и затова ядат бой и после реват. А пък в малките населени места който оцелее.
  • 27 Галин

    34 11 Отговор
    Нали не ви пукаше, че заминаваме, ай сега сърбайте Кот си надробихте.

    Коментиран от #29

  • 28 Ронин

    14 16 Отговор
    Абе май не си много ценен кадър щом ревеш. Ако не намериш оферта има и за чистачки на тоалетни
  • 29 оффф

    8 14 Отговор

    До коментар #27 от "Галин":

    от такивацифки като тебе нема нужда тук .... все още !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Перо

    26 16 Отговор
    Медицинските работници могат да реват за заплати,когато завършат в Западна Европа или САЩ и си изплатят образованието. Тогава се знае,че освен е кадърен,умее да цени и парите. Тук корупцията засяга и медицинското образование и назначаването на престъпници за директори на болници и ДКЦ-та,които отчисляват от обществените поръчки на главните правителствени корумпета,а имат някакъв измислен курс по медицински мениджмънт,ако не си е купил тескерето.Да не говорим за узаконените начини за източване на здравната каса и държавно финансиране на частни болници.Често с лобисткия закон,изкарват маса време като И.Д.,даже и без уреждания “конкурс”.Цялата здравна система е тотално сбъркана от мутренския режим!

    Коментиран от #36, #37

  • 32 Някой

    28 0 Отговор
    Простакът

    Простакът е кремък – корав и могъщ,
    простакът е демон без лик, весдесъщ.

    Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
    Удариш – на кухо простакът звучи.

    Простакът не чака, не знае предел
    и стига простакът до своята цел,
    защото простаци край него вървят
    и дават му знаци, и правят му път.

    Надкласов, безкласов, без род и съюз,
    но винаги касов, но винаги в плюс.
    Без ден да протакаш, дори да кърви
    война на простака до смърт обяви!

    За срам на Европа, на всичките нас,
    когато докопа в ръцете си власт,
    по-страшен от спина, по-жилав от рака,
    сега за сега се оказа простака

    За съжаление това е навсякъде в страната ни

    Коментиран от #44

  • 33 Мдаааа

    15 18 Отговор

    До коментар #3 от "Аргонавт":

    Когато започнете да плащате по 50 000 лв такса на семестър, другите разходи по обучение отделно в Медицинския,тогава може да говорим за такива пари. Голяма част от лекарите, са оперирани от " съвест".

    Коментиран от #57

  • 34 500lv

    21 3 Отговор
    Да ги дават на хората.Апартаменти в Софето по 300к евро и нагоре.Неграмотници с S-класи и т.н.Фрости футбалери по 30к евро заплати за Бг.Имат право и съм зад тях.Да стачкуват.
  • 35 Мисля

    38 5 Отговор
    Нормално-всеки работи за пари!Сега им е "жътвата" и не им се сърдя.На пазара доматите са по 4лв-ако искаш,кубик вода-3.50…защо те да са различни от нас?Нали искахме банани и скачахме?Ето го поредния банан в живота ни.Все по-големи.
  • 36 патриций в тога

    11 5 Отговор

    До коментар #31 от "Перо":

    лекарите като всички останали са плебеи. изключение правим ние съдиите, мутрите с много мангизи и чалгарите.
  • 37 И става като приказката

    15 7 Отговор

    До коментар #31 от "Перо":

    Как да отида на доктор като знам как съм станал инженер?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Не е справедливо това, но далеч не всяка

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    сестра заслужава да взема повече пари. А "шев" има в курса по "шев, кройка". Шев ти прави и хирург, когато те оперира. Шеф е друго и определено не трябва да има толкова фрапиращи разлики в заплащането. Младите лекари в провинцията ги назначават на смехотворни заплати. Затова нищо чудно че бягат навън и остават само пенсионери. Но чак 400 лв на смяна? Не е ли малко прекалено дори за риска,който поемат.Заплата от над 3000 Евро за мед. сестра не зная дали има в повече от 1-2 европейски държави с доста висок стандарт. Все пак, когато е избирана професията е ясно, че се работи с болни хора, а доста от болестите са заразни. А и не е ебола все пак това.
  • 40 Това "уж" защо е?

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мислещ":

    Продължаваш да мислиш, че няма болни ли? Ами значи и заради теб нараства броят им... Който не вярва, той не спазва правила и мерки и допринася за по-бързото разпространяване на заразата.Те че 85%от лекарите, сестрите и дори санитарките чакат "кеш" или поне почерпка(последните 2 групи), за да получиш малко по-човешко отношение си е факт, че се точи здравна каса с фалшиви болнични и фалшив престой в болницата също, че се правят купища ненужни хирургически операции на здравно осигурени пациенти също, а за такава наложителна по спешност пак не се свенят да си искат. Мисля, че точно тези, които сега работят в инфекциозните отделения са тези, които най-малко са се възползвали от несъвършенствата на здравната ни система. А другите, които са свикнали да го правят по един или друг начин сега пак искат пари, за да си мръднат пръста. Нормално е да получават повече пари за риска, но като работиш с ковид пациенти поне го знаеш и носиш защитно облекло. Личните също ще ревнат, че са на първа линия, защото реално не знаят кой е с ковид и кой не от тези, които са пред кабинета им. А защитата е една евтина маска.
  • 41 Гост

    7 0 Отговор
    Има нещо дълбоко иронично в това, че позитивните възгледи за обединението на човечеството по света се свързва с хармония, мирно съжителство и сътрудничество, както и със запазване на националния суверенитет. Говоря за ирония, защото в действителност имаме богат елит с подбрани марионетки, които да ни казват какво можем да правим или какво не можем да правим.
  • 42 Рошко

    9 6 Отговор
    Една къща в Барселона, с колко ли ще вдигне заплатите на мед сестри, пък то да е само тя
  • 43 Наблюдател

    17 6 Отговор
    Тотално некадърна и корумпирана пасмина се вихри в управлението с широко отворени за крадене и затворени за всичко друго очи! На България не и трябват външни врагове, тези са и предостатъчни!
  • 44 pbdan

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Някой":

    Браво на Радой Ралин.
  • 45 Матей

    7 4 Отговор
    Бокич да навлича скафандъра и за бой в ковид отделението.нали и по негово време ,а всъщност от 30 г. на всяко недоволство отговарят с подкана към емиграция--като не ви харесва,туряйте си бохчата на просешката тояга,на рамо и беж към чужбина.И им се вързаха на акъла някъде между 2 и 3 милиона ,чак да не повярваш.Остана чорбаджилъка и маса народ ,негоден почти за нищо.И по ковид -пътеката се пристига пак по имотен признак,по последните случаи на умрели поради недостъпност на лечението си личи,че и тук играе парата.Като си филан-кишия,бегай у лево и се лекувай сам,лечението е скъпа привилегия,не е за всеки.

    Коментиран от #47

  • 46 Мангъра

    3 2 Отговор
    НЯМА ВИРУС
  • 47 Мангъра

    3 7 Отговор

    До коментар #45 от "Матей":

    Не Борисов а Радев да слага скфандара ,той каза няма вирус
  • 48 До Българка

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    И като бяха актуализирани пенсиите преди Борисов, защо си останаха МИЗЕРНИ и ЗАПЛАТИТЕ и ПЕНСИИТЕ в България ????? Положението ОТДАВНА е ИЗТЪРВАНО в България !! 2-МИЛИОНА БЪЛГАРИ работят зад граница вече повече от 40-години !! Няма достойни управляващи, които да си признаят предателството спрямо нас българите и РОДИНАТА ни !!! СЕГА тия същите РЕВАТ,че нямало лекари,медицински сестри и други работещи !! Срамота !! Това е заради алчните ни и долни корумпирани политици, чиновници и червените недосегаеми доносници !!
  • 49 БЯСНА !!

    8 6 Отговор
    МРЪСНИ, АЛЧНИ ,ЧЕРВЕНИ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ !! Заради тях е този ХАОС в БЪЛГАРИЯ !! Разграбиха всичко и ни оставиха с мизерните заплати и пенсии !! Парите НЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ правилно още през социализма ! СЕГА ще РЕВЕТЕ, РЕВЕТЕ !! Хората няма да ви работят вече !!
  • 50 Дид

    4 4 Отговор
    На учителите заплатите се дигнаха няколко пъти явно те трябва да ни "ликуват "срамота вместо заплатите на медицинските кадри да бяха нормални като чели на държавата и трябват само учители
  • 51 Еххххххх

    8 1 Отговор
    Ами 2 паралелки имаше в пазарджишкото МГ ,випуск 2000г.,пълни отличници ,българчета,но какво стана с тези специални класове Биология и Химия...напраскаха им 2-ки и 3-ки по химия от мръсна и злобна "преподавателка"със супер връзки в училището,недосегаема и вместо 52 -ма лекари да излязат от тези класове,само 2-ма успяха,от уроци при нея и здрави връзки...такава ни е системата,тъпа.На приемния изпит с 6 и в дипломата 3 и не можеше да се влезе..медицина.Жалко,но такава ни е системата.Така деца отиваха в Текстила .за да вземат 6 по химия в дипломата и с частните уроци и влязоха.но бяха много малко...а умните деца ги смачкаха и станаха икономисти и не знам си какви по принуда.Скапана система.Без контрол какви ги вършат учителите
  • 52 име

    2 2 Отговор
    мая. ако преди вуз ти кажат , че 5, 10 години след диплома си където ти посочат у нас , как ще реагираш ? като настъпано л...о . винаги ЗАПАДЪТ ще плаща по-вече. кажи как да стане . ако дадат сега 2000 лв ,утре ще се иска 2500 ... и тн.... без договор няма управия. звучи недемократично? а който тръгне да прави реформи ,яде пердах и пада .
  • 53 111

    1 0 Отговор
    Цената се определя от КОЛИЧЕСТВОТО на търсените/предлаганите стоки или услуги.
    "Търсене" и "предлагане" са абстрактни понятия. Количествата могат да се измерват.
  • 54 Не им пукаше !

    3 0 Отговор
    НЕ им пукаше на ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ проблемите на българите,а сега РЕВАТ,че нямало кадри !! НЕ ги интересуваше нищо ,правиха си каквото си искат и не се интересуваха от нас !! ОСТАВИХА ни гладни с МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИТЕ !! Не ни плащаха осигуровки,а сега какво искат ??? ДОЛНИ, МРЪСНИ НОМЕНКЛАТУРИ !! Изгониха БЪЛГАРИТЕ от България ,a СЕГА ??
  • 55 Кумчо Вълчо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истина е":

    Ами щом 50%от завършилите средно образование са неграмотни , какви лекари, инженери и други специалисти да са.

    Коментиран от #56

  • 56 Все пак

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Кумчо Вълчо":

    Във ВУЗ не приемат неграмотни хора. Тъй че има и свестни и лекари и инженери. А колкото до лекарите /и сестрите/ дипломата не те прави такъв! За тези професии се иска голямо и добро сърце и желание. Има ли го - всочко ще си дойде на мястото. Но ако вместо сърце има калкулатор - забрави.
  • 57 В други държави

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Мдаааа":

    Грешиш,в някои държави в Европа , образованието е безплатно !
  • 58 kkk

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кой68":

    Има дребна разлика- из ЕС няма лекари щото обучението е продължително, трудно и МНОГО СКЪПО (независимо от добрите доходи после) докато нашите лекари и току-що завършили студенти избягаха от тук заради мизерните условия в болниците и още по-мизерното заплащане.
    Медицината е скъпо нещо- и пари за оборудване трябват, и за високи заплати. Лошото е, че тук пари има медицината ни да е на едно средно добро ниво като оборудване и да се дават добри заплати, но се краде много яко по цялата верига
  • 59 Браво Мая

    1 0 Отговор
    БиБи ще забрани името Мая.
  • 60 Гошо от Почивка

    1 0 Отговор
    Неуместно сравняване и противопоставяне на медицината с ресторантьорството. В ресторанта влизаш доброволно, а в болница единствено при нужда от здравна помощ, за която всеки здравноосигурен плаща съответните осигуровки. Това че средствата за здравеопазване са администрирани неправилно, не трябва да е в ущърб на пациентите.
  • 61 СтарТИРаджия

    3 2 Отговор
    Драга Мая, онзи ден Слави пусна много добър пост за това, че не е редно да си мерим важността на професиите/заниманията - "кой за каквото е учил" все е важен за общото благо! О'к съм за водещото значение на здравния труд в момента, ако можете да се преборите за такива надници - халал да са Ви, но все пак той (вашия труд) е дотиран в по-големия си обем от цялото общество, за разлика от ресторантьорския... Т. е. не с рога към другите съсловия, 'щото те Ви генерират средствата, колкото и да са "недоучили" сравнено с Вас!

    Коментиран от #66

  • 62 Права е жената....

    1 0 Отговор
    Не може разни поцинковани кофи да вземат десетки пъти повече пари от медецински сестри,санитари и всякакъв медецински персонал.Прости и крадливи политици разграбиха всичко до което се докопаха...
  • 63 ГРОБКалинки

    0 0 Отговор
    Ние сме "ЕЛИТ" и при това МУТРЕНСКИ !!!
  • 64 Поклон

    1 0 Отговор
    Скъпа Мая тиси Човек с главно Ч, но пари за обикновените хора няма, не се и предвиждат да има - прекалено много се краде от простите мутри, освен това откупът, индулгенцията на мутрите е много висок. Справка агент Иван.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "СтарТИРаджия":

    Слави разбира се е страхотен пример,той завърши едва преди няколко години.По милост.
  • 67 Дъ Мозък

    1 0 Отговор
    Кадри няма, само крадли