Last news in Fakti

12 Ноември, 2012 15:16 1 487 7

Сидеров: Плевнелиев да прекръсти Кърджали на Деловград

  • сидеров-
  • писмо-
  • плевнелиев-
  • кърджали-
  • деловград
Сидеров: Плевнелиев да прекръсти Кърджали на Деловград - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На редовната пресконференция на партия “Атака” Волен Сидеров съобщи, че е изпратил писмо до Плевнелиев, с което предлага прекръстването на гр. Кърджали в Деловград, на името на генерал Васил Делов.

Сидеров се позова на на чл. 98 точка 13 от Конституцията на Република България, който дава право на президента да наименува обекти с национално значение и населени места.
Със своите близо 12 хиляди бойци в битката при Кърджали, генерал Делов изтласква османската армия на юг от Арда и осигурява тила на 2-ра Българска армия при Одрин. През март 1913 участва в обсадата и щурма на Одринската крепост.
Генерал Васил Делов е сред основоположниците на българската армия след Освобождението, отличник на първия випуск на Военното училище, автор на първия български учебник по военно дело, участник в четири войни, сражавал се геройски в боевете при Драгоман и Пирот, Цариград и Одрин, посветил 40 години от живота си в служба на армията и Отечеството и награден с четири ордена за храброст.
“За да уважим паметта на този достоен българин, “Атака” да предлага президентът Плевнелиев да прекръсти Кърджали на Деловград, тъй като в момента той носи името на османския пълководец Кърджа Али”, заяви Националист  №1.  Според него това е логично признание за делата на освободителя на града.
Лидерът на “Атака” припомни, че преди няколко месеца е предложил на Плевнелиев да прекръсти връх Мусала на връх Св. Иван Рилски, но до момента отговор липсва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 писна ми

    2 1 Отговор
    Това въобще не е "националист № 1", а хитрец, работещ за себе си. Трябва ли на всяка негова изцепка да се дава гласност? Той много добре знае, че предложението му е неприемливо. Както и повечето негови идеи. Но нали трябва да се вдига шум...
  • 2 Владимир Владимиров

    1 1 Отговор
    Гласувай си за доган тогава.
  • 3 муспи

    1 1 Отговор
    Само се мерне Сидеров, и искача бойния отряд на комсомола със спуснатия си репертуар - не е националист, болен, знае че предложението му е неприемливо (защо чифутлето пресмята че е неприемливо да се смени името на анадолския паша с български генерал, герой по тези меса?!). И окончателният удар на евреина - хитрец, работещ за себе си! - Това е мекият вариант на - че той е евреин.
  • 4 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    НАПРАВО НА ВОЛЕНГРАД
  • 5 кик

    1 1 Отговор
    споко, скоро си4ко ще се казва турция

    Коментиран от #7

  • 6 забавлявам се

    0 1 Отговор
    О. К. Сгрешил съм, Мюсли. Волен Сидеров е спасителят на нацията! Той е толкова здравомислещ и велик, че Плевнелиев веднага ще се съгласи с предложението му. След Кърджа-Али иде ред на Муса-Алах. Да се готви Казанлък, Батак, Харманли, Хас-кьой и де що има места с турски имена. Вождът е всеотдаен и въобще не мисли за себе си. Нито за семейството. И от пари не се интересува...
  • 7 Венцислав Нинов

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "кик":

    няма турция има туркистан. тези които не уважават името България и я наричат булгаристан заслужават същото