8 Декември, 2020 14:02 4 115 62

В каква България искат да живеят студентите - пред ФАКТИ разказват самите те

  • студенти-
  • студентски празник-
  • бъдеще

На Студентския празник питаме студентите за тяхното бъдеще у нас

В каква България искат да живеят студентите - пред ФАКТИ разказват самите те - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някога 8. декември беше ден за паста и вино в ресторант, а след това обикаляне на баровете до ранни зори. Впрочем тогава повечето обикновени петъци, а понякога и вторници минаваха в подобен сюжет. В сегашните пандемични условия обаче подобно свободно реене не е възможно.

С оглед на обтегнатата политическа, икономическа и социална обстановка в страната и света, от ФАКТИ решихме да се обърнем към студентите в деня на празника им и да ги попитаме в каква България искат да живеят, дали след завършването на образованието си ще останат в родината си, ще празнуват ли и как тази година.

Сава Недев е студент в четвърти курс в специалност „Скандинавистика“ на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. На въпроса дали иска да живее в България и да се развива тук, неговият отговор е: „Не особено, поне докато съм млад искам да обиколя света и да живея в различни държави. Бих се връщал, но не си представям целият ми живот от-до да бъде прекаран тук“. Сава иска да живее в България, която е „по-организирана, прозрачна, възприемчива, иновативна и с управници, на които им пука поне една идея повече за хората“. Днес той няма да празнува студентския празник.

Кристина Димова е студентка по „Журналистика“. Тя е в трети курс и също следва в СУ. Тя иска да живее в „разумна и прагматична България“. „Може би това не е очакван отговор от млад човек, особено студент, но държавата ни наистина има нужда от прагматика, която да не стига само дотам да разпределиш заплатата си перфектно спрямо базисните си нужди. От възможността ми да пътувам извън България, знам, че всяка държава има инфраструктурни проблеми, бори се за "по-зелени" политики, затова и знам, че тази част от облика на родината ми не е толкова ключова. Само разумът обаче може да ни помогне и в обикновения ден тук, и в кризисната ситуация“, каза още тя.

Кристина е категорична, че иска да живее в България. „Това е причината да запиша и в български университет“, допълва студентката. Относно дали България ще бъде мястото, на което тя ще се развива, Кристина отговори: „През по-голямата част от живота си, със сигурност да. Аз обаче съм привърженик на идеята човек да отиде и да учи/работи поне за определен период от време в друга страна и да приложи тук най-добрите методи, на които се е научил в този процес. Затова не мога да кажа, че през целия си професионален ще се развивам тук“.

Кристина иска да живее така, че да не я е страх в близкото бъдеще да създаде семейство. „Защото сега заобикалящата среда би превърнала появата на нов живот в категоричен стрес както за детето, така и за родителите“, каза тя.

Тази година студентката по „Журналистика“ няма да празнува празника. „Разумът е единственото нещо, което ме спира да го направя. Всъщност тази ситуация изправи много от близките ми приятели, студенти като мен, пред икономически затруднения и в момента всички работим и учим едновременно. Затова аз и приятелят ми, който също е студент, ще си кажем наздраве за празника в домашни условия. Когато всичко това приключи, ще имаме възможност отново да се съберем с колегите и да сме нормални студенти, които искат просто да са млади и да се забавляват“, смята Кристина.

Севина Димитрова е следва „Славянска филология“ в Софийския университет и в е пети курс. Тя никога не е празнувала 8. декември, тази година няма да е изключение. „Искам да живея в некорумпирана България с по-добро здравеопазване. България, която не третира гражданите си като престъпници, когато си търсят правата“, каза тя. „Искам да остана тук, искам да живея добре, да работя “по професия”. Да взимам някаква нормална заплата, но ако може да не съм касиерка в супермаркет“, допълни студентката. „Не знам колко ще се развивам, по-скоро ще оцелявам“, смята още тя.

Емилия Илиева е част от магистърската програма „Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“ на НБУ. „Със сигурност искам да остана тук. Въпреки че с приятеля ми изкарах един семестър по „Еразъм“ в Полша и често се шегуваме, че може би е време да се върнем, реално смятам, че моето място е тук. Обичам да мисля на този език и да живея сред хора, за които "да, ама не" е логичен израз. Устремът ми за пътувания и опознаване на света е жив и гладен, за съжаление в момента няма как го заситя“, каза тя.

„Иска ми се да живея в подредена България. Да се изкорени онова пренебрежение в "хубава работа, ама българска". Да е чисто, не само в градската среда, но и в политиката, в съзнанията на хората. Да сме по-единни и живеещи в симбиоза, а не всеки за себе си, пък каквото стане. Да има бъдеще и надежда, колкото и да звучи като клише. Знам, че има млади хора, които искат да останат тук. Познавам мнозина. Искам да живея в България, която не ги отказва от тези им мечти“, каза още тя.

„Искам да живея спокойно. Битът ми да е не изтъкан от мисли за сметки и да се налага да съм финансов акробат, за да правя чудеса в закрепването на личния бюджет. Да мога спокойно да отделям средства за култура и да се развивам, каквото и да означава за другите това“, допълни студентката. „Днес е последният ми 8. декември като студент и по стечение на обстоятелствата последният ми ден от 14-дневната карантина. За съжаление, ще ми се размине празнуването, ама както казват хората "да сме живи и здрави", празници ще има“, каза Емилия.

Моника Венева е студент в магистърска програма „Превод“ на Софийския университет. „Да, искам да живея в България. Искам България, в която има нормални европейски заплати, в която квалифицирания труд не е най-ниско платен и в която не е нужно поради основано недоверие към управляващите хората да търсят конспирации във всичко“, смята тя. Моника тази година няма да празнува. „Няма да празнувам 8 декември, защото няма смисъл сега в локдауна“, каза студентката.

Аня Ганева е студентка по „Скандинавистика“ в СУ в четвърти курс. „Искам да остана в България, да се развивам и да живея тук. За мен тук има достатъчно възможности за всеки, който има желание да се постарае. Никой не ни спира да учим и работим това, което искаме, но само ако положим достатъчно много усилия. Много обичам да пътувам, но на екскурзия или по програма за кратко, така ми се иска да обиколя много държави, но не и да се местя в някоя от тях са живея или работя. Искам да развивам потенциала си тук, да изградя своето бъдеще в родината, а не да "бягам към Терминал 2", без първо поне да опитам тук“, смята тя.

„Искам България да бъде по-необременена от кражби, корупция, своеволия и от грешките на миналото и настоящето, искам нашето поколение да се бори за по-добрия ни живот и наистина да покаже потенциала на България пред Европа и света. Защото тук има предостатъчно интелигентни и амбициозни млади хора, които, ако им се даде шанс, могат да постигнат само най-доброто“, каза още тя.

Студентката има намерения да празнува студентския празник тази вечер. Ще го направи онлайн във видеоразговор.

Ралица Стайкова е студент по право в трети курс, в Юридическия факултет на СУ. "Искам да живея в една страна, в която поне едно нещо работи като хората. Страна, в която законодателната система се поддържа, уважава и зачита, където работят съвестни кадри, защитаващи закона и правата на хората. Искам да живея в държава, в която образованието е на ниво. Като основоподдържаща система за всяко едно развитие, образованието се нуждае от невероятно количество качествени реформи. От него започват всички във всички сфери на обществото. Развитието е като една къща - без здрави основи всичко рухва. Като студент по право всеки ден ставам свидетел на невероятни абсурди в професионален план", каза Ралица.

"Бих останала да живея в България, защото никоя държава не може да замести родното ми място, но без промяна не виждам светло бъдеще. Надявам се тези промени все пак да се състоят. За нас е късно, ние вече навлизаме в кариерното си развитие, но наистина бих искала някой ден децата ми да получат по-добър старт", допълни тя.

Габриела Крумова е студент в магистърска програма "Счетоводство и контрол" в УНСС и тази година няма да празнува Студентския празник. "Искам да остана в България, искам да работя тук, да се развивам, да градя кариера, а и семейство", каза тя. "В каква България искам да живея не мога да кажа точно, но за мен е важно да бъде ценен честният труд и да бъде подходящо възнаграден. Страната да бъдем управлявана от образовани и адекватни хора, да се взимат логични и разумни решения, и най-вече да се мисли за хората - в момента забелязваме тенденция да е точно обратното", смята тя.


"Относно това как искам да живея - спокойно. Искам да мога да оглеждам децата си в държава, която може да им подсигури образование. Искам родителите да се грижат за възпитанието на децата си. Искам да мога да разчитам на здравеопазването, че ще вижда мен и близките ми като хора, на които трябва да помогне, а не същества, чиито пари трябва да бъдат взети на всяка цена. Не съм алчна, но бих искала да живея без да ми се налага да тегля кредити, да мисля от какво да спестявам и кое трябва да бъде закупено на всяка цена", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    39 5 Отговор
    поне един да учи за агроном няма ли , ако искат да се оправи БГ?

    Коментиран от #6

  • 2 ТаУмВзе

    24 7 Отговор
    Джурналистутки трябват! Не лекари и учители. Никой няма да остане на територията. Последната Евакуация предстои.
  • 3 Честит празник на студентите

    33 10 Отговор
    Завършвайте и си бийте камшика! Няма да живеете сто живота, за да дарите един за отправянето на Родината, която така или иначе вече е разпродадена и подарена!

    Коментиран от #17, #48

  • 4 Българка

    37 5 Отговор
    Студентите казват, че не искат да живеят в поробената бойкова държава, а искат да живеят в нормална държава. Това значи държава, която не е превзета от мафия и закриляна под Каскет, а това е без днешните управляващи

    Коментиран от #33

  • 5 Българина

    30 3 Отговор
    Сигурен съм, че студентите НЕ ИСКАТ да живеят в кочина, но на този етап просто им се налага.Докога, времето ще покаже.

    Коментиран от #12

  • 6 БорисOFF

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Колега, за всичко си трябват условия, и политиците са тези, които трябва да ги осигурят.ТУЛУП-ТИКВА няма как да ги осигури с пълнене на чекмеджета и гардероби.Това е примера,който им дава ТУЛУПА.
  • 7 даскала

    18 4 Отговор
    Интервю от кандидати за хуманитарни професии ! Тез не градят , те са придатък към към индустрията , стопанството и държавния апарат . Поне кандидат медици да бяха попитали !
  • 8 Защо ги

    18 7 Отговор
    заблуждавате,че нещо ще зависи от тях??? И големи мечти? Основно да се шляят по света,как па един не се размечта да поработи?? Да се докаже,изкара пари и после,да прави каквото иска??

    Коментиран от #29

  • 9 Намаляване

    22 1 Отговор
    Депутатите и чиновниците наполовина. Само това ще ни спаси.
  • 10 Е браво

    22 3 Отговор
    Питали сте най-перспективните и важни специалности. Що не питайте някой бъдещ доктор, инжинер, учител?
  • 11 на 8 декември

    7 11 Отговор
    Студентите ще си харчат парите от контрапротестите, с които ги финансираха Борисов и ортака му Гешев.
  • 12 Студент

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Българина":

    Маркирали са ти минусчета, защото не си прав.Истината е, че Искаме да си живеем в кочинката. :-) Така ни е добре. :-) Искаме ТИКВИ и ТУЛУПИ да ни управляват. :-) Е, виж сега колко много ++++++ ще инкасирам. :-) ....защото съм умен и прав. :-)
  • 13 Дедо на 65

    23 4 Отговор
    Така като гледам всички без да са живели или осъзнават, с желанията си говорят за времената преди 1989.
  • 14 Истината

    19 3 Отговор
    „Всеки народ има правителството, което заслужава.'' - Жозе дьо Местр

    „Всеки народ си заслужава управниците.'' – Хегел

    „Всеки народ заслужава съдбата си.“ - Шарл Монтескьо

    Или преведено на опростен български език:

    „Не може една тиква сама да стане премиер, трябва други тикви и кратуни да я изберат.“

    Коментиран от #19, #21

  • 15 месара

    9 3 Отговор
    чалга да има , много пари да взимат но да не работят !

    Коментиран от #18, #28

  • 16 Най-доброто

    10 4 Отговор
    развитие за младите е Терминал 2. В Герб с интелект над 17,2 не вземат. Също така с легитимни дипломи, че техните всички са купени или са фалшиви. Точно те ще нашльокат канчето на Баце на изборите.
  • 17 То един празник

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Честит празник на студентите":

    Глобалистите се постараха празникът им да е "незабравим".
  • 18 🐷 Боко ТИКВАТА

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "месара":

    Ето, всички виждат, че аз работя.Много работя, затова чекмеджето ми е тъпкано с €€€€€€€€€. Работете като мен.Аз съм вашия нагледен пример за трудолюбие.Работете и тъпкайте дори и гардеробите с €€€€€...с много €€€€€€€. :-)
  • 19 Шайба

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Това важи ако наистина народът си избира управниците,докато при нас се избират отвън за да могат да ни контролират,първо ги избираха от Москва,а сега от Вашингтон
  • 20 Тея пичове

    10 2 Отговор
    всичките са обречени
  • 21 Шайба

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Само последният наивник може да смята,че българите сами си избираме управляващите.Тия неща не стават без благоволение отгоре,демек вие си избирайте пък каквото ви се даде и му се радвайте,че даже ви е много.

    Коментиран от #25

  • 22 един от многото

    9 2 Отговор
    По принцип всичките студенти учат и искат да живеят в държава поне на 500 км. от България.
  • 23 Уса

    8 0 Отговор
    Горките деца няма да успеят да се преборят за своите мечти,както и ние от предишните поколения не успяхме и това е причината от 20 години да шетаме по света немили недраги.някои носим следите от протестите и студентски барикади по телата и главите си,но все още сме тук и надяваме.Като ние не можем оства надеждата да оцелеем,за да наблюдаваме как времето размива боклука срещу който се борехме и борим.Как да им кажа на тези деца,че нямат никакъв шанс,ако нещата се променят не според техните желания и очаквания
  • 24 ВМЕИ Ленин

    8 5 Отговор
    За какво бъдеще ще им говорим,когато почти всичките им преподаватели са от школата на комунизма. Промиха мозъците на децата и поради своята слаба квалификация, заради нескопосаното им обучение във ВУЗ ще търсят работа в чужбина да мият чинии. Навсякъде комуняги-мършояди от най-долу до най-горе ! Без лустрация няма как да стане.
  • 25 Вичо

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Шайба":

    Народ с хилядолетна история "нашите" другари и червени лешояди успяха да му разкажат играда за 75 години.
  • 26 Наблюдател

    9 1 Отговор
    В каква България искат да живеят ли..."в държавата на салфетките в чалготеките, в държавата на абсурдите в съда, по пътя, в държавата-монархия, ръководена от незнаещ и неразбиращ тулуп, в държавата с чудовищна корупция, в най-бедната държава в Европа, в държавата на миските, плеймейтките и батките."
  • 27 Добър човек

    3 6 Отговор
    За да се оправи България , трябва да стане царство !
    Трябва да функционира по свой собствен начин !

    Коментиран от #35

  • 28 Добър човек

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "месара":

    Ти от кой човек разбра за тази идея ?
  • 29 Добър човек

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Защо ги":

    Точно така !
    За да се оправи това племе, има много работа за вършене, но от правилният човек !
    Пророци са предсказали, че България има звезда и цяло съзвездие !
    Звездата е родена през 1993, но другите в различни години, тва е ясно !
  • 30 Дар

    4 2 Отговор
    От хората в България само на 1, ориста му е царска, става въпрос за истинската орисия на човека !

    Коментиран от #31

  • 31 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дар":

    Да ! Всеки човек има тяло, отделно душа, стихия и други неща ! Едното от нещата на "някой" е че е от времената преди времето на хан Аспарух !
  • 32 Цар лъв ФЕН

    4 1 Отговор
    Честит празник на всички български студенти !
    Пожелавам им да сбъднат всичките си красиви мечти и да живеят живота, такъв какъвто го искат !
  • 33 Добър човек

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Искате ли България да стане царство ?
    В Европа , сега в 21 век Нидерландия е кралство, има един крал, който е владетел по наследство, а не че му е отстъпена, но е крал!
    ИСКАТЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ЦАРСТВО И ЖИВОТА ВИ ДА СЕ ПРОМЕНИ В ОГРОМНА СТЕПЕН В ПОСОКА - ИСТИНСКИЯТ ЖИВОТ ?
  • 34 Добър човек

    2 0 Отговор
    Идеята , България да стане царство е на Живко от Варна и в конкретна степен е улицетворение на филма ЦАР ЛЪВ, правен от компания Дисни !
    За в бъдеще България ако стане царство, всъщност ше е и много по интересна и щастлива в повече от един смисъл !

    Коментиран от #49

  • 35 Шматка

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Добър човек":

    Ми че ние и сега си имаме цар. Вярно, царят е проста тиква. Е, харесва ли ти?

    Коментиран от #39

  • 36 не е на добре

    3 3 Отговор
    Лоша работа, само двама /две /от запитаните споменават думат деца.
    Преди 40 г. беше нормално 2 - 3 курс да се оженят и да има деца в Ст. град.
    Имаше обособени семейни общежития.
    А тогава животът беше и по труден.

    Сега приоритетите са им други.
    Но някой трябва да промени нещата към по добро.
    И това не трябва да са старите муцуни от прехода, без значение от какъв цвят.
    Трябват нови лица... и това трябва да са младите.
    Не може 60 г. хора да ти определят бъдещето

    Погледнете архивите, кои бяха начело на първия протест в България през 1988 г. в Русе. не през 1989.

    Майки с колички....
    Нямаше политици, те после се закачиха...
  • 37 Академик

    7 0 Отговор
    При Тато 8 декември беше празник, сега е пълна порнография1
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    честит празник ДЕЦА учете бъдете себе си за да не могат да ви манипулират защото власт политици нямат нужда от високо образовани ХОРА а ов от ниско образовани за да ги манипулира по лесно
    ум умува
    ум царува ум
    патки пасе
  • 39 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Шматка":

    Цар ли ?
    Ооооо ти да не си помисли че той е българин и че принадлежи на България ?
    Той е германец !
    А междудругото вие знаете ли че филма Цар лъв е правен заради България и е правен по образ и подобие на България ?
  • 40 Живота

    1 0 Отговор
    Ако искате лесен , готин и истински живот в красив смисъл, направете Живко от Варна - цар !
    Цар - ЖИ0ВОДАР ВЕЛИКИ !
    Цар го направете и за проблемите забравете !

    Коментиран от #42

  • 41 Хаха

    5 2 Отговор
    По-тъпа статия не бях чел. Като работодател ви казвам, че под 35 год. не бих наел човек от Тази държава.
    Искат, но нищо не желаят да дадат. Пресметливи, безотговорни и безхаберни. Слабо образовани и с ограничени амбиции в областта на козметиката, конфекцията, мобилните комуникации и атвомобилите. Говоря за познания, само като ползватели на изброените по-горе технологии и услуги.
    Има много малка част съвестни и амбициозни млади хора, които обаче биват прогонени в чужбина от заобиклящата ги среда, а не само от ниските доходи.

    Коментиран от #43

  • 42 Поправка

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Живота":

    Цар го направете и за проблемите забравете !
    Цар - Живодар !
    Дар от БОГ !
  • 43 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Хаха":

    Добре ! А преди векове, когато е нямало училища по света и у нас, как хора са управлявали цели племена с държави ? Въпрос на разум !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 БРАВО БОКОООО

    3 1 Отговор
    СТУДЕНТИТЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ОВЧАРИ , КАКТО ГИ ЗОВЕШЕ УБИЕЦА НА СВИНИ ОВЦЕ КОЗИ И ПОНАСТОЯЩЕМ ХОРА , ШАФИОРА НА ЖИП - БМБ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ДЖОБЕН ТЕНИС

    1 2 Отговор
    Нидерландски учени със страшна прогноза за България
    Коронавирусът ще се превърне в сезонно заболяване
  • 48 Ефрейтора

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Честит празник на студентите":

    Аве ,едно време студентите са се връщали да воюват за България , а такива мишмари като тебе са се крили по мазетата !!!

    Коментиран от #60

  • 49 Добър човек

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Добър човек":

    Да, даже името е символ на живот, жив живот и като цяло живот !
    Всъщност човек, който не е в състояние да прави себе си и другите хора - истински щастливи, това е така, зашото му е повлияно от зли сили и е като промит мозък, нещо такова !
    За да може човек да прави хората шастливи, както преди време, значи трябва да е на себе си в живота !
  • 50 иван

    1 1 Отговор
    Е как няма един от технически ВУЗ, само лаладжии!
  • 51 стефчо

    4 0 Отговор
    КОфти става живота майна,не е като по тааово време купони и свобода за всички. Сеа дори и по чужбина ще разберат как се робува по 10 часа на ден за да си плтиш наема ,и евентуално за ядене. Купона свърши преди 30 години!
  • 52 СТУДЕНТИТЕ ИСКАТ

    3 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЯТ В ДЪРЖАВА: БЕЗ ПЛАТЕНА ХУНТА НА ПЛОЩАДА, БЕЗ БОЛШЕВИШКИ АДЮТАНТ БЕЗ НЕДОСЕГАЕМИ КАВАЛИ КАТО: ДОГАН, ПЕЕВСКИ, БОЖКОВ, ВАСИЛЕВ, БОБОКОВИ, БАНЕВИ И ДРУГИ КОМУНДЕТАТА ЗАБОГАТЯЛИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА.
  • 53 Дед Мороз

    1 1 Отговор
    СТУДЕНТИТЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ ,НО ДА ЗНАЕШ ДА ЖИВЕЕШ БЕЗ ДА РАБОТИШ ПАК НЕ Е ЛЕСНО.И ВСИЧКИ ИНТЕРВЮИРАНИ САМО СУПЕР НЕНУЖНИ СПЕЦИАЛНОСТИ .НИТО ЕДИН ИНЖ.Д-Р агроном само лаладжииски образования
  • 54 Гацо

    2 0 Отговор
    И язе съм студентин...до вчера пасах кози на къро,сЕга съм у големото село София ,записох се унесесето...че пием и ядем до насирание....

    Коментиран от #55

  • 55 ОпПала

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Гацо":

    От тебе ши стане политикантин
  • 56 Демографията е съдбата на един народ...

    0 0 Отговор
    Ще станем индийска държава и това е. Много българки студентки, малко бългакри майки. Малко ромки студентки, много роми майки.
    Ето ти на, еманципация.

    Коментиран от #57

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Репортаж с примка на шията

    1 0 Отговор
    Поръчков материал, НО все пак никой не е доволен от дмешна Бг. Всички предпазливо изказват кусур до кусур. Защо няма мнение на бъдещ лекар, имженер, мед сестра? Или те не са важни, защото знаем предварително, че дипломират ли се - ще отидат ма друго място да трупат опит. Жалко! Това не е журналистика, а подмазвачество! Журналиста трябва да покаже ИСТИНАТА, макар тя да не е приятна за упр банда!
  • 59 Де го чукаш, де се пука?

    1 0 Отговор
    А къде е мнението на тези, които ще изграждат бъдещето на територията. Да са живи и здрави интетвюираните деца, но и сега има прекалено много спрциалисти като тях! На времето тези специалности се запълваха от кандидати неуспели в по-престижни специалности. Сервилен, лош материал.Иза него някой е взел хонорар!
  • 60 Анджело

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ефрейтора":

    Едно време са били балъци
  • 61 Анджело

    3 0 Отговор
    Тъй тъй дрън дрън. И в мола продавачи на обувки. Даже образованието в Бг не си заслужава

    Коментиран от #62

  • 62 Недей с рогата

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Анджело":

    Казва се "продавч консултант" - звучи по-така. Много е престижно - имженер /примерно/ - продава пирони, а икономист - етоводител - продава доматина пазара. За жалост истина е!