Last news in Fakti

11 Януари, 2021 14:05 4 799 75

Защо действията на Радев са объркващи

  • румен радев-
  • президент-
  • консултации-
  • избори-
  • партии-
  • има такъв народ

Когато и да се проведат изборите за парламент в България, едно е безусловно: те трябва да са честни и безопасни за здравето на хората. Според извънпарламентарните партии обаче точно това не е гарантирано.

Защо действията на Радев са объркващи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато и да са парламентарните избори в България - дали през март, април, май, безусловно е, че те трябва да са честни и безопасни за здравето на гражданите. Въпрос на имидж за всички партийни лидери е да кажат, че са готови за вота - независимо кога ще се проведе той. Предвид пандемията от силно заразния коронавирус обаче управляващите разполагат с твърде малко време, за да разрешат нововъзникналите проблеми. Как ще гласуват хората под карантина? Как ще се осигури процес на гласуване, безопасен както за изборната администрация, така и за избирателите? Как ще бъде гарантирана честността на вота, така че резултатите да не бъдат оспорени впоследствие? Тези въпроси търсят отговори.

Ясно е, че по-ранна дата за изборите би затруднила извънпарламентарните формации да водят предизборна кампания, предвид ограничителните мерки заради COVID-19 и стеснения достъп до (обществени) медии. Когато в началото на декември 2020 президентът Румен Радев обяви, че изборите ще са на 28 март, той каза същото: "На нововъзникналите партии ще им бъде най-трудно, те нямат структури по места, нямат достъп до медии, а битката ще бъде там. Но ако и те имат амбицията да управляват, трябва да покажат, че могат да мобилизират привържениците си по време на криза". И след като почти насрочи вота, при това без предварителни консултации, както обеща, Радев реши да се "поправи" - и изпадна в противоречия.

Президентски виражи

Миналата седмица Румен Радев заяви, че целта на консултациите не е датата, а начинът на провеждане на изборите. В същото изявление каза и това: че решението е негово, но организацията на вота е работа на правителството. Защо тогава не издаде указа за изборите по-рано, вместо да чака до крайния срок 26 януари? Нищо не пречи след това да се дискутира как да бъде организиран вотът.

Действията на Радев са объркващи и предвид заявеното от него на 19 декември 2020, че "дилемата не е между избори и здравето на хората, защото то пострада тъкмо от тази власт, която в продължение на години разгражда социалните системи и ги доведе до днешното плачевно състояние. Това обществено заболяване се лекува с възможно най-бързи, честни, прозрачни избори". Но след първата седмица консултации вървят спекулации, че изборите може би ще са на 18 април, преди Цветница. Съвещанията на "Дондуков" 2 дадоха по-висока трибуна на извънпарламентарните политически сили да се усъмнят в честността на бъдещия вот и в капацитета на правителството да гарантира безопасността на гражданите.

Какво показаха консултациите

За обществото не станаха ясни критериите, по които на "Дондуков" 2 са решили кои извънпарламентарни политически сили да поканят. Социологическите агенции отреждат безспорно представителство в бъдещото 45-ото НС за "Има такъв народ" на Слави Трифонов и евентуално - за "Демократична България" и обединението на "Отровното трио" с "Изправи се. БГ" на Мая Манолова. За "Възраждане" и "Републиканци за България" обаче прогнозите варират от под 1% до малко над 2%, а такива като АБВ, МИР, "Ние, гражданите" дори не са споменати поименно. За понеделник, 11 януари, от президентството обявиха видеоконферентна среща на Радев с представители на български организации в чужбина. Кога ще започнат консултациите с парламентарните партии оттам не съобщават.

По време на срещата с Радев от "Демократична България" предложиха гласуване по пощата, както и броенето на бюлетините да се излъчва онлайн в реално време. И други формации поискаха същото. Президентът одобри идеята. Сегашното законодателство позволява на наблюдатели и застъпници да присъстват на преброяването на гласовете, след което да получат данните. Идеите за видеонаблюдение, както и гласуване по пощата изискват промени в Изборния кодекс. Управляващите обаче са готови единствено със законопроект как да гласуват хората под карантина. На консултациите при президента от Обществения съвет към ЦИК обясниха, че при заявено желание от 70 000 карантинирани да гласуват, ще са необходими 1800 мобилни екипа.

Как ще гласуват българите в чужбина отсега е трудно да се предскаже. В зависимост от ограничителните мерки заради COVID-19 в съответната държава, при липсата на опции за електронно гласуване и гласуване по пощата, гласовете едва ли ще стигнат и предишните около 110 000.

Все още Министерството на здравеопазването не е готово и с единния здравен протокол, който да разпише санитарно-хигиенните изисквания за помещенията на секционните избирателни комисии и изобщо правила за вота в пандемия. За ваксиниране на членовете на избирателните комисии, на полицаи и общинска администрация, които ще осигуряват изборите, от управляващите и дума не отварят. Най-вероятно ще им осигурят само лични предпазни средства и дезинфектанти.

Към момента в България са ваксинирани близо 14 000 души, три пъти по-малко, отколкото в Гърция например. А за ваксинация на заетите в изборния ден общински служители, членове на секционните избирателни комисии, полицаи, мобилни екипи ще са необходими най-малко 150 000 ваксинации - т.е. 300 000 ваксини, тъй като се поставят на два пъти. Към момента такова количество не е възможно да се осигури. А дори да се случи чудо с доставките, необходима е перфектна организация, за да успеят заради изискването между първата и втората ваксинация да има от 3 до 4 седмици, в зависимост от ваксината.

Достъпът до медиите

В условията на пандемия, когато хората се страхуват да излизат от домовете си, камо ли да посещават предизборни срещи в затворени помещения, достъпът до медии е жизненоважен за политическите сили. За обществените БНТ и БНР обаче действа специален регламент, който отрежда повече време за хроники, диспути и други изяви за партиите в парламента. На консултациите с Радев извънпарламентарните формации поискаха равнопоставеност на участието, но то също преминава през промени в Изборния кодекс, които зависят от… парламентарно представените.

Динамиката на предизборната кампания зависи и от двете най-големи медии в България - частните телевизии bTV и Nova, които вече са с нови собственици. Тепърва ще стане видимо дали ще има промени в политиката им спрямо управляващите, досега безкритично отразявани в едната. В предизборна кампания достъпът до частните медии е платен, но за управляващите е гарантиран по подразбиране. Шоуто от джипа на премиера Борисов и инспекциите на всеки километър асфалт спадат към категорията "работа на правителството". Към момента медийната доминация на властта е осезаема, а малко са партиите със свои медии като БСП и "Има такъв народ". Социалните мрежи отдавна са платформа за политически послания, но в България все още телевизиите са господарите на този пазар. В условията на пандемия битката би могла да се реши и там.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    22 38 Отговор
    Дойче веле и Радев - кой от кой по по!
  • 2 Последния Софиянец

    59 23 Отговор
    Днес има 100 заразени.Егати пандемията! Хунтата така управлява,със страх и манипулации с помощта на мисирките.

    Коментиран от #21

  • 3 Дельо Хайдутин

    45 8 Отговор
    Нали има вече ваксина.За три месеца който го е страх да се боцка.
  • 4 коло

    50 16 Отговор
    Въвежда се нова категория за качество на строежи и ремонти - ГЕРБОСТРОЙ
  • 5 електорална 1

    62 16 Отговор
    Объркващи са за мутрите. За нас не са.
  • 6 вижда се

    64 29 Отговор
    Само Радев мачка герберистката мафия ,а другете спят !

    Коментиран от #10

  • 7 иванчо

    40 18 Отговор
    Боко вече купи изборите с народни пари - по 50 лв. за свещи за пенсионерите !

    Коментиран от #11

  • 8 Ю Кортес

    28 43 Отговор
    Радев ще обяви датата след срещата със съюза на ловците и най вече след срещата с партията на пурата.
  • 9 Тартаковер

    39 17 Отговор
    Защото пипето на боко е малко и му трябва време да обмисли хода с пешката за да не изпадне в цайтнот.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 уаси Тито

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "иванчо":

    Черен хумор ,но качествен.кръстче.
  • 12 Чегевара

    34 27 Отговор
    Разбра че втори мандат,през крив макарон,Нинова го отряза,преврата не се получи и сега стяга нова фашистка коалиция от файтонджийски партии

    Коментиран от #74

  • 13 чекмеджар

    39 21 Отговор
    Бойко ни съсипа: 45% спад в обявите за работа... Дори при ИТ-тата...
    Това е съвсем официална статистика. Икономиката е в нок-даун, а бюджетът, който Бойко така щедро харчи, че пълни от заеми.
    Кой и как ще ги изплаща - не е ясно.
    На 12 месечна база, обявите за работа за декември 2020, спрямо съдия месец на 2019 г. са 45% надолу. Това е катастрофа.
    Крушението е пълно, защото засяга дори експортно ориентирани отрасли като софтуера и ИТ-тата.
    По-малко работници търсят практически вече всички сектори на икономиката. Най-голям спад на обявите за работа се наблюдава в строителството, здравеопазването и производството.
    Това със здравеопазването е друг парадокс - представете си какво е състоянието на болниците, след като насред пандемия НАМАЛЯВАТ търсенето на персонал.
    Истината е, че икономиката е в пълен банкрут, а Бойко успешно провежда политиката "след мен - потоп"...

    Коментиран от #36

  • 14 гост

    32 7 Отговор
    Стадо овце , водени от лъв , могат да смачкат стадо лъвове , водени от овца - Наполеон Бонапарт .
  • 15 Българка

    39 22 Отговор
    Защо действията на Радев да са обръркващи? Срещите му показват, че е объркващо поведението на изпълнителната влас. Правителствот умишлени възпрепятства правото на българите да гласуват като непрекъснато се насажда страх от зараза с вируса, умишлено не са предприети мерки и внасяне промени в изборния кодекс за дистанционно гласува. Това прави почти невъзможно да гласуват карантинираните и българите в чужбина. Така правителството направо саботира изборния процес. Към това добавям и липса на предоставена информация/ планове за опазване здравето на гласоподаватели и членове на комисии. Т.е властта иска хаос и слаба избирателна активност
    Така че не действията на президента, а действията и бездействията на правителството са притеснителни и граничат с нарушаване конституцията

    Коментиран от #17

  • 16 Пацо

    26 23 Отговор
    Защото е чехльо.Въпросът е защо действията на Десамерцедеса са объркващи
  • 17 Чочо

    31 21 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Е нали според харманлийския цървул нямаше вирус....сега пък,вирусът бил виновен.
  • 18 Софиянеца

    25 20 Отговор
    Объркващи са действията на президента само за тъпунгерите и соросоидните слуги!
  • 19 Тръмп и Радев

    32 34 Отговор
    Радев е престъпил много повече Законите и Конституцията на страната отколкото Тръмп, затова отиващото си Народно събрание трябва веднага да започне процедура за Неговото отстраняване. Изглежда че има достатъчно депутати които да гласуват за това, защото ДПС и някои независими социалисти са готови за това. Румен Радев престъпи поне 5 точки на Конституцията с подклаждане на бунт и опитът за Държавен преврат през 2020. Затова ГЕРБ веднага да внесат искането за неговото отстраняване.

    Коментиран от #29, #70

  • 20 АЙДЕ ПАК

    19 17 Отговор
    време е да върнеме стария идьот но бойко - ПЛЕВЕЛА ! ИЛИ ПЪК ЦЕЦА ПАК ДА СЕ КАНДИДАТИРА ...... А МОЖЕ И ТИКВАТА - НИ ЕЗИЦИ ЗНАЕ НИТО ПЪК СПИРА ДА БРЪЩОЛЕВИ ПРОСТОТИИ !
  • 21 чичо

    10 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тези 100 са въз основа на направените тестове.Реално са много повече.Плюс за онзи дето ти е писал минус.Мислете преди да пишете.
  • 22 Гал Фон

    24 13 Отговор
    Въпрос до авторът Емилия Милчева пишеща и печелеща от Дойче Веле, насочваща правилната посока на простият българин хвърляш пари от балкона. Номерата на копюрите от 500 EUR и на златните кюлчета "объркващи" ли са за DW?
  • 23 😃АНАЛлизатор😂

    25 19 Отговор
    Моето скромно мнение е че всичко за изборите ще се реши след срещата на президента Румен Радев с Йоло Денев.

    Коментиран от #28

  • 24 Кирил

    26 25 Отговор
    Как няма да се е объркал,Нинова го отряза,сега бърза да прави фашистка коалиция от файтонджийски партии,парите идват от пурата,ама пурата иска да диктува.
  • 25 ФЕН

    23 20 Отговор
    Поредни глупости на герберистите ...сега ще се засилят изказвания ,че Радев се объркал не помни какво е казал и тем подобни глупости ще му слагат в устата, само и само да се измъкнат от идващия резил за изборите.Президента го каза и наблегна на фактите ,че Президента определя дата а примиера организира избори по закон на РБ !!!Демек какво и да направят ГЕРБ се са умазани до уши!!!Всяко техно деиствие или бездеисвие работи против ГЕРБ. Затова се пънеха да влезнат в извънредна опстановка зада дърпат юздите още поне 1г. под предлог че са незаменими сиреч смотани .Ситуацита е ,че радев им го тури с 2G ускорение...се пак е пилот а и езици знае
  • 26 чичо

    31 29 Отговор
    Не разбрахте ли,че Радев не иска избори,а служебно дълготрайно правителство.Толкова е прозрачен тоя престъпник,как не го разбрахте?

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    12 19 Отговор

    До коментар #26 от "чичо":

    Нали ти го разбра , троле !
  • 28 Чочо

    18 11 Отговор

    До коментар #23 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Йоло Денев е принципен и праволинеен човек,винаги е искал връщането на бог Тангра.Надявам се да не отстъпи по тоя въпрос пред грипена и най после да бъде обявена датата на изборите.
  • 29 333

    13 16 Отговор

    До коментар #19 от "Тръмп и Радев":

    Като толкова депутати са готови за това, какво чакат?
    ПРЕЗИДЕНТА ИМА ПРАВО ДА СВАЛИ ДОВЕРИЕ ОТ КАБИНЕТА.
    Освен, че има право се е случвало почти всеки път. Също така не е длъжен да ги харесва. И е обединител - обедини 80% от хората, които не харесват правителството.
    Преврат бил организирал.... Той е военен, военен преврат не изглежда по никакъв начин така.
  • 30 опг гроб

    17 11 Отговор
    Объркващи искат да ни ги представят опг гроб и етническата партия дпс за да може да отвратят колкото се може повече хора от изборния процес и тяхния контролиран и етническ вот да вземе повече проценти.
  • 31 Румен Радев оставка

    25 24 Отговор
    Румен Радев оставка. Народът иска сваляне имунитетът му и разследва за погазване на Конституцията, Изняна и Предателство към Републиката и опит за Държавен преврат.

    Коментиран от #32, #35

  • 32 гост

    13 13 Отговор

    До коментар #31 от "Румен Радев оставка":

    Хапчетата скъпи, да не забравиш !

    Коментиран от #42

  • 33 3,14К

    12 9 Отговор
    Много деструктивна позиция на апологетите на Да България, да плюят по всички останали, които са срещу управлението на герб. Това няма да привлече повече поддръжници за тях и ще останат извън следващо управление. За разлика от ръководството, в Да България има много качествени хора, които така няма как да се ползват, оставайки в изолация. Ако искат да чуят :и без тях ще се случат нещата.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 мен ако питаш

    13 17 Отговор

    До коментар #31 от "Румен Радев оставка":

    Народа иска служебно правителство да организира изборите, щото от тия мутри може да се очакват само фалшификации тип Костинброд.

    Коментиран от #55, #58

  • 36 Чудомир

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "чекмеджар":

    Извинявам се,ама това и бабите го знаят,че сме втасали и превтасали
  • 37 Объркващо е

    7 7 Отговор
    Че все още ги няма машините за гласуване. Няма и сключен договор за доставка.
  • 38 Bbbbbbb

    7 7 Отговор
    Явно факти, пик и тем подобни вярват на герб. Ако може госпожата да каже от колко параграфа се състои закона за гласуване на хората под карантина. Аман от балъци вярващи на всяка дума на гербаджиите. Факти очевадно смениха резбата.
  • 39 Радев

    12 13 Отговор
    Нинова така ми каза да говоря
  • 40 Цола Драгойчева

    9 17 Отговор
    С ген. Радев имаме достоен заместник на Тодор Живков
  • 41 Държавният главоч

    16 16 Отговор
    България няма държавен глава, а има държавен главоч!
  • 42 Ще го оставя пред вратата ти

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Ако не те намеря ще го оставя пред вратата ти
  • 43 Шломо

    9 10 Отговор
    Както обикновенно само приказка "Въпрос на имидж за всички партийни лидери е да кажат, че са готови за вота - независимо кога ще се проведе той. " - като са толкова отворени защо не се явиха на предсрочни избори
  • 44 Stan

    7 16 Отговор
    Най-много ми харесва предложението на г-н Цветанов. За ротация на полицейските шефове. Браво на Републиканци! Дано се приеме! Г-н Цветанов разбира от избори.
  • 45 Патриот

    14 10 Отговор
    От зелен чорап,толкова.Явно разредения въздух в небето,сериозно му е засегнал горната част на главата.
  • 46 До 44

    9 7 Отговор
    Няма как извънпарламентарни образования да сменят полицейски шефове.
  • 47 До 43 Шломо

    14 10 Отговор
    Защото имаме законно избрано правителство от суверена.И не е работа на Сульо и Пульо, кога да има избори.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Жужа

    13 13 Отговор
    Президента не действа объркващо ,защото той заяви много ясно , че целта на консултациите не е датата, а начинът на провеждане на изборите.Но правителството всячески се стреми да провокира това.И ако може да възпрепятства и гласуването на българите в чужбина.Всичко е по сценарий.
  • 50 Chihi

    9 13 Отговор
    Мазало стана. Как да се надяваме на честни избори? Бойко и дружките му, с командването на ДПС, и хахавите от БСП, какво добро могат да направят за страната НИ?
  • 51 Бай Пешо

    14 13 Отговор
    Защо действията на Радев са объркващи?Ами защото простичко казано:НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
  • 52 Мечо Пух

    14 4 Отговор
    Много добре си върши човекът работата. Разбира от тактика и маневри. Учил е в САЩ за това. Гледа им акъла на тези, които идват на консултации при него и им крои шапките. Всички се надпреварват да му дават акъл, а с гербаджиите може и да не проведе изобщо среща. Те досега никога не са били конструктивни и не са се отзовавали на покани. Даже медицинските протоколи от заседанията на щаба не му предоставят. Поживем и увидим!
  • 53 ФЕН клуб

    6 8 Отговор
    Така президента правеше консултации за избор на профил на Главния прокурор помните нали - и избраха Гешев. Сега пак консултации как да се проведат избори /което пак не е негова работа/ - мога да предположа кой ще спечели изборите. Не този които иска президента.
  • 54 Петър

    5 0 Отговор
    Социологическите агенции нещо са се объркали..
  • 55 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #35 от "мен ако питаш":

    До сега винаги служебни правителства са организирали изборите.2013г -Марин Райков,2016г - Близнашки,2017 г- Герджиков .ГЕРБ са организирали едни избори за президент и доколкото разбирам ,те не са фалшифицирани .Де четете ги тия неща и не са излагайте!
  • 56 име

    4 6 Отговор
    щом е дойчето отсвири фигуранта е ясно....
  • 57 Чичо

    7 5 Отговор
    Избори ще има така и така, дали ще са май или март няма значение. Въпрос на други действия е дали ще се направи опит да се разбият схемите по места, и ще могат ли Българите в чужбина да гласуват по пощата! Най големия страх на ББ е да бъде смачкан с избори!
  • 58 чичо

    7 7 Отговор

    До коментар #35 от "мен ако питаш":

    Че там имаше само една фалшификация-на Мая Манолова.Е,прав си,мутрите от екипа на Радев и БСП/Мая тогава беше в БСП/,от тях само фалшификации.Пост 55 ти го е написал същото.

    Коментиран от #63

  • 59 BoLeto

    4 7 Отговор
    Промените в Изборния кодекс са необходимост от години, дано този път има успех и най-вече резултат. Исканията на Републиканците са обосновани, конкретни и ясни!
  • 60 Джули

    7 2 Отговор
    Имаше достатъчно време да се реагира както с втората вълна Ковид-19 така и с изборите. Но управляващите бездействат. Държавата не може да се управлява от джипа или с медийни изяви.
  • 61 Shponka

    2 5 Отговор
    Може би заради акъла му, дори и този, дето му идва от после!
  • 62 Путин

    6 9 Отговор
    Ще го махам тоя смешник, иди ми дойди ми...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Kaiser Souze

    5 1 Отговор
    Нищо объркващо няма. Събират се заедно специалисти и изказват мение по важни, за обществото и бъдещето на страната, въпроси. И така идват добрите предложения. Като например чужденците в чужбина да гласуват по пощата. Или навременните предупреждения - че не сме готови за прозрачни избори, напромер...
  • 65 Ха ха

    4 2 Отговор
    Толкова неуки и наивни има,че се вбесяваше .как ще гласуват по пощата като трябва да се регистрират а после ти ли ще видиш кой попълва бюлетината и я пуска.какво ще кажеш за изселниците в турция,които са 800000 души,прибави още 400000 тук и ги правите първа политическа сила.ще управлява ердоган,простаци сте със самочуствие и без грам мозък,само и само ристьо да се намърда..измет проста сте,но със самочуствие.
  • 66 мдда

    5 6 Отговор
    По-объркан пингвин от тоя не може да седне в Дондуков-2.
  • 67 Цветко Христов

    2 2 Отговор
    До 2. Стига ръси тъпотии. АСНО?
  • 68 Цветко Христов

    2 2 Отговор
    ДО 6.САМО ТИ ГО ВИЖДАШ ТОВА, НИКОЙ ДРУГ В СВЕТА НЕ ГО ВИЖДА.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 НИЩО ДРУГО

    2 2 Отговор
    действията НА ТИКВАТА СА ЕДИНСТВЕНО ЕДНОЗНАЧНИ - КРАЖБИ И ОБИРИ ДО ДУПКА !
  • 72 гневен циганин

    2 1 Отговор
    Радев, напомняме ,че нас циганската партия не си ни поканил за консултации.А като дойде време да те избираме ке ни молиш,да да.
  • 73 ИМПИЙЧМАНТ

    1 1 Отговор
    Тоя тъпанар,с всяко показване разкрива все повече простотията и безмислието на действиятата си.Мъчи се да роди/сътвори/нещо ,да открива пак топлата вода ,белкем някой си помисли че наистина прави нещо-ПОРЕДНОТО НИЩО ПРАВЕНЕ,което е от ясно по-ясно за разумните и не комунетата .И за пореден път ,работи за Бойко,но тъпанара си мисли обратното.Какво да го правиш такова.ЖАЛКО ЗА ПРАХОСАНИ НАРОДНИ ПАРИ по 15 БОНА /МЕС.ЗА ТОЯ ДЕТО ДУХА ,И ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА ОНАЯ ТЛЪСТОГЪЗАТА ИДИОТОВА.ЧИСТОКРЪВНИ НАРОДНИ ПАРАЗИТИ.
  • 74 Изглежда

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чегевара":

    рeпликaтa „Oщe мaлкo ви ocтaвa“ щe ce върнe бeзмилocтнo кaтo бумeрaнг към aвтoрa cи Румeн Рaдeв. Cпoрeд oтличнo инфoрмирaни изтoчници oт „Пoзитaнo“ 20 рaздoрът пo ocтa Рaдeв – Нинoвa e cтигнaл връхнaтa cи тoчкa. Вcлeдcтвиe нa тoвa Кoрнeлия Нинoвa e рeшилa дa прибeгнe дo крaйни мeрки.Coцлидeркaтa твърдo e рeшилa дa нe пoдкрeпи Румeн Рaдeв зa втoри прeзидeнтcки мaндaт нa избoритe eceнтa.Пo вcичкo личи, чe държaвният глaвa изживявa пocлeднитe cи мoмeнти кaтo рaзeдинитeл нa нaциятa. Дoри и тoй cи e дaл яcнa cмeткa, чe бeз тaкa цeннитe 1 милиoн глaca нa чeрвeнитe пeнcиoнeри, кoитo ca луди пo бившaтa привaтизaрoркa – нямa дa гo oткaрa дoри дo бaлoтaж.
  • 75 АЛО РАДЕЕЕВ

    1 0 Отговор
    НEКA CИ ПРИПOМНИМ КOЙ НAПИCA ДOКЛAДA ДO ЦРУ КOЯ E ВCЪЩНOCТ МУТРAТA УПРAВЛЯВAЩA БЪЛГAРИЯ ....Вecтник „Гaрдиaн" публикувa aмeрикaнcки ceкрeтeн диплoмaтичecки дoкумeнт oт 2005 гoдинa, в кoйтo ce цитирa дoклaд oт бившия пocлaник нa CAЩ в Coфия Джeймc Пaрдю зa oргaнизирaнaтa прecтъпнocт в Бългaрия.



    В дoкумeнтa пишe, чe oргaнизирaнaтa прecтъпнocт e нaй-ceриoзният прoблeм нa Бългaрия. Прaнeтo нa пaри, трaфикът нa нaркoтици и фaлшифицирaнeтo прeчaт нa икoнoмичecкoтo рaзвитиe.изирaнaтa прecтъпнocт e нaй-ceриoзният прoблeм нa Бългaрия. Прaнeтo нa пaри, трaфикът нa нaркoтици и фaлшифицирaнeтo прeчaт нa икoнoмичecкoтo рaзвитиe.