Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 13:00 2 557 48

Партиите извън статуквото трябва да се обединят около президента

  • румен радев-
  • партии-
  • статукво-
  • президент-
  • избори

Румен Радев показа, че борбата му е срещу мафията, корупцията, беззаконието, демонстрира стремеж към една нова България, в която националният интерес, суверенитет, държавността, гражданските свободи и върховенството на закона са основополагащи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Румен Радев: "Този ранен анонс на кандидатурата ни цели да даде възможност на политическите актьори да се позиционират спрямо огласените принципи и приоритети при заявяване на своите стратегически намерения, което ще помогне на българските избиратели да направят информиран избор между статуквото и алтернативата.".

Изчетох, изслушах и изгледах днес много анализи, коментари - писани и изречени, по повод заявката на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова да се явят на изборите за втори мандат.

Четох, гледах, кумих се, пулих се, но един не видях да напише, включително и във Фейсбук, или да обърне внимание на едно от най-съществените неща (според мен), което президентът индиректно подчерта. Той каза, че с обявената си кандидатура отсега "дава възможност на партиите да се позиционират". И ще поясня какво смятам аз, че има той предвид с това.

Мога и да греша, всеки учещ се има право на грешки. А тук всички ние само и единствено се учим!

При поледното си участие в Студио Хъ нееднозначно заявих, че партиите, които не са от статуквото, трябва да се обединят около президента. И обясних защо трябва да е така с установените негови качества и действията му до момента - защита на гражданските свободи, отстояващ свободата на словото, с висок морал, ерудиция, доказан експерт в областта си, а вече и далновиден държавник и добър оратор - със знания и умения, ценности, бърза мисъл, които изтласкват в негово лице България като равноправен съюзник на международната сцена.

Румен Радев показа, че борбата му е срещу мафията, корупцията, беззаконието, демонстрира стремеж към една нова България, в която националният интерес, суверенитет, държавността, гражданските свободи и върховенството на закона са основополагащи.

И сега се връщам на това, че с обявената си кандидатура той "дава възможност на партиите да се позиционират".

Какво чакате, партии, искащи вота на българските граждани, зарибявайки ги с обещавана промяна, как ще разследвате, как ще се увеличат доходите, как всичко ще цъфне и ще върже, ако гласуваме за вас?

Обявената днес от президента и вицепрезидента заявка за втори мандат е тест. Тест за всичи партии. Позиционирайте се - от страната на статуквото и мафията ли ще изберете да застанете, или ще подкрепите промяната?

И още нещо, президентът Радев каза, че социалистите, които са издигнали неговата и на г-жа Йотова кандидатури за първи мандат, имат превилегията първи да се позиционират.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    39 26 Отговор
    Радев е ясно че ще спечели

    Коментиран от #8

  • 2 Регнум

    30 20 Отговор
    Мутропитекът крадлив Борисоффф трябва да има яка опозиция срещу себе си. Подкрепям протестиращите и президентът. Герб е зла политическа аномалия , дясно пък пълно с бкп серсеми. Оставка!

    Коментиран от #12

  • 3 Гаргамел

    16 10 Отговор
    айде да видим сега кои са ервени по душа и призвание! всичкОтО измет, Строй се!!!
    :))))))

    Коментиран от #14

  • 4 СЛУЖЕБНО

    22 22 Отговор
    КЬОВЕШИ ПИТА ЗА ФАТМАКА ОТ ЛОСТА?
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    30 24 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ЧЕСТЕН ДОБЛЕСТЕН той е ПРЕЗИДЕНТА
  • 6 ТаУмВзе

    12 8 Отговор
    Кои партии? Всичките гледат да се докопат до хранилката. Коя опозиция? Мутрата ще си купи Партийки в насипно състояние. И за апотеоз на Деградацията учиндолския чалгар в Кочината парламент. Хайде да се лъжем, още по дефектно!
  • 7 Президентът

    19 15 Отговор
    Само той може да вкара в затвора бацо бекапейски с пачки чекмеджейски

    Коментиран от #10

  • 8 😄😄😄😄

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Може може ама надали 😄
  • 9 АЛО МА

    20 10 Отговор
    СЕКРЕТАРКАТА НА ФАТМАКА / ПРИЛИЧАЩА НА ХИТЛЕР/ ДА КАЖЕ С КОЙ СА СИ ДЕЛИЛИ МИЛИОНИТЕ ОТ ЖИПКИТЕ! 290 ВИСОКОПРОХОДИМИ И ВИСОКОКОМИСИОННИ!

    Коментиран от #18

  • 10 А защо

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Президентът":

    Мислиш че той няма да влезе❓
  • 11 КЬОВЕШИ

    20 8 Отговор
    СЛЕЗ ОТ ЛОСТА БЕ, ДЕБИЛ!
  • 12 Повече

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Регнум":

    Подкрепяй Божков Бобоковите и сие една порода са
  • 13 ФАТМАКА отЛОСТА

    9 9 Отговор
    ТРЕТИ МАНДАТ ЩЕ ИМА ЛИ ЗА МЕНЕ?
  • 14 ОБЩ ФРОНТ е нужно

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Гаргамел":

    Стига играйте с патериците Му...
    Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...
    Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА, ще му хапнете отново маркуча...
    Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
    Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год.
    Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП...в случая това е БСП...иначе Тиквун ще е вечен!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!
  • 15 ФАТМАКА отЛОСТА

    18 9 Отговор
    В ЗАТВОРА ИМАЛИ ЛОСТ?
  • 16 С Радев

    4 9 Отговор
    С нормалната мяра да сме,поне този път..
  • 17 !!!?

    22 10 Отговор
    Радев става за обединител,...но само на Злобата !!!?
  • 18 666

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "АЛО МА":

    ТО ИСТОРИЯТА СЪС САМОЛЕТИТЕ И КОРАБИТЕ НА ТИКВАТА Е СЪЩАТА.
  • 19 За Радев

    9 12 Отговор
    гласува изконният,традиционният,изкован от вековете българин! Чекмеджето,кокаините и к@рволяците са за контейнера..
  • 20 GTR

    9 2 Отговор
    Бил показал .......показа ме е мишка и нищо повече
  • 21 ИМПИЙЧМЪНТ!

    17 6 Отговор
    КОРУМПИРАН, ОБВЪРЗАН С МАФИЯТА И Е РУСКИ ШПИОНИН, ТАКЪВ НЕ НИ Е НУЖЕН!
  • 22 Тити

    12 4 Отговор
    Хайдееееее, яви се новият месия.Този човек не е разбрал, че лидерът колкото и да е добър не управлява сам.А той дори не е добър.Едно е да имаш мераци, друго е да ги постигнеш.Никой не е постигнал нещо разделяйки хората на хубави и лоши.Дано хората не се подведат.
  • 23 Така е

    15 5 Отговор
    всичкия боклук на едно нясто-около фатмака.Вонят отвсякъде.
  • 24 Перо

    8 4 Отговор
    Много мутренски трол от държавните и общински корумпета,за които се отнася конфликта на интереси,защото тролят от служебния компютър,през работно време.Не вярвам,че е от времето за кражби!
  • 25 Тити

    12 5 Отговор
    Най- голямата заблуда на Радев и тези около него, която ще им изиграе много лоша шега е насаждането на мнение че за ГЕРБ гласуват само общинари, администрация и т.н.Аз и около мен много хора нямаме никаква обвързаност с държавни,общински,партийни и други структури на ГЕРБ, но ще гласуваме за тях.Отвратени сме от злобата и отричането на всичко от така наречените "борци" срещу статуквото.

    Коментиран от #28

  • 26 Тъп

    9 1 Отговор
    Към, село, ходом, марш.
  • 27 Стършел

    9 2 Отговор
    Какво му е доброто? Колко години не можа да спре изявите на поетесата(може би някой най-накрая му е подшушнал какво да прави)? Пролича му още при встъпването на длъжност като президент, че е с голямо его хващайки се на въдицата да отговаря на провокациите. Вдигнатият водевилно юмрук,който го изложи, раболепното мълчание пред попа офицер и т. н. и т. н. С нищо не показва, че е по-умен от ББ!

    Коментиран от #29

  • 28 Недялко Недялков

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тити":

    Ти и още двама от коол центъра на Цвъки ли сте да питам явно да какво е заплащането??????
  • 29 Извънреден Щаб ИПОН

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Стършел":

    Не прав си не може да сгъва маркучи, да срича на български да е прочел съдържанието на една книга и да не владее никакъв западен език, дори майчиния му създава трудности да реалността.........когато си от коол центъра са такива нали
  • 30 Хмммм

    11 1 Отговор
    Радев не е и не може да бъде борец срещу мафията, защото:
    - Мафията е създадена от БСП и ДПС. Той беше номиниран от БСП и избран с гласовете на БСП и ДПС.
    - За да бъде избран, той ще се нуждае пак от гласовете на тези партии, но те дойдат с условия и срещу определени "услуги". Знаем какви.
    - Мафията у нас има различни клонове и ако едни клон се бори срещу друг, това не е борба срещу мафията, а мафиотска война.

    Коментиран от #31

  • 31 Недялко Недялков

    1 7 Отговор

    До коментар #30 от "Хмммм":

    Ти и още двама от коол центъра на Цвъки ли сте да питам явно да какво е заплащането?????? И мафията е в Банкя със подкрепа на хотел Берлин, всичко е ясно ......

    Коментиран от #42

  • 32 psf

    6 2 Отговор
    Преди да тръгна за работа тази сутрин, чух някакво момче от президенството да прави внушение по телевизията, че на страната й била нужна промяна и който не разбирал това, щял да отиде на бунището на историята. Като гледам обаче кой се е наканил да прави тази промяна се опасявам, че по скоро на бунището на историята ще попадне за пореден път цялата ни държава. То ако беше така, за щяло и не щяло да се правят промени, Русия първа щеше да си направи това, особенно като се има впредвид, непоколебимостта й с която забрани КПСС. Оказа се, че това е
    било правилно решение, довело до възстановяване и просперитет на страната.
  • 33 Shponka

    6 3 Отговор
    Напротив, всички трябва да се обединят за да бъде осъществен импийчмънт на Радев, защото не може един държавен глава да уронва престижа на страната си, като афишира пред света, че тя е най бедната и най изостаналата страна. И то в момент, водиме политика за приобщаване на Северна Македония към нашите ценности. Точно заради системните му действия против националните интереси, той трябва да бъде отстранен, преди да е извършил нещо по непоправимо!
  • 34 безпартиен

    2 3 Отговор
    Че има комисионни -има!Най-големи са обаче когато уредиш заем от банка!А за последните години България е все в заеми!Ало,ДАНС,БОП,и която се сетите разузнавателна служба-кой взе комисионните за заемите??????Щото без пари не става!
  • 35 Матей

    3 1 Отговор
    Въпреки широко известното противоречие между президента и ББ,ОБЕДИНЕНИЕ около първия не може да даде желания резултат.Вече се видя,от летните протести,че Радев е непоследователен и действа по негови си ,неясни съображения.Той е определено щатски възпитаник и не цели принципно нов път за България,което автоматически го изключва от водещите личности ,способстващи за българското национално възраждане.Желанието му е да се позиционира за втори мандат,без да е допринесъл съществено за преодоляване на националната катастрофа и затова вероятно ще бъде изместен от кандидат на господстващата клика.
  • 36 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ОТГОВОР НА ИЗБОР: - ПЪПЕШ ИЛИ ЛУБЕНИЦА !?!?
  • 37 БСП най крадливата партия

    5 2 Отговор
    ФАТМАКА Е ЗАКЛЮЧИЛ В КЪЩИ МАТА ХАРИ ЧЕ МОЖЕ ДА ПРОВАЛИ ИБОРИТЕ С НЯКОЙ ГАФ.
  • 38 ХайлАдолф

    4 3 Отговор
    Хa хa хa ..... Дoлнoпрoбиeтo и злoбaтa нa eднo нeуcпялo прeврaтaджийчe , c нaклoннocти нa мaхлeнcкo-ceлcки cкaндaлджия ..... щялo дa бъдe пoлитичecкa aлтaeрнaтивa ....... Кoлкo жaлки са cтaнaли платените лакейчета на фатмачко ...... , нo сигурно и oщe пo-ниcкo мoгат дa пaднат .........
  • 39 Протестър

    5 2 Отговор
    Прост тупан нагъл лицеме.
  • 40 така така

    4 2 Отговор
    Партиите трябва да се обединят срещу президента.
  • 41 Съни

    2 3 Отговор
    Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря ви ЧНГ
  • 42 Хмммм

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Недялко Недялков":

    ЦвЦв не го понасям органично.
    Както и цялата днешна политическа пасмина разрушила и ограбила България.
    Мразя ги безплатно.
    Други въпроси?
  • 43 Тапата

    4 1 Отговор
    Разединителят призовава за обединение - само какъв парадокс, звучи нещо като дървено желязо.

    Коментиран от #44

  • 44 Хмммм

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Тапата":

    Няма никакъв парадокс. Това показва колко дебелоочлив, безскрупулен и морално нечистоплътен е дрона в ламтежа си за власт.
  • 45 СЛАДУР

    3 1 Отговор
    ВИЖДАНИЯТА НА НАФУКАНИЯ ФИГУРАНТ ЗА ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО Е ТОЙ ДА КОЛИ И ДА БЕСИ,ДЕСА ДА СЕ РАЗХОЖДА И ВЕЕ НОВИТЕ СИ РОКЛИ,ДА СИ КУПИ ХОТЕЛЧЕТА ДО СПА РЕЗОРТА И ЯХТЕНОТО НА КУРНЕЛА НИНОВА НА ХАЛКИДИКИ ЗА 100 МИЛИОНА ЕВРО,ДА СИ НАПРАВИ ДВОРЕЦ КАТО ЧАУШЕСКО-ЕХ,МЕЧТАТА НА ЕДНОУСТАВНИКА ЗЕЛЕН ЧОРАП.АМА НАКРАЯ ДА НЕ ПОСЛЕДВА ТРИБУНАЛ И ЗАЛПОВЕ,КАКТО ПРИ ЧАУШЕСКУ,А ПИЛОТЕ,ПОМИСЛИ ЛИ ЗА ТОВА,БЕЗМОЗЪЧНИКОБАЩА ТИ ТЕ ПРЕДУПРЕДИ,ЗАЩОТО ЗНАЕ КОЛКО ТИ Е АКЪЛА!!!
  • 46 КОМУНДЕТА

    1 0 Отговор
    ТА ВИЕ СТЕ СТАТУКВОТО, КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЩЕ КРАДЕЦА.
  • 47 РУСКИ

    1 0 Отговор
    АДЮТАНТЕ КЪДЕ СИ СКРИЛ МАТА ХАРИ, НЕ Я ДРЪЖ ЗАКЛЮЧЕНА В КЪЩИ.
  • 48 ГЛУПОСТИ

    0 0 Отговор
    ЗАРИТАЛ Е РАДЕВ , ЗА РАЗНИ ПАРТИИ - ТОЙ ПРИТЕЖАВА БЪЛГАРИЯ !