Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 16:00 4 090 55

Социалистите подкрепят Радев, а Нинова го поздравява

  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • президентски избори-
  • подкрепа

Очакванията на обществеността в България не само не бяха оправдани, но доведоха и до разочарование при мнозина

Социалистите подкрепят Радев, а Нинова го поздравява - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова за решението им да обявят заявката си за втори мандат. Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия". Това заяви вчера на пресконференция в централа на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя подчерта, че въпросът с кандидатурата на държавния глава и подкрепата ще се решава след парламентарните избори.

„С ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, смятам че той сложи край на тези спекулации за политическите му намерения да прави собствена партия. Tова беше необходимо сега преди парламентарните избори, за да е ясно. Това е честна и открита позиция на президента”, заяви Нинова.

С една дума, председателката на БСП Корнелия Нинова изпрати много поздрави на президента Румен Радев за неговото решение да обяви кандидатурата си за втори мандат. И очакванията на обществеността в България не само не бяха оправдани, но доведоха и до разочарования при мнозина.

LIBERTA.BG няма да коментира Корнелия Нинова, а ще я остави в размисъл.

Преди да публикуваме какво казаха за нашата медия областният председател на БСП Бургас Стойко Танков, общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов и общинският председател на БСП Поморие Никодим Стоянов, които изразяват пълна подкрепа за втори мандат на президента Румен Радев, включително и социалистите от младежката структура на БСП Плевен и БСП Велико Търново (и мн. други), ще ви запознаем с две реакции във Фейсбук, които напълно припокриват усещането след вчерашната пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Илия Иванов, Фейсбук: Боже... Корконделия Нинова щяла да решава за Радев след парламентарните избори. Що направо не вземе да се коалира с герп отсега?!

Тихомир Василев, Фейсбук: Интересно от какво ги е страх БСП та ще изразяват позиция след парламентарните избори дали подкрепят Президента Радев. Каква е разликата от сега и после. Може би се опасяват, че ще са трета политическа сила? А може би са се договорили с ГЕ(Р)П да издигнат друга кандидатура? Което е доста притеснително, а имаше такива слухове преди месец. В мен възникват тези въпроси и се терзая силно да получа отговори на тях. Толкова ли силно статуквото се плаши от Президента Радев? Той ли е треската в задниците на мутрите узорпирали властта? Надявам се избирателите социалисти да мислят с главите си кого да подкрепят. Да не се окаже, че гласуват за Нинова, а после получават Борисоff!

Стойко Танков, председател на Областния съвет на БСП – Бургас: Румен Радев досега има успешен мандат, показа последователност, воля за решаване на проблемите и активна политическа позиция. С подкрепата си за протестите, се позиционира като алтернатива на сегашното управление. Мисля, че членовете и симпатизантите на БСП ще го подкрепят за втори мандат.

Живко Господинов, председател на Общински съвет на БСП – Бургас: Румен Радев се утвърди като държавник и национален лидер. Той е политикът с най-висок рейтинг в държавата и концентрира доверието на всички българи, които искат промяна, искат да живеят нормално в държава без корупция и задкулисие, без олигархия. Неслучайно двете партии на статуквото ГЕРБ и ДПС обединяват усилията си в единен фронт срещу президента, но те не могат да излъчат кандидатура за държавен глава с авторитета на Радев. Имаме всички шансове да се поздравим през ноември с още по-убедителна победа на президентските избори.

Никодим Стоянов, председател на Общинския съвет на БСП - Поморие: Социалистите от община Поморие напълно подкрепят заявеното намерение на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова да се кандидатират за втори мандат на президентските избори в края на тази година. Считаме, че те реализираха един успешен мандат в много сложна обществено-политическа обстановка в България и решително застанаха на страната на подавляващото мнозинство от българските граждани, които категорично отхвърлят установения от ГЕРБ и ОП корупционен модел на държавно управление. Вярваме, че тяхната кандидатура ще намери подкрепа не само сред социалистите, но и в средите на всички честни български граждани, които искрено желаят промяната. Надяваме се тази промяна да започне на парламентарните избори и да бъде затвърдена на президентските!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Гошо

    41 25 Отговор
    Радев Президент

    Коментиран от #19, #47

  • 2 Цецо Цветанов

    36 23 Отговор
    Г-н Радев- Президент !!!
  • 3 село

    46 20 Отговор
    Всички партии го подкрепят, само герберските подлоги не, кражбата ги сплотява.
  • 4 Спас Гърневски

    32 14 Отговор
    Газ пикая.....

    Коментиран от #22

  • 5 Росен Плевнелиев

    13 23 Отговор
    Това е мъж, а не като.......
  • 6 Гаргамел

    18 21 Отговор
    Че то винаги е било ясно що за подметка е ушатия
  • 7 Б. Борисов

    23 14 Отговор
    Излизам в нелегалност. Ще паса зайци
  • 8 Браво факти

    24 13 Отговор
    Най-добрата новина за днес
  • 9 ПКПредседателка

    17 10 Отговор
    А аз сега да дрънча ли????
  • 10 България

    31 15 Отговор
    Радев, имаш подкрепата

    Коментиран от #37

  • 11 СДС

    3 17 Отговор
    Ние ще се обединим с Волен и ще нападнем ВИФ
  • 12 Леля Цецка

    6 16 Отговор
    Радев кърти мивки. А мен ме забравихте
  • 13 Десислава Атанасова

    14 11 Отговор
    А аз тихо плача
  • 14 Тома Биков

    13 12 Отговор
    Ще трябва да правим коремни
  • 15 Ангел Джамбазки

    13 8 Отговор
    .....и строева подготовка
  • 16 Бойко баш

    12 16 Отговор
    А тоя що не седна на едно пънче и да каже нещо за Навални?

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Кака тарикатка

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко баш":

    А ти що не се кандидатираш срещу него? Да се посмеем заедно
  • 18 Томислав Д.

    12 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко баш":

    Лесно е като си прост
  • 19 Мдааам

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо Гошо":

    на бкп/бсп/дпс.....и Мацква! Е на тия ще е пРезидент,но не вярвам някой да се обърка,да гласува отново, за "това".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мислещ

    10 9 Отговор
    Така и не разбрах на кого му пука БСП какво ше кажат (Освен на обичайните партийни плъхове и пишман-анализатори)?
  • 22 моля те докато

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Спас Гърневски":

    ПИKAЕШ НЕ ПАЛИ ЦИГАРА МОЛЯ ТЕ!!!ЩЕ ОСТАНЕ САМО КАПАКА НА ГЪРНЕТО АКО ЗАПАЛИШ ПАПИРPOCA!!!😬
  • 23 пройчо

    5 10 Отговор
    ще съжаляват
  • 24 Електра

    13 17 Отговор
    Защо тогава Кауна Радев излъга, че не коментирал с нито една партия решението си. А какво излезе, че той слугата на Краднелия и се е обадил, за да поиска разрешение от Импексовата си господарка...

    Коментиран от #51

  • 25 Фен

    8 6 Отговор
    Радев vs Нинова! Кеф! Отивам за пуканки и бира!
  • 26 Shponka

    11 6 Отговор
    Хората отдавна си решиха проблема със спъването на прогреса от комунистическите партии, като ги забраниха, но ние още се колебаем.
  • 27 Анонимен

    1 8 Отговор
    Аз не гласувам, но сме го проучили радев. Не ви мисли лошото. Банкя, враца, плевен нищо не знаят, знаят тия, които по разпределение след више ги изпращаха в тези краища и репресираните от режима и днес не искат а стоят в този град. Имат имотина морето купени, от селото на нинованса. На 70 г с вусше, взеха й земята преди няколко години.. Герб и дпс и бсп ъволняват, назначават и ми говори, че йончева загубила делото. Ваши хора са. Страх имат от вас да неги пратите на улицатаПКП е мразена от юристи в съда, от лекари, като одютидем в друг град и разберат ли кж.. И обидите. Жената ми се оплака, зет йказвал вие сте прости, а е щерка й съдия в пд. Живееки с адвоката триото. Не знам от пд, но защо да ме лъже, също за любивницата на симеонов, махнали ангелкова, за да сложат нея. Но яростно са ядосани на нея и симеонов. Ангелкова биа завърлила в ащ.. Тук не мога да твърдя, но син е ченге, цивилно..
  • 28 Радев

    5 6 Отговор
    Президент
  • 29 asan4o

    4 4 Отговор
    знае кого ще номинират за президент герб калина от мароко . дъщерята на царя за туй го крияат ако го кажът преди избори знаят че народа ги мрази тази царска пасмина и знят че ако я обевяват преди избори ще загубят -царят го натръшка този бойко в власта а той има да му се реваншира
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ХайлАдолф

    7 3 Отговор
    Поредните червенолиберастийски пропаганди ялови .
  • 32 КОННИКЪТ БЕЗ ГЛАВА

    5 6 Отговор
    ТО САМО С ЮМРУЧЕТА НА ПЛОЩАДА НЕ СТАВА
  • 33 Гост

    5 6 Отговор
    Какво ще преви Нинова, че няма да поздрави Радев.
    Полученото обажданеот Козяк и е разяснило кой му е наредил да обяви кандидатурата си, затова и са наредили да се усмихва колкото и да не и се иска. Нали е на служба при Козяците.
  • 34 хахаха

    8 2 Отговор
    Нинова е забравила май как номинира Радев за Президент след като се ВЪРНА от САЩ!
  • 35 КОННИКЪТ БЕЗ ГЛАВА

    4 3 Отговор
    НИНОВА ИЗЧАКВА, ЧЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ МОЖЕ ДА НЕ Е ШЕФ НА БСП
  • 36 Бай Курти

    4 4 Отговор
    Другари ,пак слагате тигана преди да сте уловили рибата. Не хвърчете толкова на високо,че падането ще е болезнено.
  • 37 Има подкрепа

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "България":

    на върха,хайде-друм
  • 38 БСП най крадливата партия

    4 3 Отговор
    Нинова се ослушваше но след обаждането на кардиналите от Секвоя много бързо влезе в час. Марионетки мижави.
  • 39 Кой кой

    3 3 Отговор
    Кога ще вьрнете надвзетите пари от партийната субсидия. Няма да гласуваме за вас комундета.
  • 40 Протестърът.

    5 5 Отговор
    РАДЕВ ПИОНКАТА СИ ИМА ШЕФЧЕТА ДОГАН И БОЖКОВ. А ИНАЧЕ БИЛ НЕЗАВИСИМ ПАЛЯК.
  • 41 Анонимен

    2 2 Отговор
    Нинова, когато ви писах, кой не ви одобрява, сега уверихте ли се, с писмото получено от чепеларе и др. Никога не лъжа. Тук пиша, навън съм гроб и у дома също. И дв. Не мохамедани. Герб и дпс играят играта.
  • 42 БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА

    2 2 Отговор
    КОЙ КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ. КОЙ СЕГА ЩЕ ЯДЕ СУДЖУКА НА ДОГАН.
  • 43 Велико народно събрание

    3 2 Отговор
    ЩЕ ИМА СВАТБА С БСП И ДПС АМА БУЛКАТА Е БСП. ЧЕСТИТО. КАЖИ СЕГА С КОИ ГЛАСОВЕ ГО ИЗБРАХА.
  • 44 Павел пенев

    2 2 Отговор
    Радев ще си спечели изборите и без Нинова. Въпроса е какво ще спечели БСП срещу тези манипулатори.
  • 45 ФИНЦИ

    2 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е БСП ДА ЖИВЕЕ БСП СПАСЕНИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ И СЕГА ТРОЛОВЕТЕ НА ГЕРБ СА НА ХОД АЗ СИ ПИЯ РАКИЯТА ЗА ВАС САЖЕЛЯВАМ ГЕРБАДЖИИ
  • 46 555

    3 2 Отговор
    Грешка не социалисти а долни комунисти!
  • 47 Радев

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо Гошо":

    се е заклел през 1982 г., че ще защитава социалистическата си родина Народна република България с цялата си воинска чест и достойнство, и дори с цената на живота си!!!

    Изпълни ли си дадената клетва военният клетвопрестъпник!!!???
  • 48 факт

    1 0 Отговор
    назначението на байдън!
  • 49 Иван

    2 2 Отговор
    Комуняга поздравява комуняга - ха ха ха .....
  • 50 Радев

    1 2 Отговор
    е престъпник и позор за БГ. Някой да е видял нещо добро за БГ от този човек, пълна простащина
  • 51 Едуард Петров-Едо

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Електра":

    Ето това, че КУЛТУРАТА ТИ Е В ПЕТИТЕ, ИДИ ДА ОБВИНЯВАШ АРМЕНСКИЯ ПОП! НО НА Духовно прост, не можеш да дадеш Разумен съвет, защото него сега го тресат едни страховити паники! ВСЕКИ, КОЙТО Е ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН, ЩЕ ГЛАСУВА ЗА Президент Радев! Очевидно е, че Ген. Радев е най-подготвения Български политик за всички времена и това, че Народът го уважава и му вярва, е прекият резултат от моралната и Духовната висота на достойния ни Президент! Вижте Борисов до каква низост достигна! НЕЧУВАНА КОРУПЦИЯ, НЕВИЖДАН ЦИНИЗЪМ, НЕОБУЗДАНА ПРОСТАЩИНА, КУПИЩА ЛЪЖИ, КРАЖБИ И ЗЛОУПОТРЕБИ С ГРАМАДНИ СРЕДСТВА, СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРИТЕ, ОМРЪЗНА НА МЛАДИТЕ, КОИТО СЕ НАДИГНАХА СРЕЩУ НЕГО И ЖАЛКАТА МУ ПАСМИНА ОТ РОДООТСТЪПНИЦИ! ЗАТОВА, НИЕ БЛАГОСЛАВЯМЕ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ И МОЛИМ БОГ ДА ГО ЗАКРИЛЯ! АМИН!
  • 52 МОШЕННИЦИТЕ

    1 0 Отговор
    ТИЯ СА АЛТ ОТ ИГРАТА. НАРОДА ПОМНИ НАЙ ГОЛЯМАТА КРАЖБА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВНАТА ПРЕВАТИЗАЦИЯ МИЛИАРДИТЕ ДОЛАРИ ИЗТЯКОХА В ДЖОБОВЕТЕ НА ПАРТИЙЦИТЕ ОТ БСП.
  • 53 ОТВРАТ

    1 0 Отговор
    ЛИКА ПРИЛИКА СА ДВАМАТА СИНДЖИР МАЙКА.
  • 54 КРАДЦИ НАРОДНИ

    1 0 Отговор
    НАЙ КРАДЛИВАТА ПАРТИЯ С НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ, СЪЗДАТЕЛИТЕ НА КРАДЛИВАТА ОЛИГАРХИЯ, СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ДПС И ЕВРО РОМА ДОГАН И БАТ САЛИ.
  • 55 Абиркам

    0 0 Отговор
    Следователно ,червените предатели подкрепят трите морета на Радев !