ТЕМА: Избори 2021
ФАКТИ.БГ

Димитър Делчев пред ФАКТИ: ГЕРБ умишлено създава хаос около пандемията

"Най-силен знак за това е забавеният, хаотичният темп за ваксиниране", каза Делчев

Публикувана: 11 Февруари, 2021 11:41
61 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4075
Димитър Делчев пред ФАКТИ: ГЕРБ умишлено създава хаос около пандемията
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди няколко дни стана ясно, че политическа партия „Движение България на гражданите“ ще се яви на предстоящите парламентарни избори на 4 април в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. В обединението влизат „Единна народна партия“, „Движение 21“, „Волт“, „Изправи се. БГ“, „Отровното трио“ и още партии, организации и инициативни комитети.

За да говорим за обединението „Изправи се! Мутри вън!“, за предстоящите парламентарни избори, възможните коалиции и необходимите действия след влизане в 45-тото Народно събрание, от ФАКТИ се свързахме с председателя на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев. Разговора ни четете в следващите редове:

- Г-н Делчев, „Ако ще променяме положението си на вечно изоставаща от останалите в ЕС държави, датата е 04.04.2021 г.“ – това са думи са от Вашия фейсбук профил. Кое ни прави вечно изоставаща държава от останалите в ЕС?

- Това, че сме на последно място по почти всичко, а именно по доходи, по чистота на въздуха, по ваксиниране. Единственото нещо, по което отчетливо сме на първо място, това е корупцията. Затова сме изоставаща държава в ЕС. Това нещо трябва да се промени категорично, спешно, бързо, защото България има много възможности и много потенциал да се развива, но този потенциал се ограбва от една властова шайка, която не позволява на държавата да върви напред и да се доближава до западноевропейските държави.

- Какво всъщност прави тази „шайка“?

- Тази шайка усвоява и назначава. На първо място, усвоява милиарди от европейските фондове. Сега се е прицелила в 12 милиарда лева от фонда за възстановяване и устойчивост, които отиват в близки до властта фирми, но не и в малките и средни предприятия, не и в българските граждани, в обикновените хора. Парите не стигат до тях поради точно този усвоителен елемент, който става на ниво власт.

Второто нещо са назначенията. Повечето хора знаят, че в България назначаването дори на чистачката в общината става със съгласието на ГЕРБ – по примера на БКП, която навремето е назначавала само свои членове на държавни позиции.

- Споменахте възможностите, които България има – как би трябвало да се развият тези възможности?

- На първо място, трябва да се инвестират средства и усилия в бизнеса – в микро-, малките и средни предприятия. И то не с друга цел, а за да се повишат заплатите. Това може да стане единствено чрез честна конкуренция и чрез правов ред, каквито в България определено липсват и затова липсват и чуждестранни инвестиции от голям ранг.

На второ място, трябва да се запази това, което България има, а именно огромното богатство на природата. Запазването на чистотата на българската природа, създаването на чиста среда на живот, от чийто въздух не умират 15 хиляди българи на година е ключово важно. Затова ние подготвихме един законопроект и от „Изправи се! Мутри вън!“ сме готови със законопроект, който да внесем веднага след започването на работата на новото Народно събрание. Законопроектът е срещу зариването на България с боклуци от трети страни.

- Става дума за боклуците, които се горят у нас ли?

- Това са боклуците, които се внасят в България от трети страни, боклуците, които не се горят, ами се изхвърлят - някои от тях на сметище, но не малко от тях на нерегламентирани площадки, където отвисяват с години. Един от основните проблеми на сектора управление на отпадъците е, че това е един от малкото сектори, в които има уведомителен режим и мълчаливо съгласие, а не отказ. Всеки, който реши да разнася боклуци, да ги складира, да ги внася, може да направи това свободно, ако държавата не му отговори след 14 дни. Не трябва да чака държавата да му разреши, за разлика от човек, който е решил да отвори например бакалия или фризьорски салон на ъгъла на своята улица, който трябва да чака купища разрешения от купища органи, за да започне да работи. Това е абсурд.

- Относно самата коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, как се стигна до решението „Движения България на гражданите“ да се присъедини в тази коалиция?

- „Движения България на гражданите“ сме на позицията, че за да бъде демонтиран корупционния модел на управление, който в момента ГЕРБ и ДСП заедно олицетворяват, трябва да се направи широка коалиция от леви и десни партии, от демократични формации, които желаят промяната. Тъй като от една страна, в момента единствено „Изправи се! Мутри вън!“ олицетворява такова широко обединение, а от друга страна, това е логичното продължение на протестите от лятото, в които ние участвахме повече от три месеца, това беше логичното място, където ДБГ да участва.

- А разделена ли е извънпарламентарната опозиция?

- Не бих казал, че е разделена. Тя е обособена на различни формации. Това са освен „Изправи се! Мутри вън!“, формацията на Слави Трифонов, „Демократична България“. Но това е нормално, защото в крайна сметка, колкото и да имаме единение на целта, а именно отмяната на корупционния модел на управление и замяната му с нов, по-демократичен, по-справедлив и, разбира се, по модерен, по отношение на съдържанието, ние сме различни. Затова предизборна коалиция между тези три формации на този етап е невъзможна, но следизборна коалиция не е изключена, стига, разбира се, лидерите на формациите да проявят разум и всеки да може да направи своя компромис.

- Имате предвид след влизане в Народното събрание да можете да или да гласувате заедно, или пък да взимате решения заедно ли?

- За да се формира правителство, което не е част от статуквото, са нужни гласовете на тези три формации и народните представители на тези три формации. Ужасявам се от момента, в който ще минат изборите и г-н Борисов отново ще предложи правителство, което ще бъде подкрепено от ДСП и Бог знае кой друг, може би някой ще отстъпи от принципите, от заявките си преди изборите. Надявам се това да не стане, защото това означава още четири години от същото, което за България ще е пагубно.

- Какво със сигурност коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ няма да направи – има ли нещо, което сте уточнили, че е абсолютно забранено да се случи след влизане в следващото Народно събрания?

- Със сигурност няма да отстъпим от нашата формула. Формулата за управление може да бъде приемлива само ако тя е изградена от демократични формации, които изключват ГЕРБ и ДПС. Тоест ние със сигурност коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да направим. Аз бих добавил тук и БСП като недобър вариант за коалиране, тъй като те са доказали неколкократно, че са представители на статуквото. Така или иначе обаче ще трябва да се търси някаква форма на взаимодействие с оглед на изолирането на партиите, които направиха възможни шкафчетата с кюлчета, размазването на физиономии и разни неща да стават с 200.

- Изборите ще се проведат на 4 април в пандемична обстановка – според Вас пандемията използва ли се в самата предизборна кампания?

- Според мен правителството на ГЕРБ умишлено създава хаос около пандемията и по този начин използва пандемията, за да изплаши повече хора и хората да не са сигурни, че ако излязат на площада или отидат да гласуват, или защитят правата си, те ще оцелеят. Най-силен знак за това е забавеният, хаотичния темп за ваксиниране.

България започна като последна по ваксиниране в Европейския съюз, но лошото е, че ние все повече и повече се отдалечаваме от предпоследните. Доколкото последно зная, предпоследната държава се ваксинира три пъти по-бързо, отколкото България. За това има вина изцяло министър-председателят и правителството, защото решенията за това кои ваксини да купят, колко да купят и колко бързо да се ваксинира, цялата организация на процеса, е тяхна. Да си измиват ръцете с европейски институции или с производители е смешно на фона на Гърция, която от две седмици вече ваксинира масово своето население.

Тоест, да – пандемията се използва, и то се използва за ниска избирателна активност, от която ползи имат единствено и само статуквото.

- Възможно ли е чисто икономически да се „използва“ пандемията, за да се понижи активността на вота? Ето, от ДБГ наскоро поискахте оставката на министър Сачева заради забавянето на изплащането на средствата по мярката „Запази ме“.

- Със сигурност има връзка между пандемията и икономиката. Със сигурност малки и средни бизнеси, които са в сферата на принудително затворените от държавата бизнеси и в момента нямат приходи, няма да имат способността да търсят промяна. На избори всички имаме правото да поискаме промяна и трябва да поискаме промяна, ако не сме доволни от състоянието си. Да, малкият, средният бизнес ще бъдат ударени. Единствените, които няма да бъдат ударени са фирмите, които имат телефона на премиера и които са му звъннали, за да получат тези 24 лева на ден.

Преди две седмици, когато беше големият протест, имаше хора, които не бяха получили нито лев от ноември месец досега. Имаше и такива, които бяха получили 24 лева само за един работен ден на ноември, за да преживеят три месеца и бяха задължени от НАП да върнат парите, тъй като имало някаква грешка в системата. Това е един от проблемите.

Другите проблеми са, че малките фирми и средните предприятия, за които имаше специална програма за подпомагане – програмата до 50 хиляди лева, те също не са получили. Част от тях въобще не са разгледани, друга част са одобрени, но не са получили средства, което показва цялостното отношение на правителството към процеса на подпомагане на българския бизнес. Показва още как България ще излезе от пандемията – българската икономика ще излезе от пандемията по-слаба, много по-късно, отколкото другите икономики, тъй като ваксинацията върви най-бавно в България. Накрая ние от неконкурентноспособни преди пандемията ще се превърнем в крайно неконкурентноспособни след нея.

- Възможно ли е всичко това да се прави умишлено?

- Или се прави умишлено, което е най-логичното обяснение, или е резултат от лоша организация, примесена с корупция, което също е някакво логично, защото в противен случай няма никакво обяснение защо правителството оставя толкова фирми да оцеляват както намерят за добре. В крайна сметка не трябва да се измисля нищо ново, механизмите за подпомагане вече се прилагат успешно от западноевропейски, централноевропейски и източноевропейски държави. Единственото, което българското правителство трябваше да направи е да вземе тези механизми и да ги приложи.

Програмата „Запази ме“, която споменахте, не само че е европейски механизъм, но и се финансира от европейския фонд REACT-EU. Тоест и парите са европейски. Те не могат да се оправдават, че парите ги няма.

- Очаквате ли проблеми с вота на 4 април?

- Очаквам, разбира се. Знаете ли, решението на ЦИК за наименованието на партиите и коалициите, което беше абсолютно противозаконно, беше знак, че всячески ще се опитват да удрят извънпарламентарната опозиция. Ние обжалвахме, то падна, тъй като беше незаконно.

Най-силният сигнал за това, че ГЕРБ не иска никой да ги гледа в ръцете, докато броят вота и иска всичко да е на тъмно, това е отказът им да узаконят видеонаблюдението. Това показва, че тяхното намерение е да имат контрол върху крайния резултат, което ние трябва да сме много наивни, за да допуснем. Затова призовахме за обединение на извънпарлемнтарната опозиция – в името на запазването на честността на изборите.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 29 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
нашия
1 Отговор
в мътна вода най-лесно се лови риба...то е ясно

Оценка:
-5 +25

БГ МАФИЯ В МС
2 Отговор
добро утро!!!! ЧАК СЕГА ЛИ СЕ УСЕТИХТЕ??? МАФИЯТА ТАКА ДЕЙСТВА ПОДМОЛНО И СКРИТО .
Публикувaнo във фaкти.бг: Прoф. Aнгeлoв: Имa уcтoйчивo увeличaвaнe нa cлучaитe нa СОVID-19. ТO ЗAПOЧНA CЛEД ПУCКAНEТO НA ДEЦAТA В УЧИЛИЩAТA И OТВAРЯНEТO НA МOЛOВE И ДРУГИ МECТA ЗA CЪБИРAНE НA МНOГO ХOРA В CГРAДИ CЪC CИCТEМA ЗA ВЪТРEШНA ЦИРКУЛAЦИЯ НA ВЪЗДУХA. МAТEМAТИЦИТE И ЩAБA CA В ЧAC. CЛEДВA КOМПРOМEТИРAНE НA ИЗБOРИТE И ТРEТA ВЪЛНA. ТOВA E ЦEЛТA БOЙКO БOРИCOВ ДA E НA ВЛACТ И ДA ПЪЛНИ ЧEКМEДЖEТO ДO ПРЪCВAНE.

Оценка:
-13 +34

ИСТИНАТА
3 Отговор
Недялко Недялков Йорданов има няколко въпроса към Станислав Тодоров Трифонов в сайта си ПИК бухалка на нашата партия ГЕРБ ! 1- Истина ли е че водиш тайни от наивниците които все още ти вярват преговори за коалиция с ГЕРБ чрез твой заможен приятел също много близък до Бойко Борисов ? 2- Забрави ли как играехте сантасе в кметския кабинет на Борисов като кмет на София ? 3- Я разкажи как ходехте прегърнати с Борисов на нощни кинопрожекции в мола и водехте тежки преговори за 50% от ГЕРБ?! Отговора на Трифонов е много важен !

Коментиран от #9


Оценка:
-8 +26

Миризлив пор
4 Отговор
Поредния видял каква корупция, клиентелизъм, разхищения и кражби има от политици. Поредния който ако попиташ "защо искаш да спреш всичко това ли?" Ще се усмихне и тихичко и скромно ще каже "а не, и аз искам да участвам".

Оценка:
-8 +21

Въпрос ?
5 Отговор
Как вобще допуснахме псевдо партия ГРОБ да имат права

Оценка:
-10 +29

Българка
6 Отговор
Задълбочен и верен анализ на обстановката в България.
Вярно е, че управляващата върхушка ще направи всичко възможно,л за да остане на власт- от наплашване на хората, умишлено дори предизвикване/ускоряване разнасянето на вируса до фалшификации и подмяна/кражба на вота
Така че на 04.04. нека масово гласуваме за изхвърляне на мафията от властта! Ако има масовост, по-трудно ще има и подмяна на вота

Оценка:
-9 +27

РАДИО ЕЛТО
7 Отговор
БОРИСОВ е двулично лицемер лъжец крадец мутра сикаджия играе си с народа на котка и мишка правят ни на улави

Коментиран от #28


Оценка:
-10 +21

ммм да
8 Отговор
Това ние го знаем много добре. А най лошото е, че тази тиня герб си вярва на лъжите - най вече тяхното залязващо слънце тиквата

Оценка:
-9 +17

9
Този коментар е премахнат от модератор.
НОВО ПЕТ
10 Отговор
А КАК Е В РУСИЯТА И....ЕС

Оценка:
-9 +6

Бай курти 45 год.ерген - 21 г. Ваш Лидер
11 Отговор
На 04.04 2021 г.предстои ново Велико събитие в историята на България ! Правителство Борисов -4. Коалиция ГЕРБ-ВМРО-НФСБ-ВОЛЯ със скритата подкрепа на ДПС и Станислав Трифонов! Опозиция БСП-ДБ -ИЗПРАВИ СЕ.БГ

Коментиран от #14, #16


Оценка:
-9 +11

Питам
12 Отговор
Защо сложихте Живко Табаков да води листата в Бургас? Ще загубите.Всички в града знаят кой е той и чии интереси защитава.

Оценка:
-2 +9

Фен
13 Отговор
Всичкият боклук се сбрал, само и само да се докопа до парламента! Ужас!

Оценка:
-5 +11

АНОНИМЕН
14 Отговор

До коментар #11 от "Бай курти 45 год.ерген - 21 г. Ваш Лидер":


разкрих те ти не си
ИСТИНАТА
а БАЙ КУРТИ МАРТИН или МАРИО както ти ареса

Оценка:
-2 +4

ТИР
15 Отговор
Този Път Баницата ще се Реже на Много И Малки Парчета....

Оценка:
-5 +2

16
Този коментар е премахнат от модератор.
Subaru STI
17 Отговор
Крайно време е еднокнижният дебел диктатор от Банкя да си получи заслуженото след изборите - справедлив съдебен процес и затвор! Последвано от премахване на мутрите от властта (министерствата и общините), връщане на заграбеното!

Оценка:
-8 +9

18
Този коментар е премахнат от модератор.
1234
19 Отговор
Не се казва ГЕРБ, а ченгеджийница?!

Оценка:
-4 +9

20
Този коментар е премахнат от модератор.
TRD
21 Отговор
На страхливата мутрата й остават последни километри с джипа. Както и на возилите се в джипа крадливи калинки.

Оценка:
-7 +13

Е затова
22 Отговор
ви боли най-много,че друг ще разполага с парите от Европа,а вие ще си мрете като гладни плъхове.

Оценка:
-2 +6

БЪЛГАРИЯ
23 Отговор

До коментар #20 от "Бай курти 45 год.ерген - 21 г. Ваш Лидер":


да не се задавиш в злобата си гарантирана в твоя си сос а БОЙКОВАТА шия не е от туршия щом е палач има съд присъда ЦСЗ

Оценка:
-4 +4

24
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
25 Отговор
Гласувайте за нормални партии а не мутренски като ГЕРБ,чалгара Трифонов и ДПС

Коментиран от #26, #39


Оценка:
-5 +12

Бай курти 45 год.ерген - 21 г. Ваш Лидер
26 Отговор

До коментар #25 от "Иван":


Нормалните сме ГЕРБ,ВОЛЯ,НФСБ,ВМРО и ДПС...Пак ще управляваме до 2030 година !!!!

Коментиран от #29


Оценка:
-7 +6

7777
27 Отговор
От къде ги намирате тези палячовци? ГЕРБ верния избор ,всичко друго е тюрлю гювеч

Оценка:
-8 +7

Си ган
28 Отговор

До коментар #7 от "РАДИО ЕЛТО":


Теб никой не те прави на улав, ти си си ХАХО!!!!

Коментиран от #34, #37


Оценка:
-3 +6

РАДИО ЕЛТО
29 Отговор

До коментар #26 от "Бай курти 45 год.ерген - 21 г. Ваш Лидер":


Само не разбирам защо слагаш и ДПС естествения партньор на червените , ама ти си знаеш който ти плаща той ти поръча музиката така сте продажниците

Оценка:
-2 +5

Василев
30 Отговор
А милионерите в ГЕРБ вече са с 121 човека повече.
И то само за последното тримесечие на 2020

Коментиран от #32


Оценка:
-5 +8

ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ
31 Отговор
Трябва да тролим повече иначе ГЕРБ отново ще спечелят, помнете Божков плаща най добре

Оценка:
-5 +6

Виденов
32 Отговор

До коментар #30 от "Василев":


Спокойно като спечелим ние от БСП отново ще сме бедняци всички, вече сме го доказвали

Коментиран от #35


Оценка:
-5 +4

гост
33 Отговор
Пак ще гласувам за ГЕРБ!!!

Оценка:
-8 +7

РАДИО ЕЛТО
34 Отговор

До коментар #28 от "Си ган":


глухонемите не са хахо явно мразиш хора в неравностойно положение да не се задавиш в лошотията си аз съм и с и с инсулт работил съм в тих труд но ти си ган мразиш индвалиди неравностойните и си двуличник като твоя БОЙКО БОРИСОВ ти си гербераст нямаш нито ден трудов стаж

Коментиран от #36, #38


Оценка:
-2 +5

Ибрахим
35 Отговор

До коментар #32 от "Виденов":


Вярвам ти, като казвам в Белгия че заплатата при Виденов беше 3$ никой не може да повярва . И те искат отново да сменят модела 3$ за България биле добре защото при тях в магазините нямало да има отново нищо така че парите щели да ни стигат

Оценка:
-5 +4

36
Този коментар е премахнат от модератор.
АНОНИМЕН
37 Отговор

До коментар #28 от "Си ган":


ти си шашав

Оценка:
-0 +3

Си ган
38 Отговор

До коментар #34 от "РАДИО ЕЛТО":


Имам засега 26 години трудов стаж, нямам нищо против истинският човек дето пише от твое име, споря с виртуалния РАДИО ЕЛТО по същия начин както ти ми лепиш разни епитети, но не се връзвам, губим си времето и се забавляваме....

Коментиран от #40


Оценка:
-3 +1

РАДИО ЕЛТО
39 Отговор

До коментар #25 от "Иван":


ИВАНЕ има ХОРА отрова такива са герб и тоя КУРТИ

Оценка:
-2 +5

РАДИО ЕЛТО
40 Отговор

До коментар #38 от "Си ган":


господине някой пишат обидни постове от ник който ползвам пишат глупости ойто нех съм обидил никой ЧОВЕК ти от къде си вкоя сфера се трудиш просто питам в кой град село живееш не и лични дани как ти е името БЛАГОДАРЯ ДОВИЖДАНЕ

Коментиран от #42


Оценка:
-0 +4

бай Ганьо
41 Отговор
кой е д.делчев,какво е постигнал в живота си ,какво е направил до сега,какви професионални постижения има,с какво се е доказал житейски и професионално явно с нищо и такъв нищо няма да направи ,защото този човек е ГОЛОсловен ,но с желанието за власт-ганьовски мераци.

Оценка:
-0 +2

Си ган
42 Отговор

До коментар #40 от "РАДИО ЕЛТО":


Живея в София, на 44 съм и работя за световен лидер в производството на хладилна техника.

Коментиран от #43


Оценка:
-2 +3

РАДИО ЕЛТО
43 Отговор

До коментар #42 от "Си ган":


БЛАГОДАРЯ желая ти успех на теб и твоето семейство 👌👌👌👌👌👌👌👌👍

Коментиран от #44


Оценка:
-0 +3

Си ган
44 Отговор

До коментар #43 от "РАДИО ЕЛТО":


Благодаря, успех и на теб и не го взимай толкова навътре това, което се пише тук :)

Коментиран от #45


Оценка:
-0 +4

РАДИО ЕЛТО
45 Отговор

До коментар #44 от "Си ган":


така си е имаше едно РАДИО ЕЛТО по него една водеща ГЕРГАНА БЕРЧЕВА сега е в БНТ каза щото само лудите се вземали на серьозно а РАДИО ЕЛТО го закриха 2016 година

Оценка:
-0 +3

Тошко
46 Отговор
Този Делчев е МИУРЕ на Миглена Кунева (Пръмова). И тук става въпрос за пост и пари. Иначе е куха ле*ка.

Оценка:
-1 +2

Вида
47 Отговор
Делчев как е времето в Москва, а?

Оценка:
-3 +2

ПЕНКО
48 Отговор
МИТКОДЕЛ БГ : " ИСКАМ ДА СЪМ В ПОЛИТИКАТА -ИСКАМ -ИСКАМ !!! ВСИЧКО ЩЕ ДАМ / НЕ СЪМ ДЕВСТВЕН / И ЩЕ ПЛАТЯ И ЩЕ ВИ СЕ ОТДАМ ---МОЛЯ ВИ -МОЛЯ ВИ --ВЗЕМЕТЕ МЕ В ПОЛИТИКАТА " !!!!!!!!!!!!

Оценка:
-1 +1

Az2020
49 Отговор
Този юнак е синчето на Андрей Делчев. Който иска да види на баща му кариерата в нета и сам ще се сети за какво става дума.

Оценка:
-0 +2

Бай Курти не е ергена
50 Отговор
Другаря нямало да прави коалиция с ДПС и ГЕРБ.С БСП също но до изборите,после може.Няма да ти се наложи,защото няма да спечелите.Други ще правят коалиции.

Оценка:
-2 +2

Комунист
51 Отговор
Синчето на сол т@шака на другарката Нинова иска да става депутат.Как пък не допуснаха поне един нормален.

Оценка:
-2 +3

Дилян Колев
52 Отговор
Пълно е с ПУХЛЬОВЦИ в тая държава, като тоя и нищоправеца! Колко ли са му платили за дебилщината?!

Оценка:
-2 +1

ТЕРИКАТ
53 Отговор
ИДВА ТРЕТАТА ВЪЛНА ВЛИЗАЙТЕ В ЗЕМЛЯНКИТЕ ЧЕ СТАВА СТРАШНО И СЕ ЗАВИВАЙТЕ А НИЕ ЩЕ КРАДЕМ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ

Оценка:
-0 +0

Onq s konq
54 Отговор
Написаното са долни инсеноаций. Бойко е пирфектен. Бойко Призидент. Бойко обичам та

Оценка:
-1 +1

55
Този коментар е премахнат от модератор.
56
Този коментар е премахнат от модератор.
57
Този коментар е премахнат от модератор.
Андонов
58 Отговор
Факти.4 коментара триете .ЗАЩО..

Оценка:
-0 +0

Анонимен
59 Отговор
Младежо, тук в случая за господин Борисов не си прав. Световен мащаб, но по така на твоята възраст от запад биха ти обяснили някои неща, но не и аз. Бъди здрав!

Оценка:
-0 +0

Матей
60 Отговор
Коалиция Мутри вън е ментето анти-герб,каквото се пуска преди всеки избор,да обере протестния вот и после да го влее в герб.Това са изхабени методи,но все още ги практикуват,този път заложиха на стари муцуни и хватката няма да има ефект.Кка може да го извъртат така по килифаревски,че буксуващото ваксиниране било по вина на правителството,а всъщност хората се дърпат,в допълнение ковид-балона взе да издиша отвсякъде.Достатъчно е кабинета да отмени мерките и да направи изявление,в което се разкайва за сторените злини и си дава оставката.Това би предизвикало всенароден подем,ковид ще остане в историята и ще може да бъдат избрани истински НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,не като досега мафиотски представители.

Оценка:
-0 +0

Бесен охлюв
61 Отговор
Вирусът работи за Шайката. Всички тези рестрикции , страхове , ограничения , бариери и забрани са добре дошли за главния бай Ганьо. Особено с това да попречи на българите в чужбина да гласуват нормално и адекватно. Хитрецът от Банкя доволно потрива ръцете си , зад маската КОВИД !

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Цвета Караянчева
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяснява как работи парламента
Солисти търсят в операта, парламентът е добре сработен оркестър."

Още бисери