ФАКТИ.БГ

Атлантически съвет: Стига лъжи и премълчани истини за 3-ти март!

Логично изникват въпросите дали тази дата случайно е избрана за наш национален празник?

Публикувана: 3 Март, 2021 16:00
210 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9593
Атлантически съвет: Стига лъжи и премълчани истини за 3-ти март!
Снимка: Фейсбук
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.9 от 146 гласа.
Благодарна България издига на руските воини повече от 450 паметника. А само опълченците, паднали със святите слова „Свобода или смърт“, са 3 456. Половината от Опълчението!
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На тази дата през 1878 г. в Сан Стефано се слага край на войната между две империи - Руската и Османската. Десет дни по-рано руската армия е влязла в предградието на Истанбул, но чака...
Защо?

За да настъпи 3 март по нов стил. 19 февруари по стар.
Защо?
За да бъде подписано споразумението за прекратяване на войната на дата, важна за император Александър II.

Важна с какво?
На 3 март през 1855 г. Александър II официално е обявен за император на Русия. Ден преди това е издъхнал баща му, мракобесът, жандармът на Европа Николай I.
На същата дата през 1861 г. Александър II подписва манифеста за премахване на крепостното право в Русия. С което де юре ликвидира крепостническото робство на близо 80 милиона мужици. И заслужено се окичва с титлата „Цар-Освободител“.

Логично изникват въпросите дали тази дата случайно е избрана за наш национален празник?
Дали още тогава не са преследвали внушението, че руският цар е и наш император, наш освободител?
Малцина си задават подобни въпроси, защото мнозинството не знае истината, която е премълчавана и преиначавана до днес.

Малцина знаят за една друга, старателно укривана дата, която определя параметрите и обхвата на лелеяното и салютирано „освобождение“.
Още на 8 юли 1876 г. (26 юни стар стил), същият цар-освободител отива на крак и подписва в гр. Райхщад тайно споразумение с Австро-Унгария.
Точно това укривано повече от век споразумение заляга в основата на решенията на Берлинския конгрес, където официално са обсъдени и оповестени двете полу-Българии: Княжеството, васално на султана и Източна Румелия, която даже не носи и частица от името на България и остава в пределите на Османската империя.

Споразумението остава тайно доста време и даже днес за него се говори под сурдинка и твърде рядко. Но то обяснява поне четири неща.

1. Защо граф Игнатиев, който изготвя и подписва документа за прекратяване на войната в Сан Стефано, получава преди това секретна шифрограма от министър-председателя Горчаков, с която му е наредено документът да има характер на „обикновен предварителен протокол“? Което значи – документ без тежест, подлежащ на дискусия и на ревизия. Тези ли задкулисни пазарлъци и тайни договорки днес празнуваме?

2. Защо при подписването на договора в Сан Стефано българите не са допуснати, въпреки силното им желание? Нима не са заслужили, след като при Стара Загора, на Шипка и къде ли не опълченците с героизма и кръвта си предрешават изхода на иначе неясната война? Нима десетките хиляди жертви, дадени от мирното българско население не значат нищо?

3. Защо ОРИГИНАЛНИТЕ документи от Сан Стефано все още не са видяни от нито един българин?

4. Защо по-късно на Берлинския конгрес българите отново не са допуснати до заседанията? Защото руските дипломати знаят твърде добре, че решенията на конгреса ще бъдат взети в унисон с вече поетите ангажименти. С цялото коварство на гибелната за страната ни руска политика граф Шувалов ще напише: „Санстефанският мир е нещастие за нас... Това е най-голямото недоразумение, което можем да допуснем”.
Но Санстефанският мир не е недоразумение за Русия, а целенасочена, предварително замислена политическа стратегия да бъдат заблудени, държани в неведение и в орбитата на руското влияние милиони българи.

В паметна записка министър-председателят Горчаков пише до императора: „Още от самото начало гледам на прелиминарния договор с турците като на полезна тактическа стъпка, която отговаря на руската стратегия по Източния въпрос. Чрез него Русия още веднъж демонстрира добрата си воля към балканските народи, и в частност към българския, като защитник на техните интереси.

По този начин ние ще запазим репутацията си на техен покровител. Що се отнася до предстоящото му унищожение под натиска на западните ни съперници, толкова по-добре за Русия, тъй като това ще увреди тяхното влияние на Балканите и още повече ще увеличи нашия авторитет”.

Та това ли празнуваме днес: „тактическа стъпка“ за „увеличаване на руския авторитет”?
Уви, българите са лъгани и водени за носа до днес.

Друга манипулация, целяща да изтръгне ВЕЧНА благодарност към освободителите, е лъжата за броя на загиналите. Нагло лъжат, че за свободата ни са паднали 200 000 руски богатири.

Не са толкова. Нито са само руснаци. Цялата руска армия на Балканите наброява 184 000 души, от които 7 500 са български опълченци.
Почтени руски историци и военни командири признават, че в боеве срещу османските войски са загинали 11 905 войници, подофицери и офицери, от които около 90 % са украинци!

Още 5 500 бойци са изчезнали безследно. Колцина от тях са загинали, а колцина са се укрили и доживяли живота си в китните български села, още никой не се е наел да каже.

Почти толкова, 5 500, са починали от рани.

А най-много войници на Руската империя – 41 000, са починали от болести. Коремен тиф, измръзвания, инфекция след леки рани.

Благодарна България издига на руските воини повече от 450 паметника.
Загиналите българи все още нямат паметник. А само опълченците, паднали със святите слова „Свобода или смърт“, са 3 456. Половината от Опълчението!
През войната избитите българи са близо 100 000. Само в Стара Загора изкланите от башибозука и от редовните войски на Сюлейман паша са 16 000. Те също нямат ден за почит.
Ние, българите, скърбим за всеки воин, погинал на наша земя: руснак, украинец, финландец, поляк, румънец или от друга националност.

Ала наглите лъжи, упреците и хибридните намеци, че не сме достатъчно благодарни ни идват в повече.

Редно е да кажем: „Стига!“

Преди три години руският патриарх отново се опита да се впише в ролята на генерал-губернатор. На Каулбарс или Ернрот. И люто се накара на държавния глава. Не че той не заслужава да му се накара народът-суверен.
Стига!

Не сме забравили и тъжната еволюция на „всенародния“ празник.
От 1888 г. до края на Втората световна война 3 март се празнува като Ден на Освобождението на България от турско робство.

Еднократно е отбелязан като национален празник през 1978 г. по повод на 100-годишнината от Освобождението.
Става официален празник през 1988 г.

През 1990 г. с решение на тодор-живковото народно събрание и по предложение на др. председател-президент на Републиката Петър Младенов тази дата е обявена за наш национален празник.
Но наш ли е наистина?

Днес честваме ден, в който две империи подписват споразумение. В споразумението не се споменава думата „освобождение“, а „окупация“ (чл.8).

Юридически Княжество България съществува от 13 юли 1878 г. с подписването на Берлинския договор.

Днешна България заема политическата карта в резултат на Съединението от 6 септември 1885 г., когато Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България.

Най-яростният противник на Съединението е кой? Руската империя.
Независимостта на Царство България е провъзгласена на 22 септември 1908 г. в Търново. Едва с този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя.
Споразумението от Сан Стефано обявява независимостта на... Черна гора (чл.2), Сърбия (чл.3) и Румъния (чл.5). Hо за тези държава датата 3 март не е празник.

Повечето суверенни държави, сред които и Руската федерация, честват като национален празник деня, в който е провъзгласена националната им независимост.

На този ден е редно да си спомним друго паметно събитие. На 3 март 1918 г. България заедно със съюзниците си от Първата световна война приема капитулацията на царска Русия и на ленинската Съветска Русия, победени по фронтовете на Добруджа и Македония, на Галиция и Украйна.

Русия стъпва на наша земя през 1916 г., за да ни избива и поробва с войска, по-многобройна от освободителния си контингент през 1877 г.
Затова по настояване на българската делегация Брест-Литовският мирен договор е подписан точно на 3 март 1918 г.

С този мирен договор от територията на „тюрмата за народите“ се отделят като независими държави Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия и Естония.
Благодарение и на България постигат свободата си повече от 60 милиона човешки същества! 60 милиона европейци!

Честита свобода, приятели и съюзници от Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия и Естония!

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.9 от 146 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
шумкари
1 Отговор
Атлантическия съвет ми падна в очите, когато направи карта на комунистическите паметници в България, които трябва да се демонтират. Всичките бяха съветски паметници, а нямаше нито един български комунистически паметник за махане, според тях. После не били комунисти!

Коментиран от #59


Оценка:
-44 +198

Майна
2 Отговор
ВИЕ НА ЕДИН КОРАБ И ПРИ...БАЙДЪН...БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ!

Коментиран от #33, #66, #145


Оценка:
-40 +268

3
Този коментар е премахнат от модератор.
антрашпиц
4 Отговор
Атлантическия съвет да вземе да си го....

Коментиран от #106


Оценка:
-43 +241

123
5 Отговор
Хайде още едни македонци - спрете се

Коментиран от #107


Оценка:
-26 +168

Мдааа
6 Отговор
За това в ада няма никой до казана с българите, Алеко е прав за всяка дума относно бай Ганьо...

Коментиран от #36, #41


Оценка:
-17 +168

7
Този коментар е премахнат от модератор.
в резерват
8 Отговор
Ей големи гадове тия бе атлантолизачите.

Оценка:
-28 +197

Бесен Язовец
9 Отговор
Този съвет е незаконен, това е шпионска организация която се занимава с вътрешен саботаж!

Коментиран от #72


Оценка:
-28 +209

хъхъ
10 Отговор
България не граничи с атлантическия океан, "атлантиците" да емигрират към някоя атлантическа държава.

Коментиран от #15


Оценка:
-26 +204

Професора
11 Отговор
Хомокоста е една измислица да го знае Соломон Паси!

Оценка:
-18 +144

Рашнята ви освободиха
12 Отговор
Та да ви управлява Тодор Замфирков-циганина.Що за комунопитеци сте,не сте българи?!

Оценка:
-102 +33

13
Този коментар е премахнат от модератор.
14
Този коментар е премахнат от модератор.
илийката
15 Отговор

До коментар #10 от "хъхъ":


България е атлантическа държава, част от западната цивилизация и острие в борбата с хибридния путинизъм.

Коментиран от #86, #88, #124


Оценка:
-174 +30

Айдаааа
16 Отговор
Е сега разлютихте нашите руси ...

Оценка:
-72 +23

я се скрийте някъде джендъри
17 Отговор
тази статия е писана от някой който мрази русия в дъното на душата си и типично в евроатлантически стил се опитват да промият мозъците на хората

Коментиран от #171


Оценка:
-36 +183

Хисторик
18 Отговор
Сюлейман паша е бил потомък на еничар взет от обетованите земи демек евреин!

Коментиран от #163


Оценка:
-9 +112

българка
19 Отговор
Кои сте вие бе господа, къде са ви имената, за да разберем кой продължава да ни мъти водата???
Някой беше казал за България: "Хубава земя, но населена"! Сигурно някой от вашите приятели. Искат територията, с народ без глас и права, за да си разиграват игрите, както им харесва!
На днешния празник ви казвам - ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ!

Коментиран от #139


Оценка:
-21 +180

ТаУмВзе
20 Отговор
Добре бе. Ако не беше Александър 2ри, на кой език щеше да лаете бе. Вън бе! И Псувам.

Коментиран от #40


Оценка:
-24 +142

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Абееее
22 Отговор
Хубаво си го написал, ама липсва един въпрос:
5. Защо тогава чакахме 500 години за да се освободим, а?

Коментиран от #181


Оценка:
-13 +127

българин
23 Отговор
Българският национален празаник трябва да е българско дело - Априлското въстание, Пловдивското Съединение и Илинденско-преображенското въстание - три органически свързани български начинания!

Коментиран от #190


Оценка:
-64 +35

Наблюдател
24 Отговор
Очевидно Атлантическия съвет съжеляват че не сме още под турско робство ! Мизерници! Долна продажна пасмина!! Благодарение на тях сме и съюзници с окупаторите Турция!! Благодарение на такива като тях България влиза в 2 Световни войни пак на страни окупатори!! Всички дето малко са чели История знаят последиците!!

Коментиран от #96


Оценка:
-22 +166

Бесен Язовец
25 Отговор
От майцеородавсто и злоба в това скверено и пошло НПО прописаха и,, история "!

Оценка:
-14 +107

да питам
26 Отговор
Ще помоля некой шумкарин да коментира изнесените факти , истина ли са ?

Коментиран от #54


Оценка:
-60 +20

Аман
27 Отговор
По същата логика може да се отрече и холокоста ,свещения рефрен на ционизма за реалните загинали евреи в лагерите на смъртта.Защото числата са доста противоречиви за това колко евреи са съществували по това време като популация и колко са избити.

Оценка:
-9 +89

КОЙ
28 Отговор
КОЙ Ви каза, че сте ЕВРОидиоти! КОЙ! Как може да давате глас на подобна платена от СОРОС сбирщина!

Оценка:
-16 +109

САМОДА ПРИПОМНЯ
29 Отговор
От този,, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ " твърдяха, че Априлското въстание не било изобщо кърваво и не било имало турско робство! Твърдяха, че клането в Батак било дилно преовеличено!

Оценка:
-13 +124

Ели Оригинал
30 Отговор
Автор "Атлантически съвет", по-нататък няма смисъл да се чете.

Другари Атлантици, а защо "Русия стъпва на наша земя през 1916 г.",
Защото БГ влиза в ПСВ на страната на ЦЕНТРАЛНИТЕ СИЛИ в съюз с поробителят Турция, воюва срещу Освободителката Русия.
Другите глупости няма да чета.
30 г. ви търпяхме дерибействата.

Коментиран от #204


Оценка:
-18 +118

ГОРСКИ
31 Отговор
Идете се прегледайте нещо ви хлопа във кухите манерки, толкоз хора загинаха за да ни освободят бе бездарници!!!!!

Оценка:
-18 +103

Учуден
32 Отговор
Ей, атлантици ли сте, какви сте, само знам, че сте малоумници. 1876г.,украинци????,че и 90 %от жертвите. Толкова елементарно четиво, че не ми се и коментира даже.

Оценка:
-17 +104

илитерат
33 Отговор

До коментар #2 от "Майна":


Комунистите не сте българи. Вие сте съветофили. Как можеш да се кланяш едноврменно на Царска Русия и СССР, та те са смъртни врагове?

Коментиран от #55, #65


Оценка:
-82 +26

1234
34 Отговор
Ооо глупости не ми се слушат. Тази пазарна ниша вече е заета от нашия вожд

Оценка:
-7 +66

Точно
35 Отговор
Българската история е така прикрита и умело изкривена, че де факто нямаме никаква история. От това се възползват македонците, нищо че Македония е България, защото винаги е била част от българските земи. Възползват се и сърбите, румънците и гърците, които би трябвало да платят на България репарации за заграбените български земи и убийствата на българи. Колкото и да е странно и обидно за някои "българи", обичащи повече русия отколкото България, Турция е единствения съсед, който не е извършил срещу България нищо от онова, което са ни сторили сърби, румънци и гърци. А най-много репарации има да ни плаща русия.

Оценка:
-61 +25

шумчо
36 Отговор

До коментар #6 от "Мдааа":


Алеко е демократ, той би бил против болшевиките, комунистите и всякакви червени кхмери. Бай Ганю е първообраз на селяндур - цървул с ориенталски нрави и готов да приеме червената идея.

Коментиран от #45


Оценка:
-52 +14

Хисторик
37 Отговор
Подлеци соросоидни на,, Берлиндкия конгрес" Италия, Германия, Англия отказва да бъдат поканени българи. Великите западняци отказват да признаят и анулират САНСТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР

Оценка:
-15 +77

Private Spaсe
38 Отговор
Tова публикуваното изобщо не история, а някаква мерзост съчинена от сороси на хранилка! Дори няма да го ижсъждам подробно загуба на време и енергия е.

Оценка:
-11 +74

Перо
39 Отговор
Само чичко Шорош и С.Паси знаят “истината”!

Оценка:
-7 +63

шумчо
40 Отговор

До коментар #20 от "ТаУмВзе":


Кажи кой уби Алекдандър II и Александър III и семейството му?

Ако не си комунист!

Коментиран от #56, #63, #152


Оценка:
-13 +21

Научи граматиката
41 Отговор

До коментар #6 от "Мдааа":


Бай-винаги се пише с главна буква. И Алеко не критикува народа а тия нагаздачи които управляват. Не е ли Бай Ганьо днешния корумпиран ББ

Коментиран от #49


Оценка:
-5 +55

Абе ,
42 Отговор
Е това не го знаех ... 90% от загиналите са били украинци .

Коментиран от #127


Оценка:
-3 +55

Дед Хасан
43 Отговор
интересно колко човека писаха този пасквил и колко време мислиха докато го измислят. Може би това е целият Атлантически Съвет. Дори ги е срам да се подпишат с имената си.

Оценка:
-9 +65

ХАН КРУМ
44 Отговор
ДОБРЕ ПИШЕТЕ , НО ЗАЩО НЕ СИ ПИШЕТЕ ИМЕНЦАТА???ОПРЕДЕЛЕНО 04.04 2021 Е ВАЖНА ДАТА. ЗА БЪЛГАРИЯ. НАРОДА СЕ СЪБУДИ И ВИЕ ЗАВЪРШИЛИТЕ ПО СССР КОМУНИСТЧЕТА , А АМЕРИКАНСКИ ИЗМИКЯРИ ,КОИТО СЛЕД 98Г СЕ ПРИБОЯДИСАХТЕ И СТАНАХТЕ ПЪРВИ НАТОВЦИ, И РАЗСИПАХТЕ АРМИЯТА , МНОГО ЩЕ ПИШЕТЕ ,АМА НЕ ЗА 3 МАРТ .ВИНАГИ ИМА ПОСЛЕ НЕЧЕСТИВЦИ!!!!

Коментиран от #182


Оценка:
-7 +58

Мдаа
45 Отговор

До коментар #36 от "шумчо":


Абе какви комунисти, какви демократи, нищо не си разбрал

Оценка:
-2 +27

Tomb Raider
46 Отговор
Да сменят доставчика на алкохола в това НПО!

Оценка:
-6 +49

Гост
47 Отговор
Реалните исторически факти не са известни никому.Естествено,че Русия е водила война,водена и от собствени интереси,естесвено,че между така наречените Велики сили винаги е имало скрити договорки!Но това не променя основната истина-България е освободена!Атлантическият съвет ги разбирам-плащат ти,сядай и пиши!Но защо точно на трети март?Имайте малко уважение и почит господа,не всичко е пари!

Оценка:
-6 +66

rusnak
48 Отговор
ШЕПАПАТКУРААТЛАНТИЦИТЕ!!!

Оценка:
-4 +39

Ами
49 Отговор

До коментар #41 от "Научи граматиката":


Те тия които управляват са от народа, като махнеш Фердинанд и Батенберг

Коментиран от #57


Оценка:
-4 +8

Към всички
50 Отговор
Драги коментатори.
Тук всеки изразява своята позиция ,като отворено писмо ,но не се обобщава всеобщото мнение и нагласа. Затова не е удачно да си губим нервите,времето и емоциите . Тези коментари не стигат до адресата.

Оценка:
-2 +27

Муахаха
51 Отговор
"Честита свобода, приятели и съюзници от Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия и Естония!"
Финландия защо я споменавате, тя не е в НАТО?

Оценка:
-6 +39

Venseremos
52 Отговор
Нищо не казаха как за 3 дни турската армия на Сюлейман паша пристигна ит Албания до България. Пристигнаха с търговския флот на британците.

Оценка:
-3 +61

ОбърканАтлантик
53 Отговор
Аве кво става бе, защо днес всеки атлантик желае да е нямало България!

Оценка:
-5 +59

Ели Оригинал
54 Отговор

До коментар #26 от "да питам":


Интерпретацията е отвратителна, не може удобно да споменаваш 1916, а да криеш като "платена евроатлантиЦка" ПСВ и съюза на БГ с Централните сили.
Не можеш да споменаваш О краина, като такава няма.
Не можеш да пишеш, Че Русия е срещу Обединението-а да не споменаваш причините, защото Русия е обезкървена от хиените по-долу и задължена от други договори, въпреки всичко, Русия поема репарациите на БГ към Турция-инфраструктура за независимостта й, и БГ не плаща един лев на Русия, Ленин ги опрощава изцяло.

Статия изпълнена с криене на дати, съюзи,международни договори, причини и поводи, долнопробни епитети, и черна злоба.

Коментиран от #62, #64


Оценка:
-11 +62

55
Този коментар е премахнат от модератор.
ТаУмВзе
56 Отговор

До коментар #40 от "шумчо":


Бъркаш. Болшевики с царизъм в Русия. Сега ще ми кажеш, че е Распутин.

Коментиран от #60


Оценка:
-1 +14

57
Този коментар е премахнат от модератор.
58
Този коментар е премахнат от модератор.
розово
59 Отговор

До коментар #1 от "шумкари":


Парите диктуват каква да е историята.Ами то май не само историята.

Оценка:
-1 +23

шумкар си
60 Отговор

До коментар #56 от "ТаУмВзе":


Анархистите и комунистите не са ли едно и също, не са ли врагове на Царска Русия, не докараха ли комунизма?

Коментиран от #71


Оценка:
-15 +10

61
Този коментар е премахнат от модератор.
62
Този коментар е премахнат от модератор.
Ахам
63 Отговор

До коментар #40 от "шумчо":


Има намесено и едно разузнаване, чуждо, сам потърси кое е?
и виж калко други императори и крале, царе са убити по света, но за тях никой не пише-не е евроатлантическо.

Гиди "до чикаго и назад".

Оценка:
-2 +29

да питам
64 Отговор

До коментар #54 от "Ели Оригинал":


Сигурен ли си , че България не плаща нито лев ?!

Оценка:
-12 +7

Много сложен въпрос
65 Отговор

До коментар #33 от "илитерат":


Им задаваш.Те се кланят на бкп и Сталин

Коментиран от #76, #110


Оценка:
-20 +4

66
Този коментар е премахнат от модератор.
Рашия ни освободи
67 Отговор
От Османската империя, а Османската империя ни освободи от Византийците, а Византийците ни освободиха от Светослав, а Светослав ни освободи от нас самите.Ех колко освободители, колко нещУ

Оценка:
-23 +10

хахаха
68 Отговор
стигнах до търдението, че според Райхщадското споразумение се образуват Източна Румелия като автономия на Османската империя и васално Княжество България и спрях да чета нататък...защото според Райхщадскто споразумение трябва при поражение на Османскта империя да се образуват ДВЕ НЕЗАВИСИМИ княжества - Румелия и България...

Оценка:
-3 +22

Ман40
69 Отговор
"...3 Март по нов стил, 19 Февруари по стар..." Тогава 6 Януари - Йорданов ден, 25 Декември - Коледа , 1 Февруари- Трифон Зарезан... по кой стил са сега? Голяма БОЗА...

Оценка:
-2 +10

Ха ха ха
70 Отговор
Тези с опроверга ха основната теза на русофобите, че Русия тръгнала за проливите')) А тя е до говорила с Австро Унгария нова христянска държава, никой е нямало да и позволи да вземе територия камо ли до проливите и браво, че подписват Сан стефанска България, поне да покажат къде са почти целите граници на българите и тея антихристи поклонници на 32 половите от въд океана вместо да ги поздравят плюят, смятат жертвите за свободата си и какви са били под Руските знамена и каква независимост без 3 март, какво ще съединят, а и независимостта и тя от Русия платена и де юре и де факто:))

Коментиран от #74, #77


Оценка:
-3 +35

ТаУмВзе
71 Отговор

До коментар #60 от "шумкар си":


След като ми обясниш, какво е Комунизъм, ще си говорим за едни метални влакове на Троцки. После ще ядем сладка Демокрацийка.

Коментиран от #73


Оценка:
-2 +19

JEB
72 Отговор

До коментар #9 от "Бесен Язовец":


айде туй момче язовеца съвсем се обърка..
1.войната от 76 е продължение на кримската
2.едвали имперска русия е тръгнала да харчи златни рубли дето ги няма за да е красива баба му
3.стратегическият руски интерес и цел е бил контрол над босфора и дарданелите..никой не го е било грижа за индианците тука
4.вие другариу външен саботаж ли правите ??

Коментиран от #79, #80, #83, #84, #89, #90


Оценка:
-31 +10

Шумчо
73 Отговор

До коментар #71 от "ТаУмВзе":


Комунизъм - всички сме равни, крадем от имащите.

Коментиран от #78, #85, #157


Оценка:
-16 +5

Само ти не разбра
74 Отговор

До коментар #70 от "Ха ха ха":


Няма русофоби.Русофоб наричате тези,които не са съгласни с мнението ви.Няма такова нещо като русофоби,има русопитеци,които се кланят на чужда държава.

Оценка:
-29 +11

Б.Х
75 Отговор
Драги ми атлантици, що не си хванете греблата и хайде през Атлантика. Ако не беше Русия, още щяхте да носите чалми и да се кланяте на килимчето. . Сега пак се кланяте ама на други господари. Хайде стига с това чуждо поклонничество. Не забравяйце, че сме БЪЛГАРИ. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.

Оценка:
-6 +41

Мародер
76 Отговор

До коментар #65 от "Много сложен въпрос":


А ти на този който ще ти резне зелката в момента в който вече няма да си му нужен!

Оценка:
-0 +9

Шумкар си
77 Отговор

До коментар #70 от "Ха ха ха":


Нищо против Царска Русия нямаме, а към СССР, на които сте роби.

Коментиран от #82


Оценка:
-27 +3

ТаУмВзе
78 Отговор

До коментар #73 от "Шумчо":


Знаех си, че си гербераст!

Оценка:
-2 +22

79
Този коментар е премахнат от модератор.
80
Този коментар е премахнат от модератор.
Соломон паша
81 Отговор
Другари атлантици, да ви светна.
На 1.09.1939 г Германия напада Полша. Веднага Англия и Франция (все атлантически държави), обявяват война на Германия. Около две седмици по късно, СССР също напада Полша. И, о чудо, никой не обявява война на СССР. Какви атлантически ценности изповядате, или само финансови!? Нормални ли сте?

Коментиран от #172


Оценка:
-5 +33

Ха ха ха
82 Отговор

До коментар #77 от "Шумкар си":


А ами добре тогава:), браво, честит нац. празник тогава и като сте против ссср, защо не спрете да ръсите глупости тук с ток от руски реактори от ссср и ли тецове, поне в знак на протест:)) Макар, че то след време пак ще се лиже там дето сега плюете, иначе ще купуват поколенията ни рок от Турция, само, че пак от руски реактори от новата им Аец Акуую пак руско производства, не ссср Русия на Путин:))

Оценка:
-2 +32

83
Този коментар е премахнат от модератор.
84
Този коментар е премахнат от модератор.
хахаха
85 Отговор

До коментар #73 от "Шумчо":


е ако всички са равни, кои са имащите? :))) В главата ти е много самотно...

Оценка:
-2 +9

Уау
86 Отговор

До коментар #15 от "илийката":


"България е атлантическа държава?"

Сириъзли, уау,, посочете моля ви, границите на България с Атлантически океан. Давам ви един милион долара да ги посочите на картата?
Вие, трансантлантиците някога не изпитвате ли срам, неудобство, от "блясъкът на торбето жълтици"?
Както написа "Българка" - Атлантиците са "предателите" на България.
Напишете си имената, все ще потрябват за нещо в бъдеще, най-малко да ви включим в учебниците по история до тези на Писаро,Доня Марина,Алусиан, Брут,Ефиалт, Мазепа.

Оценка:
-2 +35

Behemoth
87 Отговор
НАТО освободи България!А руснаците я разпарчедисаха!Време е за новото познание!

Оценка:
-14 +12

Behemoth
88 Отговор

До коментар #15 от "илийката":


Така е на Атлантика е директно по средата а ти си мноооооого умен.....понамали малко книгите да не дадеш на късо....

Оценка:
-1 +12

89
Този коментар е премахнат от модератор.
90
Този коментар е премахнат от модератор.
az #Победа75
91 Отговор
"Атлантическият съвет" е НПО, създадено като инструмент за прокарване на пропагандата на световния финансов елит!

Оценка:
-1 +35

Мисля
92 Отговор
Според Пасито и Ленчето Кремова нас ни е освободил Гойко Митич с няколко стотин храбри каубойци.Хвала на американските ни освободители!

Оценка:
-4 +36

Емил
93 Отговор
ФАКТИ, ако сте българи, ще заличите ВСИЧКИ негативни постове! Ако не - явно сте ПРЕДАТЕЛИ!!!

Оценка:
-19 +3

94
Този коментар е премахнат от модератор.
95
Този коментар е премахнат от модератор.
Атлантик
96 Отговор

До коментар #24 от "Наблюдател":


Не съжаляваме,че не сте ПИД Турско робство.Защото:
1/ Вече сте под Атлантическо робство
2/Ние искахме да унищожим и Османлиите/сегашните турци/ ама не се получи
3/АТАТЮРК ни показа какво е да воюваш с Турчин
4/Ние искаме и сегашна Турция да е като вас под наше владичество ама се страхуваме като ги приемем в ЕС да не попаднем ние Атлантиците по тяхно влияние и Влади ество
5/Ама май без тях няма да стане защото много бързо напредват и докато са станали световна сила май трябва да направим нещо да забавим процеса
6/ Накрая България не трябва да се страхува от Турция ащото съществува на света под тяхното покровителство
За сега толкова стига кой както иска така да ме разбере
В края на краищата съм АТЛАНТИК

Оценка:
-5 +15

БКП
97 Отговор
Атлантически съвет, шайка клатикурци, продаващи се за пари на западните ни господари.

Оценка:
-3 +32

98
Този коментар е премахнат от модератор.
Клио
99 Отговор
Пишете, манипулирате, измисляте глупости и вадите от девет дола вода и пак не ви се получава да изтриете Русия от сърцето на българина.
Чакате да измрат "дъртите", щото са с "промити мозъци", а те пусте му дъртаци не мрат и на мрат. Не стига това, ами и нас, младите възпитаха в любов и уважение към братска Русия, а ние пък ще възпитаме децата и внуците си в същото.
Безсилна злоба се лее от соросоидните човки. Квичат, извиват, заливат с помия, подменят историята, а резултата е НУЛА.
Няма да ви се получи! Кръвта на вода не става и ако езиците, обичаите и манталитета на БГ и Русия са подобни, то за съжаление или пък за радост, нямаме нищо общо с англосаксонските езици, обичаи и манталитет!
Както се казва "Нашето си е най-добро", а вие си пишете. Не пречите, че дори и не дрзните!

Коментиран от #189


Оценка:
-4 +38

100
Този коментар е премахнат от модератор.
Евач
101 Отговор
Драги атлантици, що не си вържете по един камък на шиите и не се гмурнете да търсите родната ви Атлантида? След като 90% от загиналите руснаци са били украинци значи ли това, че 90% от загиналите опълченци са били македонци? А да не са били и натовци?

Оценка:
-6 +34

kkk
102 Отговор
Колкото и да не ви харесва съвсем реално това е положението- Русия е следвала своите си интереси тук и ние между другото, едва ли не по една случайност, сме освободени от турското робство.

И определено 3-ти март не заслужава да бъде "нац. празник"- това се полага на 6-ти и/или 22-ри септември, но НЕ и на 3-ти март.

Днес вие почитайте каквото си щете, аз днес казвам "Благодаря" на простите руски (и други) войници измрели по нашите земи- те реално са дошли да ни освобождават (като такава е била обявена войната в Русия), а руският император е гонил своите си цели. И ги е постигнал- Турция губи войната, фиктивно и ние сме освободени и това се брои за голям успех. И е голям успех за руската политика, а за нас е само началото на пътя към СВОБОДАТА.

Коментиран от #151


Оценка:
-28 +11

питам
103 Отговор
Соломон Паси е евреин, баща му Идсак Паси - Партизанин и професор по етика, харен човек. Ами Димитрин Вичев от село Осмар Шуменско какъв е - пропаднал бизнесмен, мутрите му взеха хотел "Кьошковете" в Шумен и винарската изба в Осмар и избяга в София. Глад майка. Ходи , струва, та се прикачи на хранилка. Барабар Димитрин с предателите.

Коментиран от #115


Оценка:
-3 +24

Стига Лъжи!!!
104 Отговор
Атлантогейческия съюз да ЗАМЪЛЧИ. Истината е сила. Истината и историята може да е само една и тя не подлежи на никакви компромиси. Както преди 150г. така и сега тези атлети искат да затрият България. Преди 150г. с армия и дипломатиция, днес като ни лишат от историята ни. Защото народ без история е обречен!

Оценка:
-0 +29

ФЕЙК
105 Отговор
Новият текст на песента:
Пустите клисурци - станали бостънци,
а панагюрци - щатски рейнджъри.
автор: Атл. съвет и сие.

Оценка:
-1 +30

Историк
106 Отговор

До коментар #4 от "антрашпиц":


Не ги слушай няма нито една Публикувано във факти.бг: край на войната между две империи - Руската и Османската. Всичките им войни са руско турски, с османци руснаците война нямат.

Оценка:
-9 +2

no name no face no number
107 Отговор

До коментар #5 от "123":


Тия..... не виждат че са дълбоко в тинята, кирливи ризи тръгнали да вадят горките

Оценка:
-1 +14

temerut
108 Отговор
Този материал не е подписан,защото...?Сигурно и този,който го е написал се срамува от написаното!!!Благодарни сме на всички,че са ни извоювали свободата ,и най-вече на Русия,която им е изкомандвала да го направят!

Оценка:
-1 +31

патриот
109 Отговор
България е Руска, а не на никой друг! Българите искаме референдум за отмяна на Фердуднандовата Независимост на Царство България от 1908 и да се присъединим към Руската федерация!

Оценка:
-19 +2

Човека Коза
110 Отговор

До коментар #65 от "Много сложен въпрос":


На Чърчил ли да се кланям бастун, българомразеца? Ходи се поклони на Сорос, ама дай по-ниско, че да му госригнеш, че и той е нисък 😜

Оценка:
-5 +30

Видимо за всики е
111 Отговор
Атлантически съвет, отбор от личности с дуго мислене, които допринасят за бързото ни потъване в едноименен океан. С такъв съвет съдбата ни може да е като на Атлантида

Оценка:
-3 +23

112
Този коментар е премахнат от модератор.
Голем смях
113 Отговор
Това е самата истина .

Оценка:
-12 +3

Сър Пичук
114 Отговор
Браво за статията!
В добавка - у нас няма нито един паметник на българските войници загинали през втората фаза на ВСВ. Като че ли не са се били срещу хитлеро-фашизма. За сметка на това паметниците на Съветската армия са под път и над път. Срам за ВСИЧКИ тези, които се изживяват като политици.

Коментиран от #153


Оценка:
-22 +8

Запознат
115 Отговор

До коментар #103 от "питам":


Паси не е евреин! За евреи се считат онези, чиято майка е еврейка. При него случаят не е такъв - майка му е от Родопите - не е еврейка. Щеше му се за да черпи облаги покрай баща си!

Оценка:
-2 +17

Костя копейкин
116 Отговор
Абе русороби нещастни и картуни червени! защо тъпите ви повелители от монголо-татарската империя не искат да отворят архивите архивите си от онова време? някой от вас дървени русолизци задавал ли си е въпроса има ли държава в света която не си е отваряла за обществото архивите от близо 160 години и защо го правят техните управници които и да са те през всичките тези години? празните ви кратуни могат ли да втасат защо аджеба се прави това?

Оценка:
-26 +7

Атлантик
117 Отговор
Атлантическите утайки пак се разсмърдяха. Бивши комунисти- сега първи антикомунисти и демократи-атлантици.

Оценка:
-1 +25

Павел пенев
118 Отговор
Това е велик съвет,който се състои от един мухльо и една крадла на козметика- дребни душици и доносници на терористите от САЩ.

Оценка:
-1 +29

Mirko
119 Отговор
ПОМИЯ! За жълти стотинки се продадохте на враговете на народа ни!
Тези същите "атлантици" които се биха и поддържаха поробитля ни, същите които на берлинския конгрес разрязоха България като парче баница предрешавайки съдбата на милиони българи!
Плюя на вас!

Оценка:
-2 +27

Истината винаги е една
120 Отговор
Денят на Освобождението на България от османско иго 3 март е националният празник на България от 1991 г.

Оценка:
-1 +17

Без коментар
121 Отговор
Което си е истина - истина е! Само бих добавил руската бомбардировка на Варна и ролята на руското посолство в Цариград при убийството на В.Левски.

Коментиран от #122


Оценка:
-23 +5

Преди да пишеш
122 Отговор

До коментар #121 от "Без коментар":


Прочети "Васил Левски - отвъд митовете, легендите и заблудите" от Иван Лалев, изд. Персей. Тогава пиши за Левски!

Оценка:
-2 +11

Интереcнo
123 Отговор
Публикувано във факти.бг:.. 3. Защо ОРИГИНАЛНИТЕ документи от Сан Стефано все още не са видяни от нито един българин?

Оценка:
-8 +3

хипербореа
124 Отговор

До коментар #15 от "илийката":


Западна цивилизация няма и никога не е имало

Оценка:
-1 +17

СМЕТОВЕ
125 Отговор
ЧИБА НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ СЪВЕТ НАЧЕЛО С БОГОХУЛА ПАСИ И КРАДЛАТА НА КРЕМЧЕТА - ДУХАЧКАТА НА БАЙ ТОШО

Оценка:
-2 +24

Тиен шан
126 Отговор
Атлантическият съвет?!? Пхаха тези не разбраха ли че ще потънат в Атлантика като онези предишните палячовци.

Оценка:
-1 +20

Иван кожения
127 Отговор

До коментар #42 от "Абе ,":


Били са американци с украински имена.

Оценка:
-1 +19

българин
128 Отговор
ама защо не сте във вашата любима сащ, та вие сте вредна организация за страната. освен неистов лай и глупости нищо друго не може да се чуе и очаква от вас

Оценка:
-1 +19

българин
129 Отговор
към коментар 114:
затова пък има паметници на американските и английски летци, които бомбандираха страната ни през ВСВ, питам, защо няма паметник на летците, защитавали България и загинали за нея по това време,

Оценка:
-1 +23

130
Този коментар е премахнат от модератор.
Темерут
131 Отговор
Тия изпълзяват от дупките си на всеки празник.

Оценка:
-1 +18

БСП най крадливата партия
132 Отговор
АМИ ЗАЩО НАЩЕ СПАХА 45г. И СЪЩО ОТ ТОГАВА ДО ДНЕС. АДНЕС СЕ ПРАВЯТ НА ХАРИЗАМИ ЛИЦЕМЕРИ.

Оценка:
-7 +3

УЖАСЕН
133 Отговор
ЗНАЧИ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИМА. 450 РУСКИ ПАМЕТНИЦИ, А ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ НЯМА. ТОВА ТУК РУСИЯ ЛИ Е ИЛИ Е БЪЛГАРИЯ, И ТИЯ НАШИТЕ УПРАВНИЩИ КАКВО ПРАВЯТ НА ШИПКА И КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ ТАМ, И ЗАЩО НИ МАНИПУЛИРАТ ПРЕДИЗБОРНО НЕГРАМОТНИТЕ ПЛИТИЦИ. УЖАС.

Коментиран от #141


Оценка:
-15 +6

митака
134 Отговор
К,ви са тия? Те май не са българи. Не ги познавам и нищо съществено не са направили за майка България!
На всички истински българи честит 3 Март, 143 години от освобождението на България от турско робство!
Поклон пред паметта на загиналите за свободата ни български опълченци, руски, финландски, полски, сръбски, румънски, украински, черногорски и молдовски войни!!! Чест!!! Чест!!! Чест!!!
Да живее България!
Слава на Русия!

Оценка:
-0 +19

Петко Славейков
135 Отговор
"Кат Русия няма втора тъй могъща на света, тя е нашата подпора тя е нашта светлина!"

Оценка:
-4 +18

баба Ванга
136 Отговор
"Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"

Оценка:
-3 +16

Верно ли
137 Отговор
Как изобщо можете да публикувате "това"??? Тези продажни по.логи продължават да "измислят" история, удобна за задатлантическите им спонсори. Трябва и тук да ги забранят тия НПОта, както направи Орбан и подобна пропаганда да се накзава от закона.

Оценка:
-2 +17

Стефан Петров
138 Отговор
Написаното от този човек /хора/ е пълна глупост. Дори Русия да е имала свои интереси, освобождавайки България това, че те съвпадат с нашите е добре. Ако човек чете този пасквил излиза, че Русия е трябвало да ни остави под турско робство. Чудя се коя държава повече мразят тези хора-България или Русия.

Оценка:
-2 +17

Познат стил
139 Отговор

До коментар #19 от "българка":


Стилът на писане,словоредът и злобата на тоя пасквил са ми познати. съставителят и редакторът на този текст е бивш политически офицер,специализирал специална пропаганда в Хохолия по съветско време. Вече е проскубан дърт козел,но колкото по одъртява и доближава 70-те тодини ,толкова по-злобен става. 90-те години служеше в КСВ дето сега е сграда на митниците. До обяд тоя политрук киснеше в приземното кафене,а слетобяд в кафенето на покрива на сградата и по цял ден плетеше интриги в нашумялата тогава легия "Раковски".

Оценка:
-3 +10

ТОЧКАТА
140 Отговор
АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!...ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА,СЪЗДАДЕНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА....Тази война донася освобождения и на още няколко народа!!!!НЕ САМО НА НАС!!!!!!

Оценка:
-2 +16

141
Този коментар е премахнат от модератор.
142
Този коментар е премахнат от модератор.
ДжафДжаф
143 Отговор
E, зa тoвa eврeитe ca тoлкoвa мрaзeни! Eми гaдни кoпeлдaци ca cи! Тa знaчи cлeд 1-вият хoлoкocт нaд eврeитe в Иcпaния, мнoгo oт тях бягaт и ce прeceлвaт в Ocмaнcкaтa импeрия, включитeлнo пo нaшитe зeми! Нaпрaктикa прeз 16-ти вeк имeннo шпaньoлcкитe eврeи cъздaвaт Ocмaнcкaтa дaнъчнa cиcтeмa, кoятo впрoчeм e cчитaнa зa нaй-мoдeрнaтa пo oнoвa врeмe в Eврoпa! Eдин вид eврeитe cтaвaт нeщo кaтo бирницитe нa cултaнa, при кoeтo ca имaли eдин куп привилeгии cпрямo мecтнoтo хриcтиянcкo нaceлeниe! Ecтecтвeнo, чe ocвoбoждeниeтo нa Бългaрия им рaзвaля рaхaтлъкa! Вcъщнocт нa зaпaд eврeитe ca мрaзeни пo рeлигиoзни причини- рaзпнaли ca Хриcтoc! У нac eврeитe ca мрaзeни прocтo зaщoтo ca били бирницитe нa Cултaнa! И ceгa твa гaднo кoпeлe, нacлeдникa нa тия бирници ни дaвa aкъл квo дa прaим c нaциoнaлниoт cи прaзник! Тoзи трeбe дa бъдe oбeceн някъдe в рaйoнa нa руcки пcмeтник, cлeд кoeтo ocтaтъчният бoклук дa бъдe нaкиcнaт в киceлинa! Нa тaкивa гaдини нe бивa дa ce пoзвoлявa дoри кocтитe им дa гният нa тaзи тeритoрия!

Оценка:
-3 +20

ХайлАдолф
144 Отговор
Това са неоспоримите факти . Абсолютно точна и ясна фктология на събитията пред която съветскияслугинажунас може само да мълчи .....

Оценка:
-15 +5

Песан
145 Отговор

До коментар #2 от "Майна":


Правилно но кораба далеч от брега взривен и всичките продажни душици вързани .

Оценка:
-0 +9

ДжафДжаф
146 Отговор
А и още нещо! като гледам колко му е акъла на Соломон Паси, не е трудно да се предположи, че баща му го е правил пиян! Въпреки това, независимо какви са били мотивите на баща му относно неговото зачатие, той вероятно го уважава и почита като баща! Поне такива са заповедите в талмуда! Та и с Русия така! Незвисимо какви са мотивите оносно нашето зачатие, факт е, че ние съществуваме единствено и само благодарение волята на Русия! Иначе сега щяхме да сме като кюрдите, а вероятно и по-зле! Ония поне имат висока раждаемост! Ние щяхме да сме изчезнали като демографско понятие! Но какво му дреме на един евреин, който по необясними причини не ще да си оди в обетованата земя! Дали пък не са го инсталирали нарочно!? Друг е въпроса, че точно такиви като него са безкрайно вредни за каузата на евреите!! Само тази публикация вдига нивото на антисемитизма като минимум с 20%!!

Оценка:
-3 +20

Goshe
147 Отговор
Ей смотаняци от Атлантическия, ако не беха братята от Русия още да сме под робство като кюрдите сега. Нали се видя с няколко въстания сами не можем да се освободиме, трябва някоя от великите сили да се намеси. Ама тогава са две около нас : Руснаците и Австрийите. Последните не са минавали НИШ, защото считат , че натам е изконна територия на османлиите. Само братята руснаци се осмелиха да минат Дунава и да влязат в "изконните " територии на османците.

Оценка:
-3 +20

Ццц
148 Отговор
Кой е авторът на тази статия? Защо даже и под псевдоним не се е скрил? Кои са "почтените" руски историци, имат ли имена и кое ги прави почтени и за кой? Войната останала ли е в историята като руско-турска? Коя е най-важната и последица? Какво толкова спечели руския интерес от нея? Стигна ли Русия до Босфора, до Средиземно море? Защотото ако това е основният руски интерес, ще е много странно предварително да са се договорили, че южна България остава турска, тоест се отдалечава от морето. Всичко това ми напомня да речем за Навални, който западът нарича демократ и опозиция, а е най -обикновен айдук. Те и талибаните бяха добрите в Рамбо 3, пък после ги трепаха като терористи. Въобще западът се управлява от много покварени сили, които нямат нищо общо с рекламираните афиши за права и свободи! Отдавна демокрация е сменена от деградация.

Оценка:
-3 +19

дончичо
149 Отговор
аре у лево бре керати!чалмите ви свалиха рашките ,а вие пак -искаме си ги НЕБЛАГОДАРНО БЫЛГАРСКО ПЛЕМЕ

Оценка:
-1 +17

ивелин
150 Отговор
Тези долни продожни свине и как биха искали Националният ни празник да не 3 март а да е- когато престъпниците - англоамериканци разрушиха София и убиха хиляди невинни хора и да им построим даже и паметник. Същите престъпници разрушиха заводите на Шкода в Чехия когато Съветската армия беше Берлин ( края на април 1945 година). За една седмица при масирани бомбандировки Дрезден за седмица унищожиха около 50 хиляди невинни граждани въпреки там нямаше военна инfraструктура. Идеята на тези престъпници идва от Генерал Грант (войната между Севера и Юга) срещу Лий използвайки термина " опожарената земя" да разрушиш инфруструктурата на противника-Разрушаване на складове, фабрики,заводи промишлени предприятия опожаряване на всичко. Тези престъпници продължават и сега ( имам предвид бившата Югославия). Тези убийци воюват не срещу армията на противника (пример Виетнам) а срещу мирното население ( убиха повече от 3 милиона ).

Оценка:
-2 +19

дончичо
151 Отговор

До коментар #102 от "kkk":


забрави! И един японец

Оценка:
-0 +2

152
Този коментар е премахнат от модератор.
дончичо
153 Отговор

До коментар #114 от "Сър Пичук":


ела в Марино Поле ,и ще видишядаже плащат 600Э на подржащия персонал от доич бюджета, близо до Кулата е

Оценка:
-0 +1

Санктапростотия
154 Отговор

До коментар #130 от "НЕ Е НОРМАЛНО И ЗАЩО":


А, бе, гробарченценце, а какво има на връх Шипка? Хеопсовата пирамида ли е?

Оценка:
-0 +13

155
Този коментар е премахнат от модератор.
стига
156 Отговор
А ние казваме СТИГА на Атлантическия съвет! Това е една вредна, паразитна организация от шепа лизачи, без род, родина, майка и баща - долни лъжци. Аман от вас, стига, да се разтури този съвет.

Коментиран от #161


Оценка:
-2 +22

така ли
157 Отговор

До коментар #73 от "Шумчо":


А имащите от къде го откраднаха, ще кажеш ли? Или те от закуски си го спестиха???

Оценка:
-0 +8

158
Този коментар е премахнат от модератор.
ЯСТРЕБИНО
159 Отговор
Някакъв изрод и убиец на децата от Ястребино, предтеча на дебелия намазаник от СДС и ГЕРБ Ал. Йорданов, част от извратения "Атлантически съвет", диктува съвестта на тези атлантици.

Бази Боже, от "атлантици", които да ни учат на история! От извратени - по-извратени, а най-извратени са убийците на деца, чийто морал, съвест и разбиране на историята имат така наречените "атлантици".

Коментиран от #165


Оценка:
-5 +18

ТръндЮ
160 Отговор
Браво за добрата статия! А иначе безродните русофилистици са пак на амбразурата да защитават матушката им!

Оценка:
-17 +9

СТИГА
161 Отговор

До коментар #156 от "стига":


От Атлантическия съвет са най-големите лъжци и клеветници на България!

Това са най-падналите слуги на транснационалната военно-политико-търговска антибългарска корпорация нАТО. Тези са подделки на Атлантическия клуб. Нещастни сурогати!

Даже синчето на стария професор Паси, и Ленчето - крадлата на кремчето от летището във Варшава - не са толкова низки като тези атлантически изтривалки.

Оценка:
-2 +20

162
Този коментар е премахнат от модератор.
Хайл
163 Отговор

До коментар #18 от "Хисторик":


Сюлейман е турският вариант на Соломон-много си прав

Оценка:
-1 +15

Бат Мишо
164 Отговор
60 000 са загиналите Руск войници Че от болести са най мното ве изненадва никой защото ПЪРВАТА ВОЙНА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ПРИ КОЯТО БРОЯ НА УБИТЕТЕ В БОЙ НАДХВЪРЛЯ БРОЯ НА УМРЕЛИТЕ ОТ БОЛЕСТИ - тиф дезинтерия холера и тн Е ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - до нея във ВСЕКИ 1 конфликт са умирали повече войници от болести отколкото от куршуми и стрели и мечове Факта е ОТДАВНА ИЗВЕСТЕН че при война и нарушената битова хигиена и незаровени трупове тръгват зарази и при тогавашните войскови придвижвания на тумлби квадрати редици заразата бързо е плъпвала- и при допотопни оръжия е НАПЪЛНО НОРМАЛНО да отнесе повече животи

Оценка:
-7 +5

Бат Мишо
165 Отговор

До коментар #159 от "ЯСТРЕБИНО":


Поручик Йорданов и Ал Йорданов НЯМАТ РОДНИНСКА ВРЪЗКА - дядо е служил и седял с Йорданов на 1 чин в кадетското училище и е щял да се жени за сестра му и ми е разказвал - Викаше ми ДОБРЕ ЧЕ НЕ ДЕ ОЖЕНИХМЕ ЗАЩОТО ИЗБИХА ЦЕЛИЯ МУ РОД ДО 9 то коляно след 9 ти - и дядо попада в Белене но като граничар непреследвал партизани след 2 год излиза ЖИВ за разлика от ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО на Йорданов -така че няма как Ал Йорданов да е потомъък на поручик Йорданов убил 7 не ястребинчета

Оценка:
-9 +3

166
Този коментар е премахнат от модератор.
123
167 Отговор
Споразумението от Райхстад/Закупи-Чехия, е неформални разговори и не записани между Императорите на Русия и Австрия, Германия. Австрия не иска голяма славянска дръжава, иска територията на Босна, Русия иска Австийски неутралитет, Бесарабия и Кавказките треритори ако Русия е успешна. Загиналите руски войници са 34 742,81166 умират от болести, 56652 са ранените, 1713 умират от рани, 2456 българси опълченци загинали, 4302 румънски и 2400 сръбски войници загинали.

Оценка:
-0 +6

123
168 Отговор
Румелия не е била съставна част на България а на Источно Римската Империя.Русия е отишла твърде далече към Истанбул въпреки договореното примирие и Англия изпраща бойна флота да спре руското напредване.Българите не са имали политически представители на преговрите тъй както не са имали такива.

Оценка:
-1 +13

Петров
169 Отговор
Ние от "Черноморския съвет" питаме, кой им плаща на тези сладури да си играят с нервите на българите, кой им плаща и колко. Ние си знаем, че сме продажни, ама тия атлантиците да си ходят в Щатите, може и в Тексас, но сега, веднага, че вече не се траят.

Оценка:
-2 +19

Какъв съвет
170 Отговор
К'ъв съвет ? Напишете си имената, ако не ви е срам ! Лизачи на Саш и Турция. Кириякстефчоff-ци

Оценка:
-1 +20

Караколю
171 Отговор

До коментар #17 от "я се скрийте някъде джендъри":


Не е съвсем така! Авторът на статията, а той е некъф колектив, мрази Русия, но и му плащат щедро за това! Спрат ли да плащат, спира и омразата...

Оценка:
-1 +17

172
Този коментар е премахнат от модератор.
nnнннннннн
173 Отговор
България след 1-та Световна война е влиза във втора национална катастрофа... какъв Брест-Литовски мирен договор решаваме ние.

Оценка:
-1 +11

БОТЕВ НАСЛЕДНИК
174 Отговор
Соломон Паси, тоз джендър развратен, отдавна нейде в атлантическия рай запратен.

Оценка:
-2 +16

Историци
175 Отговор
Пишете и разказвайте истинската история на България а не фапшифицираната Бъдете смели

Оценка:
-2 +10

ХАН КРУМ
176 Отговор
ОЩЕ СТЕ В МОЗЪЧНА СМЪРТ И ТАКА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ.

Оценка:
-1 +8

антисоросоид
177 Отговор
ЦялатаСороска антибългарскаИзмет се мобилизира за заличаване на България. Този вистник е част от тази кампания щом публикува това

Оценка:
-1 +17

глоги
178 Отговор
Атлантическия съвет при атлантиците зад Океана. Тука атлантизъм няма. Има Черно море.

Оценка:
-1 +13

Я па тоя
179 Отговор
Брейй, от написаното се разбира, че Русия е била много лоша.
А на бас, че Атлантически съвет няма да напишат, колко "добра" е била Англия например, по онова време.

Коментиран от #183


Оценка:
-1 +18

НИК
180 Отговор
"Що се отнася до предстоящото му унищожение под натиска на западните ни съперници" и още "цар-освободител отива на крак и подписва в гр. Райхщад тайно споразумение с Австро-Унгария."
САМО, КАТО ЧЕТА ТЕЗИ ДВА ЦИТАТА ОТ ВАШЕТО ПИСМО, "СКЪПИ" АТЛАНТИЦИ и ми става ясно, че всичко каквото е предприела царска Русия по онова време е ставало под натиска на западните държави. Именно те не са искали силна и независима балканска държава на Балканския полуостров, каквато се е очертавала да стане България след, като се е отървала от 500 годишно турско робство.
Сега нещо ще кажете ли за нашите сегашни Атлантически съюзници. Май те същите не са ни искали и тогава и сега, само че им се натресохме през 2007 г. и няма как да ни изгонят, че пак ще залетим към Русия.

Оценка:
-1 +13

НИК
181 Отговор

До коментар #22 от "Абееее":


И в продължение на вашия въпрос питам: Защо 500 години ни гледаха Атлантическите държави и не ни освободиха ами чакаха да дойде Царска Русия и да сключват с нея тайни споразумения за целостта на България след освобождението и да я разделят.
Май не са ни били никакви дорбожелатели и тогава и сега.

Оценка:
-1 +16

НИК
182 Отговор

До коментар #44 от "ХАН КРУМ":


А може след 04.04.21 г. да обявиме тази дата за нов национален празник на България.

Оценка:
-0 +6

Точно
183 Отговор

До коментар #179 от "Я па тоя":


да бе много си прав, защо само русия им е в устата, а не кажат нещо за англия и дизраели??

Оценка:
-0 +14

Един
184 Отговор
Трябва да имаме нов национален празник : ДАТАТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ!

Коментиран от #187


Оценка:
-2 +6

Само като прочетох
185 Отговор
За " Загинали Украйнци " през 1876 година,и спрях да чета.И драги ми другари и господа! Не се питайте и не коментирайте,защо е имало СПА центрове,за активен отдих и релакс на " елита" от царско време,след края на ВСВ.Не са ги измислили и наложили българската ОФ власт.Съюзниците са го наложили. Ето такива мижитурки и тогава ,през парламента ни вкарват в Тристранния пакт.Със бурни ръкопляскания и овации. Царя прекрасно е познавал Народа ни! Ако бяхме русофобски настроен Народ, като нищо,щеше да изпрати армията на източния фронт.Срещу руснака.Както направиха унгарци и мамалигари.

Коментиран от #191


Оценка:
-2 +9

186
Този коментар е премахнат от модератор.
Съгласен съм
187 Отговор

До коментар #184 от "Един":


Ако имаха властта, или ги оставим да си веят байряка безнаказано,ще ни наложат задължително още три празника: Хелоуин,техния Великден,и най почитания- 4 Юли.Денят на българо- конярската Независимост.Никакви 3 Март,6 Септември, разни Будители,! Това е Евроклатическата солидарност!

Оценка:
-2 +7

СЮРГЮН
188 Отговор
ПАСИ ИМА ОРГАНИЗАЦИЯ -АТЛАНТИЧЕСКИ СЮНЕТ.

Оценка:
-1 +6

И кво
189 Отговор

До коментар #99 от "Клио":


от това, че сме близки с Русия по вяра, култура и език? Това значи ли че Сърбия не е така? Ами така е, сърбите също са православни, със същата култура и език даже по-близък до руския и до тая война 1877-78 са Васално Княжество на султана, а със Санстефанския договор стават Независимо Кралство, е??? Защо те не празнуват 03.03. като национален празник? Даже без да пукне една сръбска пушка и без умре един сърбин, Сърбия благодарение на тая война и с тоя договор придобива големи територии населени 100% с българи. Турската граница с нейното васално княжество Сърбия преди войната е с 50-100 км. по на запад от Българската граница с Независимото Кралство Сърбия след войната и Санстефанския договор, което означава че Русия докато ни освобождава от турците подарява български земи на сърбите, при това без сърбите да участват във войната. А дори васалното княжество Сърбия е образувано след поредната победна руско-турска война водена също на наша територия от която ние имаме само преки загуби, материални и в население. Не казвам че не трябва да изразяваме благодарност, в никакъв случай, но трябва да се преосмислят досегашните опорни точки извън досегашната пропаганда за войната, нейното значение и нейните резултати. Така поне правят независимите народи, а вие отказвате на българите да сме такива, независими.

Коментиран от #194


Оценка:
-6 +3

Ето видя ли
190 Отговор

До коментар #23 от "българин":


казаха ти го в очите тия десетки дето са ударили минус на мнението ти. Те не искат Националният празник на България да е Български, а искат да е Руски! И тия хора обясняват че били Независими! Сякаш коментарите са писани от руски интернет тролове от тролската фабрика в Санкт Петербург на Нева! Ха-а-а-а-а-а-а-а-а!

Коментиран от #195


Оценка:
-6 +3

С този договор
191 Отговор

До коментар #185 от "Само като прочетох":


в Сан Стефано на 03.03.1878 г. Русия подарява Независимостта на Васалното княжество Влашко и го прави Независимо Кралство Румъния! Освен това Русия им краде Бесарабия, но в замяна подарява на новото Независимо Кралство Румъния цялата Северна Добруджа, която е люлката на Българската държава. Да обясним че на тази територия и нейният шелф се намират големите "румънски" петролни залежи, експлоатирани вече близо 100 години и които правят напълно независима енергийно нашата съседка. Между другото Русия по време на същата война подарява на Сърбия както Независимостта, така и даже повече територии населени с Българи на запад от Видин и Монтана, като старата Сръбско-Турска граница се премества с 50-100 км. на изток за да стане според Сан Стефанския договор Българо-Сръбска граница. Но Румъния, който дори беше съюзник на Русия и в Първата световна война, както казвате прати войски в полза на Хитлер срещу СССР? Нали?

Коментиран от #199


Оценка:
-0 +3

гост
192 Отговор
Първият български космонавт до Марс без връщане -Соломон Паси - космонавтът на десетилетието!

Оценка:
-1 +8

Да ви питам
193 Отговор
нещо. Представете си, че имате сериозен здравен проблем и ви приемат в болница спешно. Представете си че един лекар изпълнен с хуманност и човеколюбие, напълно безкористно с хъс и решителност ви спаси живота, ама наистина ви спаси живота. Вие благодарни ли ще му бъдете или не? Естествено, че ще му бъдете благодарни, при това "страшно много", "безкрайно" благодарни, нали? Но да ви питам, ще му разрешите ли на тоя лекар да ви казва как да живеете, да ви такова жената и да командва и бие децата ви? Ако отговорът ви е НЕ, тогава ви питам защо позволявате това на Русия? Ако отговорът е ДА, то нямам повече въпроси.

Коментиран от #196


Оценка:
-5 +3

Дядо на 66
194 Отговор

До коментар #189 от "И кво":


Така е, за сърбите не можем да си кривим душата, но все пак се появява, макар и орязана Третата Българска държава.
И след като Сърбия неправдоподобно придобива български земи, защо на Берлинския конгрес това не е поправено, а на напротив - България се разпокъсва още по-жестоко.
И всеки път на 3март, някак си гледаме треската в окото на Русия, но не виждаме гредата в очите на запада.

Оценка:
-1 +14

Дядо на 66
195 Отговор

До коментар #190 от "Ето видя ли":


Националният празник е чисто български. Нарича се- Трета Българска държава.

Оценка:
-0 +11

Да ти отговоря
196 Отговор

До коментар #193 от "Да ви питам":


Има и по-лошо. Без първата част за спасяването, отиваш направо на втората:
..щe му рaзрeшитe ли нa тoя лeкaр дa ви кaзвa кaк дa живeeтe, дa ви тaкoвa жeнaтa и дa кoмaндвa и биe дeцaтa ви? Aкo oтгoвoрът ви e НE, тoгaвa ви питaм зaщo пoзвoлявaтe тoвa нa Англия и Германия? Aкo oтгoвoрът e ДA, тo нямaм пoвeчe въпрocи.

Оценка:
-3 +3

Чудя се
197 Отговор
толкова много русофили по форумите, дали не е организирана прокси война от Кремъл? Не ми се вярва толкова много кретени да са българи.

Оценка:
-4 +0

Lime R
198 Отговор
Тези от атлантическия съвет са пълни подлоги , боже какви нищожества

Оценка:
-1 +6

Дядо на 66
199 Отговор

До коментар #191 от "С този договор":


За Руско-турската война Русия не е била подготвена добре. Войната е била на кантар, и всеки съюзник е бил добре дошъл. Но никой няма да дойде да се жертва безплатно.
А румънската армия е най-значителният военен съюзник на Русия тогава. Участва във войната с два армейски корпуса от по 25-30 хил. души.
Румънците осуетяват опита на Осман паша да си пробие път през обсадата по моста на река Вит, след което той капитулира. На 12 декември на румънската армия е възложено да конвоира пленената Западна османска армия и т.н. Съгласно Санстефанския мирен договор Румъния получава пълна независимост и Северна Добружа, като компенсация за отстъпването на Южна Бесарабия на Русия-взета и от Кримската война. Това е потвърдено и с решенията на Берлинския конгрес.
Доколкото знам преотстъпването на Северна Добруджа на Румъния е за срок от 100 г. Това означава, че тази територия през 1978 г. е трябвало да се върне на България, а дори и по-рано - през 1919 г., когато Румъния си връща Бесарабия и компенсацията става неоправдана.

Оценка:
-0 +6

Дядо на 66
200 Отговор
Запомнете, Берлинският договор е след Санстефанския договор, той унищожава разпоредбите на предварителния Санстефанския договор 1878 г. между Русия и Османската империя.
Санстефанския договор е изтраял едва три месеца. Всички български земи не върнати и останали извън границата на България са дело на Берлинският договор-включително и тези дадени от Русия на Сърбия и Румъния.
Берлинският договор предопределя участието ни в четири войни: в Балканската, в Междусъюзническата, както и в двете световни войни.

Коментиран от #203


Оценка:
-2 +9

Бай Манчо
201 Отговор
Кой е писал това нещо в стилът на "светата троица" плювню.пасивният и алйо , което отново е опит да се преиначава историята и да се насажда недоверие като се смесват реални събития и факти с някакви предположения , догадки и лъжи . Нека излезнат с имената си тези "професори" и след като има толкова не показани документи да бъдат така добри да ни въведат в "тайнството" им минали са повече от 100 години и няма да има проблем да се изискат , в противен случай наистина ще берат ядове и ще си навлекат народната "любов" . Така анонимно , с догадки , предположения не се получава и за да им помогна да вземем да направим референдум 4 Юли национален празник или да почитаме "храбрите" пилоти избомбили София :))) Предатели 3-ти Март е национален празник и почитаме всички загинали за освобождението на България от турското робство - Българи , Руснаци , Румънци .... всички , ако някой от тях е ходил в храм паметника в Шипка би трябвало да е видял на какъв език са написани паметните плочи .

Оценка:
-2 +4

ghost
202 Отговор
СТИГА С ДОЛНИТЕ ОПИТИ ЗА ПРЕНАПИСВАНЕ НА ИСТОРИЯТА.
НЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ НИТО НАТО, НИТО САЩ, НИТО КОИТО И ДА БИЛО АНГЛО-САКСОНЦИ!
ОСВОБОДИЛА НИ Е РУСИЯ!!!
ДОРИ АНГЛИЯ Е СЪЮЗНИК НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.
МАНИПУЛАТОРИ ДОЛНИ!

Оценка:
-2 +6

ИМПЕРИАЛИСТ
203 Отговор

До коментар #200 от "Дядо на 66":


Е, той, "Берлинският договор" е подписан без участието на Русия в неговото съставяне, ТАКА ЛИ???

Коментиран от #205


Оценка:
-0 +2

ИМПЕРИАЛИСТ
204 Отговор

До коментар #30 от "Ели Оригинал":


Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Чувал ли си за Одринския мирен договор, за Кайнарджашкия? За Търновското въстание и ареста на организатора и предводител кап. Г. Мамарчев от....внимание! руските казаци??? А да си чувал за руския генерал Дибич, дето искал да избие Българите с топове, а...?
През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които ръждясаха в одеските складове
ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки...

Коментиран от #206


Оценка:
-4 +2

Дядо на 66
205 Отговор

До коментар #203 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Естествено, че Русия е била там, но като дойде 3 март, само Русия ви е в устата и за нея се говори. За Англия, Франция, Германия, Австро-унгария забравяте. Все едно не съществуват.

Оценка:
-1 +8

Я да чуем
206 Отговор

До коментар #204 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Не съм чувал.Я разкажи?

Оценка:
-0 +1

РБ2021
207 Отговор
Тези няма да се успокоят, докато не започнем да честваме 4-ти юли.

Оценка:
-0 +6

оооооооо
208 Отговор
Ей това е да си долен,мазен евроАтлантически пе..дал,тялом и в душата ! Мършата си е само българска,нито руска нито западноевропейска! В друга медия четох статия на Ал.Томов точно на 3ти Март,как сме си платили свободата с 32тона злато на руснаците след войната. ЕЙ МЪРШИИИ 50 тона ще им дадем бе,боклуци,400г са ни мачкали и децата на еничари са ни правили и САМО РУСНАЦИТЕ СА дошли ,НЕ АНГЛИЧАНИ,НЕ ФРАНСЕТА а Руснаците!! Имало Украйнци,Литовци,Финландци НО ТЕ СА БИЛИ В ИМПЕРИЯТА РУСИЯ и само Александър 2 е заповядал мобилизация за война с Турците....докога ще пишите,че не са ни освободили руснаците?? Били са Империя и са имали Имперски интереси,НО СА НИ ОСВОБОДИЛИ и аз и синовете ми не се казват Мюмюн,Али,Мехмед а носят славянски имена...разбрахте ли евроАтлантически боклуци.

Коментиран от #209


Оценка:
-0 +12

Баджаков НБУ
209 Отговор

До коментар #208 от "оооооооо":


За първото изречение да не се окаже вярно в прекия смисъл на думата.
Дали Баджаков не е автор на статията????
Баджаков, пак ли ти бре?!
Признавай.

Оценка:
-0 +1

ггг
210 Отговор
Поробителите викат - не робство не е имало - присъствие е било!
Интересчиите викат - не тези са дошли тук водени от интересите си!
А вие кого освободихте безплатно бе атлантици - негрите ли?

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Татяна Дончева
Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева за борбата с корупцията
Антикорупционният закон на БСП е празен и кух"

Още бисери
ТОП 5