3 Март, 2021 16:00 11 250 211

Атлантически съвет: Стига лъжи и премълчани истини за 3-ти март!

  • 3-ти март-
  • атлантически съвет на българия-
  • атлантически съвет-
  • освобождение

Логично изникват въпросите дали тази дата случайно е избрана за наш национален празник?

Атлантически съвет: Стига лъжи и премълчани истини за 3-ти март! - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На тази дата през 1878 г. в Сан Стефано се слага край на войната между две империи - Руската и Османската. Десет дни по-рано руската армия е влязла в предградието на Истанбул, но чака...
Защо?

За да настъпи 3 март по нов стил. 19 февруари по стар.
Защо?
За да бъде подписано споразумението за прекратяване на войната на дата, важна за император Александър II.

Важна с какво?
На 3 март през 1855 г. Александър II официално е обявен за император на Русия. Ден преди това е издъхнал баща му, мракобесът, жандармът на Европа Николай I.
На същата дата през 1861 г. Александър II подписва манифеста за премахване на крепостното право в Русия. С което де юре ликвидира крепостническото робство на близо 80 милиона мужици. И заслужено се окичва с титлата „Цар-Освободител“.

Логично изникват въпросите дали тази дата случайно е избрана за наш национален празник?
Дали още тогава не са преследвали внушението, че руският цар е и наш император, наш освободител?
Малцина си задават подобни въпроси, защото мнозинството не знае истината, която е премълчавана и преиначавана до днес.

Малцина знаят за една друга, старателно укривана дата, която определя параметрите и обхвата на лелеяното и салютирано „освобождение“.
Още на 8 юли 1876 г. (26 юни стар стил), същият цар-освободител отива на крак и подписва в гр. Райхщад тайно споразумение с Австро-Унгария.
Точно това укривано повече от век споразумение заляга в основата на решенията на Берлинския конгрес, където официално са обсъдени и оповестени двете полу-Българии: Княжеството, васално на султана и Източна Румелия, която даже не носи и частица от името на България и остава в пределите на Османската империя.

Споразумението остава тайно доста време и даже днес за него се говори под сурдинка и твърде рядко. Но то обяснява поне четири неща.

1. Защо граф Игнатиев, който изготвя и подписва документа за прекратяване на войната в Сан Стефано, получава преди това секретна шифрограма от министър-председателя Горчаков, с която му е наредено документът да има характер на „обикновен предварителен протокол“? Което значи – документ без тежест, подлежащ на дискусия и на ревизия. Тези ли задкулисни пазарлъци и тайни договорки днес празнуваме?

2. Защо при подписването на договора в Сан Стефано българите не са допуснати, въпреки силното им желание? Нима не са заслужили, след като при Стара Загора, на Шипка и къде ли не опълченците с героизма и кръвта си предрешават изхода на иначе неясната война? Нима десетките хиляди жертви, дадени от мирното българско население не значат нищо?

3. Защо ОРИГИНАЛНИТЕ документи от Сан Стефано все още не са видяни от нито един българин?

4. Защо по-късно на Берлинския конгрес българите отново не са допуснати до заседанията? Защото руските дипломати знаят твърде добре, че решенията на конгреса ще бъдат взети в унисон с вече поетите ангажименти. С цялото коварство на гибелната за страната ни руска политика граф Шувалов ще напише: „Санстефанският мир е нещастие за нас... Това е най-голямото недоразумение, което можем да допуснем”.
Но Санстефанският мир не е недоразумение за Русия, а целенасочена, предварително замислена политическа стратегия да бъдат заблудени, държани в неведение и в орбитата на руското влияние милиони българи.

В паметна записка министър-председателят Горчаков пише до императора: „Още от самото начало гледам на прелиминарния договор с турците като на полезна тактическа стъпка, която отговаря на руската стратегия по Източния въпрос. Чрез него Русия още веднъж демонстрира добрата си воля към балканските народи, и в частност към българския, като защитник на техните интереси.

По този начин ние ще запазим репутацията си на техен покровител. Що се отнася до предстоящото му унищожение под натиска на западните ни съперници, толкова по-добре за Русия, тъй като това ще увреди тяхното влияние на Балканите и още повече ще увеличи нашия авторитет”.

Та това ли празнуваме днес: „тактическа стъпка“ за „увеличаване на руския авторитет”?
Уви, българите са лъгани и водени за носа до днес.

Друга манипулация, целяща да изтръгне ВЕЧНА благодарност към освободителите, е лъжата за броя на загиналите. Нагло лъжат, че за свободата ни са паднали 200 000 руски богатири.

Не са толкова. Нито са само руснаци. Цялата руска армия на Балканите наброява 184 000 души, от които 7 500 са български опълченци.
Почтени руски историци и военни командири признават, че в боеве срещу османските войски са загинали 11 905 войници, подофицери и офицери, от които около 90 % са украинци!

Още 5 500 бойци са изчезнали безследно. Колцина от тях са загинали, а колцина са се укрили и доживяли живота си в китните български села, още никой не се е наел да каже.

Почти толкова, 5 500, са починали от рани.

А най-много войници на Руската империя – 41 000, са починали от болести. Коремен тиф, измръзвания, инфекция след леки рани.

Благодарна България издига на руските воини повече от 450 паметника.
Загиналите българи все още нямат паметник. А само опълченците, паднали със святите слова „Свобода или смърт“, са 3 456. Половината от Опълчението!
През войната избитите българи са близо 100 000. Само в Стара Загора изкланите от башибозука и от редовните войски на Сюлейман паша са 16 000. Те също нямат ден за почит.
Ние, българите, скърбим за всеки воин, погинал на наша земя: руснак, украинец, финландец, поляк, румънец или от друга националност.

Ала наглите лъжи, упреците и хибридните намеци, че не сме достатъчно благодарни ни идват в повече.

Редно е да кажем: „Стига!“

Преди три години руският патриарх отново се опита да се впише в ролята на генерал-губернатор. На Каулбарс или Ернрот. И люто се накара на държавния глава. Не че той не заслужава да му се накара народът-суверен.
Стига!

Не сме забравили и тъжната еволюция на „всенародния“ празник.
От 1888 г. до края на Втората световна война 3 март се празнува като Ден на Освобождението на България от турско робство.

Еднократно е отбелязан като национален празник през 1978 г. по повод на 100-годишнината от Освобождението.
Става официален празник през 1988 г.

През 1990 г. с решение на тодор-живковото народно събрание и по предложение на др. председател-президент на Републиката Петър Младенов тази дата е обявена за наш национален празник.
Но наш ли е наистина?

Днес честваме ден, в който две империи подписват споразумение. В споразумението не се споменава думата „освобождение“, а „окупация“ (чл.8).

Юридически Княжество България съществува от 13 юли 1878 г. с подписването на Берлинския договор.

Днешна България заема политическата карта в резултат на Съединението от 6 септември 1885 г., когато Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България.

Най-яростният противник на Съединението е кой? Руската империя.
Независимостта на Царство България е провъзгласена на 22 септември 1908 г. в Търново. Едва с този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя.
Споразумението от Сан Стефано обявява независимостта на... Черна гора (чл.2), Сърбия (чл.3) и Румъния (чл.5). Hо за тези държава датата 3 март не е празник.

Повечето суверенни държави, сред които и Руската федерация, честват като национален празник деня, в който е провъзгласена националната им независимост.

На този ден е редно да си спомним друго паметно събитие. На 3 март 1918 г. България заедно със съюзниците си от Първата световна война приема капитулацията на царска Русия и на ленинската Съветска Русия, победени по фронтовете на Добруджа и Македония, на Галиция и Украйна.

Русия стъпва на наша земя през 1916 г., за да ни избива и поробва с войска, по-многобройна от освободителния си контингент през 1877 г.
Затова по настояване на българската делегация Брест-Литовският мирен договор е подписан точно на 3 март 1918 г.

С този мирен договор от територията на „тюрмата за народите“ се отделят като независими държави Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия и Естония.
Благодарение и на България постигат свободата си повече от 60 милиона човешки същества! 60 милиона европейци!

Честита свобода, приятели и съюзници от Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия и Естония!


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумкари

    198 44 Отговор
    Атлантическия съвет ми падна в очите, когато направи карта на комунистическите паметници в България, които трябва да се демонтират. Всичките бяха съветски паметници, а нямаше нито един български комунистически паметник за махане, според тях. После не били комунисти!

    Коментиран от #59

  • 2 Майна

    269 40 Отговор
    ВИЕ НА ЕДИН КОРАБ И ПРИ...БАЙДЪН...БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #33, #66, #145

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 антрашпиц

    242 43 Отговор
    Атлантическия съвет да вземе да си го....

    Коментиран от #106

  • 5 123

    169 26 Отговор
    Хайде още едни македонци - спрете се

    Коментиран от #107

  • 6 Мдааа

    169 17 Отговор
    За това в ада няма никой до казана с българите, Алеко е прав за всяка дума относно бай Ганьо...

    Коментиран от #36, #41

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 в резерват

    198 28 Отговор
    Ей големи гадове тия бе атлантолизачите.
  • 9 Бесен Язовец

    210 28 Отговор
    Този съвет е незаконен, това е шпионска организация която се занимава с вътрешен саботаж!

    Коментиран от #72

  • 10 хъхъ

    204 26 Отговор
    България не граничи с атлантическия океан, "атлантиците" да емигрират към някоя атлантическа държава.

    Коментиран от #15

  • 11 Професора

    144 18 Отговор
    Хомокоста е една измислица да го знае Соломон Паси!
  • 12 Рашнята ви освободиха

    33 102 Отговор
    Та да ви управлява Тодор Замфирков-циганина.Що за комунопитеци сте,не сте българи?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 илийката

    30 174 Отговор

    До коментар #10 от "хъхъ":

    България е атлантическа държава, част от западната цивилизация и острие в борбата с хибридния путинизъм.

    Коментиран от #86, #88, #124

  • 16 Айдаааа

    23 72 Отговор
    Е сега разлютихте нашите руси ...
  • 17 я се скрийте някъде джендъри

    183 36 Отговор
    тази статия е писана от някой който мрази русия в дъното на душата си и типично в евроатлантически стил се опитват да промият мозъците на хората

    Коментиран от #171

  • 18 Хисторик

    112 9 Отговор
    Сюлейман паша е бил потомък на еничар взет от обетованите земи демек евреин!

    Коментиран от #163

  • 19 българка

    180 21 Отговор
    Кои сте вие бе господа, къде са ви имената, за да разберем кой продължава да ни мъти водата???
    Някой беше казал за България: "Хубава земя, но населена"! Сигурно някой от вашите приятели. Искат територията, с народ без глас и права, за да си разиграват игрите, както им харесва!
    На днешния празник ви казвам - ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ!

    Коментиран от #139

  • 20 ТаУмВзе

    142 24 Отговор
    Добре бе. Ако не беше Александър 2ри, на кой език щеше да лаете бе. Вън бе! И Псувам.

    Коментиран от #40

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Абееее

    127 13 Отговор
    Хубаво си го написал, ама липсва един въпрос:
    5. Защо тогава чакахме 500 години за да се освободим, а?

    Коментиран от #181

  • 23 българин

    35 64 Отговор
    Българският национален празаник трябва да е българско дело - Априлското въстание, Пловдивското Съединение и Илинденско-преображенското въстание - три органически свързани български начинания!

    Коментиран от #190

  • 24 Наблюдател

    166 22 Отговор
    Очевидно Атлантическия съвет съжеляват че не сме още под турско робство ! Мизерници! Долна продажна пасмина!! Благодарение на тях сме и съюзници с окупаторите Турция!! Благодарение на такива като тях България влиза в 2 Световни войни пак на страни окупатори!! Всички дето малко са чели История знаят последиците!!

    Коментиран от #96

  • 25 Бесен Язовец

    107 14 Отговор
    От майцеородавсто и злоба в това скверено и пошло НПО прописаха и,, история "!
  • 26 да питам

    20 60 Отговор
    Ще помоля некой шумкарин да коментира изнесените факти , истина ли са ?

    Коментиран от #54

  • 27 Аман

    89 9 Отговор
    По същата логика може да се отрече и холокоста ,свещения рефрен на ционизма за реалните загинали евреи в лагерите на смъртта.Защото числата са доста противоречиви за това колко евреи са съществували по това време като популация и колко са избити.
  • 28 КОЙ

    109 16 Отговор
    КОЙ Ви каза, че сте ЕВРОидиоти! КОЙ! Как може да давате глас на подобна платена от СОРОС сбирщина!
  • 29 САМОДА ПРИПОМНЯ

    124 13 Отговор
    От този,, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ " твърдяха, че Априлското въстание не било изобщо кърваво и не било имало турско робство! Твърдяха, че клането в Батак било дилно преовеличено!
  • 30 Ели Оригинал

    118 18 Отговор
    Автор "Атлантически съвет", по-нататък няма смисъл да се чете.

    Другари Атлантици, а защо "Русия стъпва на наша земя през 1916 г.",
    Защото БГ влиза в ПСВ на страната на ЦЕНТРАЛНИТЕ СИЛИ в съюз с поробителят Турция, воюва срещу Освободителката Русия.
    Другите глупости няма да чета.
    30 г. ви търпяхме дерибействата.

    Коментиран от #204

  • 31 ГОРСКИ

    103 18 Отговор
    Идете се прегледайте нещо ви хлопа във кухите манерки, толкоз хора загинаха за да ни освободят бе бездарници!!!!!
  • 32 Учуден

    104 17 Отговор
    Ей, атлантици ли сте, какви сте, само знам, че сте малоумници. 1876г.,украинци????,че и 90 %от жертвите. Толкова елементарно четиво, че не ми се и коментира даже.
  • 33 илитерат

    26 82 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Комунистите не сте българи. Вие сте съветофили. Как можеш да се кланяш едноврменно на Царска Русия и СССР, та те са смъртни врагове?

    Коментиран от #55, #65

  • 34 1234

    66 7 Отговор
    Ооо глупости не ми се слушат. Тази пазарна ниша вече е заета от нашия вожд
  • 35 Точно

    25 61 Отговор
    Българската история е така прикрита и умело изкривена, че де факто нямаме никаква история. От това се възползват македонците, нищо че Македония е България, защото винаги е била част от българските земи. Възползват се и сърбите, румънците и гърците, които би трябвало да платят на България репарации за заграбените български земи и убийствата на българи. Колкото и да е странно и обидно за някои "българи", обичащи повече русия отколкото България, Турция е единствения съсед, който не е извършил срещу България нищо от онова, което са ни сторили сърби, румънци и гърци. А най-много репарации има да ни плаща русия.
  • 36 шумчо

    14 52 Отговор

    До коментар #6 от "Мдааа":

    Алеко е демократ, той би бил против болшевиките, комунистите и всякакви червени кхмери. Бай Ганю е първообраз на селяндур - цървул с ориенталски нрави и готов да приеме червената идея.

    Коментиран от #45

  • 37 Хисторик

    77 15 Отговор
    Подлеци соросоидни на,, Берлиндкия конгрес" Италия, Германия, Англия отказва да бъдат поканени българи. Великите западняци отказват да признаят и анулират САНСТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР
  • 38 Private Spaсe

    74 11 Отговор
    Tова публикуваното изобщо не история, а някаква мерзост съчинена от сороси на хранилка! Дори няма да го ижсъждам подробно загуба на време и енергия е.
  • 39 Перо

    63 7 Отговор
    Само чичко Шорош и С.Паси знаят “истината”!
  • 40 шумчо

    21 13 Отговор

    До коментар #20 от "ТаУмВзе":

    Кажи кой уби Алекдандър II и Александър III и семейството му?

    Ако не си комунист!

    Коментиран от #56, #63, #152

  • 41 Научи граматиката

    55 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мдааа":

    Бай-винаги се пише с главна буква. И Алеко не критикува народа а тия нагаздачи които управляват. Не е ли Бай Ганьо днешния корумпиран ББ

    Коментиран от #49

  • 42 Абе ,

    55 3 Отговор
    Е това не го знаех ... 90% от загиналите са били украинци .

    Коментиран от #127

  • 43 Дед Хасан

    65 9 Отговор
    интересно колко човека писаха този пасквил и колко време мислиха докато го измислят. Може би това е целият Атлантически Съвет. Дори ги е срам да се подпишат с имената си.
  • 44 ХАН КРУМ

    58 7 Отговор
    ДОБРЕ ПИШЕТЕ , НО ЗАЩО НЕ СИ ПИШЕТЕ ИМЕНЦАТА???ОПРЕДЕЛЕНО 04.04 2021 Е ВАЖНА ДАТА. ЗА БЪЛГАРИЯ. НАРОДА СЕ СЪБУДИ И ВИЕ ЗАВЪРШИЛИТЕ ПО СССР КОМУНИСТЧЕТА , А АМЕРИКАНСКИ ИЗМИКЯРИ ,КОИТО СЛЕД 98Г СЕ ПРИБОЯДИСАХТЕ И СТАНАХТЕ ПЪРВИ НАТОВЦИ, И РАЗСИПАХТЕ АРМИЯТА , МНОГО ЩЕ ПИШЕТЕ ,АМА НЕ ЗА 3 МАРТ .ВИНАГИ ИМА ПОСЛЕ НЕЧЕСТИВЦИ!!!!

    Коментиран от #182

  • 45 Мдаа

    27 2 Отговор

    До коментар #36 от "шумчо":

    Абе какви комунисти, какви демократи, нищо не си разбрал
  • 46 Tomb Raider

    49 6 Отговор
    Да сменят доставчика на алкохола в това НПО!
  • 47 Гост

    66 6 Отговор
    Реалните исторически факти не са известни никому.Естествено,че Русия е водила война,водена и от собствени интереси,естесвено,че между така наречените Велики сили винаги е имало скрити договорки!Но това не променя основната истина-България е освободена!Атлантическият съвет ги разбирам-плащат ти,сядай и пиши!Но защо точно на трети март?Имайте малко уважение и почит господа,не всичко е пари!
  • 48 rusnak

    39 4 Отговор
    ШЕПАПАТКУРААТЛАНТИЦИТЕ!!!
  • 49 Ами

    8 4 Отговор

    До коментар #41 от "Научи граматиката":

    Те тия които управляват са от народа, като махнеш Фердинанд и Батенберг

    Коментиран от #57

  • 50 Към всички

    27 2 Отговор
    Драги коментатори.
    Тук всеки изразява своята позиция ,като отворено писмо ,но не се обобщава всеобщото мнение и нагласа. Затова не е удачно да си губим нервите,времето и емоциите . Тези коментари не стигат до адресата.
  • 51 Муахаха

    39 6 Отговор
    "Честита свобода, приятели и съюзници от Полша, Украйна, Финландия, Литва, Латвия и Естония!"
    Финландия защо я споменавате, тя не е в НАТО?
  • 52 Venseremos

    61 3 Отговор
    Нищо не казаха как за 3 дни турската армия на Сюлейман паша пристигна ит Албания до България. Пристигнаха с търговския флот на британците.
  • 53 ОбърканАтлантик

    59 5 Отговор
    Аве кво става бе, защо днес всеки атлантик желае да е нямало България!
  • 54 Ели Оригинал

    62 11 Отговор

    До коментар #26 от "да питам":

    Интерпретацията е отвратителна, не може удобно да споменаваш 1916, а да криеш като "платена евроатлантиЦка" ПСВ и съюза на БГ с Централните сили.
    Не можеш да споменаваш О краина, като такава няма.
    Не можеш да пишеш, Че Русия е срещу Обединението-а да не споменаваш причините, защото Русия е обезкървена от хиените по-долу и задължена от други договори, въпреки всичко, Русия поема репарациите на БГ към Турция-инфраструктура за независимостта й, и БГ не плаща един лев на Русия, Ленин ги опрощава изцяло.

    Статия изпълнена с криене на дати, съюзи,международни договори, причини и поводи, долнопробни епитети, и черна злоба.

    Коментиран от #62, #64

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ТаУмВзе

    14 1 Отговор

    До коментар #40 от "шумчо":

    Бъркаш. Болшевики с царизъм в Русия. Сега ще ми кажеш, че е Распутин.

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 розово

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "шумкари":

    Парите диктуват каква да е историята.Ами то май не само историята.
  • 60 шумкар си

    10 15 Отговор

    До коментар #56 от "ТаУмВзе":

    Анархистите и комунистите не са ли едно и също, не са ли врагове на Царска Русия, не докараха ли комунизма?

    Коментиран от #71

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ахам

    29 2 Отговор

    До коментар #40 от "шумчо":

    Има намесено и едно разузнаване, чуждо, сам потърси кое е?
    и виж калко други императори и крале, царе са убити по света, но за тях никой не пише-не е евроатлантическо.

    Гиди "до чикаго и назад".
  • 64 да питам

    7 12 Отговор

    До коментар #54 от "Ели Оригинал":

    Сигурен ли си , че България не плаща нито лев ?!
  • 65 Много сложен въпрос

    4 20 Отговор

    До коментар #33 от "илитерат":

    Им задаваш.Те се кланят на бкп и Сталин

    Коментиран от #76, #110

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Рашия ни освободи

    10 23 Отговор
    От Османската империя, а Османската империя ни освободи от Византийците, а Византийците ни освободиха от Светослав, а Светослав ни освободи от нас самите.Ех колко освободители, колко нещУ
  • 68 хахаха

    22 3 Отговор
    стигнах до търдението, че според Райхщадското споразумение се образуват Източна Румелия като автономия на Османската империя и васално Княжество България и спрях да чета нататък...защото според Райхщадскто споразумение трябва при поражение на Османскта империя да се образуват ДВЕ НЕЗАВИСИМИ княжества - Румелия и България...
  • 69 Ман40

    10 2 Отговор
    "...3 Март по нов стил, 19 Февруари по стар..." Тогава 6 Януари - Йорданов ден, 25 Декември - Коледа , 1 Февруари- Трифон Зарезан... по кой стил са сега? Голяма БОЗА...
  • 70 Ха ха ха

    35 3 Отговор
    Тези с опроверга ха основната теза на русофобите, че Русия тръгнала за проливите')) А тя е до говорила с Австро Унгария нова христянска държава, никой е нямало да и позволи да вземе територия камо ли до проливите и браво, че подписват Сан стефанска България, поне да покажат къде са почти целите граници на българите и тея антихристи поклонници на 32 половите от въд океана вместо да ги поздравят плюят, смятат жертвите за свободата си и какви са били под Руските знамена и каква независимост без 3 март, какво ще съединят, а и независимостта и тя от Русия платена и де юре и де факто:))

    Коментиран от #74, #77

  • 71 ТаУмВзе

    19 2 Отговор

    До коментар #60 от "шумкар си":

    След като ми обясниш, какво е Комунизъм, ще си говорим за едни метални влакове на Троцки. После ще ядем сладка Демокрацийка.

    Коментиран от #73

  • 72 JEB

    10 31 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    айде туй момче язовеца съвсем се обърка..
    1.войната от 76 е продължение на кримската
    2.едвали имперска русия е тръгнала да харчи златни рубли дето ги няма за да е красива баба му
    3.стратегическият руски интерес и цел е бил контрол над босфора и дарданелите..никой не го е било грижа за индианците тука
    4.вие другариу външен саботаж ли правите ??

    Коментиран от #79, #80, #83, #84, #89, #90

  • 73 Шумчо

    5 16 Отговор

    До коментар #71 от "ТаУмВзе":

    Комунизъм - всички сме равни, крадем от имащите.

    Коментиран от #78, #85, #157

  • 74 Само ти не разбра

    11 29 Отговор

    До коментар #70 от "Ха ха ха":

    Няма русофоби.Русофоб наричате тези,които не са съгласни с мнението ви.Няма такова нещо като русофоби,има русопитеци,които се кланят на чужда държава.
  • 75 Б.Х

    41 6 Отговор
    Драги ми атлантици, що не си хванете греблата и хайде през Атлантика. Ако не беше Русия, още щяхте да носите чалми и да се кланяте на килимчето. . Сега пак се кланяте ама на други господари. Хайде стига с това чуждо поклонничество. Не забравяйце, че сме БЪЛГАРИ. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.
  • 76 Мародер

    9 0 Отговор

    До коментар #65 от "Много сложен въпрос":

    А ти на този който ще ти резне зелката в момента в който вече няма да си му нужен!
  • 77 Шумкар си

    3 27 Отговор

    До коментар #70 от "Ха ха ха":

    Нищо против Царска Русия нямаме, а към СССР, на които сте роби.

    Коментиран от #82

  • 78 ТаУмВзе

    22 2 Отговор

    До коментар #73 от "Шумчо":

    Знаех си, че си гербераст!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Соломон паша

    33 5 Отговор
    Другари атлантици, да ви светна.
    На 1.09.1939 г Германия напада Полша. Веднага Англия и Франция (все атлантически държави), обявяват война на Германия. Около две седмици по късно, СССР също напада Полша. И, о чудо, никой не обявява война на СССР. Какви атлантически ценности изповядате, или само финансови!? Нормални ли сте?

    Коментиран от #172

  • 82 Ха ха ха

    32 2 Отговор

    До коментар #77 от "Шумкар си":

    А ами добре тогава:), браво, честит нац. празник тогава и като сте против ссср, защо не спрете да ръсите глупости тук с ток от руски реактори от ссср и ли тецове, поне в знак на протест:)) Макар, че то след време пак ще се лиже там дето сега плюете, иначе ще купуват поколенията ни рок от Турция, само, че пак от руски реактори от новата им Аец Акуую пак руско производства, не ссср Русия на Путин:))
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 хахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #73 от "Шумчо":

    е ако всички са равни, кои са имащите? :))) В главата ти е много самотно...
  • 86 Уау

    35 2 Отговор

    До коментар #15 от "илийката":

    "България е атлантическа държава?"

    Сириъзли, уау,, посочете моля ви, границите на България с Атлантически океан. Давам ви един милион долара да ги посочите на картата?
    Вие, трансантлантиците някога не изпитвате ли срам, неудобство, от "блясъкът на торбето жълтици"?
    Както написа "Българка" - Атлантиците са "предателите" на България.
    Напишете си имената, все ще потрябват за нещо в бъдеще, най-малко да ви включим в учебниците по история до тези на Писаро,Доня Марина,Алусиан, Брут,Ефиалт, Мазепа.
  • 87 Behemoth

    12 14 Отговор
    НАТО освободи България!А руснаците я разпарчедисаха!Време е за новото познание!
  • 88 Behemoth

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "илийката":

    Така е на Атлантика е директно по средата а ти си мноооооого умен.....понамали малко книгите да не дадеш на късо....
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 az #Победа75

    35 1 Отговор
    "Атлантическият съвет" е НПО, създадено като инструмент за прокарване на пропагандата на световния финансов елит!
  • 92 Мисля

    36 4 Отговор
    Според Пасито и Ленчето Кремова нас ни е освободил Гойко Митич с няколко стотин храбри каубойци.Хвала на американските ни освободители!
  • 93 Емил

    3 19 Отговор
    ФАКТИ, ако сте българи, ще заличите ВСИЧКИ негативни постове! Ако не - явно сте ПРЕДАТЕЛИ!!!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Атлантик

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    Не съжаляваме,че не сте ПИД Турско робство.Защото:
    1/ Вече сте под Атлантическо робство
    2/Ние искахме да унищожим и Османлиите/сегашните турци/ ама не се получи
    3/АТАТЮРК ни показа какво е да воюваш с Турчин
    4/Ние искаме и сегашна Турция да е като вас под наше владичество ама се страхуваме като ги приемем в ЕС да не попаднем ние Атлантиците по тяхно влияние и Влади ество
    5/Ама май без тях няма да стане защото много бързо напредват и докато са станали световна сила май трябва да направим нещо да забавим процеса
    6/ Накрая България не трябва да се страхува от Турция ащото съществува на света под тяхното покровителство
    За сега толкова стига кой както иска така да ме разбере
    В края на краищата съм АТЛАНТИК
  • 97 БКП

    32 3 Отговор
    Атлантически съвет, шайка клатикурци, продаващи се за пари на западните ни господари.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Клио

    38 4 Отговор
    Пишете, манипулирате, измисляте глупости и вадите от девет дола вода и пак не ви се получава да изтриете Русия от сърцето на българина.
    Чакате да измрат "дъртите", щото са с "промити мозъци", а те пусте му дъртаци не мрат и на мрат. Не стига това, ами и нас, младите възпитаха в любов и уважение към братска Русия, а ние пък ще възпитаме децата и внуците си в същото.
    Безсилна злоба се лее от соросоидните човки. Квичат, извиват, заливат с помия, подменят историята, а резултата е НУЛА.
    Няма да ви се получи! Кръвта на вода не става и ако езиците, обичаите и манталитета на БГ и Русия са подобни, то за съжаление или пък за радост, нямаме нищо общо с англосаксонските езици, обичаи и манталитет!
    Както се казва "Нашето си е най-добро", а вие си пишете. Не пречите, че дори и не дрзните!

    Коментиран от #189

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Евач

    34 6 Отговор
    Драги атлантици, що не си вържете по един камък на шиите и не се гмурнете да търсите родната ви Атлантида? След като 90% от загиналите руснаци са били украинци значи ли това, че 90% от загиналите опълченци са били македонци? А да не са били и натовци?
  • 102 kkk

    11 28 Отговор
    Колкото и да не ви харесва съвсем реално това е положението- Русия е следвала своите си интереси тук и ние между другото, едва ли не по една случайност, сме освободени от турското робство.

    И определено 3-ти март не заслужава да бъде "нац. празник"- това се полага на 6-ти и/или 22-ри септември, но НЕ и на 3-ти март.

    Днес вие почитайте каквото си щете, аз днес казвам "Благодаря" на простите руски (и други) войници измрели по нашите земи- те реално са дошли да ни освобождават (като такава е била обявена войната в Русия), а руският император е гонил своите си цели. И ги е постигнал- Турция губи войната, фиктивно и ние сме освободени и това се брои за голям успех. И е голям успех за руската политика, а за нас е само началото на пътя към СВОБОДАТА.

    Коментиран от #151

  • 103 питам

    24 3 Отговор
    Соломон Паси е евреин, баща му Идсак Паси - Партизанин и професор по етика, харен човек. Ами Димитрин Вичев от село Осмар Шуменско какъв е - пропаднал бизнесмен, мутрите му взеха хотел "Кьошковете" в Шумен и винарската изба в Осмар и избяга в София. Глад майка. Ходи , струва, та се прикачи на хранилка. Барабар Димитрин с предателите.

    Коментиран от #115

  • 104 Стига Лъжи!!!

    29 0 Отговор
    Атлантогейческия съюз да ЗАМЪЛЧИ. Истината е сила. Истината и историята може да е само една и тя не подлежи на никакви компромиси. Както преди 150г. така и сега тези атлети искат да затрият България. Преди 150г. с армия и дипломатиция, днес като ни лишат от историята ни. Защото народ без история е обречен!
  • 105 ФЕЙК

    30 1 Отговор
    Новият текст на песента:
    Пустите клисурци - станали бостънци,
    а панагюрци - щатски рейнджъри.
    автор: Атл. съвет и сие.
  • 106 Историк

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "антрашпиц":

    Не ги слушай няма нито една Публикувано във факти.бг: край на войната между две империи - Руската и Османската. Всичките им войни са руско турски, с османци руснаците война нямат.
  • 107 no name no face no number

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Тия..... не виждат че са дълбоко в тинята, кирливи ризи тръгнали да вадят горките
  • 108 temerut

    31 1 Отговор
    Този материал не е подписан,защото...?Сигурно и този,който го е написал се срамува от написаното!!!Благодарни сме на всички,че са ни извоювали свободата ,и най-вече на Русия,която им е изкомандвала да го направят!
  • 109 патриот

    2 19 Отговор
    България е Руска, а не на никой друг! Българите искаме референдум за отмяна на Фердуднандовата Независимост на Царство България от 1908 и да се присъединим към Руската федерация!
  • 110 Човека Коза

    30 5 Отговор

    До коментар #65 от "Много сложен въпрос":

    На Чърчил ли да се кланям бастун, българомразеца? Ходи се поклони на Сорос, ама дай по-ниско, че да му госригнеш, че и той е нисък 😜
  • 111 Видимо за всики е

    23 3 Отговор
    Атлантически съвет, отбор от личности с дуго мислене, които допринасят за бързото ни потъване в едноименен океан. С такъв съвет съдбата ни може да е като на Атлантида
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Голем смях

    3 12 Отговор
    Това е самата истина .
  • 114 Сър Пичук

    8 22 Отговор
    Браво за статията!
    В добавка - у нас няма нито един паметник на българските войници загинали през втората фаза на ВСВ. Като че ли не са се били срещу хитлеро-фашизма. За сметка на това паметниците на Съветската армия са под път и над път. Срам за ВСИЧКИ тези, които се изживяват като политици.

    Коментиран от #153

  • 115 Запознат

    17 2 Отговор

    До коментар #103 от "питам":

    Паси не е евреин! За евреи се считат онези, чиято майка е еврейка. При него случаят не е такъв - майка му е от Родопите - не е еврейка. Щеше му се за да черпи облаги покрай баща си!
  • 116 Костя копейкин

    7 26 Отговор
    Абе русороби нещастни и картуни червени! защо тъпите ви повелители от монголо-татарската империя не искат да отворят архивите архивите си от онова време? някой от вас дървени русолизци задавал ли си е въпроса има ли държава в света която не си е отваряла за обществото архивите от близо 160 години и защо го правят техните управници които и да са те през всичките тези години? празните ви кратуни могат ли да втасат защо аджеба се прави това?
  • 117 Атлантик

    25 1 Отговор
    Атлантическите утайки пак се разсмърдяха. Бивши комунисти- сега първи антикомунисти и демократи-атлантици.
  • 118 Павел пенев

    29 1 Отговор
    Това е велик съвет,който се състои от един мухльо и една крадла на козметика- дребни душици и доносници на терористите от САЩ.
  • 119 Mirko

    27 2 Отговор
    ПОМИЯ! За жълти стотинки се продадохте на враговете на народа ни!
    Тези същите "атлантици" които се биха и поддържаха поробитля ни, същите които на берлинския конгрес разрязоха България като парче баница предрешавайки съдбата на милиони българи!
    Плюя на вас!
  • 120 Истината винаги е една

    17 1 Отговор
    Денят на Освобождението на България от османско иго 3 март е националният празник на България от 1991 г.
  • 121 Без коментар

    5 23 Отговор
    Което си е истина - истина е! Само бих добавил руската бомбардировка на Варна и ролята на руското посолство в Цариград при убийството на В.Левски.

    Коментиран от #122

  • 122 Преди да пишеш

    11 2 Отговор

    До коментар #121 от "Без коментар":

    Прочети "Васил Левски - отвъд митовете, легендите и заблудите" от Иван Лалев, изд. Персей. Тогава пиши за Левски!
  • 123 Интереcнo

    3 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг:.. 3. Защо ОРИГИНАЛНИТЕ документи от Сан Стефано все още не са видяни от нито един българин?
  • 124 хипербореа

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "илийката":

    Западна цивилизация няма и никога не е имало
  • 125 СМЕТОВЕ

    24 2 Отговор
    ЧИБА НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ СЪВЕТ НАЧЕЛО С БОГОХУЛА ПАСИ И КРАДЛАТА НА КРЕМЧЕТА - ДУХАЧКАТА НА БАЙ ТОШО
  • 126 Тиен шан

    20 1 Отговор
    Атлантическият съвет?!? Пхаха тези не разбраха ли че ще потънат в Атлантика като онези предишните палячовци.
  • 127 Иван кожения

    19 1 Отговор

    До коментар #42 от "Абе ,":

    Били са американци с украински имена.
  • 128 българин

    19 1 Отговор
    ама защо не сте във вашата любима сащ, та вие сте вредна организация за страната. освен неистов лай и глупости нищо друго не може да се чуе и очаква от вас
  • 129 българин

    23 1 Отговор
    към коментар 114:
    затова пък има паметници на американските и английски летци, които бомбандираха страната ни през ВСВ, питам, защо няма паметник на летците, защитавали България и загинали за нея по това време,
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Темерут

    18 1 Отговор
    Тия изпълзяват от дупките си на всеки празник.
  • 132 БСП най крадливата партия

    3 7 Отговор
    АМИ ЗАЩО НАЩЕ СПАХА 45г. И СЪЩО ОТ ТОГАВА ДО ДНЕС. АДНЕС СЕ ПРАВЯТ НА ХАРИЗАМИ ЛИЦЕМЕРИ.
  • 133 УЖАСЕН

    6 15 Отговор
    ЗНАЧИ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИМА. 450 РУСКИ ПАМЕТНИЦИ, А ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ НЯМА. ТОВА ТУК РУСИЯ ЛИ Е ИЛИ Е БЪЛГАРИЯ, И ТИЯ НАШИТЕ УПРАВНИЩИ КАКВО ПРАВЯТ НА ШИПКА И КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ ТАМ, И ЗАЩО НИ МАНИПУЛИРАТ ПРЕДИЗБОРНО НЕГРАМОТНИТЕ ПЛИТИЦИ. УЖАС.

    Коментиран от #141

  • 134 митака

    19 0 Отговор
    К,ви са тия? Те май не са българи. Не ги познавам и нищо съществено не са направили за майка България!
    На всички истински българи честит 3 Март, 143 години от освобождението на България от турско робство!
    Поклон пред паметта на загиналите за свободата ни български опълченци, руски, финландски, полски, сръбски, румънски, украински, черногорски и молдовски войни!!! Чест!!! Чест!!! Чест!!!
    Да живее България!
    Слава на Русия!
  • 135 Петко Славейков

    18 4 Отговор
    "Кат Русия няма втора тъй могъща на света, тя е нашата подпора тя е нашта светлина!"
  • 136 баба Ванга

    16 3 Отговор
    "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"
  • 137 Верно ли

    17 2 Отговор
    Как изобщо можете да публикувате "това"??? Тези продажни по.логи продължават да "измислят" история, удобна за задатлантическите им спонсори. Трябва и тук да ги забранят тия НПОта, както направи Орбан и подобна пропаганда да се накзава от закона.
  • 138 Стефан Петров

    17 2 Отговор
    Написаното от този човек /хора/ е пълна глупост. Дори Русия да е имала свои интереси, освобождавайки България това, че те съвпадат с нашите е добре. Ако човек чете този пасквил излиза, че Русия е трябвало да ни остави под турско робство. Чудя се коя държава повече мразят тези хора-България или Русия.
  • 139 Познат стил

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "българка":

    Стилът на писане,словоредът и злобата на тоя пасквил са ми познати. съставителят и редакторът на този текст е бивш политически офицер,специализирал специална пропаганда в Хохолия по съветско време. Вече е проскубан дърт козел,но колкото по одъртява и доближава 70-те тодини ,толкова по-злобен става. 90-те години служеше в КСВ дето сега е сграда на митниците. До обяд тоя политрук киснеше в приземното кафене,а слетобяд в кафенето на покрива на сградата и по цял ден плетеше интриги в нашумялата тогава легия "Раковски".
  • 140 ТОЧКАТА

    16 2 Отговор
    АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!...ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА,СЪЗДАДЕНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА ВОЙНА....Тази война донася освобождения и на още няколко народа!!!!НЕ САМО НА НАС!!!!!!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ДжафДжаф

    20 3 Отговор
    E, зa тoвa eврeитe ca тoлкoвa мрaзeни! Eми гaдни кoпeлдaци ca cи! Тa знaчи cлeд 1-вият хoлoкocт нaд eврeитe в Иcпaния, мнoгo oт тях бягaт и ce прeceлвaт в Ocмaнcкaтa импeрия, включитeлнo пo нaшитe зeми! Нaпрaктикa прeз 16-ти вeк имeннo шпaньoлcкитe eврeи cъздaвaт Ocмaнcкaтa дaнъчнa cиcтeмa, кoятo впрoчeм e cчитaнa зa нaй-мoдeрнaтa пo oнoвa врeмe в Eврoпa! Eдин вид eврeитe cтaвaт нeщo кaтo бирницитe нa cултaнa, при кoeтo ca имaли eдин куп привилeгии cпрямo мecтнoтo хриcтиянcкo нaceлeниe! Ecтecтвeнo, чe ocвoбoждeниeтo нa Бългaрия им рaзвaля рaхaтлъкa! Вcъщнocт нa зaпaд eврeитe ca мрaзeни пo рeлигиoзни причини- рaзпнaли ca Хриcтoc! У нac eврeитe ca мрaзeни прocтo зaщoтo ca били бирницитe нa Cултaнa! И ceгa твa гaднo кoпeлe, нacлeдникa нa тия бирници ни дaвa aкъл квo дa прaим c нaциoнaлниoт cи прaзник! Тoзи трeбe дa бъдe oбeceн някъдe в рaйoнa нa руcки пcмeтник, cлeд кoeтo ocтaтъчният бoклук дa бъдe нaкиcнaт в киceлинa! Нa тaкивa гaдини нe бивa дa ce пoзвoлявa дoри кocтитe им дa гният нa тaзи тeритoрия!
  • 144 ХайлАдолф

    5 15 Отговор
    Това са неоспоримите факти . Абсолютно точна и ясна фктология на събитията пред която съветскияслугинажунас може само да мълчи .....
  • 145 Песан

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Правилно но кораба далеч от брега взривен и всичките продажни душици вързани .
  • 146 ДжафДжаф

    20 3 Отговор
    А и още нещо! като гледам колко му е акъла на Соломон Паси, не е трудно да се предположи, че баща му го е правил пиян! Въпреки това, независимо какви са били мотивите на баща му относно неговото зачатие, той вероятно го уважава и почита като баща! Поне такива са заповедите в талмуда! Та и с Русия така! Незвисимо какви са мотивите оносно нашето зачатие, факт е, че ние съществуваме единствено и само благодарение волята на Русия! Иначе сега щяхме да сме като кюрдите, а вероятно и по-зле! Ония поне имат висока раждаемост! Ние щяхме да сме изчезнали като демографско понятие! Но какво му дреме на един евреин, който по необясними причини не ще да си оди в обетованата земя! Дали пък не са го инсталирали нарочно!? Друг е въпроса, че точно такиви като него са безкрайно вредни за каузата на евреите!! Само тази публикация вдига нивото на антисемитизма като минимум с 20%!!
  • 147 Goshe

    20 3 Отговор
    Ей смотаняци от Атлантическия, ако не беха братята от Русия още да сме под робство като кюрдите сега. Нали се видя с няколко въстания сами не можем да се освободиме, трябва някоя от великите сили да се намеси. Ама тогава са две около нас : Руснаците и Австрийите. Последните не са минавали НИШ, защото считат , че натам е изконна територия на османлиите. Само братята руснаци се осмелиха да минат Дунава и да влязат в "изконните " територии на османците.
  • 148 Ццц

    19 3 Отговор
    Кой е авторът на тази статия? Защо даже и под псевдоним не се е скрил? Кои са "почтените" руски историци, имат ли имена и кое ги прави почтени и за кой? Войната останала ли е в историята като руско-турска? Коя е най-важната и последица? Какво толкова спечели руския интерес от нея? Стигна ли Русия до Босфора, до Средиземно море? Защотото ако това е основният руски интерес, ще е много странно предварително да са се договорили, че южна България остава турска, тоест се отдалечава от морето. Всичко това ми напомня да речем за Навални, който западът нарича демократ и опозиция, а е най -обикновен айдук. Те и талибаните бяха добрите в Рамбо 3, пък после ги трепаха като терористи. Въобще западът се управлява от много покварени сили, които нямат нищо общо с рекламираните афиши за права и свободи! Отдавна демокрация е сменена от деградация.
  • 149 дончичо

    17 1 Отговор
    аре у лево бре керати!чалмите ви свалиха рашките ,а вие пак -искаме си ги НЕБЛАГОДАРНО БЫЛГАРСКО ПЛЕМЕ
  • 150 ивелин

    19 2 Отговор
    Тези долни продожни свине и как биха искали Националният ни празник да не 3 март а да е- когато престъпниците - англоамериканци разрушиха София и убиха хиляди невинни хора и да им построим даже и паметник. Същите престъпници разрушиха заводите на Шкода в Чехия когато Съветската армия беше Берлин ( края на април 1945 година). За една седмица при масирани бомбандировки Дрезден за седмица унищожиха около 50 хиляди невинни граждани въпреки там нямаше военна инfraструктура. Идеята на тези престъпници идва от Генерал Грант (войната между Севера и Юга) срещу Лий използвайки термина " опожарената земя" да разрушиш инфруструктурата на противника-Разрушаване на складове, фабрики,заводи промишлени предприятия опожаряване на всичко. Тези престъпници продължават и сега ( имам предвид бившата Югославия). Тези убийци воюват не срещу армията на противника (пример Виетнам) а срещу мирното население ( убиха повече от 3 милиона ).
  • 151 дончичо

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "kkk":

    забрави! И един японец
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #114 от "Сър Пичук":

    ела в Марино Поле ,и ще видишядаже плащат 600Э на подржащия персонал от доич бюджета, близо до Кулата е
  • 154 Санктапростотия

    13 0 Отговор

    До коментар #130 от "НЕ Е НОРМАЛНО И ЗАЩО":

    А, бе, гробарченценце, а какво има на връх Шипка? Хеопсовата пирамида ли е?
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 стига

    22 2 Отговор
    А ние казваме СТИГА на Атлантическия съвет! Това е една вредна, паразитна организация от шепа лизачи, без род, родина, майка и баща - долни лъжци. Аман от вас, стига, да се разтури този съвет.

    Коментиран от #161

  • 157 така ли

    8 0 Отговор

    До коментар #73 от "Шумчо":

    А имащите от къде го откраднаха, ще кажеш ли? Или те от закуски си го спестиха???
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 ЯСТРЕБИНО

    18 5 Отговор
    Някакъв изрод и убиец на децата от Ястребино, предтеча на дебелия намазаник от СДС и ГЕРБ Ал. Йорданов, част от извратения "Атлантически съвет", диктува съвестта на тези атлантици.

    Бази Боже, от "атлантици", които да ни учат на история! От извратени - по-извратени, а най-извратени са убийците на деца, чийто морал, съвест и разбиране на историята имат така наречените "атлантици".

    Коментиран от #165

  • 160 ТръндЮ

    9 17 Отговор
    Браво за добрата статия! А иначе безродните русофилистици са пак на амбразурата да защитават матушката им!
  • 161 СТИГА

    20 2 Отговор

    До коментар #156 от "стига":

    От Атлантическия съвет са най-големите лъжци и клеветници на България!

    Това са най-падналите слуги на транснационалната военно-политико-търговска антибългарска корпорация нАТО. Тези са подделки на Атлантическия клуб. Нещастни сурогати!

    Даже синчето на стария професор Паси, и Ленчето - крадлата на кремчето от летището във Варшава - не са толкова низки като тези атлантически изтривалки.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Хайл

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хисторик":

    Сюлейман е турският вариант на Соломон-много си прав
  • 164 Бат Мишо

    5 7 Отговор
    60 000 са загиналите Руск войници Че от болести са най мното ве изненадва никой защото ПЪРВАТА ВОЙНА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ПРИ КОЯТО БРОЯ НА УБИТЕТЕ В БОЙ НАДХВЪРЛЯ БРОЯ НА УМРЕЛИТЕ ОТ БОЛЕСТИ - тиф дезинтерия холера и тн Е ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - до нея във ВСЕКИ 1 конфликт са умирали повече войници от болести отколкото от куршуми и стрели и мечове Факта е ОТДАВНА ИЗВЕСТЕН че при война и нарушената битова хигиена и незаровени трупове тръгват зарази и при тогавашните войскови придвижвания на тумлби квадрати редици заразата бързо е плъпвала- и при допотопни оръжия е НАПЪЛНО НОРМАЛНО да отнесе повече животи
  • 165 Бат Мишо

    3 9 Отговор

    До коментар #159 от "ЯСТРЕБИНО":

    Поручик Йорданов и Ал Йорданов НЯМАТ РОДНИНСКА ВРЪЗКА - дядо е служил и седял с Йорданов на 1 чин в кадетското училище и е щял да се жени за сестра му и ми е разказвал - Викаше ми ДОБРЕ ЧЕ НЕ ДЕ ОЖЕНИХМЕ ЗАЩОТО ИЗБИХА ЦЕЛИЯ МУ РОД ДО 9 то коляно след 9 ти - и дядо попада в Белене но като граничар непреследвал партизани след 2 год излиза ЖИВ за разлика от ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО на Йорданов -така че няма как Ал Йорданов да е потомъък на поручик Йорданов убил 7 не ястребинчета
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 123

    6 0 Отговор
    Споразумението от Райхстад/Закупи-Чехия, е неформални разговори и не записани между Императорите на Русия и Австрия, Германия. Австрия не иска голяма славянска дръжава, иска територията на Босна, Русия иска Австийски неутралитет, Бесарабия и Кавказките треритори ако Русия е успешна. Загиналите руски войници са 34 742,81166 умират от болести, 56652 са ранените, 1713 умират от рани, 2456 българси опълченци загинали, 4302 румънски и 2400 сръбски войници загинали.
  • 168 123

    13 1 Отговор
    Румелия не е била съставна част на България а на Источно Римската Империя.Русия е отишла твърде далече към Истанбул въпреки договореното примирие и Англия изпраща бойна флота да спре руското напредване.Българите не са имали политически представители на преговрите тъй както не са имали такива.
  • 169 Петров

    19 2 Отговор
    Ние от "Черноморския съвет" питаме, кой им плаща на тези сладури да си играят с нервите на българите, кой им плаща и колко. Ние си знаем, че сме продажни, ама тия атлантиците да си ходят в Щатите, може и в Тексас, но сега, веднага, че вече не се траят.
  • 170 Какъв съвет

    20 1 Отговор
    К'ъв съвет ? Напишете си имената, ако не ви е срам ! Лизачи на Саш и Турция. Кириякстефчоff-ци
  • 171 Караколю

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "я се скрийте някъде джендъри":

    Не е съвсем така! Авторът на статията, а той е некъф колектив, мрази Русия, но и му плащат щедро за това! Спрат ли да плащат, спира и омразата...
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 nnнннннннн

    11 1 Отговор
    България след 1-та Световна война е влиза във втора национална катастрофа... какъв Брест-Литовски мирен договор решаваме ние.
  • 174 БОТЕВ НАСЛЕДНИК

    16 2 Отговор
    Соломон Паси, тоз джендър развратен, отдавна нейде в атлантическия рай запратен.
  • 175 Историци

    10 2 Отговор
    Пишете и разказвайте истинската история на България а не фапшифицираната Бъдете смели
  • 176 ХАН КРУМ

    8 1 Отговор
    ОЩЕ СТЕ В МОЗЪЧНА СМЪРТ И ТАКА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ.
  • 177 антисоросоид

    17 1 Отговор
    ЦялатаСороска антибългарскаИзмет се мобилизира за заличаване на България. Този вистник е част от тази кампания щом публикува това
  • 178 глоги

    13 1 Отговор
    Атлантическия съвет при атлантиците зад Океана. Тука атлантизъм няма. Има Черно море.
  • 179 Я па тоя

    18 1 Отговор
    Брейй, от написаното се разбира, че Русия е била много лоша.
    А на бас, че Атлантически съвет няма да напишат, колко "добра" е била Англия например, по онова време.

    Коментиран от #183

  • 180 НИК

    13 1 Отговор
    "Що се отнася до предстоящото му унищожение под натиска на западните ни съперници" и още "цар-освободител отива на крак и подписва в гр. Райхщад тайно споразумение с Австро-Унгария."
    САМО, КАТО ЧЕТА ТЕЗИ ДВА ЦИТАТА ОТ ВАШЕТО ПИСМО, "СКЪПИ" АТЛАНТИЦИ и ми става ясно, че всичко каквото е предприела царска Русия по онова време е ставало под натиска на западните държави. Именно те не са искали силна и независима балканска държава на Балканския полуостров, каквато се е очертавала да стане България след, като се е отървала от 500 годишно турско робство.
    Сега нещо ще кажете ли за нашите сегашни Атлантически съюзници. Май те същите не са ни искали и тогава и сега, само че им се натресохме през 2007 г. и няма как да ни изгонят, че пак ще залетим към Русия.
  • 181 НИК

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Абееее":

    И в продължение на вашия въпрос питам: Защо 500 години ни гледаха Атлантическите държави и не ни освободиха ами чакаха да дойде Царска Русия и да сключват с нея тайни споразумения за целостта на България след освобождението и да я разделят.
    Май не са ни били никакви дорбожелатели и тогава и сега.
  • 182 НИК

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "ХАН КРУМ":

    А може след 04.04.21 г. да обявиме тази дата за нов национален празник на България.
  • 183 Точно

    14 0 Отговор

    До коментар #179 от "Я па тоя":

    да бе много си прав, защо само русия им е в устата, а не кажат нещо за англия и дизраели??
  • 184 Един

    6 2 Отговор
    Трябва да имаме нов национален празник : ДАТАТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #187

  • 185 Само като прочетох

    9 2 Отговор
    За " Загинали Украйнци " през 1876 година,и спрях да чета.И драги ми другари и господа! Не се питайте и не коментирайте,защо е имало СПА центрове,за активен отдих и релакс на " елита" от царско време,след края на ВСВ.Не са ги измислили и наложили българската ОФ власт.Съюзниците са го наложили. Ето такива мижитурки и тогава ,през парламента ни вкарват в Тристранния пакт.Със бурни ръкопляскания и овации. Царя прекрасно е познавал Народа ни! Ако бяхме русофобски настроен Народ, като нищо,щеше да изпрати армията на източния фронт.Срещу руснака.Както направиха унгарци и мамалигари.

    Коментиран от #191

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Съгласен съм

    7 2 Отговор

    До коментар #184 от "Един":

    Ако имаха властта, или ги оставим да си веят байряка безнаказано,ще ни наложат задължително още три празника: Хелоуин,техния Великден,и най почитания- 4 Юли.Денят на българо- конярската Независимост.Никакви 3 Март,6 Септември, разни Будители,! Това е Евроклатическата солидарност!
  • 188 СЮРГЮН

    6 1 Отговор
    ПАСИ ИМА ОРГАНИЗАЦИЯ -АТЛАНТИЧЕСКИ СЮНЕТ.
  • 189 И кво

    3 6 Отговор

    До коментар #99 от "Клио":

    от това, че сме близки с Русия по вяра, култура и език? Това значи ли че Сърбия не е така? Ами така е, сърбите също са православни, със същата култура и език даже по-близък до руския и до тая война 1877-78 са Васално Княжество на султана, а със Санстефанския договор стават Независимо Кралство, е??? Защо те не празнуват 03.03. като национален празник? Даже без да пукне една сръбска пушка и без умре един сърбин, Сърбия благодарение на тая война и с тоя договор придобива големи територии населени 100% с българи. Турската граница с нейното васално княжество Сърбия преди войната е с 50-100 км. по на запад от Българската граница с Независимото Кралство Сърбия след войната и Санстефанския договор, което означава че Русия докато ни освобождава от турците подарява български земи на сърбите, при това без сърбите да участват във войната. А дори васалното княжество Сърбия е образувано след поредната победна руско-турска война водена също на наша територия от която ние имаме само преки загуби, материални и в население. Не казвам че не трябва да изразяваме благодарност, в никакъв случай, но трябва да се преосмислят досегашните опорни точки извън досегашната пропаганда за войната, нейното значение и нейните резултати. Така поне правят независимите народи, а вие отказвате на българите да сме такива, независими.

    Коментиран от #194

  • 190 Ето видя ли

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "българин":

    казаха ти го в очите тия десетки дето са ударили минус на мнението ти. Те не искат Националният празник на България да е Български, а искат да е Руски! И тия хора обясняват че били Независими! Сякаш коментарите са писани от руски интернет тролове от тролската фабрика в Санкт Петербург на Нева! Ха-а-а-а-а-а-а-а-а!

    Коментиран от #195

  • 191 С този договор

    3 0 Отговор

    До коментар #185 от "Само като прочетох":

    в Сан Стефано на 03.03.1878 г. Русия подарява Независимостта на Васалното княжество Влашко и го прави Независимо Кралство Румъния! Освен това Русия им краде Бесарабия, но в замяна подарява на новото Независимо Кралство Румъния цялата Северна Добруджа, която е люлката на Българската държава. Да обясним че на тази територия и нейният шелф се намират големите "румънски" петролни залежи, експлоатирани вече близо 100 години и които правят напълно независима енергийно нашата съседка. Между другото Русия по време на същата война подарява на Сърбия както Независимостта, така и даже повече територии населени с Българи на запад от Видин и Монтана, като старата Сръбско-Турска граница се премества с 50-100 км. на изток за да стане според Сан Стефанския договор Българо-Сръбска граница. Но Румъния, който дори беше съюзник на Русия и в Първата световна война, както казвате прати войски в полза на Хитлер срещу СССР? Нали?

    Коментиран от #199

  • 192 гост

    8 1 Отговор
    Първият български космонавт до Марс без връщане -Соломон Паси - космонавтът на десетилетието!
  • 193 Да ви питам

    3 5 Отговор
    нещо. Представете си, че имате сериозен здравен проблем и ви приемат в болница спешно. Представете си че един лекар изпълнен с хуманност и човеколюбие, напълно безкористно с хъс и решителност ви спаси живота, ама наистина ви спаси живота. Вие благодарни ли ще му бъдете или не? Естествено, че ще му бъдете благодарни, при това "страшно много", "безкрайно" благодарни, нали? Но да ви питам, ще му разрешите ли на тоя лекар да ви казва как да живеете, да ви такова жената и да командва и бие децата ви? Ако отговорът ви е НЕ, тогава ви питам защо позволявате това на Русия? Ако отговорът е ДА, то нямам повече въпроси.

    Коментиран от #196

  • 194 Дядо на 66

    14 1 Отговор

    До коментар #189 от "И кво":

    Така е, за сърбите не можем да си кривим душата, но все пак се появява, макар и орязана Третата Българска държава.
    И след като Сърбия неправдоподобно придобива български земи, защо на Берлинския конгрес това не е поправено, а на напротив - България се разпокъсва още по-жестоко.
    И всеки път на 3март, някак си гледаме треската в окото на Русия, но не виждаме гредата в очите на запада.
  • 195 Дядо на 66

    11 0 Отговор

    До коментар #190 от "Ето видя ли":

    Националният празник е чисто български. Нарича се- Трета Българска държава.
  • 196 Да ти отговоря

    3 3 Отговор

    До коментар #193 от "Да ви питам":

    Има и по-лошо. Без първата част за спасяването, отиваш направо на втората:
    ..щe му рaзрeшитe ли нa тoя лeкaр дa ви кaзвa кaк дa живeeтe, дa ви тaкoвa жeнaтa и дa кoмaндвa и биe дeцaтa ви? Aкo oтгoвoрът ви e НE, тoгaвa ви питaм зaщo пoзвoлявaтe тoвa нa Англия и Германия? Aкo oтгoвoрът e ДA, тo нямaм пoвeчe въпрocи.
  • 197 Чудя се

    0 4 Отговор
    толкова много русофили по форумите, дали не е организирана прокси война от Кремъл? Не ми се вярва толкова много кретени да са българи.
  • 198 Lime R

    6 1 Отговор
    Тези от атлантическия съвет са пълни подлоги , боже какви нищожества
  • 199 Дядо на 66

    6 0 Отговор

    До коментар #191 от "С този договор":

    За Руско-турската война Русия не е била подготвена добре. Войната е била на кантар, и всеки съюзник е бил добре дошъл. Но никой няма да дойде да се жертва безплатно.
    А румънската армия е най-значителният военен съюзник на Русия тогава. Участва във войната с два армейски корпуса от по 25-30 хил. души.
    Румънците осуетяват опита на Осман паша да си пробие път през обсадата по моста на река Вит, след което той капитулира. На 12 декември на румънската армия е възложено да конвоира пленената Западна османска армия и т.н. Съгласно Санстефанския мирен договор Румъния получава пълна независимост и Северна Добружа, като компенсация за отстъпването на Южна Бесарабия на Русия-взета и от Кримската война. Това е потвърдено и с решенията на Берлинския конгрес.
    Доколкото знам преотстъпването на Северна Добруджа на Румъния е за срок от 100 г. Това означава, че тази територия през 1978 г. е трябвало да се върне на България, а дори и по-рано - през 1919 г., когато Румъния си връща Бесарабия и компенсацията става неоправдана.
  • 200 Дядо на 66

    9 2 Отговор
    Запомнете, Берлинският договор е след Санстефанския договор, той унищожава разпоредбите на предварителния Санстефанския договор 1878 г. между Русия и Османската империя.
    Санстефанския договор е изтраял едва три месеца. Всички български земи не върнати и останали извън границата на България са дело на Берлинският договор-включително и тези дадени от Русия на Сърбия и Румъния.
    Берлинският договор предопределя участието ни в четири войни: в Балканската, в Междусъюзническата, както и в двете световни войни.

    Коментиран от #203

  • 201 Бай Манчо

    4 2 Отговор
    Кой е писал това нещо в стилът на "светата троица" плювню.пасивният и алйо , което отново е опит да се преиначава историята и да се насажда недоверие като се смесват реални събития и факти с някакви предположения , догадки и лъжи . Нека излезнат с имената си тези "професори" и след като има толкова не показани документи да бъдат така добри да ни въведат в "тайнството" им минали са повече от 100 години и няма да има проблем да се изискат , в противен случай наистина ще берат ядове и ще си навлекат народната "любов" . Така анонимно , с догадки , предположения не се получава и за да им помогна да вземем да направим референдум 4 Юли национален празник или да почитаме "храбрите" пилоти избомбили София :))) Предатели 3-ти Март е национален празник и почитаме всички загинали за освобождението на България от турското робство - Българи , Руснаци , Румънци .... всички , ако някой от тях е ходил в храм паметника в Шипка би трябвало да е видял на какъв език са написани паметните плочи .
  • 202 ghost

    6 2 Отговор
    СТИГА С ДОЛНИТЕ ОПИТИ ЗА ПРЕНАПИСВАНЕ НА ИСТОРИЯТА.
    НЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ НИТО НАТО, НИТО САЩ, НИТО КОИТО И ДА БИЛО АНГЛО-САКСОНЦИ!
    ОСВОБОДИЛА НИ Е РУСИЯ!!!
    ДОРИ АНГЛИЯ Е СЪЮЗНИК НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.
    МАНИПУЛАТОРИ ДОЛНИ!
  • 203 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #200 от "Дядо на 66":

    Е, той, "Берлинският договор" е подписан без участието на Русия в неговото съставяне, ТАКА ЛИ???

    Коментиран от #205

  • 204 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Ели Оригинал":

    Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Чувал ли си за Одринския мирен договор, за Кайнарджашкия? За Търновското въстание и ареста на организатора и предводител кап. Г. Мамарчев от....внимание! руските казаци??? А да си чувал за руския генерал Дибич, дето искал да избие Българите с топове, а...?
    През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които ръждясаха в одеските складове
    ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
    А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки...

    Коментиран от #206

  • 205 Дядо на 66

    8 2 Отговор

    До коментар #203 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Естествено, че Русия е била там, но като дойде 3 март, само Русия ви е в устата и за нея се говори. За Англия, Франция, Германия, Австро-унгария забравяте. Все едно не съществуват.
  • 206 Я да чуем

    1 0 Отговор

    До коментар #204 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не съм чувал.Я разкажи?

    Коментиран от #211

  • 207 РБ2021

    6 0 Отговор
    Тези няма да се успокоят, докато не започнем да честваме 4-ти юли.
  • 208 оооооооо

    12 0 Отговор
    Ей това е да си долен,мазен евроАтлантически пе..дал,тялом и в душата ! Мършата си е само българска,нито руска нито западноевропейска! В друга медия четох статия на Ал.Томов точно на 3ти Март,как сме си платили свободата с 32тона злато на руснаците след войната. ЕЙ МЪРШИИИ 50 тона ще им дадем бе,боклуци,400г са ни мачкали и децата на еничари са ни правили и САМО РУСНАЦИТЕ СА дошли ,НЕ АНГЛИЧАНИ,НЕ ФРАНСЕТА а Руснаците!! Имало Украйнци,Литовци,Финландци НО ТЕ СА БИЛИ В ИМПЕРИЯТА РУСИЯ и само Александър 2 е заповядал мобилизация за война с Турците....докога ще пишите,че не са ни освободили руснаците?? Били са Империя и са имали Имперски интереси,НО СА НИ ОСВОБОДИЛИ и аз и синовете ми не се казват Мюмюн,Али,Мехмед а носят славянски имена...разбрахте ли евроАтлантически боклуци.

    Коментиран от #209

  • 209 Баджаков НБУ

    1 0 Отговор

    До коментар #208 от "оооооооо":

    За първото изречение да не се окаже вярно в прекия смисъл на думата.
    Дали Баджаков не е автор на статията????
    Баджаков, пак ли ти бре?!
    Признавай.
  • 210 ггг

    3 0 Отговор
    Поробителите викат - не робство не е имало - присъствие е било!
    Интересчиите викат - не тези са дошли тук водени от интересите си!
    А вие кого освободихте безплатно бе атлантици - негрите ли?
  • 211 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #206 от "Я да чуем":

    КOПИ-ПEЙCТ: ......C. И. Киcoв пишe зa пушкитe „Шacпo” „тe мoжeхa дa cлужaт caмo зa ръкoпaшeн бoй”. В cъщия дух Aтaнac Бeндeрeв oтбeлязвa в cвoитe cпoмeни, чe „пушкaтa „Шacпo” лecнo ce рaзвaляшe и нeйнитe мукaвяни oтвлъгвaщи пaтрoни въoбщe рaбoтa нe вършaт”.
    пaтрoни зa ШacпoOщe прeз врeмe нa Шипчeнcкитe бoeвe cтaнaлo яcнo, чe пушкитe „Шacпo” нe били пoдхoдящo oръжиe зa нaшитe oпълчeнци. Към тoзи мoмeнт тe вeчe били мoрaлнo ocтaрeли, тeхничecки нeнaдeждни и нe oтгoвaряли нa cъврeмeннитe зa тoвa врeмe cхвaщaния зa вoдeнe нa бoйнитe дeйcтвия. В cвoя рaпoрт oт 24 aвгуcт 1877 г. кoмaндирът нa 4-тa oпълчeнcкa дружинa мaйoр Рeдкин пишe, чe в бoeвeтe в пeриoдa 9–20 aвгуcт пушкитe „Шacпo” ce oкaзaли cъвършeнo нeгoдни зa упoтрeбa..........