6 Април, 2021 20:24 4 964 65

Защо БСП се сгромоляса така?

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • герб

Очакваме появата на прилична и модерна лява партия, макар и с 30 години закъснение

Защо БСП се сгромоляса така? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След успеха с кандидатурата на Румен Радев, Корнелия Нинова реши да влезе в различни роли - от правоверна комунистка до дясна популистка. Всички те се оказаха неудачни.

Очаквано, избирателите използваха парламентарните избори, за да накажат ГЕРБ и ДПС – онзи тандем, който установи и дълго време поддържаше сегашната феодално-гангстерска структура на държавната власт в България. Анализът на залеза на тези партии би могъл да се сведе до констатацията, че приличните хора в България успяха да се мобилизират срещу безобразниците. Защо обаче в калабалъка го отнесе и БСП - това е доста по-интересен въпрос и изисква малко по-подробен анализ.

БСП пропиля всички възможности, които протестът ѝ предостави

Както често е повтарял болшевишкият идеолог Владимир Ленин, нещата се виждат по-ясно от разстояние. Да погледнем на ситуацията дистанцирано, за да придобием по-релефна представа за мащаба на катастрофата, в която се оказа единствената в България наследствена стогодишна партия.

В последните три десетилетия София (и понякога - България) периодично избухваше в протести срещу управления, оглавявани от БСП. Поколения израснаха с представата, че щом хората са на улицата, това означава, че свалят БСП от власт. През 2020 година обаче се случи немислимото. Хората излезнаха на улицата, за да свалят от власт Бойко Борисов, който дълги години заемаше позата на народен охранител, пазещ нацията от "комунистите".

Това беше съвършено нова историческа ситуация, бликаща от политически възможности. Една от тях беше БСП, за пръв път не като мишена на протестите, да намери своето място в тях. Да стане изразител на някакъв сектор от крайно разнообразния в идейно отношение протест и, докато броди из улиците рамо до рамо с въстаналите граждани, да смъкне старата си кожа и влезе в 21-ви век като лява социалистическа сила.

Това беше възможно, тъй като в предните две-три години вече беше станало ясно, че политическата посока в Европа се обръща: от националпопулизъм и неонацизъм в посоката на леви идеи, разпространявани из Стария континент от зелени, либерали и социалисти. Именно социалистът Тимерманс, в качеството си на заместник-председател на Европейската комисия, измисли и наложи в ЕС целия пакет, станал известен като "Зелената сделка". В този контекст БСП дори нямаше нужда да измисля нещо ново със собствени сили. Новото ѝ беше вече предоставено.

В Европа, обръщането на политиката в зелено-розово-червена посока беше плод на предходно преобръщане в сферата на идеите и представите. Ако БСП умееше да усеща накъде духат ветровете на историята, тя би прекарала 2020-та в усвояването на новия идеен материал, за да влезе в 2021-ва като адекватна политическа сила.

Пред погледа на потресената публика, както и на разнообразни анализатори, БСП не направи нищо подобно. На нито един етап не подкрепи протеста, зад който застанаха към 65 на сто от всички българи. Вместо да трупа енергия и нови идеи, Корнелия Нинова използва протестната пушилка, за да води вътрешнопартийни битки, лишени от всякакво идейно измерение.

Това политическо поведение беше, разбира се, плод на предходно усвояване на определени идеи.

Неуспешните роли на Нинова - от правоверна комунистка до дясна популистка

Важна такава идея беше внезапно възникналото недоверие към експертния подход към нещата. С помощта на експерти Нинова успя да изгради образа на кандидата за президент, който би могъл да постигне резултат над обичайното за БСП и така да влее енергия на партията. За учудване на всички, тя успя и да намери такъв човек в лицето на Румен Радев. Месеци по-късно, вместо да ползва експерти, за да задържи инерцията от неговите почти два и половина милиона гласа, тя на своя глава реши да се направи на правоверна комунистка (каквато никога не е била) пред членовете на партията си, която продължаваше да не познава. Оттук се появиха онези скандални реплики ("демокрацията ни отне много"), които отново свалиха гласовете за БСП на изборите през 2017 година до прилягащите ѝ нива под един милион. Вместо да отвори партията си, така че да задържи някои от гласовете за Румен Радев, Корнелия я сведе до "ядро плюс".

Някъде по това време Нинова, доколкото може да се съди отстрани, престана да ползва експертна помощ и полуосъзнато сложи експертите в категорията на безполезни "джендъри". Очевидно усещайки обаче, че влиза в задънена улица, Корнелия Нинова реши да промени рязко посоката в сферата на идеологията. Но вместо да направи рязък ляв завой, тя реши да завие към крайната популистка десница. Традиционната ѝ заявка да бъде "Виктор Орбан в пола" се облече в идейните дрехи на полунацисткия балкански популизъм. Последва громенето на "джендър идеологията" и на Истанбулската конвенция, заклеймяването на либерални и левичарски идеи, както и прегръщането на "традиционните български ценности".

Проблемите със завоя вдясно бяха няколко. Първо, на тази територия в България вече имаше по-убедителни играчи като ВМРО, Атака и подобни. Второ, самата територия на полунацисткия популизъм вече се свиваше като шагренова кожа дори в България, да не говорим за Европа. Нито общественото мнение, нито хората вътре в БСП разбраха, какъв е този идеен трик. Никой не взе насериозно "консервативния социализъм" на Нинова. Резултатът бе, че на политическия тепих тя се свлече от категория "тежка", каквато се беше оказала след победата на Радев на президентските избори, към категория "комар"

Едно ново ляво поколение търси своето представителство

Неубедителна опозиция в парламента, пропуснала да участва във всенародния протест срещу безобразията на управляващите, с напълно неясна идейна физиономия, привиждана като част от омразното статукво - нямаше как подобна партия да не загуби на изборите през 2021 година. Онова обаче, което се случи бе не просто загуба, а зрелищен погром - плащане на цената не само за неадекватните действия на Нинова, но и за действия на нейните предшественици. След 2001 година БСП не е била трета сила на парламентарни избори. И никога не е имала толкова слаб резултат.

А през цялото това време на всички беше ясно, че образованите младежи под 25-годишна възраст са едно цяло ново ляво поколение. Никой от БСП не се оказа способен да говори с него. Но то продължава да е тук и да търси своето представителство.

Очакваме появата на прилична и модерна лява партия, макар и с 30 години закъснение.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жиута

    2 6 Отговор
    Е тъкъв, човрка дори и и ването не трябва да подценява, анадън муу!
  • 2 реалистъ

    52 18 Отговор
    Хората вярваме повече на президента Радев, отколкото на Корнелия!
    Той е много по-остър към герб и се превърна в най-големия им страх.
  • 3 München

    13 13 Отговор
    Заради тази на снимката!
  • 4 Майна

    43 9 Отговор
    И ДА МУ КАЖА НА СЛАВИ , И НА ТОШКО...НЕ ВСИЧКИ В ЧУЖБИНА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС...ТЕЗИ, КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА НЕ СА ВАШИ ПОДРЪЖНИЦИ, И АЗ ГЛАСУВАХ СРЕЩУ МАФИЯТА, НО НЕ ЗА ВАС...ЗАТОВА СЕГА НАПРАВЕТЕ ВСИЧКО ЗА НАРОДА, НАМЕРЕТЕ МИСЪЛ И СИЛИ ДА СЕ КОАЛИРАТЕ И СЕ СПРАВИТЕ С МАФИЯТА
  • 5 Пучо Капучо

    34 23 Отговор
    Нинова е слаб политик. Покойният Стефан Данаилов още на миналите избори деликатно й намекна, че не става за лидер.
  • 6 да питам

    14 5 Отговор
    Знае ли някой , Стария Софеанец в кой от 18-те ресторанта ще черпи нас , гласувалите за Слявчо ..? 🤭🤭
  • 7 Винетуууу

    30 9 Отговор
    Какво само предъвквате това бесепе,то ли ви е голямата грижа,а не краха на Борисов,любителя на Карл Май.По добре Карл Маркс да беше прочел този илитерат!!!
  • 8 Някой си

    29 17 Отговор
    Първото за което се сещам........Корнелия НЕ подкрепи Президента Румен Радев за втори мандат......
  • 9 Другаря Христов е руски патриот

    14 16 Отговор
    Милионери, клиентелистка руска партия и на село вече разбраха
  • 10 розово

    16 23 Отговор
    Диктатурата отблъсква а Нинова е диктатор .За близкото обкръжение може да не е така но гласоподавателя има инстинкт.

    Коментиран от #21

  • 11 ТаУмВзе

    12 6 Отговор
    До зимата Всичко официално ще се срине.
  • 12 ЗАЩОТО

    30 3 Отговор
    СЕ БОРИ И СЪС СВОИ И СЪС ЧУЖДИ.
    НАЙ ВЕЧЕ СЪС СВОИ. ГЕРГО СТАНИША И МНОГО ДРУГИ ЩЕ
    СЧУПЯТ ПАРТИЯТА АКО ТРЯБВА
    НО ЩЕ ПРАВЯТ ОПИТИ ЗА ДА
    МАХНАТ НИНОВА.

    Коментиран от #32

  • 13 Боко от Банкя

    19 17 Отговор
    Е как защо ?Нинова никога не е била БЕСЕПАРКА,просто драгалевския я вкара да съсипе БСП, и от избори на избори тя го прави успешно!
  • 14 дявола

    17 11 Отговор
    Защото тъпчат само на едно место и само обещания да си отиват на село да работят така ще са по-полезни
  • 15 Защото е мафиотска структура като ГЕРБ!!

    7 37 Отговор
    Слави Трифонов е по добрият избор!!

    Коментиран от #52

  • 16 ми ,

    17 10 Отговор
    Аз помня един по- стар тандем , БСП - ДПС ... Имаше даже и целувки 💏

    Коментиран от #27

  • 17 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    15 16 Отговор
    ЧИСТКА И НОВИ ХОРА...СВЕТА ВЪРВИ НАПРЕД....БСП ТЪПЧЕ НА ЕДНО МЯСТО.......
  • 18 ОХ , КОТЬООО

    6 16 Отговор
    Кури е много секси ..❤️❤️💘
  • 19 тете

    13 9 Отговор
    Най-голямата опозиция, която до сега направи лидери Герб, нищо не направи като опозиция и реално помага на Герб, защото е слаба опозиция, и скоро и те ще изчезнат, щом си гледат личните привилегии преди всичко. Свестните ще избягат от тях, и ги няма.
  • 20 sbs

    25 2 Отговор
    ТАКА ЛИ И НЕ РАЗБРАХТЕ -ЧЕ ТОВА Е СЪВРЕМЕННА ВОЙНА НА ГРУПИРОВКИТЕ ---БЕЗ СТРЕЛБА --ИЗПОЛЗВАЙКИ НАРОДА --КАК ТАКА 10 год -ТЪРПЯХА ГЕРБ - И СЕГА КОГАТО -НАТИСНАХА БОЖКОВ --И ВИНПРОМ КАРНОБАТП ---НА ЧИЕТО ОТКРИВАНЕ .ЛИЧНО ПРЕЗЕДЕНТА ПЪРВАНОВ ПРИСЪСТВА ----ЧИИ ЛИ СА ТЕЗИ ПАРИ --- ПОВТАРЯ СЕ СЦЕНАРИЯТ ОТ ИВАН КОСТОВО ВРЕМЕ ----ТРИ СА ГРУПИРОВКИТЕ -БСП--червена -СДС ГЕРБ -синя ---ДПС --ТЪМНО СИНЯ ----ОСТАНАЛИТЕ --- СА -ПРИДАТЪЦИ -
    ДОКАТО НЕ СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ---3 ПАРТИИ -НА ИЗБОРИ ----ЛЯВА -ДЯСНА -ЦЕНТЪР ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТАКА ---ЗАЩО ТРЯБВА ОТ НАШИЯТ ДЖОБ -ДА ПЛАЩАМЕ НА СУЛЬО -СУБСИДИИ ЗАТОВА ЧЕ Е МИНАЛ 1 ПРОЦЕНТ ---СРАВННЕТЕ ПРОГРАМИТЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ --/ЧАЛГАРЯ НЯМА ДОРИ ПРОГРАМА -/--ТЕ ВСИЧКИ ИСКАТ ЕДНО ---НАШЕТО ДОБРО ---/да ни го нахлузят /---НО АКО СМЕ -К---У.---ВИ ---ДА БЪДЕМ ЕЛИТНИ ----НА ТРИМА СПОНСОРИ ---А НЕ УЧЕБНО ОПИТНО ПОЛЕ ---НА ---РАЗНИ НЕДОРАСЛЯЦИ
  • 21 Верно ли

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "розово":

    Друго си е розово-либералния фашизъм, а? :)))
    Естествено, че я човъркат отвсякъде Корнелия, щото Слави на всички им дойде като гръм от ясно небе, както и на самия него.
  • 22 гларус

    31 2 Отговор
    Толкова слаб анализ скоро не бях чел. Според Дойчово зеле БСП щеше да има повече гласове ако бяха подкрепили Истамбулската конвенция. БСП щяло да спечели избори ако бяха оставили Гергов да се договаря в ЦУМ чрез Цацаров ,пък и директно с ББ и да си прави далаверите като продаде дупката във Варна на държавата за 40 милиона или открадне Пловдивския панаир Според статията Нинова щеше да е успешна ако преклони глава пред "аристократичната" партийна опозиция в лицето на Сергей Станишев и придаде джендър уклон на програмите си . Другият вариант да пусне напред младите партийни бизнесмени като Паргов и Добрев да правят колаборация с ГЕРБ и да печелят пари от обществени поръчки също си е идеен провал. Така че Доиче Веле не коментирайте неща които не разбирате , освен ако статията не е за тенденциозно разбъркване на л,йната.
  • 23 gEPP

    5 19 Отговор
    бсп и герб се сгромолясаха заедно. Очевадно защо - защото бяха заедно.
  • 24 Свети бойко

    18 9 Отговор
    Другари,граждани,коментирайте срива на ГЕРБ и Борисов,те са фаталните за НЯКОИ,бесепето да го оставим за след въдворяването на Боко в Клечките!!!

    Коментиран от #30

  • 25 шопендар

    10 17 Отговор
    нинова свърши добра работа,показа на червивата ви партия пътя към бунището на историята,а случая радев не е заслуга на нинова а на борисов
  • 26 Тессс

    6 23 Отговор
    КОРНЕЛА СЕ ПОДГОТВЯ ДА ПОДКРЕПИ МУТРАТА ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ.
  • 27 sbs

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "ми ,":

    МИ КАК ДА НЯМА ЦЕЛУВКИ НАЛИ СА КРЪСТНИК И КУМЕЦ -НАЛИ КОМУНИСТИТЕ ИМ СМЕНИХА ИМЕНАТА И ИМ СТАНАХА КРЪСТНИЦИ
  • 28 мдда

    3 7 Отговор
    защото ДБ им отмъкнаха кадрите.
  • 29 Гост

    11 10 Отговор
    Щото по никъв начин не ни убедиха, че са опозиция
  • 30 SoHo

    5 7 Отговор

    До коментар #24 от "Свети бойко":

    Свети бойко, ориентирай се, докато е време. Тези НЯКОИ са хората от протестите срещу твоя вожд. Видяхме вота на хората, а ти си ляляй колкото си искаш.

    Коментиран от #36

  • 31 someone

    25 4 Отговор
    нищо фатално не е станало, просто чалгарите се литнаха по Слави. Колкото до БСП то едва ли под партия 21 век се има предвид някаква водена от тип като Станишев , за Истанбулската конвенция и козируваща на Брюксел, такава не би се харесала даже и на тези 15 %. А относно "демокрацията ни отне много" то това си е самата истина , който не му харесва си е негов проблем. Голямото постижение на Нинова все пак е че изхвърли старите лапачи като Гергов и сие и започна на чисто, естествено те й отговориха със саботаж ,което е очаквано.
  • 32 sbs

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "ЗАЩОТО":

    ДА БЯХА СИ ОСТАНАЛИ -БКП---ТЕ ПОНЕ ПЕЧЕЛЕХА ---С 99.9 ПРОЦЕНТА
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мислещ

    5 10 Отговор
    Защото играеше с тиквата и Пеевски.
  • 35 пройчо

    19 5 Отговор
    Всички знаят всичко за БСП :))...и ръсят непоискан акъл и анализи:))....а Тлъстия Бою и Дългия пушат пури,слушат Хиндемит и се смеят,смеят.....****Идиоти,оставете БСП ,боко тиквата ви е ОГРОМНИЯ проблем.

    Коментиран от #38

  • 36 Кой спечели изборите в България, че нещо

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "SoHo":

    Не разбрах?😂

    Коментиран от #49

  • 37 факт

    0 11 Отговор
    има една песен на мъйнов за нея!
  • 38 ТАКА Е,.. ПОМАКО

    3 10 Отговор

    До коментар #35 от "пройчо":

    НАЙ-СИЛНИЯТ,..НАЙ-ОБИЧАНИЯТ И БАЙ-ДОСТОЙНИЯТ,... ВИНАГИ Е...ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
  • 39 gEPP

    1 9 Отговор
    сдс и герб се обединиха и както се очакваше - отидоха у канала. бсп използва похвата на дпс - "легнала" и "опорка" опозиция на герб. Електронното гласуване досега не изнасяше на трите управляващи досега партии, но нека да видим какво ще стане...
  • 40 Сделано в СССР

    6 9 Отговор
    Съдебната реформа я спряха БСП,ДПС и ОП. Гешев го избраха ГЕРБ, ДПС и БСП , чрез квотите си във ВСС, Цацаров го избраха ГЕРБ, ДПС и БСП. Над 3 млрд. наши пари, харизаха на московските бандити ГЕРБ и БСП .... БСП е част от проблема , част от мафията
  • 41 Запознат

    8 8 Отговор
    Оти половината измряа от старост,а другите ги умори короната!
  • 42 123

    9 6 Отговор
    БСП се сгромоляса щото е пасивна партия. За 10 години опозиция един протест не организира срещу Боко. А и червените чугyни доста измряха.
  • 43 Бай Стою касапина

    7 12 Отговор
    Браво Кури,кефиш ме. Направо я погребваш тая столетница. На новите избори след два месеца я зануляваш или поне я смъкваш до Атака. Трябва да ти дадат Нобелова награда. Абе царица си. Евала ти правим!!!
  • 44 Понятие: "морално и физиески остарял"

    7 10 Отговор
    Защо БСП се сгромоляса? Отговорът е в изнекъл "гаранционен" срок и след дълга "употреба" е станала физически и морално негодна.
  • 45 Страничен

    7 9 Отговор
    Най долните и гнусни политици се пръкваха тези тридесет години от БСП! Крайно време е за разпад на комундетата!
  • 46 Германците

    12 0 Отговор
    Създадоха ГЕРБ, време е да ни създадат създадат и лява партия, която да ги слуша. Когато и тя се изчерпа ще ни създадат центриска или някоя друга. Навремето ни даваха монарси сега ни помагат с партийно строителство.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 УФСЪ

    5 11 Отговор
    Ако бяха разумни бесепарите да изхвърлят с ритници и колове от Позитано тази душевно нечистоплътна и нагла приватизаторка,и да бъде показан този акт по телевизиите,БСП щеше да спечели изборите с 90%избирателна активност.Защото хората ненавиждат тази алчна,нагла и безскрупулна жена.
  • 49 ЕВАЛА МА КАКО

    6 7 Отговор

    До коментар #36 от "Кой спечели изборите в България, че нещо":

    БСП, РАЗБИРА СЕ И СЛЕД ТОЗИ НЕВИЖДАН УСПЕХ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ НА МАЛКИ ЧЕРВЕНИ ЧУГУНЧЕТА!

    Коментиран от #51

  • 50 Знайко

    6 7 Отговор
    Въпроса не е правилен. БСП не се е сгромолясала, процеса не е приключил и продължава да тече. БСП е в процес на сгромолясване. Който працес, ако съдим по случилото се с НДСВ и случващото се на СДС. Е процес отнемащ доста време. При НДСВ отне 10 години. И отнема доста повече при СДС. Които в последния момент преди да се сгромолясат, успяха да се подпрат на ГЕРБ. Но това няма да ги спаси, СДС ще се сгромоляса заедно с ГЕРБ. Отговора е много по-прост, БСП и ГЕРБ се сгромолясват? Защото все повече хора, особено сред младите разбират, че ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета. Сгроморясват се защото, са алчни и се интересуват само от себе си и от това, как да забогатеят още, и още... и не ги е грижа за народа. За това народа им обръща все повече гръб. И започва да търси друга "монета" с две страни, не толкова алчни и самовлюбени. Може би народа ще намери това, което търси в лицето на Мая-Христо, или на Слави-христо, или на Слави-Мая ... БСП и ГЕРБ предадоха и изоставиха народа. И НАРОДА разбра, че може и без тях. А без народа БСП и ГЕРБ не могат да съществуват. Народа все повече и повече обръща гръб на БСП и ГЕРБ.
  • 51 Знайко

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "ЕВАЛА МА КАКО":

    "МАЛКИ ЧЕРВЕНИ ЧУГУНЧЕТА" като Мая Манолова, Татяна Дончева, ГОЦЕ=Румен Петков/АБВ/ ...
  • 52 Ще видим

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Защото е мафиотска структура като ГЕРБ!!":

    Ще видим. Аз лично искам да се премахне двойното гражданство.
    Да ги видим ДПС тогава. Както и бегълците. Колкото до Слави - ако някой си въобразява, че партиите , въобще по света, на са ООД-та, много се лъже. Отдавна няма държавници, има само политици ( маскари)
  • 53 един от многото

    3 5 Отговор
    Защото и дойде времето! Още повече с некадърната Нинова , това отдавна се очакваше.
  • 54 6to

    0 3 Отговор
    й измре електората
  • 55 Електра

    3 3 Отговор
    Сгромоляса се, защото хората видяха, на какви пачи яйца, в лицето на Кауна Радев, насади народа ни...
  • 56 ттт

    2 1 Отговор
    Всъщност такова беше желанието на онези, които и дърпат конците. Истината е, че Нинова беше най-малкото зло в партията. Тя завоюва огромен успех с блокирането на Истанбулската конвенция. В резултат нейният кандидат за президент спечели изборите. Това не се хареса на задкулисието в партията, което дружно с ГЕРБ играеше на доброто и лошото ченге. Затова когато на изборите за евродепутати Нинова предложи някои достойни кандидати (например Момчил Еков) задкулисието и направи преврат и сложи на избираеми места в листата на партията свои хора (Станишев, Гечев). Този ход показа на хората в България, че партията не е съюз на единомишленици, а клика обединена около икономически интереси. Резултатът е повече от очакван, е може би задкулисието не са вярвали, че Слави Трифонов ще ги измести от второто място, но се получи. Още на изборите за евродепутати бях писал, че Нинова направи стратегическа грешка, като остана начело на БСП. Тя трябваше да напусне партията и да си основе нова. Ако не на тези, то на следващите избори тази нова партия щеше да бъде незаобиколим фактор. Този шанс Нинова го пропиля и никога повече няма да го има!

    А сега аз очаквам последния пирон на задкулисието в БСП, а по-точно - подкрепа на ГЕРБ. Ще стане по един от двата начина - открита коалиция или 15 - 20 депутати ренегати от БСП, които веднага след формирането на народното събрание напуснат групата на БСП и подкрепят правителство на ББ. Както се знае, ДПС винаги са съгласни да бъдат във вла

    Коментиран от #57

  • 57 ттт

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "ттт":

    Допълвам отрязания от ограниченията на сайта текст:

    А сега аз очаквам последния пирон на задкулисието в БСП, а по-точно - подкрепа на ГЕРБ. Ще стане по един от двата начина - открита коалиция или 15 - 20 депутати ренегати от БСП, които веднага след формирането на народното събрание напуснат групата на БСП и подкрепят правителство на ББ. Както се знае, ДПС винаги са съгласни да бъдат във властта, така че 15 - 20 депутата от БСП ще са напълно достатъчни.
  • 58 Прост народ слаба държава

    1 5 Отговор
    Защото хората не вярват на легловата Корнелия и са безкрайно разочаровани от измамника Радев
  • 59 Руча

    5 0 Отговор
    Ами видя се какво може да направи вътрешният саботаж на Съсела,Свинаря,Мишката,Янков бордаджията,Бургиева.... Нинова сега руча жабетата които и сервераха предишните колаборационисти със СДС,Цорот,Доган,Местан, Гоцко,Съсела,Мишката. Ще ти изруча и никога повече колаборация с боклуци.
  • 60 Факт

    1 5 Отговор
    Корнела е сложена там за да дър и Борисов на власт!
  • 61 НАТО ВЕЦ

    4 0 Отговор
    При толкова много джендари, противникът на Стмбулската КОНФекция няма как да спечели ;)))))
  • 62 Гост

    0 2 Отговор
    Шото Корнишона си няма представа от какво прави.
  • 63 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Абе Славчо мисли и не ни предавай, че май натам отиваш
  • 64 Матей

    0 0 Отговор
    Тук се спомена и за зловещата ,зелена сделка,която бсп можело да вземе наготово.Ами с такива красиви изрази и шарени пилета ще ни спрат и цялата енергетика с всички произтичащи окаяни последици,ще ни извадят джигера без упойка и ще го изядат с кисело зеле,правете ти си сметката хубаво.
  • 65 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Много дълго и монотонно обяснение.Можеше по кратко за причината: КОРНЕЛИЯ НИНОВА и амбициите и на селска пръчка.