Last news in Fakti

19 Април, 2021 19:00 12 763 100

Байдън обяви война на Путин

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • икономическа война-
  • кремъл-
  • пари-
  • санкции

Вашингтон обяви икономическа война на Кремъл, а една от жертвите е „готвачът на Путин“

Байдън обяви война на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В антируските си санкции, правителството на Байдън се спря на „ядрения вариант“, както го наричат на "Уолстрийт": да забрани на американските банки да купуват националния дълг на тази страна както в рубли, така и в друга валута. Вашингтон обаче реши да „отслаби“ „атомната бомба“ и забрани на американските банки да участват само в търговията с държавен дълг. Това означава, че американските компании ще могат да продължат да работят на вторичния пазар, където купуват и продават вече издадени облигации, пише испанското издание El Mundo в материал, цитиран от агенция "Фокус".

Този ход е удар за Русия, която, подобно на други страни в света, е зависима от емитирането на дългове през последната година за борба с икономическия спад, причинен от COVID-19. В случая на Москва икономическият спад се влоши от спада на цените на петрола, основата на руския износ. Русия, заедно със Саудитска Арабия, е основният доставчик на суров нефт в света. Именно продажбата на петрол е един от основните лостове на Кремъл във външната политика. Реакцията на пазара беше слаба. На сутринта руският държавен дълг и рублата паднаха. Това обаче продължи само до момента, в който търговците осъзнаха, че американските банки могат да продължат да купуват и продават облигации на вторичния пазар, което гарантира ликвидност в системата.

Освен това Русия изобщо няма голям държавен дълг. Той представлява само 20% от БВП дори след 2020 г. За сравнение, САЩ имат държавен дълг от 131 процента, а Испания - 120 процента. Освен това 80 процента от руските дългови задължения са закупени от руски компании, което намалява зависимостта на страната от чуждестранния капитал. Мярката, обявена в четвъртък, е най-значителната от поредица санкции, наложени от правителството на Джо Байдън в отговор на поредица от агресивни действия, в които Вашингтон обвинява Москва. Наред с други неща, САЩ обвиняват Москва, че е плащала на талибаните награди за убийството на американски войници и техните съюзници (включително испанци) в Афганистан, разкриха мащабен цифров шпионаж в края от миналата година в правителството и някои американски компании и намеса в изборите в САЩ миналия ноември.

Една от жертвите е „готвачът на Путин“

Санкциите засягат пряко и руския бизнесмен Евгений Пригожин, известен като „готвача на Путин“, чиито наемници служат като телохранители на венецуелския диктатор Николас Мадуро от 2019 г. Частната военна компания „Вагнер“ на Пригожин изигра ключова роля за намесата на Русия в Сирия, където дори защити столицата на страната Дамаск, когато жизнеспособността на режима на Башар Асад беше под сериозна заплаха. Освен това вагнерците нахлуха в Украйна, където подкрепиха проруските сепаратисти, действащи в източната част на страната, както и в Централноафриканската република, за да спрат напредъка на фундаменталистките ислямски групи. Правителството на Джо Байдън взема решения срещу Владимир Путин за втори път от шест седмици. На 2 април САЩ предприеха поредица от целенасочени мерки срещу Русия във връзка с опита да отровят лидера на руската демократична опозиция Алексей Навални.

Отказ от двустранната среща на върха с Байдън

Повечето от новите мерки следват модела, който САЩ следват близо десетилетие срещу Русия: експулсирането на дипломати, обвинени в шпионаж (този път десет) и санкции срещу 32 лица и организации, които включват както публични, така и частни предприятия. Вашингтон обаче не включи нови лица в санкционния списък. Всичко изглежда показва, че правителството на Байдън иска да увеличи натиска върху Путин, но само до определено ниво, така че животът на руския диктатор да не стане твърде труден. Между другото, във вторник, по време на телефонен разговор между двамата президенти, Байдън предложи Путин да проведат двустранна среща на върха, но Путин отказа. Освен това Вашингтон отмени изпращането на два военни кораба до Черно море, на брега на което, в близост до границата с Украйна, Русия е съсредоточила голям брой войници и военна техника. И двете мерки изглежда са насочени към предотвратяване на ескалация на напрежението, което би затворило каналите за комуникация между двете държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другаря Христов е руски патриот

    30 252 Отговор
    Крайно време и Русия трябва да се натика в Сибир ако Китай позволи

    Коментиран от #7, #35, #41, #67, #68

  • 2 От заглавието Настръхнах!

    118 6 Отговор
    После като прочетох се успокоих...

    Коментиран от #14, #92

  • 3 Кой68

    76 6 Отговор
    Дали е Байдън ?!
  • 4 Лейка

    171 15 Отговор
    Дреме им на руснаците за вашите санкции. Спрете да си мерите Мишките и гледайте народа и държавите си!

    Коментиран от #93

  • 5 Истината съм аз

    121 6 Отговор
    Тоя байдън е л¥д ама.тия дето са кукловодите зад него и те ..само война е изтрябвала ..на който не му е ясно при война с ядрени ракети надали ще има много оцелели ако въобще ила

    Коментиран от #30, #44

  • 6 Русороб

    19 141 Отговор
    Тежки години за мужиците ,те са свикнали Кремълската мафия има дворци и прислужници които може да си променят мнението Вова става страшно

    Коментиран от #17, #99

  • 7 Тиква

    109 9 Отговор

    До коментар #1 от "Другаря Христов е руски патриот":

    Не ядосвай баба Меца, защото има голями лапи и хубави нокти. Да не пиша една поговорка за този който се бъзика с баба Меца, че ще го ..ца в ..упеца.

    Коментиран от #12

  • 8 тая тема

    65 4 Отговор
    се изтърка, никой не сте му интересни
  • 9 Лили до ема

    7 87 Отговор
    Императора ще жертва готвача и троловете, няма рубли русофили Глааад

    Коментиран от #18, #23

  • 10 Илюминат

    88 3 Отговор
    Много големи журналя сте ! Да не мислите , че някой влиза да чете за войната , всички влизаме в статии с подобни заглавия , само да ви се смеем! Тъжното , драскачи недни, е че вие се кефите на това колко човека сте подвели , а смисъла на труда ви е да оставите смисъл след себе си! Срам и позор! 111 място е точно това което заслужавате!
  • 11 дедо

    82 4 Отговор
    в момента Путин чете статията и след малко ще го премести в другия крачол
  • 12 Другаря Христов е руски патриот

    4 74 Отговор

    До коментар #7 от "Тиква":

    Проскубана меча кожа и с бълхи никой не я иска сляп ли си или глупав

    Коментиран от #71

  • 13 Учуден

    56 3 Отговор
    Не знам тия вагнеровци какви са, ма ако им пратят ония на Рамзан Кадиров тежко им горко. Той, Рамзан, само чака

    Коментиран от #82

  • 14 Муци

    50 0 Отговор

    До коментар #2 от "От заглавието Настръхнах!":

    Не се плаши! "Факти" обичат бомбастичните заглавия! Големи мисирки работат в този сайт,много некомпетентни и неграмотни,ако бяха на запад щяха да бъдат вечно гладни!

    Коментиран от #56

  • 15 ТаУмВзе

    58 2 Отговор
    Бай деменция забрави, че Китай също ще им тегли балтията. Да видим, кога слънчето ще изгрее от запад.
  • 16 Обесен Язовец

    51 3 Отговор
    Наближава жътвата. Всичките войни, което е преживяло човечеството е само заради една, единствена причина. Докато ние се храним с месо и земеделска продукция, те се хранят от нашите емоции. Страха и страданието ни е тяхно любимо ястие. Гаава...гугъл обаче доста добре е скрил / покрил всичко за истината. Доста трябва да търси човек за да я открие.
  • 17 Кравата 131%

    37 4 Отговор

    До коментар #6 от "Русороб":

    От БВП четеш ли Оборов господарите ти фалирал!
  • 18 Масон

    52 4 Отговор

    До коментар #9 от "Лили до ема":

    Само отпадъците на служба при козяк , работят за пари! Русофилите са водени от идеология и за това толкова Ви боли и плюете , хибридни невестулки! Чиба!
  • 19 Rado

    60 4 Отговор
    На Руската Федерация им е през черпака за санкциите на заборчили те до небесата крави!
  • 20 ponti

    49 3 Отговор
    Напудрения реквизит Джо, скоро ще го ухапе Мейджър (кучето му), но този път ще е с Новичок в зъба ;). Това ми звучи като стария виц, дето Брус Лий излиза срещу съперник и прави една "ката" срещу него опитвайки се да го респектира, а съперника вади един пищов и го гръмва.
  • 21 Хахаха

    4 41 Отговор
    Ох как ще ви го сложи ,Ама бил стар деменция,кравар блабла супер позиция крайно време мародери
  • 22 Брадвата

    19 1 Отговор
    вЕтър му прави на онази работа бидончето, друго - не
  • 23 БАЙ КУРТИ

    48 5 Отговор

    До коментар #9 от "Лили до ема":

    Дреме му на ПУТИН , АМЕРИКАНСКИЯ КРАВАР ОТДАВНА Е НА СИСТЕМИ . А за троловете престани да четеш DW , и да видиш как ще получиш гънки на мозъка .
  • 24 Хаха

    41 3 Отговор
    Все едно пролетна резитба правят. Русия ще се върне по-силна!!! Както става с нейното селско стопанство.
  • 25 Комонист

    3 32 Отговор
    Тролове няма рубли ,само за ГРУ и шофьори вие духате
  • 26 Обесен Язовец

    13 3 Отговор
    Приятели, препоръчвам ви горещо да потърсите в интера книгата на Аслан Дзитиев: " Демони сред хората".Този автор леко открехва вратата на скритото познание за случващото се около нас!

    Коментиран от #29

  • 27 Бесен Язовец

    43 5 Отговор
    Кърлежите от Обора сръбнаха и от България два милиарда кухи долар срещу който борч бяха емитирани български държавни ценни книжа! Сороснята само краде от колониите не дава нищо освен гуме и лодки.
  • 28 ponti

    51 2 Отговор
    Да си дойдем на думата - най-голям % от вносния петрол в САЩ е внос от Русия. 40% от U235 (ядреното гориво за АЕЦ) е внос от Русия. С това се захранва с електричество 2/3 от източния бряг на САЩ, т.е. административния им център. Голяма част от индустрията, вкл. космическа и иновативна (GE, TESLA, GM, NGRUMAN та дори и Lokcheed Martin) се снабдяват с редки метали и полезни изкопаеми от .....Русия! Това е публична информация - проверете го! Ако Русия стегне кранчето, голям рев ще настане и Джо е пътник! Китай е най-големия собственик в света на амарикански облигации. Ако си отвори устата да си поиска парите, долара става на тоалетна хартия моментално!!!

    Коментиран от #42, #100

  • 29 КОНТРАТА

    4 9 Отговор

    До коментар #26 от "Обесен Язовец":

    Горещо ти препоръчвам да се преглдаш при специалист психиатър!

    Коментиран от #33, #53

  • 30 БГ МАФИЯ В МС

    40 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истината съм аз":

    ДА МУ МИСЛЯТ ТИЯ ДЕТО СА ОБВЪРЗАНИ С ДИМЕНЦИЯТА БАЙ ДЪН. ДА ПОВЕРИШ ЯДРЕНО КУФАРЧЕ НА ДИМЕНЦИЯ СИ Е ЯВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ГОТВЕТЕ СЕ ВОЕНОЛЮБЦИ БЪЛГАРСКИ, ПЪРВИ ЩЕ БЪДЕТЕ КАЛИБРИРАНИ. ПАСИ КАК СЕ ЧУСТВАШ КАТО МИШЕНА???? ПЛЮВКО, РАЗБОЙКО, КАРАКАЧАНКЕ, АТЛАНТИЧЕСКИ СЛУГИ, КАК СЕ ЧУСТВАТЕ КАТО МИШЕНИ???? ДИМЕНЦИЯТА БАЙ ДЪН ВИ НАПРАВИ ВСИЧКИ ВАС МИШЕНИ.
  • 31 Матей

    37 1 Отговор
    Мръсните американски хватки продължават,нелепи обвинения,този път замесиха и Чехия,редовните санкции и изгонване на дипломати,очерняща пропаганда,опит за преврат в Белорусия,циркаджилъците на навални.Изобщо това си е постоянно засилваща се кампания с уникално тъпи предизвикателства,с които се излагат.Ще се стигне до момента ,в който Русия ще се принуди да им затръшне вратата. И ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КАК ЩАТИТЕ започнаха новата студена война.
  • 32 А ПО ЛЕКО

    30 1 Отговор
    ДЪРТИЯ ДА НЕ СЕ "ВЪЛНУВА" ТОЛКО , ЧЕ КАТО ГО ГЛЕДАМ КАК СПЛИТА КРАКАТА Е ГОТОВ ПЪТНИК !!!
  • 33 Психиатър

    3 26 Отговор

    До коментар #29 от "КОНТРАТА":

    За русоробите няма лечение
  • 34 Брендица

    1 4 Отговор
    Путин, а Байдън?! Въй, пожар авария бедствие. Абе форсмажорни обстоятелства..
  • 35 Москавия

    3 26 Отговор

    До коментар #1 от "Другаря Христов е руски патриот":

    Вовата и в Сибир не го искат имаше големи демонстрации миналата година против него там иде му края
  • 36 Аналитик плюс

    25 0 Отговор
    Днес, някои само си въобразяват, че с мерките си могат да причинят това или онова, както е ставало преди. Реализмът изисква да се приеме, че едностранната хегемония вече е отхвърлена. От каквото се откаже САЩ за да санкционира, ще го поеме Китай, т.е. Китай ще изкупува руския национален дълг. Проблемът на САЩ е, че допусна Китай да дръпне толкова напред, основната причина за което са корпоративните интереси. Именно корпорациите все още се нуждаят от китайския пазар и работна ръка и ще търсят компромис и помирение. Но поради твърдата линия на Китай, това ще се окаже в противоречие с политическите интереси за едностранна хегемония. Предстои проявата на конфликт на интереси в самите САЩ. Ако Олигархията действително "дърпа конците", не е далеч моментът на ново политическо разведряване
  • 37 Истината

    6 33 Отговор
    Каквото направи Рейгън със СССР това ще направи Байдън с Русия!

    Коментиран от #63

  • 38 Историк

    3 26 Отговор
    Лусия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #57

  • 39 ponti

    29 2 Отговор
    И още нещо... Всеки от вас е летял с Boeing 737 - най популярния самолет в света. Почти половината от реактивния двигател на този замолет (а и на всеки друг) е направен от Титаниева сплав. Над 90 процента от този титан е добит в Русия.
  • 40 Джо Байдън

    7 29 Отговор
    Мечтите за величие на Русия винаги завършват с купони за хляб!

    Коментиран от #48

  • 41 Ко речи ко

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Другаря Христов е руски патриот":

    ?"Публикувано във факти.бг: спада на цените на петрола" ??! От $50 преди ковида , в момента $62 .5 !
  • 42 Great

    5 35 Отговор

    До коментар #28 от "ponti":

    Вовата е пътник агресия, шпиони, терористи намеса в Украйна , изборите в САЩ, тролове пропаганда,прехвърли всички граници ще изпие горчивата чаша на истината
  • 43 АТОМ ПО САЩ

    27 2 Отговор
    ПУТИН СИ ГО ПРЕМЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ И ПРЪДНА ПО ВОЕННИЯ КОДЕКС В ПОСОКА БАЙГЪН !
  • 44 Мдааа

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истината съм аз":

    За тези, където говориш отдавна си имат цели градове под земята, където могат да изкарат сто години..

    Коментиран от #91

  • 45 крава

    29 3 Отговор
    Диктаторите от кравария, които ограбиха целия свят, лъжат и крадат и за всичко обвиняват някои друг. Сега им е виновен Путин че не им дава да ограбят Русия. бай Дрън първо да се научи да не пада по стълбите а после да обвинява.
  • 46 Смех !

    28 3 Отговор
    Бай Дън още живее във времената на СССР.Голям глупак.
  • 47 ЗАДЕН ОТЗАД

    21 2 Отговор
    ПУТИН ИЗГОНИ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК В ИЗТОЧНА АНАДОЛА ДА ГО ПОРЯТ МЕСТНИТЕ МАНАФИ !
  • 48 ponti

    34 6 Отговор

    До коментар #40 от "Джо Байдън":

    Колелото на историята се върти. Бавно, но се върти. Изостанал си с половин оборот. Скоро в САЩ ще има голям вой, а там всеки има по 2 пищова и един автомат - огладнеят ли ще се избият помежду си. В нашето поколение в САЩ ще има гражданска война, породена от расизъм и в последствие от глад и безработица. Ще гледаме филма заедно. Лошото е, че за да спасят ситуацията, Джо и такива като него ще се опитат да направят от своя национален проблем, глобален такъв. Руснаците не ги барай - знаят 2 и 200.

    Коментиран от #61

  • 49 Пакман

    25 3 Отговор
    Американците са едни тпи комплексари и нищо повече.Само барут може да им разчисти мозъците от наслоената тпота
  • 50 Госあ

    1 25 Отговор
    Всичко освен кризата в Украйна е булшит. Но както отново адекватно отбеляза Макрон, по този въпрос трябва да се действа твърдо. С Китай относно Тайван - също. Въпросът е, че ако САЩ и Япония могат безпроблемно да се справят с Китай, то в Европа освен Франция и Англия друга армия- няма.

    Коментиран от #54

  • 51 Седесарят..

    26 2 Отговор
    А ,в САЩ се трепят,и трепят.!!!.И Джо налага санкции...И за Украйна мисли.!!Там изгоря газопровода...А ,Путин подготвя настъплението то.!!!
  • 52 jorj

    3 29 Отговор
    Дъртото куче знае къде да го захапе, топкити му вече са на кайма!!!! Хората на Навални ще довършат останалото.

    Коментиран от #65

  • 53 Обесен Язовец.

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "КОНТРАТА":

    Приятно ме развеселяваш с дупликите си. Фамилният ми герб е Златен Лъв на червен щит, стиснал с лапа за гушата язовец. Ако не ти харесва промени си ник нейма!

    Коментиран от #80

  • 54 требе стригане

    27 7 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Хахаха Япония ще бъде потопена ако Китай решат.Барабар с цялата американска база в Окинава а може и в самият Сащ да ударят

    Коментиран от #58

  • 55 Комонист

    5 27 Отговор
    Сънищата са безплатни русофили Няма рублите повече
  • 56 пешо

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Муци":

    нямаше. те от там се учат. но го правят по балкански, в това е разликата.
  • 57 Историка на 'историка'

    24 2 Отговор

    До коментар #38 от "Историк":

    Фащ (кравария) е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена, обзличена и напълно след това забравена!
    Мечтите за величие и хегемония, на тази земя 🌍 демек на Фъ.шкария, ще завършват, не с купони за хляб, ами с една черна Пепел, Дим, и мирис на нещастие и пълна за им трагедия.
  • 58 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #54 от "требе стригане":

    Аааа мислиш ли ?
  • 59 jorj

    3 24 Отговор
    Нашите путинофили да си стягат багажа за транссибирския поезд, билетите ще са безплатни!!!!

    Коментиран от #84

  • 60 USA империя

    5 28 Отговор
    Русия трябва да се мачка по цялата планета, не на руския окупатор.
  • 61 мечтай

    4 21 Отговор

    До коментар #48 от "ponti":

    Глупости !!! А иначе си прав - ние и русите знаем какво е мизерия. Не забравяй че хамериканците са сърцати хора
  • 62 Behemoth

    22 3 Отговор
    Само Путин да не му пожелае пак много здраве ,че да се прекатури по стълбата до долу тоя път...
  • 63 Стрелата

    17 0 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Мечтиии ай де да се запукват ама коритата дадаха заднааа
  • 64 Гост

    24 2 Отговор
    Отменянето на корабите да минат през Босфора има общо само с един плик, който Байдън получи, и от който укрите разположени по линията на Донбас веднага прекратиха огъня и се натири ха в окопите вкупом.
    Байдън получи предупреждение, от което напълни памперса, та се наложи спешна смяна и подмяна с десетина литров, който да поема всичко, което Байдъното изхвърля при получаването на подобни пликове.
  • 65 Гост

    18 3 Отговор

    До коментар #52 от "jorj":

    Чворче, хората на Нахални и неговите организации ще бъдат обявени за екстремиски и забранени в Русия, при което само някой от тези койоти наруши този закон влиза в затвора докато роди, а ако е жена през сфинктера.
  • 66 един от многото

    20 3 Отговор
    Не знам по този повод колко е паднала рублата , но долара си потъва плавно , бавно и славно!

    Коментиран от #70

  • 67 Стефке

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Другаря Христов е руски патриот":

    Жалбата е във ход. Достъп до лични данни и злоупотреба със служебно положение. Дано за безработица изплащат добри обещетения. Не знам как е обаче при уволнение заради злоупотреба с лични данни😘😘😘😘😘🤔🤔🤔🤔
  • 68 Крайно

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Другаря Христов е руски патриот":

    Време е да ти го натикат, но остави. Ще ти хареса и тогава няма отърване.

    Коментиран от #72

  • 69 Альоша

    6 1 Отговор
    Като имат шпиони в цяла Европа така става.
  • 70 Фейк

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "един от многото":

    Когато рублата стане световна валута ли?
  • 71 ТАБСО

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Другаря Христов е руски патриот":

    На дугаря станислав Христов христосков..има много здраве от Уст-Луга,балтика и украйна пускат пеня-вече нема да има през тях транзит на железна руда и въглища,от тази година северния морски път действа-целогодишно..Ема Мерск предоля растоянието от Ротердам до Йокохама за 23 дни -а през,,задръстения,,суец му трябват 34-35 дни и то със 50% товар..та на Путин му дреме от пенсионери и христосковци..
  • 72 Другаря Христов е руски патриот

    2 24 Отговор

    До коментар #68 от "Крайно":

    Иде края на империята на злото, Света без Рашки е едно прекрасно място ,Стефке не реви мама не чува

    Коментиран от #73

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ужас

    26 2 Отговор
    През 2020 в Русия са пуснати 180 нови производства благодарение на санкциите. Едно от тези неща е производството на полиетилен. Оказва се, че до сега в Русия не е имало производство и го е внасяла. Сега завода ще произвежда 500 000 т годишно и даже ще изнася. Пуснати са и 2 завода за дълбока преработка на нефта.

    Коментиран от #76

  • 75 Седесарят.

    23 0 Отговор
    Спряха ,нещо атаката,украинската армия..И янките,свиха платната..И само пишат статии,да ги коментират недорасли трътльовци...Кви санкции турили квимерки затегнали..!!!Има затишие ,като пред буря..Тъй или иначе ,процесът по разпад на Хохоландия,си върви!!.
  • 76 Хаха

    1 21 Отговор

    До коментар #74 от "ужас":

    Затова се изнасят на бегом....в България чудесен е живота в цъфтяща Русия имат даже и дворец за милиард и тролове и агенти и отровители и Короната изпуснаха след взрив в лабораторията Велики мародери
  • 77 реалиста

    3 21 Отговор
    мечтата ми е при обмяна на 100 долара да ми трябва 750 кг ремарке за рублите

    Коментиран от #79

  • 78 Присмехулник

    26 1 Отговор
    Фалиралата държава ФАЩ налага санкции.Какъв смях!
  • 79 Йордан

    2 21 Отговор

    До коментар #77 от "реалиста":

    Руската валута потънала с Курск
  • 80 Бесен Язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #53 от "Обесен Язовец.":

    Герба ти е навела се крава, а отгоре ТКЗС забрави ли Драшкоо..?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Наистина не знаеш КВИ СА

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Учуден":

    Кадиров е болен по ммей битки. Единствените които са равностойни на чеченците а и в много единоборства са победители са настоящи и бивши вагнеровци а даже и редови служещи от редовната армия на пьтин. Ни бразилци ни холандци ни фран цузи или усаджии не са направили впечатление на бай кадиров.......

    Коментиран от #83

  • 83 Пропуснах да спомена

    2 8 Отговор

    До коментар #82 от "Наистина не знаеш КВИ СА":

    Че мачовете са честни и ома огромно уважение между биткаджиите. Има ведньж в годината нагласен мач с ясен чеченски победител и това е в деня на рождението на бай кадиров.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Сезонът за отстрел на чебурашки е открит

    1 16 Отговор
    Наслука!!!!
  • 86 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    13 0 Отговор
    Не съм сигурен,
    че Джо Деменцията го знае това...
  • 87 Еее не

    13 1 Отговор
    Като типична г@д усеща края си и гледа да завлече колкото се може повече със себе си.
  • 88 ХАН КРУМ

    14 1 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ГО ПУТИН,ОСТАВЕТЕ И РУСИЯ,ТЯХ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ.АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ ПО БЛИЗО.КЪДЕ СА СТЪПИЛИ АМЕРИКАНЦИ И СЛЕД ТЯХ ДА НЯМА ,РАЗРУХА ,СМЪРТ И МИЗЕРИЯ???НАМЕСВАТ СЕ С ГОЛЕМИТЕ ОБЕЩАНИЯ ,НАПАЗАРУВАТ СИ ПРЕДАТЕЛИ, РАЗБАЛАНСИРАТ ДЪРЖАВИТЕ И ГИ ОСТАВЯТ ,КАТО СЛЕД НАШЕСТВИЕ НА МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ.И НИЕ ВЪРВИМ ПО ТОЗИ ПЪТ,ТЪПИ И НАВЕДЕНИ ВОДЕНИ ОТ ПЛАТЕНИ ПРЕДАТЕЛИ ,ДО ПЪЛНОТО ЗАТРИВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА.....СЕЩАМ СЕ ,ЧЕ В КЛАННИЦИТЕ ВИНАГИ ИМАЛО ПО ЕДНО ЖИВОТНО–ВОДАЧ ,КОЕТО ГО ПОЛЗВАЛИ ДА ВОДИ ОСТАНАЛИТЕ НА КЛАНЕ,САМО ЧЕ КАТО СТИГНЕЛО ДО МЯСТОТО, ГО ИЗВЕЖДАЛИ ПРЕЗ СТРАНИЧНА ВРАТА И ПАК КЪМ ИЗХОДА ЗА СЛЕДВАЩАТА ПРАТКА ДОБИТЪК.ТАКА СМЕ ВЕЧЕ 31ГОДИНИ–ВОДАЧИ ПРЕДАТЕЛИ НИ ВКАРАХА В МИЗЕРИЯТА ,РАЗСИПАХА И ИЗПОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА И ИГРАЯТ РОЛЯТА НА ВОДАЧ И СТИГАЙКИ ДО ЕШАФОДА ,СЕ ИЗМЪКВАТ БЕЗНАКАЗАНО , ЗА ДА ПОВЕДАТ СЛЕДВАЩАТА ЧАСТ ОТ СТАДОТО, ДО КАТО СТАНЕМ МЪРТВАТА ДОЛИНА...И ТАКА 31ГОДИНИ.

    Коментиран от #97

  • 89 не може да бъде

    7 0 Отговор
    Аме че от доста време се води война срещу Русия и само слепите не виждат.Липсва само един елемент от пълноценната война -стрелбата!А стрелба засега няма ,според мен,защото американците все още мислят кой трябва да гръмне пръв!
  • 90 Turbo

    7 0 Отговор
    изперкалия джо, май втечни нещо в изсвирясалата си тиква, та отби разходщката на двата круизни кораба (нямат налични памперси) и се ограничи до безсмислено размахване на пръчица
  • 91 мародер

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Мдааа":

    Мислиш ли че наистина ще доживеят? И от вън също може да оживеят някой които със сигурност ще ги чакат за да си направят угощение!
  • 92 нннн

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "От заглавието Настръхнах!":

    Тия двамата - Байдън и Путин - да се разберат като мъже и да оставят народите на мира.
  • 93 Само че не могат!

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лейка":

    Не грабят ли от вън, техните търтеи ще умрат от глад! То и в самите САЩ само емигрантите мислят и работят.
  • 94 Сталин

    2 0 Отговор
    Външната политика на САЩ е много елемнтарна. Тя се ръководи от презумцията, че ние (американците от САЩ) сме най-силни в света, и ние ще диктуваме живота на всички останали народи. Така разсъждаваха и римляните, но после Римската империя се сгромолясва. Все пак Байдън мисли, че Русия е регионална държава като Италия или Испания, или Португалия... Да ама не. Руската Федерация е въоръжена с най-мощния ядрен потенциял. РФ е САМОДОСТАТЪЧНА държава, най-голямата по площ, с най-големи природни ресурси. Тя може да оцелее при всякакви санкции. Това й дава право да се опълчва на САШ, а от това управата в САШ още повече злобеят. Защото виждат, че нищо не могат да направят на РФ. Скърцат със зъби и злобеят. И настройват (и насъскват) всички подчинени и колониялно зависими държави да са против РФ, за се прикрият зад тях. Това ще продължава да се мултиплицира. Но от това няма полза никой. Рязко се вижда двата различни подхода - на Тръмп и на Байдън.
  • 95 mi6osp

    3 1 Отговор
    Нещо не си спомням някой, който да е обявил война на Русия и да яе спечелил...

    Коментиран от #96

  • 96 Ннн

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "mi6osp":

    Припомням :
    Кримска война 1853-1856
    Руско-японска война 1904-1905
    Първа световна война - пълна капитулация и разпад на руската империя
    Афганистан - поражение и слвдващ разпад на ссср въпрвки че не е обявена официално войната а беше като помощ към соц. партия на афганците
    Първата война в чечня
  • 97 Еххх

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "ХАН КРУМ":

    Колко мисъл трябва за да пишеш такива щуротии
    Виж окупираните от американците япония; германия и южна корея, колко са зле за разлика от освободените от руснаци венецуела, куба, северна корея или дори армения!
  • 98 urod

    0 0 Отговор
    Въведени са тежки санкции! Готвачът на Путин вече няма право да приготвя американски стек! Треперете!
  • 99 Булаир Фружин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русороб":

    А дали ако не беше Русия, нямаше да се казваш Мохамед (ако не се казваш така), че чак ми говориш за робство. Геополитиката е твърде голям залък за нас и трудно разбираме процесите ѝ. Ние трябва да си гледаме нас самите и толкова.
  • 100 БПФ

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ponti":

    Това за облигациите не го разбираш, никой не може "да си поиска парите" когато му скимне, защото облигациите си имат матуритет. Друга е играта там - тъй като почти никоя държава (ако не броим Русия и още няколко) не може да си ИЗПЛАТИ дълга при матуритетът на облигациите, то тя емитира нов дълг, т.е. нови облигации.
    А какво правим ако Китай в случая, ОТКАЖЕ да купи новите облигации и си поиска парите от изтеклите?

    За останалото си прав.