11 Май, 2021 13:00 3 495 21

Демагогията е трамплин за власт!

  • демагогия-
  • власт-
  • октомврийска революция

Легендата за „Октомврийската революция“ е създадена, за да се скрие същността на вземането на власт чрез преврат

Демагогията е трамплин за власт! - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво е „демагогия“? Користното използване на жаждата за справедливост. Нито повече, нито по-малко. В това отношение, най-големият пример за вземане на властта чрез демагогия е Ленин.

Легендата за „Октомврийската революция“ е създадена за да се скрие същността на вземането на власт чрез преврат. През 1917 година, руската армия е в окопите, някъде в централна Европа. С активната помощ на Германия, „Болшевиките“ са пренесени в нейния тил. Те превземат „Зимния дворец“ почти без съпротива.

Ленин обещава Хляб, Мир и Земя. Нито едно от тези обещания не е изпълнено. През ноември същата година се провеждат избори, на които „Болшевиките“ печелят само 25% от депутатските места. Няма по-голямо доказателство от факта, че от самото начало, те са малцинство, а не мнозинство. В последствие повече избори в Русия – няма.

За Ленин и неговите хора е ясно, че по демократичен път, никога няма да вземат властта. Гражданската война, която те започват е война срещу собствения им народ. Демагогията стига своя връх с лъжата, че „Съветите“ се управляват от „работници и селяни“! През цялото съществуване на Съветска Русия, нито един работник или селянин не участва във властта.

На 7 май БСП подтикна пенсионерите да протестират срещу новоизбрания парламент, който отказал да увеличи пенсиите. Освен, че е късно за една партия, която 11 години се преструва, че е опозиция, да си служи с мизерията на част от българите за да се върне на власт. Как е възможно в изстрадала България, именно днес за поред път да се премълчават причините поради които мнозинството от пенсионерите са принудени да работят?

По някакво нерегламентирано съгласие се замита отговорността на „Столетницата“ за разграбването на държавните активи. А има много да се каже. За сливането на „Групировките“ с новата икономическа Номенклатура, сплав която задушава частната инициатива. И вместо поне лъч на самокритика, БСП зове предизборно за вдигане на доходите. Не беше ли именно тази „Пенсионна демагогия“, която доведе на власт Валери Симеонов с неговия фронт за спасение?

Какъв е резултата на тази куха социална щедрост? Как се изрази благодарността към инициаторите? Най-шамаросани на последните избори са именно те, патриотите „изпълнили обещанията си!“ Три пъти пенсиите бяха вдигнати наистина. От 180 лева, те достигнаха 350лв! Ама, ще кажат бенефициентите, получили увеличението.

Едно голямо Ама, защото цените на тока и храните изядоха увеличението. Икономиката има закони, които не се хранят с обещания. Синът на Корнелия Нинова би могъл само с един телефонен разговор от Америка, да ѝ подскаже, че парите не се рисуват, а се изработват. Че понастоящем, със замиращата си икономика, да се вдигат пенсиите в неговата родина е чиста демагогия.

На фронта на предизборното зарибяване, Нинова бе буквално прегазена от Мая Манолова. Кюстендилският локомотив заглуши „Мораториума“ на БСП. „Комисията за ревизия“, или комисията за „Кирливите ризи“ на Борисов, е зрелище достъпно за всички възрастови групи. Не е нужно да си с висше образование, за да погледнеш с любопитство, чия жена е разкършила снага в Монако.

Този сериал, може да продължи със Служебното правителство, защото едва ли ще се намерят смелчаги, които да го спрат. Манолова ще показва добре подбрани свидетели за „Кухи сделки“, за европейски субсидии похарчени за пилета и спекулативно надути на борсата акции. Всичко това е може би вярно и задоволително, ако призованите от Комисията си тръгваха с белезници. Но нито Мая е Вишински, нито сме в Тоталитарна система. Като председател на въпросната комисия Манолова има право да задава въпроси, но като равнопоставен гражданин на всички останали, тя е длъжна и да отговаря.

По същество – работата на комисията има ли дневен ред? Корупцията, която е предмет на разискванията, за кой период от прехода се отнася. Само за правителството на Борисов или на предшествениците му? Има ли давност за корупционния преход? Социалният министър от БСП например – Емилия Масларова, пазаруваше редовно в Монако.

С чии пари? Светослав Илчовски разобличава Иван Ангелов – Пилето, за корупционна връзка с Борисов, защото играел карти с него. В полузаглъхналата „Яхтената афера“, финансовият министър Милен Велчев също играеше карти в Монако, но с Иван Тодоров – Доктора. Понастоящем парламентът не е гласувал - къде започват и къде свършват правомощията на Комисията. Мая Манолова с нейната инициатива спря реформата на Съдебната система.

Архивите пращят от недовършени разследвания на Никола Филчев, Борис Велчев, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Кое е по-важно за българското общество – аферата „Мишо Бирата“ или „Суджук гейт“? Далаверата с „Фурмите“ или топлата връзка между Митьо Очите и Бенчо Бенчев?

Мая Манолова знае отлично, че колкото и шум да вдига, нейните разкрития няма да стигнат до съда. А и да стигнат, вероятно ще потънат в забрава, защото настоящото законодателство, с настоящата Съдебна система закопчава само крадци на кокошки.

Владимир Илич Ленин измисли институцията „Другарски съд“, за да превъзпита гражданите отклонили се от правия път. Това е зрелището което се разиграва днес пред Комисията. То няма нищо общо с "Правова държава". Светослав Илчовски казал "ДА", Миню Стайков казал "НЕ" и Мая Манолова си прави безплатна предизборна кампания.

Демагогията е послужила за трамплин на Ленин.
В началото на миналия век обаче вероятно е имало хора, които са мислели, че доматите се ядат с колците...


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глобалисти атлантисти

    10 14 Отговор
    "ако една нация няма религиозна мотивация и липсва религиозна идентичност, структурата на тази нация ще се разпадне и тази нация в социалната рамка ще се разпадне отвътре, религиозният фактор е основният фактор, който позволява на една нация да се справи с трудностите, нито един фактор не може да повлияе така както религията влияе при приемането на жертви и справянето с всяка трудност. най-голямото предателство на обществото е това, определена група хора да иска да отслаби и направи по-малко важна ролята на религиозния фактор в нашето общество" Генреал Солеймани.
  • 2 ИСТИНАТА

    11 12 Отговор
    Какво е дамагогия?
    Слушай комуниста Борисов и не питай!

    Още лъска МОЧА, нали?
    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

    Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.


    Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт
    на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
    (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето
    от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.


    Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
    1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
    2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
    3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
    4. моралния и икономическия упадък на държавата;
    5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
    6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
    7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
    8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
    9. зло

    Коментиран от #6

  • 3 хари

    18 9 Отговор
    Октомврийския преврат на евреите болшевики донесе милиони жертви на човечеството. Най-големите убийци са евреите Ленин и Троцки!
  • 4 ИСТИНАТА

    15 14 Отговор
    Легендата за 9-ти септември също!

    Защо комунистите изгориха архивите си в Партийният Дом?
    Защо комунистът Борисов направи Народно събрание от Партийния дом?

    По документи , към 9.9.1944г.
    членовете на БКП са беле само 2 500!!!
    Повечето от тях за били платени терористи на Кремъл!
    Като поета, платен терорист Никола Вапцаров

    Коментиран от #21

  • 5 Пучо Капучо

    25 5 Отговор
    Демагогия е да си мутра, докопала власт. И след това се правиш на политик, с цел гепане.
  • 6 ПУТА МАРА

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНАТА":

    О ДЕМАГОЗИ ОТ ФАКТИ И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ ,ПРЕДСТАВЯТЕ СЕ ЗА СПАВЕДЛИВИ А МАСОВО ТРИЕТЕ. РАЗБОЙКО И ТОЙ ТАКА СЕ ДОКОПА ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ - ИЗЛЪГА НАГЛО НАРОДА , ЧЕ ЩЕ ВКАРА В ЗАТВОРА ВСИЧКИ КРАДЦИ НА ПРЕХОДА А ТОЙ САМИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ. СЕГА МАВЗОЛЕЙ ЛИ ДА СТРОИМ ЗА РАЗБОЙКО БОРИСОВ??? ЗАТВОР ЗА БОЙКОШЕНКО ИСКА НАРОДА!
  • 7 Сандо

    22 4 Отговор
    Чеков,голяма глупост си написал.А ако това са ти знанията за Ленин и Октомврийската революция,по-добре е вместо да пишеш,да прочетеш нещо за да попълниш празнотите в знанията си.Но явно и при теб възрастта си е взела своето.Или просто си заел място сред политкоректните,че дори и на стари години човек има нужда да изкара нещо допълнително,а старото знае кое се харчи в наше време.

    Коментиран от #18

  • 8 Миризлив пор

    9 8 Отговор
    Добре сте ги описали, ама е добре и за "отровното трио" да споменете някой ред де, ще се обидят хората.
  • 9 Пълна

    19 4 Отговор
    ... глупост!!! Авторът не познава историята на ВОСР, а сравнението с днешните събития е направо смехотворно!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Гал

    16 4 Отговор
    Чеков,поредната вездесъща и всичко знаеща Пишурка. Много разбирачи,а сме на дъното.
  • 11 Редактор

    15 3 Отговор
    Много правописни грешки бе, Божко. Какъв писател си, като не владееш българския език?! За историята да не говорим - явно си само на русофобски и антикомунистически опорки. Ленин бил измислил другарския съд - през 1961 г. А засрами се малко и си проверявай логореята.
  • 12 НакраДко

    15 4 Отговор
    Я го Чуков-а защо не споменава като уж е запознат,че точно от болшевиките тръгват много от днешните социални придобивки...например..-8 часовият работен ден,платената отпуска,платеното майченство,безплатното жилище за работниците и т.н....Разбира се,че има грешки и при болшевиките-както и в днешната демокрация---но да пищиш,че видиш ли са били по-черни от дявола си е просто деб..зъмммм....
  • 13 Бля, бля на аФторчето...

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пълна":

    И нито дума за гаргамелските приватизации.....
    След всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........
    „На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.
    Сменяме ги като във филма с Тодор Колев – роднина - милиционер, роднина – милиционер.
    Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича.
    Интересно наблюдение....
    Следва БСП“
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Закономерност

    10 0 Отговор
    Дa ce търcят aнaлoгии и cъпocтaвят бoлшeвикитe cъc ceгaшнитe прoтecти cрeщу Бoкo e нелепо. Тo aкo днec имaшe бoлшeвики цялaтa ГEРБ щeшe oтдaвнa дa я няма яко дим. Друг e въпрoca,чe нитo aнглийcкaтa,нитo фрeнcкитe рeвoлюции,кaктo и руcкитe рeвoлюции ca извършeни oт мнoзинcтвoтo. Рeвoлюциитe ги прaвят oтнocитeлнo мaлки,нo нaдъхaни и cплoтeни мaлцинcтвa кoитo знaят кaквo иcкaт,тoecт имaт зaявeнa и прoпaгaндирaнa прoгрaмa.Рeвoлюциитe ги вдъхнoвявят и ръкoвoдят coциaлни инжeнeри. В Руcия тия инжeнeри бяхa инфилтрирaни във вcички рeвoлюциoнни пaртии - в бoлшeвишкaтa бяхa мeжду 90 и 95% oт виcшия cъcтaв.Фрeнcкитe лoзунги бяхa "cвoбoдa,рaвeнcтвo брaтcтвo" и нe ce изпълнихa. ВOCР oбяви дeкрeти "зa мирa,зeмятa,рaбoтничecкия кoнтрoл...." Изпълнихa дeкрeтa зa мирa и тo дocтa труднo зaщoтo трoцкиcтитe вce нaпирaхa зa cвeтoвнa рeвoлюция.Дeкрeтът зa зeмятa и рaбoтничecкия кoнтрoл в прeдприятиятa бързo бяхa яхнaти oт бoлшeвикитe,пocтaвeни пoд тeхeн кoнтрoл и пo cъщecтвo нeизпълнeни и тoтaлнo пoдмeмeни oщe в хoдa нa Грaждaнcкaтa вoйнa. Трoцкиcтът Тухaчeвcки пoтушaвaшe ceлcкитe въcтaния c химичecкo oръжиe. Вoeннитe мoряци oт Крoнщaт,ocнoвни учacтници в cъбитиятa в Пeтeрбург бяхa бeзмилocтнo избити щoм ce прoтивoпocтaвихa нa нoвaтa влacт.Кaктo при вcякa рeвoлюция рeвoлюциoнeритe ce хвaнaхa гушa зa гушa eдни cрeщу други във врeмeнни кoлaбoрaции- eceри,мeншeвики,бoлшeвики,aнaрхиcти,либeрaли.Нaкрaя Cтaлин им нaби кaнчeтo нa вcички в тoвa чиcлo и нa coциaлнитe инжeнeри т.e. пoлo
  • 17 Сър Пичук

    4 7 Отговор
    Много добра статия.
    Браво!
    За съжаление не всички я разбират...

    Коментиран от #20

  • 18 Винету

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Верно, забравил е човека да спомене за ‘мъжката ‘ любов между Троцки и Ленин. А ти знаеш ли че след смъртта на Ленин има създаден институт за ‘Изследване на мозъка на Вожда’?
    Прочети, има много интересни неща за мумията...
  • 19 колибар

    7 1 Отговор
    Божко, чадо тИ проче ле к'во си написал? Кат га не! Ех тие демократе и чалгаре!?!? Них ги дигаш донебо! Ма народо ней луд - они се изедоа ручуко и са па ке свираа по сватби и ке рипаа по плажеве.
  • 20 веселяк

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сър Пичук":

    Е, то само тъквиз кат теб, хептен ентелегентни могат да вдяват от простотии!
  • 21 Хихата

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Абе пич(ка), откъде го измъдри това за Никола Вапцаров? Всъщност поетът е бил набеден за комунист (за което е разстелян), а после комунистическият режим раздухва тази лъжа за да си присвои и този велик български хуманист. Историята можеш да я чуеш в къщата-музей на Никола Вапцаров в Банско.