Last news in Fakti

1 Юни, 2021 13:00 7 944 141

COVID-19: Ваксинацията в България е пред провал

  • ваксина-
  • българия-
  • коронавирус

По-фундаменталната причина за малкия брой ваксинации обаче е в това, че българите са най-консервативните, най-наивните, най-недоверчивите, най-слабо образованите, най-податливите на фалшиви новини, най-безотговорните или обобщено - най-задръстените граждани на Европейския съюз

COVID-19: Ваксинацията в България е пред провал - 1
Снимка: БГНЕС

Както прогнозирах, ваксинацията срещу коронавируса в България вече не е медицински и логистичен, а социално-психологически проблем. Вече има достатъчно ваксини, но броят на поставените дози за ден стига връхна точка на 13 май и от тогава постоянно намалява. До сега напълно ваксинирани са 7,8% от българите, а частично - още 3,6%. Или общо с поне една доза - 11,4%. В повечето страни от ЕС този процент е около и над 40. Моята прогноза е, че България никога няма да достигне дори и нивото от една трета ваксинирани граждани. Това коментира във "Фейсбук" Пламен Димитров Петров.

Първата причина за този провал е почти пълната липса на рекламна и маркетингова кампания за ваксините. В Ню Йорк, например разиграват лотария сред ваксинираните тийнейджъри и на 50 от тях им плащат пълната 4-годишна такса за колеж. А на ваксинираните в мобилни пунктове дават безплатна седмична карта за метро. А в България има само някакви кратки рекламни послания по БНТ и поток от фалшиви новини от анонимни сайтове тип "помийни ями" и във Фейсбук.

COVID-19: Ваксинацията в България е пред провал

По-фундаменталната причина за малкия брой ваксинации обаче е в това, че българите са най-консервативните, най-наивните, най-недоверчивите, най-слабо образованите, най-податливите на фалшиви новини, най-безотговорните или обобщено - най-задръстените граждани на Европейския съюз.

Някои мислят, че темпът на ваксинация в България ще се ускори по чисто прагматични причини - необходимостта от безпрепятствено пътуване в чужбина. Според мен това не е точно така - поне половината българи никога не са ходили в чужбина през последните десетина години и нямат намерение да го правят.

Въвеждането на задължителна ваксинация не е възможно, а от правителството не можем да очакваме чудеса по отношение на рекламната кампания, така че единствената малка стъпка, която може да се направи, е поне неваксинираните да си плащат болничното лечение от коронавирус. Но не вярвам и това да се случи - все пак политиците се нуждаят от гласове, а неваксинираните избиратели са повече от ваксинираните.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най простия си

    105 15 Отговор
    Доскоро вожда ни беше Тиква :)
  • 2 Корупция

    148 7 Отговор
    Право на избор е това........

    Коментиран от #120

  • 3 Не е така

    57 16 Отговор
    Не внесохте правилните игли
  • 4 ...

    142 15 Отговор
    Поеми и моята ваксина ПЛАМЕНЧО !
  • 5 др Гей Билтс

    176 20 Отговор
    Казах ви още отдавна, че цифрите, които ви сервират са Пунатамара. Българинът е един от малкото държавотврони народи останал още с акъла си след 33г геноцид. Аз съм горд с народа си и ще пребъдем.

    Коментиран от #131

  • 6 Тролил 1ви

    131 14 Отговор
    На този можем да му дадем ново име - Пен/делвайс Ду/педа/вец Пен/Делвайсов.
    Заврете си химическо-биологичните бъркочи там дето слънце не грее.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 др Гей Билтс

    127 19 Отговор
    Скапаната ваксинационна кампания удивително съвпада с вълните на Ковида. Всеки преболедувал има имунитет до живот, не давайте да ви манипулират.

    Коментиран от #73

  • 9 Там да се търсят

    7 17 Отговор
    И останалите неудачи.
  • 10 Какъв експерт??

    115 8 Отговор
    Г-на в каква област е експерт, освен в очевидната по обиди?!?!
  • 11 Адолф

    89 7 Отговор
    Хайде да не драматизираме. Починете си малко. Идете на море, планина, кръчма. Стига с тая психза ....
  • 12 гост

    132 16 Отговор
    Българите са беден , но УМЕН народ !

    Коментиран от #20

  • 13 Коментара

    27 108 Отговор
    Жалка картинка сме за съжаление...само като погледне човек коментарите е достатъчно да си направи ясна картина. После пак някой друг ще е виновен...нали така?!

    Коментиран от #18, #31, #88

  • 14 мислещ

    92 7 Отговор
    НЕ вярват, защото са НАИВНИ? Е надминахте и Оруел по идеи за безумна пропаганда.
  • 15 какъв е този глупак

    88 11 Отговор
    Да си позволява да ни опредеря като-необразованите и т.н. Той не е бъргарин ли? Не е част от нашето общество ли? Ива се за нещо повече ли? Напротив, той също спада към изброените и по неговата логика мисли че набързо скалъпени ваксини са решение на предимно политическия и икономически проблем ковид 19.

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЗАПОВЕД

    64 10 Отговор
    От утре 2 юни всички граждани под строй на ваксиниране. Ще получат спешно първа и втора доза едновременно. Заразата си отива, от ваксините няма да има вече нужда, а печалбите ни ще се сринат.
  • 18 Счупи тъпомера

    70 5 Отговор

    До коментар #13 от "Коментара":

    Подарявам ти моята ваксина.
  • 19 dfu

    85 7 Отговор
    Да, един път да е добра новината, че сме на последно място. :) А тоя отдалече си личи, че е поредната ковидоваксърска подлога. Интересно дали и той го прави за без пари, като бай Шиле?
  • 20 честен ционист

    41 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Чак пък умен, бих казал жилав и препатил.

    Коментиран от #23

  • 21 sldkfjlsfkj

    50 8 Отговор
    Още миналата гадина беше ясно за "настроението" и ваксинирането. Защо трябваше да се поръчват толкова ваксини? Кому са нужни! Половината българи 50% някак си преболедува короната. Е някои си отидоха. И сега, въпреки че сме го изкарали това гадно нещо, натиск да се ваксинираме. През м. Септември - Октомври реално ще мислим за ваксиниране. Но до тогава ще е така.

    Коментиран от #80

  • 22 Счупи тъпомера

    30 2 Отговор

    До коментар #16 от "321":

    Ама, че хубаво му го рекна, направо ми го взе от клавиатурата. :)
  • 23 гост

    15 2 Отговор

    До коментар #20 от "честен ционист":

    Така да е ! Но аз говоря за истинските българи , знаещи и можещи , а не за ....!

    Коментиран от #24

  • 24 Варненец

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Кажи го направо, не за патладжанения електорат, нали? :)
  • 25 какъв е този глупак

    70 4 Отговор
    Аз нямам намерение да се ваксинирам и нямам против да си плащам лечението от ковид( не че държавата ми помогна нещо особенно миналото лято, даже тест не искаха да ми направят), но при условие, че ваксинираните си плащат сами лечението при усложнения и странични ефекти. Те затова производителите те карат да подпишеш че нямаш претенции към тях при усложнения.
  • 26 Я секи ден

    19 2 Отговор
    Се ваксинирам ве
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 324

    57 4 Отговор

    До коментар #15 от "какъв е този глупак":

    Явно хич не е образован, след като може да призовава за ваксинация, която не знаеш до какво ще доведе.

    Коментиран от #39

  • 29 Doni Brasko

    69 3 Отговор
    Нека да кажем, че ние сме държавата с най- скъпи тестове. Това означава и с най- малко доказан брой болни. Всички около мен го изкарахме и само един е с тест. Е аз след като съм го изкарал почти безсимптомно, но не съм регистриран никъде, защо да се ваксинирам? Никой не иска да признае, че в България, повечето хора го изкараха този грип, но поради некадърността и алчността на управляващите никой не може да каже реалната ситуация.
  • 30 боко ПКП

    42 2 Отговор
    Провалена е цялата държава, след ГЕРБ и потоп и пак се натискат за власт. Време е да се забранят партиите и за 30 години кой какво е правил в затвора!
  • 31 абе умник

    48 3 Отговор

    До коментар #13 от "Коментара":

    А след време, ако започнат да изкачат дългосрочните ефекти от тези ваксини, непремининали тестове, кой ще ви бъде виновен на вас, ваксинираните?! Пак някой друг, нали така. Е защо и сега да не е виновен някой друг.
  • 32 Четейки

    6 59 Отговор
    коментарите, се убеждавам, че авторът е бил прав! Българите са много прости тиквеници.

    Коментиран от #36

  • 33 Blackthorn

    63 4 Отговор
    "Ваксинацията в България е пред провал"

    Слава тебе Боже!!!
  • 34 провинциалист

    42 4 Отговор
    Пламен Димитров Петров да си вземе писанията, да ги сгъне прилежно и прибере някъде, където слънце не огрява. След това да преведе за широката публика този лесно намираем цитат от гугъл: Bulgarians rank second among the most intelligent peoples in the world, overtaken only by the Israelis, shows data of the country's office of Mensa, the organization established to identify and foster human intelligence for the benefit of humanity

    Коментиран от #40, #41

  • 35 дебил гейтс

    58 4 Отговор
    Ако ще и най-големите глупаци на земята да ни изкарват подобни пишман експерти, поне веднъж няма да сбъркаме и това ще се окаже в наша полза!
    Пукайте се от яд глобалфашисти, България и българите няма да изчезнат толкова лесно колкото ви се иска!!!
  • 36 А ти

    18 1 Отговор

    До коментар #32 от "Четейки":

    от къде знаеш български? -)))
  • 37 2121

    30 5 Отговор
    Така ,ще е докато не се внесе руска ваксина.Има три.Работи се за четвърта ваксина.ЗАБЛУДАТА ,ЧЕ ВНЕСЕНИТЕ ВАКСИНИ,СА ПРАВИЛНИТЕ, НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА.ПРОЧЕТЕТЕ,ЧУЖДИ СЪОБЩЕНИЯ ,ОТ СМЪРТНИ СЛУЧАИ ДО УСЛОЖНЕНИЯ И НАКРАЯ ПАК СМЪРТ.ВСИЧКО ,ТОВА ГО ПИШЕ В ЧУЖДАТА ПРЕСА.В БЪЛГАРИЯ ИМА ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ.ВСИЧКИ МОДЕРАТОРИ ИЗТРИВАХА/може и сега да изтрият ,това което пиша/ СЪОБЩЕНИЯ ЗА КНИГАТА НА ДВАМАТА ПРОФЕСОРИ -Д-РКАРИНА РАЙС и д-р Сухарит Бхакди-"КОРОНА! Фалшива Тревога! Цифри, данни и предпоставки;изд.ДИЛОК,2020 г.,превод Георги Кайтазов.Всичко за сем. CORONAVIRIDEAE е написано, за ползата или не от ваксините също.Книгата е за специалисти -вирусолози и микробиолози.Може да се чете и от не специалисти.Българите се държат нарочно в неведение, а не защото са глупави, необразовани и наивни.Българите ,които четат, знаят дали да се ваксинират или
    не.Има противопоказания,има странични ефекти,има алергии/могат да умрат от алергична реакция/,има късно проявени странични ефекти.Това разяснение е забранено за Българите.Нищо чудно че няма да се ваксинират.Внесете безвредната СПУТНК V.Тогава ,някои ,по желание ще се ваксинират.Не насилвайте хората.
  • 38 асдасд

    28 0 Отговор
    Подзаглавието ви кърти.
    Минавате в банлистата ми.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Варненец

    14 3 Отговор

    До коментар #34 от "провинциалист":

    Точно и на място, поздравления.
  • 41 Е като

    18 6 Отговор

    До коментар #34 от "провинциалист":

    сме толкова интелигентни, защо територията ни е кенеф? Защо ядем боклуците на света, защо, защо...?

    Коментиран от #44, #45

  • 42 дежа вю

    47 2 Отговор
    Истерията с ковид ми напомня на истерията по истанбулската конвенция - тогава пак се спореше за смисъла и съдържанието, а отзад прозираха интересите на разни НПО лапачи, които точеха лиги по милионите за социални дейности и т.н. Сега работат е същата, някой ще лапне едни комисионни и е обещал процент на безгръбначни глашатаи, като този!
  • 43 СДС ваксиниран

    8 58 Отговор
    скоро като въведат общежитията за неваксинраините ганьопитеци ще е най-забавно. ще ги целим с яйца през оградите и ще ги гледаме с отвращение как може да са толкова изостанали от нас умните хора хахха :) а ние ще си пътуваме безгрижно по света докато ганьопитека ще е в резервата докато не изчезне (дай боже скоро) напълно хаха

    Коментиран от #50, #52, #68, #139

  • 44 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "Е като":

    Защото нямаме избор !

    Коментиран от #65

  • 45 провинциалист

    11 6 Отговор

    До коментар #41 от "Е като":

    Защото от 44-та насам и за неясно колко напред коренното население е със статут на природен ресурс.
  • 46 Слава Богу,

    34 5 Отговор
    че българинът не е наведена, готова на всякакви експерименти овца.
  • 47 прозрял

    48 5 Отговор
    С риск да ме затворят в лагер или в лудница / скоро и това ще започнат да правятс инакомислещите/ :
    В никакъв случай не позволядайте да ви манипулират , тестват, инжектират с неясни вещества и заливат с пропаганда. Ей богу задвижи се цялата пропагандна машина да ви залива от сутрин до вечер по всички всевъзможни канали да се ваксЕФТАНАЗИРАТЕ. И тъпите говеда юруш , давай. Абе малоумници такива, толкова ли не проумявате , че Вашия живот като консуматори/ потребители е стока, както и когато вече не сте нужни тази стока се бракува и унищожава. ОБЯВИХА ГО ОФИЦИАЛНО - НОВ СВЕТОВЕН РЕД, Нов икономически модел, Големия рестарт. ТЕ ВИ ГО КАЗВАТ В ПРАВ ТЕКСТ!!! Задайте си логичния въпрос защо се започва със 60+ год .... и колко милиарди, трилиони евро ще бъдат спестени от пенсии, социални помощи и медицински разходи. Пари , които ги няма в реално обръщение и няма от къде да бъдат извадени. Държавата НИКОГА в човешката история не я е интересувал електората, гражданите и човешките права. НИКОГА. Това е само на хартия. реалността е друга. Вие сте само непотребна биологична маса,до скоро само консумираща, която колкото по бързо бъде ликвидирана толкова по добре. Лошото, е че образовани хора не го прозряват и асимират. Света днес е като мишки в аквариум, ...
  • 48 Автора

    52 3 Отговор
    Пропускаш ,че българите са най- прозорливи.
    Виждат отвъд това което което се дава по медиите.
    След като си лъган десетилетия,няма как да се довериш на някого,ей така .
    Нищо не се прави за доброто на човека, всичко са тънки сметки и задкулисие.
    Така ,че по полека с изводите, лековерните да се бодът.
  • 49 Счупи тъпомера

    45 2 Отговор
    Пламенчо, ти още в подзаглавието си противоречиш, бе мамин сладък.
    Били сме най-наивните и най-недоверчивите, написал си ги едно след друго.
    Чувал ли си за антоним?
  • 50 СДС ДС

    29 2 Отговор

    До коментар #43 от "СДС ваксиниран":

    Вие СДС-ваксинираните (корумпираните) дето сте крали преди и пращите от пари и сега си пътувате безгрижно по света, а ние и сега сме си по кафезите да ви пълним търбусите. Такъв е светът!
  • 51 1234

    38 3 Отговор
    Пътуването ще бъде невъзможно за неваксинирани. Това го загатнаха още миналата година и вече се прилага. На там духа вятъра. Манипулацията е жестока. Страничните ефекти и от 4те препарата ще е видима съвсем скоро. Един по един ще започнат да дават фира....
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 О. Ч. З

    16 0 Отговор
    А решете вече кво да пишете до ония де хората се редеха на опашки днес се оказва че няма никой. А при нас кога ще пуснете лотарията всеки трети ще оцелее след ваксината и ще е без някъв страничен ефект ако не при него то и при следващото поколение
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 3333

    18 4 Отговор
    Давам хилядарка на всеки пасран ваксър, който изкара повече от мен на iq тест.

    Коментиран от #59, #89

  • 56 Хахаха

    18 2 Отговор
    Ако внесат Спутник другите ваксини ще са аут.
    Освен това, когато ще видят резултатите след време, със сигурност, Спутник ще е номер 1. Кой ще го допусне? Нали ще противоречи на ,, правилнити" евро ценности.

    Коментиран от #57, #61

  • 57 Счупи тъпомера

    19 2 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    А, които не искат никаква ваксина?
  • 58 abg

    18 2 Отговор
    Тоя пък съсел кой е ?
  • 59 О. Ч. З

    2 14 Отговор

    До коментар #55 от "3333":

    Аз съм навит но първо даваш парите и казваш къде ще ме чакаш. От пари никой не бяга

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 О. Ч. З

    9 3 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    Не е демократично да се внася нещо от не демократична държава за това се внасят 5 или повече продукта от един вид със еднакви съставки да си избираме от тях

    Коментиран от #63

  • 62 Тото

    17 2 Отговор
    Аз го изкарах, по последни проучвания няма нужда да се ваксинирвам поне 5 години. Тъй че дуайте.
  • 63 Счупи тъпомера

    7 1 Отговор

    До коментар #61 от "О. Ч. З":

    Брей, ти да видиш, не било демократично, а веригата магазини Березка, да не би да предлага американски продукти?

    Коментиран от #72, #107

  • 64 Масон

    14 1 Отговор

    До коментар #59 от "О. Ч. З":

    И защо да ти дава първо парите бе, ръб!? Да не си изкарал повече IQ от него предварително ?? Дисквалифициран си от състезанието защото дори не осъзнаваш идеята на думата Облог! Къде си тръгнал интелект да мериш , отпадък ?

    Коментиран от #67

  • 65 имаш избор

    7 5 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Нико не те принуждава да купуваш некачествета храна в огромни количества и да пиеш боклуците на кока кола и т.н. Който търси, намира, готви си и така.
  • 66 Проклятието да си бълхaрин

    22 0 Отговор
    Поредният "експерт"...За повече от година ковид простотии с хиляди болни на ден вече цяла БълXария трябваше да го е изкарала това фалшиво вирусче!!!Много загрижени го раздават за здравето на хората а провеждат геноцид над пенсионерите давайки им мизерни пенсии от по стотина евро...
  • 67 О. Ч. З

    0 9 Отговор

    До коментар #64 от "Масон":

    Ми падни стани ако ми беше дал парите значи съм по умен от него
    Аз щях да си имам пари а той да си ме чака
  • 68 Без тези

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "СДС ваксиниран":

    Ти да не си ваксинираш, че говориш глупост.
  • 69 nklk

    28 0 Отговор
    Всеки месец ми отдържат около 400лв. разни осигуровки. За това ако се наложи ще ме лекувате. Това с плащането на ковида можете да си го заврете някъде.

    Коментиран от #76, #82

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 О. Ч. З

    16 0 Отговор

    До коментар #63 от "Счупи тъпомера":

    Китайски ваксини видял ли си по Европа да се предлагат само американски и европейски компании се бутат на преден план. Ако сега тия наще решат да внесат някаква друга ваксина така ще ревнат другите че чак на луната ще ни разберат
  • 73 Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "др Гей Билтс":

    Тия, пък които не са успели да го преборят нямат никакви нужди!:) Най-малкото от имунитет!:)
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 бтв

    0 9 Отговор
    гавазова каза да си ваксинирате дечицата
  • 76 Арменският поп

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "nklk":

    Ще ти платим лечението, ако искаме!:) Оплачи се на СЗО!:)
  • 77 ха ха ха

    21 1 Отговор
    Значи, кой каквото иска да ми разправя, българите са най-умните хора на земята!

    Винаги знаят кога се опитват да им го нанижат и винаги харчат повече отколкото изкарват! 😁
  • 78 Мнение

    31 2 Отговор
    Пламен Димитров Петров: експерт?????
    По какво си експерт бе Пламенчо?! По надупване към правилните началници ли???!!!
    Да критикуваш и обиждаш сънародниците си по този долен начин, че не са се съгласили да им бият експериментално вещество, което е създадено за няколко месеца и за което производителя НЕ носи отговорност при странични ефекти, е все едно да критикуваш хората, че не щат да се качат на определен тип асансьори, при които 1 на 1000 е с паянтов под на кабината!!!
    Такива мекеренца като теб сте ясни отдалеч, че някой ви спонсорира за да дрънкате тези глупости!!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 уфф

    1 22 Отговор

    До коментар #21 от "sldkfjlsfkj":

    Да, сега като ти вкарат туристи новия щам и тръгне нагоре през лятото заразата, друга песен ще запееш, като не искате ваксини, да затваряме границите и никой да не излиза и влиза, само стоки и представителни лица.

    Коментиран от #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 хаха

    8 5 Отговор

    До коментар #69 от "nklk":

    Вярвай си. Моли се да не стигнеш до болница, че много излязоха от там с краката напред. По-добре си помогни сам, да не стигаш до болница.

    Коментиран от #91

  • 83 СЕВЕРОЗАПАДА

    2 2 Отговор
    Да, бе вожда би тиква, а ти си много умен та чак пращиш от акъл.
  • 84 уви

    1 15 Отговор
    Коментарите на повечето доказват твърденията в статията.
  • 85 Счупи тъпомера

    13 0 Отговор

    До коментар #80 от "уфф":

    Още един психясал, хайде живей си живота бе, какво само болести гледаш.
  • 86 Счупи тъпомера

    21 2 Отговор

    До коментар #79 от "Боднат":

    Много боднати умряха, точно от бодването.

    Коментиран от #92

  • 87 Чужденец

    24 1 Отговор
    Браво българи. Най- мислещите със собствените си глави. Най- неподатливи на ковид пропагандата. Вие ще се запазите като нация и народ!

    Коментиран от #97

  • 88 Капитана

    4 22 Отговор

    До коментар #13 от "Коментара":

    Не се хаби, няма смисъл. Познавам хора дето от 20 години не са излизали повече от три пъти от Люлин, да не говорим за чужбина, за родители на познат говоря. И пак след почти месец в болницата не искат да им уври кратуната, Ганьо се запъва като магаре на лед и това е. Като навремето ваксините против шарка дето щели на децата да поникнат рога. Заради такива прези 3 години в Германия имаше смъртен случай на млад човек който не е имал ваксина ММР, който пътува по света е информиран. Давайте с минусите

    Коментиран от #94, #96, #108

  • 89 Граматик

    0 4 Отговор

    До коментар #55 от "3333":

    Че ти не владееш граматически български език! Какво IQ?! :)
  • 90 Уса

    19 0 Отговор
    Пламен м.айн.ата ти нешасник.Знаеш ли,че българчетата пристигайки в САЩ прескачат с 2 класа в училище?Няма как да знаеш,защото си тулуп.Политиците и техните лизачи не познават българина,защото не са българи и не спират да бълват простотии от всякакъв род срещу най-коравата и психичноустойчива нация на планетата.Да за останалите ужким образовани и напреднали ние сме трън в дебелите им газове,но благодарение на тях сме поробвани,мачкани,тровени и замърсявани.Гордея се че съм част от тоя народ за който американците казват,че сме високообразовани с дълга история и висока култура.Само простаците не биха се съгласили с това
  • 91 Санитар

    9 2 Отговор

    До коментар #82 от "хаха":

    Хората умират в болниците а не в гробищата.Няма болница без мъртъвци

    Коментиран от #93

  • 92 Боцнат

    2 15 Отговор

    До коментар #86 от "Счупи тъпомера":

    И аз това чакам!:) Искам да се самоубия!:) Обещаха ми че ще е бързо и безболезнено!:) Излъгаха!:) Втори месец чакам след втората игла и нищо ми няма!:) Измамници!:) Добре поне че не искат пари!:)

    Коментиран от #95

  • 93 Счупи тъпомера

    9 1 Отговор

    До коментар #91 от "Санитар":

    Е, някои умират и без да им помагат лекари.
  • 94 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #88 от "Капитана":

    И тея ли ваксини тогава бяха изцяло нова и нетествана технология, разработени за 4 месеца бре?
  • 95 Счупи тъпомера

    8 1 Отговор

    До коментар #92 от "Боцнат":

    Аааааааа, че то има лесно, с интелекта на боднат, ивеално си за скачане от високо, за давене не ставаш, главата ти няма да потъне.

    Коментиран от #98

  • 96 Оцелял

    0 10 Отговор

    До коментар #88 от "Капитана":

    Абе, не бяхме чак толкова прости! Редовно майка ми и баща ми си правиха ваксинации! На мен и брат ми също! Ние си ваксинирахме децата редовно! Глупостта нараства с неймоверни темпове! Жалко!

    Коментиран от #100

  • 97 rule

    0 11 Отговор

    До коментар #87 от "Чужденец":

    Няма да оцелее този народ! Нация никога не е имало!
  • 98 Боднат

    1 11 Отговор

    До коментар #95 от "Счупи тъпомера":

    Дано си спомниш, когато не можеш да си поемеш въздух, какво си писал!:) Не че има някакво значение!
  • 99 Счупи тъпомера

    15 0 Отговор
    Виж какво, писах, че съм се срещал с вируса, няколко пъти, бях в една стая със 7 души, които след 2 дни ги карантинираха, как да ти кажа, умрелите от страх са повече.

    Коментиран от #111

  • 100 Счупи тъпомера

    16 0 Отговор

    До коментар #96 от "Оцелял":

    Ваксинации, но не с ваксини, направени за няколко месеца и пуснати директно за експеримент, върху такива като теб. За онези ваксини подписваш ли информирано съгласие?
  • 101 Учуден

    19 0 Отговор
    Пламене, последно какви сме най-наивните или най-недоверчивите, не може и двете...и преди ли да си биеш ваксината ли си беше прост или е страничен ефект??? И друго - викаш неваксинираните да си плащат лечението, ами неваксинираните ако спрем да си плащаме здравните осигуровки ти ли ще ги поемеш бе каунь?

    Коментиран от #102

  • 102 Варненец

    7 1 Отговор

    До коментар #101 от "Учуден":

    Точно в десетката.
  • 103 Наблюдател

    19 1 Отговор
    Просто хората в България са предпазливи. Особенно като знаят че странични - вредни ефекти от ваксините за които не е имало време да се тестват може да се проявят след месеци дори години! Нали се сещате тогава вече няма да се намерят виновни!

    Коментиран от #113

  • 104 Жоре педала

    3 5 Отговор
    С втора ваксина съм и чакам да пукна.Нямам търпение .
  • 105 Жоре педала

    2 0 Отговор
    От кожените как само пищя . Ох охх
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 АНОНИМЕН

    3 5 Отговор

    До коментар #63 от "Счупи тъпомера":

    Веригата магазини Берьозка продава стоки с руско звучащи имена произведени в Германия! Ако много се вторачваш - може и от другаде, но нямат стоки от Русия! А аз направо съм изпаднал в триумене защо е така!?
  • 108 Капитане

    13 1 Отговор

    До коментар #88 от "Капитана":

    Ти като си много пътувал,и страшно информиран,не ни налагай твойте Норми,като единствено правилни! Българите са оцелявали през вековете,точно заради специфичната ни недоверчивост,здрав разум към непознатото.Това,че ти си от породата" Умрем от страх да не умрем" е твой проблем. Ти нали вече си " неуязвим" ,какво си тръгнал да ни внушаваш,кое е правилно,кое- не! И аз,и децата ни са ваксинирани.Но с ваксини произведени тук,в наши лаборатории и преминали десетилетия тестване.Но никога не съм подписвал ,като родител документ за" информирано съгласие". Точно за подобен случай " неинформираните" българи са казали: Гаранция- Франция. Но България плаща! "
    ,
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 ДжафДжаф

    9 1 Отговор
    Хвaщaш вируca, прeживявaш гo, cлeд кoeтo ти кaзвaт, чe имaш имунитe зa мaкcимум 1г. Прacкaт ти някaквa cвoлoч, в кoятo ce cъдържaт някaкви cи чacтици oт вируca и ce пoчвa 2г, 3г и прoчиe, мaкaр чe caмитe прoизвoдитeли нe ca нaяcнo и oбикнoвeннo oтгoвaрят в уcлoвнo нaклoнeниe! вeрoятнo 1г, вeрoятнo 2г....aйдe бe. Нaкрaя пaк cтaнa кaктo прeдлaгaшe Мaнгърa, caмo дeтo гo плюхa и ругaхa. Зaбaвихa, нo нe cпряхa рaзпрocтрaнeниeтo. A тo дoкaтo пoлучим вaкcинитe мaй пo-гoлямaтa чacт cмe ce имунизирaли дирeктнo c вируca. Aмa имaлo нoви щaмoвe! OК! Ниe щe чaкaмe нoвитe вaкcини, дeтo ca прoтив нoвитe щaмoвe.

    Коментиран от #112

  • 111 Пенчо

    0 6 Отговор

    До коментар #99 от "Счупи тъпомера":

    Още след първата среща би трябвало да имаш сериозен имунитет! Даже и да си се срещал с него след това едва ли би го почуствал!:) Това че си имал добър късмет е добре!:) Не всички имат добър късмет!:) А, ти по всяка вероятност си се срещал с Пена Общатата!:) Предаваните от нея заболявания сега се лекуват без проблем!:)

    Коментиран от #122

  • 112 Предсказател

    0 1 Отговор

    До коментар #110 от "ДжафДжаф":

    Чакай! Що, са дни, они са пред теб!:)
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Възмутен

    11 0 Отговор
    Пламенчооо народа ненавижда такива наглеци като теб, които го обиждат. Един говори за смяна на чипове, друг за матриала... вече се наслушахме на простотиите ви. Лежи си в умствената кочина и остави народа - той е мъдър. Между другото - аз съм ваксиниран, но това не ме прави по-голям от останалите!
  • 115 Тъй де!

    2 5 Отговор
    Колко пъти вече да пиша ,ама внимание нула!Върнете Божков,върнете му лотарията да напечата златните пирамиди,и след всяка игла подарък по едно талонче за търкане.Е тогава бугарино ке се утрепе да се ваксинира,че и повече от два игли ще иска!
  • 116 Вера

    12 2 Отговор
    Такива като автора са захлебили за да прокарват додена политика, без да мислят.Това е глобална политика.Ваксините са единствения начин чрез тях да се въздейства върху психиката на човека.Попитах експерт по лекарствените субстанции.И онемях като ми каза че, приемат съставките на ваксините по това което е приложено. Няма контрол върху състава на ваксините.Същото се отнася и за храната.Нивото е много ниско в днешната медицина.Няма любов и състрадание в тях. Е има исключения но те са единици.
  • 117 Скрий се бе

    12 2 Отговор
    тоя афтор наред ли е? иска страната ни дава пари за реклама на отрова.
    луд за връсване
  • 118 Най на най

    9 1 Отговор
    А този некадърен пуйчо/месир, автор на тази статийка с куцата логика е най-тъпия задник в този сайт. По-тъп е от афро-американски задник, който краде от разбития магазин на баща си.

    Използваните от тъпия задник определения за българите са взаимно изключващи се. Например, определението "най-наивните" е диаметрално противоположно на "най-недоверчивите"; "най-консервативните" е диаметрално противоположно на "най-податливите на фалшиви новини"....

    Както казва бременната г-жа Иванчева - тъпо парче (месирът).
  • 119 бай Даньо

    1 9 Отговор
    Добре е българите да разберат какво са "ca нaй-кoнceрвaтивнитe, нaй-нaивнитe, нaй-нeдoвeрчивитe, нaй-cлaбo oбрaзoвaнитe, нaй-пoдaтливитe нa фaлшиви нoвини, нaй-бeзoтгoвoрнитe или oбoбщeнo - нaй-зaдръcтeнитe грaждaни нa Eврoпeйcкия cъюз"

    Коментиран от #125

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 бай Даньо

    1 13 Отговор
    Ганчо е толкова тъп че чак вдлъбнат. Очевидно коронавируса ше си върви в България защото никога няма да се достигне до стаден имунитет дори когато света е забравил за него и ще има само отделни случай . Икономиките ще са тръгнали с 200 на всякъде . Нова причина да ни избягват инвестициите , туристи , културни събития ... и след тая врътка Ганчо с учудване ще разбере че пак е изостанал още . Колко чудно всеки подминава резервата на коронавируса!? Той интелекта е инструмент за оцеляване и примера идва към Ганчо.

    Коментиран от #124

  • 122 Счупи тъпомера

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "Пенчо":

    Срещал съм се служебно и с жена ти, не го хванах и от двете места. Е, от жена ти друго хванах.
  • 123 Гост

    1 0 Отговор
    А искаш ли бе петров да ти атрофира главата следствие на размазването и по авалта?
  • 124 Аре бе

    11 1 Отговор

    До коментар #121 от "бай Даньо":

    Ти в час ли си? Процентът на заразените с коронавирус падна под 2%. Болниците са празни

    Коментиран от #126

  • 125 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #119 от "бай Даньо":

    Отнася се само за една част на неграмотните или неизличимо болни от русофобия хора. Добре е, че това все още по малката част от населението тук.
  • 126 бай Даньо

    0 13 Отговор

    До коментар #124 от "Аре бе":

    Ще си говорим пак октомври когато света ще е забравил за тоя вирус как ще е в болниците в България след като сме докарали едва до 25% ваксинирани ... глупостта не е болест да я излекуваш. В България интелектуалното ниво на народ а вече толкова ниско че се наблюдават ефекти непознати за цивилизацията... Лафа е че от глупост не се умира но много се страда , но май не е вярно ! Резерват на простотията!

    Коментиран от #133

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Петко

    2 0 Отговор
    Очевидно българите не сме като овце да вървим след магарето.
    И по-кротко автора, защото не трябва да обиждате читателите.
    Това че нещо не ви харесва, не означава че българския народ ви е виновен. Възможно е грешката да е във вас. Помислихте ли по този въпрос?
  • 131 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "др Гей Билтс":

    Искаш да кажеш , лед 45 години геноцид. 1944- 1989. АМан от комунисти.

    Коментиран от #135

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Аре бе

    4 0 Отговор

    До коментар #126 от "бай Даньо":

    В твоя случай напълно важи приказката:
    Глупакът вика: вие сте глупаците

    Коментиран от #138

  • 134 Хихата

    4 0 Отговор
    Злобна пропаганда на мнооооого ниско ниво ... и с точно обратния ефект! Смятам, че дори колебаещите се, след прочитане на подобен бълвоч ще се откажат твърдо от ваксините. Ама като наемат тъпънари за списвачи, така ще е - вмвсто да изпишат вежди, ще избодат очи!
  • 135 Комунист

    4 1 Отговор

    До коментар #131 от "Иванов":

    Говориш глупости. Мощна социалистическа България 1944-1989-та година Народа я търси днес, но нея я няма. Хората бяха радостни и щастливи. Бедни нямаше. Работа имаше за всички. Народа беше сигурен в светлото бъдеще, което през 89-та година му бе отнето от превратажийската номенклатура. Хак да ви е сега, "светлото" капиталистическо бъдеще. Колошари, колкото искаш....
  • 136 кочо

    2 1 Отговор
    ваксинацията във БЪЛГАРИЯ СИ ВЪРВИ СЪВСЕМ НОРМАЛНО И СПОКОЙНО.НАПРЕЖЕНИЕ ПРЕДИЗВИКВАТ МЕДИИТЕ И ЖАДНИТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ТЯ Е ЖЕЛАТЕЛНА НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.БЪЛГАРИНА Е ОБРАЗОВАН ЗНАЕЩ И МОЖЕЩ.ВСЕ ОЩЕ СМЕ ЕДНА ОТ ЗДРАВИТЕ НАЦИИ.
  • 137 Гай Турий

    3 1 Отговор
    Писачът на тоя пасквил е пълен кретен. Платена марионетка на бялата мафия! Извадка от последните определения на българите, каквито той сам е изписал ["най-безотговорните или обобщено - най-задръстените граждани на Европейския съюз"]. Хората не вярват на ваксините, защото има твърде много неясни случаи на умрели хора заради ваксините. Също така от миналата пролет в статистиката на нашето здравно министерство се пласираше единствено една болест, единствена причинителка на смърт - корона вирус! Това е световна омерта и заговор на световните сатани срещу цялото човечество, които си играят с края на света и човечеството вабанк! Рогатите изроди, които въртят тая долна уйдурма се интересуват единствено от болестната си страст, колко повече да забогатеят. Дори самият патоген да се обръща и срещу самите тях и да ги катурка изненадващо.
    А като са толкова чисти тези ваксини, защо карат хората да декларират, че доброволно се ваксинират?! Защото гнидите и техните адвокати с харвардско образование ги интересува само това, да не ги съдят и им конфискуват богатството, натрупано от престъпления срещу човечеството.
    Защо няма изследвания, как клетъчната памет осигурява по-траен и дълбочинен имунитет на хората, минали през болестта, било леко, или пък безсимптомно. Нима такива изследвания са по-трудни от производството на шишенца?! Само че на сатаните им трябват болни, а не как здравите хора, които да бъдат сигурни, че няма да се разболяват по обективно доказани причини
  • 138 бай Даньо

    0 2 Отговор

    До коментар #133 от "Аре бе":

    Точно така е "глупака вика ти си глупака" . Когато разговарят двама души с разлика в 20 пункта IQ те на практика говорят различни езици и не се разбират - логиката им върви по различен начин , самите думи имат различен смисъл ... глупавия не успява да следи мисълта на умния , но и умния не разбира "логиката" на глупавия и в тоя смисъл и умния и глупавия са в правото си да мислят другия за глупав защото не го разбират "какви глупости говори" ... прав си. Доказано успели нации се ваксинират мощно а то се успява в тоя свят само за едно - интелигентност. България е последна в ЕС по интелигентност ( Румъния пред малко пред нас) и съответното икономическо положение... има карти по интернет като направиш търсене за IQ на държавите в Европа . В света най интелигентните с около 110 IQ са Китай , Сингапур , Корея , Хонк Конг , тия се ваксинират... , после е западна Европа с около 100 , Англия , Германия , Италия също се ваксинират и после идва Ганчо с 93 ( умен и затова не се ваксинира! ) има и по тъпи от Ганчо , Мемет анадолски с 89 ама имам чувството че и той ще се ваксинира и ще се окаже че IQ на Ганчо е много надценено. По зле от нас са и сърби и се вижда до къде я докараха с "държавата" им. ( Но дори тия некачествени наши съседи се ваксинират. Изглежда освен простотията ганчова има и друг фактор , който н разбирам... ) Глупавите поздравяват умните!
  • 139 реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "СДС ваксиниран":

    Страничните ефекти ще приключат много скоро пътуването ви във вечните ловни полета.
  • 140 ВАКСИНАЦИЯТА прави МУТАЦИЯТА

    1 0 Отговор
    "Първата причина за този провал е почти пълната липса на рекламна и маркетингова кампания за ваксините." - ако ти трябва РЕКЛАМА за ваксините, значи "пандемията" ти не е нито страшна, нито пандемия.
  • 141 Азззз

    0 0 Отговор
    "...най-наивните, най-недоверчивите..."

    Тези 2 твърдения си противоречат (teeth)