7 Юни, 2021 13:00 9 716 51

Този път Слави Трифонов няма да може да откаже съставяне на кабинет

  • слави трифонов-
  • анализатори

Въпреки интересната маневра на Каракачанов с оттеглянето на действащите лидери на 3-те партии от новообявения формат на коалицията, в оставащите 40 дни до изборите ВМРО ще бъде подложена на същите ветрове, които духат и срещу ГЕРБ

Този път Слави Трифонов няма да може да откаже съставяне на кабинет - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прогноза на независима аналитична мрежа в състав: Радослав Илиев, Тончо Краевски, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Първан Симеонов, Владимир Йончев, Мира Баджева, Явор Дачков. Координатор: Стела Райчева. Представените вероятности са условни и не отразяват социологическо проучване на общественото мнение, а са обосновани хипотези на база политическата логика. Освен логиката, в политическия процес действат и поредица случайни или извънредни фактори, които могат да дадат влияние.

Кой ще е на първо място в изборите на 11 юли 2021 г.?

Няколко фактора изглеждат сигурни: нарастващите скандали и разкрития са в ущърб на ГЕРБ, констатира се масово харесване на голяма част от служебното правителство, а декларираният от САЩ списък на българи в контекста на закона „Магнитски” е продължение на изказаната вече осъдителна (анти-ГЕРБ) позиция от американските сенатори, лидери на Републиканската и Демократическата партия.

Взети заедно, тези фактори едва ли ще доведат до срутване на ГЕРБ, но почти гарантират неговия спад. Следователно може да се каже, че ГЕРБ запазва средносрочните перспективи, но не разполага с краткосрочни. Разбира се, не е изключен и по-значим срив на ГЕРБ, но към момента все още няма отчетливи индикации за това, тъй като основните играчи на високо и средно ниво показват засега лоялност към Борисов. Ако това се промени, ще наблюдаваме процеси от принципно нов характер.

Прогнозна стойност:

60:40 ИТН ще води пред ГЕРБ

БСП - ще увеличи значимо, ще спадне значимо или ще повтори постижението си?

Действат няколко разнопосочни фактора: в полза на БСП е успокояването от пандемията, против нейния ръст са задълбочаващите се противоречия в соцпартията и конфликтите при изготвянето на листите ѝ, формално и ударно обявената „широка лява коалиция”, и конкуренцията в лицето на новопоявилата се партия на Жан Виденов. Макар да е възможно тези фактори да се уравновесят, вероятността за ръст, стабилизация или спад изглеждат така:

Прогнозна стойност (увеличение, повторение, спад):

40:40:20

„Изправи се! Мутри вън“ ще влязат ли в парламента?

След краткия живот на 45-то НС, в което Мая Манолова успя да дефилира като „Първа дама” и при перспективата на нова серия улични протести, влизането на „Изправи се! Мутри вън!” изглежда много вероятно.

Прогнозна стойност:

80:20

Новото обединение на патриотите ще влезе ли в парламента?

Въпреки интересната маневра на Каракачанов с оттеглянето на действащите лидери на 3-те партии от новообявения формат на коалицията, в оставащите 40 дни до изборите ВМРО ще бъде подложена на същите ветрове, които духат и срещу ГЕРБ. Самите теми на обществения дебат не са изгодни за ВМРО. Това застрашава формацията да остане пак под ръба или едва-едва да го прескочи, в зависимост от нивото на участие на изборите, т.е. в зависимост колко висока е парламентарната бариера и активността във вота.

Прогнозна стойност:

40:60 вероятност да влязат в НС

Партията на Васил Божков ще влезе ли в парламента?

Божков получи челен удар от страна на правителството на САЩ и е обявен за „черна овца” практически от всички политически участници. Това не му дава големи шансове да направи постижение, принципно различно от онова, което постигна на последните избори.

Прогнозна стойност:

20:80 да влязат в НС

Ще увеличи ли постижение от си ДБ?

Христо Иванов не само запази централното си място в обществения дебат, но успя да се открои и в предишния кратък парламент, както и след него със спокойния си тон и отмерени оценки. Също така възстанови главното за тази партия в досегашния ѝ дневен ред: критиката към съдебната система. Това прави много вероятно той да увеличи електоралното си постижение.

Прогнозна стойност:

80:20

Какво правителство ще произведат тези избори, ако въобще това се случи?

Изглежда повече от очевидно, че този път Слави Трифонов няма да може да откаже съставяне на кабинет. Той едва ли ще е коалиционен и по-скоро няма да е в резултат на преговори, а на практика ще е нещо като протестна коалиция, по модела на служебното правителство на Радев. Това би означавало няколко неща:

- Формално ще имаме правителство на малцинството; реално то ще е подкрепено и от протестърските партии, и от БСП, а може би и от ДПС; не е изключено дори от ГЕРБ. В този кабинет по мажоритарен начин (и без преговори!) ще бъдат представени фигури, близки до Демократична България, БСП и всички т. нар. „протестъри”;

- Много вероятно е в него да запазят местата си голяма част от сегашните служебни министри;

- Т.е. в българския парламент ще се образува плаващо законодателно мнозинство;

- Фигурата на министър-председателя може да не е много силна – така, както е в момента, и ще наблюдаваме силни, спорни и активни фигури министри, а не толкова силен и доминиращ с публичното си присъствие премиер, както бяхме свикнали досега.

Изглежда най-вероятно да се образува нещо като четириъгълник на властта: Радев-Трифонов-Иванов-Манолова.

Вероятността да се случи това оценяваме на 70:30.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той и на изборите

    42 19 Отговор
    Не отказа , човека иска повече гласове за стабилност.
  • 2 пройчо

    36 2 Отговор
    ".....Прогноза на независима аналитична мрежа в състав:
    Радослав Илиев, Тончо Краевски, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Първан Симеонов, Владимир Йончев, Мира Баджева, Явор Дачков...." ******** "... Орел и рак и щука,
    не зная по каква сполука,
    такваз им работа дошла
    да теглят наедно кола.
    И ето те са впрягат,
    напъват са, напрягат,
    ей тъй, че ще са пукнат чак,
    а пустите кола не мръдват пак..." ......:))...ВаШта мммм....
  • 3 В целия

    32 13 Отговор
    хаос само с неговите тъпни и криви планове ли ще се занимават хората ? Нито е компетентен , нито има топки самовлюбеният ! Един бюлюк охрана и вечно търсещ гръб от силните на деня !
  • 4 Stormtrooper

    23 18 Отговор
    Слави защо очаква пълен комфорт от 240 депутата? Предишните месии да не би да имаха ?
  • 5 гадно

    44 8 Отговор
    На стадото за пореден път му трябва спасител и както винаги после резултата е плачевен.

    Коментиран от #25

  • 6 русенец

    34 5 Отговор
    Да минаваме на директно управление от Брюксел, че няма накъде да потъваме още с нашите де*или, които си играйкат на политици.

    Коментиран от #14

  • 7 Ако мине

    16 3 Отговор
    Аналитична мрежо, ще има НОВИ ИЗБОРИ!!!
  • 8 Майна.

    49 5 Отговор
    Трифонов е патерица. Вижте какво е заявило ДПС НА ЕРДОГАН ,,Борбата ни е да защитим турската си идентичност“,
    Това е заявил лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при срещата си с председателя на турския парламент.
    Той напомнил, че предците му са дошли от Турция преди 100-150 г.
    “Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там (в България – б.р.). Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”. БЪЛГАРИ, КАКВО СЕ ЗАДАВА?????
  • 9 !!!?

    22 19 Отговор
    Значи ще имаме правителство на фигурантите - Едно Гуру на "има такъв народ" без портфейл, Президент-фигурант, Премиер-фигурант и министри-бушони, назначени на принципа: проба-грешка !!!?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 И.Т.Н. И ДРУГИТЕ ГАСТАРБАЙТЕР

    12 8 Отговор
    ЩЕ ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО С ЮЛУ ДЕНЕВ😀
  • 12 Начо

    46 5 Отговор
    Тошко африкански от името на чалгарина каза че чакат да имат 230 депутати за да ни кажели какво ще правят.Това е хумор за дебили от тъпото им шоу.
  • 13 Иииии

    30 6 Отговор
    Пази боже от чалгаджии, къде отиде Българийо и какво те чака, щом се стигна такива да ни управляват?????

    Коментиран от #49

  • 14 Българското робство

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Българския народ няма нужда от политика.Има нужда да се премахне робството и да си изкарва хляба и да живее без да бъде рекетиран и тормозен.Това, което съм твърдял, че умишлено се държи народа на ръба и под ръба на оцеляване го потвърждават с много изнесени факти от служебното прав8телство. Защо ББР раздава парите на олигархията ? Еми, за да няма развитие, а точно обратното !
  • 15 Пич

    22 17 Отговор
    И да не откаже , каква е ползата от кабинет , който не знае какво прави...!!!??? Цирка ще е много голям , обаче . Ще му пристанат алчните за властта ( Мая , Ристе , Татяна и д-р. ) Тогава да видите .....!!!??? Чалгарите - арогантни , невъзпитани и прости , онези пък още повече . Мая ще трябва да козирува на учиндолския...!!!??? Как си го представяте...!!!??? Такъв кабинет ще изкара от три седмици до два месеца.... Добре , че това е само кошмарен сценарий , в реалността българският народ е мъдър , и ще избере тези , които могат да управляват , и са го доказали с работа . ГЕРБ . Измислянето на компромати беше удар срещу самите измислящи ги . Ако не беше сериозна ситуацията , щеше да е много смешно...
  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    10 8 Отговор
    Защо социолозите не публикуват социологически проучвания? Сигурен съм, че се правят такива. Все пак наближават избори. Но защо не се публикуват. Според мен една от възможните причините е, че прогнозните резултати не се харесват на системните партии ГЕРБ и БСП и на хорат с много пари у нас.
  • 17 Отврат

    12 1 Отговор
    Служебното правителство веднагически да им спре кранчето, за да спрат да лапат крадените от народа пари, тези пишман манипатолози.
  • 18 alex

    2 6 Отговор
    точен анализ, голяма доза на вероятност предвиденото да се случи
  • 19 ФУЛ

    13 6 Отговор
    Трефонов да съставя пак кабинет? Недейте така човека пак ще се разболее и ще излезе в болнични. Пък има ли вече некоя на тези ИТН демек за Слави да им гласува. Те достатъчно се изложиха.
  • 20 недоволен

    10 1 Отговор
    Сигурно няма никакво значение какво мисля аз! И се чудя защо ли се хванах да пиша? Като чета всичко, което се пише ми става до болка грозно и тъпо! Как се гърчим само в старанието си да си изберем хубави "ездачи"! Дий воле дий... Като няма прокопсия, плюл съм в тая орисия!
  • 21 Най-после

    8 11 Отговор
    разберете,Слави НЕ ИСКА власт,а вие все предричате,че ще се кандидатира за премиер,президент...Той си каза,че иска да даде път на младите.Ще видите,че ще го направи.Наистина иска да помогне

    Коментиран от #45

  • 22 Шантажисти

    4 3 Отговор
    Уважавания журналист Явор Дачков, който е присъствал на всяко съзаклятие и има цялата информация на службите, да не ни лъготи и манипулира като езуит.Да си отразява там насоките и идеологията на родното му посолство.Той си знае кое и ние също.
  • 23 3.14К

    12 4 Отговор
    Пак питам: кой нормален човек гласува за Борисов, Трифонов и Тошко африкански?

    Коментиран от #38, #50

  • 24 Елена

    16 7 Отговор
    Не се учудих, когато прочетох, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат. Човекът явно е осъзнал, че не му е там мястото. Или пък си има лични причини. Въпросът е за какво гласуваха българите?

    Електоратът на „ИТД“ е от хора, фенове на Слави Трифонов. ЛИЧНО НА НЕГО! Не на бенда, не на „Магаданс“. Нито пък на някаква платформа с идеи и програма /питах няколко от моите познати, гласували за „ИТД“, какви са им идеите и общо взето, май дори не са чели и чували за такива/.

    Тоест, се получава, че гласувахте за партията на Слави Трифонов, без Слави Трифонов. И вероятно сега пак ще направите същото. И вместо Трифонов, който ви кефи, ще получите Тошко Африкански. Доколко ви кефи той, не знам. Аз лично съм поразена от умозаключенията и изказванията му. Някак си не мога да не остана с усещането, че сме пуснали помощник-готвача на детския лагер да го управлява.

    Затова – мислете! Естествено, ако можете. Никой не иска от вас невъзможни неща!

    Коментиран от #30, #37

  • 25 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Резултата след всички избори е плачеввен, не защото търсим спасител, а защото НЕ НАМИРАМЕ 121 СПАСИТЕЛИ(множествено число), които да не ги е страх и да прочистят държавата от депутати, чиновници, министри, прокурори, съдии ... свързани с БСП, ГЕРБ, ДПС,ВМРО. С две думи да почистят България от НЕКАДЪРНИТЕ и КОРУМПИРАНИТЕ. Вече 30 години само ченгета и лакеи на задкулисието си избираме за депутати. И защото вече 30 години от една и същи партия БКП произлизат всички управляващи партии ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, ВМРО. И едно и също задкулисие скрито управлява по един и същ начин и държии прокуратурата и съда. И за тези, които ще ми възразят за ВМРО, само ще отбележа, че лидера им е ченге.

    Коментиран от #40

  • 26 чекмедже 2

    12 3 Отговор
    При Гроб всички са били доволни..всеки имал какво да гепи..Благодарим на партията..що комисии,що бордове..чиновниците затова масово гласуват за ББ..те се увеличиха бройката..за какъв чеп ни електроно правителство,важен е човешки фактор..от едно бюро да занесеш писмо в съседна стая за подпис..трябва една седмица..така се правят неща в БГ..Кадастрална схема 1 седмица..Вместо да содействат на народа измислят всякакви начини да го тормозят..етати изроди..
  • 27 Йоана

    9 0 Отговор
    Идеята на политтехнолозите беше да се появи алтернатива на БСП, която да победи ГЕРБ, но нещо с колбите, епруветките и шишенцата в лабораторията на подпийналия Доган се е объркало и партията на Славчо, условно казано негова, не стана първа, а е и доста зад първия! БСП наполовина, но жива и така изведнъж на сцената лъсна баш майсторът на тия уйдурми ДПС, които искаха секции и по спирките в Турция и си ги получиха! Вече няма никакво съмнение кой имаше полза от 45-тото, нали?
    Не знам дали изборите на 11 юли ще са пълна катастрофа, но май няма да ни се разминат тези 2 в 1, понеже не ни е нужен рестарт, а преинсталиране на държавата!
  • 28 Нямам

    13 1 Отговор
    представа какъв е интелектуалният и ръководен капацитет на господин Тошко.
    Не успях и да намеря какви са задачите и програмата на партията на Слави, ако поемат управлението на държавата.
    Но явно хората дотолкова са отвратени от едноличното и диктаторско управление на ББ, че са готови на негово място да издигнат когото и да било.
    Възможно е това да бъде още една грешна посока за българите и за България.
    Може би е необходима една широка коалиция? Но пък вождове много!
    П.П. По време оно повестта“Тошко Африкански“ от Ангел Каралийчев беше интересно четиво за едно маймунче. Това за сведение на днешното невръстно поколение, което става и ляга с таблетчето в ръчички.

    Коментиран от #35

  • 29 Запознат

    6 5 Отговор
    „Няма такава държава“ е наш проект!, заяви източник от Сарая през лятото на 2019г.

    „Проектът „Няма такава държава“ обира протестния вот и така източва периферията на БСП. „.

    Партия „Има такъв народ“ е сочена като прокси на Ахмед Доган и Делян Пеевски и може да управлява след предсрочния вот, ако стане първа политическа сила, без да влиза в коалиция с ДПС – по модела на ГЕРБ след 2014г.
  • 30 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 12 Отговор

    До коментар #24 от "Елена":

    Аз пък гласувах за ИТН въпреки, че не харесвам Слави Трифомнов и Тошко Йорданов. Защото много повече не харесвам другите партийци от статуквото като Ахмед Доган - кукловода на Карадайъ, Бойко Борисов, Тома Биков, Цвета Караянчева, Калин Вельов, Красимир Каракачанов, Веселин Марешки, Корнелия Нинова, Румен Гечев, Таско Ерменков, Мая Манолова, Атанас Атанасов ...

    И за твое сведение, чел съм каквото са публикували на сайта им. За образуванието ... За финансите и данъците, че всички данъци и осигуровки, ще са под 40% от БВП. За мажоритарна изборна система, за намаляване на броя на депутатите, за намаляване на партийните субсидии ....
  • 31 Бай Генчо

    13 2 Отговор
    Потрес от знанията и най-вече от НЕвъзпитанието на въпросния Тошко! От невротичното му гаргарене с всичко и всички. От незрелите му хулиганщини. Ето такъв тип излиза сега на преден план в ИТН. За него ще гласувате, ако нямате акъл. Кел файда, че в листите им може да има и свестни хора, експерти, уважавани капацитети. Тошко е лицето на тази партия. Не че Слави беше лорд или Айнщайн, ама чак пък толкова… Много жалко!
  • 32 А Спасов

    10 5 Отговор
    ПРИЛИКАТА между Учиндолския мераклия за нов Месия и Мутрата от Банкя е, че и двамата са неуки, п рости, т ъпи и алчни до болестно състояние.
    А разликата между двамата е, че Учиндолеца вече е осъзнал, че е неграмотен, т ъп и п рост и че наистина няма място в НС.
  • 33 З Стоянов

    6 3 Отговор
    След оттеглянето на слави ИТД се оттича в канала,ИМВ също не блести с някакви достойнства,откъде ги изнамират тия причудливи названия!?И какво,сред силните протестни движения остава Българско лято,напомня за плаж и фиеста.Истинското си остава Възраждане,но някак си отблъсква масовия избирател с радикализъм.дивия и безразсъден българин е станал плах за 45г. соц.благоденствие и после 32г. брутален олигархизъм.

    Не се решава да скочи в дълбокото,колкото и да го притискат с чатала и да му бъркат в джоба до дъно.

    Не ще да разбере,че измамите и изнудванията вървят като пълноводна река и положението отива към гуша за гуша.
  • 34 Г Гунчев

    9 5 Отговор
    Аз, уважавам позицията на Слави и го поздравявам! Когато цялата нация те познава и независимо дали те обича или те хули, за всички ти си „Слави“, а не „Г-н Трифонов“, мястото ти не е в българския парламент. На Парламента, Правителството и другите органи са необходими работещи, знаещи и можещи хора, а не парадни фигуранти.
    Друг е въпроса, кои са в листите на тази партия, това е нещо съвсем различно и вярвам, че ще бъде отговорно като решение!
    Доколкото съм чувал, а и бил свидетел на едно друго време, и тогава имаше един дошъл от нищото, но знам, че той никога не е имал т ъпи и п рости съветници, а и умееше да ги слуша.
    За разлика от Главния Герберо питек, чието его бе толкова голямо, че никога не допусна умен чавек, със съответната квалификация да заеме отговорен пост. Защото декларираше своята п ростотия и искаше до него да са себеподобни п ростаци!
  • 35 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "Нямам":

    "Нямам представа какъв е интелектуалният и ръководен капацитет на господин Тошко."

    Аз пък имам представа, че морала и потенцила на Тошко са по-голями от петенциалите на Мустафа Карадайъ, Веселин Марешки, Бойко Борисов, Тасо Ерменков, 5-6 мандата депутат от няколко партии Лъчо Иванов "Мозъка" ...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Аааа..Ленче..не така...

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Елена":

    За какви платформи и идеи питаш твоите познати??, на платформата е качена уредбата на бенда, от долу са олиго...упссс..феновете на Славчо..демек..младите..цвета на нацията...няма идеи, платформи, няма програми и всякакви простотии..само чалга и купон, гениално нали??, Има такъв народ...еййй..си е казал Славчо..аз ся шъ въ опрая. И ето, всичко това се случва, а, Тошко не е африканец..бял е..и много е интелигентен...дори като си обува чорапите ползва инструкция, те шъ нъ упраят Ленче..😂, Бог да пази БГ.
  • 38 Потрес

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "3.14К":

    от знанията и най-вече от НЕвъзпитанието на въпросния Тошко! От невротичното му гаргарене с всичко и всички. От незрелите му хулиганщини.

    Ето такъв тип излиза сега на преден план в ИТН.

    За него ще гласувате, ако нямате акъл.

    Кел файда, че в листите им може да има и свестни хора, експерти, уважавани капацитети. Тошко е лицето на тази партия.

    Не че Слави беше лорд или Айнщайн, ама чак пък толкова… Много жалко!
  • 39 Дядо Добри

    10 2 Отговор
    За всичко това е виновно, нашето прословуто търпение. Как няма да си повярва певеца на мутрите, че може да направи управляваща България партия, а сам той да стане президент, като почти от 20 години гледа кариерно-политическото развитие на една престъпна мутра, с интелект на ши бек? И за болните въжделения на Слави, повтарям сме виновни самите ние с нашето търпение!
  • 40 XYZ

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Прочетох коментарите преди мен и май само твоят е смислен.
    Останалите ми приличат на лутащи се в тъмното, докато държат изключен фенер в ръката си.
    На някой не му ли минава през ума, че част от служебното правителство е от ИТН? Ако е така, както подозирам - много хитър ход!
  • 41 Знаете ли

    10 4 Отговор
    каква е разликата между българския и английския овчар? Английския овчар мечтае да стане най-добрия овчар в Англия, българския мечтае да стане президент.
    Славуца си вкара автогол с това намекване за кандидатиране за президент.
    Какво им става на тези хора, не знам.
    Нямат реална представа нито за заобикалящата ги действителност, нито за собственото им аз.
    Никакво усещане за самооценка, гони ги мания за величие, все се натискат за там, където не са учили, а и нямат капацитет.

    Такова състояние се нуждае от помощта на тесни специалисти – д-р Гълъбова например…
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Чалгапитеци

    7 6 Отговор
    "Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това като му дойде времето", пише Слави Трифонов на 07.6.2021
    **********
    Съвсем закономерно големият балон с неопределим немито–зацапан цвят, наречен ИТН, вече почна да издишва с неприлични звуци още в началото на предизборната надпревара.

    Единственото вярно нещо в разтегляните от Славчо локуми е че такива като него наистина нямат място в Народното събрание. За съжаление това се отнася с още по-голяма сила и за неговите ортаци – като се започне от все още издирващата собствената си идентичност Ива Митева и си се стигне до крайно опростачения и нагъл африкански маймуняк Тошко.

    Това обаче, което изначално смотаната членска маса на ИТН барабар с всичките им още по-смотани фенове просто нямат капацитета да проумеят е, че наш Славчо вече успешно и подобаващо дискретно е харизал на благодатна аренда цялата партия ИТН на самодържеца Румен Радев за личните му политически нужди и амбиции. Разбира се, формално ИТН все така ще си има за фасаден лидер един или друг тошко африкански, но реалният властелин на ИТН от доста време вече заседава на Дондуков 2 и както всички виждаме, отсега работи ударно за цялостната реставрация на един модерен прокремълски червен властови режим в китната ни родина…
  • 44 Уйке

    6 1 Отговор
    Някак си не се обръща внимание, че мястото му не е в НС, а по скоро в една друга институция на по-късен етап!,, Хора бдете"! Този човек се подготвя за бъдещ Президент! Егати държавата, егати народа, ако това се случи!
  • 45 Пубертет

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Най-после":

    Много ме кефиш!:) Имаш ли 18г.?!:)
  • 46 Ура

    0 5 Отговор
    Истерията е голяма, аха.Слави ПРЕЗИДЕНТ.Е това е вече промяна, а не подмяна.То не бяха генерали, милиционери, мафиоти.30-годишното статукво на сметището и при бай Ставри.
  • 47 500г.не стигат?

    10 0 Отговор
    07.06.2021, Истанбул – Мустафа Карадайъ пред прeдceдaтeля нa турcкия пaрлaмeнт Мустафа Шентоп: “Турция е нашата родина, България е нашата земя !” (И нашата земя България скоро ще стане отново изконна част от нашата родина Турция !)
    ********************************
    Тази разгърната формулировка разкрива истинската и единствена кауза на ДПС само в десетина думи.

    А пък лицето, което съвсем наскоро предложи и осигури на цяла Турция да гласува без никакви ограничения на предсрочните парламентарни избори в България на 11.07.2021 се казва Станислав Тодоров Трифонов – Слави Трифонов, заедно с неговата парламентарно представена партия, която издевателски е нарекъл "Има такъв народ" и която с подобни действия скоро ще доведе до това повече да “няма такъв народ” с български ген и самосъзнание.

    Хубавичко ще си го припомним всичко това, когато се събудим ошашавени на 12 юли !
  • 48 Не ставаш за политик

    1 0 Отговор
    Страхливците не са, за никъде и мишките....ако искаш.се обиждай....ромите знаеш ли как казват,, бастър копче,, пък се крият, излизаш като Ботев с открито чело... пък каквото сабя покаже....!
  • 49 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иииии":

    Ти кой искаш да те управлява кухата🎃 ?
  • 50 Пи цяло и 28

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "3.14К":

    А кажи за кой да гласуваме?.
    Предлагаш за Майчето или за Капитал.
    Нема начин...
    Междудругото се имам за нормален и гласувам за ГЕРБ. Причината е, че алтернативата е направо потресаваща.
    Поне геополитическата ориентация е гарантирана.
    Освен това не мога да се доверя на хора , които се опитват от години да ме хлъзгат с информация за нарастващ външен дълг, занижен БВП , неща лесно проверими например в Евростат. После ми обясняват че българина е беден, едва ли не с доход на африканец. После излизам на вън и явно халюцинирам, нищо общо с техните простотии. Има много, много неща да се поправят в държавата, но не виждам кой.
    Докато няма политик или партия с реална оценка на ситуацията , ясно заявени цели за развитие и конкретен план за изпълнение, гласувам за ГЕРБ.
    Президента е провал по горе посочените критерии - празнодумец , който с лекота изкривява източната, та даже лъже
  • 51 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    ВЕРОЯТНО СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НА ПАТРИОТИТЕ , ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО С ТЯХ .