Last news in Fakti

1 Август, 2021 12:54 4 341 43

Пламен Николов - поредният "коз" от ръкава на ИТН

  • пламен николов-
  • има такъв народ-
  • герб

Може и да ни се наложи да го опознаем по-добре, ако стане премиер трайно

Пламен Николов - поредният "коз" от ръкава на ИТН - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пламен Николов се явил на кастинг за политик в шоу и явно го е спечелил. Да сме знаели да го гледаме това шоу, за да сме по-подготвени за политическата ситуация сега.

"Познаваш ли го?" - "Ми не, не го познавам". Друг вид реакции след оповестяването на последната премиерска кандидатура на "Има такъв народ" нямаше. Може би поради цайтнот - тъкмо се разчу за юриста и почетен консул на Барбадос Петър Илиев и се оказа, че не той е козът на Слави Трифонов, а специалистът по философия на правото, политиката и икономиката от Шумен, Клагенфурт и Сан Франциско Пламен Николов. Биографията му е толкова впечатляваща, че просто странно защо не е в служебния кабинет. Но от ИТН вадят козовете си един подир друг - Антоанета Стефанова, Николай Василев, Петър Илиев, Пламен Николов.

"България търси политик"

При проверка в Гугъл името Пламен Николов насочва само и единствено към виден футболист от близкото минало. Но не, ИТН не са прибягнали и този път към спортист, както в случая с Антоанета Стефанова - заложили са на много по-проверения подход... кастинг. Пламен Николов се явил в "Шоуто на Слави" като кандидат-политик, представил се добре и ето - сбъднал е американската мечта и е станал кандидат-премиер. Да сме знаели да го гледаме това шоу тогава, щяхме да сме по-добре подготвени за актуалната българска политическа действителност, в която определящо е шоуто.

ИТН бяха пришпорени - да не протакат твърде с кандидатурата. Цял ден се спрягаше друго име, което обаче спечели "симпатии" с принадлежностите си към Барбадос и БСП. Но пак ни изненадаха с новия избор, вероятно съвсем лесен, след като човекът е участвал в кастинг. Не е участвал като име в преговорите с потенциалните коалиционни партньори, за които вече беше казано, че щом не подкрепят пазения до последно в тайна кандидат-премиер, пращат страната към нови избори. Въпреки че все още не са имали честта да чуят имена от бъдещото правителство.

И все пак: Кой е той?

Какво научихме за Пламен Николов, който е напълно неизвестен и на политическите играчи? Че е бизнесмен - вероятно заради това не го знаем, че участва на 67 международни пазара – както пише на сайта на ИТН, че може да цитира Хегел, както бе демонстрирано в първото му телевизионно интервю след връчването на мандата, както и че има пет приоритета, за които обаче е необходимо преди всичко съгласие в парламента.

Хладнокръвието му определено е впечатляващо, макар надали някой вярва, че още преди две седмици са го уговорили за поста. Може и да има потенциал, но поредната игричка на ИТН с неговите собствени избиратели и с целокупния български народ навежда единствено и само на мисълта, че тази политическа сила разглежда дебюта си на политическата сцена точно като шоу, подхождайки със съответните изразни средства.

Посоката е неизвестна, но вървим в нея уверено

От потенциалните коалиции остана май само пух и прах или посоката им доста се измести. "Споразумения няма да подписваме", както заяви Филип Станев. Президентът, който дава мандатите, се постара да създаде мобилизация по уикенда, вероятно пресмятайки, че като ускори нещата, работи за своята кауза.

Определени политически сили, които проявяват очевидната склонност да се съгласят с всичко, което им се предлага, само и само да участват в управлението, вече възприеха Пламен Николов. И защо не - мениджър, с европейско образование, лидер на пазара на шнорхели, плавници и друго плувно оборудване.

Може и да ни се наложи да го опознаем по-добре, ако стане премиер трайно. Както казва: "Аз съм човек с биография, зад мен стоят много успешни проекти - мултинационални, мултиконтинентални." Цитира и Хегел, и изобщо не изглежда като някой, който се притеснява от телевизионни кастинги или от правителствени такива. Вероятно това е свидетелство и, че ако отпадне, пак няма да се притеснява особено - нали имал преуспешен бизнес и излаз на цели 67 международни пазара. Кой от сценаристите ги изчисли и как го изчисли, няма да разберем дори и да се стигне до представянето на пети кандидат-премиер от страна на ИТН.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    63 4 Отговор
    Таш*кът е пълен.
  • 2 хъхъ

    18 54 Отговор
    Изглежда свестен човек, какво като е продавал спортни принадлежности? Като не могат да го обвинят в далавери, за това се хванаха...

    Коментиран от #33

  • 3 Ивайло

    61 6 Отговор
    Продавачътна сергия с шнорхели обявил се за предприемач. Това ли е козът!? Същия резил като Бойко

    Коментиран от #10

  • 4 3.14К

    48 4 Отговор
    Оакаха се и т. н.
  • 5 Майна

    68 5 Отговор
    Поредния нищо незначещ послушник...ТЕЖКО НА БЪЛГАРИЯ АКО ИМА ПРАВИТЕЛСТВО С ТАЗИ ПЕШКА..ЯСНО ВИ Е ОТ КОГО СЕ РАЗИГРАВА ТАЗИ ПАРТИЯ
  • 6 Превърнаха

    44 2 Отговор
    политиката във фокусница , а Ганьо плаща !
  • 7 Тоя

    55 3 Отговор
    като зайче от цилиндър го извадиха , да го скриват обратно ! И те да изчезват !
  • 8 Панов

    66 2 Отговор
    Четох биографията на момчето,стигнах до ,,философия на правото,, и се отказах.Това е нула...смешно като философия на инженерството и философия на акушерството
  • 9 Бай Манол

    31 2 Отговор
    Трябва ни примиер българионист.Някой който да слага България и народа на първо място.а не евротъпаняк,или американолизец.не го знам тоя,но дано да не е като Бойко дупедавеца.

    Коментиран от #13

  • 10 РЕАЛИСТ

    26 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Хората гласуваха за Слави, който е продавал на сергия в подлеза на ЦУМ мартеници, така че избирателите му нямат нищо против министър председателя да е продавал плувни принадлежности. Васил Божков е търгувал на Магурата и според ФОРБС бе официално най богатия българин
  • 11 А бе

    46 7 Отговор
    Най ме е яд,като ме гледат в очите и се опитват да ме излъжат.
    Пътнико Слави,пътнико OFF
  • 12 Последния Софиянец

    51 6 Отговор
    Почна лошо с лъжа в Панорама.
  • 13 Последния Софиянец

    26 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Манол":

    Трябва ни премиер като Орбан,а не мижитурка да козирува на всеки чиновник в ЕС.

    Коментиран от #18

  • 14 Р404

    45 3 Отговор
    С голямо самочувствие..на панорамата в петък все казваше аз ,аз. Многото аз не говорят за добро управление..изпитал съм го
  • 15 РЕАЛИСТ

    14 26 Отговор
    Четири години търпяхте онова недоразумение Плевнелиев за президент и дума не смеехте да кажете, а сега големи критикари на момчето станахте.

    Коментиран от #27

  • 16 мдда

    33 8 Отговор
    Какъв коз е този бизнесмен, младо турче от горнооряховско село?
  • 17 българин

    10 20 Отговор
    Всички искаме промяна на модела но не искаме никой нов. И ако се появи някой нов по-добре да го очерним и заклеймим веднага вмесно да му дадем върможност да си покаже способностите. Такива сме си ние българите
  • 18 Бай Манол

    15 5 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Ако питаш мене трябва ни премиер който да ни изкара от ЕС.
  • 19 Българка

    26 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Посоката е неизвестна, но вървим в нея уверено"
    Няма да дадат право на ДБ, ИСБГНИ да предлагат и дори коментират предложенията на ИТН. ИТН не искат да подписват политическо споразумение, не искат дори да кажат имената на кандидат-министрите. А какво искат? Явно пълно узурпиране на политическата власт, мъгла и тишина. Няма прожектори, недопустими са въпросите, останалите партии само трябва да се усмихват и умно утвърдително да се съгласяват с безумните методи и искания на ИТН
    Предлагам ИТН да върнат мандата си на президента! Не може сламено същество с подправена и фалшифицирана в регистрите и то вчера , научна история, никому неизвестен, но вече обещаващ на ГЕРБ, че няма да има изчегъртване, да ръководи България
    ИТН предадоха обществото! Сега е ред да си понесат отговорността!
    Да продължи работата на одобряваното служебно правителство!

    Коментиран от #23

  • 20 0001

    42 4 Отговор
    ПЛАМЕН ЛЪЖЕ. ДА КАЖЕ С КОЛКО ПАРИ ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА СЛЕД КАТО Е ТОЛКОВА УСПЕШЕН МЕНИДЖЪР. КОПИЯ ОТ ГОДИШНИТЕ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ. КАК СЕ ПРАВЯТ ПАРИ ОТ ПЛАВНИЦИ И ШНОРХЕЛИ. СМЯХ ГОЛЯМ СМЯХ. И Доган е доктор по философия. Прочетете разследването на Григор Лилов и ще разберете какъв доктор е Пламен. КОЙ ДОКТОР ПРОДАВА ПЛАВНИЦИ И ШНОРХЕЛИ. ДОКТОР ПЛАМЕН. БУШОН №1.
  • 21 Водач

    5 2 Отговор
    Е този който може да премести народа от едно място на качествено ново друго. Като това друго място е икономическо, културно, научно, обществено социално.
  • 22 1618

    38 4 Отговор
    Плaмeн Никoлoв c кaквa cъвecт и нaхaлcтвo oтидe при Прeзидeнтa cлeд кaтo цялaтa му биoгрaфия e нaбързo фaлшифицирaнa? И зa дa ce фaлшифицирaт държaвнитe рeгиcтри дa ce прoмeнят дaтитe нa уж нaпрaвeнитe му диceртaции, дa ce прoмeнят публикaции , чe и уикипeдия, тoвa oзнaчaвa, чe тoзи чoвeк e зaвиcим или oт Пeeвcки или oт някoй друг? При вcички cлучaи жaждaтa му зa влacт щe зaкoпae Бългaрия!
  • 23 Българке

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Напълно одобрявам казаното от теб
  • 24 яяяя

    4 11 Отговор
    Правителство без участието на костов и плевналиев е неприемливо за уличниците от ДБ/ЛГБТ !
  • 25 Идеален

    19 3 Отговор
    за учител по философия. Дори и физиономията му е подходяща. Но за премиер - може, но след доста години. Да започне от дребните структури на ИТН и да се изкачва нагоре, и по-нагоре и да трупа политически опит. Сега е просто пале в тази среда. Само ще го "похабят".
  • 26 хахаха

    14 3 Отговор
    Трифонов да си сложи обеца и на носа, да му напомня, колко струва "любовта" на кресливите соросоиди!
  • 27 1618

    22 5 Отговор

    До коментар #15 от "РЕАЛИСТ":

    Този кандидат - премиер е с фалшива автобиография! В почивните дни всичко, което е свързано с него е било преправено, допълнено или изтрито!Като се започне от държавните регистри, линковете, статиите, уикипедия! Всичко, дори датите на уж направените дисертации са променени!Кой има власт да го направи!Лъжлив и зависим премиер не искаме ! Това е подмяна и подигравка с всички протестиращи хора!
  • 28 ХАН КРУМ

    22 2 Отговор
    ИМАШЕ НА ВРЕМЕТО КАЛИНКА С ФАЛШИВА ДИПЛОМА,ТОЗИ С ФАЛШИВА БИОГРАФИЯ– НЕ ОСТАНАХА ЛИ БЪЛГАРИ ,КОИТО ДА НЕ СА МЕНТЕТА?
  • 29 Давид

    13 3 Отговор
    Поредния клоун, вървим към президентска република.
  • 30 ККК

    10 2 Отговор
    Пътнико свиден пътнико николooff трифонoof
  • 31 Да му дадем

    5 10 Отговор
    Шанс никой не е роден научен.
  • 32 Тошетт

    13 0 Отговор
    Добре де, кое не ви е ясно - първо бяха директни: сложиха Ники Василев и зад него нови лица, както направи царя едно време. Сега ви дават Пламен Николов, отзад пак е Ники В, но няма да ви дразни лично :) Ама все едно падате от Марс значи.
  • 33 Ха ха

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "хъхъ":

    Аз съм продавал домати, ама не съм в партията на Слави, за разлика от Пацо Шнорхела.... ;)
  • 34 Андре

    9 0 Отговор
    По добре да играят " без коз" с толко много козове ще се накозят!
  • 35 Бойко

    14 2 Отговор
    Нинова се държи като удавник, който се е хванал за шнорхел на ИТН!?
  • 36 100

    5 1 Отговор
    Това ако е коз....
  • 37 КуКу Къш

    6 0 Отговор
    След като разбраха, че не са си премерили костилката, това е опит за излизане от ситуацията "с достойнство" по кукувски.
    Предлагат нещо, което е лъскаво нищо, и съответно неизбираемо, а после ще твърдят, че другите са виновни, че не са го приели.
  • 38 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 3 Отговор
    Само да стои на премиерския стол и нищо да не прави (в това се включва и да не краде), пак ще е по-добре от такъв, който краде (и то яко)!

    Коментиран от #41

  • 39 КуКу Къш

    4 0 Отговор
    Виц за костилката и поуките от него:
    Една маймуна гледа друга, която яде сини сливи и преди да лапне всяка слива я слага до дупето си и я мери.
    Първата маймуна попитала ядящата сливи защо го прави, а тя отговорила:
    - Предишният път ядох сини сливи с костилките и имах голям проблем докато ги изкарвах, та сега ги меря преди да ги глътна.
    Така, че господа политици, мерете си костилките!!!
  • 40 Паразит

    5 0 Отговор
    Лелката зад гърба на юнака е много страшна ... Мисля, че не е случайна..! Мирише ми на вкиснато дойче зеле! Бегай!
  • 41 Хахахахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ако той не прави нищо, дори и да не краде, то другите ще крадат като за световно, така, че не става!
    Затова ти сложих и минусче ;)

    Коментиран от #43

  • 42 Смешниците ИТН

    9 1 Отговор
    Хeй cмeшницитe oт ИТН.Дa ce мaхaтe пo cкoрo oт нeбocклoнa зaeднo c пcихичнoбoлния cи кaндидaт прeмиeр.Нямa и грaм иcтинa в нeгoвaтa aвтoбиoгрaфия,кoятo ни прeдcтaвятe.Някoй ceриoзнo ли миcли, чe чoвeк c уcпял мeждунaрoдeн бизнec или дoбър мeниджър, cъc coлиднo oбрaзoвaниe, ceбeувaжeниe и eлeмeнтaрнa културa щe ce яви нa кacтинг в caмoдeeн cтил при Cлaви Трифoнoв? Тук нoрмaлни хoрa ocтaнaхa ли въoбщe?Гoлeмият прeдприeмaч никoгa нe e имaл фирмa. НИ-КO-ГA!Гocпoдинът нe e никaкъв прeдприeмaч, a рaбoти нa зaплaтa. Фирмaтa e aмeрикaнcкa и тoй e прocтo нaeмeн рaбoтник в нeя Oттук нaтaтък нaрoдът щe cпрe дa бягa прeз Тeрминaл 2. Вeчe щe ce изнacямe пo мoрcки път. Шнoрхeлитe и плaвницитe щe ce ocигурявaт oт нoвия прeмиeр.И oщe нeщo тoвa чe днecкa cтe му дaли дoктoрcкa cтeпeн в рeгиcтърa,в кoйтo и Cульo и Пульo мoжe дa дoпиcвa нe прaви дoктoрaтa му иcтинcки.В Aвcтрия в рeгиcтритe зa нaучни cтeпeни лицeтo кoeтo ни прeдcтaвятe зa дoктoр нe cъщecтвувa.Нямa тaкoвa живoтнo Плaмeн Никoлoв,дa e дoктoр нa измиcлeнитe нaуки,кoитo прeдcтaвя..Зa вcички измaми,кoитo прeдcтaвятe зa дocтoвeрни трябвa дa ви дaдaт нa прoкурoрa.
  • 43 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хахахахаха":

    Голяма работа! Аз пък ти слагам плюсче, за да разбереш, че не съм злобар! 😘