Last news in Fakti

28 Август, 2021 16:00 5 178 40

Границата

  • афганистанци-
  • граница-
  • българия

От десетилетия българската територия е беззащитна

Границата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Обсъждат маршрута на афганистанците и останалата пасмина, тръгнала към Европа, за да живее наготово... Но не предприемат мерки за блокирането му. Колониалната администрация в София печели от заплахите за нашето население. Затова чиновниците превръщат всеки проблем в криза.

Военните потвърдиха, че по принцип са съгласни да вземат участие в охраната на южните граници и поискаха за своите услуги по 4,2 милиона лева месечно. Прави са наемниците – те служат за пари, а не защото изпълняват дълг към отечеството. Това войнство е всякакво друго – натовско, гергьовденско, на изшкембените паркетни генерали, само не и наше, народно. То помага на господарите за поддържането на реда в далечните окупирани страни, после бяга, оставяйки подире си разруха и смърт... И не знае какво да прави тук.

От десетилетия българската територия е беззащитна. Ако имаше държава, щяхме да говорим за измяна на униформените и цивилните, допуснали този крах... Но тя се разпадна и силовите ведомства, също както всички други нейни структури, водят независимо съществуване – получават средства от бюджета и не носят отговорност за своето бездействие.

Време ли е да сменим липсващата на границата армия с гражданско опълчение?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нали

    48 4 Отговор
    НАТО "пази и помага" ?

    Коментиран от #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РЕалиста

    20 12 Отговор
    Динко е човека, той ще ги изрита без хонорар !!

    Коментиран от #30

  • 5 Доротея

    50 3 Отговор
    Докторите са същите! Жипита и частни не могат да ги задължат да се занимават с ковит. Сетне защо имало носталгия по Тодор Живков! Правителствата са най големите трафиканти на пришълци и стоки!
  • 6 Така е

    46 1 Отговор
    Така мислим голяма част от българите.
  • 7 Пламен

    56 2 Отговор
    И кое ще е това опълчение,авторът,правещ се на герой патриот на клавиатурата ли.
    От 26000 армия и 60000 полиция 2/3 са чантаджии по кабинетите.Да идат,да си заслужат заплатите,чакат 20 години стаж,после 20 заплати накуп и дебели пенсии
  • 8 айдеее

    31 6 Отговор
    Да сменим армията, но някой друг да я смени а нико-лай да си лае на клавиатурката. Умникът автор лично, колко часа ще изкара на къра? Това много ми прилича на култовият призив от соца, "другари дайте да дадем".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Историята

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Айде скрий се бе, п.о.мияр!
  • 11 ????

    41 1 Отговор
    Краварите, които ползват безплатно 4 военни бази и нахлуват в шивашки цехчета да ходят да пазят границата или да си плащат наема! Защо се мълчи по този въпрос.? Ако не са съгласни, аре чупка та от България!
  • 12 Вируслав

    54 2 Отговор
    Кво опълчение бе пич?! Последните истински служили, като мен сме по на 50. Повечето от работа и несгоден живот с бая болежки. И най-вероятно все пак, ако е - ние ще сме! Кой иначе? Безмозъчната пасмина м/у 20 и 30 годишни, кой ондулиран, кой напомпан и татуиран? Ми нали "батката" ще вземе да издере рисунъците в драките? Кога време за епилации? Ще има ли чия и киноа в порциона, водка с енергетика, тревица нещо, а може и бело! Не може да е и с премиума да снима, и шерва - остави се! Много важно - боравене с оръжие?! Как? А най-важното - самообладание в мизерията!!! Няма как да стане тая, те и затва си искат Баце пак.
  • 13 волен сайдер

    13 11 Отговор
    Аз, аз ще отида и ще ги спра с ей тези две голи ръце. Долу окупаторите, долу концесионерите, долу нато, долу гащите! Да дойде другаря Путин и да ни освободи от свободата! Да живее рублата, да живее Альоша!

    Коментиран от #29

  • 14 Awww

    10 8 Отговор
    Нали харесвате Радев и ДБ и Герб свиквайте. Те са евроатлантици.
  • 15 Афганеца

    3 18 Отговор
    Поредният ксенофобски пасквил. Т.н. "пасмина" ще спаси от джендърите Новия уж по хубав и на готово свят.
  • 16 Кую

    8 0 Отговор
    Понеже ми изтрих те коментара, разбрах че съм уцелил десятката. Т. е. съм прав. Нещо обаче ви стяга обувката свободна, фактологична медия.
  • 17 3.14К

    13 5 Отговор
    Много плосък сондаж на пишман войводите. Тези доброволни отряди предизвикаха гражданска война в Украйна.
  • 18 НЕсъгласен

    10 16 Отговор
    Прочетох първия абзац и се отвратих...Образован човек нарича група ХОРА бягащи от войници с оръжия в тяхната държава, финансирани с данъците на същия този образован човек...пасмина...Вие господин НИКОЛОВ СТЕ...ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЕЗАВИСИМ!!!Щях да се съглася с Вас ако през тези 20 години на война бяхте изразили мнение в посока прекратяване на военните действия.Но да наричате обикновените хора ПАСМИНА, и да не обелвате дума 20 години за хората,причинили това бедствие... Това няма как да го приема.Молете се да няма Господ....Че тогава ще го загазите....
  • 19 ЧИЧО

    26 1 Отговор
    Знае ли някой колко струва издръжката на един имигрант в България? Предполагам, че е повече от пенсията ми.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 БайЧеп

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЧИЧО":

    Пенсията ти само за агнешко...
  • 21 СмЕх

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЧИЧО":

    Да беше питал 20години колко струва издръжката на един войник ,който е "градил светлото бъдеще на тези хора", които дори биха се върнали в родината си вместо да останат в България...
  • 22 Безполезен вой на пишманпатрЕоидиотите

    3 2 Отговор
    Няма да стане вашата по никакъв начин.
  • 23 Минувач

    15 0 Отговор
    Така е България отдавна не е държава а Територия върху която се вихри сменящ само буквите управленски слугинаж на чужди интереси!
  • 24 Аз съм емигрант на 62

    18 0 Отговор
    И доста служил за заплата в "онази" армия която за хубаво или лошо трениране, стрелящи, правеше пеши маршове,заемаше предните отряди по тревога,правеше мобилизация на запасните.Понеже службата ми премина в тежки гарнизони можех да видя що е държавна граница, какви огради има в дълбочина (не бе една), какви минни полета се планираш да се развърнати в рамките на 24 часа,къде бяха предвидени взривяване на важни пътища (дори ядрено минни фугасни за да стане непроходимо).А ако кльоновете бяха на място дали пиле щеше да мине?Да рушим. .....бе мотото но СДС. И рушиха. Що ограда,що нещо се разруши платено и градена от народа.Виж за опълчение не бих дошъл но ако има команди по елиминиране на предателите и крадците идвам....пари си имам и не искам. ...
  • 25 Мехмед

    11 1 Отговор
    "Европейския съд: Задължение на европейците да предлагат на имигрантите безплатна храна. Това са 32 нелегални имигранти, които са заседнали на границата с Полша в продължение на почти две седмици. Европейският съд постанови, че полските данъкоплатци са длъжни да предоставят безплатна храна, вода, облекло и медицински грижи на група нелегални имигранти, заседнали на границата с Беларус. Имигрантите от Афганистан и Ирак са прехвърлени там от правителство на Беларус и сега са заседнали между два реда войници и не се връщат." Скоро и в България мухаха!!!
  • 26 Владимир Кънчев

    16 0 Отговор
    С повечето тези изложени тук не съм съгласен! Ако продължим да си пасуваме, както обикновенно, вероятно ще ни се наложи именно с голи ръце да се защитаваме, както в центъра на София, така и навсякъде другаде в България! Този танц го играят в момента във Франция! Мнението - "мен не ме засяга" важи докато някой интелигентен и правоимащ емигрант се окаже върху вас, върху децата Ви, върху любимата Ви жена! Тогава се обръщаме към държавата която я няма - тоест към нас самите, които обикновенно сме пас! Дърти, недърти не сме забравили уроците на дядо Добри Джуров! Ако се наложи - ще сме до Динко! Няма мигрант който да може да надвие един народ , а ако опитът е с нашият - ду..е да им е яко. Всички досегашни опити свършват плачевно. Може да се започне веднага с местните трафиканти. Ако някой влестник не знае, какво да ги прави - моля, ние знаем! Свободата ни днес е платена с прекалено много кръв на дедите ни за да я оставим безплатно на други!
  • 27 Мнение

    13 0 Отговор
    Българско народно опълчение Шипка и воински съюз Васил Левски!
    Те патрулираха границите ни и ловяха имигрантите и ги връщаха обратно в Турция ,но тук някои НПО та като БХК много се засегнаха че сме им нарушавали правата и че няма да гушнат парите от трафик на мигранти щото каналджиите барабар с имигрантите ги връщаха в Турция. Борисов знаеше за стотиците хора от опълчението по границите и ги одобряваше но явно от каналджийство се правят много пари и накрая умишлено забраниха пребиваването им на границата
  • 28 Да искаме

    12 0 Отговор
    Да върнем паравоенните по границата!
    Граница се защитава от хора доблестни и милеещи за Родината а не от наемници.
  • 29 Истина е

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "волен сайдер":

    Носи си и маса ,като миналия път
  • 30 Луд

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "РЕалиста":

    Дали е без хонорар.Много е интересен автора на статията ,че военните трябва да охраняват границата без пари.Нали съм подписал договор за заплата,аз имам семейство и разходи.Значи ,ако няма проблем ми плащат заплата ,но при бежанска криза трябва да ми я спрат.АНе искам повече пари ,но тоя се изказва неподготвен.А тези разходи са за гориво ,логистика и осигуряване на места за спане на хората.Иначе сме били.на границата и ,ако каже началника пиле не може да прехвръкне.Изпитано и проверено.
  • 31 ХОДИ ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПРЕД ШАДРАВАНА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ ТАМ ИМА ЕДИН......👳🍴
  • 32 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нали":

    НАТО уж пазеше и афганците, но САЩ го казаха ясно, онзиден: "Не бяхме в Афганистан, за да помагаме на афганистанците".
  • 33 Гост

    7 0 Отговор
    Ко? Да ходя аз да върша работата на военните ли? Че от къв зор? Аз имам да изкарвам пари, да плащам заем за щатски самолети. Нали НАТО щеше да ни пази? Кво стана ся?
  • 34 ДИКов

    5 0 Отговор
    да пратят ония тикви дето биха хората на площада миналата година да пазят границата. И без това имаме армия от около 50000 милиционери които само взимат по една шапка пари. Нали са много ербапи, на камионетките и на границата, а не да се правят на киборги на жълтите павета.
  • 35 Галина колева

    2 7 Отговор
    Бог да прости и светла му памет на последния, който истински обичаше България и даде живота си за нея-НЦВ Борис трети. Поклон!

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хъш

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Галина колева":

    Българските царе ги избиха турците. Спрете с тия глупости, БЪЛГАРИТЕ НАМАМЕ ЦАР!
  • 38 Матей

    0 0 Отговор
    Опълчение,готино,семпло,и незаконно.Румбата ходи на сгледа покрай телената ограда,била си у ред,е,да ,ама и преди преминаваха диверсанти,имат си и каналджии,да ги превеждат и правят пари.Това е новата икономика.Което си сака,оно си требе.
  • 39 Онзи

    1 0 Отговор
    Държавата е съучастник в приемането на нарушители на границата щото им дава документи вместо да ги арестува и връща.
  • 40 Хахаха

    1 0 Отговор
    Беззащитни ли сте? Нато ще помогне на беззащитните.