Last news in Fakti

17 Септември, 2021 10:04 5 936 57

Огнян Минчев: Петков и Василев хващат единствения възможен влак за политическо участие

  • петков-
  • василев-
  • политическо участие-
  • влак-
  • огнян минчев

Двамата бяха активна част от пропагандната кампания на президента Радев за "феноменален успех" на служебното правителство

Огнян Минчев: Петков и Василев хващат единствения възможен влак за политическо участие  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кирил Петков и Асен Василев не хващат нито първия, нито последния влак за включване в политиката. Те хващат единствения възможен влак. Двамата бяха активна част от пропагандната кампания на президента Радев за "феноменален успех" на служебното правителство. Те "намерили" два милиарда, те спрели неправилните кредити от една банка (в която назначиха веднага своите хора), те затворили кранчетата за източване на държавата. Двамата младежи на средна възраст имат в своята биография и други прояви на загриженост към фиска на държавата. Миналата година те предложиха на тогавашното правителство проект за половин милиард - да закупят и да внесат тестове за Ковид, че да се тества почти цялото население. Инициативата им бе мълчаливо отклонена. Петков и Василев не взеха половин милиард миналата година, но тази година е на път да се окаже по-щедра за тях.

Това коментира в социалната мрежа политологът проф. Огнян Минчев.

Засега в политическия им актив са записани - освен героичните актове за спасяване фиска на държавата при първото служебно правителство тази година - също и убедителни обещания да "спрат кражбите", да спасят пенсионерите и т.н. Казвам, че хванаха единствения възможен влак за политическо участие, защото подкрепата за тях е очевидно силно емоционална - афективна. Такива фигури отвъд океана носят прозвището sugar face заради способността си да предизвикват и да оползотворяват доверието на широки слоеве избиратели. Ако се бяха впуснали в политическа кариера преди 3-4 месеца щяха да се провалят защото хората не ги познаваха. Ако отложат входа на политическата сцена за напролет - рискът да ги забравят ще бъде голям. Към забравата може да се присъедини и озлоблението, което нарастващ брой хора по това време ще са натрупали спрямо патрона на двамата нови политици - президента Радев, който освен че изчегъртва тъмното минало не е в състояние да направи засега нищо по въпроса за ожесточаващата се национална криза - здравна, икономическа, политическа. Парламентарните циркове на протестните партньори на Радев след тежката зима ще предизвикват вече гняв, а не насмешка като днес.
Ще успеят ли Петков и Василев? Според мен - да. Те ще вземат от гласовете на няколко основни партии и коалиции - БСП, ДБ, Изправи се - и ще се изправят пред дилемата в каква посока да вървят. Дали да бъдат мост за Радев по пътя му към силна президентска власт в случай, че той спечели втори мандат, или да бъдат независима - еманципирала се партия, стремяща се да изгради около себе си конфигурация за едно ново управление в своя собствена полза (а не в полза на Радев). Мисля, че ще изберат второто. Засега за тях е важно да не влязат в дългосрочен - структурен конфликт със своите потенциални партньори за управление, тъй като от тях им предстои да вземат избиратели в подкрепа на собствената си политическа формация, която са на път да създадат. Мисля, че те ще имат успех, но няма да го споделят с Радев. Защото споделянето на успеха им с него би означавало само да извадят неговите "горещи картофи" от огъня и с изгорени ръце да се примирят с второстепенна роля в бъдещите му политически планове. Откъде накъде - не мисля...


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 33 Отговор
    Снощи на Агора България Кирил Петков ми каза че ще обяви новата си партия на Денят на независимостта.Аз обещах да се запиша и да му направя клуб в ресторанта ми.

    Коментиран от #5, #30, #46

  • 2 😯🤪😉😯😀🤪😉

    23 26 Отговор
    "феноменален успех" - в какво? Ефективни присъди, конфискация или одържавяване докато не видя, в какво да видя успехите им.
  • 3 сила

    42 16 Отговор
    ОГИМАМА ,ИЗПАПКА ЛИ СИ 40 те КЮФТЕНЦА ЗА ЗАКУСКА....ДА НЕ ЗАСЛАБНЕШ МАМИН ТОЙ
  • 4 Майна

    27 35 Отговор
    Щом припознавате тези ДВАМАТА ЗА НОСИТЕЛИ НА ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ , ЗА БЪЛГАРИТЕ НЯМА НАДЕЖДА...СМЕНЯТЕ МАФИЯТА Д ГЛОБАЛИСТИ, КОИТО ЩЕ ВИ НАЛАГАТ ИНЖЕКТИРАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 негласувал

    39 5 Отговор
    ще гласувам за тази партия,която вкара в затвора поне един "политик" от статуквото!за сега изчаквам!
  • 8 Вярно е

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    цяла седмица ми забраняваха.
  • 9 извод

    48 14 Отговор
    Минчев е добре нахранен от Тиквата анал-лизатор.
  • 10 Пич

    30 24 Отговор
    Тези може да хващат последния влак , но тепърва много българи ще се хванат за палците... Комсомолско - идиотите ще прегърнат поредните крадци , и държавата ще продължи да потъва , но - прост народ , слаба държава ...
  • 11 пешо

    41 16 Отговор
    "президента Радев, който освен че изчегъртва тъмното минало не е в състояние да направи засега нищо по въпроса за ожесточаващата се национална криза"
    до тук четох. очевидно е, че особата оги няма никакво намерние да бъде обективен (не знам и може ли). той какво очаква, президентът да изрине за няколко месеца оборите, в които повече от 10 години прави купчинки банкянският?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иво

    42 15 Отговор
    Щом тнр.медиина мафията започнаха рязко да ги плюят значи тия момчета са на прав път.Слави нанесе огромни щети на импулса за промяна.Това най вероятно беше и основната цел на кукловодите зад него.Дано Петков и Василев поправят тази щета.
  • 16 Българка

    39 11 Отговор
    Герберо-сарайската подлога отново се изходи и не пропусна да омаже в кафяво всички, които не подкрепят мутрите от модела КОЙ. Единствено не са споменати и оплюти началниците му от ГЕРБ-ДПС
  • 17 XYZ

    20 7 Отговор
    Известно е, че си винаги за властимащите и ще ти бъде труден завоя, така че внимателно на завоите!
  • 18 Жалко

    20 8 Отговор
    За тези млади образовани и успешни хора. Не разбирам защо искат да се омърсят в екстрементите на политиката

    Коментиран от #51

  • 19 падналия ангел

    31 7 Отговор
    Прочетох в Уикито кой е Огнян Минчев и какъв е бил в катедра научен Комунизъм!
  • 20 JEFF

    24 17 Отговор
    Не е вярно. Те винаги могат да хванат всеки влак, защото са умни, упорити, образовани и харизматични. Пожелавам им успех .
  • 21 гошо

    10 9 Отговор
    Палячи.
  • 22 Всички знаят

    19 12 Отговор
    Статуквото се зъби, ама лошо му се пише!
  • 23 Но пък

    5 8 Отговор
    точния !
  • 24 МНЕНИЕ

    17 19 Отговор
    ТЕЗИ ДВАМА ОСТАП БЕНДЕРОВЦИ СТАВАТ САМО ЗА СХЕМИ И ДАЛАВЕРИ ДА УРЕДЯТ БЛИЗКИ И РОДНИНИ И ПЕЙ СЪРЦЕ ПРЕЗИДЕНТА НИ ПАЗИ!!!!

    Коментиран от #49

  • 25 Новите НДСВ

    15 12 Отговор
    Aкo иcкaш дa бъдeш лъгaн, щe бъдeш излъгaн!
    30 г. бългaритe избирaмe мecии-зa мeн прoeктът Пeткoв-Вacилeв ca нoвитe НДCВ.
    Куклoвoдитe cи cмeнят игрaчитe.
    30 г. да бъдеш лъган, и да избираш едни същи, си е медицинско състояние.
    Пoздрaви oт Бaй Дън
  • 26 Гошо

    13 12 Отговор
    ПОРЕДНИТЕ ЦИРКАДЖИИ никой няма да гласува за тях хората са обезверени
  • 27 Ех този минч

    13 6 Отговор
    Само тиква му е на сърце, любов, какво може да се направи!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Деймос

    11 8 Отговор
    Докога тази дебела ГЕРБ мисирка ще ръси акъл ??
  • 30 РАЗ ДВА

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Стига си писал навсякъде едно и също!
  • 31 Любовта към пари е по-сяпа

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "Ех този минч":

    Толкова е влюбен че няма реална престава какво пише.
  • 32 Бамбука

    14 8 Отговор
    колкото повече, толкова повече е казал Мечо Пух. Колкото повече ги плюете, толкова повече хора ще застанат зад техния проект.
  • 33 venera

    11 7 Отговор
    Не вземам ничия страна и все пак коментарът на г-н Минчев /уважавам писанията му и ги следя от години/ за малко архаичен, стъпил на опита на балканджийската политика и начин на мислене. Определено считам, че млади харвардци имат друго възпитание и друг начин на мислене и няма да позволят да бъдат въвлечени в балканджийското гюрбе.
    Предполагам, че те ще заложат нови структури и отношения и ще се опитат да ги интегрират по нов начин, като заложат нови цели, необходими и одобрени от нашето общество. До известна степен те положиха това начало. Успешното им провеждане ще доведе до рухване на досегашния модел и до края на много политически кариери. Това е причината за жестоката атака на стария "елит" и статукво. Време е за промяна.

    Коментиран от #38

  • 34 Българка

    6 12 Отговор
    Много точен анализ. Респект! Само за едно не съм съгласна , автора не допуска хипотезата, фърчилото да не спечели. Според мен това е до някъде застраховка на самия фигурант, за да има някакво продължение на кариерата.

    Коментиран от #37, #44

  • 35 Съдията Дред

    12 4 Отговор
    Специалист в производството на екскременти. Пък и в голямо количество.
  • 36 Subaru STI

    10 6 Отговор
    Страх тресе кочината на Борисов за кражбите му чрез държавните фирми, които разкриха служебните министри. Затова е тази злоба и охулване. Успех на новата формация!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българка

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "venera":

    О,оо, бъркаш. "За полза роду" отдавна никой не работи. "Белите якички" отдавна са доказали,че са много по алчни от нормалните мутри. Как се изоставя уж печеливш бизнес?!? Или за повече пари, или лъжат че са успешни бизнесмени. И в двата случая ползата за нас обикновените хора е нула, напротив или ще продължат да лъжат на по високо ниво и ще разберем защо са провалени бизнесмени, или ще се окажат поредните крадци.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този добре нахранен

    9 2 Отговор
    анализатор нищо не анализира, а плюе като цялата армия некадърни, платени , жалки политолози, психолози и всякакви "ози". Този, който непоправимо обърка политическия животи нанесе огромни щети върху парламентаризма е Учиндолския " политик" с кресливите си сценаристчета. Срещу 30 сребърника и децата си продават.
  • 41 А бре преподавателю...

    6 5 Отговор
    ...по ,,Основи на КомунизЪма" в СУ...!Те не хващат ,,единственият възможен влак"...,а направо се изстрелват с мощна ракета пред всички демагогски парламентарно- представени партии ...!Разбирам ви,герберастките лакеи и лизачи,че това би бърка под лъжичката,но е време да свиквате...!!!
  • 42 Adri

    8 4 Отговор
    Първо вижте ги тези момченца на кого са синове и племенници. А Петков си направи чиста проба корупционна схема с електрическите автомобили , но никой не се интересува вече от това. Просто това са копчета за действие зад етикет.
  • 43 venera

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    И все пак си струва да се рискува. Рискът е по-добър от бездействието. Живот и здраве ще видим какво ще се случи.
  • 44 Казуар

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Президентът Радев бил фигурант, тогава защо охранените кучета от статуквото така злобно лаят срещу него.

    Коментиран от #45

  • 45 Българка

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Казуар":

    Фигура избрана с одобрението на Решетников, какво е? Фигурант.

    Коментиран от #50

  • 46 Няма Агора България,

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    това е антибългарска организация.
  • 47 ТУЛОВИЩЕТО

    2 4 Отговор
    Миризливото туловище Оги отново бленува за БОКО И МУ ЛИЖЕ Г.....А. ПОДЛОГА НА ПРОСТИТЕ И КРАДЛИВИТЕ ОТ ГРОБ Е ОГИ МИРИЗЛИВОТО ТУЛОВИЩЕ.
  • 48 Матей

    1 1 Отговор
    Торбата с хитрини вълшебница е съща!Въпрос на добра преценка,изчисляване на точния момент,за да скочат на врата на българския народи да го обяздят.Може и да не успеят,твърде много и миризливи техни кирливи ризи взеха да се развяват.Ето че били и ков-бои,ковид-момчета,да ударят кьоравото,польвин милиард левчета от фалшиви тестове искали да придърпат.Ухааа,ох,чшедооо,направо джак-пот на ента степен.,браво,много им приляга като напористи министри.
  • 49 МДА

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "МНЕНИЕ":

    ДО ОЛИЖЕШ НА БОКО КРАДЛИВИЯ ОНОМА С 200
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 1111

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Жалко":

    Сигурно защото искат промяна като повечето българи.
  • 52 как

    2 4 Отговор
    Колко съжааление предизвиква един преднамерен коментар... Абе, Минчев, не видя ли, че Петков и Василев се различават оот останалите политици по нещо сонвополагащо - с работата си в служебното павителство те доказаха, че затитават интереса на редовите български граждани? Откъде толкова жлъч и ирония изцърка?
  • 53 Бай Даньо

    1 1 Отговор
    Минчев и аз мисля че ще изберат второто. Никой с елементарен разсъдък и морал не стои зад Радев инак готови да се метнат на радевата каруца с 200 пропелвана от любовта на българското простолюдие много докато не са и паднали търкалетата де ...
  • 54 БОКОКРАД

    2 2 Отговор
    БЕСЕН Е БОКО ЧЕ Е МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ И ЗА ЧЕП ЗА БЪЧВА НЕ СТАВА !
  • 55 БРАВО

    1 1 Отговор
    Кирчо е способен да надмине "успехите" на Милен Велчев и изпуснатия златен дъжд от Ковид тесче-тата ще си го избие петорно
  • 56 ИЗНЕНАДАН

    1 0 Отговор
    Огняне,Огняне,не очаквах такава лоялност от теб,па била тя и към Баце!
  • 57 хихи

    1 1 Отговор
    Петков и Василев Хардвардски Измамници вече са се качили на Титаник. Потъват. Даже са го разбрали. А "инвеститорът" си търси кеша. Там им е проблема.