Last news in Fakti

19 Септември, 2021 16:00 4 172 98

Декомунизация без десъветизация на България е като лечение на алкохолизъм с метилов алкохол

  • съветска армия-
  • паметник-
  • комунизъм

Прав е Константин Мишев да сочи стърченето на окупаторския съветски монумент в центъра на София като доказателство за несъстоялата се декомунизация на България

Декомунизация без десъветизация на България е като лечение на алкохолизъм с метилов алкохол - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вместо политически емигранти от НРБ, като Константин Мишев, да съдят виновните за демонстративното неизпълнение на закона за декомунизация на днешна България, самият той се оказва подсъдим за негова реплика с квалификация срещу телевизионен водещ от БНТ по темата за българското комунистическо минало и атентата срещу папата.

Не се учудвам. Имам доста богат личен опит да ми бъде запушвана устата с анонимни заплахи за живота и с публични съдебни дела. Само се питам чак от Америка ли ще доставят Константин Мишев, за да го поставят на подсъдимата скамейка, че се е ядосал и нарекъл съответния водещ “червей”.

Не съм гледал въпросното телевизионно предаване, което е подразнило бившия медиен съветник на премиера Филип Димитров и ръководител на кореспондентското бюро на радио “Свободна Европа” в София, комуто дължа своя 5 годишен стаж на радиожурналист в биографията си. Но мога да си представя, че продължаващото замитане на българската следа в атентата срещу папата предизвиква най-малкото желание за опониране сред хората, които познават нрава, двуличието и натегачеството пред СССР на онзи български режим.

Не веднъж съм изразявал позицията, че пълното отричане на съпричастие при явни следи за обратното, позовавайки се на невъзможността на италианския съд да ги разкрие напълно, звучи в ярък дисонанс с цялата нагласа на най-верния съветски сателит да услужи с каквото може на Москва в потискането на вълната на стремежа към свобода, заливаща съветските колонии и особено Полша през 80-те години на миналия век. Полският по произход папа беше най-голямата кост в гърлото на Кремъл и верните му нашенски сателити със сигурност биха я извадили при първа възможност.

Адвокатите на Живковия комунизъм се опитват да внушат тезата, че тогавашните служби едва ли не са били неспособни да участват в такова голямо престъпление. Дори и през ум не им е минавало, моля ви се!

Подобно на Константин Мишев и аз изригнах в една своя публикация срещу поредната книга, написана с цел да бъде сложена точка на съмненията за горното. При опита си да опонирам на авторката, за която преди не знаех нищо, се подведох по намерените в мрежата данни и сгреших самоличността ѝ. След което ѝ се извиних за това.

Остана у мен усещането обаче ( дали само у мен?), че нещо не е наред в усилието да напишеш в качеството си на френски журналист от български произход цяла книга, включително и с организирано ( и от кого ли финансирано начинание ?) за целта посещение в Турция и ексклузивно интервю с убиеца Агджа, само за да акцентираш още веднъж върху тезата “Антонов е невинен”. Че ние това си го знам от “Работническо дело”! Получи се точно като в казуса “куче ухапа човек”. Обратното щеше да е основание за написване на книга …

Прав е Константин Мишев да сочи стърченето на окупаторския съветски монумент в центъра на София като доказателство за несъстоялата се декомунизация на България, в която превръщат в подсъдими доказани антикомунисти, като него. Време е онези, които употребяват антикомунизма за своите цели да бъдат изобличени с въпроса: защо изобщо създадохте и гласувахте закон за декомунизация на България без тя да включва десъветизация!

Ето този въпрос трябва да бъде задаван на “десните” охранители на съветското статукво, което обслужиха и с постсъветския, но също толкова имперски по своя геополитически замисъл руски “Турски поток”.

Защото декомунизация без десъветизация е като опит за изтрезняване чрез напиване с метилов алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    67 27 Отговор
    Нормално в България Русия да се харесва.След освободителната война много руснаци са хвърлили тук семето си.Другите които не са с русия са или помаци или ци гани като един такъв ци ганин е Костов например.

    Коментиран от #19, #50

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Gowo

    41 5 Отговор
    Бокич захвърли ли си червената книжка.Щом не го е направил , всички приказки са за простите.Ала бала
  • 4 rusnak

    57 11 Отговор
    Шизо, ти с русофобия ли се лекуваш?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ужас

    84 12 Отговор
    Иво Инджев е агент Ивайло от ДС, член на БКП и завършил висшето си образование в Съветска Русия.

    Коментиран от #89

  • 7 Професора

    56 16 Отговор
    Скоро и деседерастизаци и десоросозация паметника остава за вечни времена!

    Коментиран от #59

  • 8 Gowo

    21 10 Отговор
    Ахмет Доган е вербуван от КГБ И не се е отписал от вербувката досега.Той рак ли е или щука....
  • 9 😃 😃 😃 😃 😃 😃

    39 6 Отговор
    Идиот..... 🤯
  • 10 Бесен Язовец

    39 9 Отговор
    На Индже от Анадола внук му Иво!
  • 11 БосфорТВ

    58 7 Отговор
    Червено чедо и сам комунист и доносник, а днес евроатлантик русофоб и антикомунист.
  • 12 жековТВ

    18 6 Отговор
    Георги Жеков за Иво Инджев

    Коментиран от #85

  • 13 КОНТРАТА

    55 12 Отговор
    Неграмотник в НРБ никога не е имало комунинизъм, а социализъм. В Комунизъм частната собственост е забранена, а в НРБ народа притежаваше частни жилища, къщи, коли, вили, коли...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Bai...

    30 8 Отговор
    На Мишев 9×19 в кратуната му е малко!
  • 16 да де

    58 6 Отговор
    Най-смешното е когато червени подлоги като тоя които по татово време обикаляха света без проблеми и пишеха репортажи от Бейрут сега плюят по тях.
  • 17 Отряд,, Чавдар "

    33 7 Отговор
    Ако застане Иво Мин под паметника ще будна паметника лично върху него!

    Коментиран от #62

  • 18 Gowo

    20 41 Отговор
    Трябва да се бръкне дълбоко.Дълбоко е навлязла руската дейност у България Тук не става дума за комунизъм.Някой сериозно бърка с формулировката Ние не преследване комунисти.Нито комунистически идеи Защото самата същност на диверсията не е от комунистически произход.Това са полулегални руски шпионаж с цел провокации и дестабилизиране на икономики, политики и държавни цели Което няма как да се опише само с ....,,Декомунизация".Някой Сериозно ни подтиква към манипулиране

    Коментиран от #25

  • 19 Емил

    4 18 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Нормално, ако си ненормален!
  • 20 Москва не вярва на сълзи.

    47 8 Отговор
    Даже не го прочетох пасквила само като видях автора.
  • 21 Бесен Язовец

    34 5 Отговор
    Хосе Инджев го преследват още някакви комунисти. Мн си прост Хосеее..
  • 22 Бабуин

    42 8 Отговор
    Айде Иво иди да бутнеш първо паметниците на съветската армия в Германия и Австрия и тогава се напъвай със софийския. А и мини да поднесеш цветя на американските летци бомбардирали София. Давай патриоте, докарай ни демокрация, внос второ направление, че тая тука е на свършване

    Коментиран от #58

  • 23 Скука

    21 3 Отговор
    Тоя нищо старо не може да забрави и нищо ново не може да научи. Елементарен досадник.
  • 24 Тонча

    29 2 Отговор
    В Германия и в Австрия има съвецки паметници, стига дрънка толкова години, Инджев.
  • 25 Gowo

    13 6 Отговор

    До коментар #18 от "Gowo":

    Някой пак ще използва старата пропаганда.Да сее разделение в обществото.Не че не е нужна декомунизацията.Всъшност почти всеки ,,загрижен" политик през последните 30 години се оказва че е с партийна книжка.Случайбост ли е.И ако искаме да се отървем от това зло ,,политиците" с фалшив профил, а те са почти 90% , трябва , нужна ни е декомунизация.След това започваме на чисто.Не че крадците ще се свършат.Особенни техните, на комунистите деца

    Коментиран от #61

  • 26 КОНТРАТА

    15 3 Отговор
    Мишките се снимат нощем пред паметника Освободил България и Европа от нацистите и техните слуги!
  • 27 Иво нинджев

    18 2 Отговор
    Тоя ли комунист ми говори за декомунизация в Демократична България всички са неокомунисти и подкрепят мъжката любов
  • 28 Наблюдател

    24 2 Отговор
    Когато упорито нежелаеш наистина да се бориш с комунизма но да имитираш такова взимаш на мушка паметниците! Просто защото те немогат да се защитават! Наистина много е лесно! Защо автора непопита как така не бе осъден дори 1 за лагерите и убииствата по времето на соца от СДС и ОДС когато бяха на власт?!!! Защо автор Инджев не се поинтересува Как така същите не направиха ревизия на Външнотърговските дружества /около 300!/ всички без изключение поделения на ДС, а представителите им приватизираха банковите им сметки и сега са милионери "за чудо и приказ"!! Защо същите супер сини ненаправиха ревизия на БНБ за да видят какво се случи тогава с парите на народа /за милиради става въпрос/?!! Много е лесно да са ти виновни паметниците но да се правиш на разсеян за хората и действията им е друго нещо нали така умнико Инджев!!
  • 29 Обаче я вземи

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сесесере":

    най-напред да прескочиш до Виена - и там има паметник за взривяване. Че и - представи си - австрийците, отявлени слуги на СССР, просъветски агенти и поддръжници на Сталин, Хрушчов, Брежнев и Путин, всеки ден го почистват... И във Франция се намират такива паметници, и на доста други места по Европата... Не че и там няма глупаци, но тук май ни идвате в повече.

    Коментиран от #41

  • 30 Иво с шотче

    14 3 Отговор
    Бълвоч на пяндурници, от рано е започнал.
  • 31 Индже Ивов

    14 4 Отговор
    Ако има истинска декомунизация и десъветизация, автора на този пасквил също ще изтече в канализацията.
  • 32 Проблемът

    12 5 Отговор
    Паметникът на Съветската армия много лесно може да бъде решен. Просто съветския войник с шмайзера се заменя с американски рейнджър и страстите ще се успокоят

    Коментиран от #36

  • 33 Gowo

    8 1 Отговор
    Защото....най лесно е един комунист да свали червената фланелка и да надене синята.С това нещата не се променят.Трябва ДЕИЛОГИЗАЦИЯ.....козът на дявола е идеологинизма.Центално място трябва да бъде човека.А не фантастични светове Блянове.

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    13 3 Отговор
    Кой потропа, кой почука?
    МинDJев пак е тука...
  • 36 Замяната

    13 4 Отговор

    До коментар #32 от "Проблемът":

    Да стане с някои от тези английски рейнджъри които избягаха от Афганистан преоблечени като жени
  • 37 Gowo

    13 5 Отговор

    До коментар #33 от "Gowo":

    Иначе.....добро утро СИНЯ ИДЕЯ....И какво.Връщаме България от началото Пак разграбването в името на една идея.Да стане капиталисти.....е станахме Някои със сигурност станаха.
  • 38 Като да сме започнали

    11 4 Отговор
    Да свалим от коня цар Освободител пред народното събрание и да качим на него Роналд Рейгън например

    Коментиран от #42, #44

  • 39 Иво Инджев! Слагач, натегач, близач,

    19 4 Отговор
    Тоя ни писна да повтаря едно и също до втръсване!! Страх гое, че щего забравят, че съществува и да напомни за себеси подхваща за кой ли път Старата песен на нов глас!! Иво, България, има проблем с Корупцията, с не работеща та съдебна система, с зависима та прокоратура, със закъсалото Здравеопазване и образование, с Бедност, с високата смъртност и без Ковид, с ниския стандарт на живит, с найниската продължителност на живот с в Европа!! Ати занимаваш народа с Паметника??? Таковай си Айката копе.е!!!
  • 40 Бесен Язовец

    18 7 Отговор
    ПАМЕТНИКА НА,, СЪВЕТСКАТА АРМИЯ " Е АНТИФАШИСКИ ПОСТРОЕН В ЧЕСТ НА МИЛИОНИТЕ МЪЖЕ И ЖЕНИ ОТ СССР ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА ЕВРОПА И СВЕТА . ПАМЕТНИКА НА,, СЪВЕТСКАТА АРМИЯ" НЕ ПОСТРОЕН В ЧЕСТ НА ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВЛЮЦИЯ И БОЛШЕВИКИТЕ ОТ 1917Г. ТОЯ Е РЯДКО СМЕШЕН ТИП!!!
  • 41 Сесесере

    8 16 Отговор

    До коментар #29 от "Обаче я вземи":

    Стига ръси лъжи, няма съветски паметници във Виена !

    Коментиран от #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Gowo

    2 0 Отговор
    Нещо май ми намирисва на намеса...
  • 44 Gowo

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Като да сме започнали":

    Не зная с какво подразних редактора .Но писах , че имаше разискване по тая тема.Кой да е на мястото на Цар Освободител.Не би ли било редно да е Хан Аспарух.

    Коментиран от #45

  • 45 Gowo

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Gowo":

    Това че споменавам първия стъпил на тази земя и ни направил държава трябва да не е цензурирано Напротив.Леески нарича продажниците и предателите на родината мекерета.Е....цензурирайте и Левски.
  • 46 Грульо

    8 1 Отговор
    Първо детиквизация требва, поле квото е останал за декалинкизация. :D

    Коментиран от #51

  • 47 Професора

    15 5 Отговор
    Личи си, че Инджев е с турско потекло щом продължава да клевети НРБ за участие в атентата срещу Католика в който цереуто и турците натопиха Народна Република България! Скрий се туски агенте заедно с Мишков.
  • 48 Лавренти Берия

    9 2 Отговор
    Дилни мръсници майцепродавци и родоитстъпници клеветят по паметта на невинния човек патриот Сергей Антонов!
  • 49 100pera

    13 5 Отговор

    До коментар #41 от "Сесесере":

    Не само че има паметник на Червената армия, ами даже е в центъра на Виена, на по-малко от 200 метра от българското посолство. Цял парк е с мемориален комплекс.
    Всеки може да го намери барабар със снимките в Гугъл мапс.

    Коментиран от #53

  • 50 Хахаха

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    И ти си от последната група. Също и "д-р" Костадин - Костя Копейкин... (Да си направи ДНК тест за изследване на предците.)
  • 51 Gowo

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Грульо":

    Именно Това не е външен враг Това са наши бивши бандити пилешки се за комунисти и демократи.А по същество са крадци.Русия и кой да е външна империя ще се възползва от услугите на тези криминали.Защото по тоя начин, наричайки ги и официализирали ги за представители на нашата държава всъщност ни причинява зло.И деТиквизацията е първа необходимост за да се отървем от външна намеса.
  • 52 Gowo

    4 3 Отговор
    Иво Инджев така и не се отърва от своите илюзии .Левски го казва в пряк текст ...,,който ви освободи, той и ще ви пороби".Тук важи и за политическите пристрастия.Заробиш ли се по нечия идея , ставаш роб.
  • 53 Шматка, има

    11 11 Отговор

    До коментар #49 от "100pera":

    паметник, защото са се водили бойни действия и загинали в бой. В България, единствените жертви, които са дали ушанките са от натравяне с метилов алкохол и няколко случая, при които братята и бащите на изнасилени жени и момичета, са раздали лично правосъдие.
  • 54 Jacques Yves Moineau

    8 1 Отговор
    Десъветизация без деДС-зация няма как да стане.
  • 55 умодефицит

    4 1 Отговор
    31г бъргарите избират все едно и също нещо- дс кадри бкп креатури,а после се чудят кой им се изходи в гащите!
  • 56 100pera

    10 2 Отговор
    Инджев, добре че се вдигна скандал около Мишев, та да се изтъпаниш медийно и ти - белким не те забравим съвсем.
    За атентата в Рим - ами то, самият пострадал (папа Йоан Павел ІІ) каза, че е сигурен, че България не е набъркана; извършителят на опита - Агджа каза, че нашите служби изобщо не са били забъркани... Ама ти сигурно знаеш повече от тях.
    А за "Свободна Европа" след 1990-та просто не ми споменавай. Стана гнездо на препродали се агенти на ДС - ти самият, Георги Коритаров... Все такива си ви е подбирало лицето Константин Мишев.
    Помня, Коритаров как обясняваше, как са го взели в Свободна Европа: Стоял си той в периферията на един от многобройните тогава митинги и си снимал с фотоапарат. Дошли при него двама непознати и му казали, че отдавна следят журналистическите му изяви. И му казали - "Искате ли да работите в Свободна Европа?" А той без да се замисля им отговорил: "Ама разбира се, че искам!"
    И така станала работата. Човек да се чуди да се смее ли, да плаче ли...
    Споко де! И теб те помним, г-н Ивайло, завършил Московския държавен университет през 70-те години (а всички знаем кога и как пращаха това вда учи такива специалности в СССР) по специлността История на Азия и Африка и изучил там английски, арабски, руски и немски... После - виден човек на ПГУ на ДС. После дойде демокрацията, ама ти изчака чак до 2007 г. и като замириса на разкриване на досиета изведнъж преживя катарзис и се саморазкри...
    Казват, че нямало бивши ченгета и шпиони. Дали са
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 15 Отговор

    До коментар #22 от "Бабуин":

    1. Комунистите много ви бива да заплашвате.
    2. Паметничето на пилотите е само една плоча до оградата на посолството. Някои в софийските гробища са по-голями.
    Въобще не може да се сравнява с гиганткия колос и целия мемориален комплекс от 5 декара на пъпа на София...
    3. Пилотите са загинали в битка, докато другите, знаеш от какво...., а да не забравяме , че през ВСВ "братушките" са съюзници най- напред с Германците, а след това пък с Американците и Англичаните когато ни бомбардират.
    4. В България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът…
    5. ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.

    Коментиран от #63

  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 12 Отговор

    До коментар #7 от "Професора":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...

    Коментиран от #80

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 13 Отговор

    До коментар #25 от "Gowo":

    OТГOВOР: Русия активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух.... Дa-a-a, интeркoнeктoрнaтa гaзoвa връзкa c Гърция e фaктoр, a нe caмo журнaлиcтичecкa нoвинa!!! Сделката за F-16 беше наистина повратен и решителен момент за България ! Сега вече комунягите и русофилите ще започнат да усещат че България е завинаги част от ЕС и НАТО и основния враг е Русия ! Тежки времена идват за руските подлоги в България

    Коментиран от #66, #72

  • 62 Паламар

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Отряд,, Чавдар "":

    Е , буДни го де..що чакаш?! Ама първо се ограмоти...че звучиш ужасно .
  • 63 Си тъпалист

    12 12 Отговор

    До коментар #58 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    1. Соросоидите много ви бива да лъжете.
    2. Не е от значение пaмeтничeтo нa пилoтитe колко е голям, а колко вреди са направили.
    3.Англо-американските пилоти не са дошли за битка, а да избиват мирни граждани.
    4.В България има Пaмeтник нa Cъвeтcкaтa aрмия, защото тя не е избивала цивилно население (за разлика от англо-американците), въпреки, че бяхме в пакт с Хитлер, и защото благодарение на Cъвeтcкaтa aрмия страната ни не бе разпокъсана отново.
    5. Ако имаш нещо против името "Пaмeтник нa Cъвeтcкaтa aрмия", можеш да подадеш искане към общината за смяна на името с "Пaмeтник нa Червената aрмия".
    Успех.

    Коментиран от #76

  • 64 Офф

    10 4 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца! Този жалък алкохолик соросоид ли говори за пиене....
  • 65 Упорит и

    12 6 Отговор
    Изминаха 30 г. и г-н Инджев така и не разбра, че българското общество категорично не приема неговите оценки и отношение към Русия и Съветския съюз. Ще стърчи г-н Инджев ... и не само паметника.

    Коментиран от #70

  • 66 Страшно ще става

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Може и магазините Березка да закрият

    Коментиран от #68

  • 67 Мутата

    9 3 Отговор
    На този боклук до кога ще му давате място за изява.
  • 68 Ми не

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Страшно ще става":

    :)))
    Няма да закрият Берьозка. Защото 3/4 от стоките в нея са от Украйна, Молдова и балтийските страни. Половината от останалото е българско. Реално руски са май само сгъстеното мляко, водката и хайверите.
    А досега не съм видял евроатлантик да не пие с удоволствие руска водка. Особено ако е на аванта.
  • 69 Тоя маloумен

    3 4 Отговор
    ли и?
    За кви комунисти става въпрос бе Ивайло?
    Ми те комунистите станаха капиталисти и сега са олигарси вече.
    Савецкия съюз го нема, има Русия която няма проблем да ти даде нещо ама за пари.
    Саъщо и САЩ ама те оникновено го дават за много пари.
  • 70 Това е добре

    8 3 Отговор

    До коментар #65 от "Упорит и":

    Защото другото е ужасно.
    Никой не ни е клал и грабил толкова по турско, колкото нашите потурчени българи (презрително наричани от турците дьонме) и еничарите.
    Сега най-големите западняци, антикомунисти и русофоби са точно такива като Инджев - ДС агенти и възпитаници на СССР, АБПФК и децата им. Не за 30, за 5 сребърника са готови да затрият всичко българско.
  • 71 декомунизатор

    8 4 Отговор
    Добър ден Ивайло и как си? Сега задачата поставена от водещия офицер такава ли е "да се громи комунизма".
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 копи пейст

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Си тъпалист":

    С. Бирюзов отправя официално писмо до министърпредседателя Кимон Георгиев за състава и компетенцията на ръководството на
    комисията:

    Господин министър-председателю,
    Имам честта да Ви съобщя, че Съюзната контролна комисия пристъпи към своята
    дейност.
    Във връзка с това съобщавам Ви, че всички сношения на представителите на
    съюзните държави с българското правителство по всички въпроси, влизащи в
    компетенцията на Съюзната контролна комисия, ще стават само чрез
    ръководството на Съюзната контролна комисия в лицето на:
    председателя на СКК маршала на Съветския съюз Толбухин;
    заместник-председателя на СКК генерал-полковник Бирюзов;
    политически съветник при председателя на СКК пълномощния министър Лаврищев;
    помощник-председателя на СКК генерал-лейтенант Черепанов;
    помощник-председателя на СКК контраадмирал Абрамов.
    Всякакви обръщения от страна на други лица от Съюзната контролна комисия, в
    това число и на представителите на съюзните държави не се допускат.
    Приемането и разрешението на въпроса, помимо ръководството на СКК, ще се
    смятат за игнориране на ръководството на Съюзната контролна комисия.

    Коментиран от #90

  • 77 В.В.П.

    5 5 Отговор
    Една дебела тояга за Инджев,трябва..!!.И за Мишев ,също.!!.Доносници..Точно паметника е виновен за окаяното положение на държавата.!!..Върви и бутай!
  • 78 Душко Попов-Цървуля от Ню Йорк

    8 5 Отговор
    Тоя комунист доносник навремето катереше Мусала с бюста на джугашвили,заедно с цялата гейдружинка от ДСО динамо
  • 79 Само мнение

    8 5 Отговор
    Шанса за декомунизация с дебили като Инджев , и откровени разбойници в в управлението, е равен на шанса в тъмна стая да хвърлиш игла и да уцелиш комар по гъ за. Хората сравняват , и като виждат каква действителност ги заобикаля , волно или неволно се връщат с носталгия по комунизма , за съжаление .
  • 80 А де

    5 7 Отговор

    До коментар #59 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Във Австрия на кого пречи паметника на съветската армия . Пречи им на демокрацията , на стандарта , на икономическото развитие ?

    Коментиран от #82

  • 81 No comment

    8 2 Отговор
    Комисията за разкриване на досиетата с Решение № 50/ 08.10.2008 г.8 потвърждава съобщеното от Инджев, като допълва, че той бил действал под псевдонима „Ивайло“ като секретен сътрудник към Първо главно управление на ДС – разузнаване
  • 82 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 9 Отговор

    До коментар #80 от "А де":

    Ами в Берлин - Трептов парк?
    Това е най-големият паметник на Съветската армия
    извън територията на Русия
    и при това в столицата на страната загубила войната...
  • 83 Пръц

    6 6 Отговор
    Целият безсмислен животец на Това куче,Инджев премина в бясна проруска пропаганда.Виеше като чакал когато го и ЗС хвърлиха от БТВ и остана завинаги безработен.Женаму го хранеше .Боклук.
  • 84 ахмет

    5 5 Отговор
    Тоя Боклук още ли мърда?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    българските служби нямат нищо общо с атентата срещу папата само дадоха на агджа пистолета с които стреля и фалшивия паспорт с които отиде там.не са участвали завалиите тои агджа си е бил турист у нас в япоснкия хотел.турист снабден с фалшив паспорт и пистолет.то и путин не енападнал украина нито пък кгб са виновни за тровенето на литвиненко или скрипал.тия лъжи минават само обаче пред хора дето мислят че ще доиде някои да ни оправи или че коронавируса е измислен от бил геитс.та стакава масовка такива практики.
  • 87 Знаещ

    4 5 Отговор
    МОЧА не е паметник, а подмазвачески жест на Тодор Живков към Големия брат, затова и е открит на рождения му ден.
  • 88 КОЙ

    5 2 Отговор
    Атентата е извършен от от турчин като тебе - виждаш ли колко сте вредни това турците.
  • 89 кащей

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    имаше един брадат виц от соца , в борбата с пиянството питат един мъж пиеш ли - отговор пия но с отвръщение ( може да се каже че иво е завършил в СССР , но с овращение
  • 90 Си тъпалист

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "копи пейст":

    Тва пък ква значи?
  • 91 А питам

    5 2 Отговор
    Абе, тоя списвач кога ше драсне нещо, и за джамиите и османския режим??
  • 92 Е неграмотник

    5 3 Отговор
    Тоя писал пасквила нормален ли е?
    В Европа има над 4000 мемориала и паметници, посветени на Съветската армия, хората там защо не ги бутат.
    И не са мо в бившия соц. лагер, ами има и в Австрия, Германия, Белгия, Холандия, Норвегия, Франция..., че дори и в... САЩ.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    И Иво като започна да ругае по всичко съветско и руско, иска да ни убеди, че не е пил, не пие и няма да пие водка. Явно е преминал само на уиски и му трябват по-вечко зелени и пише ли, пише човека.
    Намират се и такива, които четат. Пиши, чукча, пиши !!
  • 96 Колкото по плюете

    2 1 Отговор
    по Съветска Русия, толкова по-симпатична ми става. Опита се да издигне живота на милиони хора. Сега всички ние живеем в строй, които прави богати шепа паразити. Онзи ден гледах филма ”Куриерът” за един съветски предател. Е килията на неговата английска свръзка, която руснаците хванаха има същите размери на квартирата ми в Лондон. Толкова за капиталистическите ви, декомунизирани ценности. За паразитите домове с 16 стаи, за бедните мизерия и вулгарна експлоатация.
  • 97 Архимандрисандрит Бибиан l

    0 0 Отговор
    С Матушка който се шегува, с гръб оди на бай Ставри трандафора да обува! Внетно ли е?
  • 98 Шаран БГ

    0 2 Отговор
    И Иво като започна да ругае по всичко съветско и руско, иска да ни убеди, че не е пил, не пие и няма да пие водка. Явно е преминал само на уиски и му трябват по-вечко зелени и пише ли, пише човека.
    Намират се и такива, които четат. Пиши, чукча, пиши !!