Last news in Fakti

20 Септември, 2021 13:00 6 177 71

Спецов е специалният сертификат на "промяната"

  • нап-
  • спецов

А се дължат на държавата – на същата тази агенция, оглавена после от същия бизнесмен

Спецов е специалният сертификат на "промяната" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Абсолютно вярно е, че има такъв народ. Има такава държава, има такъв протест, има такава промяна, има такава нормалност. Честност и принципност. Ето какви:

Провеждат се протести срещу дългогодишен корумпиран тиран. Хиляди хора изпълват площадите. Лозунгите са: „Долу тирана!“, „Не на корупцията!“, „Искаме нормалност!“, „Промяна!“ „Не на свинщините!“, „Да направим демокрацията си нормална!“. Протестиращите са искрени – искрено си мислят, че искат това, което са написали на плакатите.

Площадът побеждава. Тиранът пада. Политици от протеста поемат властта. В най-ключовата агенция за шеф е назначен културист. Специален човек. А и агенцията си е наистина специална – данъци, приходи, мита, акцизи, ревизии... Всичко минава през нея, Специалния държи ключовете за паричните ад и рай на държавата.

Културизмът е само естетичски проблем. Въобще не е. Оказва се, че този човек, в качеството си на бизнесмен няколко години по-рано, е продал на „муле“ своя задлъжняла фирма. Дълговете – 1.5 млн. лв., са натрупани преди той да влезе във фирмата. Но е подписал ревизионен акт 20 дни преди да я продаде – знаел е за борчовете. „Мулето“ е малоимотно лице. Имаме обичайна тарикатска схема за прехвърляне на дългове към бездомник – тарикатът е на чисто, бездомникът няма да ги върне, ощетен е този, комуто парите се дължат. А се дължат на държавата – на същата тази агенция, оглавена после от същия бизнесмен. От хиляди служители в агенцията се иска да борят практиките, които ръководителят им е реализирал.

Този специален човек е назначен конкретно от министър. Първоначално всички в държавата си мислят, че е станала грешка. Но не! Министърът най-спокойно обяснява, че вярва в Специалния, нищо нередно не е направил. Пък и, наистина е специален, защото „работи добре със западните партньори“. Друг един министър, много близък до колегата си, казва, че също отдавна познава Специалния – и също много му вярва.

Всичко това се случва възможно най-публично. Няма скрито-покрито. Но нито политици от победилата промяна, нито хората от площадите надигат глас срещу двамата министри, които също принадлежат на „промяната“. Всъщност, „промяната“ си има символ, топ началник – самият президент. Той е назначил министрите. И всекидневно громи корупцията, мутрите. Но има предвид единствено падналия тиран. За Специалния в най-специалната агенция си трае. Както стана ясно, на разсеяни се правят и всички ония, които пишеха на плакатите „Искаме промяна!“, „Да бъдем нормална държава“, „Не на корупцията!“, „Долу мутрите!“ и т.н.

Междувременно протестът не е могъл да излъчи стабилна дълготрайна власт. В суматохата една политическа сила, възможно най-умната, красива и също така искрена – в убедеността за собствената си уникална почтеност, предлага двамата министри, покровителстващи Специалния, за редовен мандат. Тази политическа сила се прави, че всичко със Специалния е наред. Правят се и привържениците ѝ, кресливи при всяка нередност при политическите си врагове.

Междувременно е възникнал казус. Не е публично доказано знаел ли е Специалния за дълговете, преди да продаде фирмата си. Няколко такива въпроса са адресирани в парламента до министъра покровител. Той не знае, щял да провери - разпъва класически чадър - типичен прийом на мутрите, на корупцията, на всичко гнило и отречено от протеста. В крайна сметка войнството на падналия тиран вади документ, че е знаел. Но още в същия ден става ясно, че и следващият министър ще работи със Специалния.

А има нов министър, понеже старият ще става партиец. Тече ново народно въодушевление. Същите двама министри, назначили и опънали чадър над Специалния, правят партия. Не друг, а точно те са най-харесваните политици в държавата. Същите ония хора от площадите ги боготворят. Хората не просто се правят, че цялата тази свинщина не съществува. Ами и... понасят на ръце двамата министри. Съвсем искрено считат, че двамата, и те самите, поставят начало на нормалността. Даже голяма част от тях се хвърлят на амбразурата в интернет да ги бранят. И Специалния пазят. Не съзнават, клетите, че пак всичко ще е за тяхна сметка.

Да, има такава държава, има такъв народ и протест! Има ги!

Чудя се, за какво е емблема всичко това, случващо се около Румен Спецов, Асен Василев, Кирил Петков, Румен Радев... Какъв еталон е и за хилядите тоооолкова много искрени хора по площадите. Мисля, че така промяната получи своя специален сертификат.

Искрен Вълчев/Гласове


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сара

    40 19 Отговор
    И какво всъщност ни казвате ?

    Коментиран от #11, #27, #53, #68

  • 2 ДжонБраво

    50 48 Отговор
    Румен Спецов е добър човек, професионалист с доказани резултати в публичния сектор и с кариера и успехи като културист! Образован, скромен, семеен и работлив човек… защо да не го плюем и нападаме? Защо да не му скалъпим истории?

    Коментиран от #49, #54, #69

  • 3 да бе

    60 35 Отговор
    Чудя се защо не видяхте милиардите окрадени безсрамно от Герб и приближените им,но ако има и най-малка сянка от съмнение около служебното правителство,преувеличавате до небето всеки недостатък.Много принципни станахте,но нямахте нищо против да ви управлява 10 години един полуграмотен криминален престъпник.

    Коментиран от #31

  • 4 Последния Софиянец

    34 29 Отговор
    Ако си продадеш колата и с нея блъснат пешеходец виновен ли си?

    Коментиран от #17, #55

  • 5 случаен

    38 8 Отговор
    а зщо това не е забранено с закон,не е само той,имаше едни братя диневи с пристанище,същата схема,после си го върнаха без задължения
  • 6 Масонка

    38 24 Отговор
    Дачков е боклук, който напоследък се е продал на Борисов, така че как да вярваме на пасквилите му?
  • 7 Българка

    34 24 Отговор
    Аз призовавам Спецов сам да се оттегли от поста шеф на НАП и да заплати 1500 000лв данъчния акт. Ако има причина да не го прави нека публично обясни защо. Очаквам и резултата от прокурорската проверка
    Не може да борим мафията, корупцията и престъпните схеми, ако на възлова позиция е данъчен измамник. Това слага черно петно на президента и на новата ПП на Василев и Петков
  • 8 Пич

    39 34 Отговор
    Това е най добрият пример , колко да свестни Кирчо и Асенчо... Назначиха доказан хайдук , за който са били наясно... А идиотите ги подкрепят , и чакат такива да са спасители... На кого бе , на Прокопиев ли...??? Като направиха инфлацията , да чухте да мислят как да ви подпомогнат... Правят се че такова нещо няма... А вие , глупаци , викайте , че идвали за промяна... Няма да е вашата промяна , за вас са предвидили , да сте бедни и прости...
  • 9 БСП на Бунището

    30 21 Отговор
    Румен Спецов след обучението си в Свищов по Икономика завършва школата на МВР в Симеоново специалност " РазузнаванеПолучавя и Офицерски чин..На практика е щатен служител на Първо Главно на ДС - Разузнаване.После заминава в Дубай да обучава на Фитнес РУСКИ бизнесмени и други явно секретни задачи....На практика ДС контролира НАП!!!
  • 10 Юрист

    28 33 Отговор
    Няма причина Румен Спецов да е виновен, че фирмата е била неизрядна към фиска. Купил, продал и край! Все едно да купиш кола с двигател за боклука и да я продадеш на друг. Къде е проблема?
  • 11 Карлберг

    24 14 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    Казва, а и народа го е казал... облякъл се Илия и пак в тия. И още от прозорливия народ болгардкий... интереса клати феса!!

    Коментиран от #13

  • 12 сара

    29 19 Отговор
    След милиардите на бб, чекмеджета и инхаус кражби търсим с нещо да ги замъглим ???
  • 13 сара

    27 11 Отговор

    До коментар #11 от "Карлберг":

    Да чуем първо неща за едни чекмеджета, а ?

    Коментиран от #33

  • 14 haha

    26 17 Отговор
    Абсолютно поръчкова статия! Нали прокоратурата първа щеше да го обяви за мошеник, а ко беше точно така. Нима Гешефф не би се възползвал от това да излъска имиджа на ГРОБ. Понякога е хубаво, ей така, за разнообразие да спрете да плюете и да погледнети истината.
  • 15 Пипи Чорапчето

    29 5 Отговор
    Оффф...
    Ами това са законните врътки - да врътки са, но са били законни!
    Никой от тези кресльовци не споменава факта, че към момента на "събитието" това е било възможно заради поредната "законова вратичка" - такава , каквато онези хубавци в НС гласуват, за да може през нея да се промушват "наште правилни хора"!
    И разбирам, че много ги боли, когато и някой от другите се промуши през нея;)
    Решението е много просто - ами не гласувате за "вратичките", които са си портал към корупцията! Ха да видим дали ще го направите?!
    Защото ми писна от вопли и крясъци! КОЛКО представители на "елита" ни досега се промъкнаха през тези вратички - хиляди!! И всичките, като ги изловят натясно, викват в хор "ама то е законно"!
    Е, направете така, драги ми "народни слуги", че да не е законно!
    Стиска ли ви, а?!;)
  • 16 Българка

    25 0 Отговор
    Предлагам в следващото НС да приемат закон, който ИЗРИЧНО ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ПРОДАВА ФИРМА ИЛИ ИМОТ САМО, АКО СОБСТВЕНИКЪТ НЯМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ДЪРЖАВАТА И ИЗКЛЮЧЕНИЕ ДА Е В МОМЕНТА НА ИЗПОВЯДВАНЕ НА СДЕЛКАТА ПРЕД НОТАРИУС ПРОДАВАЧЪТ ИЛИ КУПУВАЧЪТ ИЗЦЯЛО ДА Е ИЗПЛАТИЛ ТЕЗО ЗАДЪЛЖЕНИЯ
  • 17 Българка

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Казусът е, че преди да си продадеш колата, си блъснал пешеходец! И да ,тогава си виновен
  • 18 Иха

    7 5 Отговор
    Колко силен Ви беше гласа са предхождащите далавери, ами теча на данни и т.н. или стигате само до А ?!
  • 19 Бай Иван

    18 3 Отговор
    А нещо за чекмеджетата да кажете?
  • 20 Румпелщилцхен

    23 8 Отговор
    Дрън-дрън или как да намерим под вола теле. Ако закона го позволява значи не е незаконно. Хунтата препра и открадна милиарди ама търсим стотинките.
  • 21 долни герберуги

    23 10 Отговор
    Това са на провалените некадърници от ГЕПИ опорките. Това в което обвиняват Спецов, се е случило по време на управлението на ГЕПИ. Въпрос, ако имало нещо нередно, защо не сте го хванали и накарали да си плати, нахални и некадърни калинки? Или сега предизборно за да се окаля президента и новите момчета, плюете пред платените си медии. А иначе Спецов, се говори че добре е наритал дебелия и герберастията, та са почнали да си плащат редовно данъците. Нещо което преди не са правили. За това виете като койоти ГЕПИ +ДПС.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Иванов

    14 21 Отговор
    Браво за статията на автора, подкрепям напълно фактите и вижданията му!!!
    Спецов, да посочим, че е назначен със знанието на президента Румен Радев, и че Радев, не поиска оставката му!!!!!!!!!!!!!!!
    Това е още по ШОКИРАЩО!!!!!!!!!!
    И сега Радев, ще иска втори мандат, каква наглост!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анти Комунист

    10 11 Отговор

    До коментар #21 от "долни герберуги":

    Назначава го Радев, а на теб ти виновни други....
    Това е малко като кой ми напълни гащите!!!!!!!!!!!!
    Спецов е укрил и не платил данъци, Радев го назначи и дори след като гръмна скандала, не поиска оставката му, а го защити и го остави!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #26, #32

  • 25 НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ..БАНИЦАТА

    9 16 Отговор
    МАЛОУМЕН Е ОНЗИ (ДЕБИЛ СЪС ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ)...КОЙТО МУ Я..ДАВА!!!
    И.. ЗА.. КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКИ И АСЕНЧО-КРАДЕЦА, И..ХИТКЕРА, И ЕСЕМЕСА, .И АГЕНТА ДОНОСНИК ОТ ДС- МАЙСТОРА, ...И ТЕ..ТАКА
  • 26 Последния Софиянец

    12 15 Отговор

    До коментар #24 от "Анти Комунист":

    Нещо повече, Кирчо-Лъжата вчера заяви ,че...застава ПЛЪТНО зад .. Мошеника Спецов със... ИМЕТО СИ,..то па едно..име...
  • 27 дфдф

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    Казват ти, че властта са я взели нови престъпници, доказани далавераджии, които ще ти стъжнят живота!
  • 28 кирил

    9 8 Отговор
    същите като предишните.друг пък си назачи дъщеря и син на дебели държавни заплати
  • 29 пацо

    9 8 Отговор
    също като царските юпита от лондон....добре ни оправиха...
  • 30 кортес

    6 4 Отговор
    прост народ
  • 31 Хи хи

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "да бе":

    Как да ги видим тези милиарди като не са подплатени с документи ,само празни приказки, при Спецов има документ подписан от него. Разлика не намираш ли ?

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ще те поря

    9 11 Отговор

    До коментар #32 от "калъф":

    Палячо, престъпници винаги ще има, не е въпросът, колко са тъпи Герб, а че престъпник оглавява НАП!
    Кво се парвиш на Вела Пеева, смешник!

    Коментиран от #41

  • 35 евеве

    9 7 Отговор

    До коментар #31 от "Хи хи":

    Това са прости хора, некадърни лузъри и хейтъри!
    Голяма част от тях обаче са платени тролове!
    Сигурен съм, че на голяма част от олигофрените им е ясно, че мутрата Спецов е виновен и е за СЪДА, но се правят на ощипани, защото им се цака!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 евевев

    6 5 Отговор
    На Царя най-любимата реплика беше:"Почтеност във всичко."
    На кой ви напомня?

    Коментиран от #63

  • 38 къде сте

    5 8 Отговор
    Айде бе, къде са троловете на Радев да се хвърлят на амбразурата?
  • 39 Даката

    4 6 Отговор
    Спецов им се хили,те го защитават,е нема толку прост народ.
    Значи,щом банкянския толуп краде,може и новите да крадат.
  • 40 lupi67

    9 3 Отговор
    Еййй Факти. Голяма патерица сте на ДБ. Преди два-три месеца за една нощ се обърнахте срещу ИТН и започнахте да ги плюете. Сега виждам че се обръщате и срещу Радев. Не знам кой ви дърпа конците, но явно се вижда че има някой зад вас.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 нагли

    8 0 Отговор
    Голям майтап, КРАДЦИТЕ от ГЕПИ викат дръжте крадеца. От 12 г "управляваха" калинките на простия пожарникар, и сега пак някои друг е виновен. Защо не хванахте данъчната измама бре? Защо не събрахте данъците бре? Защо милиарди изчезнаха и се окрадоха бре?Ако има случаи Спецов въобще, вина имат разбойниците от ГЕПИ и баш крадеца, дето дрон му пълни чекмеджето.

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 бъркаш са

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "евеве":

    Ами ще ти го обясня малко по простичко и по разбираемо, като за теб. Ако няма незаконно действие от страна на Спецов, всичко което се изговори и изписа е за да се омаскари Радев и новите момчета. Законно и незаконно се доказва в съда. Ако е имало данъчна измама се хваща от службите които се управляваха от некадърниците от ГЕПИ. Щом тогава не са го хванали, значи всичко е една тяхна димка, за да окалят пейзажа, и да докажат че има и други крадци, освен тях. Ще ти направя изключение, ако пак не разбираш какво ти пиша, ще ти го напиша още по просто, като за теб.

    Коментиран от #45, #46

  • 45 ха така

    4 6 Отговор

    До коментар #44 от "бъркаш са":

    Обяснявам ти го и аз простичко, защото си личи, че си лишен от разум.
    Примерно някой те хване и те изнасили, докато се прибираш към вас посред нощ. Недоказано престъпление ще кажеш.
    Обаче сменят главния прокурор и тоя, който те е изнасилил вече е герой и е невинен, защото полицията не го е хванала!?
  • 46 ха така

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "бъркаш са":

    Не е важно, дали Герб е трябвало да променят закона, защото точно това трябва да се направи, а ЗАЩО тези, които уж ще въдворят справедливост са същите бандити!
    Схемаджията Спецов е откраднал 1 милион и половина от държавата, схващаш ли или да ти го обясня по-просто?

    Коментиран от #47, #48

  • 47 промоция

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "ха така":

    Като на прост човек ти пиша, това са твоите твърдения, които нямат стойност. След като не е хванат докато става схемата, и закона гласуван от ГЕПИ го позволява, всичко си е само твърдения. Една жена каза. Ако няма незаконни действия, ти си пиши колкото искаш. Некадърниците са в ГЕПИ, дето са оставили такава врата, а няма да се учудя ако са взели и комисион от сделката, ако има такава. Сега виновен им е пак друг, Орешарски, Меркурий, Радев и т.н. Те крадоха друг им виновен. Новите какво да направят, като няма доказана вина Спецов, да му кажат не виновен си? Вината се определя според закона и съда.

    Коментиран от #51, #56

  • 48 mi6osp

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "ха така":

    Би ли обяснил как , кога и от кого Спецов е откраднал въпросната сума, след като в материала горе авторът твърди, че Спецов е е придобил фирмата, след като там е бил вече натрупан дълг 1 500 000 лв. от предишния собственик?

    Коментиран от #50

  • 49 БравоДжони

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДжонБраво":

    Що се правиш на интересен?!:) Ясно е че Специалния е щипнал държавата с 1,5 милиона! Какво толкова, а?!:)
  • 50 Сиромах

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "mi6osp":

    Ох! Той, просто я е продал! Просто е имал неоходимите средства за да нулира дълга!

    Коментиран от #59

  • 51 Консолодиере

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "промоция":

    Пич! Ако, крадна заедно с теб, аз съм невинен, нали?!:) Да ти имам логиката!:)
  • 52 Тредстоун

    5 4 Отговор
    Всички от стадото на зеления чорап са толкова специални , да вземе чашков с имоти за два милиона и половина с едната чиновническа заплата , прехвърля всичко на жена си 4 месеца преди чорапа да обедини орките , специалния си го знаем личния фитнес гуро на дубайския беглец , лъжливото кацарче , воения който прикри убийство и го класифицира като самоубийство , енергетиката цените фръкнаха заради неадекватния министър , киро почтения излъга в декларация за гражданство , асен почтения осъден в Англия за кражба на интелектуална собственост и тъй нататък ...до интелектуалния капацитет минеков , пъпеши обли и гладки ....

    Коментиран от #57

  • 53 Астор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    Казват ви ,че сте готови да вярвате на всякакви измамници и да не си вадите поука от това.
  • 54 Бат Сали

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДжонБраво":

    А бе този дължи повече мангизи на държавата отколкото имаше в чекмеджето на БОКО , ако е било истина.
  • 55 Логико

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Хахаха ти на луд ли се правиш .казусът е ако ти блъснеш с колата си пешеходец и после я прехвърлиш на някого ,ти виновен ли си.
  • 56 Данчо М

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "промоция":

    Абе много престъпници в този блог ,да защитават този мошеник Спецов и харвардските измамници ,които си назначиха аверчетата навсякъде където има пара . Май хората на олигархията на бандюгите защитават шапкаря и тези боклуци.
  • 57 Борис Енчев

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Тредстоун":

    Треди, имотите на дамаджаната МилициОнер не са за 2 милиона. Само къщата с 12 кенефа е за над 3млн , и още 19 имота.
  • 58 ПРОПАДАМЕ

    1 2 Отговор
    ЯКО С ТЕЗИ КОРУМПЕТА
  • 59 mi6osp

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Сиромах":

    В случая Спецов не е крадец, а излъган наивник.Сигурен съм обаче, че ако някой съумее на теб да ти продаде фирма с дълг от 1 500 000, ти ще му платиш дълга безропотно и после ще търсиш парите си от него с помощта на български съд.😀

    Коментиран от #62

  • 60 Кумчо вълчо

    4 1 Отговор
    Всички коментиращи защитаващи "спеца" или са тъпи или са кьорави и не виждат че "спеца" е в крачка .
  • 61 Кумчо вълчо

    0 0 Отговор
    Че си куха лейка .
  • 62 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "mi6osp":

    Добре, мисля че разбрах. Значи, в най-добрия случай, сме сложили един лъжещ се лесно наивник за шеф на НАП. Правилно ли те разбрах?
  • 63 Пламенна п--ка

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "евевев":

    Не, това му беше любимата лъжа :) имаше там едни имоти, та те му бяха любими.
  • 64 Празко

    2 0 Отговор
    Значи много хора са семейни, но с някои по-особени предпочитания, съвсем дискретно така. А и в лице си прилича на спортист, така че хайде стига със семейната романтика.
  • 65 Геноцид

    1 3 Отговор
    Проектът на Петков/Василев е краят на ГЕРБ и ДПС. Това е краят на Борисов, Доган, Пеевски и свързаните с тях лица.

    Коментиран от #66, #70

  • 66 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Геноцид":

    По-голяма глупост от това да свържеш ген. Б. Борисов с Доган и Дилянчо не можа ли да измислиш? Това Решетников ли те инструктира да бръщолевиш???
  • 67 Наску диаманда

    1 0 Отговор
    Отново истина, която се знае, отново наранено сърсе и бял дроб....!
  • 68 Мара

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    Че божков е завладел президенството и правителството
  • 69 Дубай

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДжонБраво":

    Щом тук е работил с божков много честен е
  • 70 Шердан Българов

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Геноцид":

    ПРОЕКТА КИРО И АЧО НАЙ-МНОГО КОМПРОМЕНТИРАТ НАЗНАЧЕНИЯ ОТ РЕШЕТНИКОВ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕФ
  • 71 Анализатор

    0 0 Отговор
    Точно такава е милата родна политическа,картинка,наречена в статията с правилния епитет-"свинщина",аз ще допълня само-харвардска.