Last news in Fakti

24 Март, 2013 23:07 57 682 163

Скандал! Изборните резултати са ВЕЧЕ договорени!

  • депутати-
  • парламент-
  • мажоритарни избори
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Факти.бг научи от сигурен източник* , че изборните резултати на предстоящите избори са вече договорени между основните политически сили. Разпределението на депутатите е точно определено. На 12 май ще се допускат само минимални изменения, дължащи се на грешна преценка на някои от партийните лидери. Решено е в парламента да влязат 240 български граждани, доказали лоялността и послушанието си към партийните шефове. Списъците се изготвят в момента, като в тях не се допускат непроверени хора, които има опасност да започнат да слушат народа. Разбира се, може да станат и грешки, но те ще са незначителни, защото системата е доказала своята ефективност през последните 23 години.

Новите управляващи са вече ясни. Дали ще ни управляват добре тепърва ще разберем, но по-интересно е какво им липсваше на всички досегашни депутати, че винаги се проваляха?

От личен опит знам, че на някой, за да свърши добре една работа, са му необходими две неща: Умения и Мотивация.

Безспорно депутатите притежават умението да творят такива правила, че напълно законно да окрадат държавата. За съжаление, не могат да напишат такива закони, че народът да започне да живее по-добре. Дали това се дължи на липсата на умения или на мотивация може да прецени всеки един от вас.

Вече на всички в България започва да им става ясно, че мотивацията на българския депутат е тотално сбъркана. Чрез гласуването за списъци с имена на послушни на партийните лидери кандидат депутати ние винаги ще вкарваме в парламента грешно мотивирани хора.

Както казах в началото, основният резултат от изборите вече е договорен.

Само едно нещо не е ясно: Кой точно ще получи правото да ни краде законно.

Но това пък какво ли значение има за нас?

Източник: https://bitly.com/14gsjxO

P.S.
Това не е призив да не се гласува!
Гласувайте ВИНАГИ, но се борете за правото си да избирате ВИЕ, а не партийните лидери. 
100% мажоритарни избори!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде бе!

    1 2 Отговор
    Аман от тъпи сензационни статии!

    Коментиран от #3

  • 2 $$$

    1 5 Отговор
    Нека да крадът докато могат, народа постепенно, се изнася от България, и един ден, ще си останат само те, народа ще изчезне, също и държавата! Няма нищо вечно!
  • 3 The Big Boss

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Айде бе!":

    Ква сензация бе, то това на кой не е ясно.

    НИЕ ДЕПУТАТИ НЕ ИЗБИРАМЕ, лидерите на партиите ги избират!

  • 4 Едикой си

    3 1 Отговор
    И от кои кръгове пък е този "сигурен източник"???
    Струва ми се, че ако продължи заробването на Българина, ще има избесени/разстреляни депутати. Просто трябва да има такива!!!
    Истината е, че никой на тези избори не трябва да ходи пред урните!!! За да видят всички че тия вечни депутати никой ги не иска!!
  • 5 pfff

    1 1 Отговор
    Мисля, че картинката е съвсем показателна и реална ...всмисъл, че народа ще си гласува точно така и ще бъде горд с това, ще карам по реда, посочен по-горе в депутатските места: 1,че яде асфалт и няма бизнес, 2,че няма пенсии и здравеопазване, 3, че обича робската си психика и селския начин на живот, 4,..да няма реални цели и обективно мнение. 5,че обича винаги на нож и на кръв... да обвинява всеки друг но не и себе си. Избраните депутати наистина представляват народа, те са неговите роднини, познати, бивши районни оправници, далечни софийски приятели и идоли за кражби. Да точно идоли за крадци, всеки селянин мечтае да краде , но на Вуте да е зле. Това е идеала! А това че сметките за ток преляха чашата на физическото съществуване просто изпусна парата на селският корем, който с гордост избира едни и същи оправници вече.... около 68 години,...1944-2013. Честит ви комунизъм със западна визия и магазини, кланяйте се на синчетата на Тато и бъдете все така бедни! Народе мой...,защото си виновен!

    Коментиран от #19, #20

  • 6 Гохо

    1 1 Отговор
    Ами разбира се, че ги избират лидерите на партиите. Нали това им е работата. Проблемът не е какви хора слагат в листите. Проблемът са лидерите, за които се гласува. През 2001 България си избра да я управлява човек, който и български не знае, никакъв опит в политиката или някакво подходящо образования (ама човека обеща да ни оправи за 800 дни). През 2005та България си избра заедно с него да управлява Сергей Станишев, начело на партията, която преди 8 години умори от глад народа и изсмука, каквото бяха спестили хората през целия си живот. Но най-интересен беше избора на народа през 2009та, когато си избра да управлява пожарникар, бодигард на Тодор Живков. Е след тия примери мислите ли, че каквато и да било промяна ще промени нещо? Мислите ли, че хората довели на власт тия тримата, биха гласували за нещо разумно? Стига сте се хабили за тия мажоритарни избори, нали пак тия хора ще гласуват. От толкова експерименти го докарахме до тук. С "проба-грешка" не се управляват милиони семейства и парите им.

    Коментиран от #7

  • 7 The Big Boss

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гохо":

    Партийните лидери ни лъжат, че ние избираме парламента, а ние им се връзваме на лъжата!
    Що да не ни излъжат и за всичко останало лидерите на партиите?

    РЕАЛНО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ИЗБОРИ.

    И ще е така, докато не се смени избирателната система.
  • 8 ....

    1 0 Отговор
    Някой може ли да ми обясни защо при пропорционалните избори българският избирател ще гласува за партия Герб,БСП или партията на Кунева а при мажоритарните избори видиш ли българският избирател ще избере някой светец,неподкупен,образован и честен...В смисъл според мен един човек като чуе ГЕРБ или пък ДПС по му е ясно за какво става дума, докато ако излезе някой костюмиран и усмихнат симпатяга е малко по-трудно да разбереш какъв всъщност е той и за какво ще се бори в парламента..... И тогава ще се съглася,че проблема е в избирателната система а не в колкото и да ми е неприятно да го кажа гласоподавателите.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "....":

    Трудно е, но все пак може да прецениш даден човек какво представлява. Абсурдно е да дадеш оценка на списък с хора.

    Но по-важното за мажоритарните избори е, че избрания депутат много добре ще знае от КОГО ЗАВИСИ да е в парламента. И ще действа така, че да се хареса на ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, а не на партийният шеф.

    ЯВНО Е ЧЕ ПРОПОРЦИОНАЛНИТЕ ИЗБОРНИ ЛИСТИ СКАПАХА БЪЛГАРИЯ!

    КАКВО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗА ДА ПРОГЛЕДНАТ ХОРАТА?

    Коментиран от #14

  • 10 скандално

    1 1 Отговор
    Стига сте писали измислици,ако повечето във този форум имат малко в главата ще разберат че статията ви е с цел да манипулира общественото мнение.Срам е че стигнахте до там но и това навежда на мисълта че пишете поръчково.
  • 11 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "....":

    Разбира се, че и при мажоритарни избори ще влязат крадци и мошеници в парламента. Но поставени в РАЗЛИЧНА среда на персонален контрол от избирателите си ще имат ПО-РАЗЛИЧНО поведение.

    Както българин, който като отиде в чужбина и се оказва че може вече да е много по-културен, работлив, спазваш правилата в новата държава.

    СРЕДАТА ОПРЕДЕЛЯ ПОВЕДЕНИЕТО НА ИНДИВИДА!

    100% мажоритарните избори може и да не вкарат по-честни хора, но ще направят влезлите в парламента по-малко крадливи!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мартин Патарински

    1 0 Отговор
    е като си толкова сигурен, че вече са договорени, защо не го докажеш с факти??
    Единствената цел на тази статия е да накара хората да не гласуват!!!!
    Кой има интерес да го прави това - партиите с твърд електорат!
    Не мислете, че българите са скиори и не ни пускайте по пързалката!!!
  • 14 гостченце

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Нали знаеш че един мажоритарен депутат може да бъде купен от герберите на 5-та минута от влизането му в парламента и то за без пари.
    Така че това за мажоритарните депутати не е изобщо даже по-добро.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "гостченце":

    Нали знаеш, че тези дето влизат са ВЕЧЕ купени?
  • 16 Ото Скорцени

    1 9 Отговор
    Авторът на тази статия е идиот.

    Коментиран от #17, #145

  • 17 Николай Недялков

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ото Скорцени":

    Възможно е да сте прав, но това е частен случай.

    Истината е, че партийните лидери са ни направили всички на идиоти, но не всички сме осъзнали този факт!
  • 18 Български лъв

    1 0 Отговор
    Нали знаете, че попринцип , ако гласуването имаше някакво значение , нямаше да ни иставят да гласуваме !
  • 19 вас

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "pfff":

    много добре казано!!!браво!!!много малко хора свързват настоящето и бъдещето с миналото а това е причинно–следствена връзка
  • 20 wulkan

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "pfff":

    То поне да беше комунизъм, а то нещо като нищо. Какъвто ни беше комунизма, такъв ни и капитализма. Българско ноктЮрно!
  • 21 Едикой си

    1 0 Отговор
    Някои споменаха за народовластие, за управление/контролиране на институциите от граждани....
    Това малко ми напомня за управлението на самолета от пътниците...представям си какво би станало ако пътниците поемат контрола над самолета....или поне даваха акъл на пилотите...

    Коментиран от #22

  • 22 The Big Boss

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Едикой си":

    Примера ти е много точен, но тезата ти е погрешна!

    Разбира се че пътниците казват на пилота накъде да кара.

    Коментиран от #146

  • 23 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    Е СА ТОВА Е ФАТК ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КОФТИ КОЛЕГИ АМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ДАНО ТЕЗИ СТАЧКИ И ПРОТЕСТИ НАПРАВАТ НЕЩО ПОНЕ МАЛКО ДА СЕ ОПРАВАТ НЕЩАТА
  • 24 Йордан Светлинов

    2 1 Отговор
    ATAKA ЩЕ Е МИНИМУМ НА 3 ТО МЯСТО ТАЗИ ГОДИНА ! Защото ...

    При управление на АТАКА незабавно се прекратяват договорите с ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про и около 2 милиарда евро се връщат в български ръце всяка година. Енергото става акционерно дружество с 51% на българската държава и 49% на всички пълнолетни български граждани с по едно до пет акции, без доминиращи пакети. При управление на АТАКА се отварят за експлоатация Трети и Четвърти блок на АЕЦ – Козлодуй и заедно с Пети и Шести се експлоатират до последния възможен срок според българските специалисти, а не според тези, които искат да ни закрият държавата отвън. Това гарантира ниски цени на тока. При управление на АТАКА се строи и нова АЕЦ в максимално кратък срок само с чужди инвестиции и 51 % българско държавно участие. Това гарантира ниски цени на тока.
    При управление на АТАКА се отварят запечатаните уранови находища и се експлоатират от българската държава в полза на българското общество. Това гарантира наше гориво за АЕЦ и понижаване на разходите по тях.
    При управлението на АТАКА всяка носеща печалба дейност е с 51 % българско държавно участие и 49% друго, но с предимство на българи. Който иска да продава кока кола, цигари, бензин или друг масов продукт у нас е задължен да направи смесено дружество с българската държава и тя да има 51% . Така се гарантира контрол на печалбите и отчисления за български пенсионни фондове, здравеопазване и образование. При управлението на АТАКА се създава държавен високотехнологичен парк, който връща всички наши хай-тек и софтуерни специалисти от чужбина и им осигурява европейско заплащане. Продуктът, който те ще произвеждат, става патент на българската държава и се продава навън, което гарантира приходи за високи доходи и за социалната система.
    ри управлението на АТАКА се създава държавна кооперативна банка, кредитираща безлихвено селското стопанство на български производители.
    При управлението на АТАКА чуждите вериги от магазини и чуждите телефонни оператори стават български с 51 % държавно участие. Това гарантира разцвет на дребните наши производители на месо, мляко, зеленчуци и плодове, както и много по-ниски сметки за телефони. При управлението на АТАКА безработицата се ликвидира с нарочно създадени държавни поръчки в строителство, инфраструктура, държавни производствени предприятия от мениджърски тип. При управлението на АТАКА продажбата на цигари, алкохол и гориво става държавен монопол и цените на тези стоки се съобразяват с индекс на българските доходи със специален закон.
    При управление на АТАКА България възстановява основни производства от близкото минало – електроника, комуникационна и военна техника, химия и машини, както и строителни материали и насочва износа си към интензивно развиващи се страни като Китай, Русия, Индия, Бразилия.
    При управление на АТАКА България търси истински инвестиции от тези държави, не както досега – символиката на Евросъюза. При управление на АТАКА България рязко качва БВП с повече българско производство, износ и услуги, които сега са в чужди, колониални ръце. При управление на АТАКА ислямската инвазия у нас се спира категорично и безкомпромисно с цялата сила на държавната машина.
    При управление на АТАКА т. нар. битова престъпност се пресича с реален контрол на МВР в села и градове, както и с доброволни граждански отряди. При управление на АТАКА България не подкрепя Турция за ЕС и изисква дължимите от нея 10 милирда долара за заграбените през 1913 г. български тракийски имоти.
    При управление на АТАКА България не подкрепя Македония и Сърбия за ЕС, ако те не променят рязко политиката си към българските общности там. При управление на АТАКА нашите сънародници в Бесарабия, Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия, Македония и Гърция, получават бързо и безпроблемно българско гражданство , както и помощ от държавата за заселване у нас. При управление на АТАКА виновните за криминалната приватизация и за всички сделки, ощетили отечеството ни, застават пред съд по закони, които ще предвиждат и отнемане на имущество.

    Дано да те убеди да дадеш вота си за правилния човек !

    Коментиран от #30

  • 25 писна ми

    1 0 Отговор
    аман бе откъде се взеха тези резултати- линка дава избирателния закон?? тая държава е пълна с многознайковци и думи думи думи

    Коментиран от #27

  • 26 Коста

    1 0 Отговор
    Защо източникът не оповести тези резултати? Просто още един Лещански......
  • 27 Аман

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "писна ми":

    Прочети статията, замисли се .... и ще те стане ясно всичко.

    Най-вече защо линка води до избирателният закон :)
  • 28 писна ми

    1 0 Отговор
    до "аман" - жалко че на никого няма да му пука за тази статия след 12 май. Само ми се ще да кажа че сметките са на партиите но думата е на гражданите, особено ако гласуват масово, а те ще го направят, щото на тях им писна да ги манипулират :(
  • 29 koko

    1 0 Отговор
    Броя броя ама до 240 от схемата ви не стигам !!!Сигурно още не сте се научили да смятате - ама то за журналисти нормално- важното е да хвърлите бомбата!!!!!Пък на народа м..ната му-хонорара е важен!!!!
  • 30 Потрес

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Йордан Светлинов ":

    Разбирам желанието Ви за завръщане в годините на социализма, но нито АТАКА нито, която и да е друга политическа сила могат да го сторят. Преди малоумно да скочите срещу коментара ми се замислите какво точно означава 51% държавно участие, одържевяване на каквото и да е и огромните заеми получавани от държавата ни под формата на различни евро фондове, които ще загубим дори някой психопат да успее да сътвори всичко това.
  • 31 1234567890

    1 3 Отговор
    Трябва организирано да не се гласува.
    Пурво трябва абсолютно нова съдебно изпълнителна власт с пряко избиране на ченгета,прокурори и на съдии.
    След това парламентарни избори.
    Системата ,,наш човек,, унищожи БГ.
  • 32 Не на статуквото

    3 1 Отговор
    това е платена статия за да се демотивират хората и да не гласуват поредната политическа игра с народа
  • 33 + НОВА ШВАБИЯ +

    1 3 Отговор
    ДОКАТО НЕ ПРОЕХТЯТ ИЗСТРЕЛИ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В ТАЗИ ,,ДЪРЖАВА" .
  • 34 Рафинка от Порто Рафи

    0 1 Отговор
    до No29, koko
    ГЕРБ - 90
    БСП - 52
    БГ - 42
    ДПС - 40
    АТАКА- 16
    Само че забравиха ДГИ - партията на протестиращите, които заявиха своите 160 места.
  • 35 Рафинка от Порто Рафи

    0 1 Отговор
    Ако ДГИ спечели заявените 160 места, т.е. ние - гражданите на България спечелим тези избори, тогава koko, наистина схемата ще да е вярна! :)
  • 36 СтарТИРаджия

    0 1 Отговор
    до #24!
    Сам Хитлер признава: “Аз фанатизирам масата за да направя от нея инструмент за моята политика. Аз разубедих масата. Накарах я да се издигне над себе си, дадох и смисъл и функция. Осъждат ме, че съм насърчавал най-низшите страсти на масата. Не е точно тъй. Ако аз се изправя пред масата с разумни аргументи, тя не ме разбира; но щом засегна у нея чувствата, които и са присъщи, тя приема веднага лозунгите, които и давам. В едно масово събрание няма място за мисълта...”
    Та да си спомним за 19 май 1934 г.!!!
    Да възстановим "Бранник"(нали ще правим доброволни граждански отряди)!!!
    "Браво на върлите" фенове на "Атака"... с вас начело спокойно можем да се върнем (или по-вероятно да ни върнат) в Каменната ера... Тогава на всеки ще му е през дедовия (нали там най-вероятно ще си мучим) к'во се случва!!!
    Сериозна съвременна политико-икономическа програма! Браааво!

    ПП Да ви подсетя да си потърсите и от Гърция излаза на Бяло море!
    ХАХАХАХАХА!!!!!

    Коментиран от #44

  • 37 СтарТИРаджия

    1 2 Отговор
    До коментар #30!
    Драги Г-н или г-жо Потрес, ситуацията е далеч по-сложна, ако ми позволите да Ви обърна внимание!
    Връщането назад е в "кафяво", а не в "червено"!!!
    Такива "излияния" са меко казано страшни... Замислете се какво би ни се случило на нас, като нация (ще е дори без значение, какво ще ни се случи като държава), ако ни управляват такива личности!!!
  • 38 ВИП АМГ

    2 1 Отговор
    tova sa gluposti
  • 39 123

    1 1 Отговор
    Вие яко сте се издухали! Кой Ви плаща за да пишете тези измислици. Вече ставате непоносими.
  • 40 бай иван

    1 1 Отговор
    пълни идиотщини!!! не ви, ли писна да публикувате такива дивотии?
    изглежда някой ви, плаща.
  • 41 гост

    2 1 Отговор
    ако това е вярно значи ще има гражданска война ! ако не е сте платена медия !
  • 42 Teo75

    1 0 Отговор
    Не вярвам!Едновреме и Петър Стоянов казвахте ,че 100% ще кара втори мандат ,пък то кво стана-агент Гоце стана президент!
    До като не излязат официялните резултати от изборите никой не може да каже със сигурност.
    Някои си мислят,че сме тъпаци ама да им кажа,че сме много и като грабнем лопатите живи ще ги заровим тия тарикати!
  • 43 Мале, мале

    1 0 Отговор
    Поръчкови журналистчета сте и такива ще си останете. Продажно племе -пфу. Кой ли е сигурния източник - баба Ванга умре.
  • 44 ,,,,

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "СтарТИРаджия":

    Не си в крак с модата чоджум,пропагандата която водим срещу Сидеров вече не е ,че е той е нацист ксенофоб расист и ще прави циганите на сапун,пропагандата вече е друга и доста по ефикасна - че Сидеров е същия като другите политици- корумпиран и нагъл и най-вече финансиран от руски олигарси....Толкова е "финансиран",че когато му откраднаха субсидията се принуди да направи вестник атака от ежедневник на седмичник и не може дори един имот да си купи но това е друга тема....
  • 45 Бойка

    1 0 Отговор
    Вече ставате смешни с подобни конспирации.
  • 46 калайката

    1 1 Отговор
    Недялков , колко ти платиха за тая простотия ?

    Коментиран от #56

  • 47 Джордж

    1 0 Отговор
    Ако облъчвате читателите си с такива словесни полюции, резултат от "поток на болно съзнание", ще си четете глупостите в тесен семеен кръг. Защо ли пък си мисля, че четете собствените си писания? Всъщност - едва ли !
  • 48 ....

    1 0 Отговор
    Ще изкажа мнението си за мажоритарния вот с цитати от статии във същият този сайт.
    "Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."

    И да помислим,да поразсъждаваме малко как е по лесно да прецениш за кого да гласуваш.Ако трябва да избираш между партии- ГЕРБ,БСП,ДПС,Кунева и другите ,които са били във властта(кунева беше министър по времето на НДСВ), за които партии имаш представа какво представляват и какво са правили когато са били на власт и какво ще правят или ако трябва да избираш между разни симпатични костюмирани и приятни хора(хора които имат пари да си платят предизборните кампании),които не ги знаеш кои са и какви са и които няма как да прецениш какво ще правят ако влязат в парламента,невъзможно е....Еми аз си мисля,че пропорционалната система е по-добра от мажоритарната и ,че проблема не е в избирателната система ,а в гласоподавателите,които на 12 май ще се наредят на опашка пред урните и ще сложат на власт, на главите ни пак същите партии които ни докараха до тук...Не мога да проумея кои са и какви са тези хора които ще отидат и ще пуснат бюлетината за ГЕРБ,БСП,СДС или пък партията на Кунева ....И не мога да си представя за кого биха гласували ако изборите бяха мажоритарни....Най-вероятно за този който е дал най-много пари за предизборната си кампания,организирал е концерти с най-известните чалга певици и е дал най-много безплатни кебапчета и кюфтета.

    Коментиран от #147

  • 49 Трибал

    1 1 Отговор
    Партийните б...ци ревът!Браво г-н Неделков!Щом ревът значи е добре!

    Коментиран от #50

  • 50 ,,,,

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Трибал":

    Съгласен съм, мажоритарните избори са по-добри защото аз например като български избирател при едни пропорционални избори ще гласувам за партия Герб, докато ако изборите са мажоритарни ще вкарам някой честен,кадърен,способен и почтен политик(ако концертът който организира той е добър и почерпката е на ниво разбира се), който ще защитава интересите на народа понеже ще има страх от него и ще знае кой го е вкарал там....

    Коментиран от #54

  • 51 Благослав Тангъров

    1 1 Отговор
    К'во ме интересува, аз съм АУТ! Писна ми от вас и вашата скапана държава! Минах през плавния ви преход от комунизъм към демокрация, мутризация, олигархизация... И без пари не ви ща нищо повече! Да са ви честити новите избраници! Разликата е че вече не сме роби а сме свободни хора! Разликата е че вече нищо не зависи от тях! По-умните вече избягаха, по-тъпите (като мен) ще го направят сега! Аз вече си стягам багажа, не ме интересува къде ще живея - важното е да се чувствам като ЧОВЕК! Стига вече с тоя национализъм, айде вече нема нужда...
  • 52 sos

    1 1 Отговор
    не гласуваи за компрометирани индивиди.
  • 53 Благослав Тангъров

    0 1 Отговор
    Единственото светло чувство в мен огрява, с мисълта че утре няма да съм тук!
  • 54 ,,,,

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от ",,,,":

    хммм...Някой е гласувал положително за коментара ми....дали радетелите за мажоритарен вот са разбрали иронията ми :D :D :D
    Ако при едни пропорционални избори българите ще гласуват за партия герб,бсп,дпс и партията на кунева кое ви кара да мислите,че при едни мажоритарни избори те няма да гласуват пак за тях,пак за тези които организират чалга концерти и раздават безплатни кебапчета и кюфтета ....И по лесно е да прецениш какво представлява една партия особено ако тази партия се казва герб или пък бсп,дпс,БГ и т.н и какво ще прави тя ако влезе в парламента от колкото да прецениш какъв е и какво ще прави в парламента един симпатичен,усмихнат и костюмиран човек каквито са членовете на тези парти .... Друг добър и кратък анализ на мажоритарната избирателна система взет от статия във този сайт: "Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."
    Коментарът ми пак стана прекалено дълъг което не е добре макар и да е пълен с неоспорими аргументи защото хората с промити мозъци не обичат да четат дълги коментари а само още по-малко пък да ги оборват с аргументи,което означава,че ще получа поредната квалификация или обида....

    А за коментар номер 51 да миеш чинии,береш ягоди или бършеш задници в Англия например и да се отнасят с теб като с роб,животно,човек 2-ра ръка е доста по-лош вариант и доста по-унизително....И не е само в англия на всякъде е така....Не си мисли,че някой ще те посрещне с отворени обятия,гурбетчийството е много унизителна работа според мен макар,че никога не съм бил на гурбет, да си Българин и да се бориш за достоен живот и да отстояваш правата си е достойно и повод за гордост....
  • 55 Мартин 123

    0 0 Отговор
    че добре е какво .
  • 56 Николай Недялков

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "калайката":

    Мнението, което съм изказал е лично мое и никой не ми плаща да пиша статии за Факти.бг.

    Искрено вярвам, че 100% мажоритарни избори ще изчистят политическата ни система и ще започне да се подобрява живота в България.

    Не знам защо ме обиждате, но Ви моля само да се замислите върху текста в статията.

    Коментиран от #58, #63, #70

  • 57 Благослав Тангъров

    1 1 Отговор
    Е сега му се разката мръсното м....нце на скапаната система! С тоя ток управляващите си вкараха такъв автогол че ще го помнят завинаги! Нали ни направихте европейци, сега си отиваме некъде у европата и се крадете и се лъжете помежду си, само не знам утре кой ще ви работи :-)
  • 58 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Николай Недялков":

    ХА! Аз пък си мислех,че журналист е професия и че журналистите получават заплата за да пишат статии :D А би ли могъл да се замислиш над предишният ми коментар,да го коментираш и обориш,за да се получи спор нали дебат по темата и да видим дали мажоритарната система е по-добра от пропорционалната или не е :) И дали избирателната система е проблема или пък проблема е някъде другаде.....

    Ето я моята теза и моите аргументи:
    Ако при едни пропорционални избори българите ще гласуват за партия герб,бсп,дпс и партията на кунева кое ви кара да мислите,че при едни мажоритарни избори те няма да гласуват пак за тях,пак за тези които организират чалга концерти и раздават безплатни кебапчета и кюфтета ....И по лесно е да прецениш какво представлява една партия особено ако тази партия се казва герб или пък бсп,дпс,БГ и т.н и какво ще прави тя ако влезе в парламента от колкото да прецениш какъв е и какво ще прави в парламента един симпатичен,усмихнат и костюмиран човек каквито са членовете на тези парти .... Друг добър и кратък анализ на мажоритарната избирателна система взет от статия във този сайт: "Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."

    Коментиран от #59

  • 59 Гостенинчо

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "....":

    Ти май и коментари не пишеш безплатно :)

    Коментиран от #61, #62

  • 60 ССС

    1 0 Отговор
    "За личности ли искате да гласувате или за партийни листи? "
    И ЗА ЕДНИТЕ,И ЗА ДРУГИТЕ ГЛАСУВАМ ДА ВЛЯЗАТ ДО ЕДИН В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ!!!!

    АБЕ В КАКВИ РАМКИ БУТАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО С ТАКИВА ТЪПИ ВЪПРОСЧЕТА?? КЪДЕ ВИ Е ВЪПРОСА,ВАРИАНТА С ГЛАСУВАНЕ ЧРЕЗ БОЙКОТИРАНЕ НА ЦЯЛАТА ТАЯ ПРЕСТЪПНА МАФИЯ ??!!! АЗ БОЙКОТИРАМ МАФИЯТА И НЕ СЪМ ВИНОВЕН ТЯ ДА Е НА ВЛАСТ..КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ ДА СИ ЧУПЯТ ГЛАВИТЕ!! И ИНТЕРЕСНО-В ТАКА ЗАДАДЕНИЯ ВЪПРОС-ИЗЛИЗА ЧЕ КОГАТО СА ПАРТИЙНИ ЛИСТИ,ТО ТАМ НЯМА ЛИЧНОСТИ...Е,ДОБЪР ВЕЧЕР,ОТКРИВАТЕЛИ!!ОТ ДРУГА СТРАНА,КАК ТАКА ИМА ХОРА В ТИЯ ЛИСТИ,САМО ХОРА,А НЕ СЛОНОВЕ- ПЪК ЛИЧНОСТИ -ХИЧ НЯМА?? :-)) КАКВА Е ТАЯ КЕНЕФЕНА БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕДНА,И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ,БЯГАТ С ВОЙ НАДАЛЕЧ!! :-)) ЧАО ОТ СТОКХОЛМ!!
  • 61 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гостенинчо":

    А ти май един смислен и аргументиран коментар не можеш да напишеш :) Както и всички радетели за мажоритарен вот,включително и самите автори на статията защото "с пропорционални избори ще вкараме в парламента грешно мотивирани хора" и "борете за правото си да избирате ВИЕ, а не партийните лидери." не са аргументи, а пълни глупости .....Защото пак ще се повторя и дано някой да вземе да прочете....Ако при едни пропорционални избори българите ще гласуват за партия герб,бсп,дпс и партията на кунева кое ви кара да мислите,че при едни мажоритарни избори те няма да гласуват пак за тях,пак за тези които организират чалга концерти и раздават безплатни кебапчета и кюфтета ....И по лесно е да прецениш какво представлява една партия особено ако тази партия се казва герб или пък бсп,дпс,БГ и т.н и какво ще прави тя ако влезе в парламента от колкото да прецениш какъв е и какво ще прави в парламента един симпатичен,усмихнат и костюмиран човек каквито са членовете на тези парти .... Друг добър и кратък анализ на мажоритарната избирателна система взет от статия във този сайт: "Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."
    Коментарът ми пак стана прекалено дълъг което не е добре макар и да е пълен с неоспорими аргументи защото хората с промити мозъци не обичат да четат дълги коментари а само още по-малко пък да ги оборват с аргументи,което означава,че ще получа поредната квалификация или обида..
  • 62 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гостенинчо":

    Да, зачислен съм към Факти.бг и още 2 други сайта.

    Нищо лично, просто бизнес.
  • 63 Мартин 123

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Николай Недялков":

    Приемаме че изборната система е 100% мажоритарна. Оставяме на страна че управлението става двупартийно от което толкова бягахме. Как аз като нормален работещ човек ще преценя кой е по по най измежду цялата орда ПАРТИЙНО предложени ми кадри? Как да знам че "той" ще защитава интереса на моя град и на моята улица и нямали едва ли не да се превърне този човек в свръх овластен и един господ да знае чии интерес ще защитава след първата година от мандата. Цялото ми уважение но аз съм на 100% ПРОТИВ МАЖОРИТАРЕН ВОТ!

    Коментиран от #64

  • 64 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мартин 123":

    Радвам се да те чуя колега.
    Друго е да знаеш, че има и други платени партийни подлоги.

    ХАРЕСВА МИ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА!!!

    Сакън не я пипайте!
  • 65 Факт

    1 1 Отговор
    Докъто не се въведът мажоритарни избори в два тура винаги ще е така.24 години не ви ли стигнаха за да го разберете.Всичко се повтаря едно към едно.Колко време трябва да мине за да втасате.Да му имам акъла на българина след като му дойде,ама оше не му е дошъл.Ако мажоритарните избори са изгодни за политвърхушката,щяха тях да ги въведът.Правилото е много просто-искайте това,което партиите не искат.
  • 66 БУБА

    1 0 Отговор
    Гласувай,ако не искаш Етническата ДПС пак да ни УПРАВЛЯВА с пълно мнозинство.които се правят на интересни с призиви -не гласувай -- не са българи ,а ,които разчистват пътя към властта на циганина Доган и СерГей еди кой си. Аз ще гласувам ,знам че и близките и приятели ми няма да позволят отново тройната антибългарската коалиция да ни граби. Стига! Що се касае до КУПЕНИТЕ избори,дано да ги купят,само ДПС И БСП ДА СА ВЪН ОТ ВЛАСТТА.не понасям тези мутри....
  • 67 EMSKI

    0 1 Отговор
    Не съм крал,не съм мамил..и след 17 години работа,с 2 висши образования...кво???? Платих си тока пратих пари на студента,и обяснявам на малкия ми син защо не е време за нови маратонки и нов екип....Расте момчето,нормално е..явно аз не съм нормален да търпя тая пошлост около мен,ама нали все си казваме..."заради децата"!! Именно заради тях ще напусна тая държавица,може би ще ме апострофирате ,че така е по-лесно....не,не абдикирам,просто вече е самоубииствено да се живее тук. Всеки мислещ ,и можещ българин би се изнесъл от тази порочна държава.Срам ме е,болно ми е...но нямам вариант.....
  • 68 Минувач

    1 0 Отговор
    ДО АВТОРА!!Ох какъв МЕРАКЛИЯ!!! Ти ли искаш да се наредиш в парламента, че така те е яд на сегашните.Бизнеса нещо не те е превърнал в милионер та да се докопаме до властта и от там да правим БИЗНЕС... МЕРАКЛИИ ЗА ВЛАСТ !!!НЯМА ДА ви МИНЕ НОМЕРА...МНОГО СТЕ ЯСНИ И ПРОЗРАЧНИ В НАМЕРЕНИЯТА СИ!!!

    Коментиран от #71

  • 69 Аз

    1 0 Отговор
    Това за двупартиината система при мажоритарни избори е пълни глупости.При маж.с-ма може да влезат в парламента 200 души които въобще не са членове на никаквя партия,а са излъчени по райони отдолу от хората.За това партииние гаулайтери не я искат и ще се борят до дупка за проп.с-ма.
  • 70 Бате Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Николай Недялков":

    Опасявам се, че мажолитарните избори биха дали възможност в парламента да попаднат съмнителни регионални бизнесмени или по-скоро техни представители. Все пак много по-лесно е да се подкупят мнозинството гласоподаватели в една бедна община (роми, турци или дори бедни българи) отколкото да се купят 4 % от всички гласоподаватели.

    Коментиран от #73

  • 71 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Минувач":

    Автора не е имал пари да си плати, че да го пишат в някоя листа
    и сега иска 100% МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. :)

    Ще има да си чаааааака......
  • 72 Трибал

    0 0 Отговор
    Нямам намерение да се заяждам с никой,просто споделям моето виждане върху нещата в милата ни родна политика!Нещата не са толкова прости колкото изглеждат!И вместо,ако имаме висока температура,си режем главата,е по добре да намерим корена на проблема!Така че ето какво мисля,и моля да го обсъдим ако някъде греша!За да искаме някакви промени,каквито и да са те,трябва да сме на ясно че зад всички наши нещастия винаги ще стои оня апарат наречен номенклатура!Няма да е грешно,нито варварско ако кажа че премахването на този апарат може единствено да бъде премахнат със сила !
    По принцип номенклатурата не е някакво хомогенно цяло. Дели се общо взето на три основни относително обособени клана. Всеки един от тях има своето значение за съществуването на системата като цяло. Всеки един от тях има различни властови ресурси.
    Първият клан е този на партийната номенклатура. Кланът на Партийците. Той отговаря за политическата и обществена власт на системата. Неговият властови ресурс е професионалния партиен апарат, като гарант за единството на обществото.
    Втория клан е номенклатурата на спец. службите и армията. Кланът на Пазителите. Той естествено се грижи за сигурността на системата.
    Третия клан е производствената номенклатура - шефовете на предприятията, основно тези които не са в пряко подчинение на военните. Този клан отговаря за производството.
    Анализът от тяхната гледна точка показва, че слабото звено на системата е най-консервативната негова част - партийната номенклатура.Като лице и публични лидери на цялата система Партийците са най-податливи на корупция - без тяхната благословия нищо не става. Те колят и те бесят. Всички останали се съобразяват с тях. Който не се подчинява е заплашен от силово отстраняване. Всеки от тях пази гърба на другия и не допуска каквато и да заплаха от спиране на корупцията, която храни целия клан.Така корупцията в клана на Партийците се идентифицира като основен източник на неволите на системата.
    Добре е да се помни, че всичко това изглежда така в очите на Пазителите. Самите те са относително незасегнати от корупцията - затвореността на клана допринася за това. В същото време, макар и основен за всяко общество, Кланът на Производителите не може да се намеси, тъй като винаги до този момент нещата в държавата се решават от Партийците и Пазителите. Шефовете на предприятията и отрасловите министерства се назначават от Партийците, с одобрението на Пазителите и пряко зависят от тях. Срещу своето послушание те получават едно добро място в обществото и най-вече възможност да получават облаги в рамките предприятието в което те колят и бесят . Можем да се спасим като общество само ако се отвържем от това наше минало.Трябва да разбием отвътре собствения ни модел на държавен капитализъм, който все още си е жив и здрав у нас.Как обаче това ще стане, когато и в Европа се опитват да градят държавен капитализъм?Дали ще е двупартиен модел,едно-партиен,или както до сега,дали ще е мажоритарно или по съседски,номенклатурчиците винаги ще намерят начин ,с пари или по друг начин,да опорочат всичко!Трябва да им се вземе властта и ме съмнява че това може да стане по мирен път!
  • 73 Николай Недялков

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "Бате Цецо":

    Много по-умни от мен са го обяснили:

    Най-добрата идея на протестиращите: мажоритарни избори

    Коментиран от #75, #149

  • 74 П4

    1 2 Отговор
    Ако са мажоритарни изборите ще гласувам за предпочитания от мен кандидат от моя район.А сега ще гласувам за ГЕРБ,защото е злато пред тройната бандитска антибългарска коалиция.

    Коментиран от #151

  • 75 Бате Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Николай Недялков":

    Протестиращите мога да ги нарека млади и енергични, но не и умни. Съжалявам, че мненията ни се разминават, но това е от мен

    Коментиран от #77

  • 76 Аз

    0 1 Отговор
    Той не е казал че са умни протестиращите.А коя идея би била умна.
  • 77 Николай Недялков

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "Бате Цецо":

    Говорех за журналиста Валери Найденов, не за протестиращите.

    Прочети статията му: Текст:


    Кликни на линка по-горе.

    Коментиран от #80

  • 78 националисти

    0 0 Отговор
    САМО НАЦИОНАЛИСТИ ЩЕ РАБОТЯТ В ИМЕТО НА НАРОДА

    НИКОЙ ДРУГ


    ЗАПОМНЕТЕ ГО
  • 79 НАЦИОНАЛИСТИ

    0 0 Отговор
    ЕДНА ДЪРЖАВА ЗА ДА Е СИЛНА И СУВЕРЕННА КАТО
    ТЕРИТОРИЯ,НЕЗАВИСИМА КАТО ВЛАСТ И УПРАВЛЕНИЕ
    И ЕДИННА ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ БЕЗ ЗЛИ РЕЛИГИИ КАТО МюСУЛМАНСТВО............
    КВО ДА ОБЕНСЯВАМЕ ПО 1000 ПЪТИ
  • 80 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Николай Недялков":

    :D и кои са тези "авторитети" които са "обяснили" как мажоритарната система била по-добра и видиш ли при една такава система парламента ще се напълни с патриоти?Поредният никому неизвестен журналист дето обяснява как с "аргументите" ,че с пропорционални избори ще вкараме в парламента грешно мотивирани хора" и "борете за правото си да избирате ВИЕ, а не партийните лидери." това не са аргументи, а пълни глупости ....Абсолютно всички и световни и български авторитетни социолози и политолози са единодушни,че мажоритарния вот води до двупартийност и не отразява пряко предпочитанията на избирателя....И пак ще повторя коментара си с надеждата някой да го прочете и някой "експерт"радетел за мажоритарен вот да влезе в спор с мен и да ме обори и опровергае с истински аргументи....
    Ако при едни пропорционални избори българите ще гласуват за партия герб,бсп,дпс и партията на кунева кое ви кара да мислите,че при едни мажоритарни избори те няма да гласуват пак за тях,пак за тези които организират чалга концерти и раздават безплатни кебапчета и кюфтета ....И кое е по-лесно? Да прецениш какво представлява една партия особено ако тази партия се казва герб или пък бсп,дпс,БГ и т.н и какво ще прави тя ако влезе в парламента или да прецениш какъв е и какво ще прави в парламента един симпатичен,усмихнат и костюмиран човек каквито са членовете на тези парти .... Кое ви кара да мислите,че Българският народ който ще сложи на власт пак Герб,бсп,дпс и кунева ако му смениш избирателната система ще сложи на власт някой светец,честен,кадърен и неподкупен който ще работи за народа а не пак за банковата си сметка и за този който му е платил предизборната кампания и му е дал пари за да организира концертите с безплатните кебапчета и кюфтета...Друг добър и кратък анализ на мажоритарната избирателна система взет от статия във този сайт: "Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."
    Така ,че я пак се замислете избирателната система ли е проблема или манипулацията и мръсната медийна пропаганда която изкарва чистите политици нацисти и ксенофоби,а гербаджии ,бесепари,костовци и куневи-ци ги излъсква костюмира и ги слага пак тях на власт....Коментарът ми пак стана прекалено дълъг което не е добре макар и да е пълен с неоспорими аргументи защото хората с промити мозъци не обичат да четат дълги коментари а само още по-малко пък да ги оборват с аргументи,което означава,че ще получа поредната квалификация или обида..

    Коментиран от #83

  • 81 tost

    0 0 Отговор
    За мен не е проблема в мажоритарните или пропорционалните избори,докато не се сменят главните “Артисти“ в политическия живот,не виждам с нещо същественно да се променят нещата.Както на фирмите се правят финансови ревизий,същото да важи и за правителсвата ,на всеки 4 години,хванат ли те да си крал ,връщаш всичко плюс глоба а сага какво е ? (влизаш в парламента за да забогатееш,даже си имаш и имунитет)Поздрави на всички и дано следващите управляващи направят повече за народа и по малко за добовете си.
  • 82 Трибал

    0 0 Отговор
    Господин Недялков.Това за мажоритарния вот не го е измислил Валери Найденов!Отворете линка във Фейсбук,и другия под него и вижте от кога съм завикал за тоя мажоритарен вот!Още преди две години!Проблема не е в това че съм променил мнението си,но има неща от които този вот е зависим!И тези неща не могат да бъдат подценявани и пренебрегвани!Ето уверете се сам че Валери Найденов не е открил топлата вода!Групировката Сила си присвои идеята именно от нашата страница на Безпартийни!

    https://www.facebook.com/BEZPARTIINI?ref=hl


    http://bezpartiini.ucoz.com/

    http://bezpartiini.blogspot.com/



    Коментиран от #84

  • 83 ,,,

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "....":

    И понеже коментара ми стана прекалено дълъг,а знам че българина не обича да чете неща по-дълги от 3 реда ще обобщя в едно изречение: Среднотатистическия българин при една пропорционална избирателна система ще се нареди на опашка за да пусне бюлетината за герб,бсп или кунева, При една мажоритарна избирателна система българна ще вкара пак същите хора в парламента само че в бюлетината няма да задраска герб ами примерно г-н Тарикат Лисицов :D защото той е раздал най-много безплатни кебапчета и кюфтета така че мажоритарния вот няма да подмени политическия елит,а напротив ще се постигне обратния ефект,ще го направи по-силен и проблема не е в избирателната система а в самите избиратели-тези които на 12 май ще се наредят на опашка да гласуват пак за герб и кунева
  • 84 Николай Недялков

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Трибал":

    Аз прочетох статия на Валери Найденов за мажоритарните избори преди 14 години във вестник 168 часа.

    Тогава разбрах за какво става въпрос. Дълги години смятах, че каузата е безнадеждна, но протестите показаха, че има смисъл.
    Но и че не е лесно да го разберат хората.

    Коментиран от #89, #91, #92, #93

  • 85 Трибал

    1 0 Отговор
    Сигурно и господин Валери Найденов не е наясно като мен как да изчистим така наречената номенклатура за която писах по долу?Не може да градиш нещо ново върху гниеща основа!
  • 86 ,,,,

    1 0 Отговор
    а за тези които от 2 години са завикали за мажоритарния вот нямаше да е лошо да повикате малко за плоския данък,за продаването и на миноритарния дял на българия в ЕРП-тата от 33% който имахме до 2012-та година пак на същите ерп-та за подновяването на концесиите на златните ни залежи пак през 2012-та ако не се лъжа,когато Дянков отряза 100 милиона от бюджета на здравеопазването за да може да рапортува пред господарите от брюксел ,че спазваме финансова дисциплина,въпреки че по този начин принуди няколко болници да затворят и т.н защото както обясних ясно,точно и аргументирано със истински аргументи а не като тези в статиите "с пропорционални избори ще вкараме в парламента грешно мотивирани хора" ,че мажоритарната избирателна система не само,че няма да подмени политическия елит ами точно обратното-ще го направи още по-силен и ще постигнете резултат точно обратният на този който целите.
  • 87 laDESTRA

    0 0 Отговор
    http://e-vestnik.bg/1956/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%B6%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B8/

    БЪЛГАРИ ЧЕТЕТЕ

    НЕ СПЕТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН БЕЗ ПАРИ И ГЛАДНИ ЗАРАДИ някои ОБЛАГОДЕЛСТВАНИ ЕТНОСИ В ХРИСТИЯНСКАТА ПРЕКАЛЕНО ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 88 Станимир

    1 0 Отговор
    240 мажоритарно избрани, 240 различни мнения, голяма глупост- не е решение
  • 89 Трибал

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Николай Недялков":

    Кога най накрая ще разберете че тука никога не е имало комунизъм,а държавен капитализъм управляван от престъпна номенклатура?Октомврийската революция 1917 год., Деветосептемврийската 1944 год. и всички други революции от този тип, са буржоазни по своя характер, обществото, което възниква в резултат от тези революции е държавен капитализъм, а държавната собственост в тези общества е групова, а не “обществена” собственост – собственик на средствата за производство е номенклатурата, а не “народа”.
    В края на осемдесетте години банкрутира не българския народ, който беше обикновена работна сила, а номенклатурата, която не изпълняваше ефективно ролята си на предприемач. Съответно трябваше да се обяви фалит на номенклатурата, а не на народа. Трябваше да се направи бърза приватизация и от постъпленията от нея комунистическата номенклатура да изплати външния си дълг, да възстанови изпразнените от нея пенсионни и здравно осигурителни фондове, да реституира заграбената собственост и изплати пропуснатите ползи – например рентата за владеенето на поземления фонд и т.н.
    Движението на финансовите потоци, чрез което се осъществи грабежа (концентрация и централизация на индивидуалните капитали) в продължение на 20 години е по следната верига: 1. Спестявания на населението се акумулират в държавните банки. 2. От там има два варианта: а) директно от банките отиват като кредити на “наши хора”; б) от държавните банки отиват в държавните предприятия и от тях към фирми на “наши хора” на изхода и входа на предприятията. 3. След три години се прави ценови шок (1991, 1994, 1997 год.) чрез който се обезценяват задължениета на “нашите хора” към предприятията, на предприятията към банките и на банките към вложилите в тях парите си български граждани.
  • 90 не избирай гибелта

    0 0 Отговор
    http://e-vestnik.bg/1956/

    БОРЕТЕ СЕ САМОУНИЩОЖАВАЙТЕ

    ПО ДОБРЕ СРЕЩУ ТЕЗИ ПО ОБЛАГОДЕЛСТВАНИ ЕТНОСИ

    ДА ТЕ СА С ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ НАС В НАШАТА РОДИНА

    ДО КОГА
  • 91 ....

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Николай Недялков":

    А така....Тези които ни пропагандират мажоритарният вот тук са го правили в началото и във вестника на ДПС :D :D :D а като гледам сте на линия и четете коментарите можете ли тогава да защитите тезата си и да ме оборите (повтарям се за 20-ти път) с аргументи,ама истински - не с "аргументите" ,че с пропорционални избори ще вкараме в парламента грешно мотивирани хора"

    Ако при едни пропорционални избори българите ще гласуват за партия герб,бсп,дпс и партията на кунева кое ви кара да мислите,че при едни мажоритарни избори те няма да гласуват пак за тях,пак за тези които организират чалга концерти и раздават безплатни кебапчета и кюфтета ....И кое е по-лесно? Да прецениш какво представлява една партия особено ако тази партия се казва герб или пък бсп,дпс,БГ и т.н и какво ще прави тя ако влезе в парламента или да прецениш какъв е и какво ще прави в парламента един симпатичен,усмихнат и костюмиран човек каквито са членовете на тези парти .... Кое ви кара да мислите,че Българският народ който ще сложи на власт пак Герб,бсп,дпс и кунева ако му смениш избирателната система ще сложи на власт някой светец,честен,кадърен и неподкупен който ще работи за народа а не пак за банковата си сметка и за този който му е платил предизборната кампания и му е дал пари за да организира концертите с безплатните кебапчета и кюфтета...Друг добър и кратък анализ на мажоритарната избирателна система взет от статия във този сайт: "Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."
    Така ,че я пак се замислете избирателната система ли е проблема или манипулацията и мръсната медийна пропаганда която изкарва чистите политици нацисти и ксенофоби,а гербаджии ,бесепари,костовци и куневи-ци ги излъсква костюмира и ги слага пак тях на власт....

    Коментиран от #97

  • 92 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Николай Недялков":

    Ако не влезете в спор с мен и не се опитате(не казвам да успеете,а поне да се опитате) да ме оборите и да защитите тезата си с аргументи,както съм го направил аз, ще си направя много лоши изводи за интелектуалното ви ниво :)
  • 93 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Николай Недялков":

    :D :D :D ххахахахаха няма отговор еми нека хората,които сте успели по някакъв начин да заблудите си направят изводите...Да не можеш ей толкова да отговориш,да влезеш в спор и да защитиш тезата си....

    Коментиран от #95

  • 94 Селянин

    0 1 Отговор
    Кат' си толкова интелегентен, обясни къде бърка автора:


    1. Основното предимство при мажоритарната система е, че народът има народни представители. При пропорционалната няма - това са представители на партиите, спуснати със списък. Политолозите ще ви излъжат, че при мажоритарните избори се “губят гласове”. Кой ги губи? Партиите не са суверен, та да им се губи нещо! При пропорционалните избори избирателите губят 100% от гласовете си, тъй като това не са техни представители. При мажоритарните всеки район си избира представител и нищо не се губи.

    2. При мажоритарната система партиите се обновяват, изчистват се от гнилите ябълки и затова оцеляват дълго. Ако началството води лоша политика, избирателите го махат. Докато при пропорционалната това е невъзможно. Там началството е стъпило на гърбовете на всички останали, и то в по две листи. Партията умира, той е пак в парламента.

    3. При мажоритарните избори депутатът има страх от избирателя. При пропорционалните го е страх само от този, който пише листата. Сложат ли го начело на листата, и магарето става депутат. Какво мисли избирателят, за него няма никакво значение.

    4. При мажоритарната система купуването на гласове се обезсмисля, защото никой не може да купи 51% от избирателите в даден район. Сега се купуват по 1 - 3%, главно в ромските махали. В един едномандатен район с 20 000 избиратели всичко става пред очите на хората. Ако те видят, че купуваш роми, всички ще се обърнат срещу теб.

    5. За да привлечеш 51% от избирателите, трябва да се опиташ да се харесаш на 100%. Затова тази система действа центростремително, тя сплотява и хората, и нацията. При пропорционалните се бориш за 5-10%. Или 20%, все тая. Значи длъжен си да си измисляш врагове, да насъскваш срещу другите, да вдигаш скандали. Затова партийно-листовата система действа центробежно, народът е разединен и скаран. Затова и умира нацията. Истинският патриот е за мажоритарни избори.

    6. При мажоритарната система не е възможно да се появи харизматичен лидер, който да помете целия парламент, както стана при царя и при Бойко Борисов. Там всеки район избира своя човек, ефектът на мексиканската вълна не е възможен. Ако през 2001 г. изборите бяха мажоритарни, НДСВ едва ли щеше да има 10-20 депутата. Същото важи и за 2009 г. и ГЕРБ. И обратното - тъкмо при пропорционалните избори “лидерите” и “спасителите” вкарват по 100 напълно непознати депутата с автобуса. Хитлер идва на власт чрез пропорционални избори, а точно преди това губи мажоритарни избори за президент.

    7. Кресливите, крайните, особняците, нямат шанс да съберат 51%. Но те лесно събират 5-10%, защото винаги има едно озлобено малцинство. Затова мажоритарният депутат е умерен, възпитан, интелигентен.

    8. Ако олигархията имаше изгода от мажоритарни избори, отдавна да ги е въвела.

    9. Най-демократичните нации и господарите на света имат мажоритарни системи - САЩ, Великобритания, Франция, Индия. Това не е случайно. Пропорционалните система дават възможност за колонизация на нациите, тъй като те отчуждават елита от народа.

    10. Истинската пряка демокрация възниква само при мажоритарни системи. В Швейцария, докато е въведена и утвърдена референдумната система, всички депутати са избирани мажоритарно.

    Коментиран от #98

  • 95 Николай Недялков

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "....":

    Каквото съм имал да кажа съм го написал.

    Вие също, няколко пъти ...

    Нека и на други да дадем думата?

    Коментиран от #96

  • 96 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Николай Недялков":

    Очевидно не знаете какво означава спор и дебат....Ще ви обясня...Значи вие сте написал статия в която сте изложили своята теза и аргументи (ако приемем ,че "при пропорционални избори ще вкарваме в парламента грешно мотивирани хора" е аргумент :D) - Аз тази теза и аргументи съм я оборил напълно,и съм представил своята теза,която съм подкрепил с аргументи,цитати,факти и доказателства и то истински (което вие не сте направили) което следва вие да влезете в спор с мен,да се опитате да оборите моята теза и аргументи и да защитите своите - нещо,което вие очевидно не можете да направите, но аз пак ви подканям да се опитате.....Пиша едно и също защото се правите,че не виждате коментарите ми ,а така като гледам никой друг не иска думата и никой няма какво да каже освен да копира някоя статия предполагам от вашия сайт....
  • 97 eййй

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "....":

    Е стига повтаря едно и също като папагал, един и същи коментар сто пъти..............

    Коментиран от #100

  • 98 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Селянин":

    ОК Ще започна отзад напред :).....10 - Избирателната система в Швейцаря всъщност е пропорционална....(има ли смисъл да коментирам другите точки :D)
    9 Най-демократичните държави в света Сащ и Англия пак ще се повторя""Англия и Америка са страни с двупартийна система, която е следствие на мажоритарния вот. Мога да предложа и парафраза: в тези страни двете главни партии функционират както политически картел, като не дават на други партии да прокарат кандидатите си в парламента"....
    "Ако вземем резултатите от последните избори в Англия (2010 г.), ще видим, че Либерално - демократическата партия спечели 23% от националния вот, но получи само 53 депутатски места, докато консерваторите спечелиха 36%, обаче получиха 306 места. При лейбаристите пропорцията беше 29% и 258 места. Ясно е, че в британския случай на мажоритарната система не отразява точно предпочитанията на избирателите. Обаче има предимства(!?), които компенсират този ДЕФИЦИТ НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ."
    8 - Смислен въпрос....Ами изглежда не е нужно да го прави защото Българина се реди на опашка и пуска бюлетина за ГЕРБ и БСП срещу една почерпка и 20 лв просто няма нужда от тази крайна мярка срещу пряката демокрация-Мажоритарения Вот....
    7....Мисля да спра до тук вече....
  • 99 ....

    1 0 Отговор
    За точка номер 8. Ако олигархията имаше изгода от мажоритарни избори, отдавна да ги е въвела.
    Ами значи обяснявам си го с това,че при една мажоритарна избирателна система резултатите са непредвидими....Както дадох пример по-долу с изборите в агнлия партия с 23% на изборите взема 53 депутата а партия с 36%-306....През 2009 година в българия 31 депутата бяха избрани мажоритарно от тях 26 бяха от герб,което означава ,че при 100% мажоритарен вот ДПС най-вероятно ще се окаже с мнозинство в парламента просто защото електората на ДПС е най-дисциплиниран,полувоеннизиран и гласува под строй за когото му кажат и във повечето райони ще бъдат избирани представителите на ДПС още повече пък защото и българите ще бъдат подлъгани защото на усмихнатите и костюмирани кандидати на челото няма да им пише "аз съм от ДПС".....

    за т.4 тва е най-абсурдното нещо което съм чувал....Напротив при пропорционалната система за да влезе един депутат в парламента трябва неговата партия да влезе което означава минимум 4% от всички гласоподаватели в българия да гласуват за нея което значи над 200 хиляди гласа около 250 хиляди които е трудно да се купят,докато при едни мажоритарни избори в един избирателен район с по-малко население на цар киро ще му трябват 20-30 хиляди избиратели максимум(вероятно доста по-малко) което означава 15 хиляди лева за хонорара на някоя чалга певица + няколко хиляди лева за кебапчета и кюфтета и евентуално ако се наложи още 20-тина хиляди лева да си купи гласовете което за него са жълти стотинки и които той като народен представител("народен" а нее спуснат от някой партиен лидер :D) ще си върне в пъти....
  • 100 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "eййй":

    Това бих го казал на редактора и журналистите в сайта,които от 1 месец насам освен да пропагандират за мажоритарния вот(ама иначе аз съм платения драскач на някой си :D) друго не правят...И все едни и същи абсурдни и безсмислени неща само прочетете "При мажоритарната система купуването на гласове се обезсмисля, защото никой не може да купи 51% от избирателите в даден район. Сега се купуват по 1 - 3%, главно в ромските махали. В един едномандатен район с 20 000 избиратели всичко става пред очите на хората. Ако те видят, че купуваш роми, всички ще се обърнат срещу теб."
    Предполагам имате завършен 4-ти клас айде сметнете 51%(защо 51 не е ли достатъчно гласовете за теб просто да са повече от другите!?) от един район с 20 000 избиратели колко гласа са и колко пари са това....10200 гласа.20 лв = малко над 200 000 лв. айде сметнете дали един мафиот не може да ги даде тея пари и дали няма да си ги върне 10кратно ако стане депутат....Ама не видиш ли ако някой го видел да купува гласове всички жители на града ще се обърнат срещу него :D Е не сериозно кой го е писал това нещо!?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Хтжн":

    А стига бе :D ама г-н Николай Недялков(автора на статията) в коментар номер 56 заяви ясно и категорично цитирам"Мнението, което съм изказал е лично мое и никой не ми плаща да пиша статии за Факти.бг.
    Искрено вярвам, че 100% мажоритарни избори ще изчистят политическата ни система и ще започне да се подобрява живота в България."
    Да не би да наричаш г-н Недялков лъжец!? Да не би да твърдиш,че г-н Недялков пропагандира мажоритарният вот от 1 месец насам не защото просто мисли,че той е по-добър от пропорционалния(както той твърди въпреки,че както се убедихме сами той не може да докаже защото не може да ме обори) ами защото някой му плаща за да прави!?
  • 104 ....

    1 0 Отговор
    Благодаря на модератора,че поне моите коментари не изтри....Наистина да отправяш обвинения без да имаш доказателства не е правилно,можеш да кажеш ,че изглежда съмнително 1 месец да пропагандираш мажоритарния вот ама....частна медия каквото си искате това ще си пишете....Но го правите по един малко непрофесионален начин....Прекалено натрапчив и прекалено пропагандиращ....Трябва да пропагандирате по един начин който да изглежда малко по обективен и нали уж да карате читателя да се замисли ама в крайна сметка да стигне до желания от вас извод :)
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 яз съм я.

    1 0 Отговор
    тинтири минтири. Къде се намирате,че ги плещиш врели некипели. Кой ти плаща?
  • 108 svilen75

    1 0 Отговор
    Ясна е каква е идеята на статията, но това не я прави по-малко манипулативна.
    Не вземайте хората за канарчета. По този начин показвате, че не сте по-добри от политиците.
  • 109 кирил петров

    1 0 Отговор
    ФСИЧКИ ...искат ВЛАСТЪ...
    горко му...на ЗАСПАЛИЯ ...
    бЪЛГАРСКИ-ПОЛУнарод....
  • 110 един

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от ",,,":

    какво се палиш бе , то всички много умни и всички разбиратели . за това се наг.зени ходим..
  • 111 ,,,

    0 0 Отговор
    Наистина по некадърно направена кампания не съм виждал.....Хора и на най-овчедушния и наивен читател ще му се види съмнително всеки ден да му пропагандираш 100% мажоритарен вот по такъв изключително натрапчив и агресивен начин....В смисъл манипулацията и обработката на общественото мнение не е чак толкова лесна работа колкото изглежда, трябва да поканиш някой гербаджия и то някой по-мразен такъв,който да ти обясни колко е хубав пропорционалния вот,след което група качествени(а не като вашите) журналисти да го оборят и да му извадят кирливите ризи,след което да кажеш малко така "обективно" нали "абе да и мажоритарната система има недостатъци,да ги подчертаеш нали "леките" недостатъци но все пак е много по-добра от сегашната" след което да обясниш колко порочна и ужасна е пропорционалната система и как във всяка една демократична страна системата е мажоритарна и как това едва ли не е причината в "демократичните" страни като САЩ и Анлгия хората да имат по-висок стандарт на живот от Българите....Та така журналистиката(манипулацията) си е доста трудна работа,намерете някои по-талантливи и по кадърни журналисти(вземете ме мен) ако искате резултати,а тея некадърници дето до сега са участвали в кампанията 100% мажоритарен вот и са ги писали тея статии просто директно уволнение......

    Коментиран от #152

  • 112 муспи

    1 0 Отговор
    Както и да ги подредиш партиите, с изключение на АТАКА, власта ще си е все една и съща и няма какво да се договаря. Този сондаж се прави за да се провери докъде стига покорноста на народа? Тя е бездънна. Поробени народе, пробвай да бойкотираш изборите, гледай на живо как никой не гласува, и на другия ден прочети за изборната победа (без АТАКА естествено), наистина при сравнително ниска активност? но напълно достатъчна. Окупаторът иска да провери, няма ли да има някакво гражданско неподчинение, нещо като възстания, - протестите искаха промяна на системата уж? Успокоиха се. Няма опастност за рахатлъка. Няма опастност да се посегне на натрупаното по швейцарски и люксембургски банки. А за да ги имат тези пари трябва нашето съучастие, не може евреите само да ги печатат и им ги дават - трябва и ние да участваме в гешефта, ада е за всички.
  • 113 кик

    1 0 Отговор
    аз отдавна съм казал......в друга страна му е майката
  • 114 време е

    1 1 Отговор
    призив кьм бьлгарския народ-в деня на изборите идете на екскурзия някьде далеч от вашето населено място зарадвайте се на пролетта идете на фитнес на кино на гости -и всички любими неща направете които все сте отлагали ако може да си позволите и до чужбина да се отиде ще е най-добре-н о н е и п р е д у р н и т е - нека никой не гласува за поредните крадци които отново нямали да слушат народа-бьлгари нека покажем че и ние имаме достойнство----б о й к о т----не допускайте да ви манипулират-нека се сьбудим от нас зависи
  • 115 П4

    1 0 Отговор
    Това е най голямата глуподт която можа да напишеш.При ниска активност на изборите,печелят най голямите мошеници и крадци,които за съжаление са с твърд електорат.Това са БСП,ДПС.
  • 116 Гост

    2 1 Отговор
    Гласувайте масово на изборите.Това е единствения начин при нашите условия да сведем до минимум ефекта от купуване на гласове и до минимум навлизане на мошеници и престъпници в Народното събрание.
  • 117 123

    0 0 Отговор
    Българският депутат има едно единствено умение и това е да стане български депутат. Той може да прави само това.
  • 118 fti4ka

    0 0 Отговор
    Какво правим ако "сигурния източник "не се окаже прав.Както винаги само си чешем............... и нищо не правим.
  • 119 ....

    0 0 Отговор
    Да и е много важно да прецениш за кого да гласуваш.Погледнете предизборната програма,политическите идеи и действията на всяка една партия през изминалите години и решете за кого да гласувате.Да прецениш какво би правила в парламента е много по-лесно от колкото да прецениш какво би правил един костюмиран и усмихнат човек,чието име не ти говори нищо.В заключение пропорционални избори и партия с ясни политически идеи(само за 1 такава партия се сещам),които идеи тя не е променяла и е отстоявала и защитава ежедневно.Жокер-такава партия има в парламента,всеки божи ден депутат и дори лидера на тази партия водят предаване в което дават отчет на избирателите си в които предавания всеки един зрител може да им се обади за да зададе своите въпроси,нещо което друг политик не му е и минавало през акъла да го прави,и срещу тази партия се води огромна медийна пропаганда в началото че е нацистка и ксенофобска ,а сега,че била финансирана от руски олигарси(къде бяха тези олигарси когато им откраднаха партийната субсидия и се принудиха да направят вестника от ежедневник на седмичник) и видиш ли била същата като останалите партии,нищо ,че тя никога не е била във власста никога не е имала министерски постове което е реалната власт,като тези които го повтарят това за"всичките партии" удобно пропускат партията на кунева която беше министър по времето на ндсв и е главен виновник за затварянето на козлодуй например....
  • 120 Трибал

    0 0 Отговор
    Само едни партии,деца на номенклатурата,са ви в главите и някакви измислени избори подкрепящи същите!Системата с избори няма да я промените,а манипулации партийни много!Никой не търси къде е проблема а го заклеймява още повече!Никой не ми отговори как ще премахне номенклатурата която държи лостовете на властта!Така че няма и как да се обяснява на някой който не иска и да разбере за какво става въпрос!После нека да не се сърдим като ни определят като материал!Сериозно се замислям че това за което писах по надолу ще бъде разбрано от някой в близките години!Така че пожелавам ви да продължавате да се борите с вятърни мелници,и да се подавате на пропагандата на партийците и номенклатурата!Не мисля да падам на ниво по ниско,спорейки за нещо толкова видимо и крещящо!Явно материала никога няма да узрее,и разбере че много по лесно е да се бориш за свободата си от колкото да бъдеш роб цял живот!Така че когато измислите начин да вземете властта на престъпната номенклатура,тогава може да говорим и за нещо друго,като мажоритарен вот!

    Коментиран от #121

  • 121 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Трибал":

    Аз ти отговорих много ясно и точно мисля.Можем да я премахнем само и единствено ако на изборите не гласуваме пак за нея.Ако на изборите не се наредим на опашка да гласуваме за партия Герб,БСП,ДПС или пък БГ и вместо пак тях сложим на власт партия незамесена в грабежа,която не е била във властта и на първо място по значение и най-важното има НОВИ И РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИДЕИ ,а не видиш ли еврофондовете,Брюксел и тежкото наследство на партия Герб примерно.....Това е начина да постигнем това което целим.Начина не е Мажоритарен вот обясних вече 100 пъти защо да не се повтарям,ако някой иска да прочете по старите ми коментари и да се опита да влезе в спор с мен и да ме обори но няма да успее....
  • 122 Трибал

    0 0 Отговор
    Дори ти и аз да не гласуваме,винаги ще има кой да гласува!Системата така е изградена,че дори само номенклатурчиците да гласуват,дори вота да не мине на първи тур,на втори минава без проблем!Така че вникнете добре за какво пиша!Проблема няма да бъде решен с гласуване или не!След като номенклатурата държи парите,и лостовете на властта в ръцете си,изборите може да си ги направи както иска,и никой няма да ни пита с тебе дали ще гласуваме пропорционално,мажоритарно,или няма да гласуваме!
  • 123 121

    0 0 Отговор
    та за коя партия точно да гласувам нещо не разбрах не искаме избори за партии че докато си оправят поколенията до девето коляно току виж дошьл и нашият ред за кьмпинг белите камьни-та много добре знаете че и герберасти и депесари и бесепари и кой ли не е все тая пьк и защо ли сме им ние като изборните резултати са вече договрени

    Коментиран от #128

  • 124 жоро

    0 0 Отговор
    В България такова нещо като мирен преход няма.Тук без бой няма да се оправят нещата .
  • 125 smolata

    0 0 Отговор
    Може ли някой да ми обясни как при мажоритарен вот лицето Х не може да си купи м...лите, да влезе в парламента, а там да е неприкосновен и да развива какъвто си иска бизнес??? Това, което трябва да се случи е парламента да се раздели, действително, на партии и лица с различни политически, че и социални възгледи, а не просто като сега- едни и същ маймуни, които са топнали задните си части в различна боя и търсещи само едно - далаверки!!!

    Коментиран от #127

  • 126 ...

    0 0 Отговор
    Прочети коментар номер 119. Иначе за Трибал....Само преди няма и месец видяхме как едни такива "държащи всички лостове на властта и парите" се сринаха като колос на глинени крака...Което означава,че те няма да организират изборите,което е гаранция за едни малко по-честни избори и прекрасна възможност да сложим на власт някой различен пак подчертавам с различни политически идеи.Идеите са важни в политиката,а не лицата те и при герб и при ндсв бяха 50% чисто нови и непознати лица ама имаха същите идеи в политиката-облагай с данъци и акцизи и изтупвай брашнения чувал(който колкото и да го тупаш винаги пуска по нещо)

    Коментиран от #129

  • 127 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "smolata":

    Именно....И за избирателя е много по-лесно да прецени какво ще прави партия герб например ако вземе мнозинство в парламента от колкото да преценят какво би правил в парламента лицето Х ако излезе пред тях усмихнат и костюмиран,почерпи ги с бира,кебапчета,кюфтета,организира им концерт и им наговори куп хубави неща....А да не говорим ,че мажоритарната система дори не отразява пряко предпочитанията на избирателите пример - последните избори в агнлия партия с 23% на изборите взема 53 депутата а партия с 36%-306 депутати...Което означава не само,че ще спечелят кандидатите дали най-много пари за предизборните си кампании ами и,че резултатите са напълно непредвидими т.е напълно възможно е и реално например ДПС да се окаже с мнозинство при едни мажоритарни избори....
  • 128 Трибал

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "121":

    Точно това е номенклатурата за която никой нищо не казва!Всички търтей взети заедно!И правилно сте разбрали без бой няма да стане!И разграничаване от всякакви партийни подлоги и техните проводни!Номенклатурата това са лостовете на властта!И дори народа да вземе властта,винаги ще има такива лостове!
  • 129 Трибал

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "...":

    Тези които казваш се сринали,се самосринаха,за да освободят път на следващите,а те да се скрият със всичките си далавери,зад паравана наречен власт!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 НЯМА ИЗБОР

    1 0 Отговор
    НЕ Е ВАЖНО КОИ СА!
    НЕ Е ВАЖНО КОЛКО СА!
    ВАЖНОТО Е ДА СЛУШАТ НАРОДА!
    НАРОДЪТ НИ Е МЪДЪР!
    А ТЕ ЩЕ СЛУШАТ ЗА ТОВА СМЕ ГИ ПРАТИЛИ ТАМ, ЗА ДА СЛУШАТ!
    А ДОРИ И ДА НЕ ЩАТ И ВЪНКА ХЛЯБ НЕ ЩЕ ЯДАТ!
    ЦИГАНИТЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ЧЕ ТО САМО СЕГА Е ЗА ПАРЛАМА И ЗА МЕНТА ОСТАНАЛОТО Е ЯСНО:
    КРАДЕМ&ЛЪЖЕМ
    КРАДЕМ&ЛЪЖЕМ
    КРАДЕМ&ЛЪЖЕМ
    КАК МОЖАХА ТИЯ ПАРЛАМЕНТАРНИ ХОРА ОТ ЦИГАНИТЕ ДА ВЗЕМАТ НАЙ-ЦИГАНСКОТО КРАЖБАТА И ЛЪЖАТА?
    КАК НЕ ГИ ДОСРАМЯ ОТ ДЕЦАТА?
    ДА ОТКРАДНАТ ХЛЯБА НА ТАЯ ДЪРЖАВА?
    И ДА НИ ЛЪЖАТ СЪС ЗАБАВА?
    БИГ БРАДЪР И ВАС ГЛЕДА!
    ЩЕ ЯДЕТЕ НА ВЪРХА СЛАДОЛЕДА!
  • 132 НЕТРАЙЧО

    0 0 Отговор
    Всички на избори-и-и-и вьх ами ти ''муспи'' и ти ''1234567890''пьк и ти ''време е''оти няма като бели овчици да изблеете с вашето гласче което ще бьде глас в пустиня,я вижте колко тьржествено ви карат да гласувате''П4''И ''гост''-само че за кой не става ясно.A СЕГА СЕРИОЗНО -ПОДКРЕПЯМ ГЛАСУВАНЕТО РАЗБИРА СЕ КОГАТО НЕ Е ЗА ПАРТИИ И ОСОБЕНО 23ГОДИШНИТЕ
  • 133 DedoBobi

    1 0 Отговор
    Твърде елементарна и тъпа публикацийка. Пък мажоритарният избор не е панацея. Как 18-20 хил. избиратели ще осъществяват връзка и контрол с избранника си ? Демокрацията колкото и да не е съвършенна е достигнала до пропорционалната партийна изборна система - това до някъде е двукамерен парламент, защото самите партии имат имат определен вътрешен контрол и изборност. Само, че у нас има 250 партии при 3-4 политически тенденции в света. Само партиите могат качествено и политически коректно да управляват. Но с нашата политическа култура все чакаме "месията" , а попадаме на гамени - я цар, я пъдар. Може би по добрият вариант за избори е смесена система-
    пропорционално-мажоритарна.
  • 134 гост

    1 0 Отговор
    Илюстрацията май има за цел да внуши на гласоподаващите овце колко много гласове трябва да дадат за Меги К. Абе тая е много нагла като демонстративно ни мисли за късопаметни полуидиоти.
  • 135 шаран

    1 0 Отговор
    аман от простотии,
  • 136 ...

    1 0 Отговор
    Социологическите проучвания показват,че партията на Кунева няма да влезе в парламента,докато атака ще вземе по-голям брой гласове дори от ДПС ....И защо партия атака на илюстрацията сте я оцветили в черен цвят :D .....да им бяхте сложили направо и свастика на ръката на човечетата от атака на картинката.... а на тези на кунева един ореол над главата :D и да обясните отдолу как видиш ли при мажоритарната избирателна система ще вкараме само честни,почтени,мотивирани, умни и кадърни хора(а не тези костюмираните и усмихнатите, които ще раздадат най-много кебапчета и кюфтета и купят най-много цигански гласове) като Кунева(нали нищо че затвори аец козлодуй който имаше да работи още 30 години и да произвежда евтин ток и да печели милиарди за държавния бюджет)
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Има ли значение

    1 0 Отговор
    Аз ще подкрепя АТАКА направетего и вие.
    Само АТАКА се опълчва на богатите и защитава интересите на бедните .А другите защитават мачката бедния народ .
    И стига партийно пристрастие мислете за България.
  • 139 Трибал

    0 1 Отговор
    Каква Атака бе?Тоя болния дето щял да подкрепя отново Герб ли бе?А ма тука верно се е събрал елита от Карлуково !Що ви не е................!

    http://news.ibox.bg/material/id_1752227798/#clist

    Коментиран от #140

  • 140 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "Трибал":

    Да,пропагандата срещу Сидеров вече не е,че той е екстремист,нацист и ще прави циганите на сапун защото вече малко се поизтърка това вече пропагандата е видиш ли Сидеров е като останалите - подкумен,елитарен тип с вили на френската ривиера и финансиран от руски олигарси...ще се коалира пак с герб,нали нищо,че му откраднаха партийната субсидия по най-бандитския начин като му купиха депутатите и го принудиха да превърне вестника от ежедневник в седмичник(къде бяха тогава руските олигарси дето го финансираха)....С едно изречение,както гласи поговорката "Ако вярваш на всичко,което четеш-по добре нищо не чети!" ама какво да се занимавам с хора които ей толкова не могат да чуят дори мнение различно от тяхното.....

    Коментиран от #141

  • 141 Трибал

    0 1 Отговор

    До коментар #140 от "...":

    Ами прочети статията,именно той го е казал не аз!„Зависи как ще се държат ГЕРБ, зависи дали са си взели поука от тяхното управление".

    По думите му всеки човек може да поправи грешките си.Ти на това какво му викаш!?Като толкова много се обичат,защо просто не се вземат да си бъркат по дупките,а ни занимават!?

    http://news.ibox.bg/material/id_1752227798/#clist

    Коментиран от #142

  • 142 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "Трибал":

    Ми аз мога да ти намеря статия, в която се казва ,че Сидеров е скандирал на митинг "циганите на сапун!" ама не всичко което си чул "по телевизията" или във вестника е вярно сещаш ли се...... И къде се говори за подкрепа или нещо подобно в това интервю?И ти допускаш ли ,че герб могат да вземат мнозинство в следващия парламент за да трябва някой да ги подкрепи!?....Тва е някаква част от интервюто извадена от контекста която по този начин извадена звучи все едно.....

    Коментиран от #143

  • 143 Трибал

    0 1 Отговор

    До коментар #142 от "....":

    Знаеш ли?Не е луд оня който яде баницата!Вие сте по опасни от онези които избирате!Това клони към шизофрения!Спирам да падам на вашето ниво,че тази болест е заразна!Прекалено много време ви отделих,а то ми е скъпо!Гласувайте ако щете и за Пурко все тая!

    Коментиран от #153

  • 144 ....

    1 0 Отговор
    Щом едно извадено от контекста изречение и няколко меко казано абсурдни и долнопробни лъжи,че имал вили на френската ривиера и т.н могат да ви накарат да се обърнете срещу един човек и да го засипете с обиди и клевети "болен" и т.н....Щом не можете да проумеете ,че политик който иска да прави ревизия на приватизационните сделки и да изгони чез и разни чужди монополи няма как да го представят в добра светлина медиите като бтв които печелят от тези монополи....Значи просто медийната пропаганда е много по силна от народа,народа изключително лесно се манипулира и за това няма как този народ да иска достоен живот и достойно заплащане за труда си...Защото за тези неща трябва да се пребориш никой няма да ги даде на готово...Някои народи в латинска америка успяха с немалко усилия да го направят ама бългрина едно,че е наивен,овчедушен друго ,че е завистлив и не може да повярва,че може да има политик който да работи за народа а не за банковата си сметка,за това и тази медийна пропаганда срещу Сидеров-новата е толкова ефикасна...Ако се интересува някой за национализма и медиите и се чуди как успяха венецуелците например да повишат стандарта си на живот 10-кратно и да създадат образователна система и здравеопазване като в развитите страни изгледайте филма "The revolution will not be televised" и се замислете дали Българския народ това би могъл да го направи...
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "The Big Boss":

    Пилотът си кара по зададения маршрут, а Пътниците се качват по желание за това направление
  • 147 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "....":

    а в гласоподавателите,които на 12 май ще се наредят на опашка пред урните и ще сложат на власт, на главите ни пак същите партии които ни докараха до тук...Не мога да проумея кои са и какви са тези хора които ще отидат и ще пуснат бюлетината за ГЕРБ,БСП,СДС или пък партията на Кунева .

    Постоянно облъчвани телемани, които попиват и приемат сърдечно всяка лъжа и простотия с която ги зомбират. Няма как да се оправим при такава маса от М'атрял, която гласува за този, заради когото гладува, но я потупва свойски по главичката !!!
  • 148 виктор петков

    0 0 Отговор
    IZBORITE V BG PREZ POSLEDNITE 23-24 GODINI VINAGI SA BILI OGOVORENI.PO PRAVILATA NA MAFIQTA ........NEPISAN ZAKON V BG........
  • 149 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Николай Недялков":

    Не Умни бре Недялко, а Много, ама Много Хитри!!
  • 150 Бай хой

    0 0 Отговор
    Кво като са нагласени. Многоо ясно че след изборите управляващите ще са от върхушката на крадците и колкото по рано народа се вдигне - според мен най-късно до есента, толкова по добре.
    Не трябва да ги търпим, те сами няма да се накажат.
    Ако се наложи народа трябва да е готов и на въоражена борба.
  • 151 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "П4":

    Ид..тите нямате свършване, Нали?
    По-малкото Зло, кое бре джанъм? Това, второто ли, което остави държавния резерв под критичния минимум и си спретна Протести, за да може да се изниже като Пр__ня из гащи, за да си осигури влизане отново в парламента, а не линч, който щеше да се случи със сигурност при това състояние на държавата, което я докара Бандата престъпници, докарани на власт от М...умници, които така и не разбраха, че Партията Майка само сменя заместващите я при нейната почивка (която да успокои електоралната й единица, а и да позабравят управлението им). Колкото по-зле е било състоянието при нейното управление, толкова по-големи ид..ти слага да управляват след нея( защото знае, че ще докарат държвата до състояние, което и матряла не предполага, мислейки, че вече е на дъното и няма повече накъде, - но изненадка, изглежда се е отворила дупка и камъните паднали във нея не се чува да достигат новото (Дъно), щото след това да си "дойде на мястото", избирана от същия М'атрял!
  • 152 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от ",,,":

    Наистина по некадърно направена кампания не съм виждал.....Хора и на най-овчедушния и наивен читател ще му се види съмнително всеки ден да му пропагандираш 100% мажоритарен вот по такъв изключително натрапчив и агресивен начин..

    А защо да не приемем, че това е и целта, - да докарат народа до там, че сам да предложи мажоритарни избори, за да си направят двупартийна система , както обичат да казват - "глас народен глас "Божи"!
    И какви очи ще ококори същия този народ, когато разбере, че възвратно постъпателните движения, са били не към обект от пред, а вследствие на въздействието на обекта му отзад!?!?!?
  • 153 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Трибал":

    Това, че си ид..т е ясно, но защо постоянно трябва да го обявяваш на показ? Стой си тихо и .
  • 154 Трибал

    1 0 Отговор
    Има разлика от ид..т ,и завършен ид..т като тебе!Стана ясно на всички ни че обичаш да те карат на задна скорост!Нема нужда от повече обяснения!Сайта за запознанства е на друг сървър там може и да си намериш активен!Ама бегай на Позитано направо,там ще си намериш компания достойна за твоите задни схващания! :)

    Коментиран от #155

  • 155 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "Трибал":

    Двама позитановци като тебе квичеха, ти ще я караш на фалцет и си придържай очите - да не изхвръкнат.

    Коментиран от #156, #158

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 tva e

    0 0 Отговор
    Zamojnicite (ima i druga duma za tqh) upravlqvat parlamenta, a parlamenta upravlqva NARODA...taka 4e kolkoto i da smenqvame parlamenta, vse edno...taka ili ina4e onezi s parite vinagi 6te sa nad parlamenta i te 6te kazvat poslednata duma,6te diktuvat pravilata na svoite pionki(Upravlqva6ti,ministri) taka 4e,koito i da zastava na "vlast" vse edno...taka ili ina4e toi 6te izpulnqva dumata na drugite, a ne dumata na naroda koito e nai dolu... !
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 тао

    1 0 Отговор
    Каква наглост от страна на ГЕРБ все едно Жан Виденов след като народа го свали да беше поискал втори мандат.Неморално ГЕРБ!
  • 160 някой

    1 0 Отговор
    какви са тия глупости, кой са ти я сигурни източници, дайте имена, а не само приказки.Поредната измишльотина!
  • 161 sapiora

    0 0 Отговор
    то в България всичко е купено,уредено или договорвно,както искайте го разбирайте,ние сме най-корумпираната държава за съжаление!
  • 162 Петел

    0 0 Отговор
    Всички за СВЕТЛЬО ВИТКОВ и Глас Народен!!!
  • 163 Human

    0 0 Отговор
    На миналите избори Герб ако са давали 30 лв на глас, сега БСП и ДПС ще са си научили урока и ще цакат по 50лв. Театрото с призивите да не се купуват и продават гласове е бош лаф от изричан от най - върлите купувачи на гласове стоящи начело в държавата. Циганите вълчи глад ги хвана да чакат 3,5 години да дойдат следващите избори. Червените бабички също мизерстват, чакат под строй! В Кърджали също козируват, иначе ДПС ще ги изсели не от Кърджали, а от държавата. Кой ще се опълчи и няма да си вземе от баницата!?