Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 19:00 12 929 237

Кой подведе българите да не се ваксинират: един български лекар говори в прав текст

  • ваксина-
  • лекар-
  • коронавирус-
  • пандемия

Мисля си, че фармацевтичните фирми трябва да са благодарни на българите, защото доброволно им дават информация колко процента ще умрат, ако не се ваксинират

Кой подведе българите да не се ваксинират: един български лекар говори в прав текст - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Духът от бутилката е изпуснат в България: съдов хирург в голяма столична болница, пожелал анонимност, разказва за ДВ защо, според него, българите не искат да се ваксинират и кой ги обърка.

„Според мен добрите намерения бяха изпълнени по лош начин. Още в началото на пандемията у нас беше създаден щаб, който трябваше да се бори с вируса, но правителството на Борисов тогава създаде алтернатива на този щаб, където пък бяха събрани изявени антиваксъри и невярващи във вируса – въпреки картините от другите държави. Когато тези два щаба се сблъскаха, хората, които не харесваха Борисов, някак естествено пренесоха симпатиите си към така наречения алтернативен, уж опозиционен на Борисов щаб. Те си казаха: „Ето ги нашите хора, които са срещу Борисовия официален политически щаб, те са на наша страна и са против управлението на Борисов". Просто бяха подведени, защото Борисов създаде и двата щаба, с цел популистки и безотговорно (напълно в неговия стил) да се хареса на всички и да не си мислят гражданите, че взима решенията еднолично, което също е заблуда.

Само че хората не са специалисти и няма как да „преценят" сами по толкова строго научна тема като Ковид-19, а и не бива да бъдат оставяни да го правят. Когато обаче излезе един хабилитиран, възрастен инфекционист, за да им говори от личен опит, те му вярват заради опита и си мислят, че той е събрал едва ли не цялата световна мисъл и знание. Само че те не знаят и никой не им казва, че този човек говори само от своя опит, което в 21 век, когато работим с медицина на доказателствата, опитът е най-ниското ниво медицина.

Борисов е виновен за това, което се случва сега, защото, когато Мангъров, Чорбанов и още няколко такива още в началото тръгнаха по телевизиите да говорят небивалици, той не ги спря. Имам познати от официалния щаб, които тогава ми казваха, че са разговаряли с Борисов, но той е казал да не пипат Мангъров. Вижте какво стана с Швеция – техния Мангъров се извини, официално си призна, че е сгрешил, и сега те са сред първите по ваксинация. У нас такова нещо не се случи и тази опашка от 2020-а година продължава и сега в медиите в България, които канят постоянно лекари-скептици и хората си казват: „Как ние да решим за ваксините, когато лекарите не са на едно мнение." Даже Чорбанов е част от партия, която влезе в НС и не спира да говори глупостите, които говореше и преди по всички телевизии, включително и в тази на партията му. Да не говорим какво направи Борисов преди седмица, когато в разгара на тази вълна, при толкова висока смъртност, с политически цели каза, че ваксините били с изтекъл срок. Той буквално излъга хората, които тъкмо бяха решили да се ваксинират. Какво е това и защо не понася отговорност за думите си?"

Разпад на обществото и държавата

„Гражданско общество в България няма, защото то не се сформира за 10-15 години, а и как да има, когато хората не вярват на нито една институция или система у нас. За да има гражданско общество, то трябва да вижда насреща наличие на държава. Тоест, аз като видя някаква нередност и сигнализирам съответната институция – полиция, прокуратура и т.н., аз искам да видя, че те правят нещо и че има ефект от това, че аз съм активен гражданин. Няма как тази държава, която е изградена и съществува сякаш е извадена от сериала „Наркос" да има европейски тип прокуратура или други институции. Социумът и държавността са прогнили и некачествени. Точно както в сериала се управляват Мексико или Колумбия, където мафия и полиция са заедно, така Борисов управляваше България – като собствена фирма, само дето тук няма автомати по улиците, но същността е същата. Явно е обаче, че тази фирма не се управляваше само от него, защото за едни пандемията е трагедия, а за други е възможност за трупане на финансови печалби. У нас има една финансово-политическа „аристокрация", която има корени от преди 1989-та, която все още казва какво да се случи и как да се случи, дори на ниво управление на Ковид-19. Както казваше Нора Ананиева преди много години: „Какви куфарчета, ние давахме заводи". Тази „аристокрация" ражда министър-председатели, тежки бизнесмени, дарители и всякакви бизнеси и модели ражда."

Прогноза за България

„Който и да е министър на здравеопазването, ще трябва да налага мерки още дълго време у нас. Сегашният служебен здравен министър, въпреки че до преди година пригласяше на хора на скептиците и антиваксърите, днес също налага мерки, които в България бяха и са много по-меки, отколкото в други западноевропейски държави. Дори и зелените сертификати, според мен, няма да сработят както трябва, защото ще накарат още не повече от 10% да се ваксинират. А останалите 60% неваксинирани, какво ще правим с тях?

Разни идиоти говорят, че фармацевтичните фирми правели експеримент с нас или печелели от ваксините. А колко печелят от лечението на заболял от Ковид, някой пита ли се? Хайде и да не лекуваме с лекарства, когато някой се разболее от Ковид, за да не печелят фирмите. Това е лудост. Мисля си, че фармацевтичните фирми трябва да са благодарни на българите, защото доброволно им дават информация колко процента ще умрат, ако не се ваксинират. Духът от бутилката наистина е изпуснат. Чакат ни още много вълни, неясно колко, докато не се изпълни на Мангъров „светлата" перспектива над 70% от хората да преболедуват, пък който оцелее. Западноевропейски модел на социум в България не може да има и това е много тъжно. Най-бедни, с най-лошо управление на образование, здравеопазване, икономика, строителство, магистрали. Всичко е прогнило, не може да очакваме добро управление на Ковид кризата, когато всичко наоколо е сринато."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 189 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Професора

    201 59 Отговор
    Търговците на съмнителни разтвори не минали минимума от 10г на тестване!

    Коментиран от #26, #175, #215

  • 3 Хх77

    236 47 Отговор
    Дв да си гледа немците с 38 пола и да не се занимава с нас

    Коментиран от #231

  • 4 ВАЙ ВАЙ

    133 27 Отговор
    Али Реза казал: Няма да се ваксинирам, ако ще турско да стане!
    А лекаря му д-р Хасан казал: Ама чичо Али, ние сме в Турция.
  • 5 Имунолог

    127 52 Отговор
    Бeлгийcкитe влacти щe приeмaт рeшeниe oт 1 aприл дoгoдинa нeвaкcинирaнитe cрeщу кoрoнaвируc здрaвни рaбoтници в cтрaнaтa дa губят прaвa зa упрaжнявaнe нa прoфecиятa. Тoвa cъoбщaвaт мecтни мeдии, кaтo утoчнявaт, чe зaкoнoпрoeктът e бил прeдcтaвeн в пaрлaмeнтa oт миниcтърa нa здрaвeoпaзвaнeтo Фрaнк Вaндeнбрук.

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бойко Разбойко

    37 121 Отговор
    Ще вържа Мангъров и ще го ваксинирам.

    Коментиран от #54

  • 8 отговор

    245 34 Отговор
    Кой подведе българите да не се ваксинират ли? Никой. Те горките сами са се сблъсквали много пъти с бялата мафия и са видели много ужасии по болниците. Затова.

    Коментиран от #216, #228

  • 9 ХАХАХАХА

    202 54 Отговор
    Ново проучване показва, че ваксините са паднали от 88% ефективност срещу covid инфекции до само 13% само за месеци
    ТА, КВО КАЗВАТЕ- КОЙ ГО ПОДВЕДЕ?

    Коментиран от #12, #102, #197

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Професора

    138 31 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ЕС затова има проекто резолюция за фонд обезщетение на пострадали от,, ваксина"! Номера на резолюция е В9-0475/2021г може да се види на страницата на Евро парламента 1 милион пострадали след ваксинация!
  • 12 Българка

    27 54 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХАХА":

    Лъжеш!

    Коментиран от #16

  • 13 Фен

    52 125 Отговор
    Радев! Дано да живееш дълго, и бавно и полека да осъзнаваш, колко трагедии си причинил!
  • 14 МДААА

    132 24 Отговор
    Е ТЕ ТОВА ГИ ЧАКА ПРОПАГАНДАТОРИТЕ:
    Ядосан бивш кандидат за конгреса на Флорида Ричард Роу умира от covid „ваксини“ само дни след като намекна, че иска „анти-ваксери“ да умрат
  • 15 ЗА РОДИТЕЛИ

    91 10 Отговор
    FDA одобрява „ваксина“ срещу COVID-19 за деца, но повечето родители все още се противопоставят на ваксинацията поради опасения за безопасността
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Имунолог

    52 203 Отговор
    Който няма зелен сертификат да си седи в къщи. Във Австрия е така, там нямат достъп никъде, ако не са ваксинирани. Крайно време е тази мярка да се приложи и в РБ.

    Коментиран от #48, #124, #182, #221

  • 19 Активист на БКП

    61 16 Отговор

    До коментар #5 от "Имунолог":

    Ама ще останат живи!!!!!!!!!;;

    Коментиран от #30

  • 20 Д р Вирхов

    126 18 Отговор
    Колега,и ти не си добре,пишеш небивалици.Какво означава фразата,че когато работим с медицината на доказателствата,опитът е най ниското ниво?Медицината е емпирична наука,как да работим без опит бе китук?!!!

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Върви дa видиш

    27 30 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    добре ли ca от другaтa cтрaнa и не cе връщaй, поне дa ни отървеш от проcтотиите ти.
  • 23 Опаля...

    19 53 Отговор
    Мангъров - "Троянския кон" в политическата игра на Борисов? Deja-vu.
  • 24 пацо

    114 15 Отговор
    Истината е съвсем различна и по далече.. Българина не се ваксинира защото е депресиран черноглед и предаван много пъти. Самият той е предал много хора.
    Накрая казва - то нищо няма смисъл , но поне аз да си определя от какво да умра. Не те да ми определят дали и колко да живея.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Къде прочете, че трябват 10 години

    33 92 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    тествания? За кое лекарство или ваксина е имало 10 години тестове? Дай поне 1 пример.

    Коментиран от #58, #176, #217

  • 27 Аз съм шокиран

    29 64 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Човекът говори за това колко глупаци има в България.Ти мислиш ли че си един от тях.

    Коментиран от #77

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 A и рaботa

    62 8 Отговор

    До коментар #19 от "Активист на БКП":

    cе нaмирa aко cи жив. Чувaл cъм, че не е добре дa имaш cмъртен aкт в CV-то.
  • 31 Извадил си го от контекста

    8 24 Отговор

    До коментар #20 от "Д р Вирхов":

    А контекстът е: "Само че те не знаят и никой не им казва, че този човек говори САМО ОТ СВОЯ опит...".

    Коментиран от #44

  • 32 неуместен

    80 10 Отговор
    А всички с "Ковид" умират в болница , що така ?

    Коментиран от #37

  • 33 Грульо

    91 10 Отговор
    Кой ли? НОЩ и медиите, дето денонощно ни плашат с ковит и ни опяват да се ваксинираме. По-добра антиреклама за нещо не съм виждал даже и през соца. :D
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 5677

    109 15 Отговор
    "Чакат ни още много вълни, неясно колко. "
    Това е смисъла на статията.
    Ваксините не променят нищо.

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Последния Софиянец

    44 5 Отговор

    До коментар #32 от "неуместен":

    Виж клипа на Христо Иванов за мизерията в болница във Велико Търново!
  • 38 Инсулти винаги е имало доста

    16 49 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А колко са погребани без ваксинация?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 важно

    114 22 Отговор
    професора съдов хирург не е разбрал ,че Българите няма да се ваксинират по Божията воля,защото сме интелитентни и повечето от нас по телепатичен път приемат волята МУ! Да му мислят другите народи,подчинили се на дявола,излъгани,че ваксането е за доброто на обществото! Амин!!!

    Коментиран от #229

  • 42 Мунчо

    112 7 Отговор
    За@би. Откога швабите са загрижени за нас?? На първо време да спрат да ни шиткат прогнилите замърсяващи въздуха дизеларки, а да ги рециклират и да прекратят пратките европейски боклук за горене. Не ни трябват и токсичните им храни на безбожни цени и произведени специално за източна Европа. Чак тогава ще обсъдиме и боцкането.

    Коментиран от #52, #230

  • 43 ХАХАХАХА

    85 13 Отговор
    Ново проучване, публикувано в САЙЪНС, установява, че реалната ефективност на ваксините срещу ковид-19 е намаляла от 88 процента на само 13 процента само за месеци. Проучването „Защита срещу ваксина срещу САРС 2 и смърт сред ветерани от САЩ през 2021 г.“ показва, че проучванията за ефикасност на ваксините са измамни и не предават резултати от реалния свят. Разобличител, който е работил върху проучванията за ваксина ФАЙЗЕР ковид-19, дори призна за проблеми с целостта на данните в Бритиш медикал джърнъл.

    Коментиран от #63, #111

  • 44 Д р Вирхов

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Извадил си го от контекста":

    Съгласен!
  • 45 Iviviv

    90 14 Отговор
    Абе ей България е най старата държава в Европа. Българите сме мислеща и умна нация с чувство за самосъхранение. И няма ама няма да се ваксаме яснооо. Аре.....
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    65 9 Отговор
    това е блябляблябля!БЪЛГАРите са по умни от вас,Мижитурки с титли.Същото е и в другите страни,но няма как да пишете.Правите ли опити да .....Гуруто си или ще чакате....Лазаре Стани....как са 3те инжекции на кунчев!що не поговорим и за него,а факти??

    Коментиран от #160

  • 47 Коко

    103 10 Отговор
    Мангъров застава с името си, защо този съдов хирург е анонимен?
  • 48 Боц

    91 11 Отговор

    До коментар #18 от "Имунолог":

    Крайно време е ваксърите да се затворят вкъщи докато не получат десет бустърни дози. Иначе само пръскат заразата припкайки по кръчмите с фалшивите си сертификати.
  • 49 Имунолог

    17 96 Отговор
    Кoйтo нямa зeлeн ceртификaт дa cи ceди в къщи. Във Aвcтрия e тaкa, тaм нямaт дocтъп никъдe, aкo нe ca вaкcинирaни. Крaйнo врeмe e тaзи мяркa дa ce прилoжи твърдо и в РБ.

    Коментиран от #51, #60, #62, #66, #69, #70, #90

  • 50 ХАХАХАХАХ

    67 9 Отговор
    Ваксините срещу Covid-19 са постоянен риск без дългосрочна полза
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Джамбаз

    8 34 Отговор

    До коментар #42 от "Мунчо":

    Кой ти ги шътка .да не би насила да ти продават в Германия ,Италия Белгия Нидерландия Франция .ам не си купувай ,има още лади жигулита тука .вземай кво чакаш

    Коментиран от #234

  • 53 да видим

    63 9 Отговор
    Нека да позная: въпросният анонимен съдов хирург, е член на работната група на ДБ, опитваща се да разбере мотивите на антиваксърите и да ги злепостави. Освен това редовно пише в коментарите на друг новинарски сайт.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Кой не можа да ги излъже

    62 10 Отговор
    По точно - поредния мошеник, псевдо - доктор - много станахте нещо частни представители на Физер, Мизер и други боклуци.........................на всичките тия "доктори" ще им се отнемат дипломите много скоро.................
  • 56 Никой

    40 8 Отговор
    Да не се вакса и бой по бялата мафия
  • 57 Анонимен

    10 34 Отговор
    Много вярно, никой не пита дали парите който изхарчихме покрай пандемия та, не са много повече от ваксините, правилата трябва да се спазват, който не му харесва да си седи у дома!?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Георги Георгиев-турчина

    13 16 Отговор
    не гласувайте и без това няма да промените фактите
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 гост

    29 28 Отговор

    До коментар #43 от "ХАХАХАХА":

    Няма такова проучване. Посочи източника. За такива фалшиви новини трябва да има наказание. Точно това е причината да не се ваксинират хората - масова и безотговорна дезинформация в медиите.

    Коментиран от #94, #110

  • 64 Ясно

    12 31 Отговор
    Статията е плюене по Борисов. За да разберете, че с плюене не се прави политика ще посъветвам всички читатели на този сайт: гласувайте за този, който е направил най много за България през последните 31 г.без да обръщате внимание на изречените думи от когото и да е.

    Коментиран от #209

  • 65 Доктора

    57 14 Отговор
    Това са експериментални ваксини с неясни последици за организма на човека.Процента на ефективност е под 80% ! Колкото от СПИН излекуваха някой с ваксини,толкова и от тоя грип.
  • 66 Не ми е ясно

    38 6 Отговор

    До коментар #49 от "Имунолог":

    защо вече 2 пъти трият отговора ми? Исках да ти кажа само, да не преувеличаваш - по време на миналогодишните локдауни беше по-зле. Хората видяха, че животът продължава и без посещения при фризьор или ресторант.

    Коментиран от #71

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Право в очи

    17 0 Отговор
    ама за пари.
  • 69 И не,

    29 5 Отговор

    До коментар #49 от "Имунолог":

    не е вярно, че нямаш достъп никъде, ако не си ваксиниран. Има известни ограничения за неваксинираните, но не са чак толкова строги, колкото бяха по време на локдауните.
  • 70 Ох тежко се живее в българия

    60 9 Отговор

    До коментар #49 от "Имунолог":

    Аз съм във Австрия, няма такова нещо, недей да лъжеш, слагаш маска и влизаш в магазина, аз ги питам , защо си с маска нали си ваксиниран, и той ми казва че има много болни с ваксини, а сега да видим,

    Коментиран от #72

  • 71 Имунолог

    2 24 Отговор

    До коментар #66 от "Не ми е ясно":

    Е, аз какво съм виновен, че ви трият коментарите? И за туй ли съм виновен?

    Коментиран от #75

  • 72 Имунолог

    13 52 Отговор

    До коментар #70 от "Ох тежко се живее в българия":

    1. Не живееш във Австрия ,сънуваял си и 2-ро, бая си се научил да послъгващ. Във Австрия в момента са взети сериозни МЕРКИ срещу антиваксърите и нямащите зелен сертификат си стоят в къщи. Никъде не ги искат.

    Коментиран от #84, #95, #153

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Петров.

    11 59 Отговор
    Ще дойде видьовден и за антиваксърите. Скоро няма да ходят на работа , а от там всички несгоди от бедността.Но какво да правим- прости хора!
  • 75 Не си виновен

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "Имунолог":

    Казах ти го, за да не си мислиш, че е имало нещо нецензурно по твой адрес.
  • 76 !!!?

    22 15 Отговор
    Борисов е виновен, че Радев отиде на Шипка и обяви на Народа че няма вирус, а Нинова се оплака, че маските били да й затворят устата. ДВ за дебили и слабопаметни ли смята нормалните българи !!!?
  • 77 456

    2 11 Отговор

    До коментар #27 от "Аз съм шокиран":

    Гарантирано е такъв ! Псевдо кръчмар , който лъже безобразно .
  • 78 ха ха ха

    43 10 Отговор
    Българинът не може да се подведе лесно, камо ли да се инжектира с вашата отрова, пък вие си питайте и дедо БОЖО ако искате 😝
  • 79 кука 199

    6 30 Отговор
    българина е рая,много хитър ,умен и податлив на обучение,без господар няма идея за бъдещето си

    Коментиран от #85

  • 80 Петров.

    10 55 Отговор
    Ще дойде видьовден и за антиваксърите. Скоро няма да ходят на работа , а от там всички несгоди от бедността.Но какво да правим- прости хора!

    Коментиран от #92

  • 81 !!!?

    11 45 Отговор
    Мангъровците яко мрат !!!?

    Коментиран от #89

  • 82 ха ха ха

    57 8 Отговор
    Една лъжа вирее дотогава, докато има кой да вярва в нея!

    В България вече няма кой да вярва в ковид измишльотината 😊

    Коментиран от #103

  • 83 1100

    69 8 Отговор
    И без петел ще съмне.Няма нужда от вакини.Вредни са.Търсете информация,която е в други сайтове.Кой,ще върне умрелите, след ваксинация-никой.Вкарайте Руската СПУТНИК V.Тогава, може би ще има ваксинирани,но с руската ваксина.Коритаров,защо умря,след ваксиниране?Защото причини състояние несъвмсестимо с живота.Прочетете "Корона!Фалшива тревога. Факти,данни коментари"от проф.К. Райс и Сухарит Бхагди.Там всичко е казано за Ковид 19.Стига лъжи и манипулации от такива мошеници,като Бил Гейтс,който провеждаше ваксниране на негърки и негри в Африка,с цел безплодие и импотентност преди няколко години.Това е същото с ваксините Пфайзер, Модерна, Йянсен, АстраЗенека/умряха много ваксинирани/Байонтех.Който иска да се ваксинира.защо искате информирано съгласие?Когато детето Ви умре или родителите ,съпругът, съпругата,кого ще вините?!Хората в прав текст Ви ,предупреждават,но подлоги ,за пари говорят лъжи и подвеждат българите.Българите са лъгани толкова много,че за първи път се противопоставят на една лъжа и всички соросоиди скочиха против България и българите.Нещастници!
  • 84 Отново ти казвам

    39 2 Отговор

    До коментар #72 от "Имунолог":

    Преувеличаваш. Да, има по-строги ограничения за неваксинираните. Но това не значи, че си стоят в къщи или "никой не ги иска". Последните две неща са твоя лична интерпретация.

    Коментиран от #114

  • 85 ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #79 от "кука 199":

    Приказвай си... не ми пречиш 😘
  • 86 Хамърхед

    48 3 Отговор
    Дойче веле продължават с лъжите и манипулацията,тези са по-вредни и от хелзинкския комитет
  • 87 НикогаПовечеСДС-Чума

    45 4 Отговор
    Запознат съм с краваро-саксонския план,известен още като "План Ран-Ът", който управляващата СДС-Шайка преди повече от четвърт век прие, засекрети и укри от българския народ , итова е причината да не се ваксинирам.
    Търсете го в "Гугъл" и се запознайте с намерението на "партньорите" от Запада.
  • 88 химик

    0 2 Отговор
    ти отдавна си инжектиран
  • 89 глупости

    44 4 Отговор

    До коментар #81 от "!!!?":

    Мангъров си е по-жив от всякога, за съжаление умират само тези, които правят глупостта да постъпят в болница.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ха ха ха

    34 4 Отговор
    Може да съм инжектиран, ама с ОТРОВАТА "КОВИД ВАКСА" - НЕ СЪМ!
  • 92 по вероятно

    29 4 Отговор

    До коментар #80 от "Петров.":

    е ваксинираните да не ходят на работа, поради здравословни причини от знайни и незнайни болести.
  • 93 абе

    12 41 Отговор
    на мой приятел сестра му почина от ковид вчера,не е имала оплаквания от здравето си,скала,44г,ти говорещия глупости гледай да не заразиш близки и роднини,че рода не прощава на глупоста ,ще заразиш и ще убиеш невинни хора,бягай в планината като не искаш ваксини

    Коментиран от #178

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ох тежко се живее в българия

    26 3 Отговор

    До коментар #72 от "Имунолог":

    Работя във Австрия и съм във Австрия от 5 10 2021г.а ти лъжеш и ще стоя във Австрия до 20 12 2021г.ясно,ви вакс сте мно кухи,
  • 96 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    14 0 Отговор
    и този има диплома!?
  • 97 Митко

    28 4 Отговор
    Мача е на полувремето,а вие биете тъпана.Палачинката,може да се обърне много бързо.Ако обявите,че се умира от разтворите,нямаше да се набодат и 2% от населението.
  • 98 Аферим

    44 9 Отговор
    Дойче зеле. Вервайте овце на анонимник "съдов хирург", а не вярвайте на инфекциониста доц.д-р Мангъров и на имунолога професор Чорбанов.
  • 99 Христо

    43 6 Отговор
    И що анонимен ги казва тези неща ? Дайте му името ,както давате имената на тези с обратно мненние,ама не му стиска.Аман от анонимници и такива дет искат ти да носиш отговорност за боцкане с нещо не добре проучено.Мислете бе хора,мислете !

    Коментиран от #101

  • 100 М Илиев

    29 2 Отговор
    Аз ли нещо недовиждам ....губи ми се автора на това творение
  • 101 Анонимен

    32 3 Отговор

    До коментар #99 от "Христо":

    Д-р Аспарух Илиев! И не е хирург! Лаборант е! И не е в Софийска болница! И не е дал интервюто лично- във фейса го е изпраскал!

    Коментиран от #179

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 доктор

    27 2 Отговор

    До коментар #82 от "ха ха ха":

    Корона вируса не е нов и го има при прасета и птици. Потвърждават го и Х-американците на разиграното обучение ДВА МЕСЕЦА преди да обявят за Ковид 19 . Прочетете ако не знаете Английски и открийте приликите. през гугъл търсете event 201

    Коментиран от #107

  • 104 Ваксър

    9 39 Отговор
    До 1100.
    Приятел ,ти не можеш да пишеш ,а даваш оценка на ваксините ! Дори не можеш правилно да препишеш имената на фармацевтичните компании но се изявяваш като някакъв корифей в областта на вирусологията. Не са ли ти казвали ,че си много зле и въобще не си никакъв фактор в обществото . В тази връзка не желая да плащам за твоето лечение,когато те тръшне Ковида, защото съм сигурен ,че не плащаш данъци и осигуровки. Бих желал сам да си поемеш лечението о да ни освободиш от ангажимента да издържаме прости и глупави хора. Точка!

    Коментиран от #115, #117

  • 105 122

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не се заяждам, но като възраст не се ли предполага, че обкръжението ви е предразположени към инсулти?
  • 106 Костя Гуцанов

    9 26 Отговор
    Още седмица-две и няма да четем антиваксъри по форумите. Някои партии си изградиха цялата предизборна кампания на това, защото друго не могат да предложат, нямат капацитет - калинка, мошеник, корумпиран, кали ...

    Коментиран от #121

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Rrrr

    20 1 Отговор
    Как така че опитът е на последно място в медицината целия свят работи с опитни мишки
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 карамфила

    25 2 Отговор

    До коментар #43 от "ХАХАХАХА":

    Вариантът Delta стана доминиращият щам на коронавируса в Съединените щати, но и трите ваксини срещу COVID-19, достъпни за американците, са загубили част от своята защитна сила, като ефикасността на ваксината е спаднала между 35% и 85%, според новото проучване.
    Изследователи, които са прегледали данните на близо 800 000 американци, установяват, че в началото на март, точно когато вариантът на Delta се наложи в американските общности, трите ваксини са приблизително еднакви по способността си да предотвратяват корона инфекция. През следващите шест месеца, обаче, това се променя драстично.
    До края на септември двудозовата ваксина срещу COVID-19 на Moderna, измерена като 89% ефективна през март, е останала само с 58% ефективност.
    Ефективността на ваксините на Pfizer/BioNTech, които също използват две дози, е паднала от 87% на 45% през същия период.
    И най-поразителното е, че защитната сила на еднодозовата ваксина на Johnson Johnson е спаднала от 86% на само 13% през тези шест месеца.
    Това е положението .

    Коментиран от #112, #113, #184

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 ХАХАХАХАХ

    17 4 Отговор

    До коментар #111 от "карамфила":

    ДА НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ ОБЪРКАШ:
    Ново проучване показва, че ваксините са паднали от 88% ефективност срещу covid инфекции до само 13% само за месеци!!!!!!!
  • 114 Имунолог

    6 21 Отговор

    До коментар #84 от "Отново ти казвам":

    Може ли да кажеш тези строги ограничения за неваксинираните в Австрия, какви са.....а? Какви ограничения прие Правителството за тях? Я изплюй камъчето? И къде ги допускат без зелен сертификат? Ей, туй антиваксърите много лъжете. Ужас.
  • 115 Тоалетна хартия

    19 4 Отговор

    До коментар #104 от "Ваксър":

    Девиза на джендера, """ Всеки ковид ваксиниран да е със зелен сертификат, бонус жълта книжка"""

    Коментиран от #119

  • 116 Фаро

    29 2 Отговор
    Който има мозък в главата мисли логично а повечето българи са такива оцеляват в нищото
  • 117 Имунолог

    7 39 Отговор

    До коментар #104 от "Ваксър":

    100 пъти и повече съм казал! Не ваксинираните хоспитализиран пациенти, трябва да си плащат Ковид лечението. Във САЩ отдавна е така.

    Коментиран от #136, #180, #223

  • 118 Имам питане

    27 4 Отговор
    Защо в нито една държава от ЕС няма задължение да се ваксинират държавната администрация и полицията???

    Коментиран от #120, #126

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Има

    19 1 Отговор

    До коментар #118 от "Имам питане":

    САЩ! И стават страшни скандали и се водят дела. Полицията съди бидон или кметството.
  • 121 Тоалетна хартия

    16 3 Отговор

    До коментар #106 от "Костя Гуцанов":

    Скрий се в мазето и чаксй Кивида. Запсдисе с тоалетна хартия....мухахаа. Параноици, за лудницата сте.То чума да беше ми то ...
  • 122 Лъжата

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За нищо е нямаш. И си софиянец колкото цар Киро.

    Коментиран от #123

  • 123 Имунолог

    4 18 Отговор

    До коментар #122 от "Лъжата":

    Тоя антиваксър много лъже.
  • 124 Тъмен субект

    42 6 Отговор

    До коментар #18 от "Имунолог":

    Голяма злоба у ваксинираните. Много държат насилствено да бодат другите. Еееей страшна работа!

    Коментиран от #129

  • 125 Тоалетна хартия

    29 6 Отговор

    До коментар #119 от "Имунолог":

    Не си никакав имунолог, а начинаещ уфолог...В Австрия какво става, хич не ми дреме. То един австриец така подпали света... Но ""умните и ителигентни ""западняци му де вързаха....не ни обяснявай, колко са умни на запад...абсолютни оФце са!!!
  • 126 Тоалетна хартия

    18 0 Отговор

    До коментар #118 от "Имам питане":

    Мииии, като пукнат, кой ще пази политиците и кой ще ги обслужва!!!
  • 127 МДААА

    21 2 Отговор
    ЖЕРТВА ЗА МОЛОХ: Байдън се насочва към 28 милиона деца със сатанинска схема за ваксинация срещу covid
  • 128 Дилдо

    17 3 Отговор
    Тва го писа пропагандния сайт Дойче Зеле
  • 129 Чук и Гек

    26 4 Отговор

    До коментар #124 от "Тъмен субект":

    Наблюденията ти са точни! Защото, нормалното поведение на средностатистическият българен е - той да е добре, а другите да са зле! Следователно, ако той е убеден, че ваксината е нещо много хубаво, ще е щастлив и ще бъде още по щастлив, ако тази привилегия е само за него! Но, Ганчо не е сигурен и в него сработва подлият инстинкт - Аха, дали не се оказах будала!? Блъска си главата и нищо не може да реши! Я, да накарам и другите да се набоцкат, та ако се прекараме, да не съм само аз! Така разсъждава Ганю Ганев - Ганестия! Всеки сам да си решава!

    Коментиран от #190

  • 130 7947

    29 2 Отговор
    Какво става с Ангел Кунчев,от няколко места твърдят, че е починал от усложнения на коронавируса?

    Защо не пусне една снимка, да звънне в някоя медия, май наистина слуховете са верни.
  • 131 ЕВРО НЮЗ

    24 4 Отговор
    😂😂😂😂😂😂😂😂 Скъпи Сънародници, прочитайки заглавието си казах, ТУК СА ВНУЦИТЕ НА ГЬОБЕЛС ОT DW 😁😁😁 . Нищо не съм чел, коментарите ви са ми много по при сърце. Бъдете здрави 💝🌷💝🌷💝🌷💝🌷💝
  • 132 .....

    19 4 Отговор
    Дойче веле са рекламна агенция на ваксините. Изобщо не ми пука за техните анонимни интервюта.
  • 133 Объркан

    13 2 Отговор
    Аз си мислех, че главният виновник е Радев, а пък то бил пак Борисов!?!
  • 134 Да,бе

    12 2 Отговор
    Нека се ваксинират на запад от нас.Ще остане доста незаселена земя.
  • 135 Стефан Петров

    22 1 Отговор
    Докторът правилно твърди,че у нас няма гражданско общество. Ако се поинтересувате из материали по народопсихология и икономика ще видите,че гражданското общество се състои от представители на средната класа. Нямаме такава- нямаме и гражданско общество. Тази зависимост не се отчита от доста хора, които говорят,че у нас нямало гражданско общество поради психологията на българина, социалистически отживелици и др. подобни причини. Болните с право не вярват на лекарите, защото много от тях се превърнаха в бяла мафия.За почти всички по-скъпи от 100лв лекарства техните дистрибутори дават на лекарите процент от продажбите им.Поради тази причина доста от нашите лекари лекуват, но не излекуват.
  • 136 виц

    22 1 Отговор

    До коментар #117 от "Имунолог":

    Две крави си говорят:
    - Ти знаеш ли, че май тука ни хранят, само за да ни взимат млякото, а после ни убиват и изяждат…
    - Ти луда ли си, тая теория на конспирациите веднага да я забравиш, че останалите в стадото ще ти се смеят.
  • 137 Ваксър

    4 22 Отговор
    До 121. Аз Ковида го изкарах и известен кардиолог ме посъветва да се ваксинирам и се ваксинирах. Сега вие ,неваксинираните сте най-застрашени от последствията. Дано не го разбереш по трудния начин.

    Коментиран от #138, #140, #143

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Митьо

    5 1 Отговор
    Господ ти дал глава да мислиш и да разсъждаваш,мисли а после прецени и претегли ...2+2=4
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Мира

    19 0 Отговор
    Като гледам какво се случва в България, очевидно е, че тук живеят най-умните хора...
  • 142 Българка

    11 26 Отговор
    Прочетох куп неща какъв е българина. Умен, мнителен, недоверчив и много смел, нали така приятели?:)))Да ви кажа ли още какъв е?! Българина е нечистоплътен (с редки изключения), някъде още си честитят банята в неделя. С нула познание по хигиена ,редовно някой миризливец се блъска в мен, пред табела за спазване на дистанция. Българина вярва на врачки, а на доктори не, заради това на 50 години има 3 зъба в устата си. Българина вярва в чудеса, но не и на учебника по биология за 8-ми клас. Това е българина момци и ако се познаете, моля не ми се сърдете, радвайте се, че сте част от мнозинството.

    Коментиран от #148, #151, #225

  • 143 ЕВРО НЮЗ

    26 5 Отговор

    До коментар #137 от "Ваксър":

    Някой може ли да обясни какво търсят тук ВАКСАНИТЕ..???? . Ваксали сте се, придобили сте защита. Живейте си живота и престанете да давате съвети без да ви ги е искал някой. Ние се забавляваме с рекламните агенции, вие какво правите..???

    Коментиран от #154

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 КЪРЛЕЖ БОКО

    4 12 Отговор
    АЗ СИМПАТИЗИРАМ НА МАНГЪРОВ И СЪМ ВАКСИНИРАН СКОРО И С БУСТЕРНА , А И БОЙКО Е ВАКСИНИРАН -------- ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА МИСЛИ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ МОЗЪК - КАЗВАШЕ БАЩА МИ - ЗАТОВА И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА РАДЕВ , А НЕ ЗА МЕНТЕТО БОКО И ШАЙКАТА МУ ОТ БЛИЗО МИЛИОН КРАДЦИ !
  • 147 виц

    9 3 Отговор
    До 137...Девизът на кардиолозите: "Umri, но от сърце".
  • 148 ЕВРО НЮЗ

    15 3 Отговор

    До коментар #142 от "Българка":

    Да българина е такъв, но тази еволюция му я наложиха същите които сега му пробутват поредната измама.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Вбесен

    27 4 Отговор
    Анонимно?

    Що за идиотия?
    Та аз съм в Америка в момента и знам как тук хората се съпротивляват срещу ваксините.
    На никого не вярвайте!
    На щата Флорида говърментът взе страна на хората и отмени маските, по желание са, децата ходят на училище.
    Да, има много изгъзици, да, същата медийна атака, да, същото противопоставяне на ваксинирани и неваксинирани.

    Не вярвайте на никого, водете се от вътрешното си убеждение.



    Искам или не искам, защо трябва да се подписваме предварително?
    Анонимния как го тълкува!

    Коментиран от #226

  • 151 Чичо

    11 3 Отговор

    До коментар #142 от "Българка":

    Дека се блъска у теб? На некоя спалня с чекмедже до нея ли?
  • 152 Имунолог

    3 13 Отговор
    Нови анти COVID правила влязоха в сила в Австрия. В цялата страна важи ново правило за посещение на ресторанти, спортни и културни събития – зеленият сертификат се ограничава само за хора, които са ваксинирани или преболедували. В деня, в който Австрия регистрира над 8000 нови случая за 24 часа, в сила влиза 2G правилотo - заведения, спортни и културни събития с над 25 души и услуги, които предполагат близък физически контакт, като фитнес и фризьор, ще могат да бъдат посещавани само от имунизирани или преболедували. „Смятам, че новите правила са чудесни. По този начин и ние, и клиентите ни сме в безопасност. И не трябва да затваряме“, заяви Силвия Екли, собственик на ресторант във Виена. Глобите са от 500 евро за посетители до 30 000 евро за фирми. Властите обявиха и преходен период за всички с първа доза ваксина. До 6 декември те също ще могат да посещават обществени места, но трябва да имат и негативен PCR тест. Австрия вече напълно е ваксинирала близо 65% от населението си. Броят на новозаразените продължава да се увеличава, но броят на хоспитализациите остава сравнително нисък.
  • 153 Фен

    22 2 Отговор

    До коментар #72 от "Имунолог":

    Живея в съседна Германия провинция баден вюртемберг горе долу къде уж е най зле положението. Към днешна дата ситуацията е за заведения/кино/музей не ваксиниран със пср тест. Моловете все още са само със маски. Понеже се занимавам със баскетбол и не съм ваксиниран ме хванаха тези 2Г правила, но се получи лека недосмислица. Ако искам да тренирам пср, но когато имам мач и се срещам със двоино повече хора мога само със бърз тест. Изобщо тоя фалш ще продължи още дълго.
  • 154 Българка

    6 20 Отговор

    До коментар #143 от "ЕВРО НЮЗ":

    Малко погрешно схващате ваксинирането. Ваксинирания също боледува, но по-леко и по-кратко. Не веднъж пиша, не съм нито за, нито против, всеки сам да си решава. Против съм измислените обвинения и още по-измислените оправдания, на и към ваксините. Мое мнение е , че ако някога за направа на лекарство или ваксина са били нужни години, сега с наличието на техника и знания е възможно всичко да се случи за месеци. Освен това, типично по нашенски веднага търсим и пресмятаме печалбите на производителите и лекарите. Кое носи повече пари за тях , една спринцовка ваксина или месеци престой в болница? Имали някой от вас да не се е срещал с тежката форма на болестта, да не познава такъв и да твърди , че е леко грипче. аз не мисля че има.

    Коментиран от #158, #159, #166

  • 155 Ти да видиш.

    32 2 Отговор
    Моят личен опит с Мангъров и още 5-6 лекари. 5-6 лекари твърдят едно. Мангъров настоява за обратното. В крайна сметка прав се оказа Мангъров. Личния ми опит казва, че за вируси трябва да вярвам на Мангъров. За ремонта на ауто не е той, ама за вируси е той . На хирург няма как да вярвам за вируси. Както и ако ми трябва операция на апандисита, няма да отида при Мангъров. А на политик, който ми говори за медицина, е абсурд да повярвам. Не че за нещо бих им поверявал на политиците.

    Коментиран от #187

  • 156 Фен

    1 9 Отговор
    Забравих да уточня, приеха закон не ваксиниран. Ако се разболее от ковид времето което е в болнични не му се заплаща.
  • 157 Сивата чапла

    27 1 Отговор
    Това да го говори лекар, извинете.
    Лекарите не са толкова приказливи литературно.
    Тук има събрани мнения оттук оттам журналистически и толкоз.

    Ами тъпи сме, неграмотни сме, да, с висше образование сме, и когато се наливаме с ракия или пушим като комини си е наше решение.
    Значи срещу наркотиците никаква борба, хващат някакви улични пласьори, а сега срещу някакъв пореден грип такава мобилизация!!!!

    Цялата медийна машина е вкарана в действие,
    де що има продажни политици са на линия,
    а че наши близки са починали именно след усложнение след ваксиниране, това за никого не е важно?
    Та ние имаме глава на раменен си, и тук става въпрос да се пречупи духа на човека, не само на българина.
    Такава истерия, че не искам да се ваксинирам!
    Да ни затворят по лагери тогава!
    И да твърдят, че това е демокрация!
    Демокрация, ама друг път!

    Коментиран от #203

  • 158 ХАХАХАХАХАХ

    11 1 Отговор

    До коментар #154 от "Българка":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА И жените, според брачните свидетелства, носят, вече, между 3 и 6 месеца! ХАХАХАХАХ
    ЕЙ, Мноо прост народ има!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Да ви пръдна

    8 4 Отговор
    на ваксините
  • 162 ХАХАХАХА

    6 3 Отговор
    Я, неолиберасткият трол цъфна! Туриха ли ти 12-та бустерна?

    Коментиран от #164

  • 163 Зъл

    3 5 Отговор
    Най-вече руските тролове са виновни!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 ХАХАХАХАХА

    7 0 Отговор
    ЗЕМИ тия 3 цента, нещастник!
  • 166 ЕВРО НЮЗ

    18 1 Отговор

    До коментар #154 от "Българка":

    Къде мога да ти изпратя материал от преди пет години, в който се казва.. ... ПРИ ГЛОБАЛНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛИШЕН РАЗХОД.. НО С РАЗВИТИЕТО НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЩЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ ЕЛИМИНИРАНИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ..
  • 167 ХАХАХАХАХА

    0 9 Отговор
    Явно много мъка си събрал, като ходи, навремето, до Москва. Двама или трима богатири те ощастливиха?

    Коментиран от #172

  • 168 Перо

    25 0 Отговор
    Съдивият хирург ли ще дава оценка на инфекциониста,вирусолог,доц. Мангъров? Проблемът дойде точно от такива неграмотни “специалисти”,които не разбират нищо от такива болести, а другите неграмотни мисирки ги канят и им дават право на изявления!
  • 169 Сесесере

    3 13 Отговор
    Ние нямаме общество от как съветските орки нахлуха тук през 1944 ГД та чак до днес е безправие и беззаконие
  • 170 ФАЩ

    14 2 Отговор
    После дойдоха гоблините говедари и Фсичко цъфнА и вързА!

    Коментиран от #173

  • 171 ШИШИ

    2 0 Отговор
    Ето това е болшевишкото мислене! -"Борисов не ги спря..."! Слава на другаря Ленин!

    Коментиран от #174

  • 172 Зъл

    3 2 Отговор

    До коментар #167 от "ХАХАХАХАХА":

    Дам, комунетата от герб, бсп и дпс нещо почват яко да губят почва под краката! Много яко объркахте с вируса да го използвате за партийни цели!

    Коментиран от #204

  • 173 Зъл

    2 3 Отговор

    До коментар #170 от "ФАЩ":

    Дам и ри си от мързеливците, дето свикнаха при соца да не бачкат, с само да гепят каквото могат!
  • 174 Зъл

    7 0 Отговор

    До коментар #171 от "ШИШИ":

    Борисов е комунде бе!
  • 175 Престанете

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    с тия глупости.Нямаме такова време.Действа се в условия на спешност.Направени са около 7 милрд. дози от ваксините.така че и без вас "проучването" е завършено.

    Коментиран от #177

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Абе Смешо

    18 2 Отговор

    До коментар #175 от "Престанете":

    Кое наричаш ваксина? Ваксините се тества за странични ефекти с години на доброволци , а това го тестват на всички и задължително!
  • 178 Abe

    8 0 Отговор

    До коментар #93 от "абе":

    Бегай ти на Марс,като не искаш вируси .
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    8 0 Отговор
    DW измисления известен съдов Хирург!!! Всичко е съчинение на DW!! Пропускат най важното, че Борисов пусна да се Развива свободно Ковид Кризата, и разпространението за да Изкара Докрая мандата си, Имаше още много пари за крадене, трябваше да си Довърши започнатото, тези около него най вече, тези, които го Качиха на този пост, го бяха стиснали с компроматите, него пуска а да си отиде докато неим се Издължи!! А той им държеше много пари, а те имат не само тези стимки, които видяхме, И тЯвно са получили част от Обещаното, защотоой почна да се издължава, и изкара Мандата си!!
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Те Имат не само тези снимки, Тази

    12 0 Отговор
    Снимащата е техен, човек, и са го хванали за гушата яко, Бащиците му бяха много ядосани, но той трябваше да Остиска до края, за да се издължи!! Явно е Успял в някаква степен да го направи, защото снимките Секнаха и Мата Хари не праговори!! Борисов е Виновен за недоверието на хората към Ваксинацията, а от ситоацията се възползва а Бялата Мафия да натрупа и тя пари!! За това Опсихясваха всички народа, да може да се довърши Краденето и Мандата!! ПРЕИГРАХА С ТОВА ОПСИХЯСВАНЕ, НОЩ, Борисов, Слугинажа от Медиии какви ли не Лози и Професори измислени, някой, от Които продължават да Опсихясват народа!! Така се роди и затвърди това недоверие!! Народа разбра, че Управляващата мафия и кукловодите си играят с живота му! Това DW гое "Проуснал" известния, "Анонимен" съдов Хирург!!!??
  • 184 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #111 от "карамфила":

    Е и ? Открил си топлата вода ? Нали затова се препоръчва бустерна доза.Защото шест месеца след ваксинация,защитата спада,и това се забеляза при делта варианта.Ти си мислиш че нещо ново си открил и трябва да просветиш ,,невежите"? Закъснял си момче, изпреваниха те. ОФИЦИАЛНО и то още от преди два месеца.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Ддд

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вече 10 души мой познати умряха от Ковид! Така че млъкни ако обичаш ако имаш някаква останала чест.

    Коментиран от #193

  • 187 Дддд

    2 8 Отговор

    До коментар #155 от "Ти да видиш.":

    Да де ама Мангъров е политик също!!! И дотук какво позна??? Яко съчки….. Някакво решение да де ли? По добре да си затваря мръсната уста.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 да допълня

    8 1 Отговор

    До коментар #129 от "Чук и Гек":

    Така е,защото ваксината не можеш да я изпикаеш.Един път боцнат и край.Остава до края на живота.Затова много трябва да се мисли ,преди да се вземе решение за ваксинация.

    Коментиран от #194, #195, #199, #210

  • 191 Пеперуда

    9 2 Отговор
    "Съдов хирург пожелал анонимност"!!!!!!!! На този ли да се довери човек?
  • 192 Мангъров!

    4 9 Отговор
    ,,Пийте чайчета и няма проблем...,ще се оправите,това си е обикновен грип..."!Дори и аз се бях подвел по тази негова мантра...!Но след като погребах много близък човек от Ковид- се ваксинирах...
  • 193 Ти пък

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "Ддд":

    Последния и чест?
  • 194 Ами и аз много мислих...?!

    6 9 Отговор

    До коментар #190 от "да допълня":

    Но накрая се реших...!Ех,Бил Гейтс ще ме наблюдава и контролира отгоре ,от космоса с 5G -системата,но и това преглътнах...!А сега сериозно!Хора,ваксинирайте се...!Не се поддавайте на смешни конспирации...!

    Коментиран от #196, #213

  • 195 Глупости

    1 8 Отговор

    До коментар #190 от "да допълня":

    Ваксината активира имунната система спрямо конкретния патоген и после имунната система елиминира всички елементи на тази ваксина. Остава само имунитета.
  • 196 Тюх, тамън

    3 0 Отговор

    До коментар #194 от "Ами и аз много мислих...?!":

    се охарчих за 5G телефон, а можеше да мина метър ...
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 НОБЕЛ

    5 8 Отговор
    В този сайт са се събрали само хора от каменната ера. По зле сте и от арабите дето са в средните векове. Не вярвате на науката ок. Ами спрете си децата от училище тогава. Защо да учат, че земята е кръла,като за вас е плоска и куха

    Коментиран от #201

  • 199 Гери

    2 2 Отговор

    До коментар #190 от "да допълня":

    Е нали спира да действа. Сега пък оставала до живог
  • 200 Професор-медик...

    2 5 Отговор
    ...каза скоро по тв следното...!"До края на годината, всеки от нас ще има поне един познат,или близък- починали от Ковид...!".За съжаление...- ПОЗНА...

    Коментиран от #205

  • 201 Ами за съжаление...

    2 2 Отговор

    До коментар #198 от "НОБЕЛ":

    ...те вече и децата си взеха да спират да ходят на училище,като Талибаните...
  • 202 Един

    5 1 Отговор
    Ти, който се криеш зад DW, напиши си името !
  • 203 Дедо Пене

    4 4 Отговор

    До коментар #157 от "Сивата чапла":

    Чапльо, иди да чоплиш семки на село с тези разсъждения! Ковид19 не е грипче, а ПАНДЕМИЯ от ЧУМАТА на 21век.Починалите в света са колкото населението на РБ!!!

    Коментиран от #237

  • 204 ХАХАХАХАХАХА

    1 1 Отговор

    До коментар #172 от "Зъл":

    Явно и до Истанбул си ходил и там са те "ощастливили" ман.афите. Въобще, що не вземеш да си стоиш вкъщи, щото много мъка си събрал?
  • 205 Имунолог

    2 6 Отговор

    До коментар #200 от "Професор-медик...":

    Защо да е познал? Лекарите са грамотни хора. Учили са много и знаят за какво става въпрос. Обществото, хората трябва да ги слушат, а не като антиваксърите да ги обиждат и да им се дръвчат.

    Коментиран от #206

  • 206 ХАХАХАХ

    2 2 Отговор

    До коментар #205 от "Имунолог":

    Ти нали ги слушаш? Глу.пак! Да си чувал за критично мислене, ама едва ли?
  • 207 ХАХАХАХ

    6 2 Отговор
    ЕТО И ТЕЗИ ДЕТО СЛУШАТ ВСИЧКИ ГЛУПОСТИ НА ЛЕКАРИТЕ:
    Разследващият репортер Стив Кърш казва, че детските болници в цялата страна се пълнят с новородени бебета, които имат сериозни сърдечни проблеми, защото майките им са били „ваксинирани“ за Covid-19.

    Коментиран от #214

  • 208 чичо

    4 1 Отговор
    Правилно е поискал анонимност.Написаното и изводите които прави са завършена глупост.Този казал,другия направил,третия...и ти да видиш,Борисов виновен,че не ги спрял!Завършена глупост.Тъй де,още не съм спечелил джакпота.Кой да ми е виновен освен въпросния хирург,а грешка-Борисов.
  • 209 Некой си

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ясно":

    Хаха.... А най голямото мУ постижение е откриването на цел и още по цел завод на Фолксваген.
  • 210 Истинско Инфо

    0 3 Отговор

    До коментар #190 от "да допълня":

    Ваксината се разгражда напълно в организма ! А вашата информация е от медиите в Столипиново, Шекер Маала и Факултето, не са достоверни, понеже не лежат върху научни факти
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Иво

    1 4 Отговор
    Всички ГЕРБави палячовци със резЪните да се обеденят пак не може да мръднат Радев! На Тиквата акощините още 12 години най малко ще ги миришем
  • 213 рамзес втори

    1 1 Отговор

    До коментар #194 от "Ами и аз много мислих...?!":

    Ползвам5G и съм много доволен. Ползвам всякакви продукти на чичо Бил Гейтс, нямам и проблеми някой да ме следи. Не съм антиваксър, но не искам да си слагам псевдо-препарати с неизвесни ползи наречени "ваксини".
  • 214 Хохохо

    0 2 Отговор

    До коментар #207 от "ХАХАХАХ":

    Ма разбира се, трябва да се обръща повече внимание на заключенията на работниците от ,,Чистота,, и ,,Волф,, тия лекарите нищо не разбират, ае бегай на пясъчника и да не забравиш кофичката и лопатката
  • 215 Професоре

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    За да поддържаш титлата си, е необходимо периодично да актуализираш информацията и знанията си т.е. е очевидно, че не си ъпгрейдвал от миналия век. С днешните технологии и открития в медицината, не са необходими 10 години, няколко месеца са достатъчни. Бегай да учиш или си изхвърли дипломата
  • 216 Така ли

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "отговор":

    Това щеше да е железен аргумент, ако пандемия имаше само в България или ако всички българи, са минали през медиците из другите държави
  • 217 Епа

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Къде прочете, че трябват 10 години":

    Нищо не е чел, такъв му е сценария, колкото по-брутална е лъжата, толкова е по-привлекателна за невежите и вярващите на сляпо
  • 218 ГанЯ

    0 3 Отговор
    Той на ГанЯ все някой му е виновен, и никой не може да го насочва. Той и Борисов за всичко е виновен, дори и за дъжда който снощи валя.
  • 219 Менгеле

    5 2 Отговор
    ДВ и анонимен "лекар" алкохолик предствят поредния цирк, как отново да излъжат българите, като представят нормалните лекари като Чобанов и Мангъров за незнаещи, а математиците за най-добрите имунолози и вирусолози.
  • 220 Глупости

    3 1 Отговор
    Махнете информираното съгласие и поемете отговорност. Това е. Стига приказки и глупави анализи.
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Питане:

    2 1 Отговор
    Къде е Ангел Кунчев?

    Коментиран от #224

  • 223 Стига

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Имунолог":

    бе "имунолог". Стига се натяга. Здравната каса е солидарна система !
    Ваксините пак са купени солидарно - от данъците на всички граждани.
    Едните избират да се ползват солидарната система като се ваксинират, другите да се лекуват. А ти? Спомняш ли си как започна историята в Европа през 1939 г?
  • 224 Този

    1 1 Отговор

    До коментар #222 от "Питане:":

    въпрос ТРЯБВА да отправиш към Министерството на здравеопазването.
    По закона за достъп до информация имаш право да направиш официално запитване и ТРЯБВА да получиш официален отговор. Кунчев е публична личност, с ранг ГЛАВЕН САНИТАРЕН ИНСПЕКТОР в Министерството Учудващо е защо журналистите още не са го направили при този засилен интерес
  • 225 Како

    0 1 Отговор

    До коментар #142 от "Българка":

    боравиш със стара информация относно хигиената, но зависи в каква среда се движиш...
    А за трите зъба в устата си права . Наистина положението е трагично и жалко, но я си помисли какъв достъп до дентални услуги имат повечето от българите не само в София и каква подкрепа им се оказва от Здравната каса?
  • 226 Уравновесен

    0 1 Отговор

    До коментар #150 от "Вбесен":

    Това е известно. Почти няма българско семейство без роднини или приятели зад граница, от които получават ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ. А медийната пропаганда си върши работата за която и плащат...
  • 227 Слабо умен Гадев

    0 6 Отговор
    АЗ ПИТАМ КОЙ КАЗА:-НЯМА КОВИТ-19 ТОВА Е ИЗМИШЛЬОТИНА ЕЛАТЕ ХОДЕТЕ РАЗНАСЯЙТЕ ЗАРАЗАТА!!! ТЪПИТЕ ЧЕРВЕНИ ОВЦЕ ТРЪГНАХА ДА БЛЕЯТ СЛЕД КАСАПИНА ГАДЕФФФ!!! 🤔🤫🤩🤩🤩 КОЙ ТВЪРДЕШЕ ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА БОКЛУК, КОЙ ЛАНСИРАШЕ МАНГЪРОВ???
    😡😡😡😡 КОЙ ИЗГОРЯ ХА ЗАЩОТО СЛУШАХА ПРЕЗИДЕНТА, КАДЕ Е МАНГЪРА СЕГА??? ЗАЩО СЛАБО УМЕН РУНДЬО НЕ ПРИЗНАЕ ВИНАТА СИ?!? ЗАЩО ГИ НЯМА 20МИЛЯРДА ОТ БРЮКСЕЛ??? ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА РАЗДАВАШ БЕЗ РЕД И НА ПАРЧЕ!!! НЯКОЙ ГИ ОТЧЕТЕ ЧЕ СА ДАДЕНИ ЗА ДЕЦАТА А ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ В УЧИЛИЩАТА СИ КОПУВАТ МАСКИТЕ САМИ!!! ИТО ОТКАКТО Е ЕКСПЕРТНОТО В КРАЖБИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА ВЛАС ОТ ДВА МЕСЕЦА!!!
  • 228 Не те

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "отговор":

    Просто са 80% идиоти.
  • 229 Така е

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "важно":

    Свръхинтелигентни за това сме свръх сила, икономическа сила номер едно. Ще вземат да ни чипират, или да ни променят ДНК-то че да станем като изостаналите страни които премахнаха мерките. НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ ЧЕ ДА НАМАЛЕЯТ МАЛКО ИДИОТИТЕ. Е няма по дебилски народ.
  • 230 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мунчо":

    Най- добре 16република ама няма СССР а и руснаците направиха задължителна имунизация на 80%. Ей големи тъпанари тука.
  • 231 чекмедже 2

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хх77":

    на сорос Дойче зеле в стила си..чула от анонимен съдов Доктур...Вижте го, демокрация било да лъже само ЩАБа ,.примерно камиони с трупове.. и други прелести..или затвориха цяла държава когато имаше само половин разболял..Гьобелс ряпа да яде ,като гледам дойче шайзе веле..

    Коментиран от #233

  • 232 ле ле

    3 1 Отговор
    германци и те не са цвете за мирис,превърнаха немци в роби...заповядайте в дойчланд ни сме идиоти и ще ви нахраним и ще ви дадем подслон, от вас само да раждате талибанска сган..Браво на сорос..всичко върви по план..Да затрият Европа..Обаче всичко се повтаря има си кръговрат в живота..недейте да ядосвайте германеца..този път ще хвърчат бурки и чалми..
  • 233 Гост

    0 7 Отговор

    До коментар #231 от "чекмедже 2":

    Дойче Веле е считан за един от най-достоверните новинарски източници.Тива да не са ти руските риа новости или тем подобни им лъжци ,че да сеят само неверни информации ?
  • 234 Display

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Джамбаз":

    Ами купих си преди 6 месеца Жигули, къв ти е проблема.........
  • 235 Грам вяра

    1 1 Отговор
    Никой не ги е подвел,а държавата със всичките и кокошкарски правителсва 31-32 години ги обучи да и нямат... грам вяра.
  • 236 не може да бъде

    0 1 Отговор
    не искам да кажа нищо против ваксинирането.Но тия които дават за пример Германия правят мечешка услуга на ваксинирането- при над 70% ваксинирани в Германия има вчера регистрирани над 50000 новозаразени!?Вижте Билд там има повече подробности!
  • 237 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "Дедо Пене":

    За какво става въпрос учи пухеното си мече, дето гушкаш вечер.