Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 15:56 11 978 91

От днес има драстични мерки за неваксинираните

  • австрия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Досега в Австрия са изцяло ваксинирани едва около 65% от хората – това е един от най-ниските показатели в Западна Европа

От днес има драстични мерки за неваксинираните - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Който не е ваксиниран или преболедувал, от днес вече няма право да посещава ресторанти, хотели, кина, театри, фризьори и други публични места в Австрия. Мярката накара десетки хиляди да се наредят на опашка за ваксина.

Огромното нарастване на новите инфекции накара австрийското правителство да приеме драстичната мярка в петък, като ограничи достъпа до всички публични мероприятия, на които присъстват повече от 25 души. От днес (8 ноември) там се допускат вече само ваксинирани срещу коронавируса или преболедували.

С тест на работа

Натискът срещу неваксинираните се увеличи още от първите дни на ноември. Оттогава насам неваксинираните са длъжни по няколко пъти седмично да показват отрицателен тест, за да бъдат допускани до работните си места.

След като новите мерки бяха обявени не последваха никакви масови протестни демонстрации. Вместо това пред ваксинационните центрове се извиха дълги опашки от чакащи. Над 30 000 души бяха новите ваксинирани само в съботния ден, като повече от 10 000 получиха първа доза.

Правителството на Австрия отпусна и преходен период от четири седмици, през който първата ваксинация в комбинация с отрицателен ПСР-тест ще се признават за достатъчни. След това вече ще се изисква пълна ваксинация.

Правителството иска да ограничи пандемията

„Предполагаме, че новите правила ще допринесат сериозно за ограничаване на епидемията“, заяви вицеканцлерът на Австрия Вернер Коглер пред ОРФ и не изключи дори възможността от въвеждането на локдаун за неваксинирани на регионално ниво.

Досега в Австрия са изцяло ваксинирани едва около 65% от хората – това е един от най-ниските показатели в Западна Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    231 15 Отговор
    И после ваксинацията била доброволна разправят

    Коментиран от #5, #63

  • 2 Шопо

    160 6 Отговор
    Ангел Кунчев оздравя ли??????

    Коментиран от #76

  • 3 Хаджи Генчо

    142 15 Отговор
    Адолф беше националист! Адолф накара германската нация да се гордее със себе си. Адолф ви спаси точно от глобалистите, които сега ви поробват. Адолф се срамува от сегашните германци.

    Коментиран от #8, #78

  • 4 Некой си

    92 5 Отговор
    Имат опит австрийците... с националсоциализЪма.
  • 5 Костя Гуцанов

    29 113 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Ама кой те кара да се ваксинираш . Отиваш в ковид отделение доброволец, изкарваш "леко грипче" и си ходиш където искаш. Без ваксиниране

    Коментиран от #16, #22, #35, #71

  • 6 Грульо

    100 7 Отговор
    Преди година нито един ваксиниран и са имали по-малко заразени от сега с 65% ваксинирани. :D Добре, че смениха метода за отчитане на умрели, че да са по-малко и го приписват на ваксините - не предпазвали, но правили вироса по-несмъртоносен, и вече си ги пишат от основните им заболявания. :D

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тапират

    45 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи Генчо":

    Дядо Хаджи, той Адолф не евиновен ,а Меркел!
  • 9 Пипи Чорапчето

    112 4 Отговор
    Аууу, а какви времена бяха - до преди няколко месеца само - когато другарката Урсула с патос ни обясняваше, че стигнем ли 65% ваксинирани и хвърляме маски, каски и т.н. ограничителни мерки!;)
    Сега явно и 100% ваксинирани с две дози да има, пак маските ще си останат... защото трябва да се пазим здрави до 3-а, 4-а и колкото още дози сметнете за "достатъчни"!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 SH BG

    74 8 Отговор
    Тaмaн шъ cтигнaт 80% инжeктирaни, и шъ ocтaнaт caмo 20% живи-здрaви aвcтрийци...!!! :::)))

    Нo нямa cтрaшнo - мю cлитaтa щe зaпълнят вaкуумa... :::)))

    Хa, хa, хa... :::)))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 NikNay

    68 5 Отговор
    А в автобуси , влакове , таксита и магазини може само с маска !?!?!? И къде е тук логиката? При фризьора двама души и им искат сертификати в магазина дупе до дупе особено на касите и няма сертификати, само маските стигали .....

    Коментиран от #19

  • 14 Трети път

    79 5 Отговор

    До коментар #6 от "Грульо":

    го режа и пак късо !
    Публикувано във факти.бг: „Предполагаме, че новите правила ще допринесат сериозно за ограничаване на епидемията“
    - Що , старите до какво доведоха?
  • 15 БАЙ Х@Й‼

    40 3 Отговор
    "Предполагам ... " - Това казва всичко 😒😒😒
  • 16 ттт

    44 7 Отговор

    До коментар #5 от "Костя Гуцанов":

    А бе аз доброволец ще отида, ама дано ми се паднеш болен (няма значение от какво), че да разбереш, аз как разбирам медицината. Ще наредя всички болни по два часа на ден (ти три) да си държат краката във вряла вода и да пият горещо вино с черен пипер. Не съм някой лаик, знам много хапчета. Ще ти дам виагра, хапчета срещу висок и хапчета срещу ниско кръвно налягане. Ами така де, като не знам твоето колко е. А и задължително рициново масло по три пъти на ден по време на храна. Отровите от организма трябва да се изхвърлят. Искаш ли ме още за доброволец? Мога и доброволец да карам влака, ама само ти да си пътник.

    Коментиран от #43

  • 17 БАЙ Х@Й‼

    94 6 Отговор
    Новото НОРМАЛНО - здравите хора затворени и без права 1‼️

    Коментиран от #77

  • 18 Не ми пука

    45 4 Отговор
    Шизофашоэоидните вакси да си бъркат в носовете.
  • 19 Варненец

    69 3 Отговор

    До коментар #13 от "NikNay":

    Не търси логика, всичко е по нареждане от горе. Имат таргети, които трябва да изпълнят, да се набоде света поне на 70%. Защо??? Ами, ще видят, тези които оцелеят. Дано успея да се измъкна, от тези отровни игли.

    Коментиран от #21, #24, #80

  • 20 ВИЕНСКО КОЛЕЛО ВЪВ ВЯТОВО

    7 49 Отговор
    ...ЗАТОВА АВСТРИЙЦИТЕ ЗАКУСВАТ ВЪВ ВИЕНСКА СЛАДКАРНИЦА ВИЕНСКА КИФЛИЧКА С КАНИЧКА КАФЕ,А БУЛГАР ПЕШОВЕЦ ЗАКУСВА ШКЕМБЕ С РАДОМИРСКА БОЗА😀😀😀

    Коментиран от #23, #55

  • 21 Гого

    15 3 Отговор

    До коментар #19 от "Варненец":

    Сигурен съм-ще успееш 👍
  • 22 Леко грипче

    52 7 Отговор

    До коментар #5 от "Костя Гуцанов":

    Е аз го изкарах без да разбера...имам 6 PCR тест все отрицателни.
    Доказан КЛЕТЪЧЕН имунетет с тест.
    След това пак 7 ми PCR тест (отрицателен).Не съм боцнат и не съм влизал в болница!
    Следователно няма сертификат. А ваксината активира точно Т клетъчния.
    И не съм единствения прецакан така в името на "божествената" ВАКСИНА. Нещо??
  • 23 Варненец

    26 5 Отговор

    До коментар #20 от "ВИЕНСКО КОЛЕЛО ВЪВ ВЯТОВО":

    Ако ти това закусваш, явно вече си се боднал, IQ то ти е по-малко от номера на обувките ти.
  • 24 Таргети маргети

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Варненец":

    Ехе, хаха. я помисли. Тази година повече имунизирани и какво трябва да е.

    Коментиран от #29

  • 25 Филип Ейджи

    38 2 Отговор
    Не погребват без зелен сертификат
  • 26 Сатана

    42 6 Отговор
    Тоталитарният фашизъм с помощта на белите престилки се завръща с пълна сила и ще помете всички граждански и социални свободи .
  • 27 Боц

    15 3 Отговор
    Днес, утре рев...
  • 28 С тези

    51 3 Отговор
    непрестанни, изнудващи пасквили тотално отблъсквате хората и безвъзвратно ги уверявате в тоталната измама "ваксиниране. Как не предизвикахте един диспут в общественото пространство на учени от двете страни? По всякакъв начин отстранявате противоположните тези. Променяте постоянно твърденията и отлагате развръзката в неизвестно бъдеще? Но фалитите и инфлация набират сила. Лъсват лъжите на голите твърдения. Покажете договора, подписан от ЕК с биг фармата. Защо е засекретен? Какво съдържа и как се обвързват страните без тяхно знание и съгласие? И наглото изискване да се подпишеш преди убождането. Но инак е "доброволно". Рано или късно виновните ще бъдат съдени.

    Коментиран от #36, #38

  • 29 Варненец

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Таргети маргети":

    Ето още един Ентелект. Щеше да е странно, миналата година да е имало повече ваксани, при положение, че тези препарати излязоха михналия декември.
  • 30 Селяк

    32 7 Отговор
    Като гледам, никога няма да се върне времето преди Ковид. Ще става по-зле и по-зле. Ще ни бият ваксините всяка година есен и пролет и така до като не се завърти колелото и населението не намалее в световен мащаб. Щот парите са по-важни от всичко, вместо да регулират раждаемоста в държави с висок ръст на населението като Индия, Китай, Египет, те се целят в държави с минимално или дори вече изчезващо население. А Китай, там дори не съм сигурен, че е имало вирус, всичко е измама… как уж от там тръгнаха случаите и за има няма 6 месеца прекратиха така наречената вълна, а останалия свят вече кара 4-5 вълна и спирка няма… ама никой не се замисля, нали?! Къде е СЗО да пита как така в Китай има 2-3 случая, и те не са ваксинирани над 80%.

    Коментиран от #59

  • 31 Абе мод

    14 1 Отговор
    Имам някаква забрана да не помествам коментари. Как да си опсора правата? Когато не давате възможност. Най лесно, нямаш аргумементи и премахнат коментар. И това ще го махнете.
  • 32 Рошко

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    Мааасму и аз това веч почнах да се замислям
  • 33 Рошко

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    Тва да станеш ковид идиот не е трудно само трябва да слушаш и гледаш медиите
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хей хей

    12 44 Отговор

    До коментар #28 от "С тези":

    Почти година откакто съм ваксиниран.Жив,здрав,женичката ми е доволна:))),ходя си където искам.А вие си лялайте по сайтовете,и си губете времето в оплюване на кой ли не.Да сте живи и здрави!

    Коментиран от #40, #58

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Торби с пари

    38 2 Отговор

    До коментар #28 от "С тези":

    Не мога да си обясня мисирките как са толкова настървени на тема ваксиниране. Предполагам, че повечето не са дупчени, ама такава грозна пропаганда по всички медии става само с много пари (е има и някои евтини мисири).
  • 39 ddd

    19 1 Отговор
    За мерки говорите пък за Австрия пишете ние там ли живеем слабоумни журналя
  • 40 Преболедувал

    19 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хей хей":

    Време е за нови дози. (И аз си ходя, където искам, ама не са хубави тези работи)
  • 41 Интересно

    27 3 Отговор
    Нещо си промених мнението и вече не ми се иска да живея в Австрия, а преди ми се струваше готино там. Защо ли се получи така?
  • 42 Не съм очаквал

    4 48 Отговор
    Не съм очаквал, че в България ще има такива антиваксърски настроения. Явно останалата на територията популация си заслужава първото място по смъртност!
  • 43 гост

    3 34 Отговор

    До коментар #16 от "ттт":

    Някой ден ще викаш тттрябваше да се ваксинирам ама се правих на герой и сега ще се мъча с тоя ковид, много сте такива герой.
  • 44 Агония

    33 0 Отговор
    Защо просто не направят ваксините задължителни ами продължават с тази пародия, че уж са доброволни? То и на най-простите им стана ясно, че няма нищо доброволно в това, което се случва.
    Не им стиска да ги направят задължителни, защото в такъв случай ще трябва автоматично да отпадне информираното съгласие и съответно някой да поеме отговорност. Ако можеха отдавна щяха да ги направят задължителни.

    Коментиран от #70, #85

  • 45 Ха ха ха

    35 0 Отговор
    Започвам да си мисля, че и концлагерите са биле доброволни по същата директива. Правителството и тогава е казвало, че това са добри места.
    Само че от тези сега няма кой да ни спаси.

    Коментиран от #69

  • 46 Мене

    4 39 Отговор
    Аз, се ваксинирах веднага щом имах възможност за това. Цялото ми семейство сме ваксинирани, с това се предпазваме. Не можем да си заврем главите в пясък аи да кажем, че такава болест няма. Сега можем да пътуваме където искаме и да ходим където искаме без да се притесняваме. Не мога да проумея, защо някой не иска да се ваксинира. Това ми се струва невежо,неразумно и детинско.

    Коментиран от #48, #51, #52, #53, #66

  • 47 Фаро

    16 0 Отговор
    Колкото и да се нареждат процента ваксинирани ще си остане същият.В България половината на опашката се нареждат отново и отново за пред камерите
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Биг Большой Идьотукрат

    2 0 Отговор
    Защо си измисляте това уважаеми господине ;)
  • 50 Ти си

    20 2 Отговор
    Като напишете драстични мерки и веднага си представям конски вагони и въдворяване на не ваксинирани в карантинни лагери! Това ли ви е задачата да създавате апокалиптични настроения със заглавията си ?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 NikNay

    20 0 Отговор

    До коментар #46 от "Мене":

    Смелия умира веднъж а страхливия всеки ден ....

    Коментиран от #79, #82

  • 53 Англичанин

    17 1 Отговор

    До коментар #46 от "Мене":

    Предлагам да отидете до Англия с ваксинационния си сертификат за да проверите дали може да пътувате "насякъде свободно". Там ще ви направят през първите дни по 1 PCR тест за по 150 паунда, независимо дали сте ваксинирани. Лозунга за свободното пътуване започна да потъва към дъното. Остава единствено надеждата, че ваксината ще предпази този който е ваксиниран.

    Коментиран от #83

  • 54 Уса

    20 1 Отговор
    Като сте започнали за другите нека споменем и САЩ от които българските управленци копират най-лошото и никога хубавото.Аз съм неваксиниран и посещавам въпросните обекти без проблем, единственото условие е да сложа маската а вътре я махам,както правят повечето около мен.В САЩ няма зелени или бембени сертификати и задължителната ваксинация е само за бизнеси и болници с над 100 човека персонал.Същите в момента яростно търсят работници,защото 30% са напуснали останалите ваксинирани "дърпат каруцата"докато не се издухат един по един
  • 55 Ти си

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "ВИЕНСКО КОЛЕЛО ВЪВ ВЯТОВО":

    От върха на виенското колело във Вятово това ли се вижда - това с какво закусват австрийците не е онова което си гледал по филмите !
  • 56 Може би

    4 0 Отговор
    Коментираме нещо, което едва ли е вярно. Къде са обявени в официален държавен сайт ваксинираните?
  • 57 Малко рисковано

    23 1 Отговор
    Ще стане много интересно, когато бъдат ваксинирани всички и пак се наложи да се налагат ограничения. Какво ще обясняват управляващите тогава и как ще се измъкнат от този провал, след този неистов натиск за нещо, ползата от което все още не е доказана на 100%. Скоро със сигурност ще разберем това.

    Коментиран от #64, #90

  • 58 Мари

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Хей хей":

    Да ти кажа и аз съм така. И чета и се хиля хем затворени, хем професори. Щели да се за трият от ваксината... Бля бля

    Коментиран от #61

  • 59 Сттт

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Селяк":

    Не виждаш ли, че масовите ваксинации са все в държави с преобладаващо население от бялата раса.Другите се управляват много лесно, а при жълтата раса не може да има мимикрия от някой хора:)
  • 60 Лудогорец 9

    8 0 Отговор
    „Предполагаме, че новите правила ще допринесат сериозно за ограничаване на епидемията“, Какво предполагате и какво ще стане е съвсем различно ако не сте сигурни в лечение защо го прилагате и то доброзорно ?
  • 61 Кой е затворен?

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Мари":

    Кой е затворен? В България сме все пак :D
  • 62 Матей

    10 0 Отговор
    Гениални австрийските власти,бе,ашколсун!Виж ги ти как са напипали цаката на населението си,да ги барнат на лична отговорност,който не еваксан,да се преглежда през няколко дена,теста да си плаща,и в крайна сметка ще излезе и фалшивия положителен резултат,те така са програмирани.И после карантина и без работа и заплата,глад и недоимък.Затова отива да го нацентрят с иглата,на дарц и изилза свеж като кукуряк със зелено смокиново листо закичен.
  • 63 Бах

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Никой не те насилва да се ваксинираш , но няма да ходиш на бар , ще си пиеш ракията като мен на балкона.
  • 64 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "Малко рисковано":

    Пепел ти на езика...Защото тогава ще започне 2-ро действие на "ПЛАНДЕМИЯ"...Тези 1,2,3 и т. н. "ваксини" не са срещу вирус, който дори няма изолат.
  • 65 mm da

    2 10 Отговор
    Така се прави!!! Като има психопати които си мислят за нано чстици и чипове в главите:) .
  • 66 дан дилидан

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Мене":

    Въобще не ти вярвам на есето , което си съчинил - ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО сме ваксивирани ........и сега можем да пътуваме .......... и децата ли ? Може би си ветеран от Втората световна с голяма пълнолетна челяд , пътуващи с автобус ...................но КОЙ управлява автобуса ???
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 😷😷😷

    14 0 Отговор
    Аве, що направо не кажат, кога ще са готови газовите камери и на кой перон, ще товарят неваксинираните !? Историята с тези нации се повтаря, фашизмът се връща!
  • 69 Просветен илюминат

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ха ха ха":

    То разлика няма,парите са невидимите окови на робите,просто с малки промени на декора се създава илюзия за някаква промяна и развитие,но на ниво съзнание тълпата е с робско съзнание и се подчинява на насилниците си.
    Жертвата си търси насилник,робът си търси господар на който да му служи.
  • 70 пророк Исай

    8 0 Отговор

    До коментар #44 от "Агония":

    Много вярно си написал . Това е ПРАВИТЕЛСТВЕННА БЕЗОТГОВОРНОСТ със задължителни мерки . Утре ще кажат -препоръчваме да не носят обувки , защото е ПОЛЕЗНО за ЗДРАВЕТО / или подобно нещо / и ЩЕ ЗАБРАНЯТ да се влиза обут ................. навсякъде .
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 доц Мангъров

    2 0 Отговор
    Боли ма пишура
  • 73 пророк Исай

    7 0 Отговор
    Пожелавам на ВСИЧКИ , които търгуват с НАШЕТО здраве , да са живи , но НЕЗДРАВИ до 12-то коляно .
  • 74 Антикомунист

    2 10 Отговор
    Браво на австрийското правителство, простотията просто се мачка.
  • 75 ИВАН

    13 0 Отговор
    Овце, блеещи овце са хората, нима не разбраха, че не случайно ги натискат да си слагат тези отрови .... конспиративни теории изобщо няма, всичко вече е толкова явно, че вече няма никаква конспирация - никой от илюминатите не крие вече плановете за овладяване и редуциране на човечеството по най бруталния начин

    Коментиран от #81

  • 76 Гацо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Покрил се е като мишка!!!!
  • 77 М и тука една етническа партия

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ Х@Й‼":

    Се употребява нормален живот нормална държава....ама много ги употребява тез думички...
  • 78 Конаре

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи Генчо":

    Този Адолф в момента в стаята със вас ли е? През вас ли говори?
  • 79 Въпрос на гледна точка е,

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "NikNay":

    кои са страхливите.- тези, които.се боцкат или тези, които ги е страх да се боцнат? Изказването ти е двусмислено.
  • 80 Бон Тон

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Варненец":

    То юбаво че щсе бодът ама требва да помислим после как да се отървем от мършата, щото ще тръгне една смрад, мамат си трака!
  • 81 То и коне

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "ИВАН":

    няма вече. За кво е таз кон-спирация?
  • 82 xaxa

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "NikNay":

    Ти май си от страхливите!!!!
  • 83 хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Англичанин":

    Аве кво ме боли фара за Англия... или която и дае друга ??? Тук става въпрос дасе спре това нещо!!! Кой ти ходи вече в третия свят?
  • 84 Гост

    4 1 Отговор
    Който не го допускат до обществени места и го ограничават, да спре да плаща данъци

    Коментиран от #89

  • 85 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Агония":

    Никой не те задължава. Просто те репресират, за да те принудят. Демократично по фашистки.

    Коментиран от #86

  • 86 Имунолог

    1 2 Отговор

    До коментар #85 от "Русенец":

    Говориш глупости. Просто лъжеш! Никой не те репресира. Изборът дали да се ваксинираш, или не, е лично твой.
  • 87 Грухльо

    0 1 Отговор
    А в публични домове без ваксинация ще пускат ли земляците на Адолф?

    Коментиран от #88

  • 88 Имунолог

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Грухльо":

    Само такива със сертификат.
  • 89 Имунолог

    1 3 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Ваксинирай се и ще бъдеш допуснат. Изборът е твой.
  • 90 провидец

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Малко рисковано":

    Правилен въпрос,но и това е разиграно отдавна в техните мозъчни тръстове. Предполагам,че догодина,ще се появи пореден мутант-букви за обозначение в гръцката забука,колкото искаш.За днешната Делта са ефективни,но за мутанта-не! Ще ни праскат през 6 месеца.Вървим с бодра стъпка натам.И няма мърдане.Усетиха се,че има пробив,и веднага превключиха схемата през работодател.Която също предварително е разиграна.Пресираш чорбаджиите,с непрекъснато-отварям,затварям,от което той търпи загуби.Натам е лесно.Не е задължително",но никой не може да го спре,да изисква служителите му,да са "безопасни".Оплакване,при арменския поп.Какво ще му направиш?
  • 91 незнайко

    0 0 Отговор
    ПРИНУДАТА ЗАПОЧНА ! Лошо ни се пише на ЧОВЕЦИТЕ ! Думата ДЕМОКРАЦИЯ вече не съществува ! Започва ерата на ПРИНУДАТА !!!