Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 15:33 1 941 13

Русия обяви 48% колективен имунитет срещу COVID-19

  • роспотребнадзор-
  • русия-
  • коронавирус-
  • ваксина

По-рано Роспотребнадзор уточни, че за да се постигне колективен имунитет в страната, най-малко 80% от пълнолетното население трябва да бъде ваксинирано

Русия обяви 48% колективен имунитет срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Русия са извършени около 57,26 милиона пълни цикъла на ваксинация срещу коронавирус, а първият компонент с ваксинация е повече от 60 милиона пъти, съобщава ТАСС.

Нивото на колективен имунитет в Русия е достигнало 48%, съобщиха пред репортери в петък от Федералния оперативен щаб за борба с коронавируса.

"Към 5 ноември ваксинацията с първия компонент е извършена 60 004 358 пъти, ваксинация на пълния цикъл - 57 256 745 пъти. Нивото на колективния имунитет в Русия е 48%", се казва в съобщението.

По-рано Роспотребнадзор уточни, че за да се постигне колективен имунитет в Русия, най-малко 80% от пълнолетното население трябва да бъде ваксинирано.

Според Татяна Голикова това са повече от 90 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карахме Лада и Москвич

    2 10 Отговор
    Ако и ваксината им е такава, няма мърдане, ша са мре!

    Коментиран от #10

  • 2 Фалиралата територия

    2 3 Отговор
    Вярно е
  • 3 2121

    5 3 Отговор
    Докато не се внесе СПУТНИ V В България,няма да се ваксинираме.75 страни ,ваксинират със СПУТНИК V и не питат гей дружинките от Брюксел,нито тъпите сащ.На Байдън му поставиха не ваксина ,а коктейл от витамини, а на мошеника Тръмп ,поставиха моноклонални антитела/много скъп ,за българите/На предателят Б. Борисов, олигархът Пеевски, на Мустафа Карадайъ/с родина Турция/им поставиха ,коктейл от витамини,като една и съща сестра минаваше през три перденца,които разделяха Пеевски, Борисов и Карадайъ.Освен това,много наблюдателни българи ,са установили ,че има спринцовки с потъваща игла,и така се имитира ваксинация.Затова,по-добре без ваксини/вредни са ,с изключение на СПУТНИК V/и без това Корона вирусът съществува от 1927 г.,когато за първи път е открит,но сега, подобно на грипа се е активира.Няма нужда от измислици, от заплахи,от унищожаване на бизнеси, от затваряне на заведения,от всяване на страх.Кой има интерес?Евреите които впсащ ръководят производството на лекарства, антибиотици, ваксини!Те натрупаха милиони/няма да се учудя ,ако са милиарди долари/от отровните ваксини,като не пожалиха и евреите в Израел.95% ваксинирани в Израел и сега мрат ,като мухи,ваксинираните.Така е и в Англия-65% ваксинирани,и умират именно ваксинираните,чалмите поради религиозни съображения не се ваксинират,но и не искат да работят.Във Франция стачкуват,в Гърция също, против ваксините и зелените сертификати.
  • 4 Беги беги

    3 2 Отговор
    Дрън дрън та пляс. Видехме ги тези имунитети и в Англия и в Германия и много други

    Коментиран от #9

  • 5 Боооц

    3 1 Отговор
    След "колективизацията" ще има на всеки 6 месеца , бооооц. Ще станете като каца с кисело зеле.
  • 6 Пича

    1 7 Отговор
    Понеже лъжат, та се късат - делим на 2.
    Получава се около 24% ваксинирани.
    Другите не искат Курник 5, а западна ваксина.
    Ревете мурзилки...
  • 7 jorj

    1 5 Отговор
    Тези без лъжи немогат да живеят!!!!!
  • 8 Лъжи лъжи

    1 5 Отговор
    В Русия днеска окончателно прекратиха едно политическо предаване понеже няма кой да дойде да го води и кой да бъде публика заради корона вируса. На ден умират точно по около 2200 души. Преди два дви Путин нареди на шоугу да започне да строи временни болници. Удължиха почивните дни. Корона вируса помете русийка
  • 9 селтак

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Беги беги":

    Имунитет не от ваксина а от преболедуване! Ти боцна ли се?
  • 10 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карахме Лада и Москвич":

    "...за да се постигне колективен имунитет в страната, най-малко 80% от пълнолетното население трябва да бъде ваксинирано" - виждаме го този колективен имунитет с НЕработещите "ваксини" - Нидерландия, Гърция, Германия, Израел, САЩ...
  • 11 Hoho Boho

    5 1 Отговор
    Тия шегаджии се надяват с ваксините да постигнат колективен имунитет.
    Ами нали след три-четири месеца ефектът им изчезва..
    А хората не могат да се бодат до безкрай.
  • 12 Точен

    3 0 Отговор
    Спутник се оказа 2 пъти по-добър от западните. При еднакъв % ваксинирани в Българско и Русия, там има 2,5 пъти по-малко починали на човек от населението. ДБ и ГЕРБ като депутати ще бъдат съдени от Нов Народен съд за геноцид над народа.

    Коментиран от #13

  • 13 По-точен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Точен":

    % ваксинирани:
    Русия 33.8%
    България 22.6%