23 Декември, 2021 19:00 27 232 98

Путин иска дял от Европа - ни повече, ни по-малко

  • украйна-
  • европа-
  • русия-
  • путин-
  • агресия-
  • подялба-
  • владимир путин-
  • москва-
  • кремъл-
  • армия

Исканията му към Запада се свеждат до едно: нова подялба на Европа

Путин иска дял от Европа - ни повече, ни по-малко - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напрежението около Украйна не стихва. Путин ден след ден настоява САЩ и Европа да приемат колкото може по-бързо предложените от него условия. Войнствената реторика на руския президент достигна връхната си точка с обяснението му, че Русия нямало вече накъде да отстъпва на фона на онова, което американците вършели на територията на Украйна, „пред прага на собствения ни дом“. Това спорно съждение веднага беше подето от държавната пропаганда, която изобщо не се поколеба да направи паралел с декември 1941 година, когато войските на Хитлер наистина достигнаха до подстъпите към Москва.

Това иска Путин: Украйна да престане да съществува

Путин не пести заплахите и страховитите предупреждения, но независимо от това явно се надява на деескалация на конфликта. Войната е нещо непредсказуемо и колкото и пропагандата да хвали най-новите оръжия на руската армия, никой не може да гарантира изхода от едни реални сражения. Путин се надява по пътя на преговорите да се добере до желаните резултати - и тази надежда не е съвсем безпочвена. В съвременната западна политическа култура преговорите и компромисите се смятат за единствения възможен начин да се решават международни проблеми. Да се воюва, пък камо ли да се воюва за Украйна - за такова нещо нито в САЩ, нито в Европа е готов който и да било. Нито избирателите, нито политиците, които действат с оглед на мнението на избирателите.

Чудно ли е тогава, че след поредната порция зловещи заплахи Владимир Путин разговаря с новия германски канцлер Олаф Шолц и с френския президент Еманюел Макрон. Няма никакви съобщения, които да ни карат да мислим, че в тези разговори на Кремъл са обещани някакви отстъпки. А и американците сякаш не горят от ентусиазъм за нова среща на най-високо равнище. Все пак за началото на януари са предвидени поне разговори на дипломатическо равнище. Исканията на Путин към Запада се свеждат до незабавното разделяне на Европа на сфери на влияние, като постсъветските държави - и най-вече Украйна, ще трябва да се съобразяват с интересите на Русия в своята външна и вътрешна политика. Такава формулировка на въпроса от само себе си изключва възможността за компромис и поставя под съмнение всякакви бъдещи преговори.

Руският президент едва ли вярва, че Западът ще се съгласи да му предостави правото да прави с Украйна каквото си иска и че ще признае анексирането на Крим. Но по всичко личи, че той се надява поне на следното: САЩ и Европа да се направят на ударени и мълчаливо да го оставят да действа в Украйна. Та нали нещо подобно се случи и с Грузия през 2008 година? Явно такъв е планът в момента. Западът не иска да подписва неприемливо споразумение за разделянето на Европа? Ами добре. Нека тогава малко да се поизвърне, пък ако ще да осъжда на думи и да налага някакви анемични санкции. А в това време Украйна просто ще престане да съществува в сегашния си вид.

Възможните сценарии

Оттук насетне възможните сценарии не са чак толкова много. Да започнем с лошите. Или Западът ще бъде принуден да вземе радикални мерки за опазването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, което пък неизбежно ще доведе до нарастване на напрежението и ще създаде за месеци и за години напред вътрешнополитически трудности на правителствата от НАТО - или пък в Украйна ще започне война, която после ще трябва да се приключва край масата за преговори, пак със същата тази Русия, но може би при доста по-лоши изходни условия.

Разбира се, военната авантюра в Украйна може да доведе Путиновия режим до колапс, както се надяват някои. Но този сценарий е възможен само ако Украйна съумее сама да се противопостави на агресията. При обратния вариант режимът на Путин ще укрепне и дори ще стане още по-агресивен. Има и относително по-добър сценарий: с цената на всичко да се убие темпото, с което Путин нагнетява ситуацията, да се започнат преговори и консултации, в рамките на които предложенията на Кремъл да се размият и по този начин да се спечели време.

Времето работи против Путин. Той прекрасно го разбира и тъкмо поради това така се е разбързал и непрекъснато вдига залога. Той не може до безкрай да държи по границата на Украйна огромна армия в бойна готовност, не може до безкрай да продава на електората си своя образ на победоносен лидер без никакви видими победи, не може до безкрай да отлага разговорите за насъщните проблеми на страната, оправдавайки се с криза в отношенията със Запада. Ако в близките дни не настъпи развръзка, само след няколко седмици Путин ще бъде принуден да се върне отново към регулирането на цените на дребно на макаронените изделия и на овесената каша - и към безуспешните призиви към руснаците да се ваксинират и да се примирят с ограниченията заради поредната вълна от пандемията.

Автор: Фьодор Крашенинников


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 142 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    189 25 Отговор
    Путин иска да дели Европа с кого, чр не сте написали??? Защо ви е страх и ми избягвате името като попарени??
  • 2 КОЙ

    173 18 Отговор
    Кой представлява запада?

    Коментиран от #85

  • 3 Потрес ротшилдови роститутки

    191 24 Отговор
    Какво е "запада"? Някаква организация наречена "запада" или нещо криете?

    Коментиран от #15

  • 4 Мастър Кий

    94 152 Отговор
    Русия ни заби нож: Кирил и Методий нямат нищо общо с България, а Москва е третият Рим
    С великоруски шовинизъм във филма се заявява, че най-важната част от мисията на Кирил и Методий е посещението им в Херсон, Крим. Там братята стъпили на земята на бъдеща Русия, а най-важна за света е християнизацията, извършена от княз Владимир. Там те сътворили азбуката, ползвайки някакъв древен руски език...
    Светите братя, според невероятните спекулации, били поставили основите на Третия Рим – Москва!
    Черноризец Храбър е славянски просветител, който няма нищо общо с България. Славянската писменост тръгва от Охрид, а Плиска е някакъв град някъде си…
    За огромната гавра с българската история и с историята като цяло пише сайтът "Площад Славейков". Нито Външно министерство, нито Министерство на културата, нито друга българска институция реагират на ужасната руска провокация и опит на Москва да пренаписва историята по свое усмотрение, представяйки се за съвременната Византийска империя, която ще събере славянството под крилото си. Такава наглост не са си е позволявало дори съветското ръководство по времето на Сталин...

    Коментиран от #21, #26, #51

  • 5 КОТарАК

    64 10 Отговор
    зелето ли пак...

    Коментиран от #13

  • 6 ха-де

    186 26 Отговор
    Ами пращайте натовски войски , и да нападат Русия !!Нали сте по велики !

    Коментиран от #62

  • 7 ха ха хааа

    45 141 Отговор
    Малкия си търси белята ...

    Коментиран от #52

  • 8 Готвач

    182 26 Отговор
    Путин каза: Гювеча свърши!

    Коментиран от #65

  • 9 Мастър Кий

    62 98 Отговор
    Русия ни заби публично нож в гърба с документалния филм „Една вяра, един език“. В него се твърди, че Македония е родината на славянската азбука. Премиерата е в Скопие, а организатор е руското посолство в Северна Македония. Братята Кирил и Методий нямат нищо общо с България и въобще страната ни не фигурира като книжовен и православен център на Балканите по онова време.
    Премиерата на филма в Скопие е в навечерието на Рождество Христово. Посланията на Москва и Скопие са ясни и брутални.
    В България мълчат медии и институции. Онемяха ли, снишиха ли се или не е важно, че Русия ни забива нож в гърба?
    Да споменем накрая, че в картата, на която е отбелязан пътя на светите братя Кирил и Методий България въобще не фигурира. Няма я. Не съществува. И в създаването на кирилицата не съществува.
    Путин ни изпраща предколеден поздрав!

    Коментиран от #23, #48, #59, #76

  • 10 Майна

    98 16 Отговор
    Руският президент Владимир Путин изрази голямата загриженост на Москва относно разполагането на американските системи за противоракетна (ПРА) близо до руските граници, включително възможното им местоположение в Украйна.

    „Ние сме силно загрижени за разполагането на системите за ПРО на САЩ близо до руските граници“, отбеляза държавният глава на разширеното заседание на Съвета на Министерството на отбраната във вторник.

    Според Путин, „ако тази инфраструктура напредне, ако в Украйна се появят ракетни системи на САЩ и НАТО, тогава времето им за полет до Москва ще бъде намалено на 7-10 минути, а ако говорим за хиперзвукови оръжия – до 5 минути”.

    „За нас това е сериозно препятствие, предизвикателство за нашата сигурност“, отбеляза руският лидер.

    „Натрупването на сили на САЩ и НАТО директно на руските граници, както и провеждането на мащабни учения, включително непланирани, предизвикват сериозна загриженост“, посочи Путин.
  • 11 mi6osp

    133 20 Отговор
    Нищо такова не е поискал, защото за разлика от DW, Путин знае, че в Русия е голяма част от Европа, по-голяма от всяка европейска държава.

    Коментиран от #64

  • 12 Майна

    121 18 Отговор
    Стандартна ракета 3 от типа, която в момента е разположена в Румъния и скоро в Полша. ДА ВНИМАВАТ КИРЧОВЦИТЕ, ЩОТО ТОВА Е СМЪРТОНОСНО ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!!
  • 13 Еми то

    43 6 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    за ФАКТИ това е "... мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати".
  • 14 АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ

    117 23 Отговор
    Русия е Европа 4 000 000 кв км другите са на гости племена от африка стигнали на север!
  • 15 Лавренти

    114 15 Отговор

    До коментар #3 от "Потрес ротшилдови роститутки":

    Запада са богати защото са били колонизатори. А Африка превзе Северна Америка.
  • 16 Палячовци в действие

    43 148 Отговор
    1 глупаците вярват че ссср е най-хубавото нещо което им се е случвало
    2 САЩ са много лоши защото не дават на русия и Китай да им анексират съюзниците
  • 17 ДаЗдраПерМа

    87 19 Отговор
    добра статия, съгласен със автора че "Това иска Путин: Украйна да престане да съществува" но да допълня една дреболия че това го иска и Полша (няма по удобен момент от сегашния за възстановяване дори и на малка част от Реч Посполита) и Унгария която е пуснала ксерокса и раздава унгарски паспорти на три смени. Жалко за украинците но както виждам те напускат потъващия кораб със бясна скорост към европейския трудов пазар.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АЛКАШ

    30 125 Отговор
    ПУНДЯ ИЗТЕГЛИ... КЪСАТА КЛЕЧКА!
    ОТНЕСЕ... КОЧАНА

    Коментиран от #25

  • 20 Кука

    59 7 Отговор
    .излезе и матрицата 4,избират червеното или синьото хапче,вече няма ама аз ,ама те ,ама може ли!бяло или черно,избора е на евросъюза(съединени европейски лгбт неолиберални суперхуманни зелено-петролни
    щати)да изберат дали да го поемат заради сащ,или да го поемат просто ей така за кеф
  • 21 Ей кий

    132 37 Отговор

    До коментар #4 от "Мастър Кий":

    Управляващите в България 30години вече плюят срещу Русия.Ти какво очакваш в замяна.Даже това насреща е малко.

    Коментиран от #86

  • 22 див селянин балканджия

    51 9 Отговор
    леко им го слага у сред кръста
  • 23 ПараШут

    135 41 Отговор

    До коментар #9 от "Мастър Кий":

    Браво на Путин, ние си заслужаваме това отношение след като нарекохме нашите братя руснаци врагове и агресори! Нима тогава очаквате от един враг да ви уважава.

    Коментиран от #66

  • 24 мариус неКуркински

    31 11 Отговор
    искам и аз на въртележката,да ме въртят американци,руснаци,поляци,чехи и немци да ми обещават и обещават ,а аз да си отварям широко портите и да почуствам истински изпълнен с живот и мечти
  • 25 шекел

    23 2 Отговор

    До коментар #19 от "АЛКАШ":

    ние даваме късите и дългите клечки,омбре
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 !!!?

    23 59 Отговор
    Руския Гулаг на Путин без Украйна е само една реплика на СССР !!!?
  • 28 мен

    73 12 Отговор
    Путин просто не казва колко близо е Куба до Сащ...и много други неща които американците знаят добре....
  • 29 джони тъпия

    23 8 Отговор
    абе немоам да се исерем от таа политика,дайте ония с джуките,нещо за анаболи за мускули,да ви ... и политиката,само шмайзери и бомби и ваксини са ви у главата,даите нещо и за нормалните граждани, да има любов да има големи балкони да има и малко за разпускане на мускола,пред коледа за бои мислите,чекайте малко,успокоите се за празника,после продължаваме

    Коментиран от #80

  • 30 az #Контрапропаганда

    66 13 Отговор
    Вече открито се говори за това, че Вашингтон е в слаба позиция и за да концентрира намаляващите си сили в АТР срещу КНР е принуден да изостави позициите си в Европа. Това е обективен процес. А Путин просто хитро ще се възползва от историческия момент и договаряйки се с Вашингтон, без и една пушка да пукне ще получи онова или примерно онова, което пак без нито една пушка да пукне Горбачов предаде през 1989г... Се ля ви! :)))

    Коментиран от #32, #33, #89

  • 31 моше

    36 2 Отговор
    заводите ми за въоръжение продават и продават,голям страх ,голям оборот,по голям страх по голям оборот,война -супероборот
  • 32 !!!?

    23 47 Отговор

    До коментар #30 от "az #Контрапропаганда":

    Това което Путин можеше да получи без пушка да пукне беше Крим (фактически, но не и юридически), а Донбас "получи" срещу 13 000 убити руснаци, украинци, малайзийци и холандци !!!?

    Коментиран от #34

  • 33 гоце

    44 6 Отговор

    До коментар #30 от "az #Контрапропаганда":

    факта,че вложиха пот(не зелени тапети)за газопровода в нивата,с цел да кълчат сърцето на ЕС(немецко)е показателен за арогантността на определени кръгове във вашингтон,всичко е бизнес приятелю,800 милярди долара за отбрана,вместо за образование и здравни осигуровки трябва да се замажат някакси,да му ... на викинга и откритието
  • 34 въййййй

    72 12 Отговор

    До коментар #32 от "!!!?":

    крим се освободи сам,барселона се опитва също,но там демокрацията има друго лице,господин неолибералист,испания е в евросъюза и би трябвало да има демокрация,ама не ,каква е разликата между косово и барселона????? въпрос за ценители на европейското селско крепостничество
  • 35 Хе..хе..😂

    23 91 Отговор
    Смешни вопли на гнома, щял да ликвидира Украйна...има ли глупаци да вярват на такива басни???, точно е казано в статията...времето на Путин..ИЗТИЧА..безвъзвратно, цялата му кампания срещу ЕС, на лъжи, дезинформация, провокации, хибридни войни и газов рекет не сработи. Съвсем спокойно Байдън, НАТО и ЕС му казаха..ние няма да се месим, хайде сега да те видим какво ще правиш, ще нападнеш ли Украйна????...няма да нападне, тоягата която му показаха с икономическите санкции е по голяма от военната на НАТО, това е възпиращият елемент, въпреки лошото управление на ЕС, той си остава икономически колос, и САЩ също, а Русия е икономическо джудже сравнявано с тях. Тук танкове и самолети не играят никаква роля, играта се играе от долар и евро, така че няма глупаци в ЕС и САЩ които да се вържат на блъфовете на Путин, и както винаги е ставало губещите от тази бъркотия ще са руснаците...а просперираща и богата ЕВРОПА е вечна.

    Коментиран от #37, #39, #57

  • 36 питам

    51 12 Отговор
    А ФРГ защо искаше ГДР да престане да съществува?

    Коментиран от #41

  • 37 шекел

    47 11 Отговор

    До коментар #35 от "Хе..хе..😂":

    нивата (украйна)не е важна,професоре,нито за вашингтон нито за москва,важното е ,че си мерят летвите в задния двор на европа,а селяните украйнци си мислят че са фактор,това е просто една нива,а те са просто селяни,няма да станат аристократи за една нощ,пепеляшка е само пепеляшка

    Коментиран от #42

  • 38 МалкоЛогика

    43 6 Отговор
    Кой друг владее Европа, че Президентът Путин да иска да я дели с него? За един приятел питам. А ако Европа я владеят, всички истерии в нея са без значение, както и излиянията в статията.
  • 39 Айде, бе

    63 12 Отговор

    До коментар #35 от "Хе..хе..😂":

    Вечна е Европа ама друг път, няма я вече половината, сменен и генофонда с афро арабски и с многополови извращения, а от това няма спасение и с пари, уви

    Коментиран от #40

  • 40 Вечнае..вечна..

    26 63 Отговор

    До коментар #39 от "Айде, бе":

    И винаги така ще бъде...Европа е люлка на световната цивилизация, а Русия е тюрма на народите...схващаш ли разликата????
  • 41 отговарям

    16 40 Отговор

    До коментар #36 от "питам":

    Защото гдр и гфр говорят един език и са били една държава.Отнова са една държава без пушка да пукне за разлика от кочината която се раздира от конфликти:чечня,дагестан и тн;.Ти изобщо имаш ли бегла представа от руски и украински език.То е все едно да си говорятТ
    рън и Сеул.Говорят си но не се разбират

    Коментиран от #58, #60

  • 42 Шмекер..

    27 39 Отговор

    До коментар #37 от "шекел":

    Нивата е важна и за Москва и за Вашингтон, само че тази нива е трън в петата на Москва..набит от Вашингтон, и оставен там да се види как москалиите ще го вадят, а колкото до селяните от Украйна, когато Киев е бил столица и процъвтяващ град, Москва я е нямало, имало е само блата и комари, така че по леко със селяните и аристократите..всезнайко...
  • 43 Хм Хм

    22 49 Отговор
    Интересно. Путин дърпа дявола за опашката. Ще събуди германеца и тогава всички знаем кой е най-добрият войник, инженер и производител. Американците в случая няма да помагат. Така че по-полека.

    Коментиран от #81

  • 44 Кисело Зеле....

    28 4 Отговор
    И повече не чета тая помия!
  • 45 абвгдежзийклмнопрстуфхцчшщъьюя

    39 4 Отговор
    СССР, Руска федерация или както, ще да се наричат, никога не сабили и никога няма да бъдат тртия Рим. Азбуката е изкована по българското нареждане, на българска земя, да обслужва българското население. Азбука е българска. И това, че я използват за четмо и писмо от различни народи, не правят създадената от Клиент Охридски и учениците азбука нещо различно от само и единствено българска азбука! Една разгадана мистерия от България. За неразгаданите мистерии на България, Андрей Кудин.

    Коментиран от #54

  • 46 Гьобелс Дойче

    35 8 Отговор
    Естествено, че ще иска дял, нали е диктатор на империя! Защо цяла Европа да е на САЩ?!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Аджамия си

    39 14 Отговор

    До коментар #9 от "Мастър Кий":

    А то какво очакваш, само ние ли да забиваме ножове в гърба и ? Да разполагаме в страната американска военщина и те да ни се усмихват и тупат по рамото ли??

    Коментиран от #53

  • 49 Гоям е

    54 17 Отговор
    Путин е личност,която всяка държава би желала да има.Ако го сравнямам с жалките ни политици,нито един лакей от тях не става и да му лъска обувките.Предателско и лакейско семе наследтво от османската империя.Но да се върнем на решимоста на Путин.Той е наясно че сега е момента,когато притежава военна мощ без аналог а американците могат да стигнат до хиперзвуковите ракети най рано след 5 години.Путин трябва с цялата си военна мощ да изтрие от лицето на земята англосаксонската агресивна сган.Сега е момента да се смачка на змията главата а за жалките бандеровци въобще не ми е жа.И ако някой си мисли че войната ще се води с оръдия и окопи жестоко се лъже.Оръдията и войската ще се иаполюват само за прочистване и овадяване на вече спечелената военна зона.

    Коментиран от #77

  • 50 Шоко

    9 6 Отговор
    Само така
  • 51 Фермер

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мастър Кий":

    Гледай Фаргат Българина 3 части е филма.
  • 52 системата е

    23 7 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха хааа":

    Първото предложение на Русия , винаги е най-добро.
  • 53 Спас безделника

    26 10 Отговор

    До коментар #48 от "Аджамия си":

    Аз искам подялба на Русия. За другите- не знам какво искат, но за БГ искам 100000 кв. км.около Малая Пересченка, ЦЯЛАТА ЧУВАШИЯ (да ме прости шахматиста), градовете Болгар, Сувар, и Биляр и 100000 кв.км.около тях, Устието на Кама и 100000 кв.км. около него. На Русия давам РСМ, и като бонус МАНИ с нейната збука! Разбира се това не пречи, да поканя г-жа Захарова на чаша чай в едно райско място в снежните Западни Родопи.😊 ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

    Коментиран от #56

  • 54 "Ъ"

    12 1 Отговор

    До коментар #45 от "абвгдежзийклмнопрстуфхцчшщъьюя":

    Е, те сега ще чуеш голям вой откъм югозапад ( проклятия в комюнике на МАНИ) и североизток(там и Московския патриарх не знае- ts): ЗАЩО В НЕЯ НЯМА НАЙ - СВЯТАТА БУКВА "J"
  • 55 Честно казано

    21 3 Отговор
    Да започват атомна война, и всичко да приключи. След няколко хиляди години, да започне ново възраждане на земята.
  • 56 Аджамия си

    16 7 Отговор

    До коментар #53 от "Спас безделника":

    Разликата между ти какво искаш и те какво искат е, че те като иска могат и вземат, а ти когато искаш можеш само да мечтаеш

    Коментиран от #73

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Защото КРИМ И РУСИЯ

    26 16 Отговор

    До коментар #41 от "отговарям":

    Са били една държава и говорят на един език!!!
    Украйна е създадена от Владимир Владимирович Ленин, а не от САЩ, ФРГ или ЕС!

    Коментиран от #74

  • 59 ДЕДО

    17 12 Отговор

    До коментар #9 от "Мастър Кий":

    ВИЗАНТИЯ Е РОДИНА НА СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА С ЦЕЛ ПРЕГРАДА СРЕЩУ КАТОЛИЧЕСКАТА ЕКСПАНЗИЯ СРЕЩУ ПРАВОСЛАВИЕТО
  • 60 Получи ли отговора?

    28 19 Отговор

    До коментар #41 от "отговарям":

    На какъв език говорят в Крим и на какъв език говорят в Русия 🤔
    А на какъв език говорят в източна Украйна, в Донецка и Луганска области?
    А защо на времето е било разрешено всяка република да изучават и Беларуски и украински и азарбайджански и т.н. освен руския език, а сега фашистите в Украйна забраняват на руско говорящите да участват руски, отговор ще има ли?🤔
    Аман от всезнаещи тъп.анари
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Антикомунист

    9 14 Отговор
    Ни повече ни по малко ще получи един....... .Трябва да се прекратят всички контакти на всички нива , икономически и политически и пълна изолация все едно че тази държава не съществува. Лишаване от всички западни технологии и не допускане нейни граждани в цивилизования свят. След Путин и допускане опозицията до властта внимателно може да се помисли за нормални контакти.

    Коментиран от #67

  • 64 Антикомунист

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "mi6osp":

    Голям... ..... ама мек.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Лея13

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "ПараШут":

    Ооо, колко си прост!Но има ли смисъл....
  • 67 НАТОфоб

    21 11 Отговор

    До коментар #63 от "Антикомунист":

    И Путин това иска, да оставят Русия и да не се занимават с нея. Само че тези психопати от НАТО искат да властват над целия свят, над Русия, над Китай, над Иран, абсолютна власт. И този път може да умрат милиарди, а не милиони. Ти вероятно ще умреш бързо без ток и вода. Както още един два милиарда поне. Щото едвали ще извадим късмет да има ядрен апокалипсис и всички да измрат.
  • 68 ядрен самовар

    6 8 Отговор
    Дано да се задави!
  • 69 Resilience

    22 11 Отговор
    Украйна като държава никога не е съществувала до 1922 г., когато е изкуствено създадена от Ленин и другите болшевики на власт по това време, включително чрез присъединяването на изконно руски земи /днешна източна и южна Украйна/, заселени преимуществено с руснаци. Днес в Украйна живеят около 20 милиона етнически руснаци и рускоговорящи, а в Киев 90% от населението говори на руски. Поради всички исторически факти и днешните реалности в Украйна, Русия никога повече няма да позволи военен и всякакъв друг геноцид срещу етническите руснаци в Украйна и вече значителния брой граждани на РФ в ДНР и ЛНР. Путин вече нееднократно предупреди, че евентуална нова военна операция на Украйна срещу Донбас ще има изключително тежки последствия изобщо за съществуването на Украйна като държава в днешния й вид. Освен това Русия естествено няма да допусне Украйна да бъде превърната в анти-Русия и да стане член на НАТО. Изводите за бъдещето на Украйна като държава, при продължаване на сегашната политика на днешния режим в Киев, се налагат от само себе си.

    Коментиран от #72

  • 70 ПУТИН КАКВОТО ИСКА МОЖЕ ДА СИ ГО ВЗЕМЕ

    19 12 Отговор
    И ТАКА И ТРЯБВА ДА СТАНЕ !
  • 71 Dio

    13 15 Отговор
    Китай също не би отказал малка част от Русия. 50%-60% ще свърши работа, като за начало. Само трябва Путин да изтърве сапуна.
  • 72 Dio

    15 16 Отговор

    До коментар #69 от "Resilience":

    Руснаците не са нищо повече от ашладисани от викинги украинци.
  • 73 Не се заигравай с мечтите на хората

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "Аджамия си":

    Аааа! Не така, момче младо! Аз се уча от по - големите! Един мургав гражданин в голяма страна се беше изцепил на митинг: "Имам една мечта...." Вярно пуснаха му оловото, ама направи луда цялата държава! И сега още трепери и вика на помощ националната гвардия!
  • 74 Кой е този

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Защото КРИМ И РУСИЯ":

    Кой е този Владимир Владимирович Ленин? Търговец на кожи от района на река Лена?
  • 75 На Путин да му кажат

    18 4 Отговор
    Азбуката, която ползва е създадена от БЪЛГАРСКАТА държава, включваща и Охридската книжовна школа, тогава в пределите на България, "македонските земи" от несъществуваща тогава македонска държава няма как са дойде азбука, измисленяците на коминтерна нямат нищо общи с БЪЛГАРСКАТА писменост, наречена славянска от комунделите
  • 76 Тия поздрави нещо зачестиха,

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мастър Кий":

    Преди 2,3 г каза, че азбуката е от македонските земи, оттогава тоя е мъртъв за мен, както в миналото и сега тия си поддържат интереса на Балканите/против БГ/, като сделката в Блед, комунистически долни номера, ето откъде черпят началство измисленяците от северната марсияния, мечти по по юго-комунизъм
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Каква Европа

    15 7 Отговор
    Чернокожите и мюсюлманите преобладават вече нас запад..,Кмета на Лондон е пакистанец Скоро ще си имат и някой оббама...На Путин не му трябват такиваА и не си пада по джендъризма.....
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 забелязвам

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "джони тъпия":

    Те тука 80% се подмокраят като чуят за кинжали-минжали.
  • 81 Аз от Германия

    9 3 Отговор

    До коментар #43 от "Хм Хм":

    Бяха инженери, сега са тъпи олигофрени ела тук в Германия да се убедиш
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Друг

    3 1 Отговор
    На тоя май започват да му растат му стачки!
  • 85 100

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОЙ":

    Всички граждани на западните страни го представляват, там няма еднолична власт.
  • 86 Един

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ей кий":

    Айде бе, плюят. Никой не предприе сериозни действия срещу тяхното икономическо и политическо влияние тук. Жан Виденов ли е плюл или Станишев и Орешарски. Костов само. Даже царя им угаждаше. Ма той май си е техен човек, както и Доган.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Готин

    3 0 Отговор
    Странно е, че когато се дискутират причините за един конфликт, се отминават умишлено истинските такива. Никой не иска война в днешни времена. Има много по реални и незабележими лостове за постигане на целите, а те се подминават умишлено. Забравя се, че Украйна означава, жито и въглища. Това е храна и енергия!!!
  • 89 България

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "az #Контрапропаганда":

    България ще премине в зоната на Русия,излизайки от НАТО, тогава ще спрът кражбите, до сега Германия подкрепяше крадците у нас по специално, Манфред Вебер и ЕНП,Защо радан Кънев и евро депутатите не се противопоставиха открито в ЕВРО Парламента на корупцията у нас,защо не заклеймиха тези които поддържаха крадците, значи е имало договорки как таше да си крадът а Европа да си гледа,това е хибридна война

    Коментиран от #93

  • 90 Магелан

    3 2 Отговор
    Нищото ново под слънцето.Путин е новия руски Хитлер,Сталин или както искате го наричайте.Навремето Хитлет искаше да раздели Полша със Сталин.Но явно алчността на Путин е много по голяма и иска цяла Украйна за себе си.
  • 91 Магелан

    3 2 Отговор
    Нищото ново под слънцето.Путин е новия руски Хитлер,Сталин или както искате го наричайте.Навремето Хитлет искаше да раздели Полша със Сталин.Но явно алчността на Путин е много по голяма и иска цяла Украйна за себе си.
  • 92 Магелан

    3 2 Отговор
    Нищото ново под слънцето.Путин е новия руски Хитлер,Сталин или както искате го наричайте.Навремето Хитлет искаше да раздели Полша със Сталин.Но явно алчността на Путин е много по голяма и иска цяла Украйна за себе си.
  • 93 Анонимен бх

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "България":

    Ти може да преминеш веднага,където искаш.Русия,,Китай,Иран,Сев. Корея,Венецуела,Куба,Беларус ,виждаш ли какъв избор... Но България? Без теб!
  • 94 Анонимен

    1 2 Отговор
    Иска целия свят. Дайте му го,нали е гениален.Най- великият!
  • 95 Контрапропаганда

    1 0 Отговор
    Путин бил агресор и агресивен.?!?
    Тея педали от ДВ си мислят, че залъгват някви деца от детската градина ли?. Агресор може да бъде нарече техния Хитлер например, дето опропасти цяла Европа, а също и алчния за чужда земя и ресурси чичо Сам. Доказал с безброй войни и конфликти агресорските си амбиции в цял свят
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 НАТО

    1 0 Отговор
    Та мисълта ми е че покрай Украйна и Казахстан терориста Путин е едно
    лошо минало като Сталин и Хитлер.Хайде Факти махете и това.Шбе ви е нали?
    Сбогом марксисти!!!