Last news in Fakti

11 Януари, 2022 14:47 23 969 61

Адв. Емил Георгиев за ФАКТИ: Вече не изключвам Иван Гешев да подаде оставка

  • иван гешев-
  • писмо-
  • институции-
  • адв. емил георгиев-
  • правосъдие за всеки

"Той е в отслабена позиция и това се вижда от абсолютно всичко, от всяка негова реакция, включително това писмо, което е безпрецедентен израз на слабост и безпомощност", коментира адвокатът

Адв. Емил Георгиев за ФАКТИ: Вече не изключвам Иван Гешев да подаде оставка - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Писмо до посолствата на партньорски държави у нас, сред които САЩ, Германия и Франция, до представители на европейските държави в Европейски парламент, включително членове на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи “LIBE”, до Европейската комисия и еврокомисарите, както и до Съвета на Европа, включително до Групата на държавите, борещи се срещу корупцията (ГРЕКО), e изпратил главният прокурор Иван Гешев на 21 декември 2021 година. За писмото обаче се разбра едва преди няколко дни.

Документът от 32 страници (почти 9 от които са заети от адресатите му) представлява становище на Иван Гешев относно върховенството на правото у нас и заключва, че независимостта на Прокуратурата на Република България е застрашена и открито атакувана, като в края на писмото Гешев отправя “молба за спешни действия”.

Как четем това писмо в българския контекст и действителност - по този въпрос от ФАКТИ разговаряхме с адв. Емил Георгиев от Инициатива “Правосъдие за всеки”.

“За мен е безпрецедентна проява на слабост от страна на прокуратурата и от страна на главния прокурор да състави един дайджест на всичко онова, което му е угодно в последните няколко години, да го събере в 32 страници, заедно със страниците с имената на хората, които го получават и да го изпрати на общо 67 адресати. Задава се въпросът кому е нужно информация, угодна на прокуратурата, да се изпраща в такъв концентриран вид на получатели, огромна част от които нямат абсолютно никакво отношение към въпросите на правосъдието в България и съдебната власт у нас”, посочи адв. Георгиев.

“В миналото и настоящият главен прокурор Гешев, и предходният - Цацаров, много пъти са сочили Механизма за сътрудничество и проверка едва ли не като ненужно вмешателство във вътрешните работи на България, изтъквали са своята неприязън към вземането на отношение на външни фактори към случващото се в България. Сега очевидно има пълна смяна на настроението - въпросните получатели на писмото биват информирани. Бих определил това писмо като дайджест на прессъобщенията от сайта на прокуратурата, събрано в 32 минус 9 страници, за да получат адресатите една изкривена, изопачена, нагодена в полза на държавното обвинение картина от случващото се в България”, каза още той.

“Извън изкривените интерпретации на факти, в това писмо има откровени лъжи - чисто фактологически”, допълни адвокатът и даде конкретен пример: “В частта за сигнала на Минчо Спасов срещу дипломата на Иван Гешев - че Гешев всъщност не разполага с диплома за пълноценно юридическо образование, това обстоятелство е споменато като атака срещу главния прокурор и личността му. Посочено е също, че Минчо Спасов е бил обвиняем за случката със спирането на метрото и едва ли не, че вече всичко е приключило, а на Минчо Спасов е наложена парична глоба. Това категорично не е вярно - няма такова произнасяне на съда, камо ли да е влязло в сила. Вярното от фактологична страна е, че прокуратурата, заедно с обвинението, е внесла предложение за освобождаване от наказателна отговорност на тримата обвиняеми - Минчо Спасов, Еленко Божков и Светослав Трайков по член 78а от Наказателния кодекс. Това дела обаче още изобщо не е приключило, имало е само едно заседание”.

“В писмото има и много други неточности, има и изключително превратни интерпретации, като например интерпретацията за това, че гражданите през 2020 година, в гнева си срещу изпълнителната власт, били подведени от неназовани олигарси да протестират и срещу прокуратурата. Премълчават се много съществени факти, които реално доведоха до тези протести, като т. нар. “пристъпване” към Президентството, което ние наричаме нахлуване, премълчават се “Осемте джуджета” с всички упреци, които се съдържат към прокуратурата, не се споменават други разследвания било на “Антикорупционния фонд”, било на разследващи журналисти, не се споменава административният натиск и терор над журналисти у нас. Нищо от това, което не е изгодно, не се споменава, докато други въпроси се раздуват до небесата”, посочи още адв. Георгиев.

На въпрос дали документът би могъл да ни нанесе репутационни вреди, той отговори: “Не, не смятам. Тези хора са много добре запознати както с дейността на прокуратурата у нас, така и с личността на настоящия главен прокурор и тя е част от проблема. Личността на Гешев не е единственият проблем, но тя подсилва проблемите.

Ако аз например съм получател на това писмо, независимо дали съм евродепутат, член на комисията LIBE, на Мониторинговата група в рамките на комисията LIBE, ще си задам въпроса защо, въпреки че беше канен няколко пъти, той не дойде сам да разкаже и да сподели, включително не отговори на въпроси. Един-единствен път го направи, зададоха му се въпроси, явно не му допадна, защото оттам насетне пращаше свои заместници. Ако бях получател, щях да си задам този въпрос. Щях да си задам също въпроса защо представеното във въпросния документ е толкова едностранчиво. В никакъв случай не бих се подвел по червената нишка, която се ниже в документа, че в България в момента е налице безпрецедентен политически натиск над уж независимата съдебна власт. Ако някой няма хал хабер от ситуацията в България, може и да се зачете, да му стане интересно. Всеки такъв някой обаче, ако е на отговорна позиция, първото, което трябва да направи, е да провери тази информация, да възложи проверки”.

“Ако се прочетат бележките под линия, които на места изобилстват във въпросното писмо, може да се види неотносимостта на цитираните там материали. Един такъв пример - част от тези напълно изкривени интерпретации, е още в началото на писмото. Твърди се, че настоящата коалиция има идеи да лустрира кадровия състав на прокуратурата и да проведе реподбор. Това се сочи като противоречащо на европейските ценности и към това е дадена бележка под линия, водеща към прессъобщение на Европейската комисия от 2018 година, с което се съобщава за началото на производство по нарушение, т. нар. инфриджмънт процедура срещу Полша заради т. нар. полска правосъдна реформа. Там обаче се случи нещо съвсем различно - полският еквивалент на Висшия съдебен съвет, на кадровия орган на съдебната власт, беше почти изцяло политизиран. Стана така, че 15 от 25-те му членове са директно политически избрани, тоест върху този орган има много силно политическо влияние. В България нещата не стоят точно по този начин, въпреки че имаме сходни проблеми. При нас нещата са доста по-завоалирани, не толкова отявлени, колкото в Полша. Видимо, този, който е съставял въпросното писмо, се е опитвал всячески да създава внушения, разчитайки, че никой няма да чете бележките под линия. Може би са сложили тези бележки, за да придават някаква тежест на документа, но ако човек се зачете, ще види, че те в голямата си част нямат никакво отношение и поставят под въпрос автентичността на този документ. Не мога да си представя, че резултатът от това писмо биха били някакви репутационни щети за България като страна”, коментира още адв. Емил Георгиев.

Адв. Георгиев коментира още въпроса дали предвид лъжите и внушенията писмото представлява самостоятелна причина да се иска отстраняването на Гешев от поста на главен прокурор. “Не, не мисля”, посочи той. “Това е морално укоримо, но в крайна сметка живеем в обстановка на свобода на изразяването и всеки е свободен да говори, включително и глупости, включително и неистина. Естествено, понася отговорността за това. За мен въпросът по-скоро е дали авторът на едно такова писмо, защото Гешев се е подписал отдолу, може да притежава необходимите морални качества, които са изискуеми по закон и Конституция, за да бъде той на длъжността главен прокурор. Лично аз многократно съм давал отрицателна оценка за това, с оглед неговия публичен образ, казвал съм, че той е човек, който не само не притежава необходимите професионални качества, но му липсват и етичните, и нравствените, и моралните качества да бъде на тази позиция. Мисля, че това писмо, в този си вид, е поредното доказателство за това”.

Според адв. Георгиев дали Иван Гешев ще бъде отстранен от поста на главен прокурор, зависи от конкретните мерки, които правителството ще предприеме. “За всички е ясно, че едно евентуално предсрочно отстраняване на главния прокурор минава през Висшия съдебен съвет. Тук я има тази подробност, че отстраняването може да се случи и в рамките на настоящия Висш съдебен съвет, ако членовете му решат, че искат да влязат в някакви договорки самостоятелно, че искат да си гарантират или втори мандати, или достатъчно добро кариерно развитие след пребиваването си във ВСС. Мисля, че съдия Атанаска Дишева, която е от професионалната квота в Съдийската колегия, изрази подобно становище - че не би била много учудена, ако и настоящият състав на ВСС предприеме действия срещу главния прокурор”, посочи той.

“Ключово ще бъде решението на Конституционния съд дали министърът на правосъдието има правомощието да внася искане за предсрочното отстраняване на главния прокурор. Ако Конституционният съд се произнесе, че министърът има такова правомощие - тоест ако изтълкува буквално Конституцията, каквото е очакването от него, тогава ще трябва да отпадне решението по допустимостта на искането и този сигнал, който вече беше внесен веднъж, ще трябва да се разгледа отново. В тази връзка има и подадена жалба пред Върховния административен съд, където вероятно също очакват произнасянето на Конституционния съд дали сигналът да се разгледа отново не на плоскостта на допустимостта, а на основателността, или да бъде внесен нов сигнал и ВСС все пак да вземе решение дали не следва да освободи предсрочно Иван Стоименов Гешев от длъжността главен прокурор. Това са двете възможности - или в настоящия Висш съдебен съвет, или след като бъде прекратен мандатът на настоящия Висш съдебен съвет и бъде избран нов - едната част от парламента, другата част от професионалните общности”, каза още адв. Георгиев.

“Вече не изключвам Иван Гешев да подаде своята оставка, тъй като той е в отслабена позиция и това се вижда от абсолютно всичко, от всяка негова реакция, включително това писмо, което е безпрецедентен израз на слабост и безпомощност”, смята той. “Не изключвам да подаде оставка, ако успее да се договори и да си гарантира някакво спокойствие след слизането си от този пост. Мисля обаче, че обществените очаквания са да няма договорка и той, след като бъде отстранен от поста, да бъде разследван ефективно”, допълни адвокатът.

“Има твърдения, че има много за какво да бъде разследван. Имаше разкрития, на които не се даде особено гласност, че най-вероятно е имало проблематични негови действия още като редови прокурор, свързани с “Жоси”. В случая с “Жоси” документно може да бъде проследено дяловото участие в тази компания на неговия баща. Нещо, на което от една страна, се даде относително слаб медиен отзвук, а от друга, държавното обвинение премълча, вместо да се самосезира. Подобен род публикации представляват именно повод за самосезиране. Вместо да се самосезира обаче, го премълчава. Това е типично, не е нещо, което да ни учудва”, посочи още той.

“Смятам, че общественото очакване е Гешев най-малкото да бъде разследван, а ако има достатъчно данни за извършено от него престъпление, било в качеството му на главен прокурор, било в качеството му на редови прокурор, да бъде съден. Нека да припомня, че преди да бъде избран за главен прокурор през 2019 година, в последните 4-5 години той заемаше сериозни ръководни позиции в йерархията на прокуратурата. Той беше ръководител в Софийска градска прокуратура, след това ръководител на специализираната прокуратура, след това стана заместник-главен прокурор. Той не е случаен човек, който напълно случайно се е озовал на поста главен прокурор. Не казвам, че трябва задължително да бъде осъден - човек се осъжда от съда при достатъчно доказателства. Най-малкото обаче е да бъде истински разследван, както е и по закон”, завърши адв. Емил Георгиев от Инициатива “Правосъдие за всеки”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана

    92 11 Отговор
    Адвокатите си играят техните игрички.Съдебната реформа трябва да започне от съда и ВСС и трябва да бъде независима а не като сегашната.
  • 5 Българка

    112 35 Отговор
    Ако някой се договаря с бухалката на мафията, трябва да виси от Орлов мост!
    Гешев е позор! Оставка, съд , затвор!
  • 6 Последния Софиянец

    52 20 Отговор
    Надето е класна милфарка. С лекота ще накара Каскета да подаде оставката
  • 7 cpv

    49 99 Отговор
    Много е интересно,че в България само некадърните адвокати се оплакват от главния прокурор!
  • 8 Пък Норис

    31 7 Отговор

    До коментар #2 от "бат рамбо":

    Скрий се бе ботокс.... Аре бегай у лево!
  • 9 Ироничен

    38 36 Отговор
    Този адвокат е мечталник.
  • 10 Рачко Пръдлето

    40 82 Отговор
    Със скандалното писмо на Гешев се дава яснота за мръсната война,която водят управляващите червени и техни подлоги срещу демократичните правови институции както и прокурорската.

    Коментиран от #34

  • 11 Читател на Факти

    72 15 Отговор
    Няма да подаде никаква оставка никога защото го страх за собствената му физическата сигурност, той знае защо.
  • 12 Аз съм шокиран

    67 11 Отговор
    Всс щели да гласуват против Гешев ако им обещаели втори мандат или кариерно израстване.Ужас.Егати промяната.
  • 13 ГЕШЕВ ЗАПОРИРА

    42 41 Отговор
    ДВЕСТА МИЛИОНА ЛЕВА НА ИВО ПРОПИЕВ ( ЧЕРВЕНОБУЗКО) Е КАК , НЯМА МЕДИИТЕ НА ПРОПИЕВ ДА ИСКАТ ДА ГО СВАЛЯТ И МАСТИТИТЕ АДВОКАТИ КАТО - ТАТЯНА ДОНЧЕВА НАПРИМЕР......

    Коментиран от #45

  • 14 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    57 34 Отговор
    ГЕШЕВ ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!
  • 15 XYZ

    39 17 Отговор
    До този момент обаче, никоя институция или личност не направи една рекапитулация за дейността на Гешев - от дипломирането му /къде, кога, дипломи/ и след това активи и пасиви в дейността му по длъжности и работни места! И тази информация да беше направена публично достояние! По този начин щеше да се избегне възможността той да пише глупости чак до "арменския поп" /май го беше пропуснал/! Само се тича след събитията, а трябва да се предвиждат - както каза младият шахматист - с пет хода напред най-малко!
  • 16 Docenta

    44 48 Отговор
    Истината е ,че Гешев запорира 200 000 000мл лв на Прокопиев,Отряза кранчето с милярдите на Божков и сложи проследяваща гривна на Арабаджиеви.Баневи и те са в немилост.Бобокови (приятелите на радев)задръстиха България с боклуци от Италия.Естествено,че погоре споменатите червени барони ще искат да съборят Гешката

    Коментиран от #22, #31

  • 17 ТЕДИ

    7 4 Отговор
    ВАЖНОТО Е, ЧЕ ДЕМОНА НИКОЛИНА ДИМОВА НЕДЕВА Е В АДА ПОНЕ ТОВА Е КАКТО ТРЯБВА
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 19 Отговор
    ИВАНЕиди си с МИР ти и БМБ сте престъпници мафия и мутри цялото правосъдие слжи на мафията а мафията у нас има ДЪРЖАВА
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 TINA

    38 28 Отговор
    СРАМ ,ГЕШЕВ,МАХАЙ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМ.Е САМО ПОЛУЧАВАШ ПАРИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД А НИЩО НЕ НАПРАВИ ДА ТЕ ПОДКРЕПИМ. ГЕШЕВ ЗАКРИЛНИК НА МАФИЯТА
  • 21 хахаха

    38 20 Отговор
    Институциите в ЕС се интересуват от факти, а не от внушения. Гешев злепоставя страната си с манипулирани внушения.
  • 22 ухуиух

    40 12 Отговор

    До коментар #16 от "Docenta":

    А дали истината е, че той падгони едни олигарси, за да се облагодетелстват други олигарси?
  • 23 ТЕДИ

    12 5 Отговор
    ИМА ВРЕМЕ ,ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ - СЛОВОТО БОЖИЕ Е ВЕЧНО И БИБЛИЯТА СЪЩО Е ВЕЧНА - ВСЕКИ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ОТ ГОСПОД КАКВОТО ТРЯБВА. АЗ ВЕЧНО ЩЕ ВЯРВАМ В ГОСПОД И ОТ ОТВЪДНОТО, ЗАЩОТО ВИНАГИ И ВЕЧНО СЪМ ВЯРВАЛА САМО И ЕДИНСТВЕНО В ГОСПОД МОЯТ ОТЕЦ И СЪЗДАТЕЛ , ТОВА Е ИЗПИТАНИЕ , КОЕТО ТРЯБВА ДА ПРЕМИНА ОТ РАЖДАНЕТО ДО СМЪРТТА СИ СЪС СЪДБАТА, КОЯТО САМО И ЕДИНСТВЕНО ГОСПОД И НИКОЙ ДРУГ МИ Е ОТРЕДИЛ И МИ Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО ДА СЕ СБЪДНЕ!
  • 24 Перо

    37 14 Отговор
    Гешев и Толупът са главните обвиняеми в бъдещите процеси, след снемането му от длъжност. Страх лозе пази! Парламентът трябва да избърза със промените в съдебната система!
  • 25 Тони

    28 8 Отговор
    Ако Ахмед му нареди, ще подаде.
  • 26 Биелох

    33 12 Отговор
    Явно крехката Десислава Иванчева и била по-силна от Иван Гешев , след като не е писала подобни писма...
  • 27 ТЕДИ

    9 5 Отговор
    ГОСПОДИН АДВОКАТ ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ БИХТЕ ЛИ ИЗИСКАЛИ ЗАПИС ОТ ВИВАКОМ , НА КОЙТО МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ МИ СЪСКА ПО ТЕЛЕФОНА- МИТКО ПОЛИЦАЯТ БИЛ СВОДНИК С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЯЗВИТЕЛЕН ТОН И МАР ТИНА ДА ВИ ОБЯСНИ ЯСНО И ПОД КЛЕТВА ИЗТОЧНИКА НА СВОИТЕ ПРИХОДИ И ДОХОДИ . БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО МНОГО .
  • 28 мнение

    10 12 Отговор
    Г-н Пеевски е пратил дълги обянения, в които обвинява Гешев и сътрудниците му в сплашване на журналисти и бизнесмени. След седмица в новия доклад Магнитски ще присъстват Борисов, Гешев, Цацаров и Мавродиев, а няма да ги има защитените свидетели Божков и Пеевски.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 14 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ еслуга на мафията БМБ е сикаджия мутра престъпник а до кога ДОГАН ще дерибиства задкулисно

    Коментиран от #43

  • 30 Гандалф

    25 11 Отговор
    Нещо почнахме да ставаме адвокатскка държава... поне на ме ми прави впечатление, повечето мнения все от адвокати...министър на правосъдието, адвокат...предишния на правосъдието, пак адвокат...да не забравяме мая манолова, христо иванов, татяна дончева и сие...не знам но имам чувството, че само политици, депутати, адвокати, олигарси и подсъдни лица му искат оставката...същите къде бяха при предишните главни прокурори при тях да не би да имаше върховенство на правото, нямаше корупция, всичко беше цветя и рози...
  • 31 симо

    17 4 Отговор

    До коментар #16 от "Docenta":

    Всичките изброени си живеят живота арабаджиев го усвободиха баневи също стайков и тн бобков си върти бизнеса божков кога ще го хванат не се знае.Особено арестите на първите трима бяха прах във очите ,че виж прокуратурата нещо върши ама не..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тук

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Рачко Пръдлето":

    Много точен ник си си сложил, в духа на написаното от теб...
  • 35 Ами

    14 6 Отговор
    След като една от основните държавни институции - Прокуратурата, е така яростно атакувана от настоящото правителство, без да получи никаква подкрепа от настоящия президент, нормално е тя да потърси подкрепа от международните институции ! Позорът е само за ония, които създадоха тази ситуация, или които нищо не направиха, за да я предотвратят !
  • 36 Ами да

    8 7 Отговор
    Няма смисъл да се анализират глупостите на Гешев! Отдавна е ясно на всички, че тази "независимост" на прокуратурата в България работи единствено в полза на тези с власт! Наложителна е радикална промяна в цялата съдебна систеема! Парламентът трябва единствено да определи критериите за избор на членовете на ВСС, както и на висшите съдии и прокурорите! Основното да бъде обществен морал и доказан професионализъм! Съсловните организации да ги избират със задължителен краен мандат и възможност за отзоваване! Без главен прокурор!
  • 37 Болярин

    15 5 Отговор
    Прав си, Емилчо, ти и за адвокат не ставаш с твоите включвания и изключвания, а си само за РЕЛЕ на комбайна!!!
  • 38 томка бикова

    7 3 Отговор
    Ще има да чакаш още 7-8 години!
  • 39 Мартин

    20 8 Отговор
    Ако Иван Гешев не е главен прокурор, полза биха имали само престъпници-олигарси като Цветан Василев, Васил Божков и Иво Прокопиев!

    Коментиран от #46

  • 40 Лимбо

    21 5 Отговор
    Дааа... олигарсите не искат Гешев и са впрегнали куцо, кьопаво и сакато да словоблудства... Вай-вай

    Коментиран от #51

  • 41 до Бьлгарка

    20 5 Отговор
    Ако не беше Гешев да настъпи всички тези престъпници, Божков, Василев, Бобокови, двете семейни фамилии които лежаха в ареста няколко месеца ,олегарси които преватезираха и унищожиха няколко предприятия,и понеже им засегна интересите и Прокопиев, сега му искат оставката.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 до град козлудуй

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хайде човече защо не се навреш там от където си излезнал, не виждаш ли че простотията те бие по ушите. То бива бива ама чак да не можеш да се осетиш.Остана и да си носиш гащите в ръцете.
  • 44 Наблюдател

    15 5 Отговор
    Гешев е най-видната от всякъде подигравка до откровенна гавра със смисъла на правосъдието!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Костадинов

    15 5 Отговор

    До коментар #39 от "Мартин":

    Ако гешев не е главен прокурор тиквата,шиши,доган,цвъки и мн. други бандити ще бъдът при бай Ставри. Това го знаят и неродените.
  • 47 Мафиизо

    6 7 Отговор
    Каскетът няма да подаде оставка,защото е английски агент и докато англо-саксовете не го издоят докрай,той ще задържи позицията си. После може да му забъркат и чай с Новичок, да го джиросат на Путин .
  • 48 Анонимен

    14 3 Отговор
    АДВОКАТ ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ ми взе 8000 лева, за да "уреди" гр.дело 67758/2020 г. по описа на СРС, като каза, че сумата е за съдията. Добре, че не му ги дадох, защото делото е в моя полза и без това. Аман от такива "адвокати", които мило и драго дават да се шуми около тях, че да зарибяват баламурници като мен, за съжаление
  • 49 Главния

    9 2 Отговор
    Аз пък вече изключвам, вариантите някой който просто иска да се види по медиите да не каже поредната глупост.
  • 50 скорпи

    11 4 Отговор
    Даа,неудобен е защото засегна много интереси те си знаят кои са!
  • 51 Бай Онзи

    11 5 Отговор

    До коментар #40 от "Лимбо":

    Кого осъди гешев от олигарсите ? Те го осъдиха , но плаща народа ! А защо гешев отказва да разследва борисов , пеевски , горанов , маринов ........ ???

    Коментиран от #54

  • 52 Артилерист

    6 3 Отговор
    Гешев е школник. Адв. Минчо Спасов беше много убедителен с доказателствата си по една телевизия, че Гешев няма необходимата диплома. Случаят не е идентичен, но ме подсеща, че навремето много школници, с няма и една година запасно-школно образование, бяха уреждани на редовна офицерска служба. Впоследствие, движени от опекуните си, те бяха инсталирани на високи командни и щабни позиции и с неизграден офицерски манталитет, да не казвам старовойнишки, се гавреха с истинските офицери, които са кандидатствали, издържали конкурс и обучавани във висшите военни училища, за да добият професионална квалификация да упражняват офицерската професия. Представяте ли си, уважаеми, за какъв парадокс, за какво кадрово извращение става дума? Школник, учил една година за запасняк, да командва редовен офицер, моделиран пет години! Затова те, школниците, като правило, бяха груби, безпардонни, безсрамни, нагли. Като невъзпитани стари войници. Като...Гешев.
  • 53 Кой си

    4 4 Отговор
    Бе Сульо. Да даваш наклон на главен прокурор.
  • 54 RR 2021

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Бай Онзи":

    Гешев няма да осъди партия герб, дпс възраждане на русия итн, вие ги избрахте на изборите и продължавате да говорите против всичко демократично,малко ви остана и ще ги върнете.тва искахте тва получихте.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 stan40

    3 1 Отговор
    Този случай е еталон за интелектуалното и професионално ниво на прокурорите в България. Държавата е с пробит покрив и не е далеко времето, когато къщичката ще рухне. Много се изнасят и отиват на квартира в уредени къщи и стават ратаи. Хазайти имат много празни килери и това напълно в тяхен интерес и нямат никакво намерение да помагат, за да се ремонтира покрива

    Коментиран от #57

  • 57 RR 2021

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "stan40":

    Когато обитателите на къщичката не искат и не знаят, как да я поддържат, а се правят на сърдити и отегчени,наблюдатели на разграбването,ДПС с Пеевски,Възраждане,ГЕРБ и ИТН,съдружници на ДПС,ще си построят на същото място тяхна, а ние ше сте в пристройката на прислугата.
  • 58 боко

    2 1 Отговор
    КАСКЕТА е позор съд и ЗАТВОР
  • 59 ппп

    1 0 Отговор
    Може да сме по-прости, но сме повече, или как в България "всеки сам си прецЕня"
  • 60 ППП

    1 1 Отговор
    Това адвокатче е позор за България.
  • 61 бай Киро

    0 0 Отговор
    ЗАТВОООООООООР