28 Март, 2022 19:00 10 115 172

Що за посланик е Митрофанова и защо обижда България и българите

  • митрофанова-
  • елеонора митрофанова-
  • българия-
  • посланик-
  • руски посланик-
  • русофили-
  • обида-
  • ссср-
  • русия

Тя е посланик, но грубо обижда България и българите, българските институции и българския премиер

Що за посланик е Митрофанова и защо обижда България и българите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да си посланик и да имаш поведение на трол е куриозен хибрид - първото автоматично изключва второто. Но посланикът на Руската федерация в София Елеонора Митрофанова явно не е в България за дипломация.

Поредната обида, поредната провокация

Ако нейната мисия беше свързана с комуникация и развитие на двустранните отношения, Москва щеше да изпрати някого като ерудита и тих професионалист Александър Авдеев, управлявал руската дипломатическа мисия в София в периода 1992-1996 г., а понастоящем посланик във Ватикана. Но, както коментира във Фейсбук Николай Слатински, бивш депутат и секретар по националната сигурност на президента Георги Първанов, "отдавна минаха времената, когато тук Русия изпращаше личности като Авдеев и Титов. Всеки следващ посланик след тях бе по-слаб, по-семпъл и по-сив. По посланика може да се съди колко ти уважават страната".

Съдейки по кариерното развитие на Елеонора Валентиновна, уважение има - кадър на ковачницата на кадри МГИМО (Московския държавен институт за международни отношения), дълго време работила във Франция в централата на ЮНЕСКО, първата жена, заела поста заместник-министър на външните работи през 2003 година. В България тя бе изпратена преди година - в навечерието на дългото слизане на ГЕРБ от властта. В поздравителен адрес за 3 март тогава тя обеща "да развиваме отношенията между нашите две страни в дух на взаимно уважение и равностойно партньорство". Но вместо това прави какво? Провокира. При това подобно поведение не е познато от досегашната ѝ работа като дипломат. Не е известно да е унижавала френската нация, обявявайки например, че Наполеон е претърпял поражение на Бородинско поле срещу войските на ген. Кутузов.

Но в държавата, където е посланик, тя грубо обижда България, българите, българските институции, българския премиер. А тъй като посланиците са представители на главата на държавата пред другия управляващ лидер, то следва, че посланик Митрофанова най-вероятно изразява позицията на президента Путин. Така че когато във Фейсбук пост на руското посолство е употребена фразата "евроатлантически подлоги", значи в Кремъл мислят така за гражданите на държава членка на Европейския съюз и НАТО (независимо че по-късно публикацията е изтрита).

Когато в официалния си поздрав по повод 3 март руското посолство оприличава войната в Украйна с освобождението на България (което силно възмути премиера Петков), това си е пропагандна гавра на режима в Русия. За същата тази Руско-турска война император Александър II казва в своето възвание, че "задачата на Русия е да създава, а не да разрушава". Когато изгонването на руски дипломати бива определяно като "демонстрация на т.нар. евросолидарност", тоест - не българите, в Брюксел са виновни, вече знаем, че такова е схващането на Владимир Владимирович.

Така че напразно в София се надяват Москва да прибере Митрофанова, след като българският посланик Атанас Кръстин бе извикан за консултации. Президентът Румен Радев определи отзоваването му като "логичен ход", докато бившият министър на външните работи Ивайло Калфин, днес шеф на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд, не е сигурен доколко това е било адекватна реакция. Въпросът е колко време може да изчаква България - без посланик в Москва в ситуацията на война на Русия срещу Украйна.

А точно от миналата есен, когато започна да се изостря обстановката между Русия и Украйна и между Русия и НАТО, датират и първите прояви на оскърбително поведение от страна на руския посланик. В медийните си изяви Митрофанова обяснява как София следва антируски курс, как "големият брат - американците" стоят зад изгонването на руски дипломати, тъй като са си поставили утопичната цел да изтласкат Русия от всички сфери на българския живот и т.н. и т.н. Огледални са изявите на партия "Възраждане", попаднала за първи път в българския парламент след изборите през ноември. Когато в интервю за руска телевизия Митрофанова заяви, че "българският народ все още не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството си по отношение на специалната операция в Украйна", тя посочи като аргумент антинатовски митинги в подкрепа на Русия по време на визитата на шефа на Пентагона Лойд Остин в България. Протестите бяха организирани от "Възраждане" - същите, които организираха и провокациите на връх Шипка на 3 март, когато техен симпатизант стъпка знамето на ЕС и на негово място сложи руското. А от самата партия заявиха в декларация, че на Шипка никога не е имало толкова руски знамена - доказателство как антируската реторика изнервяла хората.

Какво целят провокациите на посланик Митрофанова

Не е трудно да се предположи каква е целта на провокациите на Митрофанова и на "Възраждане" - да разделят и поляризират българското общество, да внесат смут и страхове. Лесно е в държава, която хем е в НАТО, ама не всички искат "чужди натовски войски", хем е в ЕС, ама има колебаещи се за санкциите срещу Русия, хем осъжда войната, ама на част от обществото му се свидят парите за украинските бежанци.

Следвайки курса на Кремъл, посланик Митрофанова беше настойчива колко е важно България да сключи нов дългосрочен договор за доставки на руски газ, от който е зависима над 90%. Но българските управляващи са на друго мнение - дори и да се сключи договор с "Газпром", едва ли ще е дългосрочен и едва ли ще е за 3 млрд. куб.м., какъвто е настоящият, който приключва в края на 2022 година. Митрофанова бе напориста и за реакторите на АЕЦ "Белене". В интервю за изданието "Diplomatic spectrum" от юли м.г. тя напомни, че дори да се вземе решение на национално ниво за изграждане на нов блок на АЕЦ "Козлодуй" вместо АЕЦ "Белене", този проект не може да бъде реализиран без руската корпорация "Росатом".

Какво би станало, ако българските власти все пак решат да изгонят Митрофанова? На фона на многохилядното шествие в подкрепа на Украйна в София, както и на проявите в редица други градове, привържениците на Путин могат да се преброят. Така че ескортът до летището с развети руски знамена едва ли ще е голям.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 3 от 162 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    96 33 Отговор
    Истината боли,а Дойчо Велев?😎🥳🤡🥳😎
  • 2 Българин

    88 101 Отговор
    Митрофанова е класически пример за незадоволена жена

    Коментиран от #35, #55

  • 3 Майна

    93 30 Отговор
    Истината обижда когато не е удобна
  • 4 Варна

    128 52 Отговор
    Запада обижда българите като ги държи бедни в продължение на 33 години

    Коментиран от #9, #23, #24, #33, #131, #163

  • 5 Октопус

    66 92 Отговор
    Лелката да се връща в Москва и да потъне в скука и тъпотия
  • 6 DW-пропаганден машинен

    117 32 Отговор
    Дойче Зелки вие постоянно обиждате българите и техния интелект с малоумните си манипулации и пропаганди! Няма по-голяма обида от това да ни мислите за "канаки", както се изразявате помежду си за нас и да си мислите, че може да ни промивате мозъците!
  • 7 9689

    90 30 Отговор
    Обижда неадекватните управници щото ни обричат на мизерия.
  • 8 честен ционист

    86 52 Отговор
    Хах, Митрофанова не е лъжица за вашата уста. Не се заигравайте.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Право куме в очите

    18 25 Отговор
    Никои на няма за слива рашите на тъпчат хамериканците на тъпчат и всички останали
  • 11 Майна

    71 21 Отговор
    Един народ ,който скача по площадите едно време ,,за демокрацията,, ,която съсипа България ,трябваше до сега да е прогледнал..Надявам се,че повечето са прогледнали..

    Коментиран от #132, #164

  • 12 вас що не вземат да ви забранят

    77 32 Отговор
    Благодаря ви за " загрижеността " , но не се чувствам с нищо обиден от г-жа Митрофанова , напротив имам чувството , че се провижда кампания за набеждаването и и последващи политически актове , преднамерено и целенасочено .

    Коментиран от #134

  • 13 Октопус

    30 53 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Тя повече прилича на обърнат черпак хаха
  • 14 истината

    65 11 Отговор

    До коментар #9 от "Футболисчето":

    В България само престъпниците изкарват пари, останалите трохи.

    Коментиран от #21, #46, #135

  • 15 DeutcheZ

    49 12 Отговор
    Зелето се е вкиснало...изхвърляй!!!
  • 16 00014

    71 20 Отговор
    Българите са ежедневно обиждани от Дойче веле, които ни смятат за тъпунгери и си мислят, че вярваме и на най-плоските швабски глупости. Самото ви натрапване тук е арогантно и престъпно!
  • 17 Иванушка 🇷🇺

    50 26 Отговор
    Щот си го заслужаваме. Хората ни направиха Велика България на две морета, ние я пpocpaхме. След ВВ2 ни запазиха като територия инак все си бяхме утекли в Румънско, Сръбско и Гръцко. П.дали ))

    Коментиран от #40, #136

  • 18 proi4o

    15 10 Отговор
    глупости.
  • 19 Петър

    40 49 Отговор
    Да се изгони мършата!

    Коментиран от #168

  • 20 Новинар

    56 14 Отговор
    Собственикът на хотел „Приморец“ в Бургас е затворил хотела и отказва да приема украинци. Аз съм в потрес! Знаете ли кой е собственик на най-големия хотел в Бургас? Москаленко се казва, Виталий Москаленко, негово превъзходителство, посланик на Украйна в България“.

    Коментиран от #34

  • 21 Футболисчето

    8 19 Отговор

    До коментар #14 от "истината":

    Глупости

    Коментиран от #27

  • 22 нашия

    21 46 Отговор
    не съм против руската позиция по отношение на нацитата в Окраина ,ноооо не очаквах Митрофанова да е токова неподготвена за поста който заема....дъни се ....
  • 23 Ха ха

    38 41 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Бедни са руските ватенки. 😆
  • 24 Запада

    28 27 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    ли те държи беден ахахахах
  • 25 Професора

    49 24 Отговор
    Само соросоднитe подлоги се убидиха защото се разпознаха в точните определения дадени от консула на Руската Федерация, а именно нейно превъзходството Елеонора Митрафанова!

    Коментиран от #38, #142

  • 26 123

    53 24 Отговор
    Мен лично истината изречена от руският посланик не ме обижда! Обиждат се сороспиите по обясними причини :)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Осведомени

    50 16 Отговор
    Митрофанова обяснява как София следва антируски курс, как "големият брат - американците"нареждат да гоним руски дипломати




    А не е ли вярно

    Коментиран от #121

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Окупантъй сдохнут

    30 18 Отговор
    Суката си мисли че сме им подчинени още
    че като са платили на някакви посредствени предатели тука останалите трябва да им се кланяме..играта свърши животни..хващайте гората докато още мърдате
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пираня

    34 20 Отговор
    Абе кога се проведе това".....многохилядното шествие в подкрепа на Украйна в София,..."? Някой май не може да брои или му се иска да е така!
  • 33 Бай Онзи :)

    25 28 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Абе Текнефез , язък че си от такъв хубав град пълен с възможности
    И се оплакваш че чи гладен , боже небеса !
    Ама защо да се чудя от такива като тебе , ти си поредния трол
    От просешка русия
  • 34 Иванушка 🇷🇺

    38 11 Отговор

    До коментар #20 от "Новинар":

    "....негово превъзходителство, посланик на Украйна в България..." - не му бери грижата, той си познава стоката. Чуе ли украинец и вади двуцевката ))
  • 35 Реалист

    42 19 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не бе жената го каза в прав текст ако не беше русия сега щяхте да сте турски м крета:) тъй че млък да не прати путин една бомба:)

    Коментиран от #143

  • 36 САМО КАЗВАМ, КОЙ ЧУЛ, ЧУЛ !

    51 15 Отговор
    Изгониме ли госпожа Митрофанова Русия много скоро ПЪРВО НА НАС ще ни спрат ГАЗТА!
    Ония Киро Мустафа да внимава какво говори, че после гладни орди от роми и българи ще тръгнат към парламента с камъни и секири !!

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ха ха

    14 6 Отговор

    До коментар #25 от "Професора":

    Ега ти неграмотния професор... 😆. "Убидени"
  • 39 YUI

    22 33 Отговор
    Пушкин да, Путин не!
    Много е жалко да видиш, че живееш в една страна с лица, които обичат повече Путин и администрацията му повече от собствените си хора, собствения си род. Вярно е, Финландия никога няма да я стигнем. Надявам се само Путин да си вземе със себе си всичките рожби, които е създал и отгледал тук, докато слиза към ада.

    Коментиран от #45, #77

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Щото е

    12 5 Отговор
    мръсна сган...
  • 42 Казах

    39 15 Отговор
    Чакаме още малко да се веят украинските знамена и тогава ще стане чудото.Те и Украйна мислеха, че могат да си убиват докогато си искат, а сега реват и бягат.Путин каквото каже го изпълнява. И нашето търпение спрямо продажниците на България ще свърши.Просто се успокойте.Митрофанова няма да я извикат в Москва.Тя ще е тук и ще ни пази от едно друго посолство

    Коментиран от #49, #64, #144

  • 43 Съветски чугун

    29 36 Отговор
    Това е съветския човек . Зъл, надменен, пpoZт и безвъзвратно облъчен от кремълска радиация. Там спасение няма . Приятели, не спорете с руски тролове. Те захлебват, като Ви провокират. Трийте коментарите и ги блокирайте. Бойкот на Путиняците!

    Коментиран от #145

  • 44 обикновеното човече

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Футболисчето":

    До футболистчето: Фитболчето наистина е отлично платена работа, но е само за богоизбрани като вас. Ама и вие сте вече на изчезване, не ви гледаме и не ни интересувате. Ние останалите се нареждаме за олио, ако съберем стотинки де.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Лелеее...Ко стаа тука

    10 14 Отговор
    Днес само яки тупалки за мурзилеша 🤣🤣🤣
  • 48 Директно:

    19 10 Отговор
    Виждам заглавието и вече знам, че е дойче зеле жалък пасквил, и не чета! :))))))))
  • 49 Бля бля

    16 8 Отговор

    До коментар #42 от "Казах":

    Звучи ми като ще стоим гладни щото сме пичове..ембарго на най-богатите държави в света ли ще правите бе жаби..нещо по умно не можахте ли да измислите в тия кухите глави
  • 50 Някой си

    18 21 Отговор
    Пропагандата е изтрила много мозъчни гънки от главиците на нашенското простолюдие.Готови са да ръкопляскат на путин,че им бърка в джоба качествено.Който не си знае историята,е обречен,да се върти в кръг.
  • 51 Дойче лахна

    21 9 Отговор
    Най скапаната и лъжлива медия
  • 52 Калоян

    20 15 Отговор
    Дръжте се прилично с руснаците, че тук пак ще стане руско един ден. Слушайте предсказанията на нашите най-големи ясновидци. И не бърборете много, че да не ни излезе после през носа.

    Коментиран от #57, #59, #76, #146

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гал

    27 7 Отговор
    Аз искам да карам европейска кола и да се отоплявам с евтина газ. И защо не може? Защо Европа да не ползва ресурсите на Русия? Не е изгодно на англосаксите. България е разбита държава.

    Коментиран от #62

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ханс

    15 8 Отговор
    Вкиснато зеле - Не четем!
  • 57 Марш палячоооо

    7 9 Отговор

    До коментар #52 от "Калоян":

    Ще стане да..ако дойдат с някой флот дето не е руски....
  • 58 ComfortablyNumb

    16 20 Отговор
    Митрофаноова, чемодон, вокзал, масква! крайно време е някой да ти го каже на руски че ти не си като другите посланици и не научи близкия братски български език...
  • 59 А ми

    12 7 Отговор

    До коментар #52 от "Калоян":

    Лижи ги другарю няма да останеш гладен
  • 60 Така е

    20 11 Отговор
    Политиците са подлоги и затуй се обиждат.
    А си е права жената ,че без тяхна помощ нас нямаше да ни има като нация и сега щяхме да сме част от някой халифат
  • 61 бай будала

    19 9 Отговор
    А памперса като обижда Путин , там всичко в реда на нещата ?
  • 62 Гал фон

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Гал":

    Много искаш да го стискаш с двете си ръце
  • 63 Вова

    5 8 Отговор
    "... този проект не може да бъде реализиран без руската корпорация "Росатом"."

    Ех, как мразя да се правят вариации по теми, по които съм бил пределно ясен!

    1. Росатом е държавна корпорация, която отговаря както за мирния, така и за военния атом.

    2. На госкорпорацията са и нужни средства от външни проекти.

    3. Нейните носители на знания са лоялни към федерацията. Засега са лоялни!

    4. Китай може да предложи пълен инженеринг с използване на доставеното вече оборудване. Предполагам, че председателят Си ще е добър да си плати за откраднатите документи, но вероятно ще е след като монетизира тяхното съдържание.

    С други думи, нещата са в постоянна динамика.
  • 64 Успокой се малко

    2 7 Отговор

    До коментар #42 от "Казах":

    И ела да га лапаш малко
  • 65 анонимен

    15 14 Отговор
    Не мога да преценя Митрафана или Копейка ми е по противен , май и двамата еднакво .
  • 66 Родословното ми дърво

    28 19 Отговор
    Господа от ДВ.Митрофанова не обижда българсия народ, а българските политици,които са подлоги на най мразената в света държава САЩ.Българския народ искаше неутралитет,но гнусната пропаганда го принуди да вземе страна.Българския народ е с Русия а не с фашистка Украйна,За тази гнусна пропаганд,с която ни заливате всеки ден, стоят милионид долари.Всичките тези фейк новини,се финансират от Пентагона и Ми6 а пропагандния материал е на 100% тяхно дело,плюс института за дезинформаця към украинската държавна сигурност.И разберете само едно.Всичко,което върви като манипулация в западна Европа,не върви в България.Ние сме Русофили и няма да си забравим историята заради чужди интереси,а тя е свързана с нашата благодарност и уважение към руския народ,който ни извади отново на картата на света след 500 годишно робство и който ни зяапази територията след ВСВ,която американци и англичани искаха да подарят на съседните нам държави.Вашите статии срещу Русия,са като бумеранг,който се връща при вас,за да унищожи целта,която сте вие.Пробвайте на друга тематика но не на темата Русия.Там нямате никакъв шанс.Аз съм старец на 72 имам двма сина и две дъщери а от тях и 6 внука,които вече имат деца.Цялото това родословно дърво стои непоклатимо зад Русия и руския народ и няма сила,която може да го премести.Мога да ви дам съвет,да направите аналог между Македония и Украйна,и ще разберете от къде идва тази злоба и отрицание от собствените си корени,спрямо България и Русия.

    Коментиран от #69, #70, #71, #72, #74, #147

  • 67 Разгологъзено мутрофонче

    15 15 Отговор
    Не гонете простакесата, ще останем сиротни и гладни всички на руска хранилка
  • 68 Д В да се забрани

    21 11 Отговор
    в БГ.А за Митрофанова-тя не обижда българите,а управляващите.А според Българите, управляващите ни не са за обиждане ,а направо за бой!!!
  • 69 Вова

    14 4 Отговор

    До коментар #66 от "Родословното ми дърво":

    Можеш ли поне три произволно избрани изречения от твоя пасквил да ги напишеш на руски?

    Нали се разбрахме? Русофилите владеят руския език!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Лилипутин

    12 20 Отговор

    До коментар #66 от "Родословното ми дърво":

    Азбуката ни дойде от македонските земи. Това не е обида ,а направо ви показах какво мисля за България . И Митрофанова съм и наредил да държи тази линия . Викаш не ви обижда Митрафанова. Да ,не ви обижда ,а направо се гаври . Хахаха

    Коментиран от #85

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Софиянец

    16 12 Отговор
    На кой му пука за тази руска слива
  • 74 Вие сте бунаци

    10 8 Отговор

    До коментар #66 от "Родословното ми дърво":

    Тук е за кратки коментари. Няма кой да чете тези дълги издевателства над думите

    Коментиран от #78

  • 75 анонимен

    12 18 Отговор
    България е НАТО и ЕС , това е нашия път по който вървим с години , а посланика на една изпаднала държава да си дрънка ,кой вече им вярва и уважава . Опитват се да провокират и да ни набутат в изгубения свят , но нас господ ни пази от злото.
  • 76 Мето от факултето

    7 9 Отговор

    До коментар #52 от "Калоян":

    Тука у Факултето отдавна живеем като в расията даже две щерки съм ги кръстил в руската църква Наташи да дашни кът тях
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Не пиша за такива като теб!

    14 4 Отговор

    До коментар #74 от "Вие сте бунаци":

    За кратки мозъци кратки коментари.Коментара ми беше до ДВ а не за теб.Аз съм от друга генерация,която има и морал и себеуважение, за разлика от такива като теб,които искат пари и за посещение в градската тоалетна.

    Коментиран от #84

  • 79 поредните жалки опити за

    17 10 Отговор
    coроcови внушения и евтина пропаганда всяващи русофобия
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 3.14К

    6 5 Отговор
    Абе Милчева, няма ли български медии, където да споделяш нелепите си подобия на мисли по въпроси, от които си нямаш и хал-хабер!
  • 82 Урюрвкос

    2 3 Отговор
    Виктория Нуланд каза---много обичам ЕС
  • 83 Вова

    6 4 Отговор

    До коментар #77 от "Вредна биомаса":

    Кратки коментари, моля!

    Днес на диригентския компютър, от който се спускат опорките, явно е седнал дебил с логорея.

    Сменете го, да не ви сменя аз!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 До малкото мозъче!

    15 6 Отговор

    До коментар #71 от "Лилипутин":

    А от кои земи е дошла азбуката бе кратко мозъче.Солун е в Македония а Македоня е геогравска област принадлежаща исторически на България.Какво не ти е ясно бе лилипут с малко мозъче като на врабче.Къде в историята пише,че солунските братя са българи.И в "История славянобългарска" от Паиси Хиляндарски не пише за техния произход ,а само за това,че те са написали писменост за българите.А такова животно македонец няма и никога не е имало.

    Коментиран от #87, #91

  • 86 така така

    10 3 Отговор
    Тя е посланик на Руската Федерация!
  • 87 Вова

    3 3 Отговор

    До коментар #85 от "До малкото мозъче!":

    ГеограВска. От земя и гравюра ще да идва.

    Сменете аватара, дето ме излага за страх.
  • 88 НЕ ОБИДЕН

    16 5 Отговор
    Къса ни е паметта от колко действия на любимия запад трябваше да сме обидени.
  • 89 Рускофилопил

    12 4 Отговор
    Така е, като назначеното ни отвън правителство прави всичко възможно оцелелия български народ да яде руския бой. За сега само ни ругаят. Не си правете илюзии. Най-лошо бият своите.
  • 90 Мим

    12 4 Отговор
    Що,когато Митрофанова казва истината,явно някои подлоги ги боли,ама явно и ги сърби.Не се мъчете да ни набивате вашите мнения подмазвачески на америте и западняци.При не дай си боже някаква смяна на режима вие първи ще се подмазвате пак на новите чорбаджии.Такива сте си....
  • 91 Лилипутин

    6 9 Отговор

    До коментар #85 от "До малкото мозъче!":

    Браво ей това мнението ти за Путин . Хахаха искрено и неподправено . Това го казвам на 24 май 2017 и поздравявам Македонците за писмения и празник. Това не е ли гавра . Така е както казваш Путлер има малко мозъче като врабче .хахаха какво да очакваш от един диктатор и агресор . 24 май 2017 ,гавра най голяма хахаха .евала поклон за добрия коментар
  • 92 Адвокат

    17 8 Отговор
    Манипулация за инфантили. Никого не в обидила, каза истината. Ако това обиди да някого, да се замисли защо е така... Слава на Россия!

    Коментиран от #148

  • 93 Ади

    11 5 Отговор
    Грубо и долнопробно е това писание. Засрамете се, какъв бълвоч предлагате за четене!
  • 94 Обяснение

    6 14 Отговор
    Нагла е, защото си мисли, че сме им колония.
  • 95 Россия великий держав

    21 7 Отговор
    Нито е обиждала Българите нито България. Мустафа се разхожда в джипки и в български министерства с разни подлоги.Това е обида. Митрофана е с народа на България , а не с натовците. Тя представлява нашите руски братя . С мръсен език не може да се говори с нея.
  • 96 А питам

    20 5 Отговор
    Що за "българин" е С.Паси и защо обижда България, българите и правосланието ни??
  • 97 Матей преображенски

    12 4 Отговор
    Какво си измислят пак,претекст за нещо,което са замислили по съвсем други причини.Изгонването на руски дипломати е един от способите за постепенно разваляне на отношенията.Това е под диктовката на щатите,те имат интерес да ни смразяват с Русия,КОЯТО ПЪК ОТГОВОРИ като ни вкара в списъка с недружествени държави и сега иска да им се плаща газта и нефта в рубли.Киро изпада в колизия,непосилна и непоносима,американците държат само за долари,дори да оставят страната без тези безценни суровини.При това положение до края на годината не ни мърда една тежка рецесия,и падане на проамериканския режим,вероятно ще бъде заместен от проруско правителство,като постепенно ще се вземе курс към изменение на обществено-политическите отношения.

    Коментиран от #149

  • 98 ПИТАМ

    14 4 Отговор
    А ЩО ЗА ПРЕЗИДЕНТ Е ПРЪДЛЬО С ДЕМЕНЦИЯ, КОЙТО ОБИЖДА ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ С ВУЛГАРНИ ДУМИ, КАСАЕЩИ НЕГО, А НЕ ТОЗИ КОГОТО ОБИЖДА, ЗАЩОТО ИЗВАДИ НА ПОКАЗ НАД 40 ЛАБОРАТОРИИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ НА СИНА МУ, ПРИЧИНЯВАЩИ ХОЛЕРА, АНТРАКС, ЧУМА, БРУЦЕЛОЗА, ДИФТЕРИЯ, ЧЕ И КОВИД ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО?
  • 99 161

    17 5 Отговор
    Ей, авторката, много си зле, плюеш бълвочи от злоба! Много сме, не можеш да ни преброиш нас, хората, симпатизиращи на Русия! Не се и опитвай, нещастно човече. Митрофанова каза самата истина! Но на такива подлоги като теб това не им изнася! За колко сребърника написа този жалък памфлет?!! Пфу, срам и позор.....!!!

    Коментиран от #103, #150

  • 100 Кую

    5 4 Отговор
    Време е Хероин Паша да си тръгне със дамазлъка.
  • 101 Цяла

    5 11 Отговор
    България мрази тази нахалница. Едни пет процентов копейковци й се мазнят.
  • 102 А бе

    4 5 Отговор
    ПАДНАЛА МАСА , КАКВО И ОБРЪЩАТЕ ТАКОВА ВНИМАНИЕ, А НИЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ БЪЛГАРИ СИ ГИ ЗНАЕМ, ВСЕ С ОСМИ КЛАС, КОЙ ТИ Е ЧЕЛ ИСТОРИЯ ОТ ТЯХ, ЧЕ ДА СИ ОБИЧА РОДИНАТА?!
  • 103 162

    4 12 Отговор

    До коментар #99 от "161":

    на прости хорица им трябва робовладелец, обичайте си ги руските окупатори !

    Коментиран от #109

  • 104 stan40

    13 2 Отговор
    То всеки ден ни обиждат българските политици с лъжите си мислейки на за малоумници.
  • 105 Дора

    15 4 Отговор
    Казва истината, стига сме лизали американските........
  • 106 stan40

    6 0 Отговор
    Всеки обича да му се кланят, но никой не уважава наведените. Тази ге поза на политиците ни прави за смях в очите на останалия свят. Така беше през социализма и така продължава , и до днес. Уважението се печели, а не се получава даром.
  • 107 Гай Турий

    13 3 Отговор
    Фразата "евроатлантически подлоги" Митрофанова най-вероятно е прочела от нашите коментари. Толкова често и правдиво българите охарактеризират точно така днешната ни евроатлантическа политическата класа. Няма нищо обидно, това е истината днес! Нашите дупедавци ги командват от козяк и бритиш козяк.

    Коментиран от #152

  • 108 Жан

    13 4 Отговор
    ;) Митрофанова си позволява да казва истината- такава, каквато е. Неудобната за платените и за част от управляващите. От м8ите познати, роднини и колеги, много малък процент не разбират мотивите на Русия и руснаците в тази война. Много малък процент толерират украинското правителство. Но, ние не сме платени, а просто мислещи хора. И ако излезем по ул7ците, платените киряк стефчовци, ще се изпокрият в миша дупка .
  • 109 Жан

    11 4 Отговор

    До коментар #103 от "162":

    Окупатори са чичо самчовците и други ....които мислят единствено за собствените си интереси. Руснаците нямат бази в БГ. А ония имат 4 бази. За които ние плащаме. Обаче, руснаците били окупатори. ;) И да, тревата е тъмно синя. ;)
  • 110 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    4 8 Отговор
    Не задоволената генерал-ка от не задоволеният генер-ал не можем да очакваме нищо добро.Тя мутрофанова от рф "ЕМ" и той мутроф от бг"ББ"са номинати за наградите ОСКАР за подържаща мъжка и женска роля за лицемерие с умствена недостатъчност.Наградите и зрителските освирквания са голяма чест за ТЯХ.От агентурата"Агенцията по култивиране".Честито и да ви е солено-сладко!.
  • 111 ВОДНИЯ ДУХ

    3 7 Отговор
    Хайде стига с това навеждане към ;братята осводители; .Разберете най -после ,че нас ни е ОСВОДИЛА РУСКАТА ИМПЕРИЯ в лицето на император Александър || .Неговите генерали бяха очистени от БОЛШЕВИКИТЕ.За свободата на България са дали живота си : румънци украйнци, финландци Молдовци,поляци,казаци идруги.
    Вечна памет.Та на русофилите да кажа:Знамето на ОСБОДИТЕЛИТЕ е :ЧЕРНО,ЖЪЛТО,БЯЛО с ЧЕРЕН ОРЕЛ.И стига с това БРАТЯ.
  • 112 ВОДНИЯТ ДУХ

    1 3 Отговор
    Извинявам се : ОСВОДИЛА:
  • 113 55555

    8 2 Отговор
    Престанете да триете коментарите продажна медия
  • 114 Карък

    8 3 Отговор
    А простото Киро не ни ли обижда да говори английски днес. Тоя идиот в Канада ли е или вСАЩ
  • 115 ВОДНИЯ ДУХ

    3 5 Отговор
    ОСВОБОДИЛА .Натискаш едно излиза друго.
    ЖИВИ и ЗДРАВИ .
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 555111

    9 6 Отговор
    Не допускаите укрите да ни завладеят мажете им се бият в нациските легиони на бандерас като ги смажат руснаците ще доидат тук ние без армия маика ни жална
  • 118 Доцента

    6 10 Отговор
    Утре дебелата леличка ще бъде изритана от България
  • 119 .ай ..ййй

    8 4 Отговор
    Как само се обиждат краварите окупирали властта в бг-територията..........ай..ййй!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 А вярно ли е

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "Осведомени":

    че лично тя ни уверяваше че няма да има нападение над Украйна. Това се оказа пълна лъжа. Брат и е издирван за измами и злоупотреби. Доказан бандит. Няма как да се вярва на Митрохванала щом е излъгала веднъж. Ако тези изявления ги направи в друга държава още на следващият ден няма да могат да я изпратят нормално дори до ЖП гарата... Но ние сме свикнали да ни гази червеният скъсан ботуш.

    Коментиран от #125

  • 122 ДЯДО ПОП

    3 9 Отговор
    Тая е класически вариант на " кръчмарска мебел": външен вид, просташки речник, агресивно поведение на заклета водкажийка !!!

    Коментиран от #153

  • 123 факт

    4 12 Отговор
    преди да стане дипломат митрофанова е работила като етажна администраорка (горнична) в голем хотел по времето на сср и е възнаградена като посланник за доносите си в кгб срещу гостите чужденци
  • 124 Емилия Милчева

    4 5 Отговор
    Колко е хонорара за този ваш пасквил публикуван от Дойче Веле? Това не е пасвил всъщност, а преразказ на пасквил тип “пети клас в основното образование” в България. Преразказът е леко отегчителен, имайки предвид, че се преразказват лъжливи новини и факти. Само да поясним, че на онзи “митинг” отпреди няколко дни, на който се вееха украинските знамена, повечето участници не бяха българи… Обобщаването в полза на нашето марионетно правителство и отчаяните опити да ни сложите в графата на единомислещи русофоби, просто не отговаря на истината. Настана време разделно, време за нови избори. Това карикатурно политическо общество, което не отразява мненията и чувствата на болшинството българи, трябва да си ходи.
  • 125 Представи си

    8 3 Отговор

    До коментар #121 от "А вярно ли е":

    Само пък, ако някой от нашите управляващи се изкаже срещу догмите роазпрстанявани от Козяк? Следва го съдбата на Стефан Янев. Това си е меко казана диктатура.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ВънСатаНАТОтЗемятаНи

    10 2 Отговор
    Митрофанова не обижда България и българите.Тя каза истината за англо-краварските възпитаници,слуги и българоубийци,наричайки ги и оприличавайки ги с най- точното сравнение - "Подл0ги".
  • 129 DW Ревете по Митрофанова!

    5 3 Отговор
    Изкоренихави от Русия, но тука още си развявате байрака!!
  • 130 Българка

    5 1 Отговор
    МИТРОФАНОВА КАЗВА ИСТИНАТА, НО ТЯ НЕ ВИ ХАРЕСВА!! ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ УНИЖЕНИЕТО НЯКОЙСИ КЮЧУК В ЕП ПРЕДЛОЖИЛ ЗЕЛЕНСКИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА, ШОЛЦ НИ НАБИВА ЗА МАКЕДОНИЯ,ТАКИВА КАТО СОЛОМОН ПАСИ,ИВО ИНДЖЕВ ,АСЕН АГОВ,ПОПТОДОРОВА,ИМА И ДРУГИ ПРОДАЖНИЦИ НА ДЪРЖАВАТА.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Лея13

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Оо,да!Прогледнали сме! Направо и с третото око виждаме.Никога повече руски политики и влияния тук!! Ядохме им попарата 50 години.Марш оттук.Който иска още от това"благоденствие",да стяга куфарите- при Вовата ще си отживее.
  • 133 Българка

    5 4 Отговор
    НЕ ВИ ХАРЕСВА МИТРОФАНОВА ,ЧЕ КАЗВА ИСТИНАТА,А ВИ ХАРЕСВА МАЗНАТА ХЕРО МУСТАФА, КАКВА РАБОТА ИМА ТЯ АЕЦ-а ,МЕДИЙТЕ МЪЛЧАТ, ТАЯ ХЕРО СИ ВРЕ НОСА НАВСЯКЪДЕ ,АВИЕ НЕ СЕ ОБИЖДАТЕ ,ЧЕ ВИ ПРИВИКВА ЕДИН ПО ЕДИН В ПОСОЛСТВОТО
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Лея13

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "истината":

    Офф,то добре че в Русия е по различно:))Ти пък нищо не каза.Егати довода.
  • 136 Лея 13

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Иванушка 🇷🇺":

    Иванушка-глупанушка, нямаш право на глас с това именце.
  • 137 СССР

    1 1 Отговор
    Теглене му една майна да се маха
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Z За победу

    6 2 Отговор
    И кога точно г-жа Митрофанова е обидила България. Аман от джендърящина.
  • 140 Елементарно

    5 2 Отговор
    Защото сме американонатовски подлоги!
  • 141 пълни глупости

    6 2 Отговор
    Кой се обижда от истината? Тя каза всичко както си е и аз не се чувствам обиден!
  • 142 Лея13

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Професора":

    Минал си край професорите,неграмотник! Ходи го цуни това"превъзходство".
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Лея13

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "Казах":

    Продажници!?Май говориш за себе си!Не ми трябва Митрофановна да ме пази!!Марш оттук!
  • 145 Лея 13

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "Съветски чугун":

    Евала за точният коментар!
  • 146 Лея13

    0 5 Отговор

    До коментар #52 от "Калоян":

    Тук е БЪЛГАРСКО! Забрави тез мокри сънища- мама да ти се сбъднат! Всъщност такива като теб трябва да бъдат разследвани и съдени за заплаха за държавната ни сигурност и предателство.Нити повече,нито по малко.И въобще- какво правиш още тук,любителю на нищото!? Вземи си парцалите и семейството и -леви,леви- към родината си.Чиба от нашата изконна земя!
  • 147 Лея 13

    0 3 Отговор

    До коментар #66 от "Родословното ми дърво":

    Нека ти кажа набързо.На цялото това огромно писание, което си сътворил.Смешен си!Вземи си цялото домочадие и занимавайте да живеете в страната на чудесата!Там щи избият от главата всякакви любовни мисли към рашистан.
  • 148 Лея13

    1 4 Отговор

    До коментар #92 от "Адвокат":

    Не и е работа на тази селска лелка да казва "истини".Това е уж " дипломат" човек.Не може да се меси в политиката на държавата,в която битува.А и истините са си само нейни.Не щем да ги слушаме.Достатъчно дълго ги слушахме.Цели петдесет години.Баста!До гуша са ни дошли да ни дават наклон на държавата.Слава на Украйна!!
  • 149 Лея 13

    1 3 Отговор

    До коментар #97 от "Матей преображенски":

    Лол.Пиши половината, поне,българи бегали оттук.Тъкмо ще сте си самодостатъчни с това"проруско" правителство:))
  • 150 Лея13

    1 4 Отговор

    До коментар #99 от "161":

    Аз пък си мисля, че сте пет човека.Които имат по десет-петнадесет ника.И си драскате яко тук и там:)За копейки, разбира се.Трупате яко,в очакване един ден това, което сте натрупали,да струва нещо.Отчаянието ви е балсам за душата:))
  • 151 За да бъдеш Посланик

    4 2 Отговор
    Се изисква съответното образование и многолетен опит от други мисии по света.!Когато си спуснат с парашут и с партийно поръчение като диверсант си оставаш само "парашутист",но не и посланик!И друго - това не е като да си член на партията на Жириновски и да сипеш обиди по целия свят!За тази работа се изисква и АКЪЛ!
  • 152 Лея 13

    1 5 Отговор

    До коментар #107 от "Гай Турий":

    Е ,не виждам нищо по различно от това да сме дупедавци,командвани от КГБ и ГРУ.Та-каква е разликата?
  • 153 Лея13

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "ДЯДО ПОП":

    Лол Десет лайка:)
  • 154 Дора

    7 3 Отговор
    Митрофанова казва истината. Американците манипулират управляващите,но не и народа. Народът не е глупав!!?
  • 155 Краварче

    5 1 Отговор
    Да се обиждаш, когато някой казва истината, не говори добре за теб самия
  • 156 АЗ НЕ СЪМ ОБИДЕН ОТ МИТРОФАНОВА

    4 4 Отговор
    ОБИЖДА МЕ КЮРДКАТА ЩОТО Е ТЪПА !
  • 157 Лео

    1 1 Отговор
    Тази май ни нарече подлоги. Аз съм си българин не ми харесва нито простите американци нито алкохолици те от Русия. Да живее България.
  • 158 Нане

    0 2 Отговор
    ний сме 9-тата дупка на кавала други казват, че сме кене.а на Европата затуй както се държи с нас тая госпожа така и Мустафата, френския посланник и какви ли кавали отвъд океана
  • 159 ganiela

    1 0 Отговор
    съмнявам се че е тя нещо оъвътре ми каза че е той опита ми от спартакус никога не ме лъже
  • 160 ганиела

    1 0 Отговор
    съмнявам се че това нещо на снимката е тя нещо от вътре ми каза че е той опита ми от спартакус никога не ме лъже
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 кочо

    0 0 Отговор
    Но, както коментира във Фейсбук Николай Слатински, бивш депутат и секретар по националната сигурност на президента Георги Първанов, ...........
    Не ми трийте публикацията моля
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Готин

    2 2 Отговор
    Митрофанова е кондукторка на спален вагон от руските железници!

    Коментиран от #167

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Да знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Готин":

    Глупи, в спалните вагони кондукторът се нарича шафнер!
  • 168 4634

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    Абе Петре! Абе глупчо! И какво като изгониш Митрофанова? Ще изпратят друг като нея, или по-лошо - ще развалим отношенията с БРАТСКА РУСИЯ! Чел ли си речта на Дизраели (премиер на Великобритания по време на Априлското въстание), когато казва, че българите имат нивото на индиянците и трябва да бъдат управлявани от Турция???? Защо НИТО ЕДНА ЗАПАДНА държава не ни помогна тогава????
    И какво? Херо МУСТАФА не ни командва????Директно!!!! И няма американски шпиони (и други) у нас? Можеш ли да се закълнеш в това???? КОЛКО ЗАГУБЕНИ хора като тебе има!!!!
  • 169 нснс

    0 1 Отговор
    българите са неблагодарници и за това от европа ни крадат ,а от русия лъжат .
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Смръдлю

    0 0 Отговор
    Милччева, в райхсмарки ли ви плащат в това "дойчо бели"? Ама нами уж сте българи, бе? История не сте ли чели, ами дъфчете и намилате клишета от времето на оманското присъствие! Ама съпикасвайте се малко, бе!