Last news in Fakti

1 Април, 2022 12:48 23 985 74

Грабежът на Хилядолетието

  • грабеж-
  • хилядолетие

Цели "обръчи от зелени фирми" са навъртяни около всяка голяма европейска партия, а "Зелените" партии са на практика създадени и управлявани от такива.

Грабежът на Хилядолетието - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За последните 15 години в ЕС са били инвестирани 1 трилион и 78 милиарда евро в "зелена енергия", почти изцяло вятър и солар. Това са 1078 милиарда евро казано по-просто, предимно от бюджетите на държавите членки и програмите на ЕС, най-често и дотации.
Една атомна централа възлиза на между 6 и 9 милиарда евро. Нека да ги закръглим даже на 10 милиарда, отвъд най-високите възможни цени, при сценарии в който всяка една се строи с огромни корупционни кражби. Дори тогава излиза, че с парите, които Европа наля в "зелена енергия" можеше само за 15 години да си построим 107 атомни централи. Всяка от които също е "зелена енергия", предпазваща околната среда и хората, намаляваща емисиите и прочее.

В момента ВСИЧКИ атомни реактори в ЕС възлизат на точно 106 и произвеждат 27.8% от енергията. Тоест за 15 години можехме да удвоим броя на атомните реактори на целия континент и добавим почти към 1/3 енергопроизводството.
Вместо това наляхме 1 трилион и 78 милиарда евро - еквивалента на целия бюджет на България за 40 години напред...в соларни панели и вятърни перки. Защо? Защо го направихме, след като нямаше икономическа, енергийна или дори екологична логика?
Ами отговорът е древен, колкото света. За да гепим едни кинти. Определени хора станаха изключително богати по този начин. Във всяка една европейска страна се създаде крило от "Зелени", Либерали и общо взето готини модерни хора и партии, които се залепиха за тази индустрия. Схемата беше проста - те прокарват закони, регулации и поръчки към "Зелена енергия", техните донори усвояват тези поръчки през фирмите си и после им дават част от парите. Класическа схема.
Цели "обръчи от зелени фирми" са навъртяни около всяка голяма европейска партия, а "Зелените" партии са на практика създадени и управлявани от такива. У нас, например, единствените защитници на Зелената Трансформация - Демократична България, са де факто собственост на Иво Прокопиев, който държи акции в „Соларпро Холдинг“, „Алфа Енерджи Холдинг“ АД и други фирми в бранша. На Запад това отдавна е превърнато в екосистема, в която бяха наляти над 1 трилион евро.
На фона на грандиозната зелена схема и 500 "Росенеца" изглеждат смешно. Колосалните суми, които бяха откраднати от държавите, за да се влеят в набор от зелени компании, партии и НПО-та, са трудни за проумяване. Още по-трудно е да си представим каква е пропусната полза от това, че тези пари не бяха вкарани в атомна енергия вместо това. И накрая да добавим и всичко, което икономиките губят в момента от цената на тока. Трилиони, много трилиони общо бяха вкарани директно, пропуснати и сега изгубени заради "Грабежа на Хилядолетието" - Зелената идеология.
После не се чудете защото движения като "Грета" се създават професионално на конвеир и получават толкова чудовищна медийна подкрепа, внимание, финансиране, достъп до ООН, ЕК и всичко, което им е нужно. И от кого точно е дошло всичко това. Идва от хората, които изядоха един трилион евро за 15 години. И тепърва ще изяждат, защото....планират да вкарат още 1 трилион евро. Този път за следващите 8 години. Още 107 атомни централи, които няма да видим. Още няколко хиляди "зелени милиардера" като Прокопиев, които ще платим.
Честито на печелившите.
Написах този анализ преди няколко месеца. Днес, на фона на енергийната капитулация на Европа пред Путин и колосалната схема с батериите на Асен Василев ми се стори особено релевантен.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 285 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    141 25 Отговор
    НЕКА ДА СТРОЯ БЕ ..
    ...
    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА ПРИ ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА

    Коментиран от #7

  • 2 Грабеж...

    25 64 Отговор
    Ама от суровините на Северен Китай... Нека планета си поеме въздух, 8 милярда гърла искат да плюскат и живеят 5 звезди

    Коментиран от #9

  • 3 Зеленский наpкомaн

    183 15 Отговор
    Зелената мафия не си играе на дребно
  • 4 Българин

    262 26 Отговор
    Точна и аргументирана статия ! А България трябва час по-скоро да вика руските инженери и да си строим АЕЦ Белене ! Резил - имаме етори АЕЦ , а го държим да ръждясва за кефа на Турция и Вашингтон .

    Коментиран от #15

  • 5 user

    180 8 Отговор
    Наш Прокопиев има голям дял в този грабеж. Дори сега помогна с медиите си бухалки тези измекяри от така наречената Промяна да докопат власт. Те му осигуриха допълнителни дотации от 300 милиона на месец за ВЕИ-тата му, които бяха спряни от КЕВР последните дни на стария му председател. Сега забавиха парите с година-две от плана за възстановяване и свежи пари за бизнеса, който изнемогва, за да може наш Прокопиев да си направи завод за батерии, където да съхранява енергията от ВЕИ-тата си. Очаквам сега като нищо да отменят категориите на замеделската земя, за да могат да си насадят ВЕИ-та. Това са мошеници и много алчни типове!

    Коментиран от #8

  • 6 SDEЧЕВ

    26 147 Отговор
    И КОГАТО СВЪРШИ УРАНА ПОРАДИ ПОВИШЕНОТО ТЪРСЕНЕ -,АЕЦ ПАМЕТНИЦИ

    Коментиран от #56

  • 7 AmaTo

    109 3 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ама то тези панели и перки, не вършат никаква работа и да те превземат, ще ги ползват 10-15% от целогодишните часове .... за какво ти е нещо, без пари да ти го дават: пак няма сметка, защото поддръжката за подмяна и т.н. е по-голямо. Мен ме зарадва като чух, че ще правим акумулатори вместо ТЕЦ ... явно има логика да пазиш ток за час-два, ама чак пък да замени ТЕЦ-а ... "млади и умни" им кажи и е достатъчно.
  • 8 гражданин

    132 2 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    Да не говорим, че с тази скъпа енергия, която се произвежда от ВЕИ-та ще съдерат кожите на българина следващите години. А батериите им след 4 години експлатация отиват на боклука, който сигурно пак ще заравят в българската земя понеже никой не иска да ги рециклира евтино!
  • 9 Пич

    101 2 Отговор

    До коментар #2 от "Грабеж...":

    Да де , ама тарикатите от Китай и САЩ , си правят каквото си поискат , и бягат от всякакви екоспоразумения , като дявол от тамян , ти , с на гол тумбак , чифте пищови , планетата ще чистиш !? Плащай им масрафа , като ти е толкова акъла !!!

    Коментиран от #14, #35

  • 10 Амчи

    124 1 Отговор
    Ще се сетите, тая зелена енергия в края на краищата ще легне по скъпо от атомна централа))
  • 11 Браво за статията

    170 2 Отговор
    Поздравления за тази изключително правилна гледна точка. Напоследък много рядко се случва човек да попадне на адекватно и обективно мнение.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    115 3 Отговор
    Нови неща в Аеродинамиката няма. В България първите опити за ветро-турбини са правени още в средата на 20век, но за нашите климатични условия не са ефективни, иначе комунягите щяха да ги натресът на "всеки километър", без да се съобразяват с някакви си птички, или пък някакви си еколози.
  • 13 Добро утро

    53 0 Отговор
    Голяма новина, евала
  • 14 Госあ

    82 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Най големия пример за пари на вятъра е Китай баце. Само и само да удовлетворят мафията, наляха в тия простотии повече отколкото целия останал свят взети заедно. Разбира се, самите китайци разбраха колко много са се вътрили и заявиха, че продължават да горят въглища докато не си изградят необходимите атомни централи и водородна инфраструктура.
  • 15 руските инженери

    19 69 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    ...трябва да ги осъдим за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаците трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. За това са и всички маймунджулъци, от страна на ръководството на "независима" България, с АЕЦ „Белене” вече над 40 г.

    Коментиран от #68

  • 16 ха ха

    56 4 Отговор
    100% съгласен с тезата за ограбването на наивния данъкоплатец, но имам притеснения за атомната енергия. Същите изроди милиардери ще занижат сигурността на АЕЦ с помощта на продажни политици и ще си докараме беля... Но уви, яво такива сме хората...
  • 17 Перо

    82 1 Отговор
    Правдива статия! Зелената енергия се прокарва в ЕС и чрез европейските депутати,изпреварващо се предават решенията на неолиберални,зелени парти и държавни милионери, тенденциите и регулациите. Те първи са готови с проектите за финансиране и производство на зелена енергия и първи сключват договори с държавата за изкупуване на най-скъпата енергия,чрез техните корумпета. Тази енергия за да може да стане продаваема,се вкарва в микс с евтината енергия от АЕЦ,ТЕЦ и ВЕЦ и усреднена се продава на населението!
  • 18 Чичо

    12 74 Отговор
    Хубава статия, само дето енергията от АЕЦ не е "зелена". Отработеното ядрено гориво в двора ли ще го съхранява автора на статията? Повечето радетели на ядрената енергетика искат АЕЦ за да им е "евтино". В случая евтиното илиза скъпо. Поинтересувайте се, какво се случва с отработеното ядрено горива, как, къде и при какви условия се съхранява и ако толкова искате да ви е евтино, предложете да се съхранява във вашия двор.

    Коментиран от #28

  • 19 В.В.П.

    71 1 Отговор
    От гледна точка на математиците ,всичко е на загуба ,при зелената енергия .Обаче ,яките комисиони,са чиста далавера.. Никой не мисли за бъдеще и перспектива ..И накрая ,в Европа,люлката на цивилизацията ,си стоим на тъмно,след 2 трлн,налети в еко енергии. Жалко .Значи тези пари са влезли в нечии джобове. Яко
  • 20 Зелена енергия трябва да има

    60 4 Отговор
    Но както всяка една хубава идея, това се опорочи на N-та степен. Намират се едни хиени и започват да грабят.
    Накрая един трилион за нищо и данъкоплатецът вика "Айде обратно към нафтата и кюмура щото соларките много скъпи".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пенсионер

    64 2 Отговор
    много точно казано в статията, "зелената чума" ни излиза прекалено скъпо поне засега, а тези министри със тази налудничава идея за "батерии" нямат ли си експерти да им кажат истината, а не да се лутат от парогазова до батерии със единствената цел - някакви пари и заеми от европата...
  • 23 Костов

    34 1 Отговор
    Абсолютно вярно!
  • 24 мародер

    56 0 Отговор
    "Добар дан тетко Маро"! Та да си дойдем на думата, ще има ли осъдени за огромните кражби или "Куче влачи а диря няма"??? Време е тези които са крали да върнат откраднатото и то с лихвите!
  • 25 Дедо Гошо

    33 0 Отговор
    Добре ще го напиша по друг начин.Да напръскаме със светена вода и прекадим с тамян всички тези зелени
  • 26 Хубаво

    22 20 Отговор
    Макар че е нереалистично да има нови 107 ядрени централи. Те все пак не се строят от вестници. Самото построяване и нужните ресурси затова биха имали много по голям въглероден отпечатък. Иначе е добре че има отрезвяване по отношение на нереалистичните цели

    Коментиран от #29

  • 27 БПФ

    56 1 Отговор
    И след всички напъни с най-зелена енергетика от големите европейски държави е... РУСИЯ !!! И дори имат хидроенергиен потенциал да удвоят производството , а проектът им за приливна електроцентрала в заливът Шелихов може да захрани с ток поне половин Япония... Ако в ЕС имаше закони, тимерманс и не само той, щеше да отиде на разстрeл !!!
  • 28 Енергетик.

    71 3 Отговор

    До коментар #18 от "Чичо":

    Русия ги изкупува като злато ,прави ,Боздугани ,от него . Уранът идва от земята и си отива в земята .,в контейнери от олово ,на 800 м под земята ..Фотоволтаикът и Перките също има много вредни компоненти. .Таяя,зелена енергия ,си е чиста мафия..

    Коментиран от #32

  • 29 теменужник 5кова

    44 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хубаво":

    ами стой гладен и на тъмно, че и храната има въглероден отпечатък, да ва ..... в профаните

    Коментиран от #31

  • 30 Зелен Демократ

    13 29 Отговор
    Ревеш ли плебсе, реви и се късай! Бъдещето е наше.! Зелената енергия е зелена щото се плаща в зелено, ха ха, кинтите за нас, студуването и въглеродния отпечатък за вас! Ще дойде ден, когато роботите ще бачкат, с ние ще се разхождаме сред чиста природа, само подбраните, а вие? От вас няма да има и въглероден отпечатък! Земята е за тези които я заслужават, т.е. Ние!

    Коментиран от #37, #39, #42

  • 31 изобщо

    12 8 Отговор

    До коментар #29 от "теменужник 5кова":

    не ти е ясна темата. лаладжия
  • 32 Чичо

    16 27 Отговор

    До коментар #28 от "Енергетик.":

    Почети повече. Русия нищо не изкупува. България изпраща в Русия отработеното ядрено гориво за временно съхранение. По всяко време може да си ни го изпрати обратно. Опитай да си закопаеш на 800 метра под земята оловен контейнер с отработено ядрено гориво (това не е уран, било е уран някога). Внуците ти до 200 коляно и внуците им (ако някой е останал жив и с акъла си) ще му мислят. Лошото е, че и внуците на други хора, ще трябва да мислят за глупостите сътворени от техните дядовци, за да им е "евтино".

    Коментиран от #33

  • 33 Госあ

    34 10 Отговор

    До коментар #32 от "Чичо":

    Пълни глупости. Отработеното гориво на Франция при 70% атомна енергия за четвърт век се съхранява на площ колкото половин баскетболно игрище.

    Коментиран от #44

  • 34 no name no face no number

    26 3 Отговор
    Така е авторе, но ЕС е порочна клоака, изобщо няма да се трогнат. Аз лично догодона напускам този ужасен съюз с още по ужасен господар
  • 35 Я виж ти...

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Пеша ли бягат ?!
  • 36 пьешу

    29 2 Отговор
    прав е авторът. за съжаление.
  • 37 Госあ

    37 7 Отговор

    До коментар #30 от "Зелен Демократ":

    Затова комунизма май си остава най добрата система…

    Коментиран от #40

  • 38 Гост

    7 37 Отговор
    Поредният пълен памперс. Добре, че е бил задължен да спомене Прокопиев накрая, та да стане ясно, че не е просто тъп, ами просто е готов да бълва тор срещу някакви стотинки.
    100 ядрени централи - няма нужда, то стига и една да даде зловещо фира и после и от тока от една няма да има нужда у Европата.
    А когато нещо може да направи такава беля, въпросът не е "дали", а "кога".
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Зелен Демократ

    20 3 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Прав си, за плебса, да,затова и толкова енергия и въглероден отпечатък ползваме и оставяме , докато плюем по комунизма! Недай се боже някой ден да се направи някъде! Това ще е най-черния ден за нас зелените и всякакви цветове параз..., пардон, демократи
  • 41 Зелен Демократ

    22 3 Отговор

    До коментар #39 от "Мамул":

    Мамул, внимавай, както вчера Г-н Президента Джо Байдън каза: Транссексуалните са най-силните , най-смелите! Внимава, пази се от НАС!
  • 42 Верно си зелен(ясал)

    28 3 Отговор

    До коментар #30 от "Зелен Демократ":

    До 2015 вземахме ядреното гориво от Русия "под наем" - т.е. плащаш си за получената енергия, и връщаш отработеното гориво обратно. А рашките си правят от него каквото искат - кеф ти гориво (за реактори на бързи неутрони), кеф ти бомби, кеф ти плутоний за новите имам реактори. Е да, ама това вече свърши.
  • 43 другарят

    39 5 Отговор
    Автора е пропуснал една "малка" подробност! Това че за тази "зелена" енергетика, бяха построени и заместващи мощности /главно газови централи/ за да бъдат включвани, когато няма вятър и слънце! Корупцията и манипулацията са неразделна част от капитализма!
  • 44 Чичо

    12 5 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Почети повече! За илитератите всичко е лесно и просто.

    Коментиран от #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    2 32 Отговор
    Eeee, не можа ли по-глупаво да се напише тази статия? Защо не се сравнява какво производство имат тези централи и зелените енергии, и най-вече какви рискове носят. Човек определящ една ядрена централа наравно пориск с едни фотоволтаични панели е меко казано идиот. А поддръжка, саниране, добив и съхранение на атомните централи кой го мисли? Все едно да сравняваш електричка и кола с двг, да, втората е по-евтина за набавяне, но емисии, масла, ремонти, сложност, запалимост, всичко е в пъти по-скъпо от първата. И пак се замислете Боко като плати няколко милиарда за атомни реактори какво стана? Нима не беше по-добре да се налеят във фотоволтаици по всики панелни блокове наред със санирането?

    Коментиран от #50, #54

  • 47 !!!?

    29 1 Отговор
    С Европа само се закопаваме, а сега даже ше кихаме и с рубли за простотията си соросоидна
  • 48 Марков

    37 2 Отговор
    Адмирации!
    Кривоустата затвори два блока на АЕЦ. Други спряха Белене, не без помощта а с нареждане от САЩ. Маккейн спря Южен поток, по който и днес се правят разходи и плащат заплати и др. Идваха китайците и предлагаха 1 млрд $ за фотоволтаици и вятърници. Ама те не са от нашите, а и енергията от тях се изкупува скъпо и парите не отиват където трябва. Докараха ни двама амбулантни търговци и ги сложиха министри. На фона на ББ бяха надежда. Гласувахме им доверие. Оказаха се хитри лисици. Ходиха на килимчето в САЩ и после: без Белене, без руска газ, без газови централи в Гълъбово. Каква държава сме? Никаква. Територия. Красива, желана и няма да се очудя - в нечии бъдещи планове.
  • 49 Harvard

    15 6 Отговор
    Всичко живо се изсмя на Тръмп, че не подписа псевдо зелената сделка
  • 50 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Къде си бе ? 😂 Тия изчисления са правени от експерти и са публикувани в научни, реферирани журнали, а не се коментират от економисти.
  • 51 Госあ

    6 6 Отговор

    До коментар #44 от "Чичо":

    Ти ли ше ми разпрааш кво и колко да чета ве чиче ? Много взехте да четете и да разбирате покрай тоо фейсбук.

    Коментиран от #60

  • 52 Watchdog

    31 1 Отговор
    ЕС е източник на мега корупция. Брюксел е превърнат в чиновнически Вавилон, в който безименни лобисти раздават милиарди подкупи на служители на агенции, регулаторни органи и еврокомисари.
  • 53 Франция си строи Ядрени централи?? Защо

    26 2 Отговор
    Ли, нито се оплакват от Енергийна криза!! Кражбата на Зелената мафия е огромна!! Нашите Експерти в Енергетиката нито веднъж не Казаха, че цената на тока е висока, заради високата цена на Зелената енергия и Тази от Американските централи, както и милионите които вземат Доган и Ковачки от"Студения Резерв! ПАВЕЦ Чаира! За това 3 години правиха ремонта, накрая потрошиха един от Блоковете!! Експертите ни са съсобственици, консултанти, Лобисти на някой от Енергийната Мафия, продава ща Зелена енергия затова никой не казва от тях истината за цената на тока!! Мрънкан е и Осукване от Експерти и Политици!! А кои са собствениците на Голямите ВЕИ паркове е най голямата държавна тайна!!
  • 54 Айде няма нужда

    20 1 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    А батерията след срока на годност къде отива
    Който между другото не е много голям
    А доколкото знам се зарежда с ток произведен от ТЕЦ и АЕЦ
    Явно с тия миксери се цели същото
    Още по голям грабеж
  • 55 stan40

    28 5 Отговор
    Хиляди декари от Златна Добруджа е засята с перки върху стотици хиляди тона бетон. Прелетя на птиците по Via Pontiac се измести, дивеча изчезна, ветровата ерозия се увеличи. Това ли е зеленото на ветрогенераторите?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ганю

    15 3 Отговор
    Европа се управлява от мафията умници
    гнил капитализъм
  • 58 ИЯО

    14 1 Отговор
    Същите "ЗЕЛЕНИ" преди 20 и повече години лежжаха пред входовете на атомоните централи и ревяха. "Грийнпийс" и те същите като другите зелени. Подготвяли са лапането,нищо повече.
  • 59 Габриела

    7 1 Отговор
    Сега само хайдути мошеници и крадци. Няма един честен да ги набута в затворите.
  • 60 Чичо

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Смени си източниците на информация и пробвай четене с разбиране. Фейсбоок, масовите медии и сайтове и събиранията в хоремага не са подходящи източници на информация. Просто съвет. Може пък да откриеш нещо отвъд твоето ниво на некомпетентност.
  • 61 Е как така?

    1 5 Отговор
    Много ми е смешно как един неук журналист прави псевдо анализ в който няма грам истина. Просто цялата статия намирисва на неправдоподобност.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Е как така?

    2 2 Отговор
    Не си губете времето тук. Всичко е цензурирано
  • 65 Българин

    12 4 Отговор
    Никой не каза, че перките ограничават естествените въздушни течения, а соларните панели задържат топлия въздух над тях, което пряко и негативно влияе на валежите от дъжд и сняг. Скоро ще се превърнем в пустиня! Но! Дръжте си за тази "зелена енергия"! Не забелязвате ли промените в микроклимата, там където има панели или перки? Или толкова ви пука... Децата ви няма да простят!!!
  • 66 моряк от Плевен

    6 4 Отговор
    а за скандалите с лаптопа,педофилството,наркоманията на Хънтър Байдън кога???????
    хамерика се тресе от скандали вече.
  • 67 незнайко

    6 4 Отговор
    Статия точно в целта . За 30 години не построихме АЕЦ БЕЛЕНЕ защото ОТВЪН така искаха !!! Искаха и постигнаха унищожението на тежката ни промищленност !!! Говари се, че сме наляли пари на руснаците за газовия поток а какви пари НАЛЯХМЕ на САЩ за самолети не се говори !!! Газовата връзка поне я има а самолетите са на картинка !!! КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ПРОГЛЕДНЕМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ ???
  • 68 незнайко

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "руските инженери":

    Точно такива като Вас, които вярвате на ЗАПАДА, дърпате БЪЛГАРИЯ към дъното !!! Никой не е доказал а сама КАЗВАТ, че мястото не е правилно !!! Като не е правилно защи не изберат друго и да се почва строежа ??? Защото ЗАПАДА НА ИСКА МАЛКА БЪЛГАРИЯ ДА ИМА АТОМНИ ЩЕНТРАЛИ !!!

    Коментиран от #73

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дамян

    1 4 Отговор
    Само дето ядреното гориво е силно ограничено и стига само за 10% от произведената енергия в света.Та тази статия е от типа"Ако бяхме инвестирали този трилион да отидем до Луната и да внесем хелий 3 щяхме да решим проблема с тока в света".За съжаление повечето хора са глупави като лапни шарани и веднага захапват стръвта!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 948572098

    0 5 Отговор
    ГЛЕДАЙ СИ РАБОТАТА
  • 73 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "незнайко":

    АЕЦ БЕЛЕНЕ Изследвания и становище на Българската академия на науките, Изд-во на БАН, 31. VIII. 1990 г.
    Този доклад на БАН казва точно - ОПАСНА И БЕЗСМИСЛЕНА централа.
  • 74 Metodi

    1 0 Отговор
    А какво става с цените за горивата хранителните стоки и всичко останало Петков и кокорчо вас питаме.Народе събуди се.