ФАКТИ.БГ

Дискриминацията и грабежът в Крим попадат в доклад на ООН

Aсоциацията за реинтегриране на Крим информира специалния докладчик на ООН по въпросите на малцинствата д-р Фернан дьо Варен за ситуацията на полуострова

Публикувана: 8 Юни, 2021 14:42
44 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1855
Дискриминацията и грабежът в Крим попадат в доклад на ООН
Снимка: ohchr.org
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.8 от 32 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Специалният докладчик на ООН по въпросите на малцинствата д-р Фернан дьо Варен получи информация от Aсоциацията за реинтегриране на Крим /ARC/ относно предизвикателствата пред Крим, за неговия доклад „Малцинства, равно участие, социално и икономическо развитие и Програмата за устойчиво развитие до 2023 г.“. Докладът ще бъде представен на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН. Тъй като мандатът на докладчика обхваща всяка уязвима етническа група, представянето на ARC описва проблемите на расовата дискриминация, репресиите и ограбването на бюджета не само с примери при традиционните национални малцинства в Крим, но и по отношение на коренното население на полуострова и етническите украинци.

Доказахме на специалния докладчик, че руските фактически „власти“ не реализират никакъв политически или програмен подход в Крим за защита на правата на човека и на етническите групи, и че техните „нормативни актове“ по „междуетническите въпроси“ имат само пропагандна роля. В същото време те са инструмент за пълно присвояване на съответните средства от фактическите „власти“ и свързаните с тях престъпни структури.

ARC подчерта, че именно действията на Русия са основната причина за неравенствата, основани на религиозна, езикова или национална идентичност по отношение на социалното и икономическото развитие на етническите групи на Крим. Асоциацията припомни на докладчика, че Русия забранява всяко независимо посещение в Крим от международни организации, независими адвокати или неправителствени структури за правата на човека.

ARC посочи в доклада, че реалните цифри на равнищата на безработица и нивата на бедност при етническите украинци и кримските татари в съвременния Крим са неизвестни, но такива лица са систематично дискриминирани от руските „власти“ по въпроси на заетостта и труда, заради техния етнически произход и често за „отсъствие на руско гражданство“. Например за трагична смърт на г-жа Веджие Кашка споменахме, че кримскотатарските жени са пряк обект на политическите репресии от руските наказателни органи в Крим.

ARC доказа в своето изложение, че руските „власти“ са похарчили огромни бюджетни пари, които уж са за подкрепа на „националните културни автономии“ в Крим, но тези средства са напълно присвоени от руските „офицери“ чрез фалшиви организации като „казашки съюзи" или „автономии“ на някои лоялни на Русия и контролирани от нея диаспори. Напомнихме на докладчика, че коренното население, етническите украинци и традиционните етнически малцинства в Крим нямат никакво практическо влияние върху планирането и реализирането на посочените „бюджетни средства“ и не получават никакво финансиране от бюджета.

Информирахме докладчика, че пандемията от COVID-19 е оказала отрицателно влияние върху социално-икономическото положение на коренното население, етническите украинци и традиционните етнически малцинства в Крим, тъй като и трите контролно-пропускателни пункта на административната линия за връзка с континенталната част на Украйна бяха затворени за дълго време през 2020 г. Това създава трудности за културните контакти на съответните етнически групи на Крим (включително местните кримски татари и украинци) с техните местни жители в континенталната част на Украйна и трети страни. Сега контролно-пропускателните пунктове са официално отворени, но режимът за влизане в Крим поради „епидемични ограничения“, наложени от корумпираните руски фактически „власти“, принуждава такива лица да плащат подкупи на „офицери“ от руските наказателни органи.

ARC покани специалния докладчик в Украйна и Крим, което ще му позволи да добие впечатление от първа ръка за ситуацията с правата на коренното население и малцинствата в региона.

Източник: Association of Reintegration of Crimea

Украйна

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.8 от 32 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
мародер
1 Отговор
Всички русоФоби на амбразурата! Застани в поза партер!

Коментиран от #7


Оценка:
-8 +54

ГРОБ
2 Отговор
Отново старата песен на нов глас, на кого му пука?

Оценка:
-3 +46

Историк
3 Отговор
А грабежа и дискриминацията в Гранада,в кой доклад са?!?На целия САЩ да се приложи магнитски.

Коментиран от #9


Оценка:
-4 +52

ха ха ха
4 Отговор
поредна фалшива новина

Оценка:
-5 +48

321
5 Отговор
хахахха......идиоти! Само се чудят как да се заяждат с Русия!

Оценка:
-4 +52

Тома Неверни
6 Отговор
Етнически украинци? Това да не е нещо като етнически македонци?

Коментиран от #8


Оценка:
-5 +46

7
Този коментар е премахнат от модератор.
сибир
8 Отговор

До коментар #6 от "Тома Неверни":


Украйна е руската македония. Те са най най, света почва от тях и са изкопали Черно море. Преди това такова море не е имало. На Марс пише Слава Украина, а слънцето изгрява от Украйна. А инак демокрацията така ги освободи, че дори могат да идват до България да си продават органите. Щастлив и успял народ!

Коментиран от #11


Оценка:
-7 +47

9
Този коментар е премахнат от модератор.
Сандо
10 Отговор
На тоя образ доклада са му го писали ония откачалки от Киев.Авторът изобщо понятие си няма от политиката към малките народи в Руската империя,СССР и сега в РФ.Но пък е политкоректен и отговаря на всички изисквания за писания срещу Русия.

Оценка:
-6 +35

11
Този коментар е премахнат от модератор.
Някой
12 Отговор
Оправихте дискриминацията в Европа. Па и грабежите. Грабите малките страни като България. Ама ревете за някакви невидими наручения на човешките права и дискриминация в Крим.
Ето затова на обикновеният човек му писна от ЕС и Европа като цяло.

Оценка:
-3 +34

Българин
13 Отговор

До коментар #7 от "Патриот":


И като се самоубива, ще не се знае де му е гроба? Лошите комунисти са откраднали тялото и са го ползвали за сатанински ритуали ли?
И как тия гадни комуняги не са попречили на синът му да завърши блгополучно семинарията? Как богоненавстническата власт е позволила да има семинария изобщо? За това как тоя момък са го пуснали да отиде в Торонто, няма и да питам. Защото такивакато тебе упорито твърдят, че тогава България е била концлагер и автоматчиците прострелват всеки който е тръгнал да бяга?
Можеш ли да ми отговориш на тия въпроси, че не съм просвете политкоректно?

Оценка:
-2 +9

кучетата
14 Отговор
Кучетата ще си лаят. Тая огранизация от която е взел инфото е със сдалище Киев и в нея работят Украинци. Мнението на Украина го знаем и без тебе дъртьо ООН -ски. По важните новини са че Русия махна последните 180 милиарда долара в държавния си резерв и ги замени със злато , евро и юани. Сега Русия държи 0 долара.

Оценка:
-2 +25

Перо
15 Отговор
Украйна е измислена държава с неетническо население,създадена от Хрушчов. Божие наказание за руснаците за подръжката им за същата “държава” РСМ. Сърбите също бяха наказани от господ,чрез Косово за РСМ.

Оценка:
-3 +16

ФАНТАСТ
16 Отговор
АБЕ Г-н ВАРЕН ЛИ СИ ПРЪЖЕН ЛИ СИ , КОЛКО ТИ СЕ ПЛАЩА ЗА ДА СЪЧИНЯВАШ ТЕЗИ ПИСАНИЯ , МА ЗЕМИ ИДИ У КРИМ И ПИТАЙ ДАЛИ ИСКАТ ДА СЕ ВРЪЩАТ У УСРАИНА ПА ТОГАВА ДРАСКАЙ !!

Оценка:
-4 +20

Оръжейник
17 Отговор

До коментар #11 от "Историк":


Може много да се спори, но ако имаш малко технически познания и занеш АНГЛИЙСКИ (не руски, а английски), то в тубата има много клипове където АНГЛОГОВОРЯЩИ АМЕРИКАНЦИ обясняват на достъпен език какви са разликите между СТГ 44 и АК 47. Същите обясняват, защо АК не е на Хуго Шмайсер (правилното е хЮго) и защо не бива двете неща да се бъркат.
казано с две думи. В АК, еднственото нещо от Шамйсер е дъгообразният пълнител! Да, той е изобретение на Хюго! Всичко останало е на който и да е, но не на Шмайсер.

Коментиран от #25, #28


Оценка:
-3 +16

Боже боже
18 Отговор
Ще си помисли човек като чете коментарите, че се намира на руски сайт. То бива промиване на мозъците, но това направо е отвратително.

Коментиран от #23, #24


Оценка:
-23 +4

Реалист 2
19 Отговор
Крим (който никога не е бил част от Украйна, а автономен) проведе Референдум и се присъедини към Русия.

Колкото и да плаче щатско-турския съюз натото, няма да успее да превърне Крим в още една България ( с над 300 различни организации, етнически партии, еврейски институти, медии с опорки от Саш и турция.).

Оценка:
-3 +21

ежко
20 Отговор
То пък щото в Украйна малцинствата се ползваха от гиляма защита на правата на човека и на етническите групи.Ай сифон!Каквото за ингушетите в Русия, същото и за бесарабските българи в Украйна.До преди едно 200 години американците ликвидирали индианците и сега за последните 500 човека полагат велики грижи.Същата песен с австралийците и аборигените.В Русия поне е нямало геноцид и жсички малцинствени групи са на равна нога пред държавата.

Оценка:
-2 +18

ПЕНКО
21 Отговор
КАКВО ОЗНАЧАВА : " ДЬО -ЕДИКОЙ СИ " ??? НЕЩО КАТО "ФОН ЕДИ КОЙ СИ " ; КАК Е ПРИ ШОТЛАНДЦИТЕ И ИРЛАНДЦИТЕ И БРИТИТЕ -/АМЕРИКАНО АГРЕСОРИ / И КАК ВЛАДЕЕЩИТЕ ПАРИТЕ ДОЛАРИ И СВЪРЗАНИ С ДОЛАРА ЕВРЕИ СЕМИТИ-ЦИОНИСТИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ИМА ОЩЕ --- ДЬО;ФОН; ДЕР; АНУС И ДРУГИ РОЯЛИСТКИ ДОПЪЛННИЯ !?!?!?!?

Оценка:
-1 +12

Крим е Русия
22 Отговор
Не си пъхайте човките там,за да не раздвижи Вовата поне Тексас и Калифорния.Америка е аут отвсякъде,само кравчовците не искат да го разберат..

Оценка:
-2 +14

Коректор
23 Отговор

До коментар #18 от "Боже боже":


Комементарите са само отговор на статията и тенденциозния антируски "доклад" на този Варен.

Знаем кои получават постове в ООН. Като нашия Н Младенов, който бе направил преди това сборище на главатарите на ислямските терористи от Сирия в София.

Оценка:
-2 +13

сайта
24 Отговор

До коментар #18 от "Боже боже":


Не ти оттърва, не влизаш тук. Сайтове бол.
А да виждаш истината не означва, че някой е русофил или русофоб. Истината е една и за всеки е индивидулана. Това, че ти не приемаш нечия истина, това не означва, че си правилен. Всичко е субективно.
Имаш право да изкажеш твоята истина, но нямаш право да укоряваш другите, че ползват същото право!
Надявам се да съм се изразил коректно и разбрано!

Коментиран от #44


Оценка:
-2 +14

Hess
25 Отговор

До коментар #17 от "Оръжейник":


И двете са творение на хер Шмайсер принуден е да работи заедно с Калашников по АК47,освободен от СССР на 17.10.1947 и се прибира в Германия!

Коментиран от #26


Оценка:
-4 +3

Hess
26 Отговор

До коментар #25 от "Hess":


А относно Щурмгевер44(Stg44)създаден е изключително за парашутните сили на Германия(Falschirmjagern)

Оценка:
-1 +3

Който
27 Отговор
не иска да е обратен е лош ! Аман от джендъри !

Оценка:
-0 +4

Мнение
28 Отговор

До коментар #17 от "Оръжейник":


Шасито, ако мога така да го нарека, а то е фундамента, си е на Шмайзер, докато Михаил само го е обработил козметично т.е. на външен вид няма как да е Шмайзер, но козметиката в крайна сметка е незначително дело, но това е мнение на аматьор, може и да не съм прав

Оценка:
-1 +1

Хахаха
29 Отговор
В Крим толкова свобода дадоха на малцинствата, които там никога е нямало. Долен пасквил е това. Ама е от най долните.
Ако искаха да знаят истината щяли да отидат и да говорят с хората там. А хората са истински щастливи от факта, че сега са в Русия. Повече от 20 години са се чувствали заложници.

Оценка:
-1 +5

пешо
30 Отговор
Вичко в статията е от типа "Една жена ми каза..."Къде е конкретиката?"Изследването"е писано в Киев.А статията е постна откъм конкретика.

Оценка:
-1 +3

случаен
31 Отговор
а кражбата на два континента и избиването на коренното население,не притеснява ли оон

Оценка:
-1 +5

дарко
32 Отговор
ну и що ,как положено так и сделано,хохльи пускаи нахуи

Оценка:
-0 +1

хасан
33 Отговор
на кои му пука за украинците

Оценка:
-1 +2

коритаров
34 Отговор
Аншлусът на Крим от Путин е най наглото престъпление след втората световна!

Коментиран от #35


Оценка:
-9 +1

Хахаха
35 Отговор

До коментар #34 от "коритаров":


Ти какво знаеш за втората световна война, че правиш сравнения. Освен това, че страната ти е подкрепяла Хитлер.
Наглец.

Коментиран от #36


Оценка:
-1 +4

коритаров
36 Отговор

До коментар #35 от "Хахаха":


Ами ти бе ром,като не те питат не се прави на ултразапознат,че в Бангладеш откъдето си се пръкнал не са и чували за войната,камо ли за Путин който прави жалки опити да се сравни с Хитлер,до бункера....Кюлхане сбъркано

Оценка:
-3 +0

Биби Кинг
37 Отговор
Скоро Крим по естествен пат че се преварне у поштинак, какавто винаги си е бил! Солена вода вархо безродна почва никой нема да пие! То и това им е целта на тупинорастите-да заселат Крим с зелени человечки и да прават ядерни опити! Алкашите не одат там на корорт вапреки моста кой им построи пембенио жужляк, но па че се ползва за транспорт на войнишко оборудванье. Вниатен ли сме?

Оценка:
-3 +0

Статията за Крим идва от Украйна и някой
38 Отговор
Си дьо Варен!!! Измислици и Премислици, свободни Съчинение!! Поръчка от Украйна!!

Оценка:
-0 +2

Шаран БГ
39 Отговор
Този народ на Балканите трябва да се лъже, да се мами, да се изтрива родовата му памет и да се ограбва безжалостно !! А че грабителите били комунисти, ДС сътрудници - няма значение......
От тях стават най-хубавите капиталисти и слуги на Н.В. Дявола.
Крим ще стане украински, когато Косово стане сръбско !

Оценка:
-1 +1

Абе,
40 Отговор
Дьо смардел,що не отидеш до косово,или до кипър/окупираната част/ ?! Ама, за там не важат еврогейските ценности ?!

Оценка:
-0 +1

Begoogle
41 Отговор
тва е манипулация в стил дойчевеле!
пълни измишльотини и лъжи.

Оценка:
-0 +1

КРАДЦИИИ
42 Отговор
ИCКAМ БOЙКO ДA БЪДE CЪДEН ТУК OТ ВOEНEН CЪД!Служебният министър на културата проф. Минеков също направи скандални разкрития за колосални злоупотреби с публичните средства, за милиони левове, които някакси са изчезнали. Апропо, стана ясно и за още едно “изчезване” - още през 2009 г. 16-ия и 17-ия етаж на административната сграда на НДК документално са се отделили и “изчезнали” от НДК, за да станат офиси на ГЕРБ и да нямат нищо общо с НДК. Само да припомня, че правителството на Бойко Борисов взе решение партията на Бойко Борисов да не плаща никакъв наем за ползването на тези два етажа и така тя да спести стотици хиляди левове.

Оценка:
-0 +1

ЗНАМ ЧЕ
43 Отговор
КРИМ Е РУСКИ ........

Оценка:
-0 +3

БХОРТЕИ
44 Отговор

До коментар #24 от "сайта":


Много точно казано.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Румен Радев
Президентът на България Румен Радев коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания.
Безконтролната власт ражда цинизъм..."

Още бисери
ТОП 5