Last news in Fakti

8 Юни, 2021 14:42 3 228 51

Дискриминацията и грабежът в Крим попадат в доклад на ООН

  • русия-
  • крим-
  • украйна-
  • дискриминация-
  • грабеж-
  • оон-
  • доклад-
  • д-р фернан дьо варен

Aсоциацията за реинтегриране на Крим информира специалния докладчик на ООН по въпросите на малцинствата д-р Фернан дьо Варен за ситуацията на полуострова

Дискриминацията и грабежът в Крим попадат в доклад на ООН - 1
Снимка: ohchr.org
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Специалният докладчик на ООН по въпросите на малцинствата д-р Фернан дьо Варен получи информация от Aсоциацията за реинтегриране на Крим /ARC/ относно предизвикателствата пред Крим, за неговия доклад „Малцинства, равно участие, социално и икономическо развитие и Програмата за устойчиво развитие до 2023 г.“. Докладът ще бъде представен на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН. Тъй като мандатът на докладчика обхваща всяка уязвима етническа група, представянето на ARC описва проблемите на расовата дискриминация, репресиите и ограбването на бюджета не само с примери при традиционните национални малцинства в Крим, но и по отношение на коренното население на полуострова и етническите украинци.

Доказахме на специалния докладчик, че руските фактически „власти“ не реализират никакъв политически или програмен подход в Крим за защита на правата на човека и на етническите групи, и че техните „нормативни актове“ по „междуетническите въпроси“ имат само пропагандна роля. В същото време те са инструмент за пълно присвояване на съответните средства от фактическите „власти“ и свързаните с тях престъпни структури.

ARC подчерта, че именно действията на Русия са основната причина за неравенствата, основани на религиозна, езикова или национална идентичност по отношение на социалното и икономическото развитие на етническите групи на Крим. Асоциацията припомни на докладчика, че Русия забранява всяко независимо посещение в Крим от международни организации, независими адвокати или неправителствени структури за правата на човека.

ARC посочи в доклада, че реалните цифри на равнищата на безработица и нивата на бедност при етническите украинци и кримските татари в съвременния Крим са неизвестни, но такива лица са систематично дискриминирани от руските „власти“ по въпроси на заетостта и труда, заради техния етнически произход и често за „отсъствие на руско гражданство“. Например за трагична смърт на г-жа Веджие Кашка споменахме, че кримскотатарските жени са пряк обект на политическите репресии от руските наказателни органи в Крим.

ARC доказа в своето изложение, че руските „власти“ са похарчили огромни бюджетни пари, които уж са за подкрепа на „националните културни автономии“ в Крим, но тези средства са напълно присвоени от руските „офицери“ чрез фалшиви организации като „казашки съюзи" или „автономии“ на някои лоялни на Русия и контролирани от нея диаспори. Напомнихме на докладчика, че коренното население, етническите украинци и традиционните етнически малцинства в Крим нямат никакво практическо влияние върху планирането и реализирането на посочените „бюджетни средства“ и не получават никакво финансиране от бюджета.

Информирахме докладчика, че пандемията от COVID-19 е оказала отрицателно влияние върху социално-икономическото положение на коренното население, етническите украинци и традиционните етнически малцинства в Крим, тъй като и трите контролно-пропускателни пункта на административната линия за връзка с континенталната част на Украйна бяха затворени за дълго време през 2020 г. Това създава трудности за културните контакти на съответните етнически групи на Крим (включително местните кримски татари и украинци) с техните местни жители в континенталната част на Украйна и трети страни. Сега контролно-пропускателните пунктове са официално отворени, но режимът за влизане в Крим поради „епидемични ограничения“, наложени от корумпираните руски фактически „власти“, принуждава такива лица да плащат подкупи на „офицери“ от руските наказателни органи.

ARC покани специалния докладчик в Украйна и Крим, което ще му позволи да добие впечатление от първа ръка за ситуацията с правата на коренното население и малцинствата в региона.

Източник: Association of Reintegration of Crimea


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мародер

    59 8 Отговор
    Всички русоФоби на амбразурата! Застани в поза партер!

    Коментиран от #7

  • 2 ГРОБ

    49 4 Отговор
    Отново старата песен на нов глас, на кого му пука?
  • 3 Историк

    60 5 Отговор
    А грабежа и дискриминацията в Гранада,в кой доклад са?!?На целия САЩ да се приложи магнитски.

    Коментиран от #9

  • 4 ха ха ха

    52 6 Отговор
    поредна фалшива новина
  • 5 321

    58 5 Отговор
    хахахха......идиоти! Само се чудят как да се заяждат с Русия!
  • 6 Тома Неверни

    51 6 Отговор
    Етнически украинци? Това да не е нещо като етнически македонци?

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сибир

    53 8 Отговор

    До коментар #6 от "Тома Неверни":

    Украйна е руската македония. Те са най най, света почва от тях и са изкопали Черно море. Преди това такова море не е имало. На Марс пише Слава Украина, а слънцето изгрява от Украйна. А инак демокрацията така ги освободи, че дори могат да идват до България да си продават органите. Щастлив и успял народ!

    Коментиран от #11, #45

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сандо

    42 7 Отговор
    На тоя образ доклада са му го писали ония откачалки от Киев.Авторът изобщо понятие си няма от политиката към малките народи в Руската империя,СССР и сега в РФ.Но пък е политкоректен и отговаря на всички изисквания за писания срещу Русия.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    40 4 Отговор
    Оправихте дискриминацията в Европа. Па и грабежите. Грабите малките страни като България. Ама ревете за някакви невидими наручения на човешките права и дискриминация в Крим.
    Ето затова на обикновеният човек му писна от ЕС и Европа като цяло.
  • 13 Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Патриот":

    И като се самоубива, ще не се знае де му е гроба? Лошите комунисти са откраднали тялото и са го ползвали за сатанински ритуали ли?
    И как тия гадни комуняги не са попречили на синът му да завърши блгополучно семинарията? Как богоненавстническата власт е позволила да има семинария изобщо? За това как тоя момък са го пуснали да отиде в Торонто, няма и да питам. Защото такивакато тебе упорито твърдят, че тогава България е била концлагер и автоматчиците прострелват всеки който е тръгнал да бяга?
    Можеш ли да ми отговориш на тия въпроси, че не съм просвете политкоректно?
  • 14 кучетата

    30 3 Отговор
    Кучетата ще си лаят. Тая огранизация от която е взел инфото е със сдалище Киев и в нея работят Украинци. Мнението на Украина го знаем и без тебе дъртьо ООН -ски. По важните новини са че Русия махна последните 180 милиарда долара в държавния си резерв и ги замени със злато , евро и юани. Сега Русия държи 0 долара.

    Коментиран от #51

  • 15 Перо

    17 4 Отговор
    Украйна е измислена държава с неетническо население,създадена от Хрушчов. Божие наказание за руснаците за подръжката им за същата “държава” РСМ. Сърбите също бяха наказани от господ,чрез Косово за РСМ.
  • 16 ФАНТАСТ

    22 4 Отговор
    АБЕ Г-н ВАРЕН ЛИ СИ ПРЪЖЕН ЛИ СИ , КОЛКО ТИ СЕ ПЛАЩА ЗА ДА СЪЧИНЯВАШ ТЕЗИ ПИСАНИЯ , МА ЗЕМИ ИДИ У КРИМ И ПИТАЙ ДАЛИ ИСКАТ ДА СЕ ВРЪЩАТ У УСРАИНА ПА ТОГАВА ДРАСКАЙ !!
  • 17 Оръжейник

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    Може много да се спори, но ако имаш малко технически познания и занеш АНГЛИЙСКИ (не руски, а английски), то в тубата има много клипове където АНГЛОГОВОРЯЩИ АМЕРИКАНЦИ обясняват на достъпен език какви са разликите между СТГ 44 и АК 47. Същите обясняват, защо АК не е на Хуго Шмайсер (правилното е хЮго) и защо не бива двете неща да се бъркат.
    казано с две думи. В АК, еднственото нещо от Шамйсер е дъгообразният пълнител! Да, той е изобретение на Хюго! Всичко останало е на който и да е, но не на Шмайсер.

    Коментиран от #25, #28

  • 18 Боже боже

    5 26 Отговор
    Ще си помисли човек като чете коментарите, че се намира на руски сайт. То бива промиване на мозъците, но това направо е отвратително.

    Коментиран от #23, #24

  • 19 Реалист 2

    25 4 Отговор
    Крим (който никога не е бил част от Украйна, а автономен) проведе Референдум и се присъедини към Русия.

    Колкото и да плаче щатско-турския съюз натото, няма да успее да превърне Крим в още една България ( с над 300 различни организации, етнически партии, еврейски институти, медии с опорки от Саш и турция.).
  • 20 ежко

    22 3 Отговор
    То пък щото в Украйна малцинствата се ползваха от гиляма защита на правата на човека и на етническите групи.Ай сифон!Каквото за ингушетите в Русия, същото и за бесарабските българи в Украйна.До преди едно 200 години американците ликвидирали индианците и сега за последните 500 човека полагат велики грижи.Същата песен с австралийците и аборигените.В Русия поне е нямало геноцид и жсички малцинствени групи са на равна нога пред държавата.
  • 21 ПЕНКО

    13 1 Отговор
    КАКВО ОЗНАЧАВА : " ДЬО -ЕДИКОЙ СИ " ??? НЕЩО КАТО "ФОН ЕДИ КОЙ СИ " ; КАК Е ПРИ ШОТЛАНДЦИТЕ И ИРЛАНДЦИТЕ И БРИТИТЕ -/АМЕРИКАНО АГРЕСОРИ / И КАК ВЛАДЕЕЩИТЕ ПАРИТЕ ДОЛАРИ И СВЪРЗАНИ С ДОЛАРА ЕВРЕИ СЕМИТИ-ЦИОНИСТИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ИМА ОЩЕ --- ДЬО;ФОН; ДЕР; АНУС И ДРУГИ РОЯЛИСТКИ ДОПЪЛННИЯ !?!?!?!?
  • 22 Крим е Русия

    16 3 Отговор
    Не си пъхайте човките там,за да не раздвижи Вовата поне Тексас и Калифорния.Америка е аут отвсякъде,само кравчовците не искат да го разберат..
  • 23 Коректор

    18 3 Отговор

    До коментар #18 от "Боже боже":

    Комементарите са само отговор на статията и тенденциозния антируски "доклад" на този Варен.

    Знаем кои получават постове в ООН. Като нашия Н Младенов, който бе направил преди това сборище на главатарите на ислямските терористи от Сирия в София.

    Коментиран от #49

  • 24 сайта

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Боже боже":

    Не ти оттърва, не влизаш тук. Сайтове бол.
    А да виждаш истината не означва, че някой е русофил или русофоб. Истината е една и за всеки е индивидулана. Това, че ти не приемаш нечия истина, това не означва, че си правилен. Всичко е субективно.
    Имаш право да изкажеш твоята истина, но нямаш право да укоряваш другите, че ползват същото право!
    Надявам се да съм се изразил коректно и разбрано!

    Коментиран от #44

  • 25 Hess

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Оръжейник":

    И двете са творение на хер Шмайсер принуден е да работи заедно с Калашников по АК47,освободен от СССР на 17.10.1947 и се прибира в Германия!

    Коментиран от #26

  • 26 Hess

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Hess":

    А относно Щурмгевер44(Stg44)създаден е изключително за парашутните сили на Германия(Falschirmjagern)
  • 27 Който

    7 0 Отговор
    не иска да е обратен е лош ! Аман от джендъри !
  • 28 Мнение

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Оръжейник":

    Шасито, ако мога така да го нарека, а то е фундамента, си е на Шмайзер, докато Михаил само го е обработил козметично т.е. на външен вид няма как да е Шмайзер, но козметиката в крайна сметка е незначително дело, но това е мнение на аматьор, може и да не съм прав
  • 29 Хахаха

    8 1 Отговор
    В Крим толкова свобода дадоха на малцинствата, които там никога е нямало. Долен пасквил е това. Ама е от най долните.
    Ако искаха да знаят истината щяли да отидат и да говорят с хората там. А хората са истински щастливи от факта, че сега са в Русия. Повече от 20 години са се чувствали заложници.
  • 30 пешо

    4 1 Отговор
    Вичко в статията е от типа "Една жена ми каза..."Къде е конкретиката?"Изследването"е писано в Киев.А статията е постна откъм конкретика.
  • 31 случаен

    5 1 Отговор
    а кражбата на два континента и избиването на коренното население,не притеснява ли оон
  • 32 дарко

    2 0 Отговор
    ну и що ,как положено так и сделано,хохльи пускаи нахуи
  • 33 хасан

    3 1 Отговор
    на кои му пука за украинците
  • 34 коритаров

    1 11 Отговор
    Аншлусът на Крим от Путин е най наглото престъпление след втората световна!

    Коментиран от #35

  • 35 Хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "коритаров":

    Ти какво знаеш за втората световна война, че правиш сравнения. Освен това, че страната ти е подкрепяла Хитлер.
    Наглец.

    Коментиран от #36

  • 36 коритаров

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Хахаха":

    Ами ти бе ром,като не те питат не се прави на ултразапознат,че в Бангладеш откъдето си се пръкнал не са и чували за войната,камо ли за Путин който прави жалки опити да се сравни с Хитлер,до бункера....Кюлхане сбъркано
  • 37 Биби Кинг

    0 5 Отговор
    Скоро Крим по естествен пат че се преварне у поштинак, какавто винаги си е бил! Солена вода вархо безродна почва никой нема да пие! То и това им е целта на тупинорастите-да заселат Крим с зелени человечки и да прават ядерни опити! Алкашите не одат там на корорт вапреки моста кой им построи пембенио жужляк, но па че се ползва за транспорт на войнишко оборудванье. Вниатен ли сме?
  • 38 Статията за Крим идва от Украйна и някой

    3 0 Отговор
    Си дьо Варен!!! Измислици и Премислици, свободни Съчинение!! Поръчка от Украйна!!
  • 39 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Този народ на Балканите трябва да се лъже, да се мами, да се изтрива родовата му памет и да се ограбва безжалостно !! А че грабителите били комунисти, ДС сътрудници - няма значение......
    От тях стават най-хубавите капиталисти и слуги на Н.В. Дявола.
    Крим ще стане украински, когато Косово стане сръбско !
  • 40 Абе,

    2 0 Отговор
    Дьо смардел,що не отидеш до косово,или до кипър/окупираната част/ ?! Ама, за там не важат еврогейските ценности ?!
  • 41 Begoogle

    2 0 Отговор
    тва е манипулация в стил дойчевеле!
    пълни измишльотини и лъжи.
  • 42 КРАДЦИИИ

    1 0 Отговор
    ИCКAМ БOЙКO ДA БЪДE CЪДEН ТУК OТ ВOEНEН CЪД!Служебният министър на културата проф. Минеков също направи скандални разкрития за колосални злоупотреби с публичните средства, за милиони левове, които някакси са изчезнали. Апропо, стана ясно и за още едно “изчезване” - още през 2009 г. 16-ия и 17-ия етаж на административната сграда на НДК документално са се отделили и “изчезнали” от НДК, за да станат офиси на ГЕРБ и да нямат нищо общо с НДК. Само да припомня, че правителството на Бойко Борисов взе решение партията на Бойко Борисов да не плаща никакъв наем за ползването на тези два етажа и така тя да спести стотици хиляди левове.
  • 43 ЗНАМ ЧЕ

    3 0 Отговор
    КРИМ Е РУСКИ ........
  • 44 БХОРТЕИ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "сайта":

    Много точно казано.
  • 45 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "сибир":

    Грешиш братко,Украйна даже не е Македония(отделена от нас с редица насилствени договори),а си е чисто парче от Русия,продадено на американците от доброволния им агента Б.Елцин.Може да се направи изключение за Лвовска област(Галиция),където живеят галицийско украинския етнос,родината на СС дивизия Галичина.Най добре е тези известни със склонността си към садизъм потомствени фашаги,да се изолират там в анклав.Ще се самоизядат за нула време и проблема отпада.
  • 46 В.В.П.

    2 0 Отговор
    Там укри ,няма ,всички са руснаци .Татарите продават на пазара,зарзават. .Немски глупости .Според немците ,да им дадат властта на татарите ли??.Нали бяха съюзници на Хитлер ,за кратко ..После ,Еднопосочен билет,,.Много е свежо в Крим..Има хубав коняк. ИМОТИТЕ СА СКЪПИ От България по хубава , Няма.!
  • 47 БПФ

    1 0 Отговор
    Тоя убитaк сам признава, че не е стъпвал в Крим - на базата на какво прави изводи тогава и пише доклади? На базата на престъпната укpoпска пропаганда ли? А какво ще каже за правата на малцинствата в самата укpoпия? Иначе в Русия живеят стотици народи - как ТЕ не са дискриминирани, а само малцинствата в Крим са дискриминирани? Нима укpoпите не заплашват публично, че ще убиват руски жени и деца? В същото време в Русия живеят 2 000 000 души, самоопределящи се като украинци - как така и защо тях никой не ги притеснява?
  • 48 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Ей тъпа немчуго,,,Пиши ,защо янките не дават властта на команчите ,апачите или семинолите.?.Еййй ,тоя Крим,не можахте да го откраднете .Путин ви го заби яко.
  • 49 123

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Коректор":

    Н. Младнов е евреин за уточнение.
  • 50 атака...Русия

    0 0 Отговор
    да си гледат американските индианци...а за Крим....ами смятайте зеле им беше спрял даже водата....Е?
  • 51 атака...Русия

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кучетата":

    а колко трилиона дължи сащ...трябва да си продадат държавицата