27 Април, 2022 17:57 1 985 17

Новини от фронта на "Солидарността"...

  • новини-
  • фронт-
  • солидарността

Франция и Германия, за разлика от Полша, подкрепят съюзниците с половин уста и треперят от страх, защото както вървят нещата, глезените им избиратели могат да останат без отопление

Новини от фронта на "Солидарността"... - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпреки прекаленото говорене за "солидарност" нова тенденция се забелязва в редиците на съюзниците. Тя може да се нарече "Всеки се спасява поотделно". Някой спомня ли си още за обещаната от Брюксел централизацията на покупките на газ и разпределението на "синьото гориво" между страните членки? Италия например, без да информира европейската Комисия или който и да било "съюзник", се втурна да подписва договори за доставки на газ с африканските корумпирани режими. Австрия и Унгария отказват прилагането на санкции срещу Русия. Двете страни вероятно ще плащат с рубли без проблем. Франция и Германия, за разлика от Полша, подкрепят съюзниците с половин уста и треперят от страх, защото както вървят нещата, глезените им избиратели могат да останат без отопление. Тогава редовите французи и германци ще поискат отговорност от управляващите на двете страни чрез стачки и улични безредици.
Най-унили са страните, които нямат излаз на море. Те ще трябва да копаят под Алпите за прокарване на нови газопроводи. За разлика от тях, американските енергийни гиганти потриват ръце от задоволство. С всяко завъртване на кранчето на "Газпром", цените на течния и шистовия газ се катерят нагоре. Катерят се и акциите на пенсионните фондове, които ще осигурят спокойни старини на голяма част от американските данъкоплатци. Да му мислят техните връстници от Европа. От Източна, но и от Западна.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    42 4 Отговор
    Кой Нормален ще се върже с тия долни фашаги?! Накъде сте повели хорото бе,шматки западни?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    45 5 Отговор
    Питам ОТНОВО- КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ и защо не е платено!!! Разбирате ли, че ХАЗНАТА Е ПРАЗНА?! НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ, ЧЕ НАРОЧНО ИЗБРАХА ДЕНЯ ,В КОЙТО ЩЕ СЕ ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО ЗА ДА СА В КИЕВ? ТЕ СА НАГЛИ И ТЪПИ, а вие само тъпи и безотговорни към себе си...

    Коментиран от #14

  • 4 Краварче

    32 2 Отговор
    "Фронта на Солидарността" - АХАХАХАХАХАХА, слезте на земята, еййй. Фейсбук и ТикТок ви изтриха мозъчните клетки. На ваш гръб САЩ води поредна война - този път срещу Русия. Опомнете се, зомбирани
  • 5 ФЕЙК

    34 1 Отговор
    Солидарността е на думи, но газ се купува с рубли! То и при началото на Ковид кризата уж пак бяхме единни и солидарни, но всяка държава се спасяваше по отделно! Така, че щом ЕС употреби думата "СОЛИДАРНОСТ" да знаете, че е ФЕЙК!

    Коментиран от #11

  • 6 Бах ZZZZZZ

    17 4 Отговор
    Правилно е казал поета преди повече от 120г. Не народ а мърша.Става въпрос за българите.
  • 7 Вие лъжете

    1 18 Отговор
    fakti-bg всъщност принадлежи на руските п расета!

    Ето защо редакторите ни лъжат в очите
  • 8 Сър Джефри

    18 2 Отговор
    Ще ядете на Путин путинката демократично и солидарно.А от обединена Европа получаваме топли чувства,които ще ни топлят другата зима( аз заминавам демократично за Сащ ,може и да съм патриот ,но не толкова голям) да му мислят тези които ще презимуват тук.Свободата иска жертви( в случая ще сме ние).Честито на печелившите и айде да е хаирлия.
  • 9 Кнаус 485

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха Ха":

    Не знам от къде му е казано, но е прав Чеков....

    Коментиран от #15

  • 10 сороснерес

    4 0 Отговор
    "солидарни" ...видяхме го, когато започна ковида...как държавите се джавкаха за ваксини..и бързо забравиха за чест и достойнство..
  • 11 ле ле

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФЕЙК":

    от цяла Европа само две държави които се правят на ербап...полша и България....обаче поляци имат някаква алтернатива...а България има само идиоти управляващите..

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Риторичен въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Прибавям още един въпрос: Като как точно в деня на спирането на доставките за България "изневиделица и напълно случайно" на терминал в Гърция акостира кораб-цистерна с "газ на свободата" САМО с 20% по-скъп (за зарибяване)?
  • 15 kaka Sia

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кнаус 485":

    Публикации по темата на запад колкото искаш - всички са в тази посока. Във Франция ври и кипи, както и в Германия. Целият едър германски бизнес са скочили срещу канцлера, а вчера главният изпълнителен директор на RWE Маркус Креббер в предварителна реч на събранието на акционерите на компанията следващата седмица каза дословно: „Прекъсването на доставките на газ по тръбопровода в този момент ще има драматични последици“ и "Много производители вече няма да могат да поддържат дейността на своите предприятия ." BASF SE, Thyssenkrupp AG и Volkswagen AG прогнозират, че при такъв сценарий ще има милиони загубени работни места, а конкурентността на икономиката ще изчезне за години напред. Италия е нормално да търси спешно газ от където падне, защото 90% от ел.енергията им се произвежда от газ, както и в Нидерландия.
  • 16 Коце-Боце

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ле ле":

    Те и поляците не са много ясни все още защото ако не тръгне навреме газта от Норвегия ще има майка плаче.
  • 17 Д-р Ох ох

    0 0 Отговор
    Няма,какво да добавим!Ще ни го нахендрят яко-на 200 ката.Слава!