Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Май, 2022 16:00 7 854 84

В Украйна Западът измива срама от Мюнхен и предадената Чехословакия

  • русия-
  • украйна-
  • руска агресия

Стратегическият момент да бъде спрян един мегаломански проект е при първата агресия

В Украйна Западът измива срама от Мюнхен и предадената Чехословакия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да си дадем сметка какво предателство извършват Радев, Янев, Костадинов, Каракачанов, Нинова в момента, трябва да погледнем през призмата на историческия опит, който има Европа със ситуации като днешната.

Това коментира във "Фейсбук" Момчил Петров.

Стратегическият момент да бъде спрян един мегаломански проект е при първата агресия. За Европа през 1938 година това е била Чехословакия. Таз страна е била готова да се бие, имала е мотивирана армия и съпоставим стандарт с Германия.

От своя страна Германия все още не е била напълно разгърнала военно промишления си комплекс, икономиката не е преминала на военно временен режим, а армията не е имала боен опит и самочувствие. Никак не е било сигурно какво ще стане при военен сблъсък. Още повече, ако Германия бъде отрязана от всички доставки, а Чехословакия получава военно и всякакви снабдяване.

Само че Европа забранява на Чехословакия да се бие, а останалото е история. След окупацията на Судетите в Чехия идват на власт прогермански политици и цялата страна е присъединена към Третия райх като протекторат. Германия добива самочувствие, "мирът" и дава възможност да се подготви за война и десетки милиони европейци загиват.

Днес Европа и Западът взимат предвид "срама от Мюнхен" и позволяват на Украйна (държава на годините на които тогава е била Чехословакия) да се защити. За да бъде избегната голяма война, за да не може Русия да изгради по-мощна армия, за да бъде блокиран руския ВПК. И тази стратегия очевидно работи.

И тук се явяват нашите "миротворци" и казват - оставете Украйна да бъде пожертвана както Чехословакия. Оставете Русия да си се въоръжи на спокойствие. Оставете я да разгърне военновремвнна икономика и постоянна двумилионна армия.

Истински предатели. Или истински глупци.
И в двата случая е лошо и опасно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    48 83 Отговор
    Браво на Запада!
  • 2 Към продажниците

    73 12 Отговор
    Какъв срам, какви 5 лева ренегати!
  • 3 ха ха

    55 59 Отговор
    "След като Путин обяви, че всеки руснак паднал в битка отива в Рая, Раят подаде молба за членство в НАТО."
  • 4 Абе факти, кога ще пуснете сензационната

    52 68 Отговор
    новина, че Лавров много яко настъпал котето. Направил скандално антисемитско изказване в интервю за Италианска телевизия. В Израел са бесни. Сега вече руснаците ядоха гуя със сигурност.

    Коментиран от #13, #58

  • 5 Зззз

    61 40 Отговор
    Малиий, така ми се иска палачинсата да се обърне ,та да гледам такива ката Момчил,Иво, Иван, ленчето ,надежда и още много такива какви дилърите ще пеят за възхвала на Русия и Путин. Мале,мале не ми се мисли докъде ще се докарат
  • 6 я стига глупости

    64 22 Отговор
    Това е една прокси война между управляващите в Русия и управляващите в САЩ и Великобритания, на миято стана са и марионетките им. Ние не виждам каква работа имаме в тази война, а и като се държим раболепно и посрушно за да се докажем, това не ни прави независими.
  • 7 Грульо

    63 25 Отговор
    "В Украйна Западът измива срама от Мюнхен и предадената Чехословакия"

    Докато се опитват да измият срама, ще станат за резил. :D
  • 8 Фашистът е Путин,

    38 60 Отговор
    а не Степан Бандера ! Преди Германо-съветската война през 1941 г. Бандера инициира създаването на Украински национален комитет в Краков за консолидация на украински политически сили в борба за държавност.

    На 30 юни 1941 г. в Лвов Ръководството на организацията провъзгласява възстановяването на Украинската държава. Това е опит да постави Третия Райх пред свършен факт и да го принуди да признае украинската борба. Обаче Хитлер инструктира своята полиция веднага да ликвидира този „заговор на украинските самостийники“. Немците арестуват Бандера няколко дни след акта на провъзгласяването на възстановяването на Украинската държава – на 5 юли 1941 година. Степан Бандера е затворен в германския концлагер Заксенхаузен, където остава до декември 1944 г. След това той е освободен заедно с няколко други висши членове на ОУН, на които е предложено да присъединят към немските сили ОУН-Б и Украинска въстаническа армия като съюзници на Германия против Съветския съюз. Степан Бандера отхвърля предложението на немската страна.

    През февруари 1945 година се провежда регионално разширено съвещание на ръководството ОУН-Б на украинските земи, избрано е ново Бюро на ръководството в състав: Бандера, Шухевич, Стецко. Този избор е потвърден от Конференцията на задграничните части на ОУН-Б през 1947 година и тогава Степан Бандера пак става глава на ръководството на цялата ОУН-Б. Като водач на ОУН-Б, Бандера през следвоенно време решава да продължи въоръжената борба срещу комунист

    Коментиран от #34

  • 9 Хихихи..

    43 23 Отговор
    Нищо не измива,същата "немитая Европа"си е,само дето е още по-гнила и извратена.За нищо не става,прави си сепуко като пиян самурай,дето е ошлякал две спомни оризова ракия-патоки.Саке се казва..
  • 10 Тъпанаr си Момчиле

    59 35 Отговор
    и то на Н-та степен.
    Русия започна да се възраджа и американците искат да я спрат.
    С чужди животи, те само парите дават.
    Американците искат те да господствуват.
    Те това е.
    И Европа начело с тримата "мускетари" улави следва като некви слуги.
    Те това е.

    Коментиран от #15

  • 11 Офф

    44 22 Отговор
    Къв Мюнхен, ква Чехословакия кви 5 кинта. Абе то голямо увличане. Боли го у-я Западът за Украйна е най-точният израз. Знаем го и няма да се обясняваме.
  • 12 Алооо

    29 8 Отговор
    Всеки има право на мнение, всички не може да имат еднаква позиция, това е животът Господинчо Петров...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Продължение

    16 34 Отговор
    ....продължи въоръжената борба срещу комунистическа Москва. Той интензивно организира регионална мрежа и бойни групи на ОУН-Б, които постоянно поддържат контакт с Регионалното ръководство чак до смъртта на водача.
    Под ръководството на Бандера ОУН започва серия от наказателни акции срещу представителите на полската окупационна власт. През този период ОУН извършва 3 политически убийства, които получават голяма публичност – на училищния куратор Гадомски, обвинен в унищожаването на украинското училище и насаждането на полския език, на служителя на Държавното политическо управление Алексей Майлов като протест срещу Голодомор, а в Украйна и убийството на полския министър на вътрешните работи Бронеслав Перацки, който се занимава с „пацификацията“ (умиротворението) на украинците. Степан Бандера е отговорен ръководител на тези покушения.

    Коментиран от #54

  • 15 Тъпанари са путинофилите

    38 23 Отговор

    До коментар #10 от "Тъпанаr си Момчиле":

    За щастие са малко в България, за нещастие са се наместили във властта и НС. Лустрация трабва.
  • 16 Петър Момчилов

    32 15 Отговор
    Момчилчо мамин сладък , поогледай се малко, прочети кво казват истинските експерти, интересувай се, гледай встрани от БТВ и нтв. Една сламка ще ти подам Скот Ритер
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 внимание сoрoсoиди

    30 14 Отговор
    Автора се опитва да внуши, че началото на ВСВ е анексията на судетската област, което е в разрез със сoрoсoидната попаганда, че ВСВ започва с разделянето на Полша от Хитлер и Сталин с цел СССР и комунизма да бъдат приравнени към нацизма. Моля сoрoснятa да съгласуват помежду си предварително опорките, за да няма такива недоразумения. При нужда се консултирайте с някой историк, демекако нещо не го пише в уикипедия.
  • 19 ха ха

    25 41 Отговор
    Западът остави Путин твърде дълго. Вината е най-вече на Германия. Русите отцепиха последователно Приднестровието, Абхазия, Осетия, Крим, Луганск и Донецк... След това 8 години разиграване на сценки с Украйна. Изведнъж усетиха, че Западът е слаб поради кризата, в която го натикаха глобалистите и решиха, че това е най-подходящият момент. Единствено волята на Украйна за свобода строши зъбите на Путин. Западът моментално надуши възможността да натрие носа на Империята на Zлото и виждаме какво се случва...
  • 20 Професора

    35 12 Отговор
    Чичо Шорош плаща за такива колонки!
  • 21 Отечествен Фронт

    35 16 Отговор
    Само истински соросоидни майцепродавци излагат родината си на риск заради чужди интереси. П.П. ДБ. ГЕРБ. ИТН са антибългарски партии.
  • 22 КОЙ?

    24 40 Отговор
    КОЙ ще измие срама от противната и мазна физиономия на червения "льотчик", все още "български" президент, за срам на великата ни някога държава? Този кремълски лакей и подлога на свирепото чудовище, злодей, убиец, изверг, изрод и престъпник, трябва да бъде разследван и съден за национално предателство, тоест, за служба в интерес на чужда държава, в случая - на путиновата Русия, която той иска да възроди като някогашния СССР! Иска, ама няма, защото е болен от рак! Дай Боже ракът да е скоротечен, дай Боже! Червеният и в червата "льотчик" назначи един шарлатанин за "служебен енергиен министър", който умишлено провали вече подписан договор за внос на евтин азерски газ! Срещу КОЛКО рубли бе, льотчика? Срещу колко рубли извърши това национално предателство и защо Милиционеринът с Каскета все още се ослушва и не е арестувал онова нищожество, шарлатанина ти Павлов, за това престъпление? И понеже Кирил Петков го уволни, ти започна да изливаш кофи с помия и грозни обиди по правителството му, нали? Нали бе, селяндурино от Славяново? Нещо май са се объркали договорките ти с кремълското чудовище, нали? Какви "национални интереси", какви пет лева дрънкаш като изоглавен, щом си отвориш устата бе, кремълска подлого?! Нищо, рано или късно ще отговориш и на този въпрос, сигурен да си! Да, ама вече никъде по света не те бръснат за слива, нали?

    Коментиран от #60

  • 23 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    35 11 Отговор
    Кой какво изми и как точно ‼️‼️‼️
    САЩ още не са се извинили, че използваха Ядрено оръжие срещу мирни граждани ‼️
    Как и кога ще ИЗМИЯТ срама от лъжата на техен висш генерал пред целия Свят с "онази епруветката" ‼️
    Как ще ИЗМИЯТ срама , че излъгаха в Карибската криза‼️
    Тях дори не ги е СРАМ , че са подслушвали дори Меркел , за какво да говорим ‼️‼️‼️
  • 24 САТЪРА НА ХАНА

    7 16 Отговор
    ВНИМАВАЙТЕ ДОКАТО МИЕТЕ
    ....
    РАШКИТЕ ДА НЕ ВИ ИЗТРИЯ 🖕
    С ГОЛЯМАТА ГУМА НА ДЯДО ИВАН ,:)

    Коментиран от #42, #51

  • 25 Рефер

    19 8 Отговор
    Петров, ако те послуша светът и продължи да въоръжава нападнатата Украйна какво ще се случи? Украйна ще продължи да бъде съсипвана икономически и физически до нивото на Сирия след 11 години война. Агресорът, Русия ще се изтощава военно, ще загубва жива сила и бойна техника, ще бъде блокиран от колективния демократичен запад във всички сфери. Русия в един момент ще обяви, че е постигнала целите си и ще се изтегли. Украйна, Момчиле ще те покани лично да видиш резултатите от ДЪЛГО продължилата война. Хвърлянето на бяла кърпа на боксовия ринг е загуба, но и възможност за реванш. Твоят съвет е да продължи срещата до комоцио на този, за когото си заложил пари?
  • 26 Русия враг №1 на България

    18 19 Отговор
    Месец септември 2021 година Стефан Янев свобождава сегашният министър на енергетиката от поста зам-министър на енергетиката в служебното правителство без обяснения. Сега се разбира, че е станало, за да не пречи на далаверата. Малко след това уволнение, Николай Павлов, човекът на Радев и бивш изпълнителен директор на Булгаргаз, подписва анекс към договорът с Азербейджан чрез който се отказва да получи оставащите две трети количества газ по този договор, въпреки че той е на цена 3 пъти по ниска от тази на Газпром. Чрез този анекс Николай Павлов отстранява Азербейджан за определено време и оставя като единствен доставчик Газпром и то с цена 3 пъти по-висока. Идва редовното правителство и Бившият зам-министър става министър и разкрива тази далавера. Николай Павлов е уволнен, а Румен Радев е поел ангажимент пред Путин да не го бара. Румен Радев е бесен, ако си спомняте. Сега е още по-бесен но и много уплашен защото далаверата излиза на бял свят. Лъсна, че борбата им с Борисов е била, кой да взема комисионите от Путин. Става ясно на какво почива патриуотизмът на Радев и Стефан Янев. Путин към Радев или връщай парите или сваляй правителството. Разбрахте ли защо ръмжи от няколко дни Радев.
  • 27 Taka si e

    18 9 Отговор
    По скоро ситуацията прилича на ситуацията около Втората световна война, когато цяла Европа е срещу СССР. Разликата е , че тогава САЩ са били настрана. Умните ни политици и тогава са ни вкарали на страната на силния в момента. Само да не стане пак като след ВСВ да плащаме репарации на някого.И тогава никой не е смеел да си помисли какво ще стане ако Германия загуби.

    Коментиран от #78

  • 28 Предатели

    17 15 Отговор
    Предателство извършват тези, които открито подкрепят украинските нацисти. Оставка!
  • 29 Глупости!

    19 9 Отговор
    По същият начин, по който през 1938-ма предаде Чехословакия, Западът през 2022-ра предаде Украйна. Насъсква я, окуражава я да предизвиква Русия и когато последната скочи, Западът се измуши като прадния из гащи. Украйна все още е в атласа, защото Русия не е решила да удря жилищните сгради. А където има такива случаи, те са заради използването им ут украински войски като убежище и може да има един - два случая на грешен удар. Дори днес всички и на запад признават, че в Азовстал има и много цивилни. А те са заведени там принудително от Азов, защото никой не отива да се нрие там, където падат най-големите бомби.
  • 30 Радвай се народе

    21 6 Отговор
    Това е пропаганда. КОЙ я поръчва и плаща времето ше покаже на всички. Готови ли сте да дадете парите и дори живота си за Украйна? Ако още не сте, тогава четете от сутрин до вечер какви предатели сте, че позволявате на Русия да воюва и нахлува в чужди страни. Когато САЩ воюва обаче се радвайте и пращайте контингент войници да умират с чест, защото това е начина цивилизационния ни избор да доминира в света и у нас завинаги и да изнася демокрация в страни със силни лидери(диктатори). Няма вече достойно мислещи българи с достъп до публичното пространство. Само пионки на хранилка. Аз не искам РУСИЯ или САЩ, искам спокоен и достоен живот в БЪЛГАРИЯ бе продажници. Нали сме в НАТО, когато ни нападнат ще се браним или си връщаме на Русия, че въоръжи Сирия и Башар Асад не падна след Кадафи, Садам, Бин Ладен и Милошевич и сега на пук ние ще крепим Зеленски, за да няма конкуренция в цивилизационния избор, който може да бъде направен?
  • 31 Георгиев

    21 10 Отговор
    Катастрофическата загуба на Украйна е гарантирано 100%. Украйна остава благодарение на вас бе излаз на море. Какъв срам измивате. Напротив, добавяте нов. Ако бяхте подписали, че няма да приемате Украйна в нато, това нямаше да се случи.
  • 32 Момчил Петров?? На кой дае чул нещо за

    8 6 Отговор
    Тоя?? Баба му гое произвела Експерт по нещо!?
  • 33 Ехо,

    9 4 Отговор
    Защо публикувате предатели?
  • 34 Бандера

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "Фашистът е Путин,":

    Е главорез с масови престъпления.
  • 35 Бат Гечо

    14 11 Отговор
    Какво предателство вършат Костадинов и Радев,авторе? България беше деиндустриализирана и превърната в колония на Запада. Населението беше редуцирано с1/3, младите се засмукват на Запад с обещания за "реализация".Инсигниите на една независима държава -армия,разузнаване, служби, бяха унищожени. България не произвежда нищо, дори храната си. Няма това право, тя е територия пазар.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ДААА

    9 13 Отговор
    ПО ГОЛЕМИ ЕКСПЕРТИ ОТ ПУТЛЕРОЛИЗИТЕ НЯМААА ТЕ СА КАТО ВЕЛИКАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    Коментиран от #57

  • 38 Тотю

    10 6 Отговор
    Евроатлантизъмъ в България потъна!
  • 39 Никой

    6 3 Отговор
    Ааааа не са глупаци , първи предате ли са , и то от най големите, Български !
  • 40 Матей преображенски

    13 7 Отговор
    От изброените само Костадинов е който казва истината и настоява България да не бъда вкарана в тоя подъл щатски капан.САЩ се стремят да ни опълчат срещу Русия и са изнамерили такъв способ,не като ни накарат да пратим войска,те знаят че е нелепо,а като изпращаме тежко въоръжение,боеприпаси и всичко необходимо на украинските терористи.Паралелите с 2 св. в.,са следните:щатските банкери и индустриалци правят всичко възможно да подсилят хитлеристите,а сега зеленистите,за да воюват те срещу Русия , а самите САЩ да оберат лаврите и плячката.И тогава и сега плановете им се провалят и русия пак ще си разпростре абсолютното влияние над половин Европа.

    Коментиран от #46

  • 41 соломон напасания

    15 4 Отговор
    Само поръчкови статии , поръчкови журналя (журналисти отдавна няма ) и поръчкови политици ! Днес е 2 май и един политик не спомена че на тази дата преди 8 години в Одеса изгоряха живи хора , около 50 човека от които един е българин ИВАН МИЛЕВ . Политици , историци всички ли са вече на н@ ркотици ? Някой ще даде ли обяснение защо УЖ правовата държава Украйна не наказа никого въпреки че има страшно много доказателствен материал . Дайте да помогнем на "правовата" УКРАЙНА да намери подпалвачите и да получим справедливо наказание и за убийството на нашето момче ! Възможно ли е ? Възможно е !Ще се случи ли ? НЕ !
  • 42 Ами

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Рашките нищо и никой не могат да изтрият..най много да си изтържят на.с..ра.ни..те гащи, за парада.
  • 43 Радон Керанов

    6 10 Отговор
    Русия е обречена! Как се воюва с некадърна армия срещу корав и решителен противник, зад който стоят военно-промишлените комплекси на целия Запад!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Някой

    6 3 Отговор
    Тоз пък какъв капацитет е, че трябва да се популяризира мнението му.
  • 46 Вие сте бунаци

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "Матей преображенски":

    Американците явно са много умни щом вкараха в елементарен капан руснаците европейците и никой не можа да се усети.Къде са анализаторите?Защо всички скочиха с двата крака в капана а ти го знаеш от години.

    Коментиран от #65

  • 47 Хмммм

    11 2 Отговор
    Безсрамни манипулатори. Оставете историята .Не я използвайте за дяволските си цели преиначавайки я според собствения интерес. Знаем че една лъжа повторена 100 пъти започва да се възприема като истинска но само хора с неразвито чувство за добро и зло могат да се подведат по явно скроени с цел исторически измишльотини. Причината за германското нападение над Европа е точно тази която направи неизбежно и руското нападение над Украйна. От цялата работа печели точно тази причина .Жъне и богатее за сметка на украинска и руска кръв и икономически неизгоди на Европа.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 В УКРАЙНА ЗАПАДЪТ Е РАЗЕДИНЕН

    5 2 Отговор
    Докато одиозната ск апа на бабичка се договаря с дрогирания шут за пране на пари и пренасочване на оръжие за Азия, испанската кралица му изпраща чуризо в сандък от джавелин. Живелите в Испания зная какво значи това.
  • 50 Хмммм

    10 4 Отговор
    Безсрамни манипулатори. Оставете историята .Не я използвайте за дяволските си цели преиначавайки я според собствения интерес. Знаем че една лъжа повторена 100 пъти започва да се възприема като истинска но само хора с неразвито чувство за добро и зло могат да се подведат по явно скроени с цел исторически измишльотини. Причината за германското нападение над Европа е точно тази която направи неизбежно и руското нападение над Украйна. От цялата работа печели точно тази причина .Жъне и богатее за сметка на украинска и руска кръв и икономически неизгоди на Европа.
  • 51 икаш ли да

    0 5 Отговор

    До коментар #24 от "САТЪРА НА ХАНА":

    да хванеш на мойсей жезъла !
  • 52 укро сала

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "СЛАВА КОКАИНЕ":

    Браво ! на 100% поддържам коментара !
  • 53 Варненски сиган

    5 7 Отговор
    Путин обеща, че ще направи Коце от Израждане, Губернатор на циганската махала във Варна, след референдум за образуване на Варненская Народная Республика.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Д-р Путин ще ампутира тумор

    10 6 Отговор
    "С Нато и фащ да се приключва, че да се успокои светът най- после!"...............

    Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... и доктор Путин вече го започна!!!!
  • 56 Великите сили

    9 3 Отговор
    На теория всички сме силни, още повече, ако вече всичко е минало. САЩ ПСВ имат по-малка армия и от Б-я. Днес е обратното, САЩ са №1 като армия а нас ни няма на картата, по-тяхно желание не по наше. Какво искат някой пионерчета активистчета, от Б-я, нима не знаят, че нямаме армия? Тези приказки са за Великите сили САЩ, Франция, Англия,
  • 57 ИМА ИМАААА

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "ДААА":

    БИПОЛЯРНИТЕ ЛИБЕРАСТИ!
  • 58 И КВООО

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Абе факти, кога ще пуснете сензационната":

    Израел ще нападне Русия ли? ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 59 Клекнал да ака

    8 2 Отговор
    Кой да го ЕГА, е тоя Момчил? Типичен неофашист.Янищар и подлога
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Iviviv

    10 5 Отговор
    Забрави или не искаш да кажеш че и 1938г. и сега целта е Русия. Запада и по точно сащ и англия на тях целта винаги им е Русия. Случайно се включиха в ВСВ през1944г. чакаха до последно и се надяваха Русия да загуби но уви.

    Коментиран от #79

  • 62 ХАН КРУМ

    10 8 Отговор
    МНОГО ХОРА СА ПУСНАТИ ОТ ЗДРАВНИТЕ ПСИХИАТРИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ! ЕДИНСТВЕНОТО ВЯРНО Е ,ЧЕ ДНЕС УКРАЙНА Е ГЕРМАНИЯ ОТ19З9–фашизирана и претрупана с оръжие,и че я очаква съдбата на Германия 1:1

    Коментиран от #76

  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 10 Отговор
    Руснаците си мислеха , че ще им се размине и този път както ГАВРАТА през лятото на 1968 с окупирането на ЧЕХОСЛОВАКИЯ...за което и до ден днешен Европа и света не са ги санкционирали...а пък нашите "юнаци", които участваха в ГАВРАТА, ги приехме да следват "вишу" без приемни изпити....
  • 64 майтаки

    8 4 Отговор
    В Украйна, Западът си направи харакири, ама е толкова задръстен, че още не го е осъзнал...
  • 65 Защото

    10 6 Отговор

    До коментар #46 от "Вие сте бунаци":

    Не разбираш , че няма капан. Просто САЩ назначават чрез преврат или манипулирани избори начело на държавите марионетки правителства , които правят това , което САЩ искат от тях.
    Война изобщо нямаше да има ако напр.т.нар. "опозиция" в Украйна беше изчакаме предсрочни избори , договорени с Янукович, но по поръчка на САЩ направиха преврат , за сложат на власт този който да почне фащизацията на Украйна и клането в Донбас.
    Война нямаше да има и ако бяха изпълнили Минския формат, но на САЩ им трябваше война в Украйна.
    Затова капан няма, просто едната страна , ръководството не му дреме за народа...и в България знаем ,че ако се договорим с Русия бензинът няма да е повече от 1.80 лв.,и парно , и ток няма да скочат , но Кирчо и Кокорчо правят това, дето им е заповядал Фашингтон.

    Коментиран от #69

  • 66 Хахаха

    8 9 Отговор
    ХитлероПутин нападна мирна Украйна с цел да заличи държава и народ.
    Радев, Нинова, Янев, Копейкин и Каракачанов са национални предатели и защото в Украйна има около 1 милион етнически българи.
    Да не дадеш оръжие на българин, за да се защити е национално предателство.
  • 67 Горно Уйно

    3 2 Отговор
    Неуместна аналогия, нерде Шан, нерде Багдат!?
  • 68 Много точно

    5 8 Отговор
    Много добре е да се говори и анализира постоянно за предателите Ябев, Нинова, резидента с юмручето, Костадинов и техни производни гравитиращи за копейки и рубли.
  • 69 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #65 от "Защото":

    1. Янукович дойде на власт защото в ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПРОГРАМА ОБЕЩА НА УКРАИНЦИТЕ ПРОЗАПАДЕН КУРС НА УПРАВЛЕНИЕ.
    2. Путин привика Янукович в Москва и след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са ИЗЛЪГАНИ И ПРОДАДЕНИ.
    5. Прогониха кремълския лакей.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че с меморандума от Будапеща, Русия заедно с Англия и САЩ, е ГАРАНТ ЗА суверинитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим.
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе, като нашите „путинофили“ му пригласяте.

    Коментиран от #75

  • 70 Кире коравио

    1 1 Отговор
    Аман от акълии
  • 71 Шамана на Монтерей

    5 1 Отговор
    Навремето в Мюнхен се получи конфузна ситуация,която ще е смешно,(ако не беше трагично),да се повтори.Иронията е в това,че едни,които навремето бяха от отбора на "спасителите" сега са агресори,а тези които бяха агресори,сега са спасители.Пълна бъркотия.
  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Много точна статия.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 И аз да кажа

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    В добавка- Янукович се е обърнала към съда в Киев през декември миналата година, с искане да го възстановят на длъжност президент. И съдът вместо да отхвърли молбата заради изтекла давност, насрочил разглеждане в началото на тази година. Подготвяли са да го курдисат пак и да покажат кой командва! Е как да не ги разстрелят тези от съда? И после- "украинските фашаги..."
  • 76 Сталин

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "ХАН КРУМ":

    Тъпо!!!!!
  • 77 Сталин

    1 5 Отговор
    Рашистите са мазохист, който са готови на ядрена война, без значение че никой няма да остане на малката ни планета. Тая нация трябва да изчезне.
  • 78 Шопа

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Taka si e":

    Не е точно така, моето момче, даже е напълно противоположно. Втората световна война започва 1939 година септември месец. В този момент СССР е в съюз с германия и си поделят Европа с Германия, в резултат на което руснаците завземат половин Полша, Литва, Латвия, естония и част от Финландия.... През това време се води битката за Британия, а САЩ не стои на страна, а участва с лендлиз към Англия.... В същото това време руснаците подхранват немската военна машина с метал, нефт, провизии. 75% от експорта на СССР е насочен към Германия... Докато не настъпва момента в който Германия напада руснаците.... Тогава руснаците запяват друга песен. Британците ги спасяват от глад (40% от жителите на Архангелск са загинали от глад още 41-ва година). Естествено, до момента в който започва да действа лендлиза към СССР всичко става за пари, а тъй като още тогава никой няма нужда от рубли, се плаща в злато. И не зяра европа е цила против СССР, а цяла Европа е завоювана от Германия. А що се отнася до България - запиши си някъде и го мети всеки ден - ставаме съюзници с Германия, когато и руснаците са им съюзници, а СССР не влиза в тристранния пакт заради България - едно от нещата които Хитлер не им отстъпва е България. Ако им я беше дал като Полша, световната война щеше да се води срещу Германия, СССР, Япония и Италия.
    Учи историята от документи, не от руски статии и телевизия.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Анонимен

    4 1 Отговор
    Възраждане на СССР и смърт за НАТО!
  • 82 Име

    2 0 Отговор
    Жалко, че е пропуснат "стратегическият момент" със САЩ и така имаме поредния мегаломански проект водещ света към самоунищожение. Жалко и че авторът не го вижда... или не иска да го види.
  • 83 Факт

    3 0 Отговор
    Е и ... ? Пак целта била да се срине Русия! И се чудим защо Русия започна война !!!
  • 84 Нане

    0 1 Отговор
    а кога ще измие срама от Берлинския договор дал освободените земи с Българи отново на турския поробител?