Тема: Украйна

18 Май, 2022 19:00 13 063 111

Как "Москвич" отново ще превземе света

  • москвич-
  • рено-
  • русия-
  • санкции-
  • украйна-
  • война-
  • автомобил-
  • тесла-
  • илон мъск

В Русия се готвят да възродят автомобилната марка "Москвич", но с електрически двигател. Някои навярно мечтаят и за превземането на чуждестранните пазари.

Как "Москвич" отново ще превземе света - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каква сензация само! Нямам предвид това, че градската управа на Москва се сдоби с нов актив – завода на Рено в руската столица. Френският автомобилен концерн още в края на април взе решението да се изтегли напълно от Русия, оставяйки на руските власти двете си предприятия – това в Москва и заводите АвтоВАЗ в Толиати.

Нито пък имам предвид това, че кметът Сергей Собянин е решил да възроди историческата марка „Москвич“, чийто собственик фалира в началото на 2000-та година, след като руският пазар се отвори за много чужди автомобилни фирми. Този маркетингов поход на московския градоначалник прекрасно обслужва бляновете по всичко съветско, всичко велико, обхванали сега значителна част от руското общество и вписващи се напълно в общата концепция на днешна Русия да върви напред, гледайки назад.

Още новини от Украйна

Утопични проекти

За мен истинската сензация в намеренията на Собянин се състои в това, че „на първо време“ той щял да организира производството на класически автомобили с двигатели с вътрешно горене, а по-късно и на електромобили. С това московският кмет на практика признава, че бъдещето на автомобилната индустрия е именно електромобилността. И второ: със замяната на вноса той издига сегашните руски проекти на ново равнище – това на утопията.

Не, Собянин не е склонен да обяви скромно, както вече направиха от АвтоВАЗ, че ще произвеждат “Лада“, но без някои технически изобретения като антиблокиращата спирачна система (ABS). Нито пък му стиска да признае, че са прави анализаторите от Руската централна банка, че Русия – една страна, която води война и страда от наложените ѝ тежки международни санкции – може да произвежда единствено такава продукция, която е на по-ниско технологично ниво.

Подобна индустриална провинциалност не устройва московския кмет, той иска столичен размах и технологичен пробив – та били те и само на думи. „Обичам нашите велики планове“, бе написал навремето Маяковски, който страстно възпяваше една страна, която за 70 години от съществуването си така и не успя да пусне в масово производство лек автомобил без чужди технологии.

"Москвич" и "Камаз" ще разработват съвместно електромобил

Самият Собянин припомня, че заводът, който сега той поема от Рено, преди почти сто години в Съветския съюз е започнал дейността си с производството на автомобили Форд. Но не, днес Русия няма нужда от западно ноу-хау, защото „Москвич“ и неговият партньор „Камаз“, от който междувременно се изтеглиха германците от Daimler Truck, сами ще се справят и ще организират производството на собствени електрически модели – дейност, в която водещите световни автомобилни концерни наливат милиарди.

Можем само да поздравим московчани за това, че немалка част от техните данъци и от градския бюджет ще бъде похарчена именно за този смел, горд и ударен проект, като освен това ще има нужда от огромни инвестиции за създаването на съответната инфраструктура (мрежа от зарядни станции).

Електрическият "Москвич" покорява световния пазар?

Или може би московското кметство планира да покрие всички тези разходи с износ на електрически „Москвичи“? Например в Китай, за който сега мечтаят всички руски фирми, които искат да заместят отпадналия внос от Запада. Сякаш в Китай си нямат предостатъчно собствени производители на електрически автомобили.

Или пък се готвят за присъствие в страните и регионите с бързо растящи продажби на „Тесла“? Е, в такъв случай Илон Мъск е в беда! В ожесточена конкуренция за технологично лидерство той ще трябва да се изправи не само срещу „Роскосмос“ на Дмитрий Рогозин, но и срещу „Москвич“ на Сергей Собянин. Горко ѝ на „Тесла“!

Автор: Андрей Гурков


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Woldemars

    53 68 Отговор
    И забравете каруците си от соца. Русия от 30 години нито комунистическа нито изостанала държава.

    Коментиран от #52, #64

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хмм

    55 32 Отговор
    Кой ще си вземе копач с батерии?
  • 4 гхййк

    54 5 Отговор
    С удоволствие ще прочета коментарите!
  • 5 Ротшилд

    44 27 Отговор
    Четете моето Дойче Веле, за да знаете Истината!
  • 6 ХаххахаххахххХАХАХАХА

    57 17 Отговор
    ЦРУ газ пикае.
  • 7 Woldemars

    55 72 Отговор
    Русия, за разлика от България няма американска марионеточно правителство, за това повече от задачите си, решава само, както иска.
    Искат ли да произвеждат ford-произвеждат. Искат ли BMW - произвеждат.
    Има Лади Веста и са нива на своята класа.

    Коментиран от #56, #60, #67, #83

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пожелаваме успехи

    80 41 Отговор
    Може да поставят нов руски рекорд и да произведат кола която минава 100 километра без да и вдигнеш капака
  • 10 Бай Пешо карбуратора

    60 31 Отговор
    По-добре вместо електрически двигател да е на хибрид с манивела вътре в купето, шофьора да върти яко за да има ток

    Коментиран от #78

  • 11 Софиянец

    70 39 Отговор
    Родните путинофили вече по две са поръчали, а копейкин снима предизборен клип ;)
  • 12 Красимир Петров

    56 35 Отговор
    Таралясника Москвич ще превземе света хахаха.Стига сте писали глупости.
  • 13 Красимир Петров

    57 31 Отговор
    Русофилите са интересни индивиди.Познавам 3ма но КАРАТ западни автомобили.

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 От известно време с тъга

    49 40 Отговор
    наблюдавам оредяващите като количество и мисъл прорууски постове и лайкове. Другари, не се отчайвайте, победа будет не за вами ! Почивайте си, не претоварвайте калциралите си пенсионерски мозъци, по-добре играйте шах и псувайте най-големия русофил за всички времена ББорисов. Е нема да дойдете на власт, молете се децата и внуците ви като се върнат за седмица от Запад да напълнят малко кесийката ви. С путин се видя, че нищо няма да излезе, спря ни газа, никой в Родината не заплака, сега и петрола ще му спрем и т.н. Накрая вашите хора, руските агенти ще останат без долари, защото руснаците няма да имат пари да им ги плащат !

    Коментиран от #22, #33, #86

  • 16 hh88

    53 42 Отговор
    Авторът и всички с ехидни коментари, замислете се какво се произвежда в нашата кочинка и тогава се подигравайте. Един мотопед не можем да направим. Разбирам да бяхте поне румънци. Карате някакви 20 годишни каруци, ама иначе умници.

    Коментиран от #40, #45, #62

  • 17 цъ цъ

    35 29 Отговор
    Аууу, колко "остроумно", браво Xоxол Веле, смех та смех! Само, че нали знаете, който се смее последен.....Светът се пренарежда оформят се нови ядра, утре Русия, ще размени нещо с Китай и токувиж се оказала с електромобили години напред и москвичи с вертикално излитане ?

    Коментиран от #65

  • 18 Чапай

    43 19 Отговор
    Урааааа .обичам Москвич .как се ходеше до морето с него ей .
    Имаше и манивела .въртиш да правиш мускули.
    Ама първо да кажат . как ще се продава ,с рубли ли хахаха
  • 19 който

    44 3 Отговор
    е пич, кара москвич....

    Коментиран от #27

  • 20 мутрафон

    25 14 Отговор
    БОКО БАНКЯНСКИЯ ЩЕ ПОДКАРА "МОСКВИЧА" ПО КАЛПАВИТЕ МУ МАГИСТРАЛИ.
  • 21 хахаха

    44 27 Отговор
    много сарказъм, много нещо...само че след някоя и друга година да не се нареди въпросния списувач да си купува Москвич? :))))
  • 22 9689

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "От известно време с тъга":

    Не тъгувай,не се мъчи ,идваме.
  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    32 22 Отговор
    Ей такъв на снимката го купувам веднага!
    412 - чист, не дефорсиран.
    За времето си "Москвич" не беше никак лоша кола....

    Коментиран от #74

  • 24 В.В.П.

    30 20 Отговор
    Нека си правят ,!.Къде е проблема.С Жигули имам 500000 км .Много злоба лъха от статийката ..Корея задмина Немците ..Най продавана та кола през януари 2021,в Рф е Лада ,,Гранта..38000 броя ,повече отколкото Голфо в Германия..32000 ..броя.

    Коментиран от #30, #66

  • 25 Господине

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Красимир Петров":

    Ама те и дали дъвчат руски дъвки хихи
  • 26 Голям майтап

    26 22 Отговор
    Трябва да се промени и името на този супермегасвръхвърховенабсолютеннеповторим автомобил. Подходящо име би било " Пръд Льо мАсква" Идеята ми е безплатна!
  • 27 Пич

    15 9 Отговор

    До коментар #19 от "който":

    Квич квич квич
  • 28 2,2 милиарда евро срещу 2 рубли

    25 18 Отговор
    Цитат от предишната статия във Факти от 16.05: "Koмпaниятa, ĸoятo e 15% coбcтвeнocт нa фpeнcĸaтa дъpжaвa, пoтвъpди бeзĸacoвo oтпиcвaнe нa близo €2,2 милиapдa, зa дa oтpaзи пoтeнциaлнитe paзxoди зa cпиpaнe нa бизнeca cи в Pycия". Факти упорито НЕ ни информират вече втора статия, че Рено се отказа от бизнеса си срещу 2 рубли. Френският данъкоплатец загуби 330 милиона евро (за 15-те процента). Колко още такива бизнеси ще бъдат изкупени от Русия за копейки? Това е войната зад кадър. Вие си обсъждайте Москвича, Евровизията, цъкайте си в социалките, зяпайте телевизия и четете само Дойче Веле и Факти, за да сте информирани.
  • 29 Тракиец🇧🇬🇩🇪🇯🇵🇮🇷🇮🇹🇺🇦

    22 18 Отговор
    Че кога Москвич е превземаш света че ОТНОВО да го превзема . Това е работа и дело НС ГЕРМАНСКИЯ НАРОД НА ГЕРМАНИЯ НА ВИСШАТА РАСА - с не на някаква подчовешка азиатска Па-лач и комунистическа сг-ан
  • 30 Събуди се

    8 7 Отговор

    До коментар #24 от "В.В.П.":

    Че си се отвил и ще настинеш
  • 31 Тракиец🇧🇬🇩🇪🇯🇵🇮🇷🇮🇹🇺🇦

    23 13 Отговор
    Че кога Москвич е превземал света че ОТНОВО да го превзема . Това е работа и дело на ГЕРМАНСКИЯ НАРОД НА ГЕРМАНИЯ НА ВИСШАТА РАСА - а не на някаква подчовешка азиатска Па-лач и комунистическа сг-ан
  • 32 Хахахаха

    15 11 Отговор
    Заводите Рено не работят във Франция, какво остава за Русия! Сега оставят на Русия завод, а на китайците пазар!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Въс Раждане

    30 9 Отговор
    Утре всички наши фенове ,да са наредени на опашка пред мототехника за маскали
  • 35 без пропаганда ли?

    11 10 Отговор
    Нещо много ехидно ми се струва. Да махнат санкциите, вместо москвич ще има друго. На автора какво му пука, той си има всичко. Така че...
  • 36 Хахаха

    26 6 Отговор
    "Как "Москвич" отново ще превземе света?" - НИКАК!
    Преди години в БГ ги купуваха, защото за Жигули се чакаше 10 години, а за тези само 2-3.
  • 37 qwerty

    30 11 Отговор
    Те рушляците не могат да направят Airbag и ABS но коли ще правят...електрически даже.
    Мхм...шЪ станИ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТИР

    23 10 Отговор
    Супер,,,, Как сме без пътища ние които не сме в София, Москвича ще е Супер- Проходим е,Сами ще си го ремонтираме и можем да избегнем покупка на акомулатор защото има манивела,,,
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Радон Керанов

    22 10 Отговор
    Колата ще има ли огняр да пали котела на колата с кюмюр!?

    Коментиран от #46

  • 42 pepy

    36 3 Отговор
    "... кметът Сергей Собянин е решил да възроди историческата марка „Москвич“..."

    Няма лошо...

  • 43 Булгаррено

    12 2 Отговор
    Там е истината.
  • 44 Урюрвкос

    9 7 Отговор
    руския клон на АВВ спря производството на батерии по договора с тесла и подготвят адаптирани решения за други автомобили. Завода Москвич има музей може да се види итерактивно, първия модел с автоматична скоростна кутия (BorgWarner) е излязъл от завода 1969г.
  • 45 хмм

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "hh88":

    Квото правим, правим, ма не се напиняме да сме световна сила.
  • 46 123

    17 8 Отговор

    До коментар #41 от "Радон Керанов":

    Няма нужда, ще пали на бензин и като загрее, прехвърля на кюмур
  • 47 Иванушка  🇷🇺

    17 10 Отговор
    Москвича е Москвич, но аз ще си взема Лада Дъстър в защитна окраска Камуфлаж и с буквата Z на капака и вратите 😁✌Z✌
    E...по-натаък може и Москвич да взема като втора кола за втората жена 😁😁😁

    Коментиран от #58

  • 48 Сандо

    10 5 Отговор
    ДВ,погледнете календара,не сме дори в ХХ век!
  • 49 !!!!!!!!

    16 5 Отговор
    Ех,и манивелата ако откаже,идва най лесното.С бутане или да се паркира винаги на надолнище..И така е.
  • 50 Совершенствое

    5 9 Отговор
    Совершвнствое не се нуждае от постоянно преправяне и подобряване като американските и немските автомобили. Плащаш за нова и след година има нов модел.
  • 51 За един преател питам

    18 6 Отговор
    Манивелата безплатно с москалича ли ще идва или допълнително ще се купува

    Коментиран от #54

  • 52 Така е

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Woldemars":

    Прав си! Сега е комунистическа диктатура!
  • 53 Матей преображенски

    8 13 Отговор
    И какво стана сега,западняците изтърваха необятния руски пазар и сега викат ,че гроздето е кисело.Какво ни показват стария москвич,руснаците ще почнат да правят съвсем друго возило,достатъчно технологично,пък и каквото и да е ,тях какво ги касае?

    Коментиран от #84

  • 54 ТИР

    9 3 Отговор

    До коментар #51 от "За един преател питам":

    Бонус към Москвича ще е ,Доказана покупка на автомобила бензин на цена 1,20 ,,,
  • 55 най-смешното

    10 16 Отговор
    е, че коментарите са от хора, които не са измислили дори подобие на Москвич, а са го сглабяли...в Ловеч...иначе сме нация техническа с гигантското технологично постижение "двоен чушкопек".

    Коментиран от #69

  • 56 Мдаам, империя сър

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Woldemars":

    1/3 от света на площ...

    Коментиран от #73

  • 57 БРАВО

    5 12 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ.НИЕ САМО ЛАЕМ .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Де факто

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Дай някой пример за бели хора. Щот нещо кът станаха местата за спокоен живот по света.
  • 60 Радо Калиное

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Woldemars":

    Вестата е Дачия на платформа b0 на Рено-Нисан, безаналогов илитераттъп!
    🤣🤣🤣🤣
  • 61 Hoho Boho

    19 2 Отговор
    "След тази новина, акциите на Тесла паднаха с 30%"

    Това го обявиха по Первый канал..
  • 62 Радо Калинов

    26 5 Отговор

    До коментар #16 от "hh88":

    Румънците нямат пета колона и от 30 години скъсаха с всичко руско, не забравяй! И си направи изводите, дрОгарю!
  • 63 Реалист

    14 4 Отговор
    Припомнете ми кога Москвич е превзел света?
  • 64 ДжоковИЧ ще кара Москвич

    10 14 Отговор

    До коментар #1 от "Woldemars":

    Москвич си е марка, много хора я помнят, ще има интерес. Електрическия автомобил има 2000 детайла по-малко от автомобил с ДВГ, ще избият рибата с един ефтин Московец.
  • 65 Радо Калиное

    18 4 Отговор

    До коментар #17 от "цъ цъ":

    Излитане или гмуркане, че напоследък всичко руско на подводница става...
    😂😂😂😂😂
  • 66 Радо Калиное

    14 4 Отговор

    До коментар #24 от "В.В.П.":

    Имаш, защото беше... Фиат124!
    Безаналогови...
    🤣🤣🤣
  • 67 pepy

    25 4 Отговор

    До коментар #7 от "Woldemars":

    "... Има Лади Веста и са нива на своята класа."

    Трябва да се помнят и роднините...

  • 68 Иван

    6 18 Отговор
    Доче Веле да ви ги наб Ием с 200 скорост на москвич на първа скорост. Та да разберете колко сте жалки просто. На страна, че Факти бг Ви обслужват явно Доволно.

    Коментиран от #70, #99

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Радо Калиное

    13 4 Отговор

    До коментар #68 от "Иван":

    Няма аргументи или свършиха опорките, Иванушка? И да обиждаш оригинално не можеш, толкова си ментално ограничен!!!
    😂😂😂

    Коментиран от #76, #87

  • 71 Рахат Локумич

    23 3 Отговор
    Боже Господи..Колко мъка има по руската земя. Тия са неспасяеми....

    Коментиран от #90

  • 72 Даммммммм

    14 2 Отговор
    Дам верно е, путлер и аверите му се оказаха най-обикновенни пунта мара, кат наще пунта мара, но какво се чудя и двете пунти са рожби на кгб(дс)
  • 73 да допълня

    18 2 Отговор

    До коментар #56 от "Мдаам, империя сър":

    И с най-много външни тоалетни на глава от населението..
  • 74 Рахат Локумич

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Точно..кола за лозе и за къра. За друго..просто не става..
  • 75 Пеяме

    12 2 Отговор
    Направо утре ще почна да събирам за 412, тъмно морав.

    Коментиран от #85

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Марина

    6 2 Отговор
    Баща ми пази Манивелата!

    Коментиран от #97, #98, #104

  • 78 Сосо - лосо

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Пешо карбуратора":

    Сто процента вече са я измислили според мен, а следващата стъпка ще е Дефорсе с манивела и за пътника отдясно
  • 79 Радо Калиное

    9 2 Отговор

    До коментар #76 от "Пеяме":

    По-късно и рано сутрин!
    За разлика от теб съм женен, а на тебе и платените не ти връзват, знам, кофти е, ама не злобей толкова! И тролът си ти, аз просто умрЕм от кеф да ви подбъзиквам!
    😂😂😂
  • 80 Павел пенев

    5 2 Отговор
    Много шофьори и монтьори в сайта ама все простаци.
  • 81 Стефан Петров

    9 12 Отговор
    Навремето имах Москвич 408И и не съм се оплаквал от него. Наливах му бензин 92 и 95, в скоростната му кутия имаше смес от масло и грес, работеше с две свещи с дълга и две с къса резба, през най-голямата августовска горещина изкачвах без проблем беленския баир в Русе , а около пътя бе пълно със спрели поради прегряване коли. На магистрала се ускоряваше бавно но добре държеше 120км. Знам,че това ще се стори нереално на доста хора, но такава бе истината. Колата бе крайно непретенциозна.

    Коментиран от #89

  • 82 шопендар

    13 3 Отговор
    глей ти,значи е имало москвичова епоха по света ,изключвам соц-лагера,в последните 20 години руснаците спряха развойната авто-дейност поради неконкурентност,те нямат нито конструктори,нито технологии да направят модерен автомобил в следващите следвоенни години,и най вече опитаха от удоволствието да карат истнски коли
  • 83 Ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Woldemars":

    Ти луд ли си бе?
  • 84 Купи си

    16 3 Отговор

    До коментар #53 от "Матей преображенски":

    Москвич и иди да си го караш по руските магистрали - тук не ни се пречкай!
  • 85 pepy

    25 3 Отговор

    До коментар #75 от "Пеяме":

    "Направо утре ще почна да събирам за 412, тъмно морав."

    През това време трябва да научиш и къде е капачката на резервоара...
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Икономиката икономична

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "Стефан Петров":

    А аз имах Алеко..мааше кот му сипеш. Даже след промените, когато бе кризата за бензин, му сипвах ацетон ..по железарските магазини много ма обичаха - изкупувах всичкия наличен ацетон....правеше една димна завеса от сажди на парцали. .Ееех..минало- незабравимо.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Тренер

    11 1 Отговор
    С тоя "Москвич" Путин ще ни довърши.Пак ще се гърбим в Мускаля.Ако може да ни върне 40-50 години да станем млади ще бъде екстра.
  • 92 MGewehr

    14 2 Отговор
    Рушняците няма да станат по добри крадци на технологи от китайците, никога!
  • 93 pepy

    27 1 Отговор

    До коментар #90 от "От всичко по много":

    "... ще забравите и българския, и православните традиции..."

    Нали знаеш, че за православните традиции най-голяма е вината на полковниците от ДС и КГБ, а след тях на младшите офицери... Всичко обаче започва така:

    "Българската православна църква да стане в скоро време истински народна, републиканска, демократична църква и да вземе участие в построяването на социализма у нас."

    Това е „актуалният лозунг”, който лидерът на БКП Георги Димитров спуска за изпълнение на православната църква у нас през 1948 г."

    Коментиран от #100

  • 94 Тотьо

    13 1 Отговор
    Супер,вноска трябва ли да правим? И...колко години ще чакаме? А на тоя с Жигулата на 500к трябва да му дадем 2 медала,орден за храброст имонтьор минимум 7ми разряд!

    Коментиран от #103

  • 95 kingsize

    14 1 Отговор
    Два за Копейкин и един за Корнела - капарирам!
  • 96 Бай Лисан

    1 12 Отговор
    Туй вмирисаното зеле като го видя, и цъкам с 200, бате!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 симо

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Марина":

    взе ми думата -същото щях да пиша
  • 99 БСП на Бунището

    16 1 Отговор

    До коментар #68 от "Иван":

    Нямаш шанс да ги настигнеш с Москвич ...67 коня и от 0 до 100 км се реализира за 62 секунди,а на 120 ако го отлепиш и може да полети....Отново да завладеят Света...Направо падам,бате- дръж ме де...

    Коментиран от #101

  • 100 БОЖЕ

    25 3 Отговор

    До коментар #93 от "pepy":

    Пази България от руските варвари
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 нещо такова

    4 7 Отговор

    До коментар #94 от "Тотьо":

    Ми от както влязоха в България западните автомобили , автомонтьорите станаха много сериозни бизнесмени. 2400 лв смяна на съединител , 3000 лв смяна на ангренажен ремък , 8800 ремонт на двигател. Този "котор" от снимката иска само чукче и пробна лампа , и е закарал сред природата , на вилата , на секс , и риболов много повече щастливи хора, и ги е върнал още по-щастливи.

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 факти

    10 3 Отговор

    До коментар #103 от "нещо такова":

    Какъв е този ангренажен ремък за 3000лв и "ремонт на мотор за 8800лв ? Той нов двигател не струва толкова хаха.И само да ти обясня ,че ако един автомобил може да се ремонтира само с чук и отвертка насред пътя,то това значи не е автомобил ! По-тая логика можеш да си вземеш и каруца ,защото тя е още по-надеждна А секс с тоя дерак можеш да получиш ама на кукуво лято ! Въобще подобни руски недоразумения като тая скрап на снимката вършат работа само за вторични ! Руснаците още не знаят един тостер как да направят,ти ни говориш,че това било автомобил
  • 106 има търсене

    9 0 Отговор
    В Холивуд ще купят няколко за да правят филми.
  • 107 Бай Иван

    1 2 Отговор
    Ех-х младини . Колко пъти съм изтръсквал кайсиите на леля ви Гинка в Москвето
  • 108 Иво

    4 0 Отговор
    Защо се публикуват откровенни глупости. Явно хибридната война продължава.
  • 109 русия ЩЕ ИЗБИЕ РИБАТА С КОЛИ БЕЗ

    1 7 Отговор
    ГЛУПОСТИ В ТЯХ ! ЗАПАДА УМИРА ПРАВ !
  • 110 Карай шафиоре

    0 0 Отговор
    Благодаря от сърце, че е имало МаскиЧ, щото иначе кой ще стане монтьорин в нашата мола родна страна.
  • 111 ЦарВул

    0 1 Отговор
    К,во му е толкова трудно да направиш един електрокар и да го кръстиш "Тесла"!!Зависи къде шъ туриш ударението ще излезе,че правиш уред с който ще дялаш дърво/а по руски сделаеш/!!Синът ми купи за снахата електрически "Голф"за 72/седемдесет и две/ХИЛЯДИ хилки и сега се чуди и мае к,во на кое по напред да напрай рекламация!!А руснаците могат да правят електрокари значи ще направят и електрически Москвич не по лош от Рено/което още няма такава кола/!!Ще Ви питам русофобчета къдя ша зареждате вашите трошки електрически като с едно зареждане може да идеш само от Пловдив до София и наполовината път от София спираш и почваш да буташ оти ти е свършил"бинзиня"/тока демек/!!С едно зареждане изминаваш 200 километра и после като Флинстоун,две дупки на пода и с краката!!Ама т,ва сте вие с чугунените глави русофобски!!И ще ви питам найсен по джанки к,во шъ идете като хляба шъ стане три кинта килото,а бинзиня от 4 до 5 кинта!,при заплатки едва по седемстотин осемстотин кинта,а ако си жена и то млада ще даваш и по една......на шефа си!!Нали сега западняците се молят на Русия да отвори Азовско и Черно море,за да не умрат от глади по липса на пшеница от Покрайнина-та!!а и друго:Коги шъ дойдат двата контейноровоза с втечнен газ и къде шъ го разтоварят т,ва желе и кой шъ го обърне на газ!!Едно време имах Москвич 1360 куб.см. и с два кинта ходех от Тутракан до Русе и обратно,а сиги не можеш и един литър бензин да си купиш!!АЙДЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЕФТИНИЯТА!!!ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА!