25 Май, 2022 11:47 3 614 18

Емил Василев: Премиерът стъпи на тънък лед за Северна Македония

  • северна македония-
  • кирил петков-
  • емил василев-
  • европейска интеграция

Българинът може да изтърпи 15% инфлация, но няма да позволи и 1% подигравка с националното му достойнство

Емил Василев: Премиерът стъпи на тънък лед за Северна Македония - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Киро Канадецът стъпва по много тънък лед. Иска промяна на позицията на България по отношение на Северна Македония. Това е очевидно, иначе защо му е свикване на Консултативния съвет при президента?

Това коментира във "Фейсбук" Емил Василев

Ако Румен Радев го свика, там някой 100% ще се изцепи, че позицията ни за приемане на братята македонци в ЕС трябва да се актуализира. Каквото и да значи това. ПП ще го използва като повод да иска дебат по темата в парламента с цел промяна на рамковата позиция на страната ни. Очевидно ще се търси някаква вратичка за започване на преговори на ЕС с македонските отродници за членството на изкуствено създадената им коминтерно-югославска партизанска държава в Съюза.

Въпросът е дали това начало на преговори ще стане за сметка на отстъпки само от българска страна и ако направим компромис с какво ще ни отговорят край Вардаро?

Защото ако в учебниците им продължи да пише, че сме фашисти, ако по Коридор № 8 продължи нищо да не се прави от страна на Скопие, ако продължат спекулациите, че Самуил е македонски цар, ако дейците на възраждането и на национално-освободителните борби се окажат изведнъж македонци по етнос, въпреки че са се самоопределяли като българи, ако продължи подмяната на надписите на паметниците, ако българският език изведнъж се окаже "македонски", а правата на българите отвъд Малешевската планина отидат в кошчето, то ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОТВЪРДЯТ СПЕКУЛАЦИИТЕ, ЧЕ СМЕ ПРОДАЛИ ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА СИ ЗА ДВА ТАНКЕРА С ГАЗ.

Както и паметта на тия двеста хиляди български мъже, които са оставили костите си по македонските чукари по време на балканските войни и двете световни война. Усещането, че Киро Канадецът играе двойна игра - за пред хората се придържа към официалната позиция на България, а тайно води преговори за промяната ѝ, може да му изиграе лоша шега и да го изхвърли завинаги от политиката.

След като иска промяна на българската позиция, Киро Канадецът трябва да застане публично и честно да сподели с народа какви са му идеите, а не да шикалкави пред медиите.

Българинът може да изтърпи 15% инфлация, но няма да позволи и 1% подигравка с националното му достойнство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филипов

    48 4 Отговор
    Не е нужно да съм врачка, за да видя края на Петков и компания.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перо

    49 1 Отговор
    Стига вече с тая дъвка РСМ,всеки час и всеки случайник! Дадени са им условията,на база историческата истина,договора за добросъседство и европейските ценност,както и копенхагенските критерии! От тях зависи,дали ще ги приемат или отхвърлят и последващото разглеждане на ветото. Нека да ги оставим за дълго време да анализират историята си и поведението от близкото минало и да отговорят на българските искания. Вече сигурно са разбрали,че чуждия натиск е да чакат от умрял писмо!
  • 4 Просто човек

    12 52 Отговор
    Г-н Василев, с цялото ни уважение, но пишете глупости. Първо, не можете да наричате премиера канадеца! Второ, мина 24-ти май и нищо не се случи! Хайде стига словоблудство...

    Коментиран от #16

  • 5 Цялата русофилска дружина се

    8 51 Отговор
    изрежда да плюе единствения български министър-председател, който скочи на руснаците и им резна газа. Сега Петков тръгна да проверява и безплатния газов паток, който путин получи като подарък от Баце. Това ни струва 4.5 млрд наши и ваши пари, другари русомили? Всичко що е на руска издръжка залива с кал информационното пространство със своите мръсотии. Срам и позор, продажници !

    Коментиран от #9, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Z-Ентропа -2009

    32 2 Отговор
    Кирчовци дал Господ у нас, които са парашутирани с конкретна цел за да угодят на чиновниците от Брюксел и Бай Данчо от Америка.

    Коментиран от #12

  • 9 висок

    34 2 Отговор

    До коментар #5 от "Цялата русофилска дружина се":

    Каква газ сме резнали? В момента ползваме само,САМО, руска газ, но я плащаме 30% по-скъпо през гърците. А от танкерите "американска газ" нито една молекула няма да влезе в България. Пак ще си караме на руската газ. За м. Май Кирето и шайката ще приберат 110 млн лв от газа. За м. Юни обещават да ни одерат само със 100 млн лв.
  • 10 Събодете се

    23 2 Отговор
    На маймуни ни направиха. И не стига че сме най-бедната държава в Европа ами и ни нареди Кирчо да плащаме с 30% по-скъпа газ. И се бие в гърдите, че много направил. Това какво му пука народа ще страда. Големи усмивки, голямо тръбен и за пет пари работа не са свършили.
  • 11 Макробиолог

    23 2 Отговор
    Не става въпрос за отстъпки от страна на СМ , а за цялостна промяна в вътрешната и външнатаполитика която в сегашния и вид противоречи не само на български национални интереси но и на стандартите на ЕС...На кой не е ясно че историята и миналото са важни не за друго ,а защото влезе ли като пълноправен член първата и работа ще е да иска признаване и легализация на ОМО Илинден,признаване на макед малцинство,особен статут на Пиринска Македония и т.н.?Допуска ли ЕС приемане на държави с нерешени територ претенции,с враждебно отношение към страни членки? По устав -не ,фактически--даже ни указват натиск.Какъв да е нашия отговор---господа които някога ни наложително Берлинския конгрес,изберете си кой ви е по важен като член.
  • 12 Иванчо Хаджипенчовци

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Z-Ентропа -2009":

    По верния ориентир е факта че се К.Петков и тайфа се изявяват като достойни наследници на Иванчо Хаджипенчович!
  • 13 ????

    12 1 Отговор
    Значи:- За нас няма руски газ,за Германия и Италия има! За нас не може с Рубли за тях може! Демокрация и равноправие - да ама не! Македонците който още живеят в Титово време можа да са им мили,но докато плюят,псуват,рушът паметници и всичко що е Българска история - Вето,до дупка! Решетките,който сложиха няма да ги спасят,ако предадат святата,българска,история,на ренегатите от РСМ! След 1945 г какви искат да са!
  • 14 Мнение

    12 1 Отговор
    Голяма грешка, че допуснахме тези продажници във властта. Просто Киро само ако посмее да предаде Историята ни, костите на дедите ни, правата на българите там, няма да може да си намери място, защото народът ще го помете заедно с цялото му просто правителство. И да спре да върти номера, да не отговаря на директните въпроси, да се прави на толям хитрец, защото народът не е толкова глупав, колкото го смята той. Хубаво е, че имаме този президент, който е достатъчно умен, за да проникне в мръсните номера на Киро.
  • 15 БМДТ БМДТ

    0 11 Отговор
    Ей, ама много си умен бе Емиле?!?!
    Да те питам аз теб, кой печели от взетото? Народа в Македония? Народа в България? АМИ НЕ!!!! ПЕЧЕЛЯТ ТОЧНО ОНЕЗИ В КРЕМЪЛ И БЕЛГРАД! Обикновените хора губят! Затова:
    МАКЕДОНИЯ НЕЗАБАВНО В ЕС!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ппп

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цялата русофилска дружина се":

    Ще е добре да прочетеш малко повече за руски,турски или балкански поток с чии пари е плащано. Има чичко Гугъл. Щом гуглена може да ползва инфо от там и ти би трябвало да се напънеш малко. Ако можеш разбира се. И се подготвяй за момента, когато ще дойде газ от заблудените танкери до България. Защото простото Киро пак е оплескал всичко. В това е най-добър. Смешник. Мисли, чети и пак мисли. Ако можеш все пак.

    Коментиран от #18

  • 18 БМДТ БМДТ

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ппп":

    Ти читателю на Google, нима не знаеш, че една част от парите са ОТ РУСКА БАНКА ЗАЕМ, който НИЕ ще изплащаме с приходите от транзит, който ще плаща на България руската фирма, собственик на банката?!?!
    Въпросът в статията е за Македония. Там русите така яко са ни прецаквали, че......
    Тукашните им копейки продължават пъкленото дело. Затова:
    МАКЕДОНИЯ НЕЗАБАВНО В ЕС!!!