Last news in Fakti

28 Май, 2022 16:00 1 570 16

Новият председател на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков: Колегите в коалицията ни имат доверие, разчитат на управленския ни опит

  • габриел вълков-
  • бсп-
  • младежи-
  • коалиция-
  • доверие-
  • управленски опит

Доказахме, че в БСП има демокрация и само от нас зависи бъдещето на нашата младежка организация и на партията като цяло, коментира новият лидер на младежкото обединение на левицата 

Новият председател на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков: Колегите в коалицията ни имат доверие, разчитат на управленския ни опит - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Г-н Вълков, като част от БСП – една от партиите в управляващата коалиция, как оценявате действията на правителството през последните няколко месеца? Военният конфликт в Украйна и цялостното икономическо състояние на Европа и света поставят България в една некомфортна позиция. Задава се криза. Мислите ли, че мерките на правителството за справяне с тази криза са достатъчни и дали изобщо са правилни?

БСП управлява в един изключително тежък момент за България и света. Ние сме единствената лява партия в парламента и сме 1/4 от управляващата коалиция, а останалите 3/4 са десни партии. Въпреки това предложенията на БСП се чуват от нашите партньори. Правителството изработва много различни антикризисни мерки в помощ на обществото и почти всички идват по предложение на БСП. Това е и защото останалите колеги в коалицията ни имат доверие като партия на повече от 130 години и разчитат на нашия управленски опит. Важно е правителството да мисли на първо място за най-нуждаещите се - хората, които са под прага на бедността. Те имат спешна нужда от помощ и за тях тези мерки вече са въпрос на оцеляване. Същото важи и за най-дребния бизнес, за хората с малките магазинчета, кафененцата и сергийките, които вече също едвам свързват двата края. След като се помогне на тези, най-нуждаещите се, трябва подкрепата да продължи и нагоре, за да се покрият цялостно социалните нужди на обществото.

Преди седмица Вие бяхте избран за председател на Младежкото обединение в БСП. Разкажете ни малко повече за този процес, как премина той? Срещнахте ли проблеми?

На 21 и 22 май се проведе Националната отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. На нея се явихме двама претенденти за лидерското място. Аз спечелих благодарение на подкрепата на 163 делегата срещу Станислав Стоенчев, за когото гласуваха 106 делегата. С това бе сложен край на “сблъсъка” и сега пред мен стои важната задача да обединя цялата структура, за да започнем съвместна работа в името на Младежкото обединение в БСП. Разбира се, имаше и проблеми, за които ни споделиха наши членове. Доста младежи се осмелиха и публично разказаха за оказан върху тях натиск от страна на различни членове на ръководството, министри и депутати и давани от тях указания да подкрепят кандидата срещу мен. Аз се радвам, че въпреки всичко това младите хора отново показахме, че сме свободомислещи и никой не може да ни диктува какво да правим. Доказахме, че в БСП има демокрация и само от нас зависи бъдещето на нашата младежка организация и на партията като цяло. Искам да благодаря на всички делегати за смелостта, отдадеността, свободния избор, който направиха и доверието, което ми гласуваха.

Можете ли да споделите с нашите читатели имената на хората, които са упражнявали този така наречен натиск?

Не мисля, че това е толкова важно в момента. По-важното е това повече да не се повтаря, защото подобни неща, освен да демотивират младите хора да се занимават с политика, друга полза нямат. Обещавам на всички младежи в БСП, че аз ще се боря за бъдещето на нашата организация, за това тя да остане обединена и подобни неща да не се повтарят. Призовавам всеки един наш член, готов да се бори за силна и единна младежка организацията, да застане до мен, за да може ние заедно да бъдем гласът на младите хора в БСП.

Всяко правителство има символични 100 дни, в които да покаже с конкретни действия какви ще са основните му приоритети през следващите години. Какво планирате вие като лидер на младите социалисти за Вашите първи 100 дни начело на МО в БСП?

На първо място в моята работа ще бъде човешкият ресурс. Без хора нито една организация не може да работи и да съществува. Точно заради това ще изготвим организационна комисия, която да работи съвместно с нашите структури по места и да им помага. Основен фокус ще бъдат обученията и дискусиите. Те освен, че ни учат на определени неща, ни изграждат като политици и като общност. Тази общност е необходима за качествената съвместна работа помежду ни. Трябва на първо място да сме приятели и другари, за да можем да работим заедно за една обща кауза и да си помагаме в нужда. Като най-голямата ляво политическа младежка организация в България ще разработваме различни политики на местно и национално ниво. След това ще настоявам максимално много младежи от БСП да излизат в медиите и да популяризират нашата съвместна работа, за да може тя да достига до всички.

Избрали ли сте екип и на база на какви фактори правите този избор?

Имам около месец да избера своя екип, който ще предложа на следващото заседание на Националния съвет на МО в БСП. Екипът ми ще бъде изпълнен с хора от различни области. Фокусирал съм се върху максимално работещи хора в нашата организация, които доказано имат стойности и морал. Хора, с които знам, че ще работим още дълги години и след изтичането на този мандат, приятели за дълъг път, както се казва. Надявам се с този екип да поведем цялото Младежко обединение в БСП напред и да го превърнем в една още по-сплотена и силна организация.

Какво за Вас е важно да споделите на всички млади социалисти в БСП? Какво да очакват през Вашия мандат като председател?

На първо място искам да ги призова да не се поддават на натиск от вътрешни и външни фактори. Да вярват в себе си и в екипа от млади хора, който заедно градим. Да очакват решителност от мен и ръководството на организацията. Призовавам ги винаги, когато смятат, че нещо не е наред да се свържат с мен и да ми споделят проблемите, за да можем да намерим тяхното решение. Като председател на Младежкото обединение в БСП винаги ще поставям интересите на младежите на първо място и ще ги защитавам вътре в партията и извън нея.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    8 2 Отговор
    Като ни окупират руснаците, които ще докарате, вие ще сте първите
    разтурени и пратени някъде в Русия.

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Габриел ?

    12 0 Отговор
    Много подходящо име за член на БКП !

    Коментиран от #13

  • 3 социалист

    14 1 Отговор
    БСП се оказа най-големият фалшификат.
    Уж Българска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, а правят капитализъм и участват в управлявано отвън правителство.
    Да върнат старото си име - БКП - българска КАПИТАЛИСТИЧЕСКА партия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Никой

    12 0 Отговор
    Името Габриел много социалистически ми звучи. Пролетарии от всички страни съединете се. Само ,че Габриел е социалист кариерист. Работническата класа му е чужда ,иска да е бяла якичка,друг да работи а той организатор.Няма да си цапа ръцете я.
  • 7 Айде бе

    8 1 Отговор
    Повръща ми се, когато комунягите заразправят как искали нещо- си за народа. Никога ни един не съм видяла да не драпа за уреждане на себе си, децата си, родата. Ама тоя народ помни колкото амеба и току виж пак ги изберат в гарнитура с русофилите
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    А теб ще те назначат за главен подмазвач
  • 11 Шамана на Монтерей

    7 0 Отговор
    Комсомолците са същите разтегачи на локум и лъжливи,празноглави дърдорковци,както и вкисналите се от партийна дейност другари.БСП се превърна в маргинална махленска партийка,съставена основно от дребни мошеници,които искат да "осребрят" мандата,а "Столетницата"-кучета я яли.Иронията е в това,че БСП ще я довършат комунетата.Кака Корнела се постара в тази насока,като приложи всички свои усилия.Президента Радев се зае с още по-голям ентусиазъм.Сега по "левият фланг" настъпват "новите надежди" Янев и Копейкин,които допълнително ще натикат "модерната лява" в калта.
  • 12 Тодор Правешки

    5 0 Отговор
    Вашият управленски опит сме го изпитали на гърба си, другарю! 3 фалита за 45 години, режим на тока, Луканова и Виденова зими... Това ви е експертизата!!!
  • 13 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Габриел ?":

    Звучи почти като името на отрочето на Нинова-Рафаел!
  • 14 гост

    4 0 Отговор
    Какъв опит от управленски бе шушумиго я оди да правиш като вятъра
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Маркова

    0 0 Отговор
    Вълчев вече е усвоил скучния служебен език на апаратчика в БСП.С тези ценни мисли орди няма да тръгнат след него😜Ще възражда БСП с младите,но се гърчи мъжки да каже на Нинова,че е срещу нейния стил на работа в партията-разделяй и владей…С този формален стил нищо няма да постигнеш…Все едно ми говори дружинната ръководитела преди 30години.Жалко но факт.Не й върви на БСП.И още нещо.Плащаш и “Факти”те отразяват.Направи нещо,а не ни чети конско и не с тъпи интервюта,ако обичаш.Лоши съветници,апаратчици ще ти скроят шапката…Хайде на бас.👍