Last news in Fakti

15 Юни, 2022 15:44 3 546 15

Илиян Василев: По-важното е политическият онанизъм на тема "Македония" е България

  • северна македония-
  • българия-
  • вето

Важно е не решението, а темата да се държи постоянно отворена и да бъде кървяща рана

Илиян Василев: По-важното е политическият онанизъм на тема "Македония" е България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Темата "Македония" е с двойно и тройно дъно. Тя няма рационално решение в рамките на парадигмата "Македония е България".

Историята не може да бъде пътеводител, защото картата на Балканите не може да помести максималната идея на всяка една отделна държава за територия и влияние. За това има международно право и самоограничения за да има мир и съвместно съществуване. Ако ние не можем да обуздаем екстремизма и крайния национализъм, ни чака поредната катастрофа.

Погледнете, за някои идиоти в парламента,

по-важното е политическият онанизъм на тема "Македония е България",

отколкото бюджета и реалните ни проблеми. Политиката, която представя министърката няма крайна форма, конкретен образ, някаква логична линия, в нея трудно се вижда постижима карта към решение на въпросите.
Целта на екстазито "Македония" е да ни държи постоянно превъзбудени, за да реагираме не по разум, а по рефлекси в индивидуалния си екстаз.

Важно е не решението, а темата да се държи постоянно отворена и да бъде кървяща рана. Да бъдем колективно оглупели и манипулируеми, а РСМ да е извън ЕС, враждебна към нас, докато националисти в Парламента надигат глава и ни готвят поредната катастрофа. А в Кремъл да са щастливи че "разделяй и владей" отново работи.

Вие видяхте ли някакъв краен списък от искания, който да е постижим? ОК за конституцията, добре. Ама историята и езика са предварително изчислени така, че да не може да се постигне разбирателство. Пак казвам, ако в нашите учебници доскоро пишеше че у нас е имало монархо - фашизъм, как да обвиняваме че ни наричат фашисти?! И утре ще търсят реципрочни права за македонско етническо малцинство у нас, защото Димитров е намерил македонци у нас.

Както и за кражбите на историята.

Във Франция учат своята история по свои учебници, в Германия също и версиите не съвпадат изцяло /с изключение на Хитлер и войната/. Изобщо изискването за уеднаквяване съдържание в български и северомакедонски учебници е предварително заложена мина. Дори и да бъде постигнато това няма да ограничи, напротив ще засили македонския национализъм.

Историята никога няма да има един единствен прочит. С договори не става, става с мека сила. Там където обаче нарочно нищо не правим за да има нужда от националисти и ВъZраждане.

Падението на народното представителство и на злополучната министърка е тектонично. Дипломацията е дискретност, а не запалянковски спорове в НС.

Какво се обсъжда и дискутира няма никакво правно значение, има значение за историята и то след време. Има значение какви са официалните позиции, действията, изразени в официални изказвания и официални преговори.

Това е някакво безумие,

с което коалицията "Газпром" нанася ядрен удар по нашата дипломатическа служба. Ако събеседниците на нашите дипломати или официални лица знаят, че един ден конфиденциални разговори могат да се изнасят в НС и да бъдат предмет на махленски разпри, те ще спрат да споделят.
Идиоти, спрете се. България не е за един ден създадена, за да бъде за един ден разрушена.

От една страна, няма никакъв пробив в българската позиция, нищо материално, всичко е в рамките на пълномощията и нормалните процеси да се търсят решения по много линии. Министърката нещо не е чела закона, който посочва че външната ни политика се РЪКОВОДИ от Министерски съвет.

И не само МВнР "прави" външна политика. Информация и тестване за възможни решения се правят по много канали, включително през служби, президентство, бизнес, формални и неформални канали.
Аман от аматьорщина. Ще съсипят държавата само да на власт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все ДС

    32 9 Отговор
    Агент Сашо 11 от ДС (филиал на КГБ) да каже защо има черен печат за влизане в Русия?

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 кУмУнист

    31 10 Отговор
    Тизи национален предател е бил посланик, боже какви ли ги е сътворил в полза на чужди държави като такъв, колко ли пъти е предавал България. На тоя експерт най вероятно дедите му са от тези дето са навеждали глави пред отомана и са предавали родината си , като него . Нашите деди са загивали за това парче земя, подарено на руските комунисти наречено Македония ,от таки като този и безглутеновия канадец.
  • 4 Тома

    15 18 Отговор
    Най много темата македония е при славуца който мисли хората за прости и отново ще му повярват.
  • 5 Поп

    16 5 Отговор
    Тоя пък кой е

    Коментиран от #14

  • 6 Щели да ни намразят

    25 5 Отговор
    ако ги стопираме за ЕС - те и сега ни мразят като бесни,а ако вдигнем ветото и се отприщи Потока ще станат 100 пъти по-нагли и от украинците спрямо нас! Затова вето,табу,но пасаран! Дигнем ли им бариерата,плюем на себе си,животът ни просто се обезсмисля като народ и биография..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Йордан Николов

    23 6 Отговор
    Този не знам на чия хранилка е, но не е българска. Жалко, че такива хора сутрин стават и се гледат в огледалото без да се отвратят о тях самите. Дано близките им се срамуват от тях и ги избягват. Съжелявам , че толкова българи са оставили костите си там сираци и вдовици за това да съществува цялостна България ТОВА НЕЩО с име Илиян Василев ми плещи са македонски език и прочие глупости. Как една Гърция успя да си издейства всики скания включително промяна на името на държава. Че кой спира Запдните Блакани. Европа е свободна да започне преговри с всеки и всчики по отделно, но не важное България з апореден път да се натика в ъгъла. Да РусКАТА ИМПЕРИЯ И ПОЛИТИКА е нанесла толкова щети на България може би повече от Османскат империя(ТОВА ИСТОЯРИЯТА ЩЕ ГО РЕШИ), но сега Европа се опитва дани принизи с държава от Африка.
    Господин Василев, всичко е възможно за постигане само да има добри и настоятелни политици(не като срамът Кирил Петков) и да важно е положениет на България сега и бюджета, но без да съм цпециалист не виждам как този бюджет ще реши проблемите на България освен ,че раздава пари като на предизборна кампания.
    Г-н Василев ако сте пенсионер не е лошо да се оттеглите и да си запазите всички анализи за вас самия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реалист

    3 11 Отговор
    Уловката с ветото е, че с изключение на промяната в Конституцията и вписването на българите, другите искания са неизпълними.
    Те са създавани 50 години и е необходимо технически много време, дори и да искат.
  • 11 Сандо

    11 3 Отговор
    А може ли тоя досадник да ни обясни що е то политически онанизъм,ако е нужно след 22 часа?
  • 12 ????

    10 2 Отговор
    Това,че т.нар велики сили отколе ни унижават е ясно и на наивниците,но такива като този родоотстъпник....мале Боже пази ни ,щото,ако зависи от него отдавна да ни е изтъргувал!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Справедлив

    0 0 Отговор
    Толкова години България не направи нищо по отношение на Македония.Добре,че тръгнаха да влизат в ЕС,че и ние да се сетим,че имаме нерешени проблеми с тях.За съжаление намесата на великите сили ще ни принудят да вземем решение,което те искат.Това е съдбата на малките,бедни и не толкова демократични народи.