Last news in Fakti

7 Юли, 2022 10:51 2 676 39

Соня Колтуклиева: Г-н Гешев, разследвайте тази лавина от позорни покупко-продажби на депутати

  • иван гешев-
  • соня колтуклиева-
  • лавина-
  • покупко-продажба-
  • депутати-
  • разследване

Изборът е Ваш, г-н Гешев. Щетите от погазването на закона са за всички честни и свестни българи, коментира журналистът  

Соня Колтуклиева: Г-н Гешев, разследвайте тази лавина от позорни покупко-продажби на депутати - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Г-н Гешев, не Ви моля - изисквам от Вас: спрете престъпното търгашество!
Като българска гражданка, имам право, г-н главен прокурор, да настоявам: разследвайте тази лавина от позорни покупко-продажби на депутати! Разследвайте този политически битпазар на съвести втора употреба!

Според мен, г-н Гешев, имате всички основания да започнете проверки на следните обстоятелства:

1. Защо министър-председателят Кирил Петков се е срещал с народни представители от “Има такъв народ” в дома на министъра на спорта от “Има такъв народ” Радостин Василев? Упражнил ли е натиск, съблазнявал ли е с обещания народните представители да напуснат парламентарната си група и да гласуват срещу вота на недоверие към правителството? На 13 юни народната представителка от Плевен Христинка Иванова, предостави на пресконференция запис на телефонен разговор с Радостин Василев, в който се чува, че той я заплашва, обяснява ѝ как ще изпрати хора да ѝ подготвят документите за напускане на Народното събрание. Самосезира ли се прокуратурата от скандалният опит за принуда?
2. Доколкото аз знам, Христинка Иванова е правила записи на разговорите в апартамента на Радостин Василев, които е дала на лидера на “Има такъв народ”. Обръщам се към Слави Трифонов: ако разполагаш с такива записи, редно е да ги покажеш на обществото и да ги предоставиш на Националната следствена служба и на Софийска градска прокуратура.
3. На 13 юни премиерът Кирил Петков и говорителката на правителството Лена Бориславова са привикали 12 областни и заместник-областни управители от квотата на Има такъв народ” на обяд в правителствената вила “Секвоя”, на която им е било обяснено, че Слави Трифонов е “престъпник”. Те са били предупредени да следят новините за повече указания как да постъпят. След пресконференцията на Радостин Василев и петимата депутати, отцепили се от ПГ на ИТН, в късния следобед на 13 юни, Кирил Петков и Лена Бориславова са звънели на областните и заместник-областните управители, за да ги съветват да се присъединят към декларацията на областния управител на Враца Стефан Красимиров, за напускане на ИТН. Двама от тях: Иван Янчев (Плевен) и Иван Кючуков (София-град) са отказали и бяха уволнени. Навярно на градоначалниците превантивно е било показано какво ще им се случи при непослушание, защото на 10 юни Кирил Петков уволни, а след няколко часа върна на работа, заместник-областните управители от ИТН.
4. Слави Трифонов публично обяви, че Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има такъв народ”, за да ги убедят да гласуват за новото правителство с мандата, даден от президента Радев на Асен Василев.
5. Тошко Йорданов, председател на ПГ на ИТН, публично се оплака: ”Звънят на роднини, обещават постове в държавата. Това е безобразие! Кирил Петков и Асен Василев купуват депутати!”
6. Костадин Костадинов, лидер на “Възраждане” обяви публично: “Нашите депутати са готови да свидетелстват в прокуратурата за натиск от страна на Кирил Петков.”
7. Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, обяви публично: “В парламента тече най-мащабното купуване на гласове в историята!”
8. Президентът Радев обяви публично: “Следя с огорчение разпада на това Народно събрание… Българският парламент не е тържище!”
9. Премиерът в оставка Кирил Петков уволни тримата заместници на министъра в оставка Гроздан Караджов и назначи в МРРБ двама нови заместник-министри, тясно свързани с “Продължаваме промяната”. Всички разплащания минават през тях, което създава подозрения за използване на механизъм за корупция.
10. Елена Гунчева, депутат от “Възраждане” се оплака, че оръжеен бос ѝ е звънял да я уговаря да подкрепи правителството. Прокуратурата защо не разследва къде отиват комисионите от оръжейните сделки, нараснали лавинообразно след войната в Украйна; кой контролира и къде се отчита за разрешаването на износ на българска специална продукция, озоваваща се в Украйна и съмненията, че с парите от комисионите се купуват депутатски гласове?
Г-н Главен прокурор, ако не направите всичко това, което се изисква по закон за спиране на позорното търгашество, извършвано от управляващите пред очите на цялото общество, Вие ще сторите грях пред българите, които искат прозрачност, справедливост, разбиване на задкулисието на “Промяната” и ще предизвикате съмнения за съглашателство с безскрупулните използвачи на властта за лична употреба.

Изборът е Ваш, г-н Гешев.
Щетите от погазването на закона са за всички честни и свестни българи!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянец

    36 13 Отговор
    Как ги изредила предателите, мафията очевадна иска да свали правителството и да доокраде държавата
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стойко

    36 15 Отговор
    Вчера се проведе социологическо проучване на про -Герберската агенция "Алфа Рисърч" според която Герб води с 1% пред ПП. Всички си спомняме как на записа в Банкя преди 8 години Борисов казва пред тогавашния градски прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов "От агенциите вярвам единствено на Алфа Рисърч на Боряна Димитрова". А си спомняме как месец ноември миналата година същата агенция даваше 5% преднина на ГЕРБ а ПП победи с 3%. В момента реално ПП са първа политическа сила . Единствените които обявиха война на мафията ДПС са ПП и ДБ. И на изборите ще имат общо над 120 народни представители.

    Коментиран от #15, #16

  • 6 ТаУмВзе

    7 3 Отговор
    Пародията в Геноцида е останала на територията. И некви останки от народец.
  • 7 Цъцъцъ

    11 2 Отговор
    Като се има предвид, че всички са оцапани, кой кого да съди?!
  • 8 Патето Яки

    11 8 Отговор
    Гешев е зает да си бръсне главата а Рошков е зает да гони и плаши избиратели.
  • 9 провинциалист

    13 10 Отговор
    Г-жа Колтуклиева, гарван гарвану око не вади.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МиZZирки сър !

    25 4 Отговор
    Тая ще ме просълзи ... :)))
  • 13 баста

    25 9 Отговор
    Ей, аз призовавам Гешев да раследва Колтуклие за пропаганда в услуга на военнопрестъпниците от Русия, за продаване на националните интереси.Материал бол.Ей го един от тях, докато материал за нейното твърдение няма.Никой не е казал, че е получавал пари или са му предлагани.То бива наглост и безхаберие, ама....
  • 14 НИК

    27 10 Отговор
    Госпожо аз съм гласувал за ИТН защото вярвах в идейте им. Слави и неговото обкръжение провали всичко като излъга мен и много други избиратели. Аз като негов избирател не съм съгласен с промяната в поведението му и излъганите ни надежди. Подкрепям отцепилите се защото те изпълняват това за което съм гласувал.

    Коментиран от #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 нееееееее

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Докога ще разтягаш едни и същи лакардии бре?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Г-н Гешев,

    25 5 Отговор
    Моля проверете откъде идва настървеността на Соня и вижте откъде черпи "сили" за това ! Голяма гербаджийка стана !
  • 19 Читател

    6 3 Отговор
    Тази излезе от убежището си,за да покаже,че е още между нормалните хора.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Абре колтуче

    14 3 Отговор
    Що не одиш да колтучиш доматито като дедите си,ами се занимаваш с джурналистика?Нал ако имаше дори само и съмнение в съществуването на такива доказателства,досега любимия ти главен прокурор досега да беше спретнал поредица от прессъобщения с лизачкатата си оная руса говорителка?Опитваш се май да заглушиш единствения факт - резултата от теста на детектора на лъжата на един от "купените".Тия "купените" трябва да съдят Славчу,който и без това се е иокъсал покрай огромните си разходи за телевизия,която гледат 20-на хиляди прокъсаняци!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не,да разследва тебе,

    10 2 Отговор
    Кой ти плаща да лаеш по медийте?
  • 24 Просто човек

    10 2 Отговор
    Мръсна душа, мръсна уста си...
  • 25 Оракула

    10 3 Отговор
    Колтуклиева "оргазмера" с пълна пара ,
    моли Иван Гешев , да и удоволетвори желанието за последно...!
    Но явно е ,че на Иван Гешев , точно днес ,не му е до " оргазми" ,
    защото днес ще бъде "изчегъртан" от
    поста "Главен Милиционер" на Прокуратурата в България!
  • 26 Иван

    11 3 Отговор
    Ей какво нещо е платената журналистика. Още ли раздават копейки?
  • 27 Ох, Соня

    15 2 Отговор
    Няма никакъв шанс да се върне на власт твоя приятел любящ борисофф. Не се напъвай , г@за ти остаря вече.
  • 28 Мила

    8 2 Отговор
    Гражданко, ама преди къде беше през управлението на всичките бандитски режими? Е, ли си дъщеричката на някой мазен хотелиер и се напичаш по плажовете на света? Е, ли си бъркала в тайно или почти тайно някъде по чекмеджетата? Е, ли?
  • 29 Колкото

    2 9 Отговор
    и да не те уважавам Култуклиева, сега мога да кажа само едно браво за въпросите към главният прокурор! Дори и четвърт от това да е истина, тези хора са за затвор! Още веднъж браво!
  • 30 И с какво те излъга

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "НИК":

    Евтина опорка, тиражирана с грантове от америка за България!
  • 31 много здраве от Петрич

    8 4 Отговор
    Не се напъвай бабке, отдавна си забравена и даже кабеларките вече не те канят. Колкото и силикон да слагаш в джуките - не ставаш. Ти си една долна рашистка подл..а.
  • 32 лицемерка си тиии

    9 3 Отговор
    И на тази путинолюбка, като на една друга такава щерката учИ в Англия и доколкото знам живее там. Ама пращайте ги в любимия ви рашистан беее.
  • 33 Жанр

    7 4 Отговор
    Продажна журналистка се моли на главния пазвантин да защити мафията от хора, които искат ред и законност.
  • 34 Перо

    4 2 Отговор
    През време на изборите, на всякъде се тръбеше, че купуването на гласове е престъпление и се разкриваха отделни единични случай,по 50 лв. А може ли да се купи депутат,зад който стоят над 10,000 гласа /покупка на едро/,без да е престъпление! Отделно това е тотално изкривяване на вота! Престъпление на ПП,от където и да го гледа човек! Прокуратурата трябва да се самосезира!

    Коментиран от #35

  • 35 Мафиотченца

    0 4 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Абе мижави и дребнави душички, каже ми, как и кой и чрез какви средства може да тръгнеш срещу мафията, която е добре организирана и капсулована, със хиляди корумпирани членове? Когато в българия институциите защитават точно тях. В момента трябва да се използват всички законови методи, дори и такива, които са на ръба на закона и дори и няколко крачки да го подминават. С методите на корумпираната мафия, с техните методи срещу тях. Обърнете всичко срещу тях, на първо време!

    Коментиран от #37

  • 36 НикогаПовечеСДС-Чума

    4 3 Отговор
    Каскетът няма топки за такива работи .
    Ако имаше,нямаше да носи каскет,с който да си покрива очите,а ще гледа хората в очите .
  • 37 А ти

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Мафиотченца":

    дали направи опита да видиш кои са клоновете на мафията? Дали пък този купуващият не обслужва и той кръг на мафията? Не е лошо човек да помисли, за да не е глупак! От глупаци, само мафията има полза!
  • 38 Едуард Петров-Едо

    3 2 Отговор
    Трябва да призная, че съм възхитен от журналистката Колтуклиева, която с изключителна прецизност в изразните средства, които несъмнено владее до съвършенство и ПО-ВАЖНОТО; С НЕУТОМИМА, ПРЕВЪЗХОДНА ДЪРЗОСТ ИЗСТРЕЛЯ И УДАРИ С КРИЛАТИ РАКЕТИ БЪРЛОГАТА НА ИВАН ГЕШЕВ! Ние, Гражданите-Суверени, имаме Законно Право да арестуваме Главния Прокурор, ако установим, че той не отговаря на заеманата от него Висока Държавна Длъжност! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА УЖАСЯВАЩО ГЕШЕФТАРСТВО, КОЕТО СЕ Е РАЗВИХРИЛО В СВЕТАЯ СВЕТИХ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА И НА ДРУГИ МЕСТА! АМИН!
  • 39 Цуца

    1 0 Отговор
    Жестокостта ми се сломи!!! То бива, бива, ама пък чак толкова.....