Last news in Fakti

4 Август, 2022 14:35 12 356 64

Елена Гунчева пред ФАКТИ: Цончо Ганев поне да беше разбрал, че не съм от гражданската квота

  • елена-
  • гунчева-
  • възраждане-
  • костадинов

Къде са 250 000 лева от парите, полагащи се за приемни и експерти на депутатите, пита юристът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Цончо Ганев от „Възраждане“ говори пред ФАКТИ за случващото се в страната и работата на партията в изминалия парламент. Той коментира и напускането на депутата Елена Гунчева, която е юрист по образование. След като името ѝ бе споменато, тя се свърза с редакцията ни за право на отговор. Ето какво сподели Елена Гунчева пред ФАКТИ.

- Г-жо Гунчева, какво ви засегна в интервюто на Цончо Ганев. Факт е, че вие напуснахте парламентарната група на партия „Възраждане“ и станахте независим депутат…
- Видях откровени лъжи и клевети в интервюто на Цончо Ганев пред вашата медия. Първата лъжа е, че аз съм била депутат от гражданската квота на „Възраждане“, което категорично не отговаря на истината. Бях от гражданската квота на първите парламентарни избори миналата година, след което станах член на партията. Членската ми карта е с №11642022 от пловдивската организация. Приета съм в началото на тази година, защото това става на организационен съвет. Много пъти в присъствието на Цончо Ганев са ми спускани нареждания от председателя какво трябва да се реши от местната организация, с кого трябва да се говори от членовете и т.н. Това човек от гражданската квота не може да го свърши. Това е една от поредните лъжи на представител на партия „Възраждане“ по мой адрес. Най-малкото трябва да си знаят дали депутатите им са членове на партията, или не. После всеки да си направи извода за какво още лъжат. По отношение на грозната клевета, че съм намерила 1 млн. „причини“, за да напусна… Искам да подчертая, че те няколко пъти смениха версията си за какво са ми давани тези „причини“. В началото бе, за да гласувам за правителството на Кирил Петков. Е, казах и показах, че няма да ги подкрепя. Тогава смениха версията. Трябвало да подкрепя някое от другите правителства. И тях не ги подкрепих. Не отидох на гласуванията, а казах, че категорично няма да подкрепя нито едно правителство в този парламент. Казах ясно, че за мен, колкото и да е неприятно и погрешно, трябва да отиваме на избори, защото този парламент се е изчерпал като доверие. Въпреки това те продължиха с лъжите си и казаха този път, че някой ми дал 1 млн. „причини“, за да напусна „Възраждане“. Тук трябва да призная, че се почувствах поласкана, че толкова високо съм оценена. Съжалявам, но на никой няма да му стигнат парите, за да купи всички онези, които напуснаха „Възраждане“, защото видяха лъжите в тази партия.

- За кои напуснали говорите…
- За хора от структурите. Още от 2020 година започна едно масово напускане на хора, които са образовани, доказали се, които са работили за идеята. Хора, които са започнали да виждат много несъответствия между думи и дела. Хората са поставяли въпроси, но в един момент се е оказало, че те са врагове. Аз в момента виждам една атака срещу мен, каквато нямаше дори срещу „Демократична България“ и Кирил Петков. Което е много странно. Врагът на „Възраждане“ съм аз, която посочвам проблеми. Аз ги посочвам с факти и обстоятелства. Публикувах отчета на партията, където пише, че има 0 лева членски внос. Това е пред Сметната палата. Това е нарушение на закона. Вместо да кажат защо това е така, те отговориха:“Ти си предателка и ни продаде.“ Това не е логично и не е нормално. Ако продължат с тези 1 млн. „причини“, ще се видим в съда. Подобна клевета е не само много грозна и то към човек, който много им е помогнал да влязат в парламента. Защото не се знаеше без гласовете за мен, за д-р Пасков и за г-жа Ченалова дали въобще Цончо Ганев щеше да е депутат. Аз винаги съм критикувала, но с аргументи. Критикувала съм и Бойко Борисов. Тогава ме обвиняваха, че някой ми дава пари, за да го критикувам. Бях обвинена, че съм предателка и каква ли не. В момента „Възраждане“ правят същото, което правеше ГЕРБ към мен. Винаги на неудобните въпроси не се отговаря с аргументи, с доказателства, а с обиди и клевети. „Възраждане“ се славят с много тролове. Сами се хвалят, че са най-популярни в социалните мрежи. Аз лично съм виждала всичките им тролове в различни поверителни групи как се насъскват срещу определени хора. В момента атаката срещу мен е точно с тази цел - да престана да изнасям факти и истини за Костадин Костадинов и партията му. А за тези 1 млн. „причини“, вместо да клеветят, да го докажат. Нека те да докажат къде са похарчили над 250 000 лева, които бяха за експерти и за сътрудници на депутатите. Тези пари не са лично за нас, за дрехи, за обувки, за фризьори и т.н. Те са за приемни, за експерти, за да можем да си вършим по-добре работата. Поне едно платежно защо не показаха. Защо не кажат колко са събрали от членски внос? Защо не кажат тези 40 000 лева, които бяха събрани за гаранцията на Костадинов по сметка на Николай Дренчев преди две години, защо не са отчетени като дарения пред Сметна палата и как са похарчени. Вместо това, отговорът е само клевети спрямо мен. Категорично заявявам, че тези 1 млн. „причини“ започват с името на Костадин Костадинов и завършват с лъжите на цялото ръководство на партията.

- Смятате ли да се занимавате още с политика… Част от другите независими депутати, които напуснаха ИТН, може да се влеят в „Продължаваме промяната“… Имала ли сте такива разговори?
- Имах един разговор с Андрей Гюров от ПП, когато ме попита дали ще ги подкрепя. Казах им, че няма да го направя, и това беше. След това от БСП не са ме търсили, защото добре знаеха какъв ще бъде отговорът ми. Не съм си променила политическите си позиции. Аз си имам своите идеи и смятам, че няма как да подкрепя ПП, ИТН, ДПС, ГЕРБ, ДБ или някой друг. В момента здравословното ми състояние е приоритет. Тези избори най-вероятно ще ги пропусна и после ще мисля дали и как ще продължа в политиката.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    63 71 Отговор
    Коцето ще осребри каквото може и ще тръгне пиян и надр..ан като Волен по кръчмите.Съвестта винаги заговаря.

    Коментиран от #45, #47, #50

  • 2 ТаУмВзе

    31 21 Отговор
    Пловска превъзходна и да ти Обясним!
  • 3 хъхъ

    70 38 Отговор
    Гунчева е обратното на умна и красива.

    Коментиран от #51

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бивш фен

    88 34 Отговор
    Гунчева, с едно АЗ и загуби цялото ми уважение. Най-мразя предатели!
  • 6 брег

    47 68 Отговор
    Цончо и Костич са крадци на ПАРИ

    Коментиран от #16, #23

  • 7 Много странно и ти се изврътка

    70 14 Отговор
    Като до последно пееше други песни
  • 8 Копейкин тук са

    54 61 Отговор
    4 костюма по 4000лв всеки, 2 бр нови служебни коли за мен и цончо по 78 000 лв всяка, озеленяване на двора на къщата 5000лв, режийни 70 000лв, включва маникюр и педикюр, изкуствено по сребряване на косата, бензин за колите, гел за цончо, пак гел за цончо. Драги избиратели( спонсори) на добрия и безгрижен живот на Костя и Цончо вие сте поредните Излъгани, а те са поредните плебеи! Жената ви го казва до ония ден беше с тях!
  • 9 Тома

    36 54 Отговор
    Няма как човек с името цончо да разбере правилно

    Коментиран от #36

  • 10 Велков

    67 5 Отговор
    Само каква комедия предстои да претърпи имиджа на България пред света: от масовите няколкомесечни национални протести срещу мафията и корупцията м.г., под наслов- Мутри, вън!, които основно бяха насочени към престъпното управление на ББ, 1 година по-късно не само, че не изгонихме мутрите , но те всички мутри се събраха в парламента!! И прогнозите са, че Герб могат отново да се върнат начело, т.е баш крадците... хахаха, щеше да е комично, ако не беше национална трагедия.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хахаха

    55 24 Отговор
    Боже, каква гъска !
  • 13 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    53 34 Отговор
    Да не губим повече време
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А Кирчо

    25 6 Отговор

    До коментар #6 от "брег":

    не е, така ли ?
  • 17 Деси отворената

    44 32 Отговор
    Гунчева пусна водата на Възраждане и птекога в канала. А глупаците дето тролят за Възраждане ще останат без последна тримесечна вноска, бунаци му се вика.

    Коментиран от #19

  • 18 Тези от шайката на Коцето

    32 38 Отговор

    До коментар #4 от "коколино":

    Не могат едно смислено изречение да съставят.Като свърши войната и ковид истерията,никой няма и да се сеща за тях.Както стана с Ники дуддука и Бялата Златка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Масово гласуване Октомври

    35 41 Отговор
    И мощен шут тия миндили от Възраждане,дето половината се ваксинираха.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Освен това

    21 26 Отговор

    До коментар #6 от "брег":

    Ги държат(парите си) в евра!
  • 24 Мнение

    45 34 Отговор
    Тази жена си има някакви проблеми и е внедрена да руши Възраждане срещу заплащане.

    Коментиран от #52

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 израждане в канала

    30 39 Отговор
    Цончо, горкия не знае къде се намира.
  • 27 Жоро

    37 36 Отговор
    Коцето си оправи версиите вдигна палат малко евраци за черни дни и така.
  • 28 Красимир Петров

    29 39 Отговор
    Израждане са проект на мафиотските структури ДПС и ГЕРБ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИЛИЯН

    31 5 Отговор
    НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПАСОХМЕ ТРЕВА 12 ГОДИНИ С ЕДИН СЕЛЯНИН ОТ БАНКЯ, ПАРЛАМЕНТА ВСЕ НЕГО НАЗНАЧАВАШЕ !!! И ТОЙ НЕ ДОСТИГНА НИВОТО ДА БЪДЕ ИЗБРАН !!!
  • 31 баба гуца с фотошопа

    30 21 Отговор
    и тая успя да се пласира на предпоследното купуване на предатели
  • 32 Пея

    18 16 Отговор
    Във Враца дето гарга не каца е кацнал Цончо?
  • 33 Бивш глас за Възраждане

    25 31 Отговор
    Коце, Цончо, не сме толкова глупави, колкото ни правите. Аз бях до тук!

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Събудисе и Р А З Б Е Р И !

    18 9 Отговор
    Горе се борят за Лична между партийна ВЛАСТ ! А народа им Гласува доверие с БЮЛЕТИНА , мислейки , че те се БОРАТ за НАС ! Тридесет години нашият Боб, така и НЕУВРЯ ! Народният ИЗБОР
    днес го НЯМА !
  • 36 Коментар

    34 22 Отговор

    До коментар #9 от "Тома":

    Каза човек с името Тома, наречен преди хиляди години - "Неверни"?!

    Колкото до Възраждане, те единствени показаха, че им пука за България!!!
    Няма евро-мевроатлантици, САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #43

  • 37 Коментар

    29 19 Отговор

    До коментар #33 от "Бивш глас за Възраждане":

    Щоо, тъй ти писаха в смс-а от Козяк ли?!

    И не забравяйте, САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #39

  • 38 ТИР

    31 21 Отговор
    Каквото и да дрънкате Възраждане не е управлявала и не е допринесла за разрухата в Държавата ,
    Едва когато управлява тогава ще се разбере каква партия са,,,

    Коментиран от #53

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бай Ставри

    15 30 Отговор
    Тези момчета от възраждане много ги обичам защото най много плащат в момента на тролове а парите са от митрофанова
  • 41 нннн

    33 17 Отговор
    Всеки, който е напуснал парламентарната си група, но е останал в парламента като независим, е подлец. Много неприятна безличност е Гунчева. На изборите да се яви като независим кандидат, за да разбере, че за нищо не става.
  • 42 Маймунчева

    23 13 Отговор
    Е сега вече няма и депутат да си за мен си продажница
  • 43 Само

    20 14 Отговор

    До коментар #36 от "Коментар":

    Възраждане
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Продажна червена измет

    9 27 Отговор
    Копейко трябва да е на бесилото, а израждане в затвора
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 На къс повод

    26 8 Отговор
    Гунча я помня когато обявяваше Путин за по-лош от Сталин,пък след 1-2 години се завъртя на 180 градуса и го призоваваше да удари американското посолство в София и Министерския съвет. От глобалистка отеднаж стана патреотарка...,но когато трябваше да се гласува срещу падане на ветото се ската. Това същество е на къс повод от задкулисието и беше инжектирано във Възраждане да ги дискредитира с екстремистки изказвания.

    Коментиран от #54

  • 50 Продажна червена измет

    11 22 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Копейко трябва да е на бесилото, а израждане в затвора
  • 51 А знаеш ли, че точно Гунчева е била

    13 18 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    кандидата за вице президен, когато с Костадинов се явиха на последните избори за президент? Явно тогава поне му се е сторила на Копейката достатъчно умна, за да си я покани за вице. За мен и двамата са доста неприятни персони, но няма лошо, че Гунчева показва другото лице на лидера на Възраждане. Защото има прекалено много заблудени наивници, които са готови да гласуват за тази уж патриотична партия. Ако не беше пандемията Възраждане никога нямаше да прескочи 4%ната бариера на последните избори. На тези през април и юли не успяха. И единствено решението на последния служебен кабинет за въвеждане на зелени сертификати е причина да влязат в парламента. Сега пак се опитват да раздухват темата тролейки по форумите и спрятайки скандали и протестчета. Щял да гони Лидъл, видите ли, Копейкин. Държи се като Сидеров, но от най-изтрещялия му период. А в същото време Радев явно се готви да се окопава във властта за дълго. Освен ако не започнат заедно да играят срещу него на пръв поглед несъвместими политически играчи. Всички си правят сметката без кръчмаря.
  • 52 Беше кандидат за вице на любимия ти

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мнение":

    вожд. Нещо си я пропуснал тази информация, че бяха кандидат президентска двойка нa последните избори за президент. Копейкин и Гунчева.
  • 53 Могат да бъдат единствено нечия

    9 17 Отговор

    До коментар #38 от "ТИР":

    патерица тези от Възраждане. Но никой няма да си сложи таралеж в гащите, за да се коалира с тях, т. ч., могат (благодарение на глупостта на избирателите) да си удвоят евентуално мижавия процент от последните парламентарни избори през ноември 2021 г. Което ще ги направи още лаеща опозиция и претенциите им още по-големи. Но власт определено няма и да помиришат. А пък по всичко личи, че Радев иска да я задържи за дълго тази власт...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 гост

    18 6 Отговор
    Тази какво се прави на ударена , кога е избрана за депутат и кога е станала член на "Възраждане?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гунчева

    16 7 Отговор
    Един незнаещ и неможеш човек,разрушители в тази държава много но липсават градивни личности. Предлагам и да се погледне в огледалото и да се види колко злоба има изписано на лицето и. Като си отхвърлила нещо създай друго не можеш човек.
  • 58 Оня

    8 14 Отговор
    И цончо кат копейката , некадърни рублажЕ
  • 59 Такааа

    14 17 Отговор
    Лъсна крадливия зад..к на КОПЕЙКИН , напълно вярвам на Гунчева и не само тя разказва за управлението в тази партия.Още много хора ще го напуснат , този е както казват "КЬОР ФИШЕК ".Щом краде и лъже собствената си партия , представете си , как ще ни оглозга държавата ! Още един крадец , дето вика дръжте крадеца!
  • 60 Гунчева

    14 5 Отговор
    Само си за чистене на тоалетните на Парламента.
  • 61 Голям прос

    4 0 Отговор
    Лаладжии! Да му мисли народа. Тия само се джафкат за кокала. На ,,Възраждане" ще им дадем шанс, ама с тия крайни изказвания вън от НАТО, американските бази вън ще ни докарат инфлацията през 90- те. Като се прави това, трябва предоговаряне и накрая вън
  • 62 Емо

    5 1 Отговор
    Ейййй,лапна от голямата евроатлантическа баница и започна да се прави на много умна!?!?!?
  • 63 Епитафия

    1 1 Отговор
    Експертизата потвърди-,,Елена Гунчева нема нищо общо с хубавото Ленче,,.Ама нищо,нищо общо.
  • 64 абе гонче монче

    5 0 Отговор
    Тая мазна гана какво лапа?!Пърцал....