Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 11:17 3 475 26

Кристиян Шкварек: Депутатите заключени в парламента до избора на своя шеф

  • депутати-
  • председател-
  • парламент-
  • кристиян шкварек

Като има да се свърши работа - ще се свърши, ако ще и това да означава 24 часа на крак и спане по коридорите

Кристиян Шкварек: Депутатите заключени в парламента до избора на своя шеф - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Кристиян Шкварек във "Фейсбук"

Според Конституцията народните представители са зaдължени да изберат председател на Народното събрание на първото си заседание.

Тъй като тези от 48-то не успяха да направят това, за да не бъде нарушавана Конституцията вече трети ден подред ще се води първото заседание. Предишните два дни бе давана "почивка" от 16 часа до сутринта на следващия ден, за да си ходят депутати вкъщи, но се води де факто същото заседание - първото. Първият работен ден още не е приключил от сряда насам, тъй като би било нарушение на Конституцията да приключи без избран председател.

Искам да попитам всички нас, които сме им работодатели:

Защо тогава депутатите се прибират по домовете си?

Защо не седят там - в Народното събрание и не спят, ако трябва по коридорите и банките,

докато не си свършат работата? Защо си позволяват да си ходят по домовете по време на работа? Защо им разрешаваме, като работата не е свършена?

Помните ли, когато хартиените бюлетини се брояха в Арена Армеец? Хората нямаха право да се приберат и да си легнат, докато не свършат работата, защото от това зависеше политическата ни система. Никой не ги пускаше в 16-часова "почивка" до сутринта, за да си легнат вкъщи. Спяха по седалките на залата.

Същото се случва с много други професии, в които на хората нерядко им се налага да работят извънредно или да спят на работа. Случва се в МВР, случва се в армията, случва се сред спасителите, а особено често се случва в болниците. Като има да се свърши работа - ще се свърши, ако ще и това да означава 24 часа на крак и спане по коридорите.

В момента тъкмо в такава ситуацията са депутатите.

За първи път от 32 години. Цялата политическа система на държавата е парализирана

от тяхната невъзможност да си изберат председател, но вече втори ден най-нагло си дават 16-часови "почивки" по време на несвършилия им по Конституция първи работен ден, за да отидат вечер на ресторантче, да си видят семействата и да си легнат вкъщи. Това е лукс, който други професии не получават, макар от тях да не зависи цялото държавно устройство.

Ами не, това е свинщина и безочие. Както карахте хората да спят по седалките на Арена Армеец, както медицинските сестри спят по коридорите на болниците и както лекари понякога стоят 24 или дори 32 часа на крак в една смяна - така И ВИЕ ЩЕ СЕДИТЕ в сградата на парламента, докато не закриете съобразно с Конституцията първото си редовно заседание. Може би тъкмо това преживяване е нужно, за да ви мотивира да прекратите този цирк и да си свършите работата.

Два пъти вече се подигравате с цялото общество,

гласувайки си бутафорната 16-часова почивка.16 часа почивка! Кой и къде има право на подобно нещо? В кой бранш? В коя институция или учреждение? Къде някой може да си излезе в 16 часа почивка, да се прибере, и това да му се зачислява като част от работния ден? Никой. Никъде.

Значи и вие не трябва да имате право на това. Ние сме вашите работодатели и не сме съгласни да ви даваме подобна почивка по средата на работния ви ден. Вие сте на работа от сряда насам - на една и съща "смяна". Ще си я довършите така, че да не бъде нарушена конституцията, ако ще да спите по коридорите. Излезете ли и днес в подобна "почивка", при това този път до понеделник, ще бъдат прекрачени всякакви граници на търпимото, на допустимото, на нормалното. Отвъд това вече всякакъв гняв на народа - вашият работодател, ще е оправдан и допустим. Не казвайте, че никой не ви е предупредил.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    13 5 Отговор
    Тази на снимката е Снежа от моята избирателна секция.
  • 3 Име

    42 3 Отговор
    Много точно! Браво! Както винаги, в десятката! Само това за тези мерзавци! Ако не, ритник в дирника и някой умен от нас, на тяхното място!
  • 4 следващата

    25 1 Отговор
    Точно казано. Така си е. Браво на Вас. Но далиш така ще постъпят или пак ще се приберат да си почиват. Те са богопомазани.
  • 5 Анонимен

    17 2 Отговор
    Чакаме от 1984 да им дойде ума. Жив тероризъм.
  • 6 СЗО

    15 0 Отговор
    Гласувам с две ръце!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ да се
    за СРАМЯТ и да РАБОТЯТ
    в името на НАРОДА

    Коментиран от #15

  • 8 Това не са представители на народа!

    32 0 Отговор
    Днес да се блокират изходите и да видим дали ще дойдат автобуси да ги извозват. Трябва да минат едно кръщене от хората, за да знаят защо са там!
  • 9 1212

    33 0 Отговор
    Добро предложение, но забравяме, че не трябва и да им се заплаща, защото никой освен тях не взима пари за несвършена работа
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 фгдр

    28 0 Отговор
    Конклав се нарича. Прилага се при избор на нов папа. Заключват се, докато изберат новия папа, и нямат право да си ходят вкъщи до края на процедурата. После се чака пушек от комина...
  • 13 Баш Гост

    17 1 Отговор
    Шкварек, голямо откритие направил. Папата Римски така са го избирали още преди векове.
  • 14 Глупости

    4 32 Отговор
    Това да не ти е тир за разтоварване, та да им даваш ултиматум. Депутатите не са хамали а Шкварек не е шеф на слатинския пазар, да заключва и глобява.
  • 15 Те работят

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За Вимето на народа. Иначе гласувам да им вземат телефоните, да ги заключат, и само на хляб и вода.
  • 16 това не е парламент а козяшки бapдак

    12 0 Отговор
    веждичката да води служебно още няколко заседания до разпускането на поредната пародия на рундю и американското посолство!
  • 17 Хаха

    11 1 Отговор
    Не им давайте никакво ядене докато не им дойде акъла!
    Петър Петров е компромисно решение.Него да хващат за ушите и да се приключва.И без това ще е тегаво на бъдещия председател.Ще има да се занимава да ги разтървава да не се джафкат...
  • 18 Стоян Александров

    8 6 Отговор
    Кристиянееееее, Кристияне от 100 километра се вижда, че си един обикновен РОБ. ЗАПАДЕН И НЕГРАМОТЕН РОБ. Тези другари са избрани с гласовете на 30 % от имащиъе право на глас. От тях 5% роми, 10 %турци и 5 % от хората в чужбина дето плащат данъци там и нямат никакво намерени да се връщат тук. Какво излиза, че 10 % от Българчетата ще казват как МАЙКА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПРОДАДЕНА, ТАКА ЛИ ? ПОЗОР. НЕ ГЛАСУВАЛИЪЕ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ЛЪЖЦИ И ПРЕДАТЕЛИ. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЕЗИ ПАРТИЙ СЕ РАЗПУСКАТ И КРАЙ, КРАЙ И С ХОРАТА ТАМ, НЯМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВО ДА УЧАСТВАТ НА ИЗБОРИ. Попиъайта Сашко Томов кой гласува за него и защо винаги участва на изборите след като и него и Болен, и ония варненския крадец взети заедно ги победи една другарка нарекла се ЛУНА ?

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай Ламби

    12 1 Отговор
    Бе то убаво ша ги закличим ама не ми се мисли кво ша става по парапетите у парламента.Не знам тоя Шверк ли е Шрек ли е къв е, що си мисли че кът ги закличим и те са хванат да работят нещо?Тъй убаво са омесят по парапетите, че после няма да могат да са наредят у залата кой от коя партия е и кой къде да седне.
  • 21 Анонимен

    1 5 Отговор
    Учителка от Варна дошли с учениците си на посещение в града, къдете от София лекари, юристи бяха изселвани в тоя град, че са били кулаци преди 1944 и убити, града от страх не мога да го ви кажа, но по същество учителката от Град Варна... В тоя град 85% са мюсюлмани и 15% са българи християни. Ако ме четат. Поздрави от града посетен с учениците от вас учителите, движейки се по улицата на града. Бъдете добри хора.
  • 22 БЪЛГАРИН1

    5 3 Отговор
    Уважаеми г-Шкварек,
    ГЕРБЕРАСТИЯТА ведно с ДЕПЕРАСТИЯТА ще докарат от 9 кладенци вода само и само да не допуснат друг да бъде председател на парламента.Истината е простичка и елементарна, Бочко и Дочко да се хванат под ръка и да се запътят към СЦЗ при бай Ставри.Тогава на минутата ще имаме и председател на НС и правителство.
  • 23 БЪЛГАРИН1

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Стоян Александров":

    Драги ми Стоенча,
    И какво спечели като не гласуваш а?От трите май хвана най-дългия а.

    Коментиран от #25

  • 24 Безсилие

    8 0 Отговор
    Безсилие на народа да се справи с тези,които се наричат депутати и най-цинично се доказват като играчи по сценария на този,който е срещу България, а това е мафията.Нейните представители в Парламента доказват сега,вчера,днес,че владеят държавата и се подиграват с народа.Изглежда имат сценарии да докарат до пълен разпад малко останалата държавност,пример за което е най-важния орган- Парламента. Да излязат на площада пред Парламента кукловодите на куклите вътре в него, за да ги види цял народ.Стига гавра със съдбата на хората и България.
  • 25 Стоян Александров

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "БЪЛГАРИН1":

    А ти какво спечели като гласува ? Така и не разбрахте, че изборите са тотално маниполирани от САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ. Познавате ли и един човек който да гласува за ПП ама те са втори, ааааааа ? Колко харесват ГЕРБ АМА ТЕ СА ПЪРВИ, НАЛИИИИ ??? ИЗБОРИТЕ СА ЛЪЖА И ИМАМА, А ВИЕ СТЕ ТЕХНИЯ ПАРАВАН И НИКОГА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. ЦИРКА В МОМЕНТА Е ПОГОЛОВЕН, НО БА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ЩЕ СА СЪЩИТЕ НА 100 %, Е ИИИИИИИ ??? НЕ ИЗБОРИ, А БУНТ ТРЯБВА, ИЗЕДНИЦИТЕ ВИ ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ВИЕ ГИ ЛЕГАЛИЗИРАТЕ, ДОРИ САМИТЕ ТЕ ВИ СЕ ЧУДЯТ НА АКЪЛИТЕ....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.