24 Октомври, 2022 14:34 7 160 28

Чутовна служебна глупост

  • иван демерджиев-
  • полицейски управления-
  • бойко рашков-
  • румен радев

Защо изритаха началниците на седем столични полицейски управления?!

Чутовна служебна глупост - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-неочаквано, в деня, в който трябваше да се гледа мярката на обвинения за смъртта на двете момичета на бул. "Черни връх" в столицата Георги Семерджиев, който пожела да излезе на свобода, ръководството на МВР стигна до безпрецедентен ход. С обяснението на министър Демерджиев, понастоящем и вицепремиер в служебния кабинет, че "без рокади няма как да обезпечим добрата организиация и добрия контрол в някои районни полицейски управления", бяха освободени началниците на седем от столичните управления на полицията.

"Хората, които ще сменим не са оказвали полицейски чадър, но не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев", случая с катастрофата на Околовръстното и други фрапантни случаи от последните седмици, обясни Демерджиев.

Трудно можем да окачествим случилото се освобождаване на районните началници като нещо друго, освен като страшна глупост и обезглавяване на столичната полиция в перод, когато София се радва на изключително ниска престъпност. На практика това вкарва едно ново правителство, колкото и да е хипотетично конструирането му, в сигурен хаос. София може да не е България според някои наблюдатели, главно местни краеведи, но по отношение на сигурността и престъпността всеки катаклизъм на територията около жълтите павета рефлектира моментално до последния етаж на важната сграда в началото на "Дондуков".

Изумителното е, но може би тук е разковничето, защо след толкова дълго време - около две години на служебни правителства, точно сега, във възможно най-големия политическо-управленски хаос от размирната зима на 1996/97 г. се правят тези драстични промени

За съжаление, Иван Демерджиев, който стоеше съвсем прилично като опозиционен експерт, с този ход се оказа дори под нивото на "милиционера" Рашков. Вероятно и често осмиваният техен предтеча Младен Маринов се усмихва недоумяващо.

По дяволите, та нали ако всичко е заради "неупражнен контрол", то и самият Демерджиев, и главният му секретар и заместникът на главния, също са се издънили.

Накъде бие елементарната логика. Служебният кабинет явно иска да се хареса на някого. А той е недолюбван от всички основни политически сили. Значи този някого най-вероятно е народът. Дали не ни мажат филията за новия политически проект около президента Радев. И гледат бързо да натрупат точки. Защото без нов проект, изборите от 2 октомври можем да си ги възпроизвеждаме всеки месец, както казват отдавна омръзналите ни анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    Те си знаят защо.Софиянци също.
  • 2 Освободили

    48 3 Отговор
    ги , за да ги запазят ! Може и депутати да станат , няма да са първите !

    Коментиран от #6

  • 3 Винкело

    41 2 Отговор
    И кой от изританите некадърници е аверче на Шумов?
  • 4 Сталин

    44 5 Отговор
    След уволнението на тези криминали,ще има още по ниска престъпност в София и България
  • 5 Орел

    46 2 Отговор
    Когато и да ги уволнят, все са закъснели! С тях и без тях, нищо не се променя.
  • 6 Глупости на таркалета

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "Освободили":

    Ама пишеш колко да мрънкаш. Освободени са, защото са циреи и за да не покриват следите! Защото влияят на разследващите..
  • 7 Браво г-н министър

    47 5 Отговор
    Шапка му свалям на Демерджиев, направи това което отдавна трябваше да се направи. От както е на поста се държи като истински министър. Точно това му е работата да следи дали шефовете на РПУ си вършат добре работата, и ако има слабости да ги сменя. Сега ако оправи и недоразумението с пенсиите на полицаите да ги получават в края на службата си, а не кой когато си поиска да взема и пенсия и заплата, реформата в МВР на 50% ще бъде свършена. Пенсията трябва да бъде стимул за полиция да си върши добре работата по време на цялата служба и да я получи в края на службата, само ако няма груби нарушения на закона.
  • 8 Тодор Димов

    6 15 Отговор
    А бе... вие на "стражари и апаши" ли играете? Детска работа... Залогът е съществуването и съдбата на България. А вие... "руски" рулетки ще въртите! Комунизъмът вече го няма, остана простотията.
  • 9 Има ни пак

    16 18 Отговор
    Купуването на гласове се върна с гръм и трясък. Видно е, че служебното правителство освен да прави рокади друго не може. Намирисва на сценарии за дълго управление на тези хора.
  • 10 Исторически парк

    26 9 Отговор
    ЗАЩОТО СА ГЕРБАВИ НАРКОДИЛЪРИ!
  • 11 гост

    27 2 Отговор
    Правилно ги изритаха. Поне на 8-о няма грешка.

    Коментиран от #12

  • 12 Мая Двуцевката

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Първо и шесто също.

    Коментиран от #13

  • 13 Не е баш така.....

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мая Двуцевката":

    В първо ,онова ..айно..племенника на Милтеков остава
  • 14 Запознат

    20 1 Отговор
    Браво г-н Демерджиев ! Това е начина - чистка наред !!! Всички столични директори !!!
  • 15 Аз логика в това писание

    20 1 Отговор
    не видях. Значи служебният министър искал да се хареса на някого, като наказва тези, които не са осъществили достатъчно контрол върху подчинените си полицаи. На мен ми се струва, че просто си върши работата, и това е трябвало да стане отдавна. Значи не бил моментът? И кога ще дойде този момент? Когато се появи следващият, задължително партиен, министър и пак започне шуро-баджанащината във всички държавни структури? Не спира да им се привижда желание у някого за президентска република на умно-красивите, които се имат за връх на интелигентността в България, но тезите им постоянно издишат. Струва ми се, че неизбежно ще стигнем до промени в конституцията. Така че ако трябва, да свикат Велико народно събрание. Не е редно министрите да могат да се сменят през месец, а Гешев да е недосегаем седем години, особено като сме наясно с неговия капацитет и зависимости. Както е тръгнало, ще си изкара мандата до край. Апропо, какво стана с Пацо Терасата? Още ли е консул във Валенсия?
  • 16 Не само 7

    19 1 Отговор
    Всичките трябва да ги изритат в МВР корупцията е чутовна .пълно с тъпаци и корумпирани провинциалисти и да не са правили чадър са били тотално некомпетентни да вземат мерки
  • 17 алф

    7 1 Отговор
    Как играе МВР - идва маФиота КЪРО при зам министъра и казва прайме ли сделката оня го насочва към директора а той му казва прати по дребна рибка ще ги свържа с началника. никой по веригата не смее да гъкне иначе улита. И нашия се дуе манал началника а до мафиота колко нива са бе зурлйо
  • 18 Идиоти

    6 2 Отговор
    Пълни глупости и идиотщини в България.Щях да ги нарека управляващите глупаци но глупаците са българите.Лъже реформи.Трябват наказания и зад решетките, не преместване.Страх ги е обаче защото знаят че са хора бивши комунисти.Никаква промяна няма в България.Все още сме и ще бъдем смазана комунистическа сган.
  • 19 Тишко

    1 1 Отговор
    само шумиш и нищо особено не казваш????????
  • 20 Фолк

    6 0 Отговор
    Назначил нови. Като дойде новото правителство ще ги върне. Примери много.
  • 21 Калин Орела

    9 0 Отговор
    Демерджиев все повече и повече ми харесва. Жив и здрав да е така да продължи
  • 22 Значи

    2 2 Отговор
    Ние в нашия квартал от 1-2 години не си заключваме колите. И никой още не е изпищял ...

    Коментиран от #23

  • 23 Хохохо

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Значи":

    Явно вашия квартал е на Луната.
  • 24 чиче

    2 0 Отговор
    корумпират ги с намигване.
  • 25 червен

    2 1 Отговор
    Кой от тех разчита на заплата.
  • 26 азбатеаз

    2 2 Отговор
    Идва партията на Радев! И нито една хлебарка няма повече да мърда!!
  • 27 безпартиен

    1 1 Отговор
    Този ход е изработен от заместник министъра отговарящ за кадровата политика!Самият министър само утвърждава и е лицето на министерството за пред народа!НЕСЕ РАДВАЙТЕ НА МАЛКО ПРАСЕ И НОВ НАЧАЛНИК! НЕСЕ ЗНАЕ КАКМА СВИНЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ!
  • 28 Поп

    1 0 Отговор
    С такива журналисти това сайтче няма да го бъде