Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 16:00 1 119 12

В тази остра конфронтация няма място за експертно правителство. Дори Папата Римски да сложат за премиер

  • конфронтация-
  • експертно правителство-
  • папата-
  • премиер

Триковете на Борисов са безспирни, но не разбира, че всичко което произнесе или назначи е политически и априори неприемливо, коментира Илиян Василев

В тази остра конфронтация няма място за експертно правителство. Дори Папата Римски да сложат за премиер  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Илиян Василев във Фейсбук:
Днешните консултации очертаха границите на това, което може да се очаква като политическо развитие. Ще има правителство. Експертно. Представяте ли си? Как ГЕРБ назначава ”експерти” и те стават експертно, демек освободено от политическа опека правителство? Хайде малко по сериозно, моля. В тази остра конфронтация няма място за експертно правителство, най-малкото защото никой няма да ги възприеме като независими, равноотдалечени и т.н. Дори Папата Римски да сложат за министър председател.
Триковете на Борисов са безспирни, но не разбира, че всичко което произнесе или назначи е политически и априори неприемливо.

Ясно е, че ще опитат още с първия мандат, както и е ясно, че Радев ще даде третия мандат на Янев /голяма вероятност/. Така всички си измиват ръцете с най-малката партия, която естествено не може да направи правителство.

Повтаря се ДПС историята.
А междувременно ДПС си акумулира все повече власт.

Та да питам тандема Румен Радев - Делян Добрев /от Хасково/ - като громихте Петков и Василев, че внасят пак руски газ и то през посредници, сега как е - защото избрахте ДЕПА и Митилинеос да продават газ на Булгаргаз. Да не би гръцките компании да добиват газ или да имат лиценз за износ на американски ВПГ, каквито бяха Шениер, и чиято оферта отказахме.

Твърдението на Делян Добрев, че служебното правителство било постигнало много по-добра цена от договора с Шениер е неистина, която почива върху пренебрегване на очевидния факт е че над 65-70 евро МВтч цени на Ти Ти Еф, при равни други условия американския газ е по-евтин. Няма как офертите на ДЕПА и Митилинеос да дадат по-евтин газ.

И защо заметохте темата с отговорността в продължение на 21 месеца да не внасяме цялото количество от азерски газ? Кой беше отговорен - назначения от Делян Добрев и подкрепян от Румен Радев шеф на Булгаргаз Николай Павлов.

Кой ще понесе политическата отговорност за чадъра над този агент на Газпром - който недовзетия 1,2 милиарда кубически метра газ, която нанесе преки щети на потребителите и на Булгаргаз за над 650 милиона лева?!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    3 9 Отговор
    Така се получава при машинното гласуване и наредения софтуер.Събраха на едно място най-радикалната част от Козяшките подлоги,които са се клели във вярност на Вашингтонския областен комитет.

    Z
  • 2 аз съм пак

    5 1 Отговор
    Тези образи до един от снимката са като от виц ...
  • 3 Никой

    4 0 Отговор
    Никога не трябва да се дава власт на чекистите и военните заради тяхната примитивна ограниченост и едностранчивост.Точно тук е разковничето на упадъка на България. Ние винаги ще настъпваме една и съща мотика.Българския народ никога не може да си взема поуки от историята,настоящето ,за бъдеще не говоря,защото ние по далеч от носа не виждаме.
  • 4 Хахаха

    7 2 Отговор
    Много им се управлява на тези невежите крясльовци от ГЕРБ!
  • 5 Филм на безконечния преход и застой.

    5 1 Отговор
    Този филм от снимката вече сме го гледали. Дайте нещо ново.
  • 6 Абсурдистан Бг

    6 1 Отговор
    Тези стари корумпирани лъжливи мутри, в българския парламент, са абсолютен абсурд.

    Коментиран от #10

  • 7 Мафията вън!

    4 0 Отговор
    Няма по-нелепа фигура от мултака председател на народното събрание.
  • 8 Ейййй

    2 0 Отговор
    Не се наядохте бре...
  • 9 хммм

    1 0 Отговор
    Точно в тази конфронтация ИМА място САМО за експертно правителство! Не мога да разбера... Това вашето е анти-логика.
  • 10 ами

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абсурдистан Бг":

    ген. Атанасов ли имаш предвид
  • 11 Вирус

    0 0 Отговор
    Изпълзя иксперта пак
  • 12 Гербер

    0 0 Отговор
    Не ни трябва папата римски а национално отговорно правителство на Герб СДС ДПС начело с Борисов.