Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 07:45 2 092 18

"Домашен терор" - обичайното практикуване и оцеляване на властта в руската история

  • русия-
  • терор-
  • провокации-
  • история-
  • власт

Провокациите към полската граница целят създаването на повод за ескалация, заплахи и шантаж за възможността от масова мобилизация

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Николай ИЛИЕВ, Фейсбук

Истинската цел на масовите ракетни обстрели по територията на Украйна от страната-терорист Россия, е провокацията и последващото разгръщане на вътрешна пропагандна кампания към населението на РФ за "нова отечествена, свещена, специална, сакрална, анти-демонична и т.н." война срещу "целокупното НАТО", с естественото налагане на "военновременни" ограничения във всички обществени и социални сфери, подобни на тези в Северна Корея.

Не е никак случайно, че този акт на държавен тероризъм следва неприкритите заплахи към "режима" на известния руски фашист Дугин и лица като Кадиров, Пригожин и ко.

Неотменно в руската история, практикуването на властта и нейното оцеляване бива реализирано през "домашен терор" и жестоки ограничения за населението, чиято психика бива поразена от внушенията за перманентни екзистенциални заплахи, в името на борбата с които робския му статут следва да бъде разглеждан като привилегия.

Провокациите към полската граница целят създаването на повод за ескалация, заплахи и шантаж за възможността от масова мобилизация, които трябва да бъдат разглеждани като неоправдан риск за мащабирането на конфликта и нарастване на цената.

За да се избегне подобно мащабиране и разширение на конфликта, съюзниците на Украйна трябва да се върнат отново към анализите на Залужний отпреди 3 месеца и да осигурят преди всичко далекобойни ракетни системи от типа ATACMS. Както Залужний правилно отбеляза тогава, единствено реципрочност във военно-техническите възможности е гаранцията срещу необезпокояваната и безответствена терористична дейност по граждански обекти от страна на Россия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил Костадинов

    26 9 Отговор
    Ракетата според американците е С-300 - земя-въздух - използва се за поразяване на летящи ракети. А сетете се кой използва много такива вчера (па дори и се хвалеха, че са свалили 75% от руските ракети). Но истината няма значение в случая. Важното е накъде искат да обърнат ситуацията чичо Сам (предпазлив в случая) и малките му кукли - Полша и Украйна (силно нетърпеливи да почне голямата война).

    Коментиран от #2

  • 2 Това

    9 27 Отговор

    До коментар #1 от "Емил Костадинов":

    вече е безочив рашизъм и тотална фалшификация по руски модел! При това първи коментар!!!! До къде я докарахме- рушляци да ни съставят общественото мнение. Русия е терорист.

    Коментиран от #3

  • 3 Дела а не думи

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Това":

    Баце, ще ти кажа, че не познавам човек, където живея, който да мисли Русия за терорист. С изключение на офисните плъхове в работата седящи по цял ден във фей-бк и мрежата, но живота си е техен. Винаги може и по зле...

    Коментиран от #5, #6, #17

  • 4 Фашистка Русия

    8 21 Отговор
    Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света
    са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!

    Коментиран от #14

  • 5 Истината

    6 21 Отговор

    До коментар #3 от "Дела а не думи":

    Русия е терористична държава а терористите трябва да бъдат унищожавани. Както и тези, които ги подкрепят.

    Коментиран от #7, #15

  • 6 Проктолог

    9 16 Отговор

    До коментар #3 от "Дела а не думи":

    "Баце, ще ти кажа, че не познавам човек, където живея, който да мисли Русия за терорист." Аз познавам много, които мислят Русия за терористична държава, и то не от началото на войната с Украйна. Не е ясно къде живееш, където хората са напълно неграмотни. Някое село?

    Коментиран от #11

  • 7 Ердонч Мустафа Шейх

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Истината е лъжа а лъжата е истина се казваше в 1984г. То и ти може да се окажеш терорист и тогава какво да те правят? Ти ли ще унищожаваш ? Много си смел... хи хи хи ...
  • 8 А ПО ЛЕКО

    9 1 Отговор
    МНОГО "РАЗБИРАЧИ" ЦВЪКАТ ИЗ ФЕИС БУКАТА ............!
  • 9 Гьобелс номера

    12 3 Отговор
    Фашистът вика - дръжте фашиста
  • 10 Верно ли

    17 2 Отговор
    Чудя се откъде се пръкнаха толкова много военни експерти! То е ясно, че поляците и укро-нар.оманчетата, подбутвани най-вече от Албиона искат да вкарат всички останали в кюпа, най-вече защото на зелената еуглена вече му е ясно, че всичко ще е за негова сметка, ама пък чак такива разсъждения по темата... Аз не си спомням ОТАН като бомби Сърбия и като падна една ракетка в Банкя, да е имал такъв силен вой.
  • 11 Дела а не Думи

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Проктолог":

    Прав си живея в най голямото село в България. Място където лицемерието е норма а социалното инжинерство е пропило населението до кости. Основната грешка е, че повечето като теб си мислят модели на съждения за собствени и случващото се за естествен ход на събитията. А що се отнася до правописа диктувам го на машина и слабо ме вълнува какви правописни грешки формира в някакъв чат пълен с НПО тролове...

    Коментиран от #13

  • 12 стига глупости

    3 0 Отговор
    стига глупости сте чели и писали!!!!
  • 13 Дела а не Думи

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дела а не Думи":

    Извинявам , забравих да напиша кое е селото а за мен е важно за да не стават недорозумения. това е : село София (без кавички).
  • 14 Очаквам

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Фашистка Русия":

    Съединените щати да се справят с ФАШИСТКА РУСИЯ както ти правилно отбелязваш но преди това трябва да започнат с венецуела иран и преди всичко с северна корея пък после ако им останат сили възможности могат да посегнат и на русия

    Коментиран от #16

  • 15 Като даваш такива "идеи",

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    погрижи се за осъществяването им. Ще станеш прочут и богат.
  • 16 Наблюдател

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Очаквам":

    Пропуснал си боливия куба сирия сомалия либия афганистан пакистан и рак китай може и аз някоя да съм пропуснал
  • 17 И в България е така

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дела а не думи":

    Русия е терорист. И аз мисля така. Но трябва да си знаеш и собствената история на твоя народ за да разбереш, какво Русия е причинила на народа ни. Единствено ВМРО на Ванче Михайлов са разбирали тази опастност и са се борили срещу комунизма и русизма, но и срещу някои европейски държави. Народът ни беше потъпкан през окупационния режим на Русия. Този домашен терор беше успешно внедрен и в българския дом с помощта на рояци предатели, които прокарваха русизма и комунизма през десетилетията. Брята да предават братя, сестри да предават сестри. Пълно слухтене и предаване, абсолютно налагане, домашен терор.
  • 18 Параатлантик

    1 0 Отговор
    На запад хората презират украинците.