Last news in Fakti

3 Декември, 2022 16:00 55 732 205

„Чао“ на Лукойл – идва нов собственик. Това ли е краят на руската петролна зависимост?

  • лукойл-
  • рафинерия-
  • руски петрол

2022 беше годината на важни събития в живота на руската нефтена и газова индустрия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Треска тресе Лукойл. Събитията в Украйна и сривът на руската икономика под ударите на санкциите предизвикват трусове в руския петролен гигант. Не прави изключение и клонът в България. Усилено се говори, че съвсем скоро рафинерията в Бургас, ще има нов собственик. Това най-вероятно ще е голяма западна компания.

Русия бърза да се отърве от дружеството, защото е под санкции заради войната в Украйна. Опитът да се получи по някакъв начин разрешение от Брюксел да се продават петролни продукти от руски нефт през България удря на камък. Това бе спасителен ход за Кремъл, който дори си правеше сметка да спечели милиарди от изключението (дерогация), което бе направено за София от ЕС поради географското положение и с тези пари да захранва войските си в Украйна.

През цялото време Москва е търсила начин да продаде активите на Лукойл в България, включително рафинерията в Бургас. Това е хитър начин руснаците хем да получат нелоши пари, хем да се измъкнат от примката на санкциите, коментираха експерти пред Фрог нюз.

България бе една от страните, които получиха дерогация от ембаргото над използването на руски петрол до края на 2024 година. Един от аргументите бе, че бургаската рафинерия не може да работи с друг вид нефт от чисто технологична гледна точка.

Това, разбира се, не е вярно, но е известно, че за да започне да преработва друг вид нефт, ще трябва известно време за преструктуриране на някои технологични възли.

Някои от руските шефове в Лукойл – България вече били стегнали куфарите, но в посока Русия, а в посока на други страни, коментират запознати. Сделката по продажбата на рафинерията се подготвяла отдавна в пълна тайна.

Рафинерията на руския петролен гигант "Лукойл" в Приоло, Сицилия, вече бе поставена под "временно управление" от новото италианско правителство на Джорджа Мелони. Целта е да се избегне затваряне на рафинерията заради влизащото в сила на 5 декември европейско ембарго над вноса на руски суров петрол по море.

Този вариант би могъл да се приложи успешно и у нас. Ако обче рафинерията се сдобие с нов собственик, той със сигурност ще продължи да произвежда петролни продукти. Дори се предполага, че обемът ще се увеличи, както и износа към трети страни, което ще донесе сериозни приходи за хазната от данъци.

Това е по-добър вариант от временното държавно управление на рафинерията, защото то може да продължи до 12 месеца. Ще трябва да се финансират и много дейности. Всичко това се избягва при нов собственик.

"Демократична България" също предлага държавен контрол над дейността на рафинерията на "Лукойл" в Бургас. Ръководството на "Лукойл Нефтохим" съобщи, че се е договорило със служебното правителство да прехвърли цялата си икономическа дейност в България, но да получи позволение да изнася продукти в ЕС. Според Европейската комисия (ЕК) това не е възможно.

Вече и ДПС предлага държавата па поеме контрола върху Лукойл.

Tъpгoвcĸият ĸлoн нa pycĸия гигaнт "Лyĸoйл" - Lіtаѕсо, e пpeмecтил чacт oт oпepaциитe cи в Дyбaй пpeз пocлeднитe няĸoлĸo мeceцa, зapaди eвpoпeйcĸитe caнĸции cpeщy Mocĸвa. Cпopeд изтoчници нa aгeнциятa caнĸциитe пpинyждaвaт тъpгoвцитe дa ce пpeнacoчaт ĸъм нeyтpaлнa тepитopия.

Служебното правителство се похвали, че в разговори с ръководството на Лукойл – България е договорено фирмата да плаща данъците си вече в България. Става дума за около 700 млн лева през 2023 г. Това обаче би се случило, ако руснаците получат право да продават в трети страни произведените у нас продукти. Дори го поставят като условие. Очевидно този вариант няма да се получи.

Очаква се съвсем скоро да научим кой е потенциалният купувач на рафинерията в България.

2022 беше годината на важни събития в живота на руската нефтена и газова индустрия. Поредица от мистериозни смъртни случаи на настоящи и бивши големи топ мениджъри белязаха индустрията - седем души наведнъж, които бяха свързани с горивно-енергийния комплекс вече не са в бизнеса. От което Лукойл е в треска.

През април неговият основател, мастодонтът на този бизнес Вагит Алекперов, напусна поста на президент. През лятото компанията напусна и олигархът Леонид Федун, който дълги години бе и президент на московския ФК „Спартак“. А на 1 септември при мистериозни обстоятелства почина шефът на борда на директорите на Лукойл Равил Маганов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 210 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    374 314 Отговор
    Тресе ви фантазията и пишете доларови глупости директно от Америка !! Но Русия ще пребъде и ще спечелим всичко от войната до икономическите санкций !

    Коментиран от #59, #77, #119, #153, #161, #192, #198, #199

  • 2 !!!?

    361 183 Отговор
    Все "Чао" викате, ама никой до сега не е скъсал зависимостта си от Руските енергоизточници, дори окрайната! Хахаххахааахахах
  • 3 Последния Софиянец

    344 87 Отговор
    Русия и САЩ се надлъгват а българите страдат.

    Коментиран от #6, #55

  • 4 Русофоб Антисемит

    262 35 Отговор
    Малко ме съмнява мовия собстврник ВЕДНАГА да започне да плаща данъци, който и да е той. И тая глупост със монопола на складовете трябва незабавно да бъде прекратена.

    Коментиран от #16

  • 5 Госあ

    252 75 Отговор
    Овчи възторг на простолюдието, че и последната промишленост на територията ще стане на скрап. Явно Стомана Перник ще бъде унищожена последна
  • 6 Стоян Александров

    229 68 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Напротив !!! Руссия и САЩ ИГРАЯТ ЗАЕДНО И ЦАКАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ. СПРЕВКА : ВИЖ КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ВСИЧКО ТОВА. И СКРИТИЯ ПЕЧАЛБАР НЕ ЗАБРАВЯЙ : ИЗРАЕЛ и БОГАТАШИТЕ ЕВРЕИ ПО СВЕТА. ВАИЧКО ЗАПОЧВА ОТ ТЯХ. ЕВРОПА ФАЛИРА....

    Коментиран от #190

  • 7 Мда

    74 92 Отговор
    Един дояч по-малко!

    Коментиран от #200

  • 8 Не можах да разбера

    189 46 Отговор
    Чий продукт е статията?!На фрог,или само са я преписали,най вероятно от бесарабски фронт!Едно е да искаш нещо да се случи,друо е да стане!
  • 9 червен

    179 63 Отговор
    Поредната простотия по нареждане от АМЕРИКА.И цените на горивата най-високи в ЕВРОПА.
  • 10 Българка

    107 122 Отговор
    Е, господин Радев и неговите министри, които послушно кимаха на исканията на руските искания на Лукойл при срещата си с тях, как ще коментират динената кора, която руснаците им подложиха? Нали всичко беше цветя и масло? Нали кабинетът Радев намали цените на горивата? Нали гръмко се похвалиха , че руснаците местят активите си и цялото си производство в България? Та даже "милостиво" са обещали да ни подхвърлят 700 милиона данъци, когато свръхпечалбите им само тази година са милиарди. Радев да излезе и коментира руските лъжи, своя и на министрите си слугинаж към Кремъл и голата истина. А тя била, че наистина руските олигарси местят активите си....,но извън Европа

    Коментиран от #51, #139, #151

  • 11 "коментираха експерти пред Фрог нюз"

    99 27 Отговор
    Разбихте ме !
  • 12 БеГемот

    147 37 Отговор
    Ей сега ТИКВАТА ще я купи посредством някоя офшорка от британски вержински острови...
  • 13 ДПС, разбира се !

    119 14 Отговор
    Очаква се съвсем скоро да научим кой е потенциалният купувач на рафинерията в България.
  • 14 Азърбайджан

    61 107 Отговор
    ще купи Лукойл, отдавна се подготвя тази лъжлива продажба, тя също е под руска ушанка, така че руските окупатори ще се мъчат отново да заобикалят санкциите !
  • 15 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    109 17 Отговор
    Ще го сполети съдбата на Булгартабак, ако стане държавен. Някои точат лиги вече.
  • 16 Българка

    92 84 Отговор

    До коментар #4 от "Русофоб Антисемит":

    Подкрепям. Веднага ИСТИНСКА ДАНЪЧНА РЕВИЗИЯ НА РУСКАТА РАФИНЕРИЯ, ОТМЯНА НА СРАМНО УДЪЛЖЕНАТА КОНЦЕСИЯ НА ЕДИНСТВЕНОТО НИ ПРИСТАНИЩЕ ЗА ТАНКЕРИ В ПОЛЗА НА КРЕМЪЛ. И плащане на дължимото от Лукойл на България и българите. Стига с прокремълски лъжи, слугинаж и обслужване на чужди- руски интереси
  • 17 Офчото племе ще купува нафта от...

    102 36 Отговор
    Одрин и селата в империята.....О светли бъднини...
  • 18 С какъв петрол ще работи бре

    109 38 Отговор
    "Закриване" значи и ликвидация ! Пълен погром.

    Коментиран от #26

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    86 77 Отговор
    Всички продажните рублоибрици начело с крадеф, гоце, кури, баце, доги, копейко и издрусания чалгар трябва да са в затвора, а някой от тях и на бесилото, Немедлена ‼️
  • 20 среднощен

    44 27 Отговор
    "...През април неговият основател, мастодонтът на този бизнес Вагит Алекперов, напусна поста на президент. През лятото компанията напусна и олигархът Леонид Федун, който дълги години бе и президент на московския ФК „Спартак“. А на 1 септември при мистериозни обстоятелства почина шефът на борда на директорите на Лукойл Равил Маганов...";
    "Мистерия след мистерия" - "краят не му се вижда ..." От статията не се разбира - колко ще е цената на А-95..? "Новият собственик ще каже"... До тогава - "без промяна"...
  • 21 !!!?

    65 23 Отговор
    Казуса Лукойл - Гълъбарника на Радев готви за "коремно превъртане" !!!?

  • 22 Българка

    83 24 Отговор
    Хрантутниците в НС да спрат хартиения си маратон и да гласуват веднага връщане на единствената ни митница за петрол по море като отменят концесията на пристанището Росенец в полза на Лукойл (Кремъл) и я върнат на българската държава. Само така държавата ни ще може реално да обмитява и контролира вноса на петрол
  • 23 Оракула

    83 52 Отговор
    Българското правителство, отдавна трябваше да национализира тази рафинерия!
    Лук ойл колкото е крал му стига !
    От къде накъде , един Путин ще смуче кръвта на българите цяла вечност!

    Но поради това, че правителството ни е корумпирано и всеки тегли пачките и рушветите към ноговата маса,
    това няма да се случи и българския народ ще плаща най-скъпия петрол в Европа!
  • 24 По големи глупости

    62 29 Отговор
    Скоро не бях чел! А стила е оптимистично-комсомолски нереализъм от 80 години
  • 25 Госあ

    66 68 Отговор
    Пълна национализация на всичката собственост на терористичната робсия, смяна на всички имена свързани с терориста, разрушаване на всички МОЧИ и гонене на всички алкохолизирани русороби с доживотна забрана да влизат в България, бегерублоробите в изгнание и в затвора, крадеф и копейко на бесилото! Нова трябва да стане до края ва 2022ра!

    Коментиран от #132

  • 26 Петрола

    67 23 Отговор

    До коментар #18 от "С какъв петрол ще работи бре":

    С каруци и магарета с кофи от гръцко.

    Коментиран от #44

  • 27 Реалист

    70 40 Отговор
    Соросоидни мечти от козяшко НПО.

    Коментиран от #33

  • 28 Да си върнем руските анклави

    62 42 Отговор
    Росенец и Камчия!
  • 29 Солей

    60 50 Отговор
    "Ръководството на "Лукойл Нефтохим" съобщи, че се е договорило със служебното правителство да прехвърли цялата си икономическа дейност в България, но да получи позволение да изнася продукти в ЕС. " Брей, какъв хубав план си е измислил Путин, а Радев така щедро му е одобрил! СлучаЕност? Не мисля! Жалко, че европейците не ядат доматите с колците.

    Коментиран от #79

  • 30 Адам Хилтън

    81 32 Отговор
    Да, нека сложат край на половината бензиностанции в България, да видим колко ще сме "независими" - нали всички други бензиностанции ще вдигнат цените, когато изчезне тая конкуренция? Или забравиха как функционира любимият им капитализъм? А на енергото и ВИК кога ще им сложите край - те с тия безбожни цени, направо геноцид водят.

    Коментиран от #36

  • 31 Комуниста

    36 22 Отговор
    Св.инята Оги Стефанов е много огладняла
  • 32 Йордан Цонев

    16 29 Отговор
    Ще е новият шеф
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 едрфтгъху

    65 39 Отговор
    Настоявам сега всички скачащи от радост как рафинерията ще бъде реално открадната от Лукойл да ми отговорят на про3т въпрос:

    Отде ще дойде този "друг, НЕ руски нефт" с който да работи завода?
    Жокер- през Босфора НЕ СЕ ДОПУСКА ПРЕМИНАВАНЕТО на танкери с нефт.
    Жокер 2- тръбътъ "Бургас – Александруполис" си остана само проект и преди 15г. щеше да струва $1млрд. и да се строи поне 3-4 години. И това при готов инженерен проект и налични всички разрешения- започване от 0-та означава поне 7-8 години за проекти и строеж и минимум $3млрд.

    Та така- утре крадете рафинерията и тя работи с кой нефт? Нито вие искате руски нефт, нито пък руснаците биха продавали на тези дето са им откраднали завода...

    Да ви отчая съвсем- НЯМА НИКАКВА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА в момента у мизерна дупка като вашата да има такава голяма рафинерия. При комунизЪмЪ имаше основание щото Нефтохим-а захранваше половината източен блок с гориво, но днес рафинерия на това място не е нужна.

    Коментиран от #37, #201

  • 35 русофилите

    31 43 Отговор
    ше фукат гладни 😄няма вече копейки
  • 36 Проктолог

    64 27 Отговор

    До коментар #30 от "Адам Хилтън":

    Лукойл с изкуствено надутите цени на монопола си скубе българина до припадък, независимо през коя бензиностанция се продават горивата им.
  • 37 .....

    43 30 Отговор

    До коментар #34 от "едрфтгъху":

    "Жокер- през Босфора НЕ СЕ ДОПУСКА ПРЕМИНАВАНЕТО на танкери с нефт." Що лъжеш?

    Коментиран от #43

  • 38 Голем смех

    46 53 Отговор
    ,,Великият многоходовчик,, Путлер се омота като пиле в кълчища. Счупи цялата си кошница със златни яйца. Да си търгува с Афганистан и Непал.

    Коментиран от #81

  • 39 Софиянеца

    68 37 Отговор
    Като останем без гориво ще ви нап.укаме канчета на всички соросоиди поне ви знаем кои сте и къде сте. .

    Коментиран от #46

  • 40 Чао вика.... кретена

    42 28 Отговор
    ПАО ЛУКОЙЛ започва дейността си в България на 12 октомври 1999 г., като става притежател на контролния пакет в Нефтохим АД, най-голямата по капацитет рафинерия на Балканския полуостров. В навлизането в нови бизнес области и модернизирането на производствените мощности ПАО ЛУКОЙЛ инвестира над 3 млрд. щатски долара в българската икономика.

    Най-големият инвестиционен проект за модернизиране на рафинерията беше завършен между 2012 и 2015 г. Компанията направи значителни инвестиции в изграждането на Комплекс за обработка на тежки остатъци, като по този начин повиши конкурентоспособността на най-голямата рафинерия в България. По-късно той се превърна в най-големия инвестиционен проект на българската икономика за последните 10 години.

    Мрежата от бензиностанции на ЛУКОЙЛ е един от лидерите на българския пазар на горива. Според 2014 QUDAL — QUalityMeDAL, утвърдено международно проучване на мнението на потребителите, потребителите избраха мрежата на ЛУКОЙЛ като най-добрата мрежа по отношение на качеството на предлаганите продукти и услуги.

    От 2011 г. ПАО ЛУКОЙЛ инвестира във възобновяема електроенергия в България. Фотоволтаичната електроцентрала (ПАЦ) в околностите на българския Бургас е първият проект на компанията за алтернативна енергия.

    Дружествата от Група ЛУКОЙЛ в момента играят водеща роля в българската икономика, т.е. Компанията е краен лидер начело на България ТОП 100 и „Най-голямата компания по приходи от продажби“. Компаниите от групата ЛУКОЙ

    Коментиран от #49, #87

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Проктолог

    39 41 Отговор

    До коментар #41 от "Реалист":

    Не се нерви, половината русофили оставате безработни и без доходи. Най-сетне ще можете да докажете истински професионални умения, а не само "личностни". БеСеПетУ "ке УмрЕ", както е прогнозирала Баба Ванга, а Радев ще бъде поканен на чай за благодарност, че така добре е свършил работата със схемичката с опита за износ на горива за ЕС през България.
  • 43 дфгъхуй

    48 17 Отговор

    До коментар #37 от ".....":

    Да вземеш да ми покажеш тарифите за преминаване на танкер с петрол през Босфора можеш ли? Не можеш щото такива няма, а тарифи няма щото от там НЕ МИНАВАТ танкери с нефт...

    Коментиран от #47

  • 44 оня с коня

    28 35 Отговор

    До коментар #26 от "Петрола":

    Ти май за "Ромпетрол" и останалите Западни Вериги Бензостанции не си чувал,но със сигурност от всички Дебили в БГ ще си единствен който с Магарешка каручка и кофи ще се отправи към Гръцко на "Горивобер".Междувременно като потеглиш не забравяй да викнеш Телевизиите да те снимат- ще изкараш "некой лев"!

    Коментиран от #50, #54, #108

  • 45 Рафинерията

    47 27 Отговор
    е направена да работи предимно с руски петрол и за това е в Бургас. От това следва и технологичната нагласа. Дори и някой да купи рафинерията ако тя не работи с руски петрол продуктите и ще се оскъпят значително. Като резултат - не е руско но за сметка на това е скъпо.
  • 46 Солей

    21 40 Отговор

    До коментар #39 от "Софиянеца":

    За какво ви е гориво за каруците на русофилите? :))))
  • 47 ....

    21 15 Отговор

    До коментар #43 от "дфгъхуй":

    Я ми покажи тарифите за преминаване на Самолетоносачи през Босфора :))))))

    Коментиран от #88

  • 48 Дааааааа

    50 15 Отговор
    Коня, Моня, Протести, Ристю и Танас....Киро и Кокор, евтината газ, азерска ми дойде и вдигнаха цените вчера яко, Лукойл, за кво ни е, АЕЦа, за кво ни е, Мариците, за кво са ни...... Чаира за кво ни е.... и тъй
  • 49 Ам,чи

    33 46 Отговор

    До коментар #40 от "Чао вика.... кретена":

    Рушляците като са решили да я продават, тебе ли ще питат? При всички случаи, едни нови собственици ще я управляват по-добре. И най-важното - ще плащат данъци в България.

    Коментиран от #168

  • 50 фтгъху

    49 18 Отговор

    До коментар #44 от "оня с коня":

    Отивай да смучеш топките на коня бе, що се обаждаш?

    Сега да открехнем всички други "разбирачи" като теб- 98+% от ВСИЧКИ горива у миризливата ви помийна яма идват от Лукойл. Утре като удари кепенците рафинерията у бургас ще ти звънна да те поздравя с цени започващи от 7лв./л. 2 месеца по-късно ще ти звънна да те поздравя за официално обявената хиперинфлация...

    Коментиран от #78

  • 51 Кочо

    42 20 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Вземе си смени никнейма, че е обидно за другите българки да ги символизираш! Правиш впечатление на човек който денонощно гледа
    НОВА ТВ и че тази българоезична американска телевизия е източника на цялото ти познание за политическата обстановка и световните процеси и катаклизми! Мозъка ти е заприличал на билярдна топка! Само като прочета "българка" и знам, че следва някоя дълбокомислена глупост!
  • 52 стоян георгиев

    21 32 Отговор
    Съмнявам се че ще стане ,но ако се случи ще е голям успех за България.

    Коментиран от #58

  • 53 Чичак

    45 8 Отговор
    Единствено Казахстан може да е реален купувач !!! И рафинерията да премине под бранда на „Ромпетрол”, която е собственост на Казахстан. Всичко друго е нереално и значи ликвидация , съкращения и рязане на скраб като Кремиковци
  • 54 Хахаха

    32 2 Отговор

    До коментар #44 от "оня с коня":

    Я разкажи за "Ромпетрол" и останалите Западни Вериги ?
  • 55 Иван4о

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Отдавна се знае: Атоерте се ритат, магаретата патят.
  • 56 Така де...

    14 30 Отговор
    Лукоил незная дали ще,,го отнесе,,
    но българите съм повече от сигурен,
    че вече сме го отнесли.
    Новият собственик може би ще си прекара направо тръба от Русия до България,ама само предполагам.
    Войната ще свърши,вероятно като се ,,сложи ръка,, на руските енергоизточници.
    Всеки сам да познае кой ще направи това.

    Коментиран от #91, #93

  • 57 Чичак

    22 8 Отговор
    И пак остава въпроса с доставките на петрол, с танкери и на практика без Босфора става, но в изключително редки случай и при невъзможни застраховки в момента от лондонският картел който държи 94%от застраховането на световният танкерен флот......за година мисля само един е минал!
  • 58 Ха ха

    57 15 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    Какъв успех на България,Стоянчо? Не знам дали си бил роден или си забравил,но Нефтохима си беше на България.Както и "Горубсо "Мадан,"Кремиковци" и т.н.Но благодарение на демокрадЦите стигнахме до тук да се радваме,че ще можем нещо за скраб да продадем.

    Коментиран от #64, #76, #92

  • 59 Голем смях

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Ще,Ще.....блажени са верующите.
  • 60 ТИР

    36 14 Отговор
    От.цялата работа ние ще го ядем суров и куров,,,

    Коментиран от #145

  • 61 Да позная ли кой ще е новия собственик?

    10 21 Отговор
    Човекът Кой и ББ.
  • 62 Бен Навлек

    35 15 Отговор
    Чао на дизелите, добре дошли на воловете. Прогрес!
  • 63 Той

    33 11 Отговор
    Е значи скоро да очаква ме ,затварянето на Лукойл бг .Както се затвориха и др.бг предприятия Ччестито ???

    Коментиран от #65

  • 64 Голем смях

    30 43 Отговор

    До коментар #58 от "Ха ха":

    Никога не са били български.Работеха със съветски суровини,командваха са от съветски другари и работеха за СССР.Да не говорим колко остаряла и първобитна беше техниката и технологията .В Кремиковци нямаше и една кофа руда.Всичко се караше по Дунав от ...Украйна..Да..от Украйна.Не случайно сега приматите от азиатските степи искат да ликвидират Украйна.

    Коментиран от #70, #98

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Сух

    55 18 Отговор
    Това, което се случва с лукойл и забраната и в България е същото, като Южен поток, АЕЦ Белене и ред други прецачки за България! Това е поредното предателство срещу България.. Ще си платите с лихвите!

    Коментиран от #69, #90, #155

  • 67 По бързо

    27 36 Отговор
    Да се махат България е на загуба от тях Само отровите си оставят и нищо за това Даже и данъци не плащат
  • 68 Айде и Лукойл към Сибир 😂

    27 22 Отговор
    И Доган да си вземат от Росенец, и Боко с ръждивата тръба до Сърбия 🤣
    Да внимават като прелитат над Украйна 🤣
  • 69 'къф ти е проблема

    15 3 Отговор

    До коментар #66 от "Сух":

    А теб къде те сърби? Предлагаме почесване по споразумение. Начална цена 10 000 € на минута...
  • 70 Атлантизъм цена нема

    30 16 Отговор

    До коментар #64 от "Голем смях":

    Донякъде си прав. Например, че интересите и на Русия, и на САЩ за концентрирани в Донбас. Само че Русия им го измъкна изпод носа.

    Коментиран от #86

  • 71 Онзи

    40 5 Отговор
    В Румъния изритаха Лукойл,но тук Лукойла е швейцарски...и разликата е,че ако опитат в Щвейцария ще им осветят банковите сметки...а може и още по-лошо....да занулят сметките на бг играчите и те да няма на кой да се оплачат....ни за това да питат къде са им парите ни да обяснят и откъде ги имат.

    Коментиран от #82

  • 72 # идиоти вън

    14 7 Отговор
    И кой ще духа(там каквото му подадат), руснаците, американците или ние?!?!?!
  • 73 На Русия с любов

    34 30 Отговор
    Крайно време е Лукойл и всички руски фирми, под чужд флаг, да целунат вратата от външната страна и да ни оставят на мира!

    Коментиран от #109

  • 74 Не бях чел

    31 11 Отговор
    По глупава статия от тази от която лъха желанието на автора а не истината.
  • 75 ЧаоШибанФрог

    24 8 Отговор
    Едно време господинФрог го биха с бухалки. Скоро пак.

    Коментиран от #85

  • 76 анонимен

    27 6 Отговор

    До коментар #58 от "Ха ха":

    Кремиковци е модел на това, как не трябва да се прави. Находището е бедно, не отговаря на никакви критерии. Просто СССР ни нареди, по схемата на СИВ. Същото е и с останалите неща. От Кремиковци би излязло чудесно предприятие за бои. Рудата е подходяща

    Коментиран от #84, #202

  • 77 АУУУУУ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    ЕХААА 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 78 Свали топката

    30 6 Отговор

    До коментар #50 от "фтгъху":

    Ромпетрол работи с румънски горива - погледни къде е Констанца на картата, виж що за рафинерия има там и виж на какво разстояние са от нашата граница. На всичкото отгоре са и по-качествени.

    Коментиран от #120

  • 79 Да тогава

    9 16 Отговор

    До коментар #29 от "Солей":

    Юще ядат само пръстта под доматите и колците. Ще вият на умрело западналяците.
  • 80 Фрог нюз! Прости хора пишат прости

    18 11 Отговор
    Маниполации!! Що за Простотии!! Е така някой Национализира на някой Рафинерията???? В кой свят живеете???

    Коментиран от #83

  • 81 Прибави

    22 15 Отговор

    До коментар #38 от "Голем смех":

    само Индия и Китай и ще разбереш, че ЕС не са златни яйца а запаргъци и то строшени и смачкани. Да не говорим, че Русия търгува с всички останали страни извън западните, САЩ, Канада , Австралия, Япония и Ю Корея.
  • 82 Тотално объркан си

    5 8 Отговор

    До коментар #71 от "Онзи":

    да знаеш! Такива глупости .....
  • 83 Българин

    15 23 Отговор

    До коментар #80 от "Фрог нюз! Прости хора пишат прости":

    В Италия батковото форсмажорни обстоятелства.Избърши си пяната по устичката да не се задавиш ,русофилче не. до. кла. тено
  • 84 Още един разбирач

    3 7 Отговор

    До коментар #76 от "анонимен":

    ...........
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 стоян

    9 8 Отговор

    До коментар #70 от "Атлантизъм цена нема":

    Навсегда ли,тавариш?

    Коментиран от #107

  • 87 Тоо

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "Чао вика.... кретена":

    Хубаво ама къде са парите

    Коментиран от #99

  • 88 Това пък

    12 3 Отговор

    До коментар #47 от "....":

    ща е? Нерде петрол, непсе самолетоносачи, като хоследтите няват право и не влизат въобще. Нещо си опушил коня у ряката.
  • 89 Българин

    23 22 Отговор
    Трябва да спрем да храним голямата мечка с газ и нефт.А те от нас нищо.И паметниците на съв поробители ДОЛУ.
  • 90 Мокър

    15 5 Отговор

    До коментар #66 от "Сух":

    Южен Поток беше ,като сегашния Транзитна тръба за руска газ.Даже бяха сметнали такава цена за строене ,че да не плащат 20 г транз такса.
  • 91 И кой ще

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "Така де...":

    е това, я ни светни, че нещо не се разбира от писането ти?
  • 92 Българин

    14 7 Отговор

    До коментар #58 от "Ха ха":

    А знаеш ли всичкото това ,че беше на загуба така управлява държавата.Щото у социализъма на кражбата и викаха взимане.Кой къде работи си взима ,що не взимате сега от часниците.
  • 93 Българин

    11 4 Отговор

    До коментар #56 от "Така де...":

    Спокойно батковото ,по спокойно,че ше получиш сърцетуп.
  • 94 Ако купувачът

    18 1 Отговор
    е същият като в Италия. Това е Crossbridge Energy Partners, базирана в САЩ частна инвестиционна група,
  • 95 викаъх

    44 9 Отговор
    България е обречена с най много прости на квадратен метър. Ако не се вземат в ръце българите и се оставят прости да ги управляват и манипулират с продажни медии и журналисти, са обречени. Като кажеш чао на ЛУК ОИЛ ще кажеш здравей на цена от 5 лв. Тоя филм сме го гледали. Чао, чао и накрая без гащи.

    Коментиран от #131, #136, #164

  • 96 Бамбука

    24 8 Отговор
    Чао Лукойл ? Отново утре ще бием по самара. При тези продажни политици, какво си мислите, че ще се промени ? Къде ще се премести конкуренцията, от левия в десния джоб ли ? Замисляте ли се защо точно ДПС първи пипнаха с предложение ? С този си наивинитет не можахме дори правилно да озаптим ремонта на жълтите павета, те са Лукойл се вълнуват..
  • 97 Днес на "протеста" на Копейката

    17 21 Отговор
    Имаше 130 премръзнали орръфляка.
  • 98 Не бе първобитник

    22 12 Отговор

    До коментар #64 от "Голем смях":

    от УССР се караше, дащото брагодапчрение на пуснаците я имаше Украйна, те я създадоха, те и ще я превъплатят в нова държава. А, степнизите както ги наричаш, иват извън украйна тащива дарежи на вкичко от Менделеевата табрица, ме снят ще ти се завие. А едто време ивахме пазвита тежка икономика благодарение на същите по които плюеш, а гя е гпъбтака на една държава. Сега нямаме и сме разграден двор, а не държава.

    Коментиран от #121, #137

  • 99 големи са....

    19 7 Отговор

    До коментар #87 от "Тоо":

    Само 200 са им бензиностанциите + тези на франчайз. Ще има сътресение гарантирано !
  • 100 Делчева

    11 17 Отговор
    Когато от първи октомври България остане без газ,ще ви видя!!!Чух го по телевизията на истината от самият г-н Сидеров.А също така по Телевизията на Истината чух,че във Франция щяло да има режим на тока!!!

    Коментиран от #114, #117, #118

  • 101 .....

    15 2 Отговор
    слънчеви електроцентрали имат също в Румъния (9 MW) и в България (1,3 MW). 
  • 102 Да изселим

    12 5 Отговор
    Бялата Златка в новопиздецк.Може и към Шебекаево.

    Коментиран от #123

  • 103 Биеш шута

    23 12 Отговор

    До коментар #65 от "Голем смях":

    викаш на руснаците, и де факто ки си го налил четвъртигия до дъното. Иваш тъпо-елементарна логика. Като азерския газ а, ама той бил пак руски, но през няколко прекупвача и той сщъп. Иначе си горд, като овца в пламъци.
  • 104 .....

    8 7 Отговор
    Според изнесените данни от ръководството на „Лукойл България“ при формирането на крайните цени делът на акцизи и ДДС е 47%, а на петрола – 42%. Като се имат предвид и останалите разходи, в крайна сметка дали в момента компанията не губи ? ........

    Коментиран от #106

  • 105 Гражданин

    23 25 Отговор
    Трябва чао на всички руски зависимости, и чао на олигархията по руски модел и с руска подкрепа. Тогава може да станем европейска държава.
  • 106 Трай бе

    5 6 Отговор

    До коментар #104 от ".....":

    Губи да

    Коментиран от #112, #116

  • 107 Атлантизъм цена нема

    28 12 Отговор

    До коментар #86 от "стоян":

    Навсегда, че и оттакък биля. Американците ей тъй проспаха Крим и изтърваха най-големия естествен самолетоносач в света. Затова и подкокорасаха Украйна да предизвика Русия, белким войната се извърти така, че Крим пак да стане украински.

    Коментиран от #146

  • 108 По тъп

    31 9 Отговор

    До коментар #44 от "оня с коня":

    си и от коня. Всички вериги бензиностанции в БГ зареждат от Лукойл, дори и "западните". Мислиш, че OMV. зарежда от Австрия ли или Шел? Купи сено за коня и почивай.

    Коментиран от #122

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Аз съм от ссср

    20 10 Отговор
    Автора да не се е нашмъркал!Не може ли да пишете истината без значение за Русия или САЩ е добро или лошо,само пропаганда във една посока все едно се върнахме във комунизма.
  • 111 Ристювци, Танасовци, пърдялници и т.н

    24 11 Отговор
    държавен "контрол" над дейността на рафинерията на "Лукойл" в Бургас и сега има, но от "Демократична България" са изключително прости същества, а ако става дума за "управление" просто физически е невъзможно.
  • 112 Дааааааа

    5 8 Отговор

    До коментар #106 от "Трай бе":

    губи я, от продажбата на най-разпространения бензин е на „минус“ гарантирано !
  • 113 бай Доги

    24 2 Отговор
    Договорът за продажба включва ли хотела с пристанище на брега в Росенец? А работното място на управителя-сервитьор, бивш хидроинженер ще бъде ли гарантирано?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 У ГРАДСКИО ЕЛ.ТРАНСПОРТ

    5 13 Отговор
    Проблем с мазута НЕМА....само 1.60 ст.електричка👍
  • 116 Това и правителството го потвърди !

    12 5 Отговор

    До коментар #106 от "Трай бе":

    при формирането на крайните цени делът на акцизи и ДДС е 47%, а на петрола – 42%
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 йккл

    27 17 Отговор

    До коментар #100 от "Делчева":

    Ами силно желателно е освен да гледаш и да мислиш... Повтарям за не знам кой път вече:

    Преди Кирчо и Кокорчо УМИШЛЕНО И ПО ПРЯКА ЗАПОВЕД ОТ КОЗЯК ДА НАРУШАТ ДОГОВОРА с Газпром вашата миризлива дупка получаваше газ на цена ПОД $350, а в последните 10г. средната цена беше дори ПОД $290, и това КРАЙНА ЦЕНА за клиент с всичките глупости за пренос + акциз, разбира се като за фирма БЕЗ ДДС. И това го твърдя като човек който НАД 15 години имаше бизнес който потребяваше големи количества газ всеки месец и неотдавна си проверявах фактурите заради един съдебен спор с Булгаргаз.
    В момента, този месец, цената ви за газа е $770 базова цена- БЕЗ таксите за пренос и т.н. глупости. Тоест в момента газа за вас е 3 ПЪТИ ПО-СКЪП, а неотдавна цената му беше и над $1600... За мен рязък скок от 3-5-повече ПЪТИ на основна суровина е същото като да ми спреш доставките- продуктът ми става нерентабилен...

    А за режима на ток у франция може да питаш лично ония клоун Макарончо- той СЪВСЕМ СЕРИОЗНО И ОФИЦИАЛНО обяви такива неща...
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 локиуъ

    26 11 Отговор

    До коментар #78 от "Свали топката":

    На ромпетрол ПОД 10% от горивото е мамалигарско, остатъка е от Лукойл
  • 121 Русофоб Антисемит

    18 26 Отговор

    До коментар #98 от "Не бе първобитник":

    Защо в русия не се произвеждат велосипеди?
    Защото в русия няма залежи на велосипеди. 😃😃😃Как пък не разбра суровинния придатък на света че не пее в хора. Даже като им гледам армията изпаднаха в "Б" група. Те така товарищ

    Коментиран от #134, #135

  • 122 Ами със

    17 14 Отговор

    До коментар #108 от "По тъп":

    Закон не позволяват на ОМВ и Шел и всички останали да внасят горива.
    Данъчните складове над 90 % са на Лукойл . Според теб как ще внесеш гориво , а умник .
    Нали знаем кой държи монопола на горивата в България с помощта на политиците .
  • 123 Със

    13 9 Отговор

    До коментар #102 от "Да изселим":

    Бялата и Черната Златка от Варна ,заедно към Раша .

    Коментиран от #124

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Хората са доволни, ще излизат на протест

    12 9 Отговор
    Разработен е социален пакет за персонала на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас, осигуряващ висок стандарт на живот и благоприятна среда, подобряване на условията на труд. Социалните придобивки включват: осигуряване на транспорт и безплатно хранене; допълнително доброволно пенсионно осигуряване; материално подпомагане на жените за раждане и отглеждане на дете; профилактични медицински прегледи; допълнително възнаграждение за трудов стаж и опит, за работа през нощта и през почивните дни и официалните празници; осигуряване на средства за отдих и краткосрочни почивки във всички курорти в Република България.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 До сега от Европа

    32 12 Отговор
    Нищо добро не сме видяли 40 милиарда загубихме само от затварянето на малките блокове на Козлодуй
  • 128 Боли ме шнура

    23 9 Отговор
    Нищо няма да се промени с нов собственик, справка,, летище София . Като дойдоха дойчовците стана още по зле, пък и за колко години няма да плащат нищо, по идея на Герб.
  • 129 марш обратно в тайгата

    23 21 Отговор
    Най мръсните горива са от Руския нефт пълен със сяра Съсипаха ни колите

    Коментиран от #130, #142

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Роко

    11 19 Отговор

    До коментар #95 от "викаъх":

    Иван Костов ни насади на тези големи яйца. Нацционале обект от стратегическо значение го хариза за 200 000 000 долара на руснаците, защото имали нефтени залежи, а Шел нямали. И нефта им е евтин, но бензина пак е скъп.
  • 132 Некой си

    13 10 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Оф.чи а Ново село???? Или там трябва да питаш Козяк???? Ма нема кинти.....а искаш да караш бентлииии.,.
  • 133 Вагит Алекперов

    21 10 Отговор
    И откъде ще вземете петрол,да не би да го добивате?Ще потънете,това е ясно.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 хахаха

    24 6 Отговор

    До коментар #121 от "Русофоб Антисемит":

    и кой ти каза, че в Русия не се произвеждат велосипеди? има нет, всеки може да провери...ама да се изходиш, нали? :))))

    Коментиран от #140, #143

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Баро

    8 11 Отговор

    До коментар #98 от "Не бе първобитник":

    Спри самагончика легай да спиш и утре като станеш го напиши пак че нищо не разбрах
  • 138 Технолог

    26 5 Отговор
    Авторе, написал си го като слаб ученик незнаещ урока си и в напълно антибългарски дух!
    1. Ако държавата поеме контрол върху рафинерията руснаците веднага ще спрат да ни продават петрол и рафинерията спира работа, защото технологичните подобрения съвсем не са малко както ти го описваш!
    2.дори по някакъв начин да се направи рафинерията да може да преработва сорт Брест, няма откъде да го доставяме, защото Турция не пуска големи танкери приз Босфора
    3.първо опрости нещата по темата, преди пишеш по нея!,,
  • 139 Българин

    26 8 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    По-полека се напъвай щото като гледам не си никаква българка а по скоро соросоидка. Би ли ми обяснил какво ще стане ако спрем да купуваме Руски нефт през Черно Море. Не е важно чак толкова кой ще е собственика на рафинерията/ако е от ЕС ще плаща данъци в България колкото плащат Кауфланд и Лидл/ важно е откъде ще доставя ефтин нефт. Засега този който пристига през Черно Море от Русия е най-евтин. Когато нефта започне да идва от персийския залив или от Венецуела например цената ще е в пъти по-висока поради високите транспортни разходи и тогава цената на крайния продукт /бензина и Дизела /ще е като в страните от Западна Европа. Само че те там западните разполагат с пари с които да пазаруват бензин и дизел, а ние в България не разполагаме. Така, че недей писа небивалици в стил Лена Бориславова или в стил Харвардски идиоти защото всички българи разбрахме какви са ги върши ли-колко са защитили интересите на българските граждани.
  • 140 хахаха

    7 8 Отговор

    До коментар #135 от "хахаха":

    отново някакви илитерати ми сложили цели 5 минуса, вместо да прочетат....:))) това ме навежда на мисълта, че българинът много е изпростял...:)))
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 е, да ти е честито

    28 3 Отговор

    До коментар #129 от "марш обратно в тайгата":

    няма да ползваш руски нефт и ще ти е здрава колата, щото няма да я караш. Цената ще удари 5 - 6 лева на литър, ако се реализират очакванията на експертите.
    Да гледме позитивно! Ще намалеят задръстванията! Въздуха ще бъде по-чист, българина по-здрав след като се научи да ходи повече, абе да става бензина още сега 10-на лева, я каква хубава преспектива се очертава!
  • 143 Русофоб Антисемит

    8 12 Отговор

    До коментар #135 от "хахаха":

    Ти закупи ли си?! А ладичка или нов москвич?! Да те светна всеки втори велосипед в Аржентина е български!!!!!!!

    Коментиран от #157

  • 144 ужас(истински)

    21 5 Отговор
    До 1999 г Нефтохим формираше 27% от БВП на България, макар, че имаше тежка индустрия не само фитнес зали и фризьорски салони. Господин 10-те % самоволно и умозрително свали цената му от уговорените $140 млн нна 106 млн. Между другото валът на една малка пещ за изгаряне на отпадни нефтени продукти струваше 68 млн. фр франка. Абсолутен подарък, струващ на България милиярди! Спечелили ЛУК-оил, колкото спечелили. Сега правителството трвбва да се постарае, да остане рафинерията в работа, както и АЕЦ. Тука предлагат горива от Румъния. Голямо падение ще бъде! Румъния може да скъса с ЛУК-ойл, но качалките в Плоещ и Питещи работят, а ние ще загаснем като Украйна!:((((
  • 145 Русофоб Антисемит

    7 23 Отговор

    До коментар #60 от "ТИР":

    Някои бедно платени абсолютно винаги ще го ядете дебeлия. На мен не ми пука. Най много да дам още 50-60 евро към месечния си бюджет за бензин от 350. Отнесено към заплата 3500 нали знаеш колко точно ми дреме. 😁😁😁

    Коментиран от #173, #176

  • 146 Русофоб Антисемит

    7 18 Отговор

    До коментар #107 от "Атлантизъм цена нема":

    А маЦква утанула.... 😆😆😆
  • 147 Перо

    11 9 Отговор
    Новият собственик сигурно ще бъде подставено лице, китайска или индийска фирма и гимнастиката ще мине с руския петрол,отново през швейцарската или нидерландска фирма за данъци!
  • 148 Баро

    0 3 Отговор

    До коментар #134 от "Стамбулманаф":

    Ти па къде си тръгНал с това копче за асансьор
  • 149 До експертите от бургаския пазар Краснод

    12 3 Отговор
    Специално в ЕС Лукойл не е под санкции просто банките не предоставят финансиране на кръга покупко преработка на петрол Банките се страхуват от евентуално санкциониране в САЩ. Затова Лукойл са принудени да работят с руски петрол от компанията майка. Рафинерията може да бъде купена единствено от казахите или азерите Така ще продължи да се пласира руски нефт с маскировка
  • 150 БонгоОбонго

    26 4 Отговор
    Фрог защо не смеят да напишат името на автора на тази тъпотия/статия/.Факти какво ще правите когато настъпи деня за разплата с предателите на българския народ.А относно третирането на България като колония на ЕС и НАТО ,които въобще не ги интересува нашия интерес,ще кажа че,Тази държава не и остава да съществува много време.Единствения шанс да оцелее народа ни е Русия пак да дойде да ни ОСВОБОДИ и от новите ни поробители.Амин.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Много си кух

    21 2 Отговор
    Фрог и Факти са американски леки момичета
  • 153 Блепа

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Гошо, Гошо прасе лошо
  • 154 преса

    12 2 Отговор
    ТАЗИ СТАТИЯ ЧИЧО САМ ЛИ Е ПИСАЛ АБЕЕЕ АЛАНКУЛУУ ТИ БУД ЛИ РУСИЯ ДА ПРОДАДЕ ТОВА СТРАТИГИЧЕСКО ПРИСТАНИЩЕ

    Коментиран от #156

  • 155 Блепа

    0 3 Отговор

    До коментар #66 от "Сух":

    Бая си изсъхнал да ти кажа
  • 156 Блепа

    1 7 Отговор

    До коментар #154 от "преса":

    Ай да научиш български и после да пишеш в български сайт,а?
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Блепа

    0 4 Отговор

    До коментар #157 от "хахаха":

    хахаха,май си само ха....хъъъъ.Очевидно!
  • 159 Вирус

    18 0 Отговор
    Хаха тъпанарите нямат свършване що ми се струва че и аеца са го замислили нали всичко трябва да е демократично и скъпо хаха
  • 160 Бай Пън

    18 3 Отговор
    Дее и тъп сайт дее и тъпата ни държава.Само жабата може да измисли подобни тъпотии. Кое е по изгодно за държата от самата тя да притежава и управлява рафинерията.
    Само крадливи български и американски души могат да ви убедят в противното.от ден на ден факти копят все по дълбоко дъното.
  • 161 Така

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    👍👍👍👍👍👍👍......
  • 162 Лукойл

    13 0 Отговор
    За България е най-изгодно временно държавно управление на рафинерията. Временните неща са най-постоянни. Освен това при тази динамика на събитията никой не знае какво ще е след една година. Нека рафинерията да си е наша.
  • 163 Някой

    5 1 Отговор
    Защо собственика да не е българска фирма ?

    Коментиран от #170

  • 164 Гост

    4 18 Отговор

    До коментар #95 от "викаъх":

    Верно са най-много прости на квадратен метър, щом продължават да драпат в посока Рашистан
  • 165 Айде..

    2 7 Отговор
    Прошчай Григорий..!
  • 166 До Гошо

    6 0 Отговор
    Ех Гошко..., чакай и се надявай !
  • 167 Най-после!

    2 12 Отговор
    Една добра новина.
  • 168 ахъ

    17 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ам,чи":

    новият собственик ще плаща по същата тарифа, по която плащат американските бази. Честно и справедливо, нъл тъй.
  • 169 Азърбайджан купува Лукойл

    4 13 Отговор
    това се подготвя от 6месеца , но и те са под руска ушанка, руските терористи се мъчат да хитруват !
  • 170 Пенсионер 200+50 изборни

    13 0 Отговор

    До коментар #163 от "Някой":

    За кого говориш? За Иван Костов - абисинеца, Симо Честния или банкянската 🎃?
  • 171 Тон

    19 1 Отговор
    Ще ни разреши ли Брюксел, ще попитаме Брюксел може ли или не може! Това е толкова унизително за нас! Не сме в съюз, във ведерация живеем това е лошо за нас! За всички политици, - най строгото наказание!
  • 172 Жалка картинка

    10 0 Отговор
    Защо се радвате?
  • 173 Баце

    8 0 Отговор

    До коментар #145 от "Русофоб Антисемит":

    Времето е хубаво, що не си изпринтиш поста на един плакат и да се поразходиш около НДК? Та на всички да ни се изясни колко си велик и как не ти пука. Тъкмо ще събереш лайкчета и аплодисменти.

    Коментиран от #175

  • 174 ТАЯ ЗАВИСИМОСТ

    1 1 Отговор
    ВИНАГИ ЩЕ Я ИМА КАТО НАРКОМАНИЯТА ПРИ НЯКОИ И СМЕНЯВАТ ДИЛАРА КОГА НЯМА И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЦЕНАТА ПАРИТЕ ВИНАГИ СА ГЕПЕНИ
  • 175 Русофоб Антисемит

    0 6 Отговор

    До коментар #173 от "Баце":

    Нямам никакво намерение да се прибирам в България. Иначе идеята ти не е лоша.
  • 176 ТИР

    5 1 Отговор

    До коментар #145 от "Русофоб Антисемит":

    Такива Платежоспособни като теб би трябвало да попаднат при един ниско платен работещ в тоалетна а ти да се молиш за вход ,за да промениш светогледа си,,,,!
  • 177 талибан

    4 2 Отговор
    Българският реотанен ум ще измисли гориво от рапица и остатъчно олио от баничките та западните трошки ще ги караме с олио ,в маалата разбира се
  • 178 Zа родину

    8 2 Отговор
    Радвайте се , идват цени от 2,15 евро. Това е независимост, диверсификация, т.е. Робство.
  • 179 11112222333

    8 1 Отговор
    Честито от ЕС! Бензин по 4.50 залитър, а за другото не ми се мисли! Дерогация ?!?! Руснаците ясно показаха че на непазарни цени няма да продават.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 БПФ

    10 3 Отговор
    Мислех да спра да чета още след "сривът на руската икономика", ама някак се насилих да продължа. Като стигнах до "Фрог нюз" - интернет медията на най-непълноценните в интелектуално отношение русофoби - тия, дето не е ясно как са успели да научат азбуката - и не издържах повече.

    Вие напишете нещо за "процъфтяващата" ЕС-смехономика... ама не смеете, нали? За Лукойл не мислете - то умните хора лесно могат да проверят какви са им печалбите и какви дивиденти раздават.
  • 182 За съжаление

    4 0 Отговор
    Край не се вижда но поне да не са толкова нагли!
  • 183 Хммммм

    5 0 Отговор
    Да си припомним разликата между делегация и овчарския скок......
    При втория колът е отпред!
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Татунчо

    4 0 Отговор
    Ще ядем якобвиларата
  • 187 Тарльо

    7 0 Отговор
    Щом фрог пише,значи не е вярно,а намеси ли се ДБ/дебилите български/,България умира!!!
  • 188 Само внимавайте

    4 0 Отговор
    в договора за продажба да не вмъкнат в активите езерото Мандра като "язовир Мандра"!!!
  • 189 Мамата

    4 0 Отговор
    Ако това стане съвсем ще ни го тупат западняците
  • 190 Голям праз

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стоян Александров":

    Много точен коментар. Не знам, кога хората ще видят истината? Евреите управляват и Русия и САЩ.
  • 191 4фсс

    0 1 Отговор
    Супер новини.. дано продадат лукойл и вече почнат да се плащат нормални заплати и д се внасят данъци в България
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Бай Гън

    4 0 Отговор
    Рядко тъп анализ....на база данни от агенция ЕЖК /една жена каза/!!!!!!
  • 194 Геро

    2 0 Отговор
    ТРЕСКА ЩЕ ТРЕСЕ НАС БЪЛГАРИТЕ КОГАТО РАФИНЕРИЯТА Е КУПИ ЗАПАДНА КОМПАНИЯ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА КАТО НА ЗАПАД.ПО ДОБРЕ ДЪРЖАВАТА ДА СИ Е ВЗЕМЕ . НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА.СЛЕД ВРЕМЕ ПОЛИТИКА ЩЕ СЕ УСПОКОИ А ЗЛАТНАТА КОКОШКА НЕФТОХИМ ЩЕ СНАСЯ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Бай

    1 0 Отговор
    Искат да приватизират нашата рафинерия западни паразити!
  • 197 777

    1 0 Отговор
    Абе как ги сметнаха, че ще влизат 700мил. от данъци? Печалбата на Лукойл трябва да е 7 милиарда за да платят такъв данък. А реално печалбата на Лукойл е не повече от 2 милиарда на година.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Тигър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мда":

    Явно политиката ти е като плява
  • 201 Еййййй!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "едрфтгъху":

    Ми кво стана с рафинерията на Лукойл в Констанца?
  • 202 Прав си!

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "анонимен":

    Обаче не споменаваш, че за да работи това Кремиковци се внасяха и въглища и желязо от Русия (или не си и чувал?). Работеха наши кораби, пристанища, железници. Печелеше София с работна заетост и високи заплати, нищо че икономически не е обосновано.
  • 203 Сливен

    0 0 Отговор
    Много сте нагли! Какво руско има в Ликоил??? 80% от акциите са на РОДШИЛД! ТОЙ РУСИЯ ЛИ Е?
  • 204 долу ЕС

    0 0 Отговор
    ето това е демокрацията на директивите, същото като след 1945, идват комисарите от ЕС,НЕ СССР, И СОБСТВЕНОСТТА СЕ СМЕНЯ НАСИЛА! нишо, при нов собственик ще си зареждаме от друг румънските или гръцките, американските акции на борсата да си ги държат с напечатаните долари
  • 205 българина

    0 0 Отговор
    или турска или краварска, и в двата варианта ще е зле за България. Стане ли това бойкот ! както