Last news in Fakti

22 Януари, 2023 19:00 4 886 238

Помощта за Украйна: как България се издигна от низините до неочаквани върхове

  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • украйна-
  • оръжие

Разбира се, всички хули, лъжи и клевети срещу политиката на Петков и Василев по отношение на Украйна са част от жестоката предизборна битка, в която вече е навлязла страната ни

Помощта за Украйна: как България се издигна от низините до неочаквани върхове - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-после България се разчу с нещо добро и похвално - с макар и необявената подкрепа за Украйна на последното редовно правителство. Това трябва да е повод за гордост, а предизвика охулване, пише Иво Беров.

Десетилетия наред за България се говореше със сдържано, с прикрито, а понякога с несдържано и неприкрито презрение като за най-изостаналата, най-бедната, най-изменчивата политически и най-несигурната държава в Европа. Държава, в която европейските ценности (а и цивилизационните ценностите на развитите държави) биваха приемани неохотно, често подигравани и неразбираеми за множество хора.

Цели десетилетия по-събудената, по-чувствителната, по-осведомената и по-образованата част от българското население разбираше, виждаше и чувстваше унижението да бъдеш гражданин точно на такава държава с точно такова управление и такива управници. Управници унижаваха държавата си, дори без да го осъзнават (което не ги оневинява). И които смятаха това унижение едва ли не за държавническа и политическа мъдрост.

Не само унижения, а и лъжи

Все още се помни как любимият на широките простонародни маси Бойко Борисов молеше с угодническа усмивка Путин да прости на България, защото големите прощавали на малките. На което Путин отговори, че стане ли дума за пари, малките започват да се подмазват.

Събудените и чувствителни българи все още помнят, че сегашният президент, с основно предизборно заричане да отстоява достойнството на България, смирено си мълчеше, когато агентът на КГБ Гундяев, изпълняващ длъжността патриарх на Москва и цяла Русия - патриархът, обявил правата на човека за ерес, го мъмреше така, сякаш не е президент на независимата европейска държава България, а съгрешила мома. Помнят и как същият този президент чакаше да бъде приет от Путин и как Путин обяви, че за него е важна срещата с Борисов, а не с Радев.

Което показва, че президентът Румен Радев явно не е разбрал и не може да разбере как подлага и унижава не само себе си, а и нацията, която представлява. Отделен е въпросът, че доста от гражданите на тази нация по стар навик подкрепят политиката на снишаване.

Не са забравени и сключените в угода на Русия договори - най-вече договорът за "Турски поток", за който страната ни похарчи милиарди без никаква полза и който улесни Путин в намерението му да нахлуе в Украйна. Още едно унижение за страната. Появи се и един служебен министър на енергетиката, който отново в угода на Путин каза, че България не може без руски газ, което беше не само унижение, но и лъжа, както се оказа.

Охулване вместо гордост

И най-после България се разчу в развития свят с нещо добро и похвално - с макар и необявената подкрепа за Украйна на последното редовно правителство и лично на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев. И в очите на световното общественото мнение България се издигна от безотрадни низини до неочаквани върхове. Някои издания дори обявиха България за "таен спасител на Украйна".

За пръв път от десетилетия насам мислещата част българското общество може не само да не се срамува от външната политика на страната си, но и да се гордее с нея. Но не съвсем неочаквано онези обществени и политически кръгове, които приповдигнато и досадливо натякваха, че България трябва да отстоява гордостта и достойнството си пред " великите сили", се заеха да охулват, под най-различни предлози, точно тази българска политика, с която би трябвало да се гордеят.

Единият от предлозите е, че продажбата на оръжие е станала чрез трети страни и не е била обявена явно и тържествено. Сякаш не е ясно, че при управленския съюз с БСП явното обявяване на подобна политика би довело до разпадане на правителството и следователно до никаква подкрепа точно в едни съдбоносни за Украйна времена. Или пък, че оръжието не е било дадено безплатно. Със сигурност ако беше дадено безпплатно, хулителите щяха да рекат, че са накърнени българските интереси, тъкмо защото е дадено безплатно. Освен това тези хвалби за България били само ПР акция, а статиите в западните вестници била платени - е другата измислица.

От правилната страна на историята

На всички тези приказки могат да бъдат противопоставени думите на украинския външен министър Дмитро Кулеба : "Кирил Петков прояви почтеност и аз винаги ще му бъда благодарен, че използва всичките си политически умения, за да намери решение... Докато някои членове на българската коалиция застанаха на страната на Русия, Петков реши да бъде от правилната страна на историята и да ни помогне да се защитим срещу много по-силен враг".

Разбира се, всички хули, лъжи и клевети срещу политиката на Петков и Василев по отношение на Украйна са част от жестоката предизборна битка, в която вече е навлязла страната ни. И все пак когато след година, две, или дори повече предизборната мътилка се оттече, заедно с гордите думи на Кирил Петков, които другите политици не се осмелиха да изрекат - "България може и без руски газ" - ще остане и споменът за това, че страната ни се е държала достойно по време на един от най-страшните сблъсъци в съвременните летописи на човечеството.

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 163 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Накрая трябваше да

    150 18 Отговор
    напишете:
    Този коментар е на автора и съвпада изцяло с позицията на Дойче Веле по въпроса.
    Иначе нямаше да го публикуваме.
  • 3 Хахаха

    136 19 Отговор
    Ганьо е на върха на позора!
  • 4 Русофил

    37 120 Отговор
    Браво Кире.
  • 5 Русофилня

    23 109 Отговор
    Защо Путин избяга от Киев когато му беше в краката? Какво му обеща запада? Как го заплши запада, че реши да побягнае от Киев като попарен? Паднеше ли Киев, пада и Зеленски. Защо ви предаде Путинята?
  • 6 Алфа херинга

    139 28 Отговор
    България се издигна в очите на слепите.

    Коментиран от #73, #103

  • 7 ТИРбушон

    49 89 Отговор
    Не знам защо всички пропускат факта, че изгонихме 70 руССки шпиони от територията на България!!!!!

    Коментиран от #136

  • 8 Анонимен

    136 22 Отговор
    Как се издигна ли, ми с лъжа? От шарлатани кво да очакваме, честна дума и достойно поведение? Не мисля!
  • 9 Русофилня

    13 84 Отговор
    Защо Путин избяга от Киев когато му беше в краката? Какво му обеща запада? Как го заплши запада, че реши да побягнае от Киев като попарен? Паднеше ли Киев, пада и Зеленски. Защо ви предаде Путинята?

    Коментиран от #20

  • 10 да де

    108 17 Отговор
    Фактивеле пак копае дъното.
  • 11 ЕС фен

    36 96 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ганю цървула ще бъде цървул, докато избира русофилски правителства да го грабят.

    Коментиран от #45

  • 12 Левски

    144 26 Отговор
    Е смешния сайт! Толкова ниска и долнопробна пропаганда вече става за посмешище! Къде сме се издигнали като цените хвърчат във въздуха! Храните са с 30 до 50% по-скъпи само за една година а някои видове горива като газа са с 300% по-скъпи! Това изяжда спестяванията на българина и не знам точно как го издига!

    Коментиран от #25, #32

  • 13 Баба Вуна

    30 97 Отговор
    Ще гласувам за Асен и Кире на следващите избори.
  • 14 Ротшилд

    30 93 Отговор
    В моите очи се издигнахте, браво българи! България е със САЩ, Англия и Израел.
  • 15 Върхове на

    90 13 Отговор
    лъжата и измамата ... как Българските политици мамят гражданите, и си правят каквото искат. Има една приказка - господ ще ги съди ...

    Коментиран от #86

  • 16 СССРБарета

    99 19 Отговор
    Американската мафия прави всичко задколистно против волята на народа и не само в България! Целта е само една да ни изкарат възможно най-жестоко с Русия! После като стане на печено ще избягат и ще ни оставят да ядем бой от тяхно име!

    Коментиран от #51, #71

  • 17 1234

    99 14 Отговор
    Хора, тук ни пробутват, че нарушението на закоите е добро, тук ни казват, че парламента трябва да духа супата.Почтен е този който нарушава законите. Трябва да спрем тези уроди!

    Коментиран от #27

  • 18 Тото

    86 13 Отговор
    Който мисли и твърди че една държава може да се издига със лъжи и кражби и това е нормално то той определено е същият негодник като тези двамата на снимката.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Баба Вуна

    11 31 Отговор

    До коментар #9 от "Русофилня":

    Путин, ЕС и САЩ работят заедно! Това е отговора.
  • 21 СТЕФАН

    53 12 Отговор
    ФАКТИ е германска медия. Очаква се нов проект - цар и ПП.
  • 22 Ленчо

    46 8 Отговор
    И Лена се издигна
  • 23 Н А Й

    72 11 Отговор
    бедни най гладни НАЙ КОРУМПИРАНИ , НАЙ НИ Е гол задн.ка , нАЙ слаба икономика , Най скапаното земеделие , Най много болни , . Е колко още много сме НАЙ само да УГОДИМ на КРАВАРИНА , а НАС нАРОДА - куче.А НИ ЯЛИ .
  • 24 12340

    63 12 Отговор
    С една поръчкова. статия за 30 сребърника.
  • 25 Сарс

    70 6 Отговор

    До коментар #12 от "Левски":

    Издигнахме се с това че сме страната с най-ниските заплати и най-високите цени. Европейците се чудят как още съществуваме.
  • 26 Ние изтървахме

    18 55 Отговор
    Златния момент да превъоръжим нашата армия със съвременно западно въоръжение безплатно като предоставим цялото си старо от съветско време на Украйна срещу замяната му с западно. Много страни направиха това, а нашите политици се ослушваха и играха популистки представления. После ще има да плащаме много милиарди за ново въоръжение и отделно ще плащаме милиони за утилазацията за старото. Както винаги тук политиците не гледат националния интерес, а собствения си интерес, При покупка на ново оръжие може да се докопат до комисионни за тях, а в случаи на замяна не може да има такива. Пи утилазацията на старото въоръжение пак ще има обществени поръки и съответно пак може да има комисионни за политиците. Защо да искат тогава замяна на въоръжението ни от съветско време с аналогично западно?

    Коментиран от #37, #95, #129, #236

  • 27 Баба Вуна

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Абе Закона е за Кон бе. Само баламите спазват сляпо законите
  • 28 007

    20 50 Отговор
    Русо робите са на нокти и подскачат в несвяст! Има и умни и честни българи освен п0дл0гите от БКП И Израждане!🇧🇬🇺🇦🇺🇸🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Потребител

    41 5 Отговор
    Това реклама на фекалии ли трябва да представлява?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да, бе

    74 11 Отговор
    Много трябва да сме горди, че убиват потомците на тези, които ни освободиха с наше оръжие!!! Толкова съм горд, че умирам от срам...

    Коментиран от #54

  • 34 Да издига се

    49 6 Отговор
    В списъка за военни цели на Россия. Все по напред и по нагоре.
  • 35 Ясно като бял ден

    46 7 Отговор
    Киротрепката се бори за електората на Ристю Комунистю и за това са всички тези пируети, а ако падне и някое евро, берекет версин.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 честен ционист

    7 19 Отговор

    До коментар #26 от "Ние изтървахме":

    Не са ти дали западно оръжие, защото влизаш в орбитата на Азия.

    Коментиран от #41

  • 38 Най - после

    11 39 Отговор
    чувство за гордост и значимост !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Когато се освободим от джуджефилите

    11 36 Отговор
    и ги изпратим безплатно на фронта, само тогава България ще махне оковите на руският империализъм !

    Коментиран от #46

  • 41 Напротив

    39 4 Отговор

    До коментар #37 от "честен ционист":

    Не е заради това, а заради нашите политици които се борят както винаги само за своята комисионна и за нищо друго. Да не мислиш, че от въпросния износ на частните фирми за който се пише в статията не е имало комисионна и за нашите политици отново?

    Коментиран от #64

  • 42 Етнограф

    11 41 Отговор
    С намаляването на русофилското ,България става все по-привлекателна и все по-стойностна!

    Коментиран от #53

  • 43 Наркомандо

    58 5 Отговор
    Лицемерието се превърна в норма. България беше самоубита от няколко купени безродника и западните змии не спират да възхваляват колко хубаво е това
  • 44 Хохо Бохо

    15 4 Отговор
    Слава на България!
  • 45 От както

    40 4 Отговор

    До коментар #11 от "ЕС фен":

    Българите се подведоха повярвайки в антируските гласове на разни трабантаджии. От тогава насам, България и българите вървят все надолу и все по надолу. Издигане ще има само КОГАТО (не ако) България стане държава със собствен глас. И нейният глас да се формулира чрез пряко допитване до българите по ВСЕКИ политически въпрос. Без внимание към каквато и да било перверзия, наложена от шепа изроди от площада.

    Коментиран от #60

  • 46 ДебиленВюрстен

    16 4 Отговор

    До коментар #40 от "Когато се освободим от джуджефилите":

    Зеленчук е богатир-за него ли се отнася????
  • 47 ШвабскитеЗелки

    36 4 Отговор
    И тези от снимката са за разстрел по примера на Чеушеску. И да не се крият зад това, че мнението е на автора.
    ФейктиБг и ШвабскитеПедераси да горят!
  • 48 ТРАВЕСТИТ МИКРОФОНОВА

    11 18 Отговор
    Трудно намирам писатели...Свършват паричките...
  • 49 чичо стамат шумков

    17 3 Отговор
    БАТ БОЙКО ГУБИ В ГОЛЯМОТ ПРЕСЛЕДВАНЕ ОТ ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КИРЧО И КОКОРЧО.,,ДИ ВЕЛТ..ПОЛИТИКО..И ВЪПРОСНИЯТ ЖУРНАЛИСТ ЗАПОЧНАХА ПРЕДИЗБОРНАТ КАМПАНИЯ НА ПП.
  • 50 Тези са

    33 3 Отговор
    Национални предатели и рано или късно ще влезнат в затвора
  • 51 пооо

    40 5 Отговор

    До коментар #16 от "СССРБарета":

    Абсолютно си прав, Русия е огромна държава и ще оцелее, но един ден ще ни го върне това жестоко предателство, в което умират руски войници само за да угодим на евреиските сатани в сащ!
  • 52 Джордж Куни

    41 3 Отговор
    Всичко, което затрива България, е хубаво за западните ни палачи
  • 53 Чезни ве

    21 3 Отговор

    До коментар #42 от "Етнограф":

    Джендър
  • 54 Госあ

    39 4 Отговор

    До коментар #33 от "Да, бе":

    Парадоксалното е, че това е руско оръжие произведено в България. И освен руската атомна електроцентрала, е единственият друг доход за пропадналата ни държавичка. Доста отвратителна постъпка….
  • 55 Азз

    42 5 Отговор
    Бегръбначното същество,аУтор на тая помия, защо говори от името на цял народ?
    Тук става въпрос единственно и само за далавера на тъпото кире и мекото кокорче....Прибрали са едни добри комисионни,дреме им за укрите...
    Същата далавера завъртяха и с газта- и ам едни комисионни...
    тия двамата трябва да бъдат обесени публично....

    Коментиран от #62

  • 56 Скот Ритър

    9 8 Отговор
    В тази война няма правилна страна, дали подкрепяш един режим на корумпирана и не демократична държава или друг управляван от човек повече приличащ на шеф на мафия от олигарси, отколкото на президент е без значение. Нашите умни глави избраха корупцията и режима на човекомразието, фашизма и нацизма. Нищо чудно, преди час пих ракия в къща, която е била немска столова, а приземния етаж баня за немските офицери.
  • 57 Анонимен

    33 4 Отговор
    Черното се нарича бяло! Срам!
  • 58 Наблюдател

    45 4 Отговор
    Евро атлантически изтривалки. Изнасяли сме за жълти стотинки оръжие, което са препродавали с надценка. А спряха газа от Газпром за да ни внасят същия с надценка. Няма край кръвопийството на евро атлантически кърлежи върху България, няма насищане.
  • 59 Павел Николаев

    41 3 Отговор
    Мога ли да попитам до какви върхове се издигнахме? Не ни пускат в Шенген! Инфлацията е готинка! Пазарът на имотите е с 15 000 евра нагоре! Асен Василев не си реже ноктите! Лъжат ни с най-различни тайни сделки! Македонци бият българин! До какви върхове се издигнахме?
  • 60 Е как да ги допитват?

    10 0 Отговор

    До коментар #45 от "От както":

    На избори им броят по 50-100 кинта.За на последните се чува и по 200 кинта.Как тогава да се случи?
  • 61 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    5 36 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е НАТО! Ще помагаме на украинския народ срещу руския агресор!

    Коментиран от #70

  • 62 Госあ

    16 3 Отговор

    До коментар #55 от "Азз":

    И корнелка, и корнелка ! Всъщност, уволненият от нея директор на Кинтекс, това го казваше отдавна 💁

    Коментиран от #66

  • 63 Боримечков

    28 5 Отговор
    Не знам от тук нататък предателите Кирчо и Асенчо къде смятат да се крият от руското възмездие което ги очаква. Няма да има кътче на света където ще се чувстват спокойни. Руснаците винаги идват за своето, ще дойдат и за тях.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Павел

    24 5 Отговор
    Простокирчовците завишиха умишлено и безпричинно цените на горивата у нас за да може българският народ да плаща горивото на нацистите от Украйна .
  • 66 Другарят Гладнишки

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    Ааа,не!Другарката от Крушовица не е знаела

    Коментиран от #69

  • 67 Калин

    22 3 Отговор
    Тия двамата хубавци колко комисионни в криптовалута получиха от фирма Нексо за поразиите които направиха в България и Гешев защо не ги е подхванал яко още ???
  • 68 абсолютно

    28 3 Отговор
    до какви върхове сте се издигнали бе национални предатели!!предадохте българския интерес, за да защитавате чуждите!!!!!
  • 69 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #66 от "Другарят Гладнишки":

    А аз пък съм писал отдавна, че това е още по ме мерзко - да продаваш ! По достойно наистина щеше да бъде, да се прати дарение и по малко ! Но, простолюдие 💁

    Коментиран от #85, #88

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 вашето име

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "СССРБарета":

    АБСОЛЮТНО ТОЧНО КАЗАНО ОТ 16
  • 72 От народа

    23 1 Отговор
    Я излезте на улицата да видите как ви "благославя" народа за лъжите.Вие подигравате ли ни се?!Кирчо и Кокорчо са ни лъгали най-нагло,а сега се опитвате да ги оправдаете.От кога лъжите са "издигане от неочаквани низини"?!В НС също решиха да не се изнася и тайно зад гърба на всички са го направили.И бензина заради тези е бил по-скъп.
    Лъжци!Мошеници!Господ да ви накаже за лъжите!
  • 73 един от многото

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа херинга":

    И се прочу в ушите на глухите!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Това че сме дали оръжие на Украйна,

    23 4 Отговор
    може да е"добро и похвално" за западняците,но за нас Българите е отвратително,срамно ,нечестно и унизително! За нас Русия е нещо свято,което"евроатлантиците" съсипаха!И ще дойде ден,когато всички противници на Русия в България ще отговарят!Скоро!

    Коментиран от #92

  • 76 ТИР

    12 2 Отговор
    Най е интересно мнението на сегашните ( помагачи )за народният съд,,,,поне веднъж да бяха питали Народа за нещо,,,,
  • 77 Следете финансовите потоци

    5 6 Отговор
    Украинското лоби около зюганов,родения в Украйна Станишев ,вигенин,Янаки
  • 78 Васил

    3 22 Отговор
    Колкото и комично да звучи след края на войната в историята България ще бъде спомената като спасител на една славянска нация но и си има положителни ползи износа генерира по високо БВП съответно и по високи заплати в този сектор.
  • 79 Дааааа

    7 1 Отговор
    Работи като каменоделец, пощальон, разносвач на мляко през нощта. От 1991 до 1994 г. работи в предаването на БНТ "Панорама", а след уволнението си оттам - във в. "Демокрация".
  • 80 Краварските шарлатани от ДВ

    14 3 Отговор
    Шарлатаните и лъжците се подкрепяте ДВ!
  • 81 ЧОЧО

    17 6 Отговор
    Щяхме да се издигнем ако бяхме накаралиПутин и Зеленски да седнат на масата и да се разберат.А не да се хвалим,че сме дали оръжие на единия братски народ да избива друг братски народ.Трябва да се срамуваме а не да лижем краварите.
  • 82 абсолютно

    15 3 Отговор
    до какви върхове сте се издигнали бе национални предатели!!предадохте българския интерес, за да защитавате чуждите!!!!!
  • 83 Дааааа

    10 2 Отговор
    пише Иво Беров, ама глупости пише.
  • 84 .....

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "ДрБр":

    ....цункаш!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Дядо Петко

    14 5 Отговор
    "как България се издигна от низините до неочаквани върхове" - Сега да видим, как ще се сгромоляса с гръм и трясък от тия върхове.

    Коментиран от #99

  • 88 Ами

    7 7 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Мерзко е да се крие истината.В продажбата няма лошо, но не по-този начин.
    Можеше да се подава директно на Украйна и най-вероятно българските производители щяха да получат по-висока цена, а Украйна щеше да купи същите неща за по-малко пари отколкото е дала сега. А колкото до това кое щеше да е достойното щеше да дарим това което наистина не ни е потребно, да искаме на замяна с равностойно западно оръжие на останалото ни съветско оръжие и едновременно с това и да продаваме военното си производството, но директно на Украйна

    Коментиран от #105

  • 89 Г-ца каприз

    16 5 Отговор
    Що за подлога и лизач трябва да си....че да напишеш подобна статия....чист антибългарин....

    Коментиран от #91, #93

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Дааааа

    6 1 Отговор

    До коментар #89 от "Г-ца каприз":

    Болен човек с цироза. За 200 евро от нужда
  • 92 Голем смех

    8 16 Отговор

    До коментар #75 от "Това че сме дали оръжие на Украйна,":

    Ако за тебе путлерова русия е нещо, за мене е нищо. Агресивна, войнолюбива държава, която не спазва международното право и си позволява да убива жени, деца и който и падне. За мен това не е държава, а Империя на злото.

    Коментиран от #179

  • 93 Много вероятно е и

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Г-ца каприз":

    Той да не я писал.....а да го играе прокси на някой Дайновец от НБУ
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Баба Пена

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ние изтървахме":

    " да превъоръжим нашата армия със съвременно западно въоръжение" - Къде ти е армията бе аланкоулу? Ти на това армия ли му викаш? Тя краварската армия в България е повече от нашата. Нали имат четири бази тука, да ни вардели. Да ги земат мътните дано! Преди, като ги нямаше, всичко беше мирно и спокойно.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Иво е

    11 5 Отговор
    Русофоб до дъното на настраните си гашти.
  • 99 Няма Няма

    4 1 Отговор

    До коментар #87 от "Дядо Петко":

    Няма страшно Петко. Още рием дъното надолу.
  • 100 Ъхъ

    5 13 Отговор
    Медиите като факти са проводник на руската и Путинска политика в България
  • 101 Момичето от града

    5 12 Отговор
    Нещо хубаво да се чуе за България, а не колко е бедна, корумпирана и др.
  • 102 Статистик

    6 13 Отговор
    Копейкин и израждане са най-долната прослойка в България!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Аршлох

    5 4 Отговор
    Абе тоо Иво Беров не беше ли некъв на ма въ ра от Драгалевци.Абе за ма въ ра нищо лошо не бих казал,както се казва,като за....,познайте кои.Веднъж станал за резил,за цял живот.
  • 105 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "Ами":

    Не ! Има лошо. Но е дълго за обяснение след като с две думи не го разбирате и едва ли ще ме разберете и с много. А да пиша дълго и после да ми изтрият коментара е много изнервящо.
  • 106 Не лъжи!/Божа заповед/

    15 3 Отговор
    Кирчо и Кокорчо излъгаха цяла България. И неведнъж. Че и се хвалят как са ни излъгали... Запомнете го поне до изборите!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 ТТТ

    6 14 Отговор
    От български путинофил и русороб няма по- зле. Рушляците са долни, но поне обичат себе си, българските потурани обичат рузнаци. Брей за код 18 - психиатрия сте.
  • 109 дцьсдь

    15 5 Отговор
    Иво Беров, ако някои е забравил е автора на текста. Не знаех че е жив още този паразит. Вече сигурно е много дърт и би трябвало скоро да гушне букета. Най интересно е че е същия лъжец както преди години.Ето с такива ударихме дъното и копаеме още надолу. Излязохме много прости българите щом шепа платени предатели ни разбиха държавата. Много сме прости, уви.

    Коментиран от #112, #121

  • 110 Ветеран от Протеста

    7 11 Отговор
    Като почна да изброявам Кой ни държи в Низините ....Начело са комунистите от БСП с техния президент - летец избран лично от руснака Решетников,Следва
    " братската "партия на Путиновата" Нова Русия" - АБВ с вождове - Румен Петков - шадравана и Заячка...После се нареждат активно до тях младите путинисти,очевадно добре платени от "Братушките" си на Възраждане(на комунизма)...После следват партиите с водещи офицери и агенти на ДС на БКП и респективно КГБ - Изправи се,Мутри вън,21, и още 20 НПО та квито се сетиш...И копаят дъното на Демокрацията...Ровят се е калта...Като Котва са за Българския Народ...!!!!
  • 111 Супер Дупер

    13 2 Отговор
    И сега като се издигнахме от низините до неочакваните върхове, какво ще правим на върха @?.......освен да се метнем от високо в пропастта ?......бая мен да питаш се издигнахме, особенно с цени и инфлация и перспективата да затворим всичко скоро....ТЕЦ, МЕЦ, ПАВЕЦ, АЕЦ......и кво се сетиш....издигнахме се
  • 112 Хмммм

    1 2 Отговор

    До коментар #109 от "дцьсдь":

    сигурно е много дърт.===не е ли 53 набор? Колко да е дърт.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Верно ли

    15 4 Отговор
    Хахаха, западните медии лека полека ни набутват в месомелачката, тоя по.яр лиги точи!!! Не мога да си обясня как може да има такива м.рши, дето нямат грам достойнство и себеуважение, та ми хвалят две м.рши, дето за 7 месеца успяха такива вреди да нанесат, дето Банкянския не можа за 12 години! Ама ние няма да ги забравим нито тях, нито аверчетата им в парламентата през последната година!

    Коментиран от #115

  • 115 Госあ

    11 2 Отговор

    До коментар #114 от "Верно ли":

    Да не мислиш, че руското разузнаване не е наясно със всяка една стъпчица на тия мишоци ? И крушовската. Всичко това е за вътрешно кльопане.

    Коментиран от #118

  • 116 Лафонтен

    2 15 Отговор
    Докато другите държави се отърваха от руското остаряло оръжие и го замениха със съвременно западно,барба ганьос ще го къта за скраб.Както винаги с предатели политици сме на страната на булката.
  • 117 Перо

    13 1 Отговор
    Поне тарифата на Ди Велт за поръчкови статии е вече ясна, а DW сигурно е на твърда годишна субсидия за джендърска и анти-руска пропаганда!

    Коментиран от #120

  • 118 Верно ли

    4 1 Отговор

    До коментар #115 от "Госあ":

    Това го знам и се чудя защо ги бавят, защото тука явно няма кой да ги бие, а за за бой, и то здрав!
  • 119 Иво Беров, е жертва простете му !

    11 2 Отговор
    Психолозите са установили, че ако човек в продължение на шест месеца слуша една небивалица от всички възможни източници, той започва да й вярва, колкото и нелепа да е тя. Че земята е плоска, че ни управлява световно правителство на рептилите, че може да се зачене непорочно, че мъртвите ще възкръснат, че Зеленски е велик, че само Кире и Кокор ще ни оправят и всякакви такива. ..... Не му се сърдете на човека, винаги е бил податлив на пропаганда.....
  • 120 200 евро е....

    12 1 Отговор

    До коментар #117 от "Перо":

    "1800 символа с интервали на страница" --- 200 евро.......10 евроцента без ДДС на буква струва атлантическата пропаганда в България !!!! FENCE публикува грантовете ....
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Имаше нещо написано

    16 2 Отговор
    за отнети от Русия лицензи за оръжие, но не прочетох повече. Не знам дали няма да ни излезе през носа това предателство, превъзнасяно като "помощ за Украйна". Е, как точно сме им помогнали, че нещо не ми е ясно? С това, че са загинали над 100 000 украинци и сигурно над 20 000 руснаци вследствие на това безумие? На практика носим вина за това заедно с наркоклоуна в Киев и кликата му. Вместо да се включваме в разгарянето на конфликта, трябваше да призоваваме за преговори и урегулирането му. Като прочете човек за убития преговарящ Киреев, който ужким бил украински разузнавач и дал жизненоважно време на Украйна, да ама за благодарност службите им го убиха и захвърлиха трупа на улицата, а после са го наградили посмъртно. Нещо били объркали. И това правителство "защитава" европейските ценности. Луда работа. И вижте, че Саудитска Арабия е на път да мине на разплащания не в долари, Аржентина и Бразилия водят разговори за обща валута. Нещата въобще не вървят в полза на Запада. Не знам тази пропаганда кого вече може да заблуди. Зловещи са видеата, пуснати от украинци, как ловят мъже с повиквателни на улицата, по дворовете им, един дори го дърпаха от местоработата му, а шефът му се опитваше да им обясни, че бил инвалид. Само че на Киевския режим, който краде като за световно, му трябва пушечно месо за фронта, за да лъжат западните си господари как "перемогват".

    Коментиран от #124

  • 123 Цензура

    12 1 Отговор
    България (т.е. българските политици) помага на тези, които тероризират бесарабските българи и горят български знамена, за да убиват тези, благодарение на които изобщо оцеляхме като народ. Това според анонимният беров - са ЦЕННОСТИ.

    Не - това е морален позор, да не говорим, че е безотговорност за бъдещето на България. Защото на бойните полета (военни, политически, икономически) всичко вече е ясно. Нацисткa ykропия губи войната и нищо не може да я спаси. армията им е на 75-80% елиминирана, само все още невлезлите в бой руски резерви, са повече от оцелелите укpи. Политически всички опити за изолация на Русия се провалиха. Дори САЩ вече лекичко почнаха да дават заден ход. Те знаят кога да се измъкнат по терлици. Икономически Русия устоява без сериозни проблеми, ЕС затъва. Когато всичко свърши, руснаците ще търсят отговорност на тези, заради които са дали хиляди жертви. Ще имаме огромни проблеми с доставките на газ, на петрол. Съдбата на АЕЦ-ът ни е съмнителна. Лицензът на заводите "Арсенал" няма да бъде подновен и производството му ще стане нелегално. Дори само от това ще губим милиарди. Русия е най-близката до нас велика сила, при това икономически добронамерена към нас. Ние ги предадохме и развалихме отношенията си с Русия, за кефа на едни други, дето хем са далече, хем добро от тях не сме видели... и никой не е видял.
  • 124 Цензура

    11 3 Отговор

    До коментар #122 от "Имаше нещо написано":

    Именно. БРИКС още тази година ще удвои броя на членовете си. Дори най-старият съюзник на САЩ в Близкия изток - Саудитска Арабия, а и Турция - открито играят на страната на Русия. Киевската хунта е обречена. А ние трябваше - като страна близка и на двете воюващи, да помагаме да стигнат до мир - а не Турция да прави това !!!
  • 125 Хм..........

    11 2 Отговор
    издигнахме се от низините до неочакваните върхове.....Абе Иво Беров, я се огледай в стаята в панелката как живееш след 33 г. демокрация и още една статия напиши за "неочакваните върхове" !
  • 126  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    Иво Беров е от хилядите хора заблудени от СДС на времето. Той впрочем е добър пример как живее един СДС-раст в момента след 33 "демокрация" за която искенно врякаше без да знае какво е в действителност. Един пропилян в заблуди живот, като на повечето вярвали на СДС и Костов....
  • 127 Хохо Бохо

    3 1 Отговор
    Ас мои и да съм тъп,ама ни разбирам,трябвали да ми пука за Украйна?Били са били борили,ами да са борят,ранъта праи борбъта.Били ни били пазили,аз нямъм нужда никой да ма пази,щото тъкива работи ни правя,нали знаите за кво става въпрос.Айде от мен да мине,поне една ролка синю жълта хартия си купих.

    Коментиран от #162

  • 128 ха ха хаааа

    4 5 Отговор
    А нашата колхозня изригна ... нервно ..😁

    Коментиран от #134

  • 129 Задунайская...

    2 13 Отговор

    До коментар #26 от "Ние изтървахме":

    България от както я "освободиха Братята Орки" е Завладяна държава, какво очакваш Приятелю, там 80 процента са Русофили, половината платени, другите Полезни идиоти, истинските Българи отдавна са извън България. В България или се подчиняваш на слугите на орлите, или падаш.
    Виждаш го сам - едни истински Българи с Топки от т.н. П .П. се опънаха на Петата Орлова колона и влязоха в Ада , та така........

    Коментиран от #133

  • 130 Имам наивен въпрос -

    15 3 Отговор
    Тази техника, КОЯТО КИРЧОВЦИТЕ СА "ДАРИЛИ" НА УКРАЙНА, СТРУВА ДОСТА ПАРИ. Кой кому ги е предоставил, с какво право някой /пък бил той и мин.-председател, оперира с държавно имущество като със свое и колко е получил за тази си деятелност. Значи - или "Арсенал" не са получили нищо, или НЯКОЙ им е платил. От интервюто но кюрдката посланичка на САЩ почти става ясно, че американците са дали нещичко. Значи ли това, че България е независима държава, щом чужда страна дава пари на нейния мин.-председател, за да купи и дари оръжие ? Впрочем - ако от Русия обявят, че водат война, а не военна операция, България АВТОМАТИЧНО става фронтова държава -според международното право. Има ли някой /журналист, юрист, политик/, който да повдигне въпроса /и обвинение/ срещу Кирчо, че е въвлякал България във война?

    Коментиран от #215

  • 131 Локо Сф1956

    12 1 Отговор
    Горенаписаното "Помощта за Украйна" доказва далаперите на двама самозабравили се със малък стаж политици. Кокорчо и Просто Киро. Не е лошо, да се проверят колко комисионни са изкарали от фирмите закупили българската военна продукция и след това продадена на Украйна. С това ли трябва да се гордеем. С техните далавери се убиват живи хора. Много други като тях транспортират генератори за Украйна. В това няма нищо лошо, но защо не предоставят и на бедните села от Северозападна България, в някои от които ел. тока идва от време на време.
  • 132 Кочан

    3 8 Отговор
    Статията нагледно обяснява защо не ни приеха в Шенген. И проблема е беззаконието което се настани в България след встъпването в длъжност на Румен Радев.
    Правилото е: НС приема закон. Закона се изпълнява от Изпълнителната власт т.е. Министерския съвет. Съдебната система съблюдава спазването на закона такъв какъвто е.
    Ако закона не отговаря на някое изискване на обществото, Ресорният Министър или Депутат от НС се обръща към НС с предложение за допълнение и/или изменение на закона. След приемане на закона, Министъра го изпълнява съгласно буквата.
    В случая описан в статията, ГЕРБ предлага да се изпрати военна помощ за Украйна, но двама опортюнисти решават че могат да направят далавера. И подопечната им /частна партия/ гласува срещу изпращане оръжие за Украйна. Същите които гласуват против, тайно изнасят. Неразрешен внос/износ се нарича контрабанда. Вестникът изнася факти как в България закона се използва за лична употреба.

    Коментиран от #135

  • 133 ИМА ЗА КАКВО

    9 6 Отговор

    До коментар #129 от "Задунайская...":

    да сме благодарни на Русия -като почнеш от Освобождението и стигнем до АЕЦ "Белене" и участието ни в космическите програми. /Много от днешните евроатлантици трябва да са благодарни на СССР за образованието и титлите , които са получили там, но това е друга тема./ Хайде посочете ми нещо дори и наполовина съпоставимо, за което да сме благодарни на САЩ? /Пример - за оптимизма ,че ще получим скъпи и остарели самолети тогава, когато остареят окончателно - или защото американците "ни освободиха" от територииите, намиращи се в България, но подчиняващи се на американската юрисдикция/.

    Коментиран от #146

  • 134 Не употребявай думи,

    6 1 Отговор

    До коментар #128 от "ха ха хаааа":

    чийто смисъл нито познаваш, нито разбираш. По света ,че и в Европа, има доста структури, които са съпоставими с колхозите /впрочем, те не са измислени от СССР. Оказаха се най-добрата форма за успяване на селскостопанската практика. Ама то у нас има ли села или селска продукция...?/

    Коментиран от #175

  • 135 Дааааа

    1 1 Отговор

    До коментар #132 от "Кочан":

    Статията нагледно обяснява защо не ни приеха в Шенген. ...... Премахването на Митническият контрол викаш, голяма радост на някой щеше да донесе 2-3 цигари примерно да изкара нали? Те впрочем няколко евродепутата и ги бяха приготвили впрочем.....
  • 136 Например във Варна

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "ТИРбушон":

    бяха изгонени градинарят на консулството, две готвачки и фризьорка . Интересно какви тайни са съобщавали на Москва - може би, че влаковете закъсняват? Ама това го пише на таблото на жп гарата...

    Коментиран от #143

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Поздравления за...

    3 9 Отговор
    Киро и Асен, така се прави, каквото имаме сме пратили и още ще изпратим на братята украинци, те воюватс едно световно зло, респект към храбрата и непобедима Украинска армия.

    Коментиран от #141

  • 139 Позор

    6 3 Отговор
    кокорчо и кирчо аут от България ! Не да се кандидатират пак за избори.Тоя път ще го я......т г....мия

    Коментиран от #155

  • 140 БгТопИдиот

    4 2 Отговор
    Влечуги гнясни .Чесън за вас !!
  • 141 Ква укра

    1 3 Отговор

    До коментар #138 от "Поздравления за...":

    Всичко е РОССИЯ!
  • 142 Кочан

    5 4 Отговор
    Статията нагледно обяснява защо не ни приеха в Шенген. И проблема е беззаконието което се настани в България след встъпването в длъжност на Румен Радев.
    Правилото е: НС приема закон. Закона се изпълнява от Изпълнителната власт т.е. Министерския съвет. Съдебната система съблюдава спазването на закона такъв какъвто е.
    Ако закона не отговаря на някое изискване на обществото, Ресорният Министър или Депутат от НС се обръща към НС с предложение за допълнение и/или изменение на закона. След приемане на закона, Министъра го изпълнява съгласно буквата.
    В случая описан в статията, ГЕРБ предлага да се изпрати военна помощ за Украйна, но двама опортюнисти решават че могат да направят далавера. И подопечната им /частна партия/ гласува срещу изпращане оръжие за Украйна. Същите които гласуват против, тайно изнасят. Неразрешен внос/износ се нарича контрабанда. Вестникът изнася факти как в България закона се използва за лична употреба.
  • 143 Кочан

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "Например във Варна":

    А Мутрофанова остана.
  • 144 питам

    4 2 Отговор
    По.слугинска статия на DW не съм чел и по-античовешка, защото пропагандира война, безсмислена и богопротивна. Какъв е този индивид, който я е писал?
  • 145 Простя Копейкин

    3 2 Отговор
    Интересно, вече на путлераZтите са им спуснали нови митрофановки . :))) - за гербераZти и за копейки
  • 146 Задунайская...

    4 5 Отговор

    До коментар #133 от "ИМА ЗА КАКВО":

    Българите не познават Историята си благодарение на Освободителите си - московските орки.
    Траките - Българите им дадоха Държавност, Бог и свобода , орките им унищожиха Велика България, взеха и историята, приписаха си всички нейни заслуги за Европа, но.....Бог забавя , но не забравя.
    Украинците, които са наследниците на Старата Велика България , ще възстановят справедливостта на историята!
  • 147 Кочан

    1 1 Отговор
    В Америка на такива им казват: Wrong Leader.
  • 148 DW и Иво Беров, Каква гордост, какви

    4 7 Отговор
    Върхове бе Идиоти!! Да печелят Кървави пари собствениците на Заводите и Търговците, да набутат срещо тия пари Народа между Шамарите! , Каква Гордост, че умират много хора!! Нещо сте превъртели, Търговците на смърт и Политиците, които го позволяват не са за Гордост! А народа ще отнесе шамарите след някое време, за съжаление!! Не се Гордее ме че се продава и дарява оръжие, за да умират Хора!! Българите искат Неутралитет!!

    Коментиран от #151

  • 149 Народник

    3 3 Отговор
    Интернационализма е стара коварна болест! Пожертваха збългария и нарада и на олтара на империалистическия Харвард.
  • 150 Народник

    0 4 Отговор
    Интернационализма е стара коварна болест! Пожертваха България и народа и на олтара на империалистическия Харвард.
  • 151 Ти пък....

    2 1 Отговор

    До коментар #148 от "DW и Иво Беров, Каква гордост, какви":

    От къде знаеш какво искат българите бе к@.в@.л???
  • 152 До 5 Не разбрали, че в Укреп Районите

    6 4 Отговор
    В БЕТОННИТЕ Бункери СТЕЩУ ЛНР и ДНР, се намираше най добрата и въоръжена войска на Украйна,(125 хил човека) и щеше да превземе двете републики, ако войската се беше за хванала с Киев!! Показаха с 60 километрова танкова колона, че за три дни ще стигнат до Киев!Имаше и някаква роля в Киев на Медвечук, който явно нее изигра!! Киев може да бъде превзет с по малко жертви от руска страна само по Американската тактика"изпепелена земя" щеше да има стотици хиляди цивилни жертви, което Руснаците на си позволиха да се случи!!За това Умнико от 5,! Руската колона се върна и почна да почиства Укреп Районите около ДНР и ЛНР!!

    Коментиран от #153

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Анонимен

    3 4 Отговор
    Животът е на Запад. УСПЕХ Кирчо и Асене.
  • 155 Моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #139 от "Позор":

    Аут им е малко.Ако Касткета не се задейства и не ги скрие в пандиза, ГРУ- то може да се сети за тези американски агентчета.И тогава Новичока може да не е менте,както при закачката със Скрипал и Гебрев.
  • 156 Възмутен

    5 2 Отговор
    Какво издигане,това си е за срам. Подло племе се оказахме ,просто се срамувам че сме такива долни предатели на православието, на славянствато. Нищо по-добро не сме от украинците.

    Коментиран от #173

  • 157 ДВА ФАШИСТА ДО СТЕНАТА !

    5 2 Отговор
    ГАДОВЕЕЕЕЕЕ !
  • 158 Объркано Атлантиче

    5 3 Отговор
    ОТ РУСКИТЕ МЕДИИ - НЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ!
    Президентът на България Румен Радев: Най-важната ценност е мирът и човешкият живот. Доставката на оръжия за Киев означава, че ние гасим огъня с бензин. Означава признание, че ще има много повече жертви. Военната помощ за Киев означава съгласие с позицията, че конфликтът трябва да се води до пълното поражение на едната страна, което неизбежно и постепенно въвлича страната в глобален конфликт и възможността за ядрено самоунищожение.
    България не трябва да праща оръжие в подкрепа на този конфликт. Мое задължение като президент е да мисля и да бъда солидарен с мнозинството българи. Днес няма достатъчно оръжия, но ако в един момент нямаме достатъчно хора, тогава какво ще правим? Конфликтът става все по-насилствен, разширява обхвата си, което води до изтощение и глобална икономическа катастрофа, която вече се усеща от гражданите на Европа.
  • 159 КИМ НЕ БИ ГИ БИЛ СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ ТИЯ

    7 1 Отговор
    ПРЕДАТЕЛЧЕТА НА ШИПКА !
  • 160 ЦЕНИТЕ СТИГНАХА ВЪРХОВЕ - ВЯРНО СИ Е !

    7 1 Отговор
    МРЪСНИ МЕКЕРЕТА !
  • 161 Объркано Атлантиче

    3 1 Отговор
    ОТ РУСКИТЕ МЕДИИ - НЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ!
    "Взгляд": България въоръжи Украйна тайно от българите
    "..Някои смятат, че така България на практика е спасила режима в Киев. Нещо повече, тя го е спасила, противно на волята на Народното събрание, който след това, след като се споразумя за ремонт на оборудване за ВСУ, категорично забрани доставката на оръжие в зоната на конфликта, така че да въвличат България в него.

    Петков подчертава, че директни доставки не е имало. Той описва механизма за заобикаляне на ветото на народните депутати по следния начин: „Наши партньори от Полша и Румъния, от САЩ и Англия закупиха българско оръжие. Да, част от него се озова в Украйна, но това не е защото ние го изнасяхме, а защото нашите партньори го внасяха там...”.
  • 162 Хохо Бохо

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Хохо Бохо":

    защо се излагаш?
  • 163 Хохо Бохо

    0 2 Отговор
    Вярно е!
    "България се издигна от низините до неочаквани върхове."
  • 164 ИЛИ СЕ ОСЪЗНАЙТЕ ИЛИ НЯМА ДА РАБОТИМ !

    5 0 Отговор
    ПАРАПЕТКАТА КЪДЕ Е , ТЯ СЪЩО Е ГЕРОЙ НА НАШЕТО ВРЕМЕ ЗАЕДНО С ТИЯ БОКЛУЦИ БОЙКО И КУРНЕЛА !
  • 165 ИЛФ И ПЕТРОВ

    4 0 Отговор
    РУСИЯ КАЗВА ЧЕ СА РУСНАЦИ , УКРИЯ ЧЕ СА УКРИ , А ТЕ СА ЕВРЕИ !
  • 166 Хм...

    8 0 Отговор
    Абе тия от дойче веле упорито се опитват да ни нарисуват мишена на гърба. Пък и факти яко помагат с каквото могат...

    Коментиран от #172

  • 167 Хохо Бохо

    1 2 Отговор
    "България се издигна от низините до неочаквани върхове."
    А Нинова стигна дъното.
    Печелила е огромни комисионни от продажбата на оръжие за Украйна.
    Навредила е на Путин в човеколюбивото му начинание...
  • 168 Ужас

    8 0 Отговор
    Това не е издигане на България. Това е позор за България. Позор, причинен от измамниците Кирчо и Кокорчо. Както и от Нинова, която продължава да отрича, че оръжието изнасяно с украински самолети е било предназначено за Украйна.
    Мошениците-предатели излъгаха както Народното събрание, така и целия български народ и застрашипа националната ни сигурност. Продажниците войнолюбци, захранвани с грантове от САЩ искат да ни вкарат в братоубийствена война и това е целта на Америка. Те разпалват омраза против Русия и ни правят врагове, противно на желанията на народа ни.
    Кирчо, Кокорчо и Нинова на съд за национално предателство.
  • 169 ПП ГЕРБ ДБ БСП = БКП

    6 0 Отговор
    Цял свят ни казва, че една корумпирана шайка е узурпирала държавата и краде всичко. И нагло иска още
  • 170 Объркано Атлантиче

    9 1 Отговор
    ОТ РУСКИТЕ МЕДИИ - НЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ!
    РИА "Новости": Най-проруският народ в ЕС се управлява от русофобстващи негодници
    Те все още са най-проруски настроения народ в Европейския съюз, според проучване, поръчано от ЕК. По-голямата част от тях са против изпращането на оръжие на ВСУ и друга помощ на Киев. От февруари те провеждат шествия, демонстрации и стачки с антиукраински и антинатовски лозунги, а понякога и под руски знамена.

    Те дори хвърлиха снежна топка в лицето на премиера Кирил Петков, принуждавайки го да се оттегли зад гърба на охраната и под виковете "предател". Подсъдна, наред с други неща, форма на народен протест.

    Затова към българите като народ нямаме проблеми, а само съчувствие. Отдавна не са бърсали краката си в този народ така показно, както го бършат сега (последният май беше Хитлер, но и това не е сигурно).

    Коментиран от #171

  • 171 Объркано Атлантиче

    9 2 Отговор

    До коментар #170 от "Объркано Атлантиче":

    ..Няма нищо изненадващо във факта, че тези двамата( Петков и Василев)участват в надпреварата за титлата най-добър приятел на Киев. В това състезание участват много хора - и американци, и британци, и поляци, и Еманюел Макрон с неговите колесни танкове. Но май само Петков и Василев участват така - един до друг и хвалещи се как са заблудили народа, парламента и колегите от правителството, иначе, видите ли, не можели, тъй като има твърде много "проруски" агенти” в България.
    ...
    Но ако се отговаря не пред народа, а пред американското посолство, всичко си идва на мястото. Вярно, не всеки съумява да направи толкова ярка демонстрация на фиктивността на българската демокрация и липсата на суверенитет в България.

    Българите далеч не са сами в това, че не могат да избират външна политика за страната си – всички народи имат този проблем. Но сега си изтриха краката в тях толкова показно, че се прокрадва напълно конспиративна теория за умишленото наказание на гордостта на онези, които се осмелиха да не вървят в строй."
  • 172 Хе...

    0 1 Отговор

    До коментар #166 от "Хм...":

    На гърба може, само дане тия нарисуват на г..з@..
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Не на империализма

    10 1 Отговор
    Не е повод за гордост! Повод за гордост е ако са помогнали с нещо да спрат тази война, която много добре се знае,кой я предизвика и защо!
  • 175 ха ха хааа

    1 3 Отговор

    До коментар #134 от "Не употребявай думи,":

    Имаше , докато не станахте всички - граждани ... Бегай земай мотиката и почвай ..
  • 176 Уса

    9 0 Отговор
    Глупости,поредната пропаганда срещу България.Все едно байдн да виопипва детето и вие да се радвате.Руснаците не ядат доматите с колците и знаят,колко и какво оръжие е дала България на Украйна а то е нищожно,като количество и качество.В класацията на нато България не фигурира дори като резервен играч.Това са патрони,гранати и снаряди за близък бой и не застрашават никоя страна в конфликта освен това са много малко на брой и основно руско производство а не натовско
  • 177 ганев

    8 0 Отговор
    ДА ЗА 33 ГОДИНИ УСПЯ ДА СТАНЕ НАЙ НАЙ НАЙ БЕДНАТА ЗА РАДОСТ НА ЕВРОАТЛАТИЦИТЕ А СЕГА СМЕ И НАЙ НАЙ ГЛУПАВИ ЧЕСТИТО ХОРА КАК ДОПУСНАХМЕ ТОВА ЕВРОДЖЕНДЪРСТВО
  • 178 "неочаквани върхове"!?

    14 0 Отговор
    По-голямо престъпление от това да лъжеш собствения си народ, възползвайки се неправомерно от службното си положение няма!

    Това се нарича предателство и се наказва по един единствен начин. Знаете как...
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 12340

    3 1 Отговор
    Той, Иво Беров, си е луд за връзване отдавна.
  • 181 Макробиолог

    5 2 Отговор
    Верно ли?..Брао...са с новата помощ право на китайската граница едвам ше сопрат украинците.....някои пишат небивалици по задължение,други вярват в тях безплатно....три факта ,първо--Северна Корея я има 100 ядр заряда,я не и носителите и са на фаза направи си сам...байдънът се закани--само още едно изстрелване и край с вас,байким изстреля 10 криви ракети и ко?нищо.....второ--мадараша има официално 6000броя заряди,носители бол,някои изплуват даже на съвсем разколебавящи места....т.е. могат да подравнят не САЩ а света...трето--Киев е на 300км от Москва ,има няма 5 минути за една ракета....така....сега изводите за немалоумни....който има ядр оръжие е недосегаем за схемата демократизиране.....който има най голямата ядр тояга може да премести някоя чужда столица или граница където реши,по един или друг начин....който твърди че използването на ядр оръжие от русия в Украйна е червената му линия,се шегува и то защото знае че това е нонсенс,за какво и е на Русия заразена територия....който твърди че Украйна може да спечели в конфликта е още по голям шегаджия,за една година СВОедвам 20%от територията ,но плюс унищожена една мирновременна украинска армия с практически цялото и собствено въоръжение...точка.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Гръч

    1 0 Отговор

    До коментар #182 от "бай Даньо":

    Това е вярно,но предполагам след приемането на еврото ще поемем и част от дълговете на целия ЕС
  • 184 Артилерист

    9 1 Отговор
    Иво Беров от зората на отдавна утеклото се в историята СДС, изпълзял с възхвална ода за предателите Киро и Асан, под прикрието на DW. Американските наложници Киро и Асан, заблудили президента Радев да им гласува доверие със служебно правителство, извършиха най-голямото предателство спрямо България с подлостта си към Русия в угода на американските си господари за войната им в Украйна срещу Русия. Такова явно предателство не се забравя...
  • 185 М3 голд

    10 0 Отговор
    ДВ дава оценка на България!

    Още първото изречение е фалшиво отначало до край. И че умните и красивите са с Кирчо и Кокорчо, а срещу тях са простите. И че горните двама са извели страната на светло. И цитат на Кулеба. Тия две марионетки на Козяк нямат нищо общо с България, освен да са близо до финансовите й потоци. Като знаем как Кирчо и парапета ходиха на вечеря в Атина с правителствения самолет и как Кокорчо си отчиташе обадите с фактура в сметка "представителни". И се замазват всякакви съмнения около газовите доставки, оръжеен и горивен експорт за Окраина, където прозират корупционни действия. За какво беше пътуването на КП до Киев, освен да си вземе шоколадчето като благодарност. Така наречената политическа класа постоянно лъже народа си, електората, затова и последния все повече отказва да гласува
  • 186 гражданин

    2 5 Отговор
    Никой не ги хули. Ние просто се възмущаваме. ГЕРБ държеше да изпратим помощ за Украйна, а тези хулигани гласуваха против. Ако беше официално, България щеше да се гордее наред с другите народи. Като Америка например. Тези употребиха достойнството на българите за лично облагодетелстване. Такова грозно и престъпно поведение е недопустимо.
  • 187 Само питам

    2 5 Отговор
    Не мога да разбера защо наричат Кирил Петков и Асен Василев предатели. България е член на ЕС и НАТО и всички държави от тези съюзи дават помощ на Украйна. Така, че тях не сме предали.

    Коментиран от #193, #195, #223

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Напразни напъни

    5 1 Отговор
    Напразно се хабите унтерменши от ДВ. Никой не ви чете, и мислим и вършим обратното на това което ни казвате!
  • 191 ДС-6то

    4 1 Отговор
    Ето как българските политици мамят народа и заобикалят решенията на народното събрание чрез американски схеми.
  • 192 падение

    4 1 Отговор
    Дори в африканските колонии правителствата не работят тайно от населението! По-голямо падение няма! България се е превърнала в бананова колония....
  • 193 продажници

    3 1 Отговор

    До коментар #187 от "Само питам":

    Тях не са предали - предадоха народа си и националните интереси! Затова са го правили ТАЙНО!

    Коментиран от #198, #206, #216

  • 194 DW и Иво Беров!! Търговията с оръжия е

    3 1 Отговор
    Като търговията с Наркотици--Позорна, Престъпна!! Умират много хора за сметка на спечелените Кървави пари от Производители и търговци!! Брендо и ония от картела Медалин са, на върха на славата, имат Милиони и Милиарди, но са Престъпници,!! А вие сте Б О К Л. У. Ц И.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #195 от "рада дълбоката":

    Дали ще можеш да преживееш депутинизацията?

    Коментиран от #201, #207

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 рада дълбоката

    1 0 Отговор
    Относно Путин за мое съжаление сме на една барикада с тебе или по скоро той е от вашите - олигарх . Иначе за преживяването не дърпай дявола за опашката , ти да не си вечен !
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 чичо стамат шумков

    1 1 Отговор

    До коментар #130 от "Имам наивен въпрос -":

    Тази техника, КОЯТО КИРЧОВЦИТЕ СА "ДАРИЛИ" НА УКРАЙНА, СТРУВА ДОСТА ПАРИ. Кой кому ги е предоставил, с какво право някой /пък бил той и мин.-председател, оперира с държавно имущество.............................................................................................................................................................................САМО ТИ НЕРАЗБРА КАК Е СТАНАЛА ,,ЗАВАРКАТА..ОРЪЖИЕТО Е ПЛАТЕНО ОТ САЩ Д.ДОСТАВЕНО В ПОЛША, ОТ ТАМ СЕ ОКАЗАЛО В УКРАЙНА.ОСОВНО ТОВА СА МУНИЦИИ(СНАРЯДИ И РАКЕТИ ЗА СИСТЕМАТА ,ГРАД,.)КАСАЕ СЕ ЗА НАД 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА КОИТО ПАК ПОВТАРЯМ СА ПЛАТЕНИ ОТ ЩАТИТЕ.

    Коментиран от #220, #231

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 рада дълбоката

    2 1 Отговор

    До коментар #209 от "Истината":

    Истината е коментар 207 мудило ! Твоето е пропаганда ! Никой от вас не ми отговори защо когато пребиха(а не убиха ) един българин в Македония виете като хималайски мечки , тичат премиери , викат посланици в М Вн Р а когато жив изгориха на 2май 2014г в Одеса Иван Милев (името е повече от българско , дори няма намек на укр) нищо и никой , даже и протестна нота към УКР посланик нямаше . Нямам повече въпроси и моля само конкретни отговори ако има някой който е с разсъдъка си въобще тук . Принципно отдавна съм тук и зная капацитета на повечето .

    Коментиран от #221

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 рада дълбоката

    3 0 Отговор
    Ти да не си присъствал или сигурно ти постави нотариалната заверка . !? Има кражба , факт ! Въобще по времето на тия шмекери има ли нещо което беше ясно ...... Върнаха се от САЩ и казаха че не могат да обявят цената на газта за народа защото било тайна и американците помолили за това . С тия бяхме напълно в неведение или поне тези които се интересуваха какво се случва . И после някой който гласува явно за тия ми говори и за НАРОД , гюрлюк сте всички гласуващи за фашагите .
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Ами

    2 1 Отговор
    Нека Кирчо и Асен да ходят из света да ги избират защото тук 70% от хората не подкрепят зеления и Украйна .та по правят противното на избирателите а после настояват да гласуват за тях
  • 225 защо тия били предатели

    2 0 Отговор
    Ти никога няма да разбереш и причината е само една но и нея няма да ти я кажа , щото не съм предател . Ще те оставя в неведение да продължиш да се напрягаш защо тия са продажници . !?

    Коментиран от #227

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Истината

    2 2 Отговор

    До коментар #225 от "защо тия били предатели":

    Единствените предатели сте доброволните руски роби!

    Коментиран от #233

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    2 1 Отговор
    Хлебарката може да живее две седмици без глава но русофила може да прави това цял живот!

    Коментиран от #238

  • 231 питай тях защо

    1 0 Отговор

    До коментар #215 от "чичо стамат шумков":

    Трият всички отговори ! Затова ще останеш в неведение към коментара си !
  • 232 до соросоидната плесен

    1 0 Отговор
    Има един малоумник в сайта който пише едно и също от сутрин до вечер . Няма да го упоменавам той сам ще се припознае !

    Коментиран от #237

  • 233 Ами то

    1 1 Отговор

    До коментар #227 от "Истината":

    70% от хората не подкрепят Украйна!!? Ти по умен ли се имаш от тях?
  • 234 Факт

    0 0 Отговор
    Много е важно България да защитава Германия ..
  • 235 Баба

    1 0 Отговор
    Да изпратим спешно в Папуа и Нова Гвинея оръжие за защита от Джакарта, която иска да се премести на техния остров. Просоткирчовците да проведат пратката през Бермудския триъгълник...
  • 236 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ние изтървахме":

    Не е ли малко прекалено да постваш един и същ коментар под всяка новина за войнат от 2 седмици насам? Вземи се напъни повечко,плс! Ето ти един минус и даже съжелявам ,че не мога да ти дам втори! Това , че някой ще вземе комисионна , не означава че съм задължен да одобрявам това! И да ти кажа.....нищо няма да получим...никога запада не е давал нищо ей така...или е на звездна цена или не става за употреба или става само в конкретен случай или експлоатационните разходи са зверски...Само Русия ПОДАРЯВА оръжия на съюзниците си! ЗАПОМНИ И СИ ЗАПИШИ!
  • 237 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #232 от "до соросоидната плесен":

    Не си прав, колега. Няколко малоумника са, които постват разни цитати, естествено измислени от други, по-умни от тях хора! НЕ ИМ ГОВОРИ - ПРОСТО ДАВАЙ МИНУСИ! Предплатени папагали! Прочели , че една лъжа повторена 100 пъти става истина и давай ся да видим глупаците тука дали ще повярват наистина! Еми не се хабете- ние не сме глупаците от 1945 ,които взели ,че повярвали на Гьобелс! Хайде не ни повтаряйте лъжи, че ни мотивирате да ви даваме минуси и да гласуваме с нула за статиите ВИ! Пробвайте да повторите лъжата 10000 пъти! Може пък да проработи!
  • 238 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Много правилно си си сложил WC и то нееднократно! Просто махни руските знамена и всичко ще си пасне идеално! ХаХа и ХеХе са ми любимите коментиращи тук! Винаги ще Ви оценя възможно най-високо с най-ниската оценка!