Last news in Fakti

29 Януари, 2023 08:23 67 691 652

Пак сме от грешната страна на историята. Преди с германците, днес с американците

  • явор дачков-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ

Днешна Украйна е голямо изпитание най-вече за моралния дух на всички ни

Пак сме от грешната страна на историята. Преди с германците, днес с американците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Опитвам се да напиша статус за Украйна без да бъда цензуриран от българските комсомолци във Фейсбук, които докладват всеки опит за разумен поглед. Не само към войната, но и към света от вчера и днес. Казвам го, защото другият профил е блокиран заради цитат от Бернанос, един от най-големите християнски френски писатели на ХХ век. В момента в Украйна се извършва истински геноцид пред равнодушния поглед на Европа. Според американската (ЦРУ) НПО "Стратфорт" са загинали около 400 000 украински войници. Руските се по-малко, но това няма значение. Както нямат значение споровете около броя на жертвите на Холокост. Изпращането на оръжия под американски натиск (както е последният пример за германските танкове, въпреки волята на Германия) и бурната подкрепа от местната бг американска клиентела е ужасен цинизъм, граничещ с онзи на подкрепящите Холокост. Без преувеличение.

Това е бяс, който налива бензин в огъня с патос за мир, изтеглен в двете краища на миролюбивите устни на Жокера от Готъм. Сатанинска история с лекотата на комикс. Прелест за мнозина, които искрено мислят, че вършат добро (най-често от най-банална суета) и отвратителен цинизъм за хората, които прибират парите от тази война. Отношението към войната в Украйна поражда морално разделение по аналогия на онова към Хитлер и Втората световна война. Боя се, че тогава - в началото - официалната линия е била идентична на днешната. Тотален мейнстрийм със силните на деня. И по тази причина днес нямаме извинение за същите грешки, защото сме ги минали. Нашите дядовци са били в същата позиция, което не е толкова отдавна, че да не се помни.

Днес ние сме в същия морален избор, а официалната власт, под диктата на силните на деня, се държи по същия аморален и фалшив начин на подчинение. И пак от грешната страна на историята. Тогава с германци, днес с американци. Срещу Русия, която не просто ни е освбодила, но и е създала всичките ни държавни и обществени институции, след което ги е оставила да се развиват свободно. Тяхната девиация е чисто наше дело. Впрочем Русия е дала държавен самостоятелен статут на доста държави в Европа, повечето от които я мразят по тази причина. Прибалтийската патология е показателна в това отношение.

Днешна Украйна е голямо изпитание най-вече за моралния дух на всички ни. Поради тази причина се изпотрепваме във Фейсбук, докато там умират стотици хора всеки ден. И измират заради американския геополитически интерес, руската агресия (последното е паразитна вметка заради фактчекърите като водещата роля на партията едно време) и девиантната Европа, която от Хитлер насам е без позиция и характер. Украйна пред очите ни се превръща в най-масовото клане в Европа след ВСВ заради САЩ с помощта на дълго отглежданите корумпирани и зависими политици от европейския елит. Американската гледна точка е разбираема. Велика сила защитава своите стратегически интереси. Какви стратегически интереси защитава Европа и мои приятели в България за мен е загатка. Колко лева струват избиването на половин милион украински войници?

И какви генератори за ток ще компенсират този отвратителен цинизъм? Даваме ли си сметка, че с упоритата си кретенска политика убиваме украинци докато скандираме, че ги подкрепяме с цялото си сърце. Ами това е открит, вулгарен цинизъм. Това е тотален потрес, хора. Ще се изпотрепем тук за Русия и Украйна, докато Русия и Украйна се изпотрепват помежду си, защото на Джо Байдън администрацията е решила така. Пълен нонсенс. И ако за предишните войни има извинение, защото не е имало информация, а митологията и конспирациите са били основна мотивация, днес знаем всичко за всички. Имаме не пълна, но достатъчна информация. За мен нямат извинение хората, които защитават Щатите в този конфликт.

Те са морално, интелектуално, естетически и антропологически катастрофирали. Уж са против тази война, но са за изпращането на армагедон под формата на танкове, изтребители, боеприпаси и прочие, много искат да помогнат на Украйна (най-често по нарцистични причини, както гледат кучета и прибират окаяни котета от улицата), но не искат да признаят, че заради тяхната висока морална позиция Украйна потъва и става все по неспасяема страна със стотици хиляди жертви, които могат да надхвърлят милион - пред загрижения поглед на Европа. Това е морален дебилизъм за мен. Никакво извинение нямат хората, които проектират собствената си значимост за сметка на жертвите в Украйна. Това е долно. А от чисто прагматична гледна точка за България ще е тотална щета и пета национална катастрофа, ако Русия загуби. Но кой въобще в България има ум, че да гледа прагматично на политиката. Тук всичко е селско и битово. Понякога наистина си мисля, че българският политически, стратегически, интелектуален и артистичен мозък и дух са смес от кайма и лук. Заготовка за кюфтета.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 1167 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 опасни журналиститутки

    215 263 Отговор
    Помните ли, как преди 20-25 години "принципният" Дебелачко хвалеше и бранеше със зъби и нокти драгалевския "демократ"?

    Коментиран от #14

  • 4 КОТарАК

    225 717 Отговор
    тоя ,Кеворк ,Карбовски ..трябва да се разследват и в пандиз-палас / а 1000% им плащат рашките , както и много политици

    Коментиран от #32, #33, #87, #136, #151, #182, #537, #539

  • 5 Един друг

    203 654 Отговор
    Е вече се разчу колко се плаща за проруска пропаганда на хора без съвест и срам.Но действа-поддържа духа руснаците в Бг и болните мозъци -пенсионери и бивши.Добре че природата си знае работата.

    Коментиран от #39, #68, #150, #308, #386

  • 6 Да не съм объркал нещо?

    466 29 Отговор
    Този сайт " Факти " ли е?

    Коментиран от #78, #94, #294

  • 7 Чичо Сам

    178 508 Отговор
    Айде... И тоя Четирихилядник се изходи по въпроса:)))
  • 8 12340

    576 93 Отговор
    Не може да бъде, да не е станАла грешка?!
    Истината, черно на бяло!

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нов евроатлантик

    352 43 Отговор
    Тагаренко и глашатаите четат ли ги тия работи ?
  • 12 Гочо

    212 560 Отговор
    Проруският Пропагандатор в действие...Десетки години е дъвкал...,комунистическите идеи...какъв да е сега...Благодарение на....грешната.....страна на цар Борис БГ не беше прегазена от хитлеристите и успа да спаси Бг евреите...не изпрати войски на фронта...нали така...ЕС и САЩ са Демокрации.а ти се кефиш на Тоталитаризма...Изобщо на ТЕБ не трябва да ти се дава трибуна...ПРЕДАТЕЛ...
  • 13 ТИПИЧНО ПО НАШЕНСКИ

    594 142 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИНАГИ СМЕ БИЛИ ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА , НО ДОБРЕ ЧЕ ИМА ТАКИВА КАТО ДАЧКОВ ДА НИ ГО НАПОМНЯТ ЩОТО "УПРАВНИЦИТЕ" ни СА ПЪЛНИ ВАС/АЛИ.............!!!!
  • 14 Ъхъ

    147 15 Отговор

    До коментар #3 от "опасни журналиститутки":

    За толкова време хората се променят!

    Коментиран от #29, #74, #75, #103

  • 15 А бе

    145 449 Отговор
    Все е по добре да сме далеч от руските поробители!

    Коментиран от #38, #43

  • 16 Този

    111 347 Отговор
    е жалък четирихилядник.
  • 17 опасни журналиститутки

    79 327 Отговор

    До коментар #8 от "12340":

    Не е истина, а смешка, с която Факти успя да ни разведри, вместо с гимнастика в неделното утро.
  • 18 Закс

    385 28 Отговор
    Историята трябва да се помни !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Браво

    504 100 Отговор
    Това е истината за съжаление! Камара народ, все едно му направиха лоботомия! Война направена от САЩ и разгаряна от САЩ!

    Коментиран от #568

  • 21 Този човек

    477 91 Отговор
    Никога не съм го харесва като журналист но като расъждения на човек е абсолютно прав,към лошо ни водят нашите политици.

    Коментиран от #425

  • 22 Коко

    89 309 Отговор
    Коя е правилната страна бе товарищ?

    Коментиран от #519, #541

  • 23 Яне Сандански

    464 67 Отговор
    Тази статия е за друг вид публика ,тук повечето нито ще разберат публикацията ,нито имат ниво за такъв вид статии .Тук пишат хора които в живота си не знаят какво е бяла(разбирай черна якичка) нито знаят какво е кубинки ,но знаят какво е маратонки на цена над 300 лв и айфон .Смяташ ли Дачков ,че този поколение разбира въобще за какво говориш ? Такива като мен видяли война и кръв ,видяли как умират поголовно хора ще се съгласят с теб ,но повечето въобще няма да разберат нито смисъла на написаното нито думите в тази статия.

    Коментиран от #73, #96, #330

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хахаха

    350 56 Отговор
    Истината пак разплака джендърите;)
  • 26 Аз съм от ссср

    385 49 Отговор
    Много точно и ясно казано.Но няма много хора да те разберат(тази година 50% двойки на матурите )много неграмотни има във България а се мислят за умни,от това по лошо няма.

    Коментиран от #293, #349, #485

  • 27 Ясен си и ти

    80 314 Отговор
    Тоз и той ли реши да намаже 4 хилки
    Друго освен че е много лошо да се помага на Украйна повторено 20 пъти не прочетохме

    Коментиран от #225

  • 28 Яне Сандански

    261 26 Отговор

    До коментар #1 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Патриоте който се криеш в България вместо да защитаваш родината си за какви от години говориш при твоите 22 години възраст?

    Коментиран от #394

  • 29 опасни журналиститутки

    61 253 Отговор

    До коментар #14 от "Ъхъ":

    Не е така. Хората се променят някъде до 20-25 годишната си възраст, след което стават закостенели.Просто господинът и други подобни нему притежават умението да пишат това, което поръчва текущият им клиент.
  • 30 ийкнъу

    362 64 Отговор
    Браво Яворе. Добре е че има и глас на разума. Ясно е че ни промиват мозъците платените мисирки с пропагандата на козяк, но е добре да се знае че има и 80% българи които ясно разбираме че Русия е на страната на доброто. Браво за хубавата статия.

    Коментиран от #37, #105

  • 31 мдааааа

    72 273 Отговор
    " Без Путин няма русия , без русия няма путин " ... " Хитлер , това е Германия , Германия - това е Хитлер " .. Да виждате някаква прилика ?

    Коментиран от #154, #228

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Смотльо,

    194 27 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Няма ден от сутрин до вечер да не си тук,странно това ли е твоята работа???? Няма статия в която да не напишеш някоя глупост ,кой те храни?

    Коментиран от #47

  • 34 явор бабачков

    49 212 Отговор
    обича да е от грешната страна ☺️
  • 35 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    248 41 Отговор
    Някой трябваше да каже истината.

    Коментиран от #42

  • 36 горски

    262 39 Отговор
    Статия изразяваща мнението на автора.Подчертавам -истинския и автор.И си личи.Някой може да я хареса ,друг не.Но е автентична,и е написана от сърце.
    Не може да я сравните с с разни там Дайновски,Александровски и прочее изчепкани от ......За контра прочете нещо от Бесарабски фронт....
  • 37 ха ха хаааа

    122 15 Отговор

    До коментар #30 от "ийкнъу":

    Не забравяй и за "другите" 80 % ... на Иво Христов

    Коментиран от #54

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ргтфдеф

    157 28 Отговор

    До коментар #5 от "Един друг":

    То за там ред няма и трябва да се внимава какво се пише, че платените от козяк и Шорос"младежи", да не напълните гробищата преди пенсионерите.
  • 40 САТЪРА НА ХАНА

    255 50 Отговор
    КАТО РУСОФИЛ И ХРИСТИЯН КОМУНИСТ
    .... ДАЖЕ НА МЕН МИ СТАВА МЪЧНО ЗА НАЧИНА ПО КОЙТО ЗАПАДА ХВЪРЛЯ УКРАИНЦИТЕ ДА УМИРАТ .. НО КАТО ЕДИН ОТ 2-ТЕ ЗАГУБЕНИ БЪЛГАРСКИ ПОКОЛЕНИЯ , СЕ РАДВАМ ЧЕ ПОНЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СЕ ОСТАВИХА ДА БЪДАТ МАЧКАНИ И УНИЖАВАНИ :))

    Коментиран от #81

  • 41 Умен рублофил един брой

    45 133 Отговор
    Дачков историята се пише от победителите..

    Коментиран от #232

  • 42 Българин

    211 31 Отговор

    До коментар #35 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Истината я казват много хора, не само в България, но е учудващо, че са я публикували в американския сайт Факти.
  • 43 Аз съм от ссср

    214 45 Отговор

    До коментар #15 от "А бе":

    Прочети някоя книга.Никъде не пише че Русия ни е поробила, а точно обратното.

    Коментиран от #187

  • 44 Ганьо

    54 207 Отговор
    Дачков си търси публика. Подкрепяш пост комунизма болшевизма на Путин. Колко много свестни руснаци са против него. Работата се състои от това , подкрепяш ли постболшевишка олигархична Русия , където няма свобода на словото,която си напада всичките съседи или или не. Ще можеш ли да напишеш статия против войната в Русия в някой руски вестник или не. Отговори на този въпрос.
  • 45 САТЪРА НА ХАНА

    198 35 Отговор
    ТАКА ДЕ 34 ГОДИНИ НИ УЧАТ КОЛКО СМЕ БИЛИ ТЪПИ И ИЗОСТАНАЛИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА
    ..... И СЕГА РУСНАЦИТЕ ИЗМИВАТ УНИЖЕНИЕТО НА КОЕТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ
  • 46 И какво сега, бе Дачков?

    59 211 Отговор
    Да се връщаме в СССР ли? Що не вземеш да си стегнеш чемоданите и да отпътуваш за Масква?

    Коментиран от #49, #56, #63

  • 47 Америка за България

    197 32 Отговор

    До коментар #33 от "Смотльо,":

    простокирчо и прокопиев! Това е злото в България, сеещо лъжите и интригите на САЩ, плащащи и опростачващи деца с лъжи!

    Коментиран от #592

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Що го гониш

    156 25 Отговор

    До коментар #46 от "И какво сега, бе Дачков?":

    Много мразиш истината ли? Или пречи да си продадеш страната?
  • 50 Само констатирам

    194 28 Отговор
    Днес , отново се от грешната страна , заради продажници , които ни управляват вече 33 години !
  • 51 да питам

    43 163 Отговор
    Дали първият лайк е на Волгин , белата Златка или на Костя , старите комсомолци ... 🤭😁

    Коментиран от #66

  • 52 ,,Байрактар"70

    181 27 Отговор
    Сто процента вярно! И има още много да се допълни за ,,КРЕТЕНИТЕ" в затъваща България! Жалко.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 едрфсед

    157 25 Отговор

    До коментар #37 от "ха ха хаааа":

    Как добре си го запомнил и цитираш само. Добре си се разпознал и помниш. Браво. Слагай лилавата перука и обуваи чорапите с цветовете на дъгата и почвай да "громиш Русия". Разкажи ни и за ценностите нещо и как да миеш чинии на Запад е голямо постижение.

    Коментиран от #69

  • 55 Сандо

    157 28 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Почивните дни са дни за мобилизиране на козяшките и соросоидни тролове.Тъй да каже дни за берекет.
    А иначе е интересна метаморфозата на Дачков, която показва, че и интелектуалците могат да мислят като нормалните хора.

    Коментиран от #71

  • 56 Байрактар"70

    30 10 Отговор

    До коментар #46 от "И какво сега, бе Дачков?":

    Тъ.... пр....гал....!!!
  • 57 Много съм изненадан от катарзиса

    157 31 Отговор
    на Дачков. До вчела оплюваше живота ни в България, плюеше против комунизъма, а сега ...!? Идведнъж е прозрял истината, да, напълно е вярно, така е, но какво от това, само с лаене не става. Кучетата си лаят, кервана си върви. Това, че тук се пръкнаха много краварски подлоги, с нищо не променят световният ред, само помагат обстановката да се развони. Но не са виновни и подлогите, виновна е почвата в която те се множат, виновни са обикновените хора, че лесно се лъжат и чрез манипулации подлогите ги водят към пропастта. Живеем по принципа, не искаме на нас да е добре, искаме на Русия да е зле, защото това го искат САЩ!? Ето това е трагедията ни, живеем като скотове, но искаме на САЩ да е угодено, дадохме им територията си, даваме и телата си, остава да им дадем и душата си и да ликвидираме България.

    Коментиран от #91

  • 58 Водещи световни новини

    130 17 Отговор
    Украинския елит сформира "Дубайски батальон" по плажовете на ОАЕ. В списъка са министри, техни заместници, народни представители, прокурори, ръководството на централните органи на изпълнителната власт, администрацията на президента, Службата за сигурност, Националната банка и секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана.

    По американски: Млад украинец в женски дрехи опита да влезе нелегално в Унгария. На 27 януари граничните полицаи от участък "Форкс" са заловили трима военнослужещи, които опитали да преминат незаконно границата с Унгария извън пунктовете. Единият от тях дълго време се е представял за жена, за да не бъде призован за военна служба при мобилизация.
  • 59 САТЪРА НА ХАНА

    156 28 Отговор
    ДВЕ ВИДЕО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 2 ДНИ
    ....
    5 НЕГРИ ПОЛИЦАИ УБИХА НЕГЪР В МЕМФИС ЕЙ ТАКА .. СПРЯХА ГО ЗА ПРОВЕРКА ... НЯМАШЕ ДАЖЕ ДРОГА И ОРЪЖИЕ В НЕГО .. ЧИСТ
    ...
    5 РУСКИ ВОЙНИЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА АРЕСТУВАТ 5 УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ И ГИ КРИЯТ ОТ КУРШУМИТЕ НА ДРУГ ОТКАЧЕН УКРАИНЕЦ , КОЙТО ЯВНО БЕШЕ РЕШИЛ ДА СЕ ОТСТРЕЛЯ - НАКРАЯ И ТОЙ СЕ ПРЕДАДЕ И НЕ ГО УБИХА
    ...
    РАЗЛИЧНИ ЧИПОВЕ В ГЛАВИТЕ
  • 60 Бе така си е..

    77 16 Отговор
    Ама се иска юнашка душа да си все откъм страната на булката,мъжка сила се иска,ей!

    Коментиран от #426

  • 61 Копипасте

    109 12 Отговор
    ФАКТИ твърди, че публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати?!?! Както казваше професор Вучков : Гледам и не вярвам на ушите си; слушам и не вярвам на очите си?! Същите комсомолци много усърдно трият във Фейсбук и всеки неправоверен коментар съдържащ дори и доказани исторически ФАКТИ и по темата "Македония"! Там цензурата е повече от очевадеща!
  • 62 Хахаха

    169 32 Отговор
    Явор Дачков, Вие сте смел и честен човек. А най - важното сте мислещ човек. Няма аргументи срещу това, което сте написал. Бъдете здрав и силен духом. Не обръщайте внимание на хулите и злобните думи на сатанистите. Вашето слово се чува и се подкрепя от милиони хора.
  • 63 икйоикй

    129 18 Отговор

    До коментар #46 от "И какво сега, бе Дачков?":

    Ти мисли как ще се спасяваме от новия ЕССР. По лъжи и интриги Западните "демократи" удариха в земята партията и СССР. Сегашните бият предишните с 2 обиколки.
  • 64 Ти си

    90 8 Отговор
    Ако някой от нас форумците напише тук нещо подобно ще бъде намомента безмилостно изтрит та дори и блокиран !
    Странен аршин има тук ...
  • 65 Коментар

    94 16 Отговор
    Прав е.Да сядат на масата за преговори.

    Коментиран от #108

  • 66 Кака Лена с мустаци натъкмена

    63 13 Отговор

    До коментар #51 от "да питам":

    Не може първите и единствени лайкове да са като при мен и Кирчо - от Кончита Вурст и Емили тротинетката:)
  • 67 Дачков Пораженеца!

    30 135 Отговор
    Надупил се на путин, защото рашата имала ядрени бомби?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ха ха хаааа

    7 12 Отговор

    До коментар #54 от "едрфсед":

    Добре де ... 80 % от 80 % са 64 % ...🤨
  • 70 От цялото Интернет "инфо"

    29 10 Отговор
    с 1/4 вековна история у нас,само порното заслужава адмирации,и то на 70%..
  • 71 ХАХАХА

    130 11 Отговор

    До коментар #55 от "Сандо":

    Неговата метаморфозата не е изключение. Генерали клели се в НРБ изведнъж се оказаха върли натовци ,хора учили в бившия СССР се оказаха атлантици.
  • 72 Защо не пишете че

    50 60 Отговор
    По времето когато България влиза в тристанния пакт , СССР също е съюзник на нац.Германия чрез пакта Рибентроп-Молотов.Даже лично Сталин настоява да влезем в пакта.Единствената грешка която правим е че обявяяваме война на САЩ и Англия .

    Коментиран от #82, #258

  • 73 да питам

    12 47 Отговор

    До коментар #23 от "Яне Сандански":

    Я кажи нещо за "кървавите си битки" , боецо ...
  • 74 Хахаха

    121 12 Отговор

    До коментар #14 от "Ъхъ":

    А трябва да си тъп и упорит ли, и да казваш на черното бяло , и да не виждаш лицемерието и лъжата ли? Сега в пъти са по брутални са от времената на соца. Преди имаше воинстващ атеизъм, а сега воинстващ сатанизъм. Не може един честен човек да го приеме това.
  • 75 555555

    26 77 Отговор

    До коментар #14 от "Ъхъ":

    Вълка-комуниста козината си мени но нрава не.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 TV Бобов дол

    115 16 Отговор

    До коментар #6 от "Да не съм объркал нещо?":

    Колега , и аз това се чудя ! Как такава статия с такова съдържание е минала през филтъра на цензурата която следи за оформяне на правилното мислене на материала !

    Коментиран от #88

  • 79 Чудя се...?!

    102 15 Отговор
    Как тази статия е минала цензурата на ,,ФАКТИ" и е публикувана тук...?!
    Ще има наказан някой редактор...

    Коментиран от #234

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Бай Яни

    27 112 Отговор

    До коментар #40 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Комунист ,,християнин, рософил и жал. Смешник ,лъжеш повече и от господарите си от кремъл.😄😄😄😄
  • 82 Дачков Пораженеца отговаря:

    32 56 Отговор

    До коментар #72 от "Защо не пишете че":

    Защото преклонена главица сабя не я коси!
    Ние сме си робско племе!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 🪵🪵🪵🪵🪵

    91 12 Отговор
    В една бедна държава,се пише
    умно,щото е ясно.Но ,примерно,
    дават ми директно3 млн,или
    измислен проект,Еми,аз съм готов.
    Ще се успокоявам,че номерът
    няма да мине,или има здрави сили,
    които ще спрат моето малоумие.
    Умножете всичко това по 50 ,
    примерно и ето ви,защо 33 години
    мрем бездиханно , но не спираме
    тези зависимости.Европа,ни изцежда,
    под формата ,че ни е приела и не
    ни дава да имаме ябълки,производ-
    става...Ние не сме в Европа.Ние
    сме прецакани,самопрецакани от
    Европа.
  • 86 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 121 Отговор
    когато искаш да излъжеш и да вмениш,пишеш по този начин и плачеш,че профилът ти е блокиран.В момента руските загуби са 225000,а ранените и инвалидизирани са над 300000,окато при украинците са негова жалост са много под 400000,а по тачно балко над 120000.Това не го пише кокошков ,нито мишел,а аз на база статистика на военните действия.В шахмата и във войната,когато водиш настъпление губиш повече Енергия и фигури от колкото когато се защитаваш и това е минимум 1към 3.Когато лъжете исчакайте такива ,като мен първо да си отидат по естествен път.......В другия случай е много вероятно вие да ги изпреварите....Колкото до ...бг!И В ДВЕТЕ ВОЙНИ БЪЛГАРИТЕ Избраха ПРАВИЛНИЯТ СЪЮзник!!!сега след час и половина ще гледате,как Цици-пас ще контузи Джокович.......

    Коментиран от #114

  • 87 РЕАЛИСТ

    118 17 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Какво стана с демокрацията, със свободата на словото, със свободната журналистика. Всичко е било лъжа. Искате мъст за всяко различно мнение, различно от вашето. Сега правят списъци на мъжете в западните страни, за да да ги пращат в Украйна. Това противоречи на устава на ООН за бежанците, но на кой му пука. Важното е да умрат , за демократичните идеи, да се прави мръсно на Русия на всяка цена.

    Коментиран от #113

  • 88 Сега виждам,че...

    18 3 Отговор

    До коментар #78 от "TV Бобов дол":

    ...съм написал същото, като теб,веднага под твоят пост...!
  • 89 Световният остров

    95 18 Отговор
    Какво вижда човек като погледне глобуса? Централният континент е Азия,а Европа,Индокитай и Индостан са чисто и просто полуострови на Азия.Къде е родена цивилизацията? В Азия - Варненският халколитен некропол,Китай,Индия,Месопотамия,Анатолия,Гърция,Рим... Къде са англосаксите? В периферията на земната повърхнина и в периферията - Северна Америка,Австралия... Това са наследниците на древните морски разбойници,които в древността са ограбвали крайбрежията на тогавашните цивилизации - Египет,Ливан,Гърция... От древността та до сега морските наоди са едно и също - марокански скакалци. Поради защо да считам,че китайци,индийци,перси,тюрки,славяни ще си оставят коня у ряката и вечно да са манипулирани от англосаксите?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 555555

    27 74 Отговор

    До коментар #57 от "Много съм изненадан от катарзиса":

    Ами той е прекрит комунист, като Иван Костов-те бяха назначени да го играят демократи от партията майка.Така че не върви да се правиш на изненадан.
  • 92 БАЙ КУРТИ

    93 13 Отговор
    Абе Факти да не сте се объркали нещо. Два пъти поглеждам към сайта да не съм сбъркал,ама не. Къде е МИЧЕТО И ДЖАНТА ОГ.. Лу. Ако е видят веднага ще е изтрият. Това противоречи на ЕВРО...ГЕ....КИ.ТЕ ценности
  • 93 Тома Неверни

    108 17 Отговор
    Факти , поздравявам ви, това е материал на инакомислещ. Надявам се да има и други!
  • 94 Петър

    93 15 Отговор

    До коментар #6 от "Да не съм объркал нещо?":

    Да,за учудване е но е във "ФАКТИ БГ", и мен приятно ме изненада тази публикация тук.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Младо бомбе си ти

    51 7 Отговор

    До коментар #23 от "Яне Сандански":

    Старите бойци бяхме с "цинтаци" , ако ти говори нещо ..

    Коментиран от #120

  • 97 Куклите де са

    70 14 Отговор

    До коментар #83 от "Руска пропаганда":

    Я ги хващай моме и не ни тиражирай евтините глупости на америка за България! От малка се продала!
  • 98 незнайко

    25 107 Отговор
    Путинофилията в България е висша форма на ценностен кретенизъм-статия проф . НИКОЛАИ СЛАТИНСКИ.дачков е отявлен путинофил и лъжец като ментора си.Относно жертвите на двете страни, загубите при военните са три към едно в полза на руснаците по данни на много Разузнавания!

    Коментиран от #497

  • 99 дядото

    95 16 Отговор
    независимо от намесата на цензурата в оценката на статията,тя покрива мисленето и отношението към проблема не само на огромната част от българите,но и на хората по света.истината е философска категория,а не политическа,благодаря г-н дачков за изразената честна гражданска позиция.

    Коментиран от #109

  • 100 горски

    91 11 Отговор
    Този какъв бил,другия какво правил,кой на кой се кланял...
    Основния въпрос е какво губи или печели България от тази война.Иначе разни почитатели на рубли и долари ,ще ги оставим на страни...
    България влезе в ПСВ и ВСВ с една едничка национална цел-обединението на всички българи ,заедно със земите им,които останаха у комшиите,заради договорките на големите сили.И докато Германската политика даваше шанс ,това да стане то Руската и Британска политика не предвиждаше това.
    Ние тръгнахме с Германия и изгубихме,но знаехме защо сме тръгнали на война-заради Българските интереси.
    А сега всеки да си зададе въпроса-какви са Българските интереси.Няма да прекрояваме граници и да увеличаваме територии и хора.Напротив-в Бесарабия и Украйна избиват наши преки роднинии-българи и братовчеди-руси и украинци.....Както и хора с нашето самосъзнание-славяни и православни....
    Това е реалноста....
  • 101 Дидро

    99 17 Отговор

    До коментар #1 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Айде в украйна да я защитаваш, ако трябва и с голи гърди! В България трябва да се мисли първо за българите.

    Коментиран от #126

  • 102 Ехоооо

    25 103 Отговор
    Хапчетата , автора
    Редовно моля .
    Според този титан на мисълта да ги оставим да ги избият ватенките прости …
    А после да ни почнат по ред …..
    Да ама не .
    Вой се вие от платени тролове и руски подлоги .

    Коментиран от #110

  • 103 Ами ДА...!

    73 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ъхъ":

    Как на времето Тома Биков наричаше Борисов-,,Карикатура на Диктатор",а после тотално се промени и Биков се превърна в...,,Карикатура на Диктатора"...!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Ти си

    21 80 Отговор

    До коментар #30 от "ийкнъу":

    Това с " Русия на страната на доброто" нещо немога да го преглътна ! Всяка империя била от Изток или от Запад гони свои лични " жизнени" интереси дори на хиляди километри от своята територия има собствени критерии за добро и зло !
    Определено това което е добро за тях не е добро за останалите ....

    Коментиран от #395

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Геноцид имало казаха

    26 95 Отговор
    Дачков геноцида беше извършен в Сирия където шиитите избиха 3 милиона и изселиха още 10 със руска помощ..Много ви се искаше Украйна да е втората Сирия обаче тоя път настъпихте котката и ще си носите последствията
  • 108 555555

    19 85 Отговор

    До коментар #65 от "Коментар":

    След като златната орда си обере миризливите ботуши обратно към Русия.
  • 109 Кой народ ????

    16 85 Отговор

    До коментар #99 от "дядото":

    Само да попитам ??????
    Видя се , че руските подлоги са 200 души смелчаци
  • 110 За ко тия апчета

    33 4 Отговор

    До коментар #102 от "Ехоооо":

    Пита ли? Или взе лукчиту и тичаш да се излагаш!
  • 111 Грантаджия

    27 95 Отговор
    Дачков, утре когато влезе руския ботуш по твоята логика, какво точно предлагаш????
    Доколкото разбрах Украйна и Сащ са нападнали Русия и тя сега се защитава на.........украинска земя!

    Коментиран от #122

  • 112 Солей

    22 91 Отговор
    Тоя "автор" още ли ходи след комунистически бабички, или вече само след Путлер? :))))) Иначе "статията" е срам за някой, който се брои за "европеец". :)))) То бива да лижеш подметките на руЗЗките агресори, но това ....
  • 113 КОТарАК

    15 75 Отговор

    До коментар #87 от "РЕАЛИСТ":

    проблема е , че няма свободна а всичко е платена журналистика / виж на кое място сме по това. а с русофи лска пропаганда се подкопават на. интереси на БГ , като Шенген и други.

    Коментиран от #184

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 !!!?

    77 13 Отговор
    Броят на жертвите, докладван от Залужни на Пентагона и НАТО , е 232 000 убити и 129 000 тежко ранени. Според частната компания Stratfor Forecasting безвъзвратните загуби на Украйна надхвърлят 410 000 души, от които 305 000 са убити

    Коментиран от #124

  • 117 Иван

    17 86 Отговор
    Кой е тоя Явор Дачков, че се изказва?
  • 118 Гост

    97 17 Отговор
    След като Русия победи в Украйна,кого ще хвърлят САЩ във войната?Да ви подскажа,Полша Румъния и България.
  • 119 1984

    78 6 Отговор
    Живеем в книгата на Оруел - 1984. Този човек пророчески е описал властта и управлението на Партията и войните и техния смисъл! "Вийната е мир.Свободата е робство. Невежеството е сила" "Който владее миналото-владее бъдещето".
  • 120 555555

    4 18 Отговор

    До коментар #96 от "Младо бомбе си ти":

    Демек, подковани като работни коне.
  • 121 Кой друг е на правилната

    19 78 Отговор
    Страна ??????
    Само около 150 други държави !!!!
    А копейдачков и Северна Корея и Еритрея са на правилната
  • 122 Мдаа

    30 99 Отговор

    До коментар #111 от "Грантаджия":

    Такъв цинизъм като горната статия може да напише само някой, който отдавна е изгубил всякакъв морал. Забележи, в статията няма НИТО веднъж и намек КОЙ избива тези (според него) 400 хиляди украински войници. За безбройните фалшификации на Историята, която преди 89та ни бяха спретнали, и които тоя прова-л повтаря дословно - няма и да говорим. Липсва изцяло ролята и отговорността на руЗЗия като причинител на цялото това страдание и престъпления.

    Коментиран от #132, #135, #162

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Верваме

    17 54 Отговор

    До коментар #116 от "!!!?":

    Украинците ако имат половин милион убити положението на бойното поле ще е различно от сегашното нали се сещаш
  • 125 !!!?

    28 64 Отговор
    И американците са били на "грешната страна" - преди против Хитлер и сега против Путлер !!!?

    Коментиран от #130, #133

  • 126 555555

    17 60 Отговор

    До коментар #101 от "Дидро":

    А ти що не си в Русия.Я стига с тия двойни стандарти.
  • 127 Госあ

    66 13 Отговор
    За съм погнусен от забраната на жокера цивилните мъже да напускат района си на местоживеене. Оставят ги там като жив щит. Защо никой не коментира това ?
  • 128 Нека кажа и аз

    93 27 Отговор
    Автора пише "Опитвам се да напиша статус за Украйна без да бъда цензуриран от българските комсомолци във Фейсбук, които докладват всеки опит за разумен поглед. В момента в Украйна се извършва истински геноцид пред равнодушния поглед на Европа."
    А, защо не казва, че и в този сайт се трият коментари когато са в подкрепа на Русия? Защото трябва да се внуши, че Русия е лоша ли ? А тя е "лоша", защото навлезе на територията на Украйна. А, защо никой не говори за причината, поради която Русия навлезе в Украйна ? Защо не пишете, че от 2014 г. украинските въоръжени сили систематично избиваха рускоговорящи хора в Донецк, Донбас и Луганск? Или може би те не са хора за вас? Значи, едните тоест украинците имат право на живот, а руснаците нямат такова право. Това не е ли цинизъм. Ето затова руската армия влезе в Украйна, за да защити тези хора, но за това не трябва да се говори нали? Трябва денонощно да се втълпява на хората за лошите руснаци, които нахлуха на чуждата територия и избиват населението. Използват за тях думи като узурпатори, окупатори, терористи и т.н., за да подсилят това усещане и когато човек или не мисли или не е запознат в детайли с обстановката и се поддава на внушенията от дадени медии и социални мрежи.
    Благодаря на всеки, който е имал търпението на прочете коментара ми. Чувствах необходимост да изкажа мнението си, с което не ангажирам никого. Всеки има право на глас и собствено мнение.

    Коментиран от #134, #146, #164, #209

  • 129 123

    73 18 Отговор
    Обичам джендърски вой в неделя сутрин:) За първи път Факти така разплаква българските меки китки:)
  • 130 Госあ

    19 42 Отговор

    До коментар #125 от "!!!?":

    краварите винаги са на правилната страна в края на войните в Европа зад океана. Не се притеснявай за тях.
  • 131 ерфтгъху

    77 19 Отговор

    До коментар #83 от "Руска пропаганда":

    Да ти изясня онуй нящу, международнуту праву...

    Според нящуту "народите имат право на самоопределение"... Тоест когато един регион спазвайки "нящуту" поиска да получи автономия или да се обособи като отделна държава ИМА ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ГО СТОРИ. Справка- Косово...
    Според онуй "нящу" всяка държава решава за себе си дали да признае съществуването на друга държава. Справка- 5 или 6 държави от ЕС и до днес НЕ ПРИЗНАВАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО на Косово като отделна държава. Дотук захапа ли смисъла? Едва ли, ще продължа...

    Русия ПРИЗНА ЛНР и ДНР за НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ и подписа с тях договор за военна помощ. Дали на теб, на нату, на оон или на марсианците им харесва или не никой не се интересува- за Русия това са 2 НЕЗАВИСИМИ и ДРУЖЕСКИ ДЪРЖАВИ. И територията на тези държави Е ОКУПИРАНА от осраинците които от години изтребват цивилното население там. И Русия по силата на договора за военна помощ и по силата на МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО изпраща помощ на НАПАДНАТИТЕ НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ.
    Тоест според "онуй нящу" недоразумението осраина Е ОКУПАТОР. И всеки който помага на ОКУПАТОРА е ПРЕСТЪПНИК. Найс, а...

    Коментиран от #159

  • 132 !!!?

    35 82 Отговор

    До коментар #122 от "Мдаа":

    За такива постсъветски рептили като Дачков, Вацев, иво Христовци, Копейкин, Нинова, Сидеров, Волгин,...няма морал щом става въпрос за фашистите в Кремъл !!!?

    Коментиран от #137, #143, #152

  • 133 тц тц

    83 18 Отговор

    До коментар #125 от "!!!?":

    Краварите бяха с Хитлер до 1943г. и бяха основния му снабдител на оръжия, преди да се усетят накъде духа вятъра и да минат на страната на велика Русия! И сега ще стане същото - след някой друг месец ще поискат от Зеленски да капитулира и ще си стиснат ръцете с Путин.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ргдфрг

    84 18 Отговор

    До коментар #122 от "Мдаа":

    Ти си лъжец. Виждаш само това което са ти платили да виждаш. От 2014 г. Русия им говореше да спрат да избиват мирни жители и да спазват мирните Мински съглашения. Преди да ги почне им каза свалете оръжията за да няма жертви. И преди и сега се изсмяха укра фашистите, и сега си го получават. С бандера фашистите няма да има преговори. Всички ще бъдат на 2 м под земята.

    Коментиран от #149, #172

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Кака Лена с мустаци натъкмена

    58 13 Отговор

    До коментар #132 от "!!!?":

    Само най видните атлантици като мен, Емили тротинетката, Кирчо, Ристю и Бойко сме моралисти:)
  • 138 Мирослав

    22 67 Отговор
    Такива работи пише човек, когато четири хиляди му нашепват какво да пише. Четири хиляди само защото изразът четирихилядник доби гражданственост, въпреки че някои жалки типове могат да се продават и да пишат такива статии и по-евтино. Но все така са си продажници.
  • 139 007

    26 74 Отговор
    Та кво предлагаш п0дл0го? Украйна да капитулира и да се влее в прекрасната азиатска диктатура. А кво ще пишеш като започнат депортациите в сибир, разселванията, осиновяването на сираците от монголо татарите????? Дали ще си толкова "загрижен"???????🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Гост

    17 34 Отговор
    Този не беше ли казал преди време, че Алексей Петров трябва да е министър-председател ...
  • 142 Ужас

    19 74 Отговор
    Подобни глупости не бях чел от много време! Ужас! Няма да чета тоя сайт поне годна да се изчистя малко.

    Коментиран от #177

  • 143 Азим

    71 19 Отговор

    До коментар #132 от "!!!?":

    Според вас морални са само тези, които се подмокрят от кеф, щом чуят поредните парлами на Зеленски или пък на нашите евроде....или Тагарев, Ноев, Шаламанов...
  • 144 Госта

    20 64 Отговор
    Малко неща са по-вредни от мисленето на недоволен от живота псевдоинтелектуалец, учил за поп, минал през всички идейни (и спонсорски) партийни течения и акостирал накрая в сталинизма.
  • 145 Мдаа

    21 64 Отговор
    В първия абзац опорките или откровените лъжи са 5. Във втория 2. В третия са 5 и една конспирация. В третия са 3. В четвъртия са 3. В петия са две. И на всичко това се вихрят още тоталния проруски ЦИНИЗЪМ, плюс типичното за руЗЗкия роб плюене по собствената родина и народ (защото знаем, че руЗЗкия роб се чувства ДЛЪЖЕН да се самоунижава, за да иглежда господаря му в Москва по-велик).
  • 146 Верваме

    18 61 Отговор

    До коментар #128 от "Нека кажа и аз":

    Аве мой не може да твърдиш едностранно че има престъпление/геноцид/без доказателства..руснаците решиха че ще ползват рускоговорящите като пета колона там и ония решиха че вместо да бачкат ще взимат долари да си играят на революция..съответно украинците взеха контрамерки и така на който не му харесва да заминава в Русия

    Коментиран от #170

  • 147 Напротив!

    26 68 Отговор
    Най- после сме от правилната страна! А замисляте ли се защо в ЕС и НАТО се кандидатства и се чака да те приемат, а в СССР си част от съюза принудило?
  • 148 Българин

    30 66 Отговор
    Твърдението, че България винаги застава на грешната страна на историята е стара русофилска мантра целяща да внуши на по-неграмотната аудитория , че ПРАВИЛНАТА СТРАНА е да бъдем винаги с Русия.
  • 149 Мдаа

    16 65 Отговор

    До коментар #135 от "ргдфрг":

    Явно руЗЗката пропаганда в България е паднала много ниско, щом се налага да опирате до такива изпълнения. Колко ви плащат?
  • 150 Цензура

    69 15 Отговор

    До коментар #5 от "Един друг":

    "Разчу се" - а някакви доказателства? От друга страна партия Възраждане - излезе с ДОКАЗАТЕЛСТВА колко парички под формата на грантове са получавали медии, включително националната телевизия от организации свързани с изpoдът сорoс !!!
  • 151 Алфа херинга

    65 9 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Е, нали в това се корени неолиберална ви демокрация, която се предвожда от Да България и ПП. Всеки, който не е съгласен с спусната отгоре директива, бива цензуриран, осмиван, заклеймяван и осъждан. Не ми било демокрация, най ми било тоталитаризъм.

    Коментиран от #156

  • 152 Ти си отгледан от аморална Европа

    33 25 Отговор

    До коментар #132 от "!!!?":

    Щом не виждаш в кочината и уркорайха фашизмът
  • 153 зрител

    12 52 Отговор
    Платен репортаж на хора дето им е удобно живуркането. Справка : имаше едно руско произведение "Песента на червея"
  • 154 Винкело

    59 12 Отговор

    До коментар #31 от "мдааааа":

    Виждаме прилики, да: "Слава Украини - Героем слава!" / "Хайл Хитлер - Зиг Хайл!"

    Коментиран от #160

  • 155 Бамбука

    13 35 Отговор
    Най-висшата форма на цинизъм е да стоиш настрана, да наблюдаваш и да даваш "умни" съвети. Без значение безплатни или платени.
  • 156 Мдаа

    16 54 Отговор

    До коментар #151 от "Алфа херинга":

    Такива като теб с удоволствие говорят за "тоталитаризъм" в ЕС и в частност в България, но не смеете да припарите до руЗЗия, за да разберете какво е "тоталитаризъм". Опа, забравих, вие твърдите, че тоталитаризма отпреди 89та е бил "добър".

    Коментиран от #261

  • 157 На грешната страна

    21 52 Отговор
    Доколкото си спомням Америка ги смачка студената война идеологически финансово и военно до такава степен че СССР се разпадна и се сгъна два пъти..ИЛИ НЕЩО СЕ БЪРКАМ
  • 158 един от многото

    61 12 Отговор
    Най после някой да напише истината без да го драснат!
  • 159 Давай нататък

    13 44 Отговор

    До коментар #131 от "ерфтгъху":

    Що не пишеш нещо за и Чечня а?И те искаха да направят независима република.И защо любимите ти орки ги смазаха?

    Коментиран от #176

  • 160 Мхм

    13 49 Отговор

    До коментар #154 от "Винкело":

    Само че нещо явно не "виждаш" даже , когато си го написал. В единия случай е слава на държавата Украйна за героичната й съпротива. В другия е Зигхайл на Фюрера, за "гения" му. Същия като на "гения" на Фюрера в бункера в Кремъл.

    Коментиран от #168

  • 161 Софиянец

    14 59 Отговор
    Тоя парцаляк се мисли да разумен, Явор плачков ;) смех и руски саполи
  • 162 защо

    22 4 Отговор

    До коментар #122 от "Мдаа":

    Определено не си глупав. Изгледай вчерашното предаване на Мая Костадинова /проф. Пантев и Соломон Паси/. Гледай! Слушай! И си направи изводите. П.П. Написал съм го само за твоя употреба
  • 163 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 51 Отговор
    След като никой не е на страна на Русия, значи че сме на правилната страна.
  • 164 000013

    18 38 Отговор

    До коментар #128 от "Нека кажа и аз":

    Абе ти хубаво казваш ама нещата не са баш така ! Причините за войната са съвсем други . Защитата на рускоговоеящите е само предтекст.

    Коментиран от #180

  • 165 нннн

    49 7 Отговор
    Политиците, които правят българската политика, ние си ги избираме. Сто пъти поне съм писал, че трябва да мислим преди, а не след изборите.

    Коментиран от #434

  • 166 !!!?

    28 53 Отговор
    Според Дачков, когато сме против фашистите от Кремъл сме на грешната страна !!!?

    Коментиран от #196

  • 167 1944

    20 60 Отговор
    браво , другарю дачков. статия , достойна за първа страница на работническо дело. пълна с отровна идеология и правописни грешки. правилно го е казал благоев , комунистите нямате родина. вие се кланяте на сатанистите в кремъл и всичко антихуманно. отивайте там и не се връщайте никога. новата желязна стена е за наша сметка. въпреки че вие откраднахте всичко. селяни и работници от незнайни гори и паланки. неможещи , незнаещи и алчни.

    Коментиран от #169

  • 168 Винкело

    31 6 Отговор

    До коментар #160 от "Мхм":

    Ми то просто "Зеленски" е много дълго и се губи ритъма на фразата. Ще се запрепъват из полите на шинелите си.

    Коментиран от #222, #231

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Нека кажа и аз

    58 15 Отговор

    До коментар #146 от "Верваме":

    Сега нека да ти кажа, че твърдението ми не е едностранно, а че от 2014 г. там има геноцид спрямо рускоговорещ е повече от ясно. Относно доказателствата, какви точно искаш да са, да ти докарат пред вратата убитите цивилни граждани на Донбас, Донецк и Луганск ли ? Ми много ясно, че руснаците ще нахлуят, за да спрат това, след като бандерите не чуха предупрежденията им. Колко още трябваше да ги чакат от 2014 г. до 2022 г.? Не мислиш ли, че 8 години смърт са достатъчно много. Сега като ги налазиха и рева започна. Да бяха мислили преди това, ама те не ги взеха на сериозно нали? Е сега мисля, че вече съвсем на сериозно вземат руснаците и ревът на ФАЩ да ги спасява, ама е те не могат. Хайде бъди здрав. Дано проумееш очевидното.

    Коментиран от #173, #181, #188, #190

  • 171 Свободен свят

    12 49 Отговор
    Като сме/си от грешната, кой законно за азиатския лай ?! Кой си прати или кои деца пожелаха там, какво научно достижение те впечатли, какво си купи да ползваш... чиста, гола пещерна съветска пропаганда, която се лепи в ума на елементарните хора. Защото да освободени !!! Смях !
  • 172 1944

    19 17 Отговор

    До коментар #135 от "ргдфрг":

    зелените човечета на кадиров да те изненадат в банята
  • 173 О, геноцид, о ужас, о лъжа !!!

    5 15 Отговор

    До коментар #170 от "Нека кажа и аз":

    О, ще си татуирам тази дума на прасеца балкански, та да стане истина !
  • 174 Мюмюн

    14 56 Отговор
    Най голямото зло на света в момента е русия
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Ти си

    44 7 Отговор

    До коментар #159 от "Давай нататък":

    В тоя ред на мисли можем да поговорим за Палестина , Северна Ирландия , Кюрдистан , Каталуния , Шотландия , Корсика та дори и Тексас ..
  • 177 Що да са глупости

    30 10 Отговор

    До коментар #142 от "Ужас":

    Махни си розавите очила и го прочети внимателно още веднъж. Не разбираш ли за какво е брадската християнска война водена в Украйна от нехристияни?

    Коментиран от #494

  • 178 Страхотно започва деня..

    16 55 Отговор
    Изпълзя от дупката си поредното охранено путински влечуго, малеее какъв патос...защо САЩ, Европа и респективно България не оставят убиеца и садист Путин да избие украинците до крак, и да превърне Украйна в един огромен ГУЛАГ? И след това да продължи да вилнее и из източна Европа, то такива като този червей днес управляват и България, сега очаквам да повърне и волгата.....
  • 179 Правилен Ник си си сложил !

    12 48 Отговор

    До коментар #38 от "Смотльо,":

    Гърция да не би да са още под турско робство, но са избегнали по лошото руското , а ако не беше един американец България щеше да е наполовина от тази си територия, руските окупатори са ни изтъргували ! Ясно ли ти е просто и невежи човече?! За спънките по икономически проекти по време на руското робство няма да ти говоря, защото си неадекватен и не докл атен !
  • 180 Нека кажа и аз

    12 1 Отговор

    До коментар #164 от "000013":

    Кажи тогава, каква е причината, за да я чуем всички. Като си казал А кажи и Б.
  • 181 1944

    17 51 Отговор

    До коментар #170 от "Нека кажа и аз":

    сички нискочели фатмаци харесвате рООсия. айде марш в почивните бази на гулаг.

    Коментиран от #194

  • 182 Йорго

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Трябва да те прекръстим с името Феликс ! Кажи ми размера на ризата която носиш ?!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 РЕАЛИСТ

    65 19 Отговор

    До коментар #113 от "КОТарАК":

    Не е ли странно, че в страна, като България със 70 процента русофили, на пръстите на ръцете да журналисти, като Дачков, които да изразят собствена позиция. Веднага биват заклеймявани , като платени рубладжии. Погледни форума. Повечето хора са убедени русофили. Обяснимо е. С Русия ни свързва историята, традициите , религията, езика и писмеността. Какво те свързва с англосаксонците. Нищо, като изключим, че са хвърляли бомби по нас и детски играчки бомби, за да осакатят децата.

    Коментиран от #197

  • 185 1302

    54 16 Отговор
    Добре го е написал Дачков
  • 186 Наблюдател

    18 57 Отговор
    Четейки статията добивам представата, че коварният Запад избива стотици хиляди украински войници за свое собствено удоволствие. И със садистична наслада "налива бензин в огъня" /здравей генерал Радев/, тикайки България към пета национална катастрофа. А миролюбива Русия героически търпи и се отбранява от атаките на западните войнолюбци, които искат да я унищожат и завземат ресурсите и. Тези дачкови разсъждения са еманация на моралната уродливост на българската русофилия мутирала в путинизъм. Да се надяваме, че с поражението на путинска Русия подобни морални сбърканяци ще изчезнат от общественото пространство и няма да облъчват със злобата си и изкривени те си представи за нормалност.
  • 187 Вземи ти се огледай,

    18 52 Отговор

    До коментар #43 от "Аз съм от ссср":

    защо сме на това ниво, и прочети колко икономически спънки сме имали , аз съм живял 30г. съзнателен живот под руско робство и зная какво беше, държавата ни беше концлагер за самите нас , а на руски разказвачи книги не чета , всичко във ,, великата ви русия" е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА ЗА ПРОСТИ ХОРИЦА !!!
  • 188 Същия терор е

    40 9 Отговор

    До коментар #170 от "Нека кажа и аз":

    и с 200 хилядно унгарско малценство в Украйна
  • 189 Амин

    16 48 Отговор
    Добре че дойде демокрацията и да станем част от Европа.

    Коментиран от #214

  • 190 Верваме

    13 48 Отговор

    До коментар #170 от "Нека кажа и аз":

    Геноцид значи че има физически доказателства..такива аз не съм видял нито в ООН нито по телевизията..има руски приказки по въпроса в голяма степен пропагандни последните 2 3 години преди февруари 2022 година на фронта почти не се стреляше с артилерия и двете страни си стояха по окопите и пазеха статуквото..от другата страна Русия упорито подклаждаше конфликта със наемници и оръжие надявайки се да фалира Украйна и като разбраха че няма да се случи решиха да започнат пълномащабна война преди на местните да им писне и да сложат оръжие

    Коментиран от #207, #254

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Айде и този русофил се включи

    23 48 Отговор
    Дано един ден да има малко затвор за такива като теб, които промивате мозъците на слабоумните ни сънародници.
    Продажници !
  • 193 комунистически некоректно

    23 46 Отговор
    Ей,горкия Явор...репресиран.!Той и Волгин и Карбовски също са репресирани , затова от тях няма оттърване в БНР , телевизии и сайтове. То на тези хора мястото не им е тук.?Те са за меката на демокрацията и свободното слово Русия...Смешен плач.!
  • 194 Нека кажа и аз

    19 8 Отговор

    До коментар #181 от "1944":

    Не мисля да ти влизам в тона, но ще ми е интересно дали можеш да сътвориш повече от едно изречение? Нека видя твоите неограничени умствени възможности. Моля те дай всичко от себе си, за да блеснеш.

    Коментиран от #210

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Евалла Вова....машалла...

    26 45 Отговор

    До коментар #166 от "!!!?":

    Ама как само добре са ги строили в редица, и според този руски пропагандист Дачков това е правилната страна, да се наредиш до тези убийци на снимката, и тогава сме на правилната страна...браво Дачков...браво Яворе, добър слуга си, маман Елеонора ще ти даде долар, ако пък заминеш за фронта и легнеш в тези атрибути на снимката, може и снимката да сложат в училището където си учил.
  • 197 Прокопий

    21 46 Отговор

    До коментар #184 от "РЕАЛИСТ":

    70% бивши русофили, вече пренесли се при Кобзон, живи я 20% имате pycopoбите, я не. Гледам никой не тича към Омск, в ЕС предпочитате да живеете, западни коли да карате, лuцeмepu безаналогови.

    Коментиран от #217

  • 198 Здрасти

    50 18 Отговор
    Адмирации за статията! !!!!
  • 199 Следовател

    19 47 Отговор
    Едно нещо бие силно на очи....Че статията е поръчкова и платена с рубляци.
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Усик

    17 41 Отговор
    Партия израждане да не пише тук, че стават смешни с пропагандата си. Скоро няма да я ина тази партия както стана с атака.
  • 202 квс

    14 39 Отговор
    Дачков май не е чел история. Предния път бяхме срещу американците, а сега сме съюзници с тях.. ахахаххааааа
  • 203 12345

    27 11 Отговор
    Какво означава да сме от грешната страна! Просто, толкова си можем! С тази цървуланска хайдушка клика, дето се опитва да ни управлява от 143 години, какво друго да очакваме! Такъв е чипа ни, цървулски!
  • 204 Преди да филосовстваш, чети, чети, чети!

    43 10 Отговор
    Абсолютно точно казано!
    Адмирации за статията
  • 205 Васил

    14 43 Отговор
    Алоооооооо автора ако нямаше подкрепа до сега Путлер да ги е изтребил то това му е целта да не би да си мислите че иска мир??? Так където е стъпил рашисткият ботуш няма живот има само разруха и пустош.

    Коментиран от #213

  • 206 Въх

    14 45 Отговор
    Неделен мирис на развалени яйца от към жалкия храчков, а лумпените подскачат от радост. истината е, че руската фашистка кочина отива по дяволите за щастие, а ние сме от ПРАВИЛНАТА страна този път.
  • 207 Нека кажа и аз

    47 8 Отговор

    До коментар #190 от "Верваме":

    Няма смисъл да споря с теб. Труповете не мога да ти ги докарам на прага за да се убедиш в доказателствата. А Русия все още пълномащабна война не е започнала. Има разлика между военна операция с ограничени военни сили и пълномащабна война, но за теб явно е все едно. Ако Русия започне наистина пълномащабна война в украйна всичко ще е салата. Не ми се спори с теб, защото явно, за да повярваш трябва труповете да са ти на прага.

    Коментиран от #219

  • 208 дядо поп

    48 10 Отговор
    Щом сме на страната на САЩ и НАТО , значи малко им остава! Припомнете си , част от великата османска империя – разпада се , част от оста Рим , Берлин , Токио – губят , част от Варшавския договор – и той си отшумя. Сега сме в ЕС и НАТО , ами всички сме свидетели на това което се случва и имаме глави на раменете да си помислим трезво , какво предстои да се случи.

    Коментиран от #224, #364

  • 209 Опълченец

    16 29 Отговор

    До коментар #128 от "Нека кажа и аз":

    В този сайт изтриха мои десетки коментари, които НЕ бяха в подкрепа на Русия. Този сайт има странни правила за модерация, които имат за цел да се дърляме без право да прикачиш линк към източника си. Този сайт има за цел да поддържа интрига и спора да бъде на ниво футболна фенщина. А по отношение на опита ти да обясниш нещата от 2014 година до сега, които се случват в Украйна, и аз да те попитам нещо:
    - Защо се стигна до убиването на цивилни в Донбас?
    Ще ти дам и жокер. Украйна е бивша република от СССР с всички произтичащи от това проблеми- корупция, бандитизъм, липса на политическа култура, липса на гражданско общество и не на последно място, въоръжен до зъби съсед, който смята, че Украйна му е бащиния и може да прави всичко, което си поиска. Трудно се оцелява при подобни обстоятелства.

    Коментиран от #220, #223

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Нов

    32 10 Отговор
    Белите жени в европа са на привършване. Затова искат макс. Жертви в украйна, а жените им да "забавляват" мигрантите с плюшени мечета по европейските бар даци.
  • 212 българин

    11 44 Отговор
    Идиот, долна путинска подлога, най-гнусно е да се храниш от лъжа, дезинформация и национално предателство, за такъв опоркаджия като този продажник съд и възмездие за измяна на Родината и античовешка пропаганда.
  • 213 Това на рамената, за ко ти е

    19 2 Отговор

    До коментар #205 от "Васил":

    Ползвайте го бе! По предназначение, не само за равновесие и да го ползват други!
  • 214 Къде е дошла демокрацията

    48 8 Отговор

    До коментар #189 от "Амин":

    90% от българите не са я видяли още. Стана по-голема мизерия от соца. Бой, терор по селата, убити по пешаходните пътеки от дрогирани шофери, кражби и врътки от държавни поръчки, безнаказаноет от алчни, подкупни и корумпирани партиини съдии и прокурори и т. н.
  • 215 Гост

    15 38 Отговор
    Да си от грешната страна на историята означава да си винаги с агресора, който в крайна сметка губи - преди фашистка Германия, сега фашистка Русия. Ако бяхме диктатура като Русия, сега Данков щеше да е в затвора. Но не е и има възможност спокойно да изразява мнение. Защото сме избрали да сме от правилната страна на историята - от страната на свободният и демократичен свят.
  • 216 ффф

    40 8 Отговор
    Много истина в тази статия , но какво от това ? На Бойко , Киро и Христо , ама грам не им пука за морал или съчувствие или да ги замъчи съвест , че с действията си причиняват вреда на хората , които са извън крръга от възможности те да печелят не само пари , а много пари , кой до колко милиона е стигнал само те си знаят и колко ще спечелят от посредниците за сделките за газ и от оръжието за Осрайна ... На фона на техните милиони , общата бедност в държавата не ги тревожи , защото мародерите не съжаляват жертвите си.
  • 217 РЕАЛИСТ

    34 8 Отговор

    До коментар #197 от "Прокопий":

    Я ми кажи, как да отида до Омск да работя. Така ли си го представяш. Искам , отивам. Лошо ли ще ми е. В Русия хората работят по специалността и никой не се връща, докато вчера се писа в медиите, от ЕС масово се връщат българи. Не искат цял живот роби да бъдат , да не ги броят за хора и все черна работа да вършат.

    Коментиран от #243

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Я кажи

    8 25 Отговор

    До коментар #207 от "Нека кажа и аз":

    Имате много републики които държите в робство.Ще им дадете ли независимост ако решат да се отделят.
  • 220 Не позна

    39 10 Отговор

    До коментар #209 от "Опълченец":

    През 2014 г. с наляти пари от НПО-та на САЩ, се извърши преврат в Украйна и тези територии, се обявиха против това! Малко след това, им се прати армия!

    Коментиран от #242

  • 221 Пешо

    36 10 Отговор
    Нека козяшките тролове заврещят сега
  • 222 Мхм

    2 16 Отговор

    До коментар #168 от "Винкело":

    Мда, точно това е "причината", а не това, което посочих. Значи си наясно за Фюрера ти. Това е добре.
  • 223 Нека кажа и аз

    38 13 Отговор

    До коментар #209 от "Опълченец":

    Единственото вярно нещо е, че Украйна е бивша република от СССР. Украйна не е държава, а територия също като Македония за България.

    Коментиран от #246

  • 224 арменския поп

    10 32 Отговор

    До коментар #208 от "дядо поп":

    Попе, поп гундяев ли ти прочете тази проповед, и не част от Варшавския договор, а СССР отшумя, попе, има разлика, винаги има за първи път и явно сме минали вече през чистилището и въпреки голямата борба на решетниковия пРеZидент и останалите путинци да останем в ада, комай ще оцелеем и ще стъпим най-после в европейския рай, амин попе!

    Коментиран от #248

  • 225 случаен

    30 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ясен си и ти":

    друго си е по 20 000 от нексо,престиж
  • 226 Читател

    17 40 Отговор
    Явор Дачков - руско мекере.

    Коментиран от #229

  • 227 Българи все още в БГ

    39 13 Отговор
    Еееей български народе що се деркате бе в България САЩ си избра управляващите и демократично си ги менка вече 30години КОЙ ВИ ПИТА ВАС КВО ИСКАТЕ И КАК ЖИВЕТЕ РОБИ СТЕ И НЯМАТЕ ДУМАТА НА ГЛАС!!! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 228 случаен

    35 7 Отговор

    До коментар #31 от "мдааааа":

    махни центовете от очите си и ще прогледнеш
  • 229 Според теб

    28 5 Отговор

    До коментар #226 от "Читател":

    трябва да си руснак, че да кажеш истината ли? А не е ли нужно да имаш само морал и ценности, за да я следваш?

    Коментиран от #233

  • 230 Вергина

    19 2 Отговор
    Продуктите на Мета стават все по-токсични, нищо чудно да пуснат кепенците в недалечно време. Може би ще им останат глупаците, предпочитащи виртуалната реалност. Шефът им е телец, а тази зодия много не става за шеф... По-скоро са добри кофчежници :)))
  • 231 Луи

    5 5 Отговор

    До коментар #168 от "Винкело":

    Държавата, това съм аз точка
  • 232 случаен

    3 11 Отговор

    До коментар #41 от "Умен рублофил един брой":

    пак ще я напишат,ама няма да ти хареса,свиквай
  • 233 Мдаа

    8 36 Отговор

    До коментар #229 от "Според теб":

    Точно обратното. Ако си руснак шанса да лъжеш е почти 100%. ОСОБЕНО ако си руснак поддръжник на Путлер.

    Коментиран от #256

  • 234 Някой

    36 1 Отговор

    До коментар #79 от "Чудя се...?!":

    От време на време(когато е дежурен един определен редактор) си позволяват до публикуват и такива статии, за да поддържат мита за плурализма на журналистиката.

    Коментиран от #237

  • 235 🇧🇬🇪🇺💯

    10 30 Отговор
    Яворчо, това което си написал е “заготовка за кюфтета” здравата осолена и фрашкана с подправки но си забравил (веднъж) да посочиш първоизточника и (веднъж си посочил най безопасният за теб) за проблемите на Украйна и Русия, преди да продължим да уточним❗️ГЕРМАНИЯ❗️е проблемът на Европа и изобщо Светът❗️
    Айде сега опитай се пак да напишеш “кочината” която са ти поръчали но с правилният получател❗️Украинците във Втората Световна в териториите дадени им от Германците да ги стопанисват Административно избиват 100 000 Цивилни, мъже жени и деца, възрастни❗️
    Просто сега бяха решили ме може да повторят това в Луганск и Донецк❗️
    Фалстарт и война като резултат, същата ГЕРМАНИЯ води както винаги опитът за “Drang nach Osten”,
    Дранг нах Остен тласък на изток , желание да се прокара на изток е името на германското националистическо намерение от 19-ти век за разширяване на Германия в славянските територии на Централна и Източна Европа в някои исторически дискурси Дранг нах Остен съчетава исторически германски селища в Централна и Източна Европа, средновековни (12-ти до 13-ти век) военни експедиции като тези на тевтонските рицари (северните кръстоносни походи) и Германизационни политики и война на съвременните германски държави като тези, които прилагат нацизма концепцията за Лебенсраум.
  • 236 И този

    13 30 Отговор
    4 хилядник ли почнахте да публикувате. Потрес
  • 237 Историк

    12 33 Отговор

    До коментар #234 от "Някой":

    Плурализъм не означава, да пробутваш исторически фалшификации и откровени цинизми, като горното "мнение" на "автора". Реално такива неща не трябва да се публикуват от морални медии - те са ЧИСТА ПРОПАГАНДА в полза на фашистки режими като руския в момента. Особено тежко е, че тези лъжи се разпространяват в България, която исторически е много засегната от руския гнет и фалшифициране на Историята ни и на ролята на окупатора Русия в нея. Всяка такава статия трябва да върви и с истрически бележки за конкретните лъжи, и съоветните източници за изобличаването им като такива, както и за отделните пропагандни похвати използвани от автора.

    Коментиран от #240

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Читател

    7 29 Отговор

    До коментар #238 от "Петьо Петров":

    КАжи нещо за Путлер.
  • 240 Някой

    22 5 Отговор

    До коментар #237 от "Историк":

    Никакъв "историк" не си. Просто вадиш разни факти и ги нареждаш по свой избор и интерес.
  • 241 Само питам

    13 30 Отговор
    Защо при русофилите понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки?
  • 242 Опълченец

    15 31 Отговор

    До коментар #220 от "Не позна":

    Не, ти съвсем не позна. В Донбас влязоха едни зелени човечета с военни униформи, без обозначителни знаци и започна гражданска война. Тогава Украйна изпрати армията. Второ, с преврата от Майдана НЕ СЕ СМЕНИ ВЛАСТТА, а се проведоха свободни избори, чийто резултати призна и Русия.
    Трето, ако Америка е наляла милиарди в НПОта, Русия защо не направи същото? Пардон, и Русия наля, но ефекта беше плачевен. Четвърто, защо цялата руска пропаганда тръбеше, че няма да нападат Украйна, а накрая направиха точно обратното?

    Коментиран от #251

  • 243 Прокопий

    11 30 Отговор

    До коментар #217 от "РЕАЛИСТ":

    Основната работа по специалността в Просия е да станеш ГРУZ200. За това дори и ти имаш нужната квалификация, ако и да нямаш друга "специалност".
    Пригожин те чака, ватниче, стига търси оправдания. Как да си бил заминел - през Стамбул, после Москва.
    Ама викаш да тролиш по форумите е по-лесно, нали?

    Коментиран от #284

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 🇧🇬🇪🇺💯

    22 8 Отговор
    Уточнение, Волинското Клане или
    “Massacres of Poles in Volhynia and Eastern Galicia“ в Полските Територии под Германска Юрисдикция и Украинска Администрация, убити над 100 000 мъже, жени, деца и възрастни❗️от Украинската УПА Армия❗️
  • 248 дядо поп

    11 2 Отговор

    До коментар #224 от "арменския поп":

    Я ела , душичко мила , на дяда поп под епатрахила!
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Ветеран от Протеста

    17 27 Отговор
    Така и не разбрах Защо,ако руските военнопрестъпници загубят войната ще е Национална катастрофа за България???Най- вероятно,платените от тях журналисти ще останат безработни...Платените от тях Политици ще бъдат съдени...Платените от тях Агенти на ДС също....Ама това не е Национална катастрофа бе,Дачков...Това си го заслужават!!!Ти също!!!
  • 251 Не позна

    29 10 Отговор

    До коментар #242 от "Опълченец":

    Я виж кога се надигнаха в Донбас и кога получиха помощ от Русия! Да си нагаждаш събитията по време, не ти е от полза! 😃 Ако наричаш стрелбите и стотиците избити мирни избори, твое право е да се правиш на глупак, но не искай и другите да блеем! 😃 А наливането на милиарди през НПО-та, за да съсипеш някой народ изпълнявайки интригите на САЩ, не е повод за гордост, а срам! Това трябва за всеки човек с ценностна система да го заклейми, като нещо пошло и вредно! И последно! Ти видял ли си война да започва с определена дата и час? 😃 Въобще що за глупост е подобна опорка! Намери причините за тази война, за да не драскаш утре за следващата предизвикана от същият интригант САЩ!

    Коментиран от #276

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Сансар

    10 21 Отговор
    Дачков, защо пропусна СССР.
  • 254 ффф

    28 5 Отговор

    До коментар #190 от "Верваме":

    Тогава ти дай доказателства , че нато са мироопазваща организация . Те така казват, а доказателствата сочат , че разпалват военни конфликти и нападат слаби във военно отношение страни ...хайде де , нямало доказателства за Донбас, като няма , Франция и Германия за какво ходиха в Минск да гарантират , че укаинската армия няма да напада Донбас .....
  • 255 !!!?

    27 5 Отговор
    Броят на жертвите, докладван от Залужни на Пентагона и НАТО , е 232 000 убити и 129 000 тежко ранени. Според частната компания Stratfor Forecasting безвъзвратните загуби на Украйна надхвърлят 410 000 души, от които 305 000 са убити

    Коментиран от #314

  • 256 За съжаление

    33 7 Отговор

    До коментар #233 от "Мдаа":

    времето в което живеем те опровергава! Медии, цензура, лъжи платени от америка за България, тиражирани от сутрин до вечер, ти правят написаното на празни приказки! 😃
  • 257 НЯКОЙ

    15 28 Отговор
    Наливането на бензин в огъня - любимата фраза на всички путинофили от президента до Явор Дачков, която звучи садистично към един безмилостно избиван народ ! Идете в Украйна "миротворци", останете няколко дни и пак си помислете какви ги говорите !

    Коментиран от #260

  • 258 ами

    20 6 Отговор

    До коментар #72 от "Защо не пишете че":

    ако ние с теб сключим пакт да не се нападаме един друг, това прави ли ни съюзници? Вероятно си малък или не много умен и не знаеш, че преди СССР да подпише тоя Пакт за ненападение с Германия, същото е направила и Великобритания...тя била ли е съюзник на Хитлер?

    Коментиран от #282

  • 259 Реално

    11 30 Отговор
    Украинските събития са функция на
    процесите в Русия..другаря Путин след неволите на Лукашенко реши че ще бетонира диктатурата иначе ще го пенсионират предсрочно..по време на война законите са други и е много по лесно да убиваш или нарушаваш човешките права на собствените си граждани..на другаря Путин не му пука че съсипва Русия и Украйна в момента стига да е на власт
  • 260 Не е нужно да ходиш някъде

    28 6 Отговор

    До коментар #257 от "НЯКОЙ":

    за да видиш истината! Нужно е само онуй на рамената да работи по предназначение! Та като сипваш бензин в огъня, няма как да го загасиш, колкото и да си биете кратуните в стената! 😃
  • 261 Алфа херинга

    37 10 Отговор

    До коментар #156 от "Мдаа":

    Много комплекси имате насадени от Русия. Мен, слабо ме интересува какво е там, интересува ме, какво е в България. Симидчиев искаше да прокара задължително ваксиниране, като западните му господари. Искахте да има наказателна отговорност за всяко различно от програмирането мнение за войната. Което си е чиста цензура. Искахте да пращате самосиндикално оръжие на Украйна, без обсъждане, което си е погазване на демокрацията. Киро нагло излъга, кой изкара българските моряци оттам, защото противоречеше на сценария му. Грозно и фалшиво. Това е лицето на вашата грознокрация, която се опитвате да прокарате в България. Злобата и тесногръдието ви, лъхат от всеки ваш коментар, заедно с огромната надменност към другите.
  • 262 Само питам

    12 30 Отговор
    А като бяхме с руснаците какво стана? Защо Дачков пропуска тази част от нашата история!

    Коментиран от #264

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Когато

    32 15 Отговор

    До коментар #262 от "Само питам":

    Когато бяхме с руснаците бяхме на 27-28-мо място в света по индекс на човешко развитие. Сега сме вън от първите 100 държави.

    Коментиран от #265, #266, #270

  • 265 Живял видял

    14 21 Отговор

    До коментар #264 от "Когато":

    Да, и тоалетната хартия беше лукс.

    Коментиран от #267, #271

  • 266 Мдаа

    10 13 Отговор

    До коментар #264 от "Когато":

    Вие сте резултата от това 27мо място, тъй че ...
  • 267 Мдаа

    12 17 Отговор

    До коментар #265 от "Живял видял":

    Те другарете много не си спомнят реалността. Вероятно повечето от тях тогава са били още 7-8 годишни. Не повече.

    Коментиран от #272

  • 268 Опълченец

    12 25 Отговор

    До коментар #238 от "Петьо Петров":

    Геополитическото съперничество между Америка и Русия достигна кулминационната си точка, маските паднаха в Украйна. Това не е сблъсък на Доброто и Злото, това не конфликт на Бяло и Черно. Не съм американофил, но не съм и американофоб, опитвам се да гледам по прагматично на нещата. Ако не са Америка и Запада, това което се случи на Украйна, щеше да се случи и на нас, под една или друга форма. А философските разсъждения за свободата нека ги оставим на философите. Човек оценя свободата когато я загуби. Истински свободен може да бъде бившия роб. Неолиберализма в Европа и Америка е доктрина на хора, които не познават робството и тиранията. Та така, можем да си филосостваме до утре, докато там падат снаряди, ракети, рушат се домове и съдби, умират хора, заради геополитиката на две различни идеологически системи. Като добавиш и ролята на един изперкал и кървав диктатор, кървавата вакханалия е налице.
  • 269 Явор Дачков

    12 30 Отговор
    Обича дърти баби !
    Пада си по Митрофанка !
    По червена пижамка !
  • 270 Само питам

    17 23 Отговор

    До коментар #264 от "Когато":

    Колко пъти фалирахме когато бяхме с руснаците и какъв външен дълг бяхме натрупали? Май пропускаш тези неща

    Коментиран от #273, #305

  • 271 Тази глупост

    10 10 Отговор

    До коментар #265 от "Живял видял":

    казаха ли ти я или си живял в горите тилилейски?
  • 272 Живял видял

    12 27 Отговор

    До коментар #267 от "Мдаа":

    Когато падна пнзи режим, бях на 10. България беше бедна и окаяна. Работещите, с не много изключения, бяха работещи бедни. На българина му продаваха шкарто плодове и зеленчуци. Другото се изнасяше. Основни хранителни продукти се изчерпваха бързо, инаше опашки. България беше концлагер. Гърция, на море ли? Ахахахахахахахахахахаааааа

    Коментиран от #274

  • 273 Живял видял

    5 20 Отговор

    До коментар #270 от "Само питам":

    Външният дълг беше 11 милиарда долара. Тогава 11 милиарда бяха доста по различни като стойност от сега.
  • 274 Мдаа

    13 23 Отговор

    До коментар #272 от "Живял видял":

    Така беше, и това ни беше най-малкия проблем. По-големите бяха тоталната липса на лична свобода, репресиите срещу всеки, който не беше съгласен с режима, липсата на възможност да избягаш от него, ако не искаш да живееш в "развита" НРБ и т.н. Ужасиите на тоталитаризма сега ги гледаме да се разгръщат в Русия на Путин. Тези, които не са били свидетели, ще имат възможност да се убедят лично какво представляваше режима тогава. То вече отдавна е така в Русия, но сега си става баш както беше у нас преди 89та.

    Коментиран от #277

  • 275 яворчо!

    17 21 Отговор
    Май ти си на грешната страна!
    И винаги си бил!
  • 276 Опълченец

    14 17 Отговор

    До коментар #251 от "Не позна":

    Я ти вземи провери как САЩ и съюзниците започнаха операциите срещу Югославия и Ирак и после ръси мъдри мисли из форума. Второ, как така реши, че Америка налива пари в Украйна, за да съсипе народа на Украйна? Америка си гони стратегическите интереси. Русия какво прави, сигурно се бори за купата на Съветската армия?

    Коментиран от #280, #286

  • 277 Живял видял

    17 6 Отговор

    До коментар #274 от "Мдаа":

    Абсолютно е така. Когато сравним пътя на България и Русия след "реформите",ще намерим много, ама много сходни характеристики. И тук, и там управлението е в ръцете на военни и ченгета. И тук, и там по регионите властват феодали. И тук, и там големите пари са съсредоточени в ръцете на олигарси, сред които хора от службите. Клети, клети Македонски, защо не умря при Гредетин?
  • 278 Наблюдател

    15 25 Отговор
    Чудя се, като пукне Путин и се разпадне Русия, чии задни части ще лижат русофилите и на кого ще се кланят?
  • 279 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 280 Българин

    13 27 Отговор

    До коментар #276 от "Опълченец":

    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение САЩ и колективния Запад, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. Така, че животинската радост, че "САЩ са пред гражданска война", "долара се срива", "Европа ще е на студено и няма да се къпе" и други беди, които наказват "отговорните" за проваленият живот на неудачника
    е разбираема. Но реалността е съвсем различна!

    Коментиран от #288

  • 281 Българин 🇧🇬

    15 30 Отговор
    явор дачков е рядко срещан примат напоен със злоба и безсилие срещу цивилизованият свят.
  • 282 Опълченец

    12 14 Отговор

    До коментар #258 от "ами":

    Когато сключиш пакт за ненападение и се договориш да си разделите съседна страна (Полша), това какво ви прави?

    Коментиран от #318

  • 283 Сър Пичук

    15 28 Отговор
    Неуважаеми, Дачков. Без да степенувам по важност ще ти изложа няколко съображения, които всеки честен и разумен човек има в отношението си към днешна Русия:
    - Минали заслуги на Русия към България и някои други държави не оправдават нейни последващи вражески действия към тези държави.
    - Любовта на жертвата към насилника е психично състояние, описано от психиатрите като "Стокхолмски синдром".
    - Правилната позиция не се определя от това дали си безогледно винаги с Русия/СССР, а от най-изгодната в момента за националните интереси на България позиция, както и от морала.
    - Нищо не може да оправдае разрушаването на жилищни сгради и енергийни съоръжения, както и убийствата на невинни мирни граждани, включително жени и деца.
    - За да се предотвратят жертви, за което ти призоваваш, след анекса на Крим не бяха предприети никакви военни действия от страна на Украйна срещу Русия, което доведе и до сегашната война. Едно примирение с днешната ситуация би ни върнало в най-марачните времена на човечеството, когато всеки по-силен взимаше със сила това, което му се приискваше и в крайна сметка всичко свършваше с още повече жертви и разрушения, отколкото ако беше спрян навреме. Може би тук трябва да запитам, защо руснаците не решиха да не се дават "безсмислени" жертви, когато Хитлер беше на 20 км от Москва, а продължиха да воюват.
    Интересно, писанието ти е плод на неадекватност ли е или обикновена платена статийка в служба на чужди интереси.

    Коментиран от #287, #297, #378

  • 284 РЕАЛИСТ

    14 4 Отговор

    До коментар #243 от "Прокопий":

    Хайде пак се почна да с демократични обиди. Говорим за Омск и легална работа, пък стигнахме до Пригожин. Стар съм, дядо съм, иначе ако по млад бях не бих се и замислил. Офицер съм бил и можех да бъда от полза.
  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 И как започна

    27 7 Отговор

    До коментар #276 от "Опълченец":

    Я ни просвети! Имаше час и минута ли? Как ще започне една война, е въпрос на тактика, а тя зависи от обстоятелствата! Та за какво се напъваш, не знам?! 😃 А как реших за какво налива пари САЩ ли? Просто! Поглеждайки за какво налива у нас, как плаща за лъжи, как създава политически проекти като ПП и ДБ с лъжи и пропаганда, как финансира лъжи! Това за твоето благо ли е? Доброто ли ти мислят като плащат за лъжи! Достатъчно е да се огледаш колко войни и в колко държави правят пропаганда, за собствено благоденствие! И да така е! Америка си гони стратегическите интереси! Русия също! Лошото е, че този път са до нас! САЩ няма работа на хиляди километра от дома им! Нямат работа да ме заливат с пропаганда и лъжи от сутрин до вечер!

    Коментиран от #296, #303

  • 287 Опълченец

    15 12 Отговор

    До коментар #283 от "Сър Пичук":

    Браво, точно, ясно, аргументирано!
  • 288 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    13 23 Отговор

    До коментар #280 от "Българин":

    45 години съветско "освобождение", съветски терор, съветски концлагери, съветски кражби/одържавяване на собственост, земя, фабрики .../, революции против Москва в Източна Европа от края на ВСВ до началото на 1990-те показва кои са диваците. България беше докарана от "централата" Москва, до там, че да се намира в ариканската част на класация по икономика и развитие, по корупция, по качество на живот. Едва когато съветскага окупация беше приключена от Михаил Горбачов, Източна Европа взе да наваксва изоставането си от цивилизацията и да се развива след 45 години "зимен сън".

    Коментиран от #301, #324

  • 289 Според мен Русия ще загуби...

    10 23 Отговор
    И дано Дачков не се погуби....
  • 290 Никой

    27 12 Отговор
    Ако аз бях написал това като коментар, щеше да бъде изтрит.Браво за Дачков. Пълната истина. Такива сме във България, само за кюфтета мислим като си чатим по Фейсбук.

    Коментиран от #299

  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 Да демо

    19 7 Отговор
    по байдъноватя-евро мисиркова версия...Ама пробват, фалш и мирише !
  • 293 Българин 🇧🇬

    11 24 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм от ссср":

    Щом си от ссср заминавай там , а не да тровиш въздуха в демократична България.
  • 294 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 295 димитър

    12 18 Отговор
    дрюгаря дачков ,не се запитва ,коя е причината ,според която ,след след такава "безкористна и хуманна "подкрепа на русия ,към половината европейски държави ,те ,се отнасят с омраза ?
  • 296 Опълченец

    9 23 Отговор

    До коментар #286 от "И как започна":

    Първо за Югославия. Поставиха ясни и точни изисквания към режима на Милошевич какво ще му случи, ако не спре етническото прочистване. Второ, поискаха от Съвета за сигурност към ООН разрешение за военна намеса, блокирано с вето от страна на Русия и Китай. Сформираха военен съюз и абсолютно целия свят беше наясно, че ще ударят. Не ни занимаваха с глупости, че си провеждат военни учения и т.н.. За Ирак, особено първата война беше същото. Така, влязоха, за 45 дена приключи всичко, особено в Югославия.

    Коментиран от #315

  • 297 За да видиш истината

    25 5 Отговор

    До коментар #283 от "Сър Пичук":

    Трябва да си безпристрастен! Омразата ти към Русия, трябва да я забравиш и да търсиш фактите за този конфликт! В противен случай, загърбваш фактите. Истината не се интересува каква е Русия или САЩ! Днес може да е на тази страна, утре на другата!

    Коментиран от #311, #327

  • 298 Анонимен

    26 1 Отговор
    Тъй като имаме продажби политици а за депутатите да е говорим овце казват им да излезнат от заседание няма да гласувате и тн и те съгласни че тяхните ръководители може да са подкупени заплашени и те заедно с тях а претендират че 1 депутат представлявал едиколки си гласа няма нищо вярно те са послушковци и лизачии нищо оовече
  • 299 Солей

    10 16 Отговор

    До коментар #290 от "Никой":

    "Ако аз бях написал това като коментар, щеше да бъде изтрит.Браво за Дачков. Пълната истина" Имаш ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ, ако мисленето ти те е докарал до същото ниво като ЯВОР ДАЧКОВ :)))
  • 300 Баба Яга

    11 23 Отговор
    Ах на баба,русофилчето!
    Баба ще го изпапка!
  • 301 Абе неостър екземпляр

    23 7 Отговор

    До коментар #288 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Вземи прочети как сме били по иконномическо развитие 80-те и тогава коментирай...
  • 302 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 303 Опълченец

    11 26 Отговор

    До коментар #286 от "И как започна":

    Чакай, че пропуснах за наливането на пари за лъжите. По-големи, нагли и противни лъжи от на българските русофили не съм виждал! Кой плаща за тях? Кой? България, като всяка бивша социалистическа страна, има мноооого проблеми- корупция, шуро-баджанащина, кражби, брутален лобизъм, олигархична икономика, и срещу всички тези недъзи ни начукват канчето от Америка и Европа. От Русия само ревът, че трябва да сме им благодарни до гроб. Но, те и за това лъжат! Русия благодарност не иска, иска РАБОЛЕПИЕ!

    Коментиран от #321

  • 304 ганев

    32 8 Отговор
    МНОГО ТОЧЕН СИГНАТУРЕН АНАЛИЗ МЪЖКИ КОМЕНТАР РАДВАМ СЕ ЧЕ И ТОЙ ПРОГЛЕДНА КАТО МЕН В НАЧАЛОТО НА 1990 ВСИЧКИ БЯХМЕ ВЛЮБЕНИ ВЪВ САЩ НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА И НАЙ ТЕХНОЛОГИЧНАТА СТРАНА В СВЕТА СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И МЕЧТИТЕ НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ТОГАВА БЯХА ДА СА ЧАСТ ОТ ТАЗИ ВЕЛИКА АМЕРИКА И ОТРИЧАХМЕ ВСИЧКО ДРУГО СЛЕД 33 Г МОГА ДА КАЖА БОЖЕ КОЛКО ДОБРИ ЧОВЕЧНИ ХОРА СМЕ БИЛИ КОЛКО НАИВНОСТ И ПРОСТОТИЯ Е БИЛО А ЗА ТЕЗИ КОИТО ОБИЧАТ БЕЗПАМЕТНО САЩ ПРОГЛЕДНЕТЕ УЧЕТЕ УЧЕТЕ ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ЗАЩОТО ДИКТАТУРАТА ЖИВЕЕ И ЦЪФТИ КЪДЕТО НЯМА ПРОСВЕТА КЪДЕТО НЯМА УЧИЛИЩА И СВОБОДЕН БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП ОТ 1990 ДО ДНЕС САЩ ЛИКВИДИРАХА 397 УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ 290 БОЛНИЦИ 478 СЕЛА И МНОГО МНОГО ВЪЗРАСТИ ХОРА КОИТО ГРАДИХА БЪЛГАРИЯ ИНЖЕНЕРИ СТРОИТЕЛИ УЧИТЕЛИ ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ ХОРА
  • 305 Българин 🇧🇬

    11 24 Отговор

    До коментар #270 от "Само питам":

    Май пропускаш колко години чакахме да си купим руски таралясник . Или да де редим веднъж годишно за портокали и банани .
  • 306 Селянин

    12 26 Отговор
    Тоя няма и един ден смислен трудов стаж но взел акъл да ни дава. Нека само си спомним колко години бяхме под Съветска окупация и след това под Руска зависимост от която все още не можем да се измъкне. И нека си припомним как започна войната в Украйна със знамето на СССР.

    Коментиран от #507

  • 307 Объркано Атлантиче

    24 7 Отговор
    В тлутър излезе информация:
    Броят на жертвите, докладван от Залужни на Пентагона и НАТО , е 232 000 убити и 129 000 тежко ранени. Според частната компания Stratfor Forecasting безвъзвратните загуби на Украйна надхвърлят 410 000 души, от които 305 000 са убити.

    Невероятно е, как руснаците чупят грубнака на натовци...
  • 308 опорката да не е спусната

    16 7 Отговор

    До коментар #5 от "Един друг":

    от парапета с мустака, дето има народни песни за нея хахахах
  • 309 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 310 Напротив, яворчо!

    16 29 Отговор
    Сега, НАИСТИНА сме на правилната страна!
    Трябва винаги да сме далеч от ушанките!
    В И Н А Г И !!!
    Баба Вуна.
  • 311 Опълченец

    12 30 Отговор

    До коментар #297 от "За да видиш истината":

    Как да е безпристрастен човек, като срещу него има едно изкривено от злоба лице на лъжерусофилство, лице, което ще продаде майка си и баща си, за да угоди на господаря си от Кремъл? Как да си безпристрастен, когато хора, включително и в този форум, мечтаят да посрещнат руските танкове на Орлов мост с хляб и сол? Как да си безпристрастен, когато някой получава оргазъм от факта, че предстои ядрен Армагедон, в който света ще бъде унищожен от руснаците? Кажи ми, КАК?

    Коментиран от #320

  • 312 Изглежда Дачков е руски еничар ?!

    15 26 Отговор
    Ще проверим !!!
  • 313 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 314 Българин 🇧🇬

    8 25 Отговор

    До коментар #255 от "!!!?":

    Броя на руските жертви според конашенкоф е 9325 ватника, но е забравил да подчертае умножен по 20 , 30 пъти.
  • 315 Не позна

    34 11 Отговор

    До коментар #296 от "Опълченец":

    Първо в Югославия предизвикаха процеси! После същите лъжи като в Украйна за Буча и други! Накрая сътвориха война без одобрението на ООН! Създадоха несъществуваща държава Косово, което е бомба със закъснител като Украйна! За двете войни в Ирак, се спрягат около милион цивилни жертви! Това оправдано ли е за теб? И резултата в момента! Пълна разруха и бой на племена! Тук е същото! Война сътворена и разгаряна от САЩ, като използват територията Украйна! След Украйна, основният губещ е Европа! Основният печеливш САЩ! За твоя сметка! Накара зависима Европа да прави санкции, които я съсипват, а те си гласуваха закон, да не се налага за суровини жизнено важни за икономиката им! Накараха зависима Европа да си даде оръжието и сключиха договори с тях за трилиони долари, за години напред! Напълниха Европа с бежанци през годините, с войни около нея! Бюджета на Европа надхвърля 100 милиарда на година за издръжката им! Сега за капак и 5-10 милиона украинци! Сега с пропаганда, убедиха народите, че да наливаш бензин в огъня, е помощ! Колкото се удължи този конфликт, толкова е по пагубен за Европа!

    Коментиран от #328

  • 316 бай кольо

    30 13 Отговор
    Не мога да повярвам ФАКТИ пуснаха мнение различно от жълтопаветната помия.Явно усетиха на къде духа вятъра.Иначе съм съгласен с Дачков
  • 317 Колкото по далеч от Русия....

    11 20 Отговор
    Ще имаме по голяма прокопсия....
    Аман,заман от тия.....
    От тях само простотия....до шия...
  • 318 чичо стамат шумков

    23 2 Отговор

    До коментар #282 от "Опълченец":

    Когато сключиш пакт за ненападение и се договориш да си разделите съседна страна (Полша), това какво ви прави?.....................Мюнхенското споразумение от 1938 година е споразумение, съставено в Мюнхен на 29 септември 1938 година и подписано на 30 септември същата година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия. Широко известно е също като Мюнхенски сговор.............................................................................................................................................................. ........... ИМЕННО ТАЗИ ОСТЪПЧИВОСТ НА ЗАПАДА ПРЕЗ 1938 ГОД ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ХИТЛЕР ДА СИ МИСЛИ ,ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА И ДА Я СПЕЧЕЛИ.С ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ АНГЛИЯ Е МИСЛИЛА ,ЧЕ ХИТЛЕР ЩЕ НАПАДНЕ СССР НО СЕ СЛУЧВА ОБРАТНОТО.ОТНОСНО ПАКТА ЗА НЕНАПАДЕНИЕ СТАЛИН СЕ Е СЪГЛАСИЛ НА ТОВА ЗАЩОТО СССР НЕ Е БИЛ ГОТОВ ЗА МАЩАБНА ВОЙНА И СЛЕД КАТО ЗАПАДА КЛЕКНАЛ НА ХИТЛЕР ТОЙ Е БИЛ ПРИНУДЕН С ЦЕЛ ДА ОТДАЛЕЧИ ВОЙНАТА.

    Коментиран от #331, #396

  • 319 Админ

    23 11 Отговор
    Русия е велика страна и винаги ще бъде така
  • 320 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 321 Фактите

    25 6 Отговор

    До коментар #303 от "Опълченец":

    за парите от америка за България към медии, политически проекти като ПП и ДБ, към лъжци на повикване, прикрити зад някакви политолози, анализатори и не знам си какви още затори, няма нищо общо с русофилство и русофобство! Не бягай от фактите, с глупави обяснения и термини!

    Коментиран от #337

  • 322 Българските турци

    22 3 Отговор
    Напоследък много често виждаме как някои когато не им умират младите хора от неговия народ в битка на бойно поле ,колко лесно и щедро дават изявления за безкрайна подкрепа с пари ,с оръжие,с муниции и елементарен морален "допинг" на една реално обречена страна !!!... Защо хората в определени моменти и периоди в историята на земята могат да стават толкова лицемерни и цинични че не могат да проумеят това че хора да убиват други хора... дори и с най свети и благородни причини... е престъпление срещу разума ?!...
    Непременно пак милиони човешки животи ли са необходими за да изтрезнеем и се вразумим ,за да осъзнаем ,че можем да преговаряме ...че всъщност всичко е нелепо и пагубно...че всичко което е разрушено може да се възстанови но нито един погасен живот никога не се завръща ...че сме примитивни но и в края на краищата сме и РАЗУМНИ ?!...
    Къде са разумните ХОРА ?!...
  • 323 и до къде да се премести границата на

    9 21 Отговор
    руската ИМПЕРИЯ дАЧКОВ??????
  • 324 Ранко

    25 5 Отговор

    До коментар #288 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Много се разви държавата от 1990г.Всичко окрадено от Демократите,А да не говорим когато бяха Герберите на власт.Попиляха всичко.
  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Българските турци

    18 4 Отговор
    В снаряжението на един модерен "кашик" има великолепни неща... но всичко е с класическия недостатък а именно ,че се изчерпва за кратко време !!!...А като се има на впредвид, че не си в някое Холивудско студио, където има муниции за безкрайна пукотевица или това, че не си в миналото с меч,щит и копие, и че разчиташ на силата на китките , бедрата и мишниците си не ти остава да се примириш с обреченоста и "героичната" си кончина !!!
    Когато коментирате или пръскате слюнки насам натам не забравяйте тази реалност... скъпи "разумни хора" !... Не забравяйте че вихрушките стават бури а бурите Ураган !!!...
  • 327 Сър Пичук

    11 27 Отговор

    До коментар #297 от "За да видиш истината":

    Опитвам се да видя фактите.
    1. Исторически, Русия е държавата с най-много войни в историята си, предимно завоевателни. Нали не смяташ, че всички тези повече от 240 националности (много от които вече унищожени) са се поставили доброволно под ботуша и. САЩ се опитват да я настигнат, но неуспешно.
    2. Не забравям, че СССР е един от причинителите на ВСВ и беше съюзник с Хитлер по времето, когато и ние станахме после такива. Това не му попречи да ни обяви за вражеска държава, въпреки, че в последната фазаа се бихме на тяхна страна и вместо тях в Сърбия и Унгария, докато окупационната им войска безчинствааше в България и налагаше със сила и репресии прокремълски режим.
    3. Помня и Унгария 1956 и Чехословакия 1968, както и защо избухнаха войните в Корея и Виетнам и че СССР участваше анонимно в тях, дори с чужди униформи. Помня и Афганистан. Тогава се водеше война между опита на руската империя да се съхрани и разшири, скрит зад доктрината за "Световна комунистическа революция" от една страна и демократичния свят борещ се с това, уж "изнасящ демокрация".
    4. Помня и устния ангажимент НАТО да не се разширява, но при условие, че Русия кротува. Но тя започна отново да се държи агресивно - Транснитрия, Южна Осетия, Абхазия, Чечня, Грузия. Патилите вече от руската агресия европейски държави се почувстваха отново застрашени и потърсиха защита, а НАТО само това и чакаше.
    5. Помня и че Русия трябваше да гарантира териториалната цялост на Украйна, като в този договор н

    Коментиран от #336, #379, #493

  • 328 Опълченец

    8 23 Отговор

    До коментар #315 от "Не позна":

    Дай поне едно доказателство, че процесите в Югославия са предизвикани от Америка. Америка ли назначи Милошевич? Америка ли стартира гражданската война? Европа и Русия са виновни заедно, че допуснаха формирането на недоразумението Югосравия след края на ПСВ. Геополитика, отново! Американците изобщо не ги оправдавам, че се опитват да бъдат световен жандарм, но предпочитам да са те отколкото Русия, Китай, Иран или някой друг. Избирам по-малкото зло. Войните носят смърт и разрушение, искам мир, но защо ти упрекваш Америка за цивилните жертви, а оправдаваш Русия за същото?

    Коментиран от #333, #367

  • 329 Българските турци

    23 7 Отговор
    НАТО и Европа започнаха да доставят от тежките си оръжия на Украйна ! Това вече е открито нарушение на "червената линия" между глобалните сили ! Светът вече уверено се влачи към фаталния "Глобален сблъсък" !!!...Всеки разумен човек върху тази планета трябва да знае, че посегне ли се на копче или бутон, на Земята ще настъпи "Содом и Гомор" !!!...Докато има разумни ХОРА всички дребни фанатизирани патрЕоти ще трябва да седнат на задните си части и яко да се молят да не се счепкат ЕДРИТЕ един с друг, че именно тогава светът ще проумее че ВОЙНАТА не е като да се надпикават Зеленски и Путин !...
  • 330 Охх

    8 15 Отговор

    До коментар #23 от "Яне Сандански":

    Другарю Яне, четатук, но не пиша. Да ти кажа едно, тук пишат хора саюо ддто са носили кобинки. Млади не влизат. Тук пишат само пенсионери и безработни. Децата на някои работят на запад, пращат им пари, а те славят росия, някой за пари, а удалите без пари.

    Коментиран от #480

  • 331 Опълченец

    8 19 Отговор

    До коментар #318 от "чичо стамат шумков":

    Чисто фактологично съм съгласен с теб. На Чембърлейн това му изяде главата. Та в тази връзка, ако Европа беше заела по-твърда позиция при анексирането на Крим, сега нямаше да се случи този кървав конфликт.

    Коментиран от #359

  • 332 Виц на Деня

    12 19 Отговор
    Обективен рублояд.
  • 333 Не позна

    27 12 Отговор

    До коментар #328 от "Опълченец":

    Упреквам америка, защото без интригите, тази война сега, нямаше да я има! А от там и толкова жертви! Упреквам, защото в момента се леят лъжи и пропаганда и се плаща за да ни лъжат, че "помагали"! Не не помагат за край на конфликта, но виж, помагат да се удължи и да има още жертви! И на мен, за разлика от теб, не ми трябва жандарм, който да запали огъня и после да ми обяснява, че ми помага да го гасим!

    Коментиран от #340, #347

  • 334 Денис

    13 23 Отговор
    Яворе ,Яворе-язък че си завършил Френска гимназия-сигурно си бил комсомолски секретар!!
  • 335 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 336 Така

    23 5 Отговор

    До коментар #327 от "Сър Пичук":

    Това са причини да мразиш Русия! Както казах, истината не се интересува от това! Днес може да е на едната страна, утре на другата! Игнорирай омразата и погледни фактите безпристрастно, за да видиш причините за този конфликт!

    Коментиран от #353

  • 337 Опълченец

    8 16 Отговор

    До коментар #321 от "Фактите":

    Посочи една лъжа за която Америка плаща. Ти не ми се измъквай с общи приказки. Прочети какво казва Херо Мустафа на изпроводяк от България. Виж кои проблеми на държавата ни посочва и ми кажи с кое не си съгласен.

    Коментиран от #342, #346

  • 338 Айдеее

    9 21 Отговор
    Руската п@дметка мина в атака. Тия леопарди и абрамси карат такива като храчков да квичат. Мобилизацията на тролеите е пълна.
  • 339 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 340 Опълченец

    3 13 Отговор

    До коментар #333 от "Не позна":

    Ами упреквай който си искаш, всеки има право на мнение.
  • 341 Малчо

    16 2 Отговор
    Ето ви една абсолютно безпристрастна гледна точка- Винаги съм бил фен на Дмитрий Глуховски (поредицата "Метро", ето Ви Русия), на играта Сталкер (това е Украйна), на Лудия Макс (ето Ви и САЩ) и БЛАГОДАРЕНИЕ на всички ИЗВРАТЕНЯЦИ, дето си мислят че войната е футболен мач ще се сбъдне най-голямата ми мечта- да обикалям постапокалиптичния свят с противогаз и винтовка в търсене на ресурси. БЛАГОДАРЯ!!! (дано разбирате от ирония)
  • 342 Просто

    23 8 Отговор

    До коментар #337 от "Опълченец":

    Рубриката факти е пълна с лъжи и пропаганда на грантаджии на америка за България! Като почнеш от дойче веле и минеш през всичките им лъжци на повикване, като смиловци, дайновци, дичевци и всичките грантаджии на америка за България и прокопиев, в защита на политическите им проекти ПП и ДБ и плюене по всеки, който ги е настъпил за някоя от лъжите им! Видно като бял ден! По форумите пък да не говорим за троловете!
  • 343 Хахахахаха

    12 21 Отговор
    Абе Дачков, я да напишеш една статийка за това как от върл костовист стана върл путинист. И това за има няма няколко месеца. От 2011 те наблюдавам как с бързи крачки се хлъзна изведнъж. Как става това бе Дачков, тоест за колко става? Каква е сумата? Все пак да знаем, че и ние храним семейства. Иначе относно концепцията ти, че пак сме на грешната страна.... ами не е така. В исторически план между 1944-1989 бяхме на правилната страна (на руската/съветска, която сега ти плаща да ръсиш такива идиотски тези) и пак загубихме. Всъщност винаги когато, пак от позициите на историята, застанем срещу т.нар. Запад сме на грешната страна. А не когато сме с твойта Русия/СССР. Надявам се другият път това да го отчетеш в интелектуалните ти излияния. Айде със здраве
  • 344 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 345 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 346 А иначе

    15 3 Отговор

    До коментар #337 от "Опълченец":

    проблемите и аз ще ти ги посоча! Това означава ли, че не те лъжа, за да те използвам за собствени нужди? Мислете и гледайте какво се случва, а не кой какво ви говори!
  • 347 Госта

    17 3 Отговор

    До коментар #333 от "Не позна":

    Чудесна логика. САЩ предизвикват Русия да нападне Украйна, после въоръжава Украйна, за да победят /САЩ/ Русия в Украйна

    Коментиран от #351

  • 348 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 349 Никой

    9 14 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм от ссср":

    Явно и ти си от тези 50%, след като не знаеш кога се пише "в" и "във". Но за едно си прав, точно към тези 50% е насочен този пост. Те най-лесно се манипулират от подобни платени памфлети.

    Коментиран от #538

  • 350 Емо

    9 23 Отговор
    Едвам успях да прочета тая словесна помия. Русия ще изгуби защото е по-слаба икономически, няколко пъти. Русия ни дере от над 20 г. чрез свръхпечалбата на Лукойл. Русия не иска да ремонтира нашите бойни самолети. Още преди 10 ноември СССР спря търговията с България, като въведеде разплащане с долари. В Русия се живее добре, само ако имаш долари. Ето защо и ГРУ плаща само с долари.
  • 351 Потърси причините

    12 4 Отговор

    До коментар #347 от "Госта":

    За да видиш целите! Ще ги намериш в действията, а не в приказките на този и онзи!
  • 352 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 353 Сър Пичук

    13 20 Отговор

    До коментар #336 от "Така":

    Не мразя Русия, а някои елементи на политиката и. И външната и вътрешната. Работил съм там доста години и имам много приятели и познати. Това, което съм написал са проявленията на политиката на СССР/Русия, които имат отношение към днешния конфликт, който не е изолиран, а елемент от цялостна вековна политика. И разбирам, че за всеки конфликт са нужни поне 2 страни. Нека го кажа по друг начин.
    - От средата на 19 век Руската империя започва да залязва. Опитите да се запази минаха през съставянето на СССР, опита за "Световна комунистическа революция", при която да се създадат комунистически държави с комунистически управления на директно подчинение на Кремъл (Соц. лагер, Куба, Никарагуа, Ангола, Виетнам и т.н.) и сега, възраждане на СССР с връщане на тогавашните територии и дори разширяване, което е официално прокламирано.
    - Така, че днешният конфликт е елемент от тази доктрина, а всички приказки за НАТО, нацисти и бла-бла са само пропаганда и оправдание пред собствения народ и международната общност.
    - За съжаление, разпада на империите е исторически обусловен, така, че Руската империя няма шанс и е само въпрос на време тя да се разпадна. Единственият въпрос е колко скоро ще стане това и дали при разпада си няма да предизвика световен конфликт.
    Лично мое мнение е, че една загуба в сегашната война би била по-полезна за Русия от победа, защото ще и помогне да стане нормална държава така, както стана с Германия след ВСВ.

    Коментиран от #365, #375

  • 354 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 355 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 356 Дика

    11 18 Отговор
    Дачков , и защо за нас ще е национална катастрофа ако русия загуби, нещо не става ясно с това заключение накрая.

    Коментиран от #357, #369

  • 357 Интересно

    5 11 Отговор

    До коментар #356 от "Дика":

    Но не мисля, че и той може да ти отговори.
  • 358 Зико

    29 7 Отговор
    Така. Да ви кажа и аз нещо след многобройните коментари. От къде дойде фалшивия ковид 19. И каква беше целта му. Умишлено избиване на хора с ваксини и в болниците. Дойде от САЩ и от американските милиардери с една едничка цел намаляване на световното население. Кога започна войната в Украйна. Точно след ковид 19. Кой е предизвика. САЩ и техните милиардери. И целта каква е . Не им бяха достатъчни жертвите от умишленото избиване по болници и с ваксини. Малко са . Трябва да си постигнат целите с намаляването на населението по един или друг начин. После Путин бил лош.
  • 359 чичо стамат шумков

    19 3 Отговор

    До коментар #331 от "Опълченец":

    Значи историята се повтаря дано само да не последва Трета световна.ЗАЩОТО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ИЗГОРИ.
  • 360 БогДаПазиБългария

    23 9 Отговор
    Братя българи!
    Напролет трябва да си върнем държавицата,дори и изкормена ,осакатена и разграбена от СДС-Шайката, под зоркото око на шпионите от Сереуто и МИ-6 - от окървавените ръце на българските продажни и корумпирани политици от всякакъв цвят и политическа принадлежност!
    Да изгоним СатаНАТО от свещената ни земя и да запратим в затворите убийците на Майка България и англиюо- краварските слуги! Иначе жална ни майка!
    България умира!
    Само ПП"Възраждане" може да прочисти България от политическата измет!

    Коментиран от #363, #593

  • 361 Гражданин

    7 18 Отговор
    Смърт на болшевизма, г-н Дачков!

    Коментиран от #376

  • 362 Гост

    19 7 Отговор
    Всички имам предвид запада скъпо ще си платят за зверствата алчността наглостта спряло всички страни.

    Коментиран от #594

  • 363 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 364 Всевиждаш

    9 4 Отговор

    До коментар #208 от "дядо поп":

    Точно така е ,аз наблюдавам от хиляди години и няколко пъти съм писал да ограмотя простата челяд но уви никой не чете история и ще наблюдавам до къде ще се докарате!
  • 365 Така

    27 6 Отговор

    До коментар #353 от "Сър Пичук":

    Това имам предвид! Изхождаш от минало, което съвпада с това което се пише на много места! А този конфликт, има собствена история! Би бил прав, ако Русия един ден става и почва да граби Украйна, както ни пропагандират, че е тръгнала Русия да я заграбва и след това и Европа! Но ако игнорираме какво ни говорят и се средоточим в това което се случваше, се получава друга картина! Поне аз, години наред чувам предупрежденията на Русия и тоталното пренебрегване от другата страна! Също години наред виждам наливането на оръжия от САЩ и Великобритания, кораби в региона и всякакви провокации! Също помня и когато Русия струпа войски по границата миналата година, как започнаха най масовите бомбардировки от страна на Украйна, към Донецк, включително и детска градина! И на предупреждението от страна на Русия, никой не обърна внимание! Дори напротив! Увеличиха огъня! Ако всичко това и още много друго, го нямаше, щеше да си прав! Ако Русия е тръгнала да завладява, нямаше да го прави леко с войска, носещо и много жертви! Видно в началото повече изчакваха пред градовете! Сега вече тези територии в източна Украйна, няма да се върнат! Твърде много жертви се дадоха! Но можеше да не се стигне до тук! Дори и след първата седмица на войната само с ракети и докато нямаше още жертви, Русия поиска преговори, които се провалиха! А там също нямаше да им се отнемат тези територии на Украйна! Сега колкото и оръжия да се дават, е само една жалка заблуда за хората, за да блеят по лъжите им

    Коментиран от #366, #411, #418

  • 366 Така ( продължение )

    29 6 Отговор

    До коментар #365 от "Така":

    Сега колкото и оръжия да се дават, е само една жалка заблуда за хората, за да блеят по лъжите им и да не се вижда крайната цел защо се удължава конфликта! Само глупак може да вярва на глупости, че ракети свършват или 100 или 200 танка или хаймарси, стингери или каквото и да е, ще промени нещо! Единствено ще се увеличават жертвите и ще се удължава конфликта, който работи срещу Европа! Единственият печеливш в този конфликт, е главният интригант САЩ!
  • 367 чичо стамат шумков

    19 4 Отговор

    До коментар #328 от "Опълченец":

    назначи Милошевич? Америка ли стартира гражданската война? Европа и Русия са виновни заедно, че допуснаха формирането на недоразумението Югосравия след края на ПСВ. Геополитика, отново!........................... ................................................................................................................................................................................................КОГАТО ПИШЕТЕ НЕЩО МИСЛЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЛИ ПОТЪРСЕТЕ ИНФОРМАЦИЯ.,В,,НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ЮГОСЛАВИЯ, КАКТО ПИШЕТЕ СЛЕД КРАЯ НА ПСВ,РУСИЯ НЯМА КАПКА УЧЯАСТИЕ ТОВА СИ Е ЧИСТО АНГЛО- ФРЕНСКА РАБОТА И НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ Е БЪЛГАРИЯ. ПО ТОВА ВРЕМЕ В РУСИЯ СА НА ВЛАСТ БОЛШЕВИКИТЕ И ЗАПОЧВА МАЩАБНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.

    Коментиран от #399

  • 368 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 369 Вероятно.....

    7 18 Отговор

    До коментар #356 от "Дика":

    Иска да каже че ако Русия загуби, ще загуби той лично и много други такива като него.
  • 370 Къню

    7 19 Отговор
    А, тоя пък от коя клоака се изходи по въпроса?
  • 371 Нямаше нужда да се фалиш

    24 8 Отговор

    До коментар #355 от "Добре":

    Платените глупаци на америка за България ги виждаме! 😃
  • 372 Иван Радоев

    27 12 Отговор
    Прав е ДАЧКОВ
  • 373 Антикомунист

    11 20 Отговор
    Кой го казва, " явор дачков " русофила не чета тъпи мнения и внушения.
  • 374 Стефан

    12 25 Отговор
    Дачков, откъде пак изпълзя, да повиш риба в мътни води? Колко ти платиха, да лъжеш? Кажи поне веднъж истината, че не САЩ и НАТО нападнаха Русия, а тя нахлу вероломно в Украйна като нацистка Германия и изби хиляди цивилни, унищожи болни и детски градини.

    Коментиран от #377

  • 375 Бесарабски българин

    10 6 Отговор

    До коментар #353 от "Сър Пичук":

    Това е личното ти мнение на комунист, или на антихрист?

    Коментиран от #409

  • 376 Сталин

    6 8 Отговор

    До коментар #361 от "Гражданин":

    Те затова е и статията, смъртта на болшевизма дирижиращ се от Сащ и Англия, най-големите болшевишки уроди, насадили и този в СССР, но вече остана само в сатанинския Запад, нали така "другарю" Болшевик!
  • 377 Ами не е нахлула в Украйна

    25 10 Отговор

    До коментар #374 от "Стефан":

    ДНР и ЛНР, се бяха обявили за автономни републики! Световно право! Русия ги призна и сключи договор за взаимопомощ! Украйна ги бомбардира и Русия се намеси!

    Коментиран от #400

  • 378 бузю

    14 23 Отговор

    До коментар #283 от "Сър Пичук":

    На 100% подкрепям написаното от Вас !! Дачков извърта нещата както му изнася / или нареждат /. Няма вечни приятели , има вечни интереси .Благодарни сме на Русия за освобождението от турско , но да не забравяме , че същата тая Русия беше против Съединението !!!Днешната война , която започна Русия е продължение на политиката й с военни средства. На терена в Украйна , Русия загуби битката - украйнците свалиха проруския президент / с помощ от САЩ естесвено / и Украйна пое прозападен курс . Русия отговори като разпали сепаратиска война в Донецк и Луганск и анексира Крим . След 2014г Украйна възроди и укрепи въоръжените си сили и беше въпрос на време да приключи с Донецк и Луганск , за това Русия изпревари събитията , като между другото искаше да смени и режима в Киев с проруски . За сега не и се получава и в яростта си разрушава енергийната и гражданска инфраструктура на Украйна , убивайки и цивилни граждани . Ей това за мен не е нормално и за това в случая съм против Раша и подкрепям Украйна !
  • 379 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 380 прилеп донев

    25 12 Отговор
    всичко написано е вярно,но понеже 90% от българите са ИДИОТИ те няма как да осмислят нещата от морална гледна точка ами реагират първосигнално като животни или изобщо не реагират и гледат тъпо,а после се оплакват,че историята ги е ощетила

    Коментиран от #389

  • 381 Иван Иванов

    25 12 Отговор
    Браво. Нека си отворим ушите и очите за истината.
  • 382 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 383 МЗ предупреждава

    15 23 Отговор
    Русофилията е вредна за вашето здраве!
  • 384 Мдаа

    12 23 Отговор
    Явор Дачков е известен русоблизец.
  • 385 Правило номер едно,

    11 17 Отговор
    Бе яворчо! Винаги бъди друшка с богатите и силните, защото от беден и слаб, не можеш да получиш нищо! Той, бедният , за себе си няма! Дачков, ти за умен ли се представяш? Не си! На оборот…
  • 386 Николай Стоименов

    18 14 Отговор

    До коментар #5 от "Един друг":

    Тия дни един пръдльо като тебе отиде да носи агрегати в усраина и навири копита

    Коментиран от #387

  • 387 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    13 22 Отговор

    До коментар #386 от "Николай Стоименов":

    Няма по-тъпи изроди от русофилската безродна и3 мет!
  • 388 Лудия касапин

    13 16 Отговор
    Кои държавни и общински институции са оставени да се развиват свободно бе Дачков? Правосъдието ли? МВР ли е ? Да ли пък не е енергетиката? Кажи в коя точно няма руско влияние или не обслужва руски интереси?
  • 389 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 390 Проучи Иван загубански,

    4 3 Отговор

    До коментар #379 от "Бесарабски българин":

    Ако си без арабски българин, и съдбата на запорожките и Казахстан ски българи, за Волжка България няма да ти казвам…
  • 391 Ани

    10 16 Отговор
    Трудно е да откъснеш тигърчето от тигрицата, камоли русофила от неговите заблуди.
    Заглавието е подвеждащо, защото аз си помислих че Радев се е изложил някъде, а поради заеманата длъжност е изложил и България.
  • 392 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 393 Платен продажник

    11 21 Отговор
    Как не го е срам тоя копейкин да базира цялото тая помия на идеята че Америка е агресора в Руско-Украйнската война???
  • 394 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 395 Ти си

    1 3 Отговор

    До коментар #105 от "Ти си":

    По оценките на поста ми 105 става ясно че не сте дорасли до ниво да разберете смисъла на написаното от мен ...
  • 396 Роко

    7 7 Отговор

    До коментар #318 от "чичо стамат шумков":

    Чети книгите на В.Суворов и ще розбереш защо е сключил Сталин пакта, за какво се е готвил и колко време му е трябвало още, но истината боде в очите и затова архивите за този период са засекретени още.
  • 397 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 398 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 399 Опълченец

    4 6 Отговор

    До коментар #367 от "чичо стамат шумков":

    Приемам забележката, макар и не изцяло. Да, в това време Русия има други проблеми, но и тя има пръст в това формирование. Нямам време да пиша в момента, но ти благодаря за начина по който коментираш и водиш диалог. Лек и успешен ден!
  • 400 Опълченец

    11 8 Отговор

    До коментар #377 от "Ами не е нахлула в Украйна":

    Ама как ще е нахлула в Украйна, те Харковска, Киевска, Запорожка и Херсонска област са в Беларус. Божкееее.....

    Коментиран от #403

  • 401 Историк

    14 19 Отговор

    До коментар #398 от "батмандонев":

    Я кажи на какви "принципи" служите руЗЗките слуги? На какви "приципи" служеше Тодор Живков, когато предложи да станем 16та република?
  • 402 Еди

    19 13 Отговор
    България е продажна страна, вместо да пази своята автентичност и да се гордеем, че имаме вековна история ... какво правим ние, гледаме как ни разпокъсват от всички страни а ние мълчиме ... страдай народе, но никой от ес, САЩ или нато не ни взема за една стотинка. Тия гнили мозъци ни грабят , други народи преписват историята ни и нищо не можем да направим за да го спрем. Къде е самочувствието ни, къде по дяволите отиде морала ни за самосъхранение. Затова сме все на грешната страна, защото нямаме истински управници.

    Коментиран от #415

  • 403 Не бе

    12 8 Отговор

    До коментар #400 от "Опълченец":

    Руски територии са!

    Коментиран от #410

  • 404 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 405 Жоро

    14 22 Отговор
    Тоя явно се е нагърмял с нещо силно :D :D На какви наркотици си бе Дачков :D :D :D
    И кои останаха за правилната страна на Историята....Рашка с Пражка,Сирия и Северна Корея :D :D Ако тоталитарните режими са правилния избор то бързо ходи да
    се лекуваш Копейка :D :D Рашка умре...По добре с САЩ и целия останал свят...Отколкото с терористи!!
  • 406 Бобо

    16 21 Отговор
    Яворе, голямо л... о си!
    Заради кремълския сатрап, загиват жени, деца, мъже. Градове биват разрушени. И Украинците да се предадат? Ние скланяме главица, не и те.
  • 407 Анонимен

    5 2 Отговор
    Алооо.. редактора преди да публикувате четете ги тия статии.Не се пише "загаТка" а " загадка".Кой от двамата е бягал от час по български а?
  • 408 Срам ме е от такива , като дачков!

    16 18 Отговор
    Като го видя, ще го заплюя!
    Миглена Ангелова Ангелова.
  • 409 Сър Пичук

    3 11 Отговор

    До коментар #375 от "Бесарабски българин":

    Пацифист, товарищ!
  • 410 Опълченец

    7 12 Отговор

    До коментар #403 от "Не бе":

    Руски са, целият свят е руски, и вселената е руска

    Коментиран от #419, #422

  • 411 Сър Пичук

    3 7 Отговор

    До коментар #365 от "Така":

    Борис Елцин и Бил Клинтън са поддържали едва ли не приятелски отношения, показват архивни документи. От тях научаваме и това: Клинтън се е месил в руските избори, а Елцин си е мечтаел за империя. Ето още любопитни факти:
    От 1993 до 1999 година тогавашните президенти на САЩ и Русия Бил Клинтън и Борис Елцин са се срещали общо 18 пъти. Освен това двамата редовно си говорели по телефона, понякога всеки ден, разменяли си и писма. В президентската библиотека "William J. Clinton Presidential Library" в Арканзас се съхраняват важни документи от управлението на Клинтън. Повечето са засекретени, но в интернет бяха качени около хиляда страници архивен материал. Сред тях и 74 бележки от разговори между Клинтън и Елцин - по телефона и на живо. Дори само тази малка част от съхраняваните в библиотеката данни съдържа наистина сензационни информации, написа списание "Шпигел" в статия по темата и помести някои от по-интересните цитати.

    Коментиран от #413

  • 412 Гадост

    13 19 Отговор
    Как не ви е гнус да публикувате този гнусен руzzzzки античовек. Все едно слушаме гъzzzzраждане.
  • 413 Сър Пичук

    4 8 Отговор

    До коментар #411 от "Сър Пичук":

    Така например през 1999 година Клинтън и Елцин присъствали на среща на върха на ОССЕ в Истанбул. В кулоарите двамата президенти разговаряли за разоръжаването, когато Елцин ненадейно сменил темата. Сътрудник на американския президент е направил следната записка:

    Елцин: Имам една молба. Защо просто не дадеш Европа на Русия? САЩ не са в Европа. За Европа трябва да се грижат европейци. А Русия е наполовина европейска, наполовина азиатска.
    Клинтън: Значи искаш и Азия, така ли?
    Елцин: Да, да, Бил. Все някога трябва да се разберем за всичко това.
    Клинтън: Не вярвам това да се хареса на европейците.

    За щастие Клинтън не се оставил да бъде въвлечен в този разговор. Тактиката му да тълкува предложенията на Елцин като шега очевидно е проработила, коментира "Шпигел" и се спира на друг много интересен епизод - президентските избори в Русия през 1996 година. Понеже за Елцин изгледите не били никак добри, той решил да потърси помощ от американския си приятел. На 7 май Елцин се обадил по телефона на Клинтън, а архивите пазят тази стенограма от разговора:

    "Бил, не ме разбирай погрешно, но за предизборната кампания спешно се нуждая от кредит в размер на 2,5 милиарда долара. (...) Парите ми трябват за пенсии и заплати. Ако не решим проблема с пенсиите и заплатите, ще ни бъде много трудно на изборите."

    Коментиран от #416

  • 414 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 415 Мими

    2 5 Отговор

    До коментар #402 от "Еди":

    Еди,ти и стотинка не струваш,а за нас не се тревожи.

    Коментиран от #502

  • 416 Сър Пичук

    4 8 Отговор

    До коментар #413 от "Сър Пичук":

    Клинтън обещал да помогне. Още повече, че основният противник на Елцин на тези избори е кандидатът на комунистите Генадий Зюганов. Още преди това - през февруари 1996, под натиска на американците МВФ отпуска на Русия кредит в размер на 10,2 милиарда долара. Германското правителство на канцлера Хелмут Кол също помага с 3 милиарда германски марки, припомня "Шпигел".
  • 417 Пропаганда за напреднали

    28 10 Отговор
    Браво бе как се излъгахте да допуснете Дачков да каже истината! На пръсти се броят журналистите които казват истината в момента! Един от тях е Дачков! Явно всичко е до интелект, навремето беше яростен привърженик на НАТО и ЕС но явно вижда на къде вървят нешата!
  • 418 Сър Пичук

    11 16 Отговор

    До коментар #365 от "Така":

    Наистина, този конфликт си има история и както вече писах, той се корени в агресивната история на СССР/Русия към европейските и съседи - анексирането на Балтийските държави, Финландската война, насадения сталински режим в страните от Източна Европа. След краха на тоталитаризма и разпада на СССР всичко би било добре, ако Русия не беше продължила с агресивната си политика спрямо съседите - в Приднестровието, Ю. Осетия, Н. Карабах, Абхазия, Грузия, две войни в Чечня. Тогава тези, които вече бяха патили от руската агресия се почувстваха отново застрашени и потърсиха закрила. В интерес на истината, при руския агент Янукович, Украйна взима решение да не се включва в НАТО и всичко там започва след решение да се включат в ЕС, което Путин не може да преживее, защото иска да изсмуква ресурсите и, както прави с всички други държави под руски контрол. Отделно, че всяка нормална държава би трябвало да позволява на съседите си да работят и да се съюзяват с когото и да е. Както САЩ не са нападнали Куба, Венецуела или Никарагуа, където руските военни дейности не са прекъсвали. Така, че това за натовските оръжия по руските граници го остави.
    И накрая, ако Путин не беше анексирал Крим и завладял част от украинските територии (т.нар. ДНР и ЛНР) нямаше да има нито обстрел нито бомбардировки.
    Та така, историята не започва през 2014г.
    И

    Коментиран от #421

  • 419 Люто маке

    4 1 Отговор

    До коментар #410 от "Опълченец":

    Не бе, македонски са!
  • 420 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 421 Така

    22 6 Отговор

    До коментар #418 от "Сър Пичук":

    Пренебрегваш факти от това което се е случило, в замяна на това което си прочел в Шпигел! Дори да са истина подобни стенограми, въпреки, че е много малко вероятно да видят бял свят, не оправдава да лежиш на тях и да пренебрегнеш случващото се в момента! Украйна е изкуствено създадена държава от територии основно на Русия и Полша, и по малко други! Този факт, я прави бомба със закъснител, който умело се използва от интриганта зад океана! Крим беше автономна република в състава на Украйна! Следователно, законно има право да се самоопредели къде да бъде! Отделно там е най голямата база на черноморският флот на Русия! Няма как това да се превърне в натовско, респективно на САЩ пристанище! Все едно Русия да направи в Мексико! Не възможно е! Интригите са повече от видни! Няма как да оправдая тази война и стотиците хиляди убити, но основният виновник е зад океана! Ако си стоеше там, вместо да се меша на хиляди километра от дома му, тази война, нямаше да я има!
  • 422 Нещо

    6 5 Отговор

    До коментар #410 от "Опълченец":

    те дразнят фактите! Що ли?

    Коментиран от #440

  • 423 Ха ха

    21 11 Отговор
    Браво на Дачков.Няма да бъдеш разбран от промитите мозъци.Те не могат да мислят ,но когато допрем до трета световна война ще отидат ли на фронта,дори на страната на Украйна .Няма да отидат,Яворе.
  • 424 Артилерист

    23 11 Отговор
    Такава е реалността. Благодаря ви г-н Дачков. Достойна позиция на популярен човек! Кое не е точно така ? Аналогията с подкрепата на Хитлер ли; натиска на американците, като причина за войната и всички негативни следствия от това, ли; загърбването на нашата освободителка и помощничка да се възродим от руините на турското робство Русия, ли; нима подстрекаването на Украйна не е отвратителен цинизъм; нима не е вярно, че да се защитава САЩ в тази война, е морална, интелектуална, естетическа и историческа катастрофа или чист морален дебилизъм, както го казва авторът. Какъв е бил и какъв е сега г-н Дачков няма абсолютно никакво значение-коментарите на личността му само издават липса на аргументи за оборване на изложеното. Важното е, че е намерил смелост и доблест да каже прямо истините, изложени в статията и които се споделят от множество българи. Те наистина се споделят, но друго е, когато известен журналист, като Явор Дачков ги каже.
  • 425 РОМАН

    8 14 Отговор

    До коментар #21 от "Този човек":

    А проруските политици към какво хубаво ни доведоха?
  • 426 Верно,

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Бе така си е..":

    Така е, много си прав,
    И за това требва много акъл и инат!
  • 427 Дончо

    10 22 Отговор
    Ей другарю, вземай карабината и червеното знаме и при красните фашисти. Хората умират за родината си за да живеят децата в демократична държава,а не да ги крадат червените боклуци дето крадат и лъжат народа си.
  • 428 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 429 От дъното

    25 8 Отговор
    Дачков се чуди какво движи антируските подвизи у нас, ама ние се досещаме. Гущерите са виновни! Те свалят правителства и слагат сламени шарлатани. Щеше ли да има война ако сламеника със зелената тениска не подхвана стратегията на западните ястреби. Кому бе нужно от една братска страна със смесен народ да става натовска? Ужасно е да виждаме толкова много сламеници и у нас! ДБ-тата и ПП-тата са ясни, но какво му се случва на Борисов? При всички случаи не е заради електората му, защото те не мислят като него? Има само едно обяснение без повишена трудност. Вкупом успяха да ни отвратят, че да се чудиш защо са ни избори. Дъното сме, следва Ада!

    Коментиран от #441

  • 430 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 431 Гай Турий

    25 8 Отговор
    Един напълно логичен и смел коментар за истината на днешните конфликти. В основата и причините им са единствено световните империалистически сатани, жидоянките и англосаксите. Дачков ми копира мислите и мненията.
  • 432 Дачков,

    19 7 Отговор
    Като знам и ти кво платено ненщо беше и колко нерви чупеше навремето,се чуда кво стана с теб....откъде тази нормална и човешка мисъл,явно си останал на сухо последните години,та си избрал тази позиция,на нормалността..Та както и да е,много смислено и вярно казано с всяка една дума(за пореден път м/у другото).Това е самата истина,но при 80-90процента дебили в съвременните общества няма смисъл да си хабите труда ,да пишете изобщо.Мислещите и морални хора споделят ващите мисли,но кой го интересува това.Важното е да си модерен,сноб.
  • 433 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 434 Дядо Петко

    17 4 Отговор

    До коментар #165 от "нннн":

    "Политиците, които правят българската политика, ние си ги избираме. Сто пъти поне съм писал, че трябва да мислим преди, а не след изборите" - Наистина ли вярваш, че ние си ги избираме ? А, помисли пак.
  • 435 Джо

    13 26 Отговор
    Всеки знае че Дачков е платен кремълски отпадък. Всяка втора дума на Дачков, Борисов и Путин е лъжа!

    Коментиран от #446

  • 436 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 437 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 438 Ватенка с ушанка

    14 21 Отговор
    От грешната страна на историята сме били ВИНАГИ когато сме били с ватенките.И досега страдаме заради тях и техните тукашни подлоги, каквито са БСП Възраждане -все отбор копейкаджии.Барабар с президента.

    Коментиран от #445

  • 439 Ттт

    8 17 Отговор
    Този тотално е деградирал, дали Русия плаща в рубли или нашите руски подло...ги искат от проклетите евро и долари...
  • 440 Опълченец

    3 6 Отговор

    До коментар #422 от "Нещо":

    Само простотията ме дразни, и ЦСКА :-)))
  • 441 Опълченец

    17 3 Отговор

    До коментар #429 от "От дъното":

    Кога Украйна стана част от НАТО? Пак нещо съм пропуснал покрай децата и внуците.

    Коментиран от #536

  • 442 Да наистина

    30 7 Отговор
    Толкова вярно и аргументирано мнение , изразено от известен журналист, удовлетворява всеки здравомислещ и честен човек . Но мен ме успокоява и обнадеждава също и позицията на повечето коментиращи тук . Съдейки по маркираните плюсове и минуси в подкрепа или против изразените тези в статията, става ясно, че грамотните , интелигентни и справедливи хора в България все пак преобладават. Жалки са тези, които подклаждат желанието да се трепят помежду си хора заради чужди интереси.Тези, които атакуват автора, какво ще кажат на множеството , които са против намесата на външни сили в конфликта. Русия с Украйна ли воюва само или с всички , които се юрнаха да наливат масло в огъня. В крайна сметка този смешник със зелен мозък и неговите поддръжници да си бяха направили сметка с кого са съседи , срещу кого и за какво се перчат и на кого са се подложили. И да спрат да просят , да парадират , че си защитават родината , пък да не желаят мир чрез преговори. Какво очакват ...Русия да им клекне и да ги оставят да докарат НАТО и американците на границата им ли ? Защото през океана не им ли стига да диктуват живота на толкова много народи. Къде ли не се навират и създават конфликти.

    Коментиран от #460

  • 443 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 444 Цецо

    9 23 Отговор
    Никой европеец или американец другарю Дачков не е нападнал руснаците...... хората си защитават родината и по голямата част от нас биха сторили същото. Какво прави Путин там с войската си???

    Коментиран от #447

  • 445 Ушанка с Ватенка

    15 7 Отговор

    До коментар #438 от "Ватенка с ушанка":

    Много грешиш прочети историята преди да пишеш неверни неща. Дразни ме това, че твърдо за ставаш на позицията на САЩ пишейки лъжи. Аз от днешна Русия не се интересувам, но ме дразни когато на бялото се вика черно защото и северномакедонците го ползват тоя похват като тебе.
  • 446 Забрави да добавиш и ХАРВАРДСКИТЕ

    20 2 Отговор

    До коментар #435 от "Джо":

    ШАРЛАТАНИ. Това е неоспорим факт.
  • 447 Еййй, а

    23 4 Отговор

    До коментар #444 от "Цецо":

    А какво му правеха на зеления толкова много хора, които изгори, изби, завързва с фолио по стълбовете и пребива с тояги. Той и неговите бандеривци какви са . Той се забрави нещо ,че там в подарената му държава живеят хора , които са си коренно руско население. Решил да ги изтребва ...и никой ли не трябва да ги защитава. Европа спеше ли тогава.
  • 448 Сашо

    26 10 Отговор
    Браво Дачков! Ти се очертаваш като май единствения честен и трезвомислещ журналист в нашата така наречена България. и най-важното - смел. Твърде много твои колеги ще се срамуват догодина и ще трябва да обръщат палачинката.

    Коментиран от #449

  • 449 Дано

    19 5 Отговор

    До коментар #448 от "Сашо":

    По- скоро да се освестят честните хора и ако има сред тях журналисти, да спрат да печелят за сметка на истината. Медиите са четвърта власт. Отнемете от продажните медии правото да пропагандират и тровят съзнанието на хората с англосаксонски и задокеански опорни. Повръща ми се вече. Браво на Дачков .
  • 450 Д.Димитров

    27 7 Отговор
    Абсолютно точен анализ споделян и подкрепян от целият български народ и оплюван от около 1% грантаджии на американските античовешки неправителствени организации на свръх богатите и разбира се американското посолство! Те обаче имат огромното предимство да притежават средствата за пропаганда.

    Коментиран от #470, #596

  • 451 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 452 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 453 Факти

    1 11 Отговор
    Помияри сте от факти
  • 454 Кучетата на войната

    4 6 Отговор
    Това е война менте без идеология и чувство за призваност Войниците от двете страни се крият зад оръдия танкове бтр цивилни Няма нито разузнаване нито въздушно десантни операции нито мащабни жп придвижвания Уроците на Хот Гудериан Манщайн Ромел Патън Ватутин Жуков Конев Рокосовски са забравени
  • 455 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 456 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 457 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 458 Дембо

    11 21 Отговор
    От статията оставам с впечатлението, че Украйна е нападнала Русия. Нещо логиката ти съвсем куца. И всъщност предлагаш да не се дава оръжие на Украйна и орките и смелят тотално и да ги засмучат в руската клоака. Ти май не си добре.
  • 459 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 460 ТТТ

    11 22 Отговор

    До коментар #442 от "Да наистина":

    Ако Разсипия се изтегли от Украйна войната спира още същия ден. Вие сте популисти ако не го виждате това ако не и платени.

    Коментиран от #461, #464, #490

  • 461 Виж си

    11 7 Отговор

    До коментар #460 от "ТТТ":

    Виж си правописа , пунктуацията , че тогава ръси мозък по форумите !
  • 462 Този

    9 15 Отговор
    Е тотално деградирала червена Клоака Св....ня
  • 463 Мартина

    26 11 Отговор
    Поздравления Гн.Дачков.Прекрасно и точно написано. Чета с огромен интерес всички Ваши статии.

    Коментиран от #474

  • 464 Бау

    8 2 Отговор

    До коментар #460 от "ТТТ":

    Кайма и лук! Повтаряй си го и всичко ще е наред.
  • 465 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 466 Иван

    18 6 Отговор
    Благодаря, глътка свеж въздух по време на тотално безумие!
  • 467 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 468 Пешо

    11 17 Отговор
    Тия руски тъпаци не разбраха, че вече сме 21 век и да прекрояваш граници е супер простотия.

    Коментиран от #489

  • 469 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 470 Ванго

    8 11 Отговор

    До коментар #450 от "Д.Димитров":

    Димитров като Димитров Георги, който продаде Македония на Коминтерна/СССР ли си? Откъде ги броите тези проценти, другарю?
  • 471 незнайко

    14 4 Отговор
    Самото заглавие казва всичко, точно и ясно !!!
  • 472 реди

    21 8 Отговор
    Поздравления за факти. Чудя им се как са се извъртяли да публикуват свястна статия.
  • 473 Иванчко+Марийка

    23 7 Отговор
    Евала за статията.

    Коментиран от #475

  • 474 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 475 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 476 ССС

    7 13 Отговор
    Няма такава демагогия. Те такива лъжи и превратно интерпретиране на фактите, трудно ще се намери.
    Дачков, заслужил си си всяка една рубла.
  • 477 БЪЛГАРИН

    7 14 Отговор
    Новото име на Явор:
    Явор Пачков Рублев
  • 478 ССС

    8 15 Отговор
    Най ми хареса това със създаването на България и нейните институции и как са оставени свободно да се развиват. Няма такава долна и гнусна лъжа!
    Русия е завзела една територия от Османската империя и създава марионетна държава, след което при всяко независимо действие заплашва тази нова държава с окупация.
    Противопоставя се на Съединението, насъсква Турция да възстанови териториите в Румелия. Насъсква Сърбия, след това насъсква Румъния в междусъюзническата и още и още от същото.

    Коментиран от #488

  • 479 Гергов До автора.

    10 17 Отговор
    Жена ми е от Литва и само искам да Ви кажа,че там хората по време на така наречената от Вас свобода от СССР хората са измирали от глад!

    Коментиран от #483

  • 480 aнтифен

    2 1 Отговор

    До коментар #330 от "Охх":

    Разбирам те, но да ти кажа, че имаш нужда от буквар.
    Но иначе истина пишеш, голяма част от четящо/пишещите наистина го правим за да запълним времето между две хапчета. Иначе не влагаме ни разбиране, ни вражда за всяка публикация.Просто да мине време, защото знаем, че и да пишеш или не хайда няма
  • 481 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 482 баце

    8 18 Отговор
    ДАЧКОВ -подлога руска
  • 483 СТИГА БЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #479 от "Гергов До автора.":

    Я се вземи у ръце,... какъв глад, какъв жад.Ей, нищо не сме ти направили, че да ни баламосваш
  • 484 ССС

    8 18 Отговор
    Дачков, Свободата я дължим на себе си!
    Кръвта от Априлското възстание прави така, Ча да се заговори за съдбата на българите. Провала на Цариградската конференция относно статута на българите след Априлското въстание прави възможно Русия да реализира имперския си интерес и да отнеме територия от Османската империя.
    Руснаците трябва да ни благодарят и за възможността и за писмеността.

    Коментиран от #487, #503

  • 485 али

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм от ссср":

    като си от сссре какво правиш тук,върви на .....рубли
  • 486 Кой ятаган

    7 5 Отговор

    До коментар #474 от "Ще ми":

    бе ЛГБТ простокирчово? 😃
  • 487 Кожухаров

    23 7 Отговор

    До коментар #484 от "ССС":

    И като се заговори за Априлското въстание , кой дойде да ни помогне ? Германци ,англичани , франсета .....а сетих се , краварите . Две години плавали с канута докато пристигнат в Европа в нормандия. После две години пеш докато стгнат България и Шипка за да ни освободят .

    Коментиран от #501, #504

  • 488 Конфуций

    21 6 Отговор

    До коментар #478 от "ССС":

    А без тая марионетна държава България - сега щяхме да сме вилает на Турция и не е сигурно че вилаета даже ще се казва Български . Щяхме да сме 650 години под робство и да сме забравили майчиния език .

    Коментиран от #500

  • 489 морков

    20 2 Отговор

    До коментар #468 от "Пешо":

    А границите на Сърбия как ги прекроиха ? Няма да питам кой .
  • 490 Ще спре

    17 5 Отговор

    До коментар #460 от "ТТТ":

    Ако кажат от Вашингтон. Ти да не си мислиш, че хвърлят милиарди долари и купища оръжия в Украйна щото Зеленски е много хубав.
  • 491 Истина

    20 7 Отговор
    Истината си е истина и колкото нашите купени официални медии да се опитват да я преиначат чрез тагаревци ,пасита и други запенени атлантици ,тя рано или късно ще излезе . Очаквам още подобни статии от смели хора като Явор. Явно политиците ни са страхливци ,службогонци и чужди лакеи.
  • 492 1122

    29 6 Отговор
    Защо Русия нахлу в Украйна?Каква беше причината,и кой е виновника за тази причина.Не е Украйна! Това са войнолюбивите амбиции на АМЕРИКАНЦИТЕ !Защо обградиха руската държава отвсякъде с войски на НАТО? Защо принудиха всички държави да влязат в НАТО. Защо провокираха мира в Европа,защото те са подпалвачи на войни,и ако не воюватте тотално обеднават.Те са една войнолюбива нация,която воюва с целия сват,подкупва правителства,прави преврати,измисля си противници за да напада държави.Има ли година през която да не е разпалила война някъде по света.нАПАДА ПО ПОДОЗРЕНИЕ УНИЩОЖАВА НЕВИННИ ХОРА,И ОСТАВЯ РАЗРУХА ОТКЪДЕТО МИНЕ,А ГОВОРИ ВСЕ ЗА МИР. До кога ще търпим тоя геноцид?Войната в Украйна е пак заради интересите на америка.Колко лаборатории направиха в Украйна за БОВ? Време е вече света да прогледне и да види къде е злото в света.Вярно,богата държава е САЩ,но защо е богата,защото граби от народите които напада.Сега Зеленски иска,оръжия,ракети и танкове,но после кой ще ги плаща тия /подаръци/,избиха му народа,а после ща го ограбят заради помоща която му оказали.Хем го вкараха във война с хората с които рамо до рамо разбиха фашизма,а сега ще ги ошушкат.Такива са американците,ще сте им задължени поне 50 години,ще ви източват,защото се водите по акъла им.

    Коментиран от #515, #598

  • 493 Цар Плъх

    19 8 Отговор

    До коментар #327 от "Сър Пичук":

    Чел ,чел и не до чел...
    Я пак веми книгите и прочети пак.
    1. Колко войни водят Щатите от как съществуват ,колко пъти са изпращали армия срещу цивилни дори в самите Щати поне нета засега показва въпреки тоталната цензура която ни връща в 20 години на миналия век, ....от 1890 до 2023г са само 150 по списъка на д-р Госман.
    2.Щяха ли руснаците да ни "освободят" ако Чърчил и Рузвелт не ни бяха подарили,като между другото ни бомбандираха бая яко ....и ме подсети че аз не знам друга държава да вдигне паметник на пилот който я бомбадира и избива цивилно население.
    3 Я покажи на картата от преди 1920г държава Украйна.,Ленин я прави държава и що ли.....и как се казва преди това Киевска Рус и Московска Рус.....чеша се по главата коя е русия и що ли Комунистите я създават.....
    4.Афганистан би руснаците и кой ги водеше май се казваше Осама Бин Ладен....и как от герой стана терорист номер 1
    5Майдана 2013-2014г кой беше сред ония облечени в черно/грузинците/ де среляха по всико което се движи...
    6 .Кой бомбандира Югославия че даже рекета падна в София....
    и т.н. ...поне като пишеш, пиши без да пропускаш.....няма бяло само и няма черно само
    4.

    Коментиран от #521, #525, #534

  • 494 Ужас

    4 7 Отговор

    До коментар #177 от "Що да са глупости":

    Освободили ли ни....
  • 495 Дачко Яворов

    7 13 Отговор
    Шуми, шуми яворе! Беше и си остана една загаТка...
  • 496 Справедлив

    17 5 Отговор
    Толкова е умствения багаж на тези които ни управляват. Винаги гледат да се присламчат към някого, затова винаги сме от грешната страна. Не трябва да има страна
  • 497 Многознайко

    1 2 Отговор

    До коментар #98 от "незнайко":

    Недей да петниш името на чудесния персонаж от книгите на Н.Носов.
  • 498 Аргатин

    17 5 Отговор
    Днес Кирчо каза, че ще влезе в историята с доставка на оръжия за Украйна. А на думите на Борисов за прибиране на комисионни, каза че от Пентагона няма как да се вземат!
    Индиректно призна, че е подчинен на Пентагона.
  • 499 Читател

    8 17 Отговор
    Авторът на статията е геронтофил, което си е негова лична работа, но е купен от руското разузнаване.
  • 500 ССС

    5 5 Отговор

    До коментар #488 от "Конфуций":

    Има хора, които знаят, какво е щяло да стане?!?!
    Ти даже не осъзнаваш, че няма как някой да каже, какво е щяло да стане.

    Но пък е много лесно да повтаряш мантрите , с които са промивали мозъци години наред.

    Това, което казваш, е че българите не биха могли да се освободят сами.

    Дали са създали някой друг комплекс, а?

    Дали не са опитали да промият мозъците на нацията?

    Коментиран от #520

  • 501 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 502 Ооо,

    1 1 Отговор

    До коментар #415 от "Мими":

    Ооо, да ти тали си платените проститутки, та се вижда колко струваш т тая празна тиква
  • 503 Не им се е умирГало

    15 6 Отговор

    До коментар #484 от "ССС":

    Че българите са вдигали и по-масови въстания от Априлското - и Чипровско,и две Търновски,и Белоградчишко-Видинско,и Пиротско... Първоначално са се надявали даже на Австро-Унгария нооо.. Йок! На Царитрадската конференция всички велики сили са съгласни да се даде автономия на България,нооо никой не се наема със сила да приведе решенията в действие ,освен Русия. На дочовчета,франсета и ингелизчета не им се мре за Българте.

    Коментиран от #506

  • 504 ССС

    5 8 Отговор

    До коментар #487 от "Кожухаров":

    Кога дойдоха? Питал ли си се защо точно тогава, защо не по-рано? Българите са били зле много векове преди Априлското въстание? Какво са чакали?
    БЪЛГАРИТЕ правят оправдано нахлуването на Русия в османската империя, българските отрязани глави са причината, а Русия нахлува след като има одобрението/разрешението/съгласието на останалите велики сили след неуспеха на цариградската конференция.
  • 505 Дъртия

    14 4 Отговор
    Бас ловя,че 95% от коментиращите тук не са помирисвали барут,но инак знаят видео игрите.Такива като вас са най преданите защитници на Родината.Абсолютна катастрофа.
  • 506 ССС

    5 10 Отговор

    До коментар #503 от "Не им се е умирГало":

    Никой от изброените държави не в такава борба за надмощие с турците, както руснаците.
    Това е идеалния момент за руснаците да ударят Турция. Войната не е ама на Балканите, по същото време руснаците удрят турците и в Азия.
    Освободителната война следва да се разглежда в контекста на борбата между Русия и Османската империя.
    Само, че на нас години наред ни втълпяват че русите са дошли единствено и само за да ни дарят свободата.
  • 507 Ей просто недоразумение

    9 9 Отговор

    До коментар #306 от "Селянин":

    1885,съединението, 1886-87 руски дипломати и българите русофили предизвикват политическа криза, военен преврат ,Княз Александър Батенберг е арестуван и подписва декрет за отказ от княжеството,Стефан Стамболов с пол Сава Моткурков, командир на Пловдивският гарнизон качва гарнизона на влака и окупира София заедно с верните на България офицери,превратажиите бягат от България в Русия,в Силистра и Русе,Олимпи Панов и рокуфилите извършват военен преврат,желаещи да се включат в Руската империя,два руски военни кораби заплашват Варна, след намесата на великите сили Русия се отказва да окупира княжество България,продажниците са разбити и осъдени на смърт,други вкарани в затворите,започва подготовка за велико народно събрание ,та което да се изработи конституция и нов княз,Княз Александър Батенберг е върнат и подписва указ за назначаване на 3 регенти,Русия не признава Великото народно събрание в Търново ,но БЪЛГАРИТЕ го провеждат и утвърждават избора на нов княз,така България излиза от политическата криза привнесена от вън,икономическата действителност е последвана от политическа, бурното развитие на промишленият капитал,селското стопанство инвестициите на Европа,предопределят развитието на кризата, България става част от Европа скъсвайки с Русия.Сръвнете сега и тогана,мислете.
  • 508 Българин

    12 7 Отговор
    100% истина българите трябва да се замислихме какво не правиме и защо какво и кого чакаме ще става по лошо ако не се изправим а останем наведени!!!
  • 509 Хихи

    4 11 Отговор
    Люба Колезич му е бивша жена. А тя е от град Хасково и баща й в града не е бил случаен, а е работил в цк на бкп. Кирчо е млад и откъде да знае тия неща. Може да искаме ЕС, но с тия скъсани десаги я мушици, кой ли ни иска в европата, май обратно ни води боичь към Русия. Големите имат думата. Балкана е на бочко ердоган, а морето на ердоган и Русия. София не е провинцията. Бабите ли да искат сащ, който е гледал ничия земя с американците млади, ви го казаха родопчаните по бтв вчера. Не ги харесват младите американски щати. Голям джумбиш беше с тия 2 американци
  • 510 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 511 Стоян

    10 13 Отговор
    Преди 25 години Дачков беше краен русофоб и костовист, след което стана краен русофил. Като гледам Дачков си спомням си македонската мъдрост " Пари ке ми даваш ке си пишем всекакъв". Толкова за поредната продажна българска мисирка-журналист.
  • 512 Колкото по далеч

    10 14 Отговор
    от руските простаци , толкова по добре!
  • 513 знаещ

    12 8 Отговор
    Тотална липса на морал хитлер чрез рибентроп сключи пакт за ненападение със сталин без намерение да го спазва и да се подготви за война срещу русия както меркел си призна минските споразумения с включени от украйна с русия без да има намерение да ги спазва аз да се въоръжи и подготви за война бих казал вълкът козината си мени но нрава не освен това защо сащ и западът като цяло не дадат ясна позиция за избитите от украинските нацисти 2014 година руски цивилни граждани и деца докато няма такава позиция не може да говорим за морал при подкрепа на същите тези

    Коментиран от #514

  • 514 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 515 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 516 Айде

    7 12 Отговор
    Е, няма как черното да е бяло, колкото и да се мъчи този доказан путинофил! Мисълта му не стига до там да прогнозира какво ще стане с Украйна, ако светът спре да й помага!
  • 517 Отлична

    12 8 Отговор
    Отлична оценка на събитията и евро-атлантическата помиярска лига, която все повече затъва в тинята, генерирана от нея самата. Благодаря ви г-н Дачков за куража!
  • 518 Ученика

    3 3 Отговор
    Явката иска отново да доставя компютри на всички държавни училища...
  • 519 Фръц

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    За теб - като се погледнеш в огледалото, ама гърбом - това е правилната страна ))))
  • 520 Конфуций

    9 3 Отговор

    До коментар #500 от "ССС":

    И можеш ли да разясниш на аудиторията защо българите 500 години не са се освободили сами ? Щяхме да ядем боя като кюрдите които са много повече от нас по численост . Да не забравяме че при освобождението сме били два милиона човека !

    Коментиран от #531

  • 521 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 522 Глупаци

    6 8 Отговор
    Оооооо неее този път сме на правилната страна, а на който не му харесва прав му път към рузката кочина.

    Коментиран от #527

  • 523 историята

    6 1 Отговор

    До коментар #521 от "БМДТ":

    Германия и България победители във ВСВ ? Ти добре ли си с главата ? Да не говорим че Австро Унгария спира да съществува .

    Коментиран от #535

  • 524 Жссттт

    2 2 Отговор
    Е поне вече знаем тези с по 4000
  • 525 Сър Пичук

    6 10 Отговор

    До коментар #493 от "Цар Плъх":

    Плъхче, ще ти дам само войните на любимата ти Русия от 1991г насам:
    1991–1993 Участие в Грузинската гражданска война
    1991–1992 Война в Южна Осетия
    1992–1993 Война в Абхазия
    1992 военно участие в Транснитрия
    1992 военно участие в Северна Осетия - Алания
    1992–1997 Участие в Таджикистанската гражданска война
    1994–1996 Първа Чеченска война
    1999 Война в Дагестан
    1999–2009 Втора Чеченска война
    2008 Война с Грузия
    2009–2017 Военен конфликт в Махачкала - Дагестан
    2014–сега Война с Украйна
    2015–сега Участие във войната в Сирия
    2018–сега Участие във военни конфликти в Централно-Африканската република.
    Плъхче, я кажи колко години Русия е живяла в мир за това време? И тук не включвам участията на частната армия на Путин Вагнер. Само за информация - подобна е картинката за цялото съществуване на Русия/СССР.
  • 526 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 527 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 528 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 529 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 530 епилиран нежен ляв демокарат

    4 2 Отговор
    Скоро , скоро ще те пита някой кой кого ще допуска .

    Коментиран от #533

  • 531 БМДТ

    6 8 Отговор

    До коментар #520 от "Конфуций":

    Питаш друг, но ще ти дам пример.
    Руско Османската война от 1828 - 1829 г. Между другото, много по - успешна от тази от 1877 - 1878
    Завършва с Одринският мирен договор.
    В ТОЗИ ДОГОВОР НЯМА НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.
    Научавайки това, Опълчението, под командването на капитан Георги Мамарчев, започва да освобождава България.
    Руските войски арестуват командирите на Опълчението и ги осъждат на различни години затвор и каторга. Капитан Мамарчев на 3 години каторга в Сибир. Опълчението е разоръжено и разпуснато.
    Показателни са думите на генерал Дибич:
    ОЩЕ НЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ОСВОБОЖДАВАТ!, както и
    АКО НЕ СЛОЖИТЕ ОРЪЖИЕ, ЩЕ ОБЪРНА ОРЪДИЯТА СРЕЩУ ВАС!
    Ати си вЕрвай на руско - съветската пропаганда.
    Това го има и в руски сайтове и форуми. Потърси, че да се събудиш.
  • 532 Глупаци Z

    3 5 Отговор

    До коментар #527 от "не се напъвай много":

    Какво ти говори това че не могат да превземат един Харков който е на 50 км .от рузката граница.

    Коментиран от #560

  • 533 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 534 Сър Пичук

    8 9 Отговор

    До коментар #493 от "Цар Плъх":

    - За бомбардировките и паметниците - Русия също ни е бомбардирала, но това не ни пречи да имаме и нейни паметници, нали. И не само един малък в двора на посолството, а стотици.
    - като отвори приказка за войната в Афганистан, знаеш ли колко са цивилните жертви там? Ще ти кажа - Между 2.5 и 4.5 МИЛИОНА. ЦИВИЛНИ МЪЖЕ, ЖЕНИ и ДЕЦА.
    - Колкото до подаряването - нас ни подаряват още от Освобождението, че и от преди това. Само да ти кажа, че Сърбия получава независимост от Турция 50 г преди нас, след като Русия завладява цяла България и стига до Цариград. Защо ли? И защо на картата на Екатерина Велика, чиято доктрина Русия изпълнява и днес липсва държавата България? Няма да ти казвам, че и падането ни под турско робство не е минало без руско участие.
    - Украйна съществува много преди Русия и всъщност Русия се ражда от нея.
    - Насилието на Майдана беше предизвикано от тези, които имаха интерес от него за да завладеят и анексират Крим
    - Геноцида в края на 20 век в Европа е недопустим. Ако желаеш да те запозная с босненци, чиито семейства са били изклани пред очите им от "добрите" сърби. Набиването на канчетата им беше най-малкото, което можеше да им се случи.
    И изобщо, чети история, а не опорни точки, ако искаш да дебатираш, а не да тролиш.

    Коментиран от #587

  • 535 БМДТ

    1 5 Отговор

    До коментар #523 от "историята":

    Май ти не си добре.
    ВСВ е 20 години след написаното от мен.
    А това е ПСВ.
    Чети какво става на 3.март 1918. в Брест Литовск.
    Чети, после пиши.
  • 536 От дъното

    12 5 Отговор

    До коментар #441 от "Опълченец":

    Ти сериозно ли говориш? Та, нали и Меркел го каза, че са подготвяли Украйна за приемане, въпреки несъгласието на Русия. Споразумението от 2014 г. е било само за печелене на време от страна на НАТО. Този конфликт се е готвел, а Русия просто изпревари да бъде ударена.
  • 537 Защо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    А кико, Ася, корни , военен. Министър не трябва . Погазване на конституцията , задкулисно продали оръжието ни без парламента да разреши .
  • 538 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 539 Дянков

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    На тях Рашко , на теб кравария , къде е разликата.
  • 540 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 541 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 542 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 543 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #244 от "случаен":

    Ти наистина си си случаен и душата ти е случайна всичко ти е случайно случайно си се появил на тоя свят
  • 544 Ъъъ

    11 8 Отговор
    До автора, които даже не си е направил труда да прочете историята,такава каквато е, а не такава каквато я пише в пропагандните учебници:
    …Украйна пред очите ни се превръща в най-масовото клане в Европа след ВСВ заради РУСИЯ!
    РаЗбери драги авторе, Русия нахлу в Украйна , не САЩ в Русия!

    Коментиран от #550

  • 545 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 546 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 547 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 548 Продажен рубладжия

    11 5 Отговор
    И този Путин го е хванал задраво за топките Направо целия свят се почувства виновен че Руски Башибозук колят Украинци

    Коментиран от #602

  • 549 Българофил

    10 5 Отговор
    "Срещу Русия, която не просто ни е освбодила, но и е създала всичките ни държавни и обществени институции, след което ги е оставила да се развиват свободно"
    Глупости! Русия не само, че се е месила, но и хора като граф Игнатиев ги е провъзгласява за "бащи на българската нация".
    Този път сме на правилната страна и руските подлоги ги е яд!
  • 550 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 551 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 552 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 553 Христо

    8 8 Отговор
    Изключително цинична манипулация!!! Всъщност авторът е руски васал, който от години с К. Кеворкян постоянно облъчват с русофилска пропаганда обърканият български народ. Не искам да коментираме написаното, защото е гнусна, извратена лъжа. Защо на тези извадени от нафталина от соца доносници изобщо имсе дава гласност????
  • 554 Руснаците

    6 5 Отговор
    и платените от тях искат да спре помощта за Украйна, за да не се подклаждал конфликта. Нормалните хора казват - изтеглете се от нападнатата страна и конфликтът спира. Много по просто и лесно е, нали Дачков. И защо ако Русия загубела, да е лошо за България. С какво сме зависими от нея?

    Коментиран от #558

  • 555 На Дачков

    6 6 Отговор
    от БСП му викаха Слагачков. Това беше, когато лееше оди за Костов. След това по някаква причина каква той си знае - рязко обърна резбата. Но пак си остана Слагачков. Този път на руската пропаганда.
  • 556 Крум

    8 6 Отговор
    Явор Дачков е направил перфектен анализ!!!Поздравления!!!!
  • 557 Подкрепям!

    7 5 Отговор
    Перфектен анализ и коментар.
  • 558 Хитър

    3 3 Отговор

    До коментар #554 от "Руснаците":

    Грешката на Русия беше че започна войната .сега не може да си позволи да я загуби иначе изчезва.
  • 559 Мирото

    3 7 Отговор
    Коя е правилната страна, бе Дачков - мекере рубладжийско - руските нацисти, дето нападнаха независима страна и убиват хората, ли?
    Що ли въобще пускат тука лакейски подлоги като теб...
  • 560 Аватар

    1 1 Отговор

    До коментар #532 от "Глупаци Z":

    Не могат защото внимават да не настъпят някое коте ,защото целия свят ги гледа.
  • 561 Коментарът

    5 2 Отговор
    продължава така: Ядрена страна не може да бъде победена. Следователно нито Русия, нито САЩ (НАТО) могат да бъдат победени, тъй като войната се води между тях на украинска територия.
    В резултат - войната най-логично приключи със замразяване на конфликта (корейски вариант).
    Загуба на Русия е невъзможна,никой не иска края на света. Що се касае до загуба на САЩ то тя е допустима, но само ако се договори начин да се осребрят печалбите, предвидени при планирането на конфликта.
  • 562 Амадор

    4 1 Отговор
    До колкото си спомням имаше една мисъл и тя гласеше: Пратете в затвора 100-те най-богати евреи и в Света повече няма да има воини!

    Коментиран от #564

  • 563 Слава на САЩ ЕС НАТО

    3 7 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от осем години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото русия най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.
  • 564 Ами

    3 4 Отговор

    До коментар #562 от "Амадор":

    Беше по друг начин: "Пратете в затвора 100-те най богати червени руски олигарси и в Света повече няма да има войни"

    Коментиран от #572

  • 565 резервист

    4 3 Отговор
    Тази война можеше да се избегне. Трябва да се погледне истината в очите. Ако наистина искаха Украйна да победи, Щяха да я снабдят рязко и обилно с подходящите оръжия в необходимото количество още преди тази лудост да е започнала. За да имат възпиращ ефект. А кой ще оперира с тази техника, за да бъде тя наистина ефективна? Да не мислите, че за два дни се прави обучен екипаж?!
  • 566 Иванчо

    4 5 Отговор
    Боже, що давате трибуна на носителя на "златната балалайка" , присъдена му от Митрофанка със съответната парична равностойност.
    Какви ли не серсемлъци ще генерира за някоя и друга рубла.
  • 567 Иванчо

    4 4 Отговор
    Боже, що давате трибуна на носителя на "златната балалайка" , присъдена му от Митрофанка със съответната парична равностойност.
    Какви ли не серсемлъци ще генерира за някоя и друга рубла.
  • 568 КГБ

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Браво":

    Путин е агент на ЦРУ. Путин работи за американските интереси! Путин нападна Украйна, за да може американската военна промишленост да спечели милиарди долари от продажбата на оръжия за Украйна, хихихи
  • 569 Егати Буламача

    3 8 Отговор
    През ВСВ агресорът беше Германия, днес е Русия, а Щатите и двата случая са срещу агресора ! Ти на коя страна си, Яворе - в подкрепа на агресора или срещу него ?!
  • 570 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 571 Захари Стоянов:

    4 4 Отговор
    "...най-големий ни неприятел днес е...русия! Няма пакост, няма мерзост даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава...от този знаменит ден, когато ние почнахме своето политическо и самостоятелно съществуване...Турили един път те намерение да направят от България Задунайска Губерния, нищо свято не ги спира...Ще кажат: "русия беше, която ни освободи"...Но трябва ли да бъдем благодарни и за това, че русия ни освободи, за да ни зароби отново"

    Коментиран от #574, #584, #585, #586

  • 572 Амадор

    2 1 Отговор

    До коментар #564 от "Ами":

    Тук не става въпрос: дали проблема е че си руснак, американец, украинец или каквато и да е друга нация. Проблемът се корени в един специфичен етнос, с ясно изразен копнеж за пари, с големи уши и нос. Народ, чиято цел е паричното състояние и нищо друго. Каквото и да си говорим основната цел на войната е печелене на пари, а от войната се печели най-много!
  • 573 Радо

    10 3 Отговор
    Подкрепям на 100 % казаното от Я.Дачков!
    Отново сме на страната на губещите,за съжаление.
  • 574 Ива

    6 2 Отговор

    До коментар #571 от "Захари Стоянов:":

    Жалко,че носиш това знаково име!
    Сещаш ли се,че ако не беше Русия още щеше да хпдиш с чалма,пък и като ти чета подбраните думи/ТУРИ вместо СЛОЖИ/става ясно що за светоглед имаш,драги ЗАХАРИ!

    Коментиран от #582

  • 575 стоян георгиев

    2 6 Отговор
    Явор Дачков сега и путлерас ли стана?
  • 576 Г.С. Раковски:

    4 3 Отговор
    "руското правителство, кое лъстеше...българите със лъжовни обещания, днес открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика срещу тях. То е наумило и труди се...да разори и опустоши милото ни отечество България...всякога п.рок летата русия...лъгала е...българите че уж за тях отваря такъв бой (война) и че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото отечество...Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завоевателните си планове е имала грижи"
  • 577 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    България за първи път има шанс да бъде на страната на справедливостта,но липсата на морал в обществото ни отново избутва черната енергия на народа ни.да се присмиваш на украинските загинали,да се радваш на последния фашист и успехите му да прииначаваш фактите в полза на агресора и да симпатизираш на убийци и изнасилвачи показва кво заслужаваш и къде отиваш яворе.другото са подробности.
  • 578 Злото има едно име - русия

    3 6 Отговор
    Колко ли военни и терористични групировки по цял свят са финансирани и подкрепяни от русия? И то с единствена цел, да налага руската воля и жажда за власт и печалба? Кой се опита да направи от Украйна руска губерния? Кой организира прокремълски преврат в Киев! На Майдана украинците отказаха да станат руски роби и прогониха проруския сатрап който избяга позорно! Кървавият кремълски фюрер не можа да преглътне че Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор. Тогава русия започна терористична война срещу Украйна. Руски терористи и диверсанти извършиха инвазия в Източна Украйна(Донбас) и повече от осем години ежедневно извършват терористични атаки срещу цивилни украински граждани. русия е във една коалиция с антихристиянски комунистически и ислямистки режими като Китайския и Иранския!
    И да вика някой "слава" на това зло русия трябва да е ударил тотално дъно!
  • 579 Мир

    3 7 Отговор
    Кремълските нацисти са на път да запалят Света! Сатанистите в кремъл загиват и търсят начин да завлекат със себе си Света, предизвикат ядрена война! Е, хубавото е, че тя също ще изчезне
    веднъж за винаги! Амин
  • 580 Рашистан

    2 5 Отговор
    Тия рашистанци наистина са изперкали. Явно няма с какво да мислят или са заслепени от алчност и злоба, че руският им "мир" не се получава, защото хората по света не желаят да са роби на русия най-вредната държава на света, без морал, ударила дъното!
  • 581 Георги Светлозар СЪЕВ

    2 1 Отговор
    ТО ПЪК КОГА ЛИ СМЕ БИЛИ.......

  • 582 Байдъни яко

    1 3 Отговор

    До коментар #574 от "Ива":

    Не ми хвали Русия,щото тя ни набута запалена руска пиратка отзаде 1944 година.Че като гръмна оная ми ти пиратка 1989 година,та отнесе и комунизма,и Берлинската стена и Н.Р.Б. и С.С.С.Р.И хванахме бързо пътя за Европа Така че като гледам как сядаш върху запалена руска пиратка ми става мъка за тебе.Чака те мощен взрив.Пази си седалката.Не се връзвай на пиянските изцепки на Русия.Два,три тупаника и ще изтрезнее.Не и е сефте.
  • 583 Иванов

    3 3 Отговор
    Ако западът на изпраща оръжия, Украйна ще бъде превзета бързо. И после ше дойде ред на Полша, Молдова , пък ние сме най-лесни- с толкова носталгици по комунизма и СССР. Няма нормален човек в Европа , който да предпочита да живее под руски ботуш. Ако толкова милеете за руский мир - записвайте се доброволци или в Масква отивайте , все ми е тая. Аз и още стотици милиони , не искаме руския ботуш. Нали знаете старата поговорка- където стъпи руски ботуш и трева не никне.
  • 584 Захари Стоянов:

    3 2 Отговор

    До коментар #571 от "Захари Стоянов:":

    "Царуването на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и и.ди оти! От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочие правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли
    ра.звра тният човек"
  • 585 Захари Стоянов:

    3 2 Отговор

    До коментар #571 от "Захари Стоянов:":

    "И подир всичките тия върволици жестокости и злини, която ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и.д иоти и изменници даже, които да клеветят, че русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения"
  • 586 Захари Стоянов:

    3 2 Отговор

    До коментар #571 от "Захари Стоянов:":

    "Никому не се надявайте - говореше той (Левски)...А който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново в робство"
  • 587 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 588 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 589 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 590 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 591 Да ти кажа

    1 3 Отговор

    До коментар #590 от "КОГО ЗАЩИТАВАМЕ И ХРАНТУТИМ ?":

    Руснаците са избили повече евреи!!!
  • 592 Русия за България

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Америка за България":

    простодачков и простоконстантинов! Това е злото в България, сеещи лъжите и интригите на русия, плащаща и опростачваща старци с лъжи!
  • 593 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 594 Домакин

    2 2 Отговор

    До коментар #362 от "Гост":

    Всички имам предвид изтока (русия, китай, иран) скъпо ще си платят за зверствата, алчността, наглостта спрямо всички страни
  • 595 Цикличност

    2 4 Отговор
    От време на време бесове обземат някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците.
    Погледнете им пропагандистите - имат нужда от екзорцист!
  • 596 Б.Благоев

    2 5 Отговор

    До коментар #450 от "Д.Димитров":

    Абсолютно неточен анализ несподелян и неподкрепян от целият български народ и одобряван от около 1% грантаджии на руските нечовешки неправителствени организации на свръх богатите руски олигарси и разбира се руското посолство! Те обаче имат огромното предимство да притежават средствата за пропаганда.
  • 597 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 598 1233

    2 6 Отговор

    До коментар #492 от "1122":

    Защо русия нахлу в Украйна? Каква беше причината, и кой е виновника за тази причина? Не е Украйна! Това са военолюбивите амбиции на РУСНАЦИТЕ! Защо искат да направят от Европейските държави руски губернии? Затова всички всички европейски държави влязоха в НАТО! Защо руските нацисти провокираха мира в Европа, защото те са подпалвачи на войни, и ако не воюват тотално обедняват. Те са една военолюбива нация, която воюва с целия свят, подкупва правителства, прави прокремълски преврати, измислят си противници, за да напада държави. Има ли година през която русия да не е разпалила война някъде по света? ДА НАПАДА ПО ЛЪЖЛИВИ ПОВОДИ, УНИЩОЖАВА НЕВИННИ ХОРА, И ОСТАВЯ РАЗРУХА ОТ КЪДЕТО МИНЕ, А ГОВОРИ ВСЕ ЗА МИР. До кога ще търпим този руски геноцид? Войната в Украйна е пак заради интересите на русия! Колко лаборатории направиха за БОВ? Време е вече света да прогледне и да види къде е злото в света. Вярно, богата държава е русия, но защо е богата, защото граби от народите които напада. Сега Зеленски иска оръжия, ракети и танкове за да защити украинския народ от руските терористи които избиват народа му и грабят! Кой ще плаща? Руският народ ще плаща заради греховете на кървавия фюрер Путин който го вкара във война с хората с които рамо до рамо разбиха фашизма. Такива са руснаците ще плащат за престъпленията си поне 50 г.защо се водите по акъла им.
  • 599 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 600 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 601 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 602 Продажен Центаджия

    1 2 Отговор

    До коментар #548 от "Продажен рубладжия":

    Песовете помияр.ски си лаят, кервана си върви! Това, че тук се пръкнаха ужасно много без.родници американо.филски подлоги, с нищо не променят световният ред, само помагат обстановката да се развони и то яката, по краварски да се умирише. Но не са виновни и атлантическите мастии така наречени подлоги, виновна е почвата в която те се множат непрестанно, виновни са обикновените хора, че лесно се лъжат и чрез манипулации от щатите американо.филските подлоги ги водят към бездната на измамата,към пропастта!
    Живеят по принципа, Искаме само на нас да е добре, нашето си е Наше, обаче Руското е Общо, пардон -Чуждото е Общо.
    Искаме на Европа да е зле, и ще направим да е им е зле, защото това го искат щатите!
    Ето това е трагедията ни, живеем добре,обаче сме по американски алчни и лицемерни и по украински нагли.
    Искаме да направим така,че Руснаците да живеят като скотове, но искаме на щатите да им е добре!
    Дадохме на щатите територията си, дадохме им телата си на американците, остава да им дадем и душата си и да ликвидираме р.българия!!!

    Коментиран от #604, #605

  • 603 Поп Дъньо

    2 0 Отговор
    Много писало , малко мислило!
    Дачков, кой ти пречи? Бегом от другата "правилната" страна!
  • 604 Продажния рубладжия

    2 3 Отговор

    До коментар #602 от "Продажен Центаджия":

    Песовете по.мия рски си лаят, кервана си върви! Това че тук се пръкнаха ужасно много без.родници рус.офилски подлоги, с нищо не променят световния ред, само помагат обстановката да се развони и то яката, по руски да се умирише. Но не са виновни и кремалските мастити така наречени подлоги, виновна е почвата в която те се множат непрестанно, виновни са обикновените хора, че лесно се лъжат и чрез манипулации от Кремъл русо.филските подлоги ги водят към бездната на измамата, към пропастта! Живеят по принципа Искаме само на нас да е добре, нашето си е Наше, обаче Европейското е Общо, пардон - Чуждото е Общо.
    Искаме на Европа да и е зле, и ще направим да им е зле, защото това го иска русия!
    Е това е трагедията ни, живеем добре, обаче сме по руски алчни и лицемерни и по китайски нагли.
    Искаме да направим така, че на Европейците да живеят като скотове, но искаме на русия да и е добре!
    Дадохме на ссср територията си, дадохме им телата си на руснаците, остава да им дадем и душата си и да ликвидираме България!!!

    Коментиран от #609, #610, #611, #618

  • 605 ХИХИХИ

    2 3 Отговор

    До коментар #602 от "Продажен Центаджия":

    С тая белетристика няма да промениш хода на войната който е фатален за твоята работодателка русия!!! Бегом на фронта да се биеш за кремълското джудже! Съмнявам се и за това че можеш да се биеш както и да пишеш, хихихи! До никъде няма да стигне Кремъл с такива като тебе! Природата си знае работата...

    Коментиран от #612, #613

  • 606 нормален

    2 2 Отговор
    Автора на статията явно не е разбрал че вече не се плаща ... няма ги Яворе рублите, излетяха през дулата на ръждивата скрап. Останали сте двама трима невменяеми да щракате глупости по клавиатурите и да пълните ефира с хумуристични изрезки. Кратка историческа справка по повод "грешния избор" - Борис не е имал избор защото немската армия е била готова да прегази страната ни за часове, но пък разумните българи са намерили начин да не се бият на източния фронт, както и да запазят от изтребление еврейските българи. Когато червената армия наближава границите ни през 44та също не е имало избор, окупаторите просто са се разположили без съпротива а марионетното правителство от марионетния ОФ доброволно е предало като репарации цялото имущество и целия си БВП и то с години , избивайки и изтезавайки собствения си народ , провеждайки геноцид по сталински образец. И всеки било то журналист, политик или редови гражданин с базови познания по история и малко акъл в главата, който продължава да дъвче кремълската пропаганда за мен е просто един безродник !

    Коментиран от #628, #634

  • 607 Брат ДАНКО

    1 2 Отговор
    БРАВО на коментариите Поставяте Явор на место Дачков и Волгин са едно котило Путински пропагандисти потдържани от руски олигарси блиски на режима Това виждам аз 70 годишен българин
  • 608 Неграмотник

    0 1 Отговор
    "за мен е загатка"...
  • 609 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 610 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 611 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 612 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 613 НаНаНа

    2 1 Отговор

    До коментар #605 от "ХИХИХИ":

    С тая краваро.атлантическа белетристика няма да промениш хода на войната който е фатален за твоята работодателка щатска америка!!! Бегом на фронта бързо цървули да се биеш за киевският бандер.ски шут! Бегом бързо из.микяр неориентиран
    Съмнявам се, и за това, че можеш да се биеш както и да пишеш, На на на !
    До никъде няма да стигне киев и белия ти дом с такива като тебе безродни подлоги!
    Природата си знае работата...Земните червеи те очакват с нетърпение.

    Коментиран от #614, #619

  • 614 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 615 Слава на САЩ ЕС НАТО

    1 2 Отговор
    САЩ ЕС и НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от осем години ежедневно извършват геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото - русия най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм!
    Благословена си ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.

    Коментиран от #626

  • 616 Димитър Благоев (Дядото)

    2 1 Отговор
    "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води до предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите"
  • 617 Какво предлагаш

    0 0 Отговор
    Да даваме всичко,което руснаците ни поискат и да им благодарим за това,че са ни оставили живи ?!
    Да се правиме,че нищо не ни засяга,за да отцелеем с цената на всичко?
    ти си просто едно нещастно сбъркано човешко същество.Жал ми е за тебе и децата ти
  • 618 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 619 НаНаНа

    1 1 Отговор

    До коментар #613 от "НаНаНа":

    С тая рашистка кремълска белетристика няма да промениш хода на войната който е фатален за твоята работодателка пРосия. Бегом на фронта кремълски цъ р.вул да се биеш за московския кремълски шут! Бегом бързо из.ме кяр кремълски неориентиран.
    Съмнявам се, и за това, че можеш да се биеш както и да пишеш не можеш, НаНаНа !
    До никъде няма да стигне москва и кремъл с такива като тебе безродни подлоги!
    Природата си знае работата...
    Земните червеи те очакват с нетърпение.

    Коментиран от #620

  • 620 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #619 от "НаНаНа":

    С тая щатска атлантическа белетристика няма да промениш хода на войната който е фатален за твоят алчен работодател Антихрист ф.а.Щ. Бегом на фронта балкански скъсан непоръбен по.тур да се биеш за киевският бандер.ски украински шут! Бегом бързо из.ме кяр бело.домски неориентиран.
    Съмнявам се, и за това, че можеш да се биеш както и да пишеш не можеш, ха ха ха !
    До никъде няма да стигне вашингтон и белия дом с такива като тебе безродни балкански подлоги и техните роби укро.хохали ! Горят
    Като мухи
    Природата си знае работата...
    Земните червеи те очакват с нетърпение балкански скъсан по.тур

    Коментиран от #622

  • 621 Продажен Рубладжия

    1 1 Отговор

    До коментар #618 от "Продажен Центаджия":

    Песовете кремълски по мия.рски кви.чат,
    и така кервана си върви.
    Украинската Войска и Тя Напред към Победата, си
    все върви! Това че тук се пръкнаха ужасно много без.родници п.е деруско.филски т.ълп.и подлоги, с нищо не променят нещата.
    Да Световния ред се променя и ще е без русия!
    Те само си квичат, само помагат обстановката да се р.азвони и то яко, по руски на фъш.кия да се у.мирише
    Не са виновни кремълските м.а.с.т.и.и, така наречените подлоги, виновна е почвата в която те се множат непрестанно, виновни са обикновените хора, че лесно се лъжат чрез манипулации от Кремъл, русо.филските подлоги ги водят към пропастта на из.мамата, към дъното на дъното! Живеят по принципа искаме само на Нас да е добре, нашето си е Наше, обаче европейското Ни е Длъжно и Общо, и ще правят както Ние кажем, ще слушат къде ще ходят в тръните.
    Разходите общи, Печалбата обаче само за Нас. Искаме на Европа да и е зле, и ще направим да и е зле, защото това го искаме от Кремъл!
    Е това е трагедията ни, живеем добре, обаче сме по руски алчни и лицемерни и по китайски нагли.
    Искаме да направим така че европейците да живеят като с.котове, но искаме на русия да и е добре. Какво стана, дадохме на ссср територията си, дадохме им душите си на нашите богове руснаците, остава да им дадем и родината си и да ликвидираме България!
    То, ние и почти сме успяли!

    Коментиран от #623

  • 622 Ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #620 от "Ха ха ха":

    С тая кремълска московска белетристика няма да промениш хода на войната който е фатален за твоя алчен работодател Антихрист в Кремъл. Бегом на фронта балкански с.късан не.по ръбен по.тур да се биеш за московския рашистки кремълски шут! Бегом бързо из.ме кяр чер.венодомски неориентиран.
    Съмнявам се, и за това, че можеш да се биеш както и да пишеш не можеш, ха ха ха!
    До никъде няма да стигне москва и червения Кремъл с такива като тебе безродни балкански подлоги и техните л.изачи п.е деруски ! Горят като мухи
    Природата си знае работата...
    Земните червеи те очакват с нетърпение
    Балкански с късан по.тур

    Коментиран от #625, #627, #631

  • 623 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 624 Цикличност

    1 1 Отговор
    От време на време бесове обземат някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците.
    Погледнете им пропагандистите - имат нужда от екзорцист, хихихи!!!
  • 625 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 626 Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р

    1 1 Отговор

    До коментар #615 от "Слава на САЩ ЕС НАТО":

    Русия и на Л Н Р и Д Н Р правят това което трябва - помагат на хората Донбас да се защитят и отърват от украинската нео.нациска фашистка чума и сатанизъм!
    Владимир Владимирович Путин - прави това което трябва - защитава Новорусия и нейният народ от руските терористи които от 9 години ежедневно извършват геноцид и военни престъпления срещу цивилни граждани на Луганск и Донецк - деца, жени, невинни хора!
    Донбас Повече НИКОГА никога няма да бъде украинска губерния.
    Донбасците е никога няма да станат украински роби.
    урайнските.хохали станаха щатско Атлантически роби.
    Л Н Р и Д Н Р избраха за свое бъдеще Русия и НАТО пред европейската продажната, лицемерие Гладомор!
    Вечна Слава на В. В Путин Великан по дух, а онова джудже Зеленски - ниско на ръст и ниско на морал. Светъл Лъч който разпръсна Мракът на краварската империя на злото - щатите най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер Бай (ти из) дън
    Слава на Руските е майки които раждат герои.
    Слава на РУСИЯ и Руските антифашисти които прочистват Планетата от украйно.хохалският и Атлантически циничен нацизъм и колониализъм!
    Благословена си ти Земя на Русия с такъв президент като ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН.
    ВЕЧНА СЛАВА!

    Коментиран от #630

  • 627 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 628 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 629 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 630 Слава на САЩ ЕС НАТО

    1 1 Отговор

    До коментар #626 от "Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р":

    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото - русия най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.

    Коментиран от #635

  • 631 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 632 Димитър Благоев (Дядото):

    2 1 Отговор
    "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води до предателство и национална катастрофа"

    Коментиран от #636

  • 633 В Новия Световен Ред русия не присъства

    1 1 Отговор
    Путин греши. Света не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия! Една бензиностанция регистрирана като държава!

    Коментиран от #637

  • 634 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 635 Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р":

    1 1 Отговор

    До коментар #630 от "Слава на САЩ ЕС НАТО":

    Русия и Хората от Донбас Л Б Р и Д Н Р които Страдаха 9 години от киевската хунта а Европа се правеше че не вижда, та тия Хора от Донбас заедно с Руската Армия правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от украино.бандерската нео.нациска и фашистка чума и сатанизъм!
    Владимир Владимирович Путин прави това което трябва да Направи - защитава Руският народ от киево.хохлятските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни Руски граждани - деца, жени, невинни хора!
    Донбас никога НИКОГА няма ПОВЕЧЕ да бъде украинска губерния.Руснаците от Донбас никога няма да станат хохлято.украински роби.
    Донбас избра за свое бъдеще Русия и Православният Свят пред нато и укрино.крарският Майдан гладо.мор!
    Вечна Слава на В. В. Путин нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на киевската и бело.домска империя на злото - щатите най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер бай (Ти из) Дън !
    Слава на Русия и Руските майки които раждат истински герои.
    Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р и Руските антифашисти които прочистват Планетата от украино.Хохлятският нацизъм и щатски алчен колониализъм.
    Благословена си ти Земя на Русия с такъв президент като В.В.Путин.

    Коментиран от #639

  • 636 Благо Димитров ( Чичото )

    1 1 Отговор

    До коментар #632 от "Димитър Благоев (Дядото):":

    Американо.филството е грубо политическо лицемерно лъжливо извращение , умишлено и популистки култивирано сред простите народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води до предателство, заробване и и не веднъж национална катастрофа с робуването на чужди интереси и възхваляването на чужда валута с жалки атлантически прехване начин на живот - мишкуване!

    Коментиран от #640

  • 637 В Новия Световен Ред ф.а.щ не присъства

    1 1 Отговор

    До коментар #633 от "В Новия Световен Ред русия не присъства":

    Байдън греши. Света Не остава едно полюсен,както му се ще а двуполюсен.
    И в двата щатите - ф.а.щ. не присъства. ф.а.щ ще са на парчета и ще направят трета Световна,щото потъват, Огромен външен дълг. васална територия на Мексико и Куба ..просто иска още чакане . Източник на евтини ресурси за банкова индустрия зелени хартии за тъпети! Една бензиностанция регистрирана като държава още от Рокфелер с Бомбени и неговата Алън фирма +Стандарт Ойл ) Доста като сегашната амер.щайн

    Коментиран от #641

  • 638 Кривондел

    1 1 Отговор
    Явор Дачков изглежда забравя кой кого нападна. Руснаците отново са жертви, както бяха през 1968г., когато чехите вероломно ги нападнаха в Прага. :) А иначе Явор Дачков сигурно щеше да ръси същите обвинения и критики по отношение на ленд лийза, който е спасил СССР по време на Втората Световна Война. Стига тогава да е получавал финансирането си от Германия, разбира се....
  • 639 Слава на САЩ ЕС НАТО

    1 1 Отговор

    До коментар #635 от "Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р":":

    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор.
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна мракът на кремълската империя на злото - русия най вредната държава на света и нейния кървав фюрер Путин.
    Слава на Украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и Украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.

    Коментиран от #643

  • 640 Благо Димитров (Калекото)

    1 0 Отговор

    До коментар #636 от "Благо Димитров ( Чичото )":

    Русо.филството е грубо политическо лицемерно лъжливо извращение, умишлено и популистки култивирано сред простите народни маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води до предателство, заробване и не веднъж национална катастрофа с робуването на чужди руски интереси и възхваляването на чужда валута като рублата и с жалкия руски начин на живот - мишкуване!
  • 641 В новия световен ред русия не присъства

    1 1 Отговор

    До коментар #637 от "В Новия Световен Ред ф.а.щ не присъства":

    Путин греши. Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава!

    Коментиран от #642

  • 642 В Новия Световен сащ Не присъства

    1 0 Отговор

    До коментар #641 от "В новия световен ред русия не присъства":

    ВЛАДИ.МИР ВЛАДИ.МИРОВИЧ ПУТИН както Винаги е ПРАВ, И ИМ ГО КАЗА В ОЧИТЕ,ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ НО НИКОЙ НЕ САКА ДА СЛУША. ЗАТОВА ПО.СЛУШАИТЕ СЕГА КАКТО ОБИЧА ДА КАЗВА САМИЯТ ТОЙ!
    Путин Не греши, а греши Байдън и шайка компания. Светът става многополюсен, а не двуполюсен. И в двата сащ - Не присъства.
    сащ или по точно раз.цепените щати, ще са васална територия на Мексико. Източник на нови пазари за Китайската народна индустрия, която до 15 години, ще стане водеща.
    Една бензиностанция с името Стандарт Ойл на бомбето Рокфелер и ония другия там Джей Пи Морган ония мустак заедно с още няколко алчни англосаксонски бомбета - цилиндри на главите от ( Дания, Северна Германия ) и техния алчен измислен от тях някакъв си федерален резерв, и на.плякани зелени памучни хартии с египетски памук - пригодни Повече,за тапети и тоалетна хартия - Без почти никакво СТОЙНОСТНО покритие - регистрирана като държава!
    Ха ха ха
    Идва Новият Световен ред!
    Да е Жив и Здрав В. Владимирович Путин, да е Жив и здрав ЧОВЕКА и
    Все така да ни радва.
    Амин.
  • 643 Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р

    1 1 Отговор

    До коментар #639 от "Слава на САЩ ЕС НАТО":

    Русия и на Л Н Р и Д Н Р правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от украинската фашистка чума и сатанизъм!
    В. В. Путин прави това което трябва - защитава Руският Народ от украино.хохлятските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни Донбас граждани - деца, жени, невинни хора!
    Донбас никога няма да бъде украинска измислена губерния.
    Руснаците никога няма да станат украйно.хохлятски роби.
    Донбас избра за свое бъдеще Русия и Свободата пред украинският девет годишен Терор
    Вечна Слава на В. В. Путин нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна мракът на киевската и бело.домската империя на злото - украина най вредната държава на света и нейния кървав мижав продажен фюрер зелен. на ски
    Слава на Русия която ражда герои.
    Слава на Русия и на Л Н Р и Д Н Р и Руските антифашисти които прочистват Планетата от украинския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Русия с такъв президент като В. В. Путин.
  • 644 В новия Световен ред русия не присъства

    1 1 Отговор
    Путин греши! Светът не става многополюсен, а двуполюсен! И в двата русия не присъства! русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия! Една бензиностанция регистрирана като държава!

    Коментиран от #646, #648

  • 645 Слава на САЩ ЕС НАТО

    1 1 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото - русия най-вредната държава на света и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.

    Коментиран от #647, #649

  • 646 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 647 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 648 В Новия Световен Ред ф.а.щ не присъства

    1 0 Отговор

    До коментар #644 от "В новия Световен ред русия не присъства":

    В Новия Световен Ред ф.а.щ не присъства.
    Байдън греши. Света Не остава едно полюсен,както му се ще а двуполюсен.
    И в двата щатите - ф.а.щ. не присъстват.
    ф.а.щ ще са на парчета и ще направят трета Световна, щото си потъват, Огромен външен дълг. васална територия на Мексико с й на Китай.
    Източник на евтини ресурси за индустрия на зелени хартии и за производство на тъ.пети! Източник на пазари на Китайците.
    Една фирма федерален резерв регистрирана като държава с десетки трилиона американски външен Дълг.
    Ф.а.щ са приключени, само къде още не са го осъзнали.
    А Честото!
  • 649 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 650 Направо

    1 0 Отговор
    Се прекръстете на Московски Факти, че като гледам само за дъртите комунета, мокри мечти публукувате.
  • 651 В новия Световен Ред русия не присъства

    1 0 Отговор
    Путин греши. Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава.
  • 652 Слава на САЩ ЕС НАТО

    1 0 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.