Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 21:47 4 524 45

По стъпките на Сталин

  • божидар чеков-
  • стъпки-
  • сталин

От ускореното въоръжаване на Полша и нейната "загриженост" към Западна Украйна, може да се предположи всичко. Дори и план за подялба на Украйна, в случай на продължителна война с Русия

По стъпките на Сталин  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последното лято поляците откриха нова военна база, близо до село Биедрушко, в западната част на Полша. Нарекоха я "Abrams Tank Training Academy". По повърхност тя съперничи на Париж. Това пространство позволява на школниците да се упражняват в шофиране и стрелба с 28-те американски танка "Abrams", доставени наскоро. Всеки един от тях тежи 60 тона. Други 316 танка ще бъдат доставени постепенно в близко бъдеще. В същото време Полша поръча 1000 южнокорейски танка, половината от които ще бъдат произведени на място.
При зачестилите срещи между президентите Дуда и Зеленски редовно се говори за украинците от полски произход, на които Полша предлага статут на полски граждани. Зеленски, от своя страна, предлага същите права на притежателите на полски паспорти, живеещи в Украйна. В случай, че едните и другите се възползват от приравняването на гражданските им права, всички те стават автоматично европейски граждани.
От ускореното въоръжаване на Полша и нейната "загриженост" към Западна Украйна, може да се предположи всичко. Дори и план за подялба на Украйна, в случай на продължителна война с Русия.
От историческа гледна точка, Полша никога не е преглътнала загубата на многовековния полски град Лвов, по решение на Сталин, който мести източната ѝ граница с 300 километра на Запад. Тази тяхна загуба обаче е несравнимо по-малка от териториалните загуби на Унгария и България, защото Сталин им подарява Галиция и Силезия.
Една година след започването на войната, според повечето военни експерти Украйна не може да победи. Тя дори не може да воюва сама без чужда помощ. От друга страна, американският опит от водене на войни на 10 хиляди километра от територията на САЩ никога не са били успешни. Превръщането на полската армия в най-многобройната и най-добре въоръжена в Европа подсказват ясно, че по отношение на войната в Украйна, Вашингтон желае да предаде щафетата на Варшава.
За сега не става ясно за европейците, които все пак са на първа линия - каква е крайната цел на свръх въоръжаването на Полша. Войната е на територията на европейския континент и по всички писани и неписани правила на Демокрацията, гражданите на Европейския съюз имат право да бъдат информирани и съответно да решават какво е добро и какво не за тях и децата им. По принцип, това е ролята на парламента, в който 700 депутати защитават интересите на 400-те милиона граждани на 27-те страни членки. Европейският парламент, в ролята на пазител на мира, демокрацията и правата на европейските граждани, разполага с комфортен бюджет от 2 милиарда евра, който му гарантира свобода на действие във всички области, засягащи съдбата на избирателите му. Промените настъпващи на Източния фронт на Съюза, обаче липсват от дневния ред на Европарламента. Най-важният въпрос, който би трябвало да баде обсъде е: Каква е целта на въоръжаването на Полша, отбранителна или е нападателна? Една личност със сигурност го знае. Тя се казва Урсула фон дер Лайен. Госпожата обаче не носи отговорност пред избирателите си, защото е назначена, т.е. поставена, а не избирана.
Този факт създава в съзнанието на европейците, предчувствието, че решенията, които засягат съдбата им се взимат някъде другаде и от самите тях нищо не зависи. Подобно чувство е пагубно за доверието, което всяко общество би трябвало да има в хората които ги управляват.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    43 32 Отговор
    всички обичат Русия
  • 3 Българин

    46 56 Отговор
    голям късмет е да не си комшия на РФ

    Коментиран от #7, #36

  • 4 Българин

    35 65 Отговор
    демократичния свят ще см.же империята на злото

    Коментиран от #6, #32

  • 5 Жреца на Ботунец

    47 77 Отговор
    Божидар Чеков,най-редовен,мазен путлерастки парцал,рубладжия и обикновен доносник отново в действие.Другарят е "много загрижен" за Западна Украйна,която поляците не били "прежалили",но в същото време се прави на улав за руската агресия.Това е типичен комунделски номер,да отклоняват вниманието от престъпленията,които върши Кочината Русия и да се опитват да вменяват вина на друг.Полша се въоръжава не за да напада Украйна,а заради фашисткият кремълски режим.Във Варшава са наясно,че ако Украйна бъде окупирана,следващата цел е Полша.
  • 6 Тоя па

    44 21 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Нещо смислено няма ли да напишеш? Да не си взел зоб?
  • 7 А ПОЗНАЙ КАКЪВ ЩЕШЕ ДА СИ

    54 27 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ 1878.НЕ ТЯ ОТИВА КЪМ НАТО
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 007

    30 64 Отговор
    Това сте вие рашистки п0д л0ги. Не всички са като ка путин жадни за чужди земи и кръв!!!🇧🇬🇺🇸🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 10 боклуджия

    52 20 Отговор
    Изкам да се оплача от евродепутатите, тез 700 клатиклатурковци в европарламента, а най-много от оназ назначената вещица, която е на каишка от сащ. Тез боклуци закопаха Европа!
  • 11 Майна

    30 18 Отговор
    Сталин ,,разчистваше,, ционистите и затова ,,плати,, с живота си..
    Те са в ,,основата,, на всяко зло..
    Те не участват в управлението на света- управлението на света е в тяхно ръце..
    Ето ви един от ,,техните протоколи,,
    ,,Съветът на Великите старейшини и равини е следният:



    1. По отношение на това, че кралят на Франция ви задължава да станете християни: направете го, след като не можете да направите друго, но нека законите на Мойсей бъдат запазени във вашите сърца.
    2. По отношение на това, че са наредили да ви лишат от вашите имущества (законът е, че когато евреите се покръстят, те трябва да се лишат от имуществата си): направете вашите синове търговци, така че малко по малко те да лишат християните от техните имущества.
    3. По отношение на това, че те посягат на вашия живот: направете вашите синове лекари и аптекари, така че те да могат да отнемат живота на християните.
    4. По отношение на това, че те разрушават вашите синагоги: направете вашите синове каноници и духовни лица, за да знаят как да могат те да разрушат техните църкви.
    5. По отношение на другите неприятности, от които се оплаквате: направете така, че вашите синове да станат застъпници и адвокати и гледайте те винаги да бъдат по върховете и да се занимават с държавните работи, така че да можете да поставите християните под вашия ярем. Вие трябва да доминирате и господствате в света и да им отмъстите.
    6. Не се отклонявайте от тази заповед, която ние ви даваме, защото вие сами ще се

    Коментиран от #13, #20

  • 12 Стрихнинии

    28 8 Отговор
    Никой ли не вижда, че взимат и унищожават оръжието което хората могат да използват за да се защитят? Интелектуални слепци или кукли правят анализите? Въообще има ли анализи извън указания курс? Да се обзаложим, че на по късен етап ще е нужно на населението? Истината е че повечето съвременни мъже нещо по грубо от самобръсначка не могат да държат, защото смарт-религията не им позволява. Дотам сме го докарали, че нежният пол е по мъжествен от много представители на сил. някога пол...
  • 13 Майна

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    . Не се отклонявайте от тази заповед, която ние ви даваме, защото вие сами ще се уверите от личен опит, че така както сега сте унижени, вие ще достигнете действи- телно заслужената власт.

    Подпис: V.S.S.V.F.F. Принц на евреите, 21 ноември (caslue) 1489г.,,
  • 14 Майна

    16 9 Отговор
    Протокол4:/от ционистите/
    ,,ПРОТОКОЛ НОМЕР 7



    Засилване на въоръжаването. Провокиране на вълнения, разногласия и враждебност навсякъде по света. Тайната и секретността водят към успех в политиката. Преса и обществено мнение. Оръдията на Америка, Китай и Япония.

    Засилването на въоръжаването и увеличаването на полицейските сили са съществени за изпълнението на горе- споменатите планове. Това, което трябва да имаме като со- циални категории във всички държави по света (с изключение на нашата), е: пролетарска маса, няколко милионера, полиция и войска.

    Из цяла Европа, а също и в другите страни по света трябва да създадем вълнения, раздори и враждебност. В това отношение имаме две преимущества. На първо място засега сме обуздали всички държави, така че те да знаят добре, че ние държим силата и властта, с които, когато пожелаем, можем да създадем безредия или да възстановим реда. Повечето от държавите са привикнали да виждат в нас една принуждаваща ги и необходима сила. На второ място, чрез нашите интриги сме успели да заплетем необходимите административни нишки, които впоследствие само трябва да опънем, за да обхванем в тях министерските съвети на всички държави. За да успеем в това, трябва да използваме голямото си умение, хитрост и проницателност по време на всякакви преговори и споразумения. Що се отнася до приетата практика на „официални разговори", то ние ще се придържаме към противоположно поведение, надявайки маската на почтеноа и отстъпчиво

    Коментиран от #17

  • 15 Сталин

    28 21 Отговор
    Сталин спасява България след комунистическия преврат на 9 септември ,турската войска е била на българската граница да нахлуе в България,но само страха им от Русия ги възпира иначе Българо -турската граница щеше да бъде сега някъде покрай Пловдив

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майна

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    ,,
    ....отстъпчивост. По този начин народите и правителствата на гоя ще ни приемат като благодетели и спасители на човечеството. Ние трябва да сме в състояние да отговорим с война на всяка държава, която посмее да ни се противопостави, а ако нейните съседи се осмелят заедно с нея да се обединят срещу нас, тогава ще им се противопоставим чрез Световна война,,,
  • 18 Петьо Петров

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Сталин":

    лекичко да го лъзна......????
  • 19 Сталин

    12 16 Отговор
    По следите на ционистите-Сталин беше отровен март месец,нападението на Ирак беше март месец ,започването на войната в Украйна беше през март,през март месец е еврейския празник Пурим ,когато се принася в жертва кръвта на гоите,по време на средновековието евреите са отвличали бели деца в Европа и са ги принасяли в жертва като са им източвали кръвта

    Коментиран от #43

  • 20 РЕАЛИСТ

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Стига да писал глупости. Самият Сталин е бил евреин. Джугашвили означава на бе грузински " син на евреин

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Майна

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    Съпругата му, да..
    Сталин е бил ,,заобиколен,, от тях...
    Има достатъчно информация за този, който се интересува
  • 22 Сталин

    19 10 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    Сталин бива отровен от личния си лекар - евреин.След като се започва докторското дело , срещу лекарите обвинени за смъртта на висши представители от КПСС в болниците където тези хора са "лекувани",Сталин получава информация от една жена която работи в една от тези болници,че тези висши партийни са умъртвявани там.Сталин нарежда всички евреи лекари в Москва да бъдат арестувани ,но още същата вечер бива отровен.
    Да ви прилича на бизнеса с ковида?

    Коментиран от #24

  • 23 Да бе

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тук има сериозно герб парти. Но хората не са чак толкова прости, за да се метнат на герб/ЕНП опорките. А за турския поток, финансиран от данъколпатците в България с милиарди в полза на Русия - нито дума.
  • 24 РЕАЛИСТ

    11 10 Отговор

    До коментар #22 от "Сталин":

    Сталин е убит от Хрушчов, Жуков и Маленкав. Всичко друго са измислици. Цяла Русия го знае.

    Коментиран от #25

  • 25 Сталин

    18 9 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    Тези тримата са отговорни за убийството на Берия ,като ръководна роля има Хрушчов ,като привлича Жуков и Маленков в този заговор.Хрушчов е типичен подъл украинец,които е бил придворния шут по времето на Сталин,от който започва упадъка на соца след като премахва принципите на Сталин в икономиката
  • 26 Госあ

    19 9 Отговор
    Жидокраварите умело действат по старата схема със ВСВ. Да отслабят едновременно Русия и Европа. В уравнението обаче е Китай. А там никак не обичат чифуди.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КРОКОДИЛ

    16 1 Отговор
    А нашите като са избрани каква отковорност носят? 240 рантутника и един изпечен моше ник поставящ правителства
  • 34 Историк

    5 11 Отговор
    В момента в Русия се вихри сталинизма на 21ви век.
  • 35 Четирихилядникът

    5 3 Отговор
    Чеков
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    7 8 Отговор
    Руската фашистка пропаганда не спи и руският агент на влияние претопля опорната точка за амбициите на Полша да си подели Украйна с Путин.
  • 38 Само питам

    6 5 Отговор
    Не знам какви "конструктивни дебати" могат да насърчат проруските писания на автора? Русофилските медийни клоаки са предостатъчно и мястото му е там я не тук, във Факти.
  • 39 Коментар

    2 4 Отговор
    Нищо чудно поляците да се пробват да излъжат укрите да се присъединят към тях.Така автоматично стават членове на на ЕС и НАТО,а ако Русия удари западна Укрия ще се задейства член 5.Обаче после как ще се освободят от поляците?Има си поляци,които помнят Катинското клане и хич не обичат бандеровците...
  • 40 един друг

    5 6 Отговор
    Цялата статия е открита путинска пропаганда. Не знам как и защо в България продължава да се лее пропаганда от Кремъл и никакъв държавен орган да не реагира.
  • 41 Факти

    0 0 Отговор
    150 евро???
  • 42 Човек

    3 6 Отговор
    Целта на Полша е да бъде готова ако Русия дойде на границата, но като ги гледам как цяла година буксуват в Донбас това няма да се случи. Все пак поляците са длъжни да са подготвени. С тези танкове могат да влязат и в Украйна да помагат. Какво по сладко от това да си го върнеш на империята на злото като избиваш орки на чужда територия без риск за твоето цивилно население и инфраструктура?
  • 43 Като споменаваш нещо,

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    хубаво е да знаеш Истината:
    На празника пурим се празнува и чества така наречения "подвиг" на царица естир(еврейка). Тя е била съпруга на персийския шах, който много я обичал и задоволявал и най - малкото й желание. Синедрионът й изпраща заповед да го убие. Когато той спял тя го убива, отрязва ушите му и ги изпраща като доказателство. От тогава всяка година на този ден се празнува от поклонниците на боящия се от светлината. Възпява се "подвигът" на естир и се правят сладкиши, наподобяващи човешки уши. "Цивилизовано", нали?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.