Last news in Fakti

20 Март, 2023 17:00 3 909 27

Осем секунди

  • емил йотовски-
  • шаран-
  • идеология

Ако трябва да ви накарат да повярвате в някаква доктрина, та ако ще и да е най-голямата глупост, тя трябва да се повтаря на правилни интервали

Осем секунди - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Шаранът помни осем секунди. Тоест, ако се опитате да го уловите и не успеете след осем секунди ще може да повторите опита без той да има никакъв спомен. И така докато успеете. В случая не е от значение прикритостта или апетитността на примамката, а възможността да опитваш отново и отново до безкрайност. Това е доста по-евтин и по-некреативен начин за въздействие, но поради безкрайността на опитите, с които разполагате е сто процента ефективен. В крайна сметка жертвата ще бъде уловена на куката, стига да се спазват правилните интервали между опитите.

Няма как да ви се изплъзне аналогията с това, което ни се случва. Вярно, не е на осем секунди, но през около половин година някак системно се усещат опитите да приемем разни неприемливи за нас неща. Няма как да не сте забелязали, че джендър идеологията ни се сервира на порции. Всеки път опитите за многополовото човечество ражда съпротива. Проблемът все едно приключва до следващия път. Проблемът с въглеродния отпечатък е същият. Проблемът с епидемиите. Проблемът с изкривената ни и преписана история - същия. Проблемът с идентичността – същия. Проблемът със съществуването ни - същия.

Експериментът с осемте секунди отговаря на въпроса защо дори не се опитват да ни представят един проблем по различен начин. Никой не се старае да обяснява или да подхожда креативно. Геополитическите инженери не намира това за нужно. Достатъчно е проблемът да ни се сервира циклично и да се разчита на шаранската ни памет.

Повтарят се наративи, че сега живеем добре. Живеем по-добре от еди кога си. Обществото ни е справедливо. Имаме честа да сме в най-прекрасния обществен строй, в който уви… ние намаляваме с по един милион на десет години. Но независимо, че умираме, сме най-щастливи откакто това племе съществува. Ако не повярваме – няма проблем. Ще се чуем след няколко месеца, когато отминат нашите осем секунди.

Ако трябва да ви накарат да повярвате в някаква доктрина, та ако ще и да е най-голямата глупост, тя трябва да се повтаря на правилни интервали. Затова не се чудете защо официозните медии са толкова досадни и изглежда все едно са зациклили в безсмислените си твърдения. Те само изпълняват план. Предполагам, че на повечето от тях им убягва какво точно се случва и каква игра играят. И ще бъдат искрено обидени ако ги посочите не като медии, а като пропагандни канали. Уви. Всичко е достижимо само спазвайте правилния интервал.

Единствения извод, който може да се направи, е че нас ни третират като шарани с малко по-дълги интервали в които паметта се нулира.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаранът помни осем секунди

    49 1 Отговор
    хайде към урните пак
  • 2 Озадачен

    29 7 Отговор
    "Повтарят се наративи, че сега живеем добре." WTF?
  • 3 Това

    14 101 Отговор
    Това руско човече
    даже не си струва
    да се коментира вече.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нннн

    61 1 Отговор
    Д-р Гьобелс: Една лъжа, повторена сто пъти, накрая става истина.

    Коментиран от #6

  • 6 ОМБРЕ

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "нннн":

    Лъжата че ще живеем по ДОБРЕ ЛИ
  • 7 доктора

    60 5 Отговор
    Винаги се възхищавам и удовлетворявам от изказванията на Йотовски. Има дълбока истина в размислите и твърденията му. Наистина живота е с къса памет. Всяко чудо за три дни. Отдавна например не виждам статистика и статии за зловещото земетресение в Турция. Беше грандиозна драма и трагедия за стотици хиляди и дори милиони хора и след месец забравихме. И те така. Шарани. Кълват на пресекулки, без памет за предходния път. Т.е. не се натрупва опит. Просто няма мисъл. Масово.
  • 8 Овертон

    30 0 Отговор
    Овертон го е формулирал най-добре!

    Коментиран от #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бамбука

    17 6 Отговор
    Похвална самокритичност от страна на автора.
  • 11 рибарчето

    27 1 Отговор
    Тарикат , а пробвай да хванеш шаран на предизборни обещания , не кълве бе , що така , ами рибката е по-умна от човеконаселението .
  • 12 Е да де,

    11 54 Отговор
    Явно у нас руската пропаганда се сервира на интервали по кратки от 8 секунди зашото вече над 30 години не сме официално обвързани с Русия, но руските тролове не престават да ни заливат с едни и същи клишета. Пезултата от това е огромен брой шарани, които се закачат даже на една кука по няколко.

    Коментиран от #13

  • 13 тулуп

    13 25 Отговор

    До коментар #12 от "Е да де,":

    Дълбоко не си на ясно за какво иде реч , но са ти набили на кухото място руски , руско , Русия , Путин и яко катериш пясъците .

    Коментиран от #20

  • 14 Нямаме Закон за НПО

    46 4 Отговор
    За това, експериментът с осемте секунди ще продължава докато не се приеме "законът за чуждите агенти"! Такъв закон действа в САЩ отдавна, и позволява да идентифицираме организации, които действат в интерес на други държави.

    Коментиран от #18

  • 15 аз и ти двамата

    6 34 Отговор
    аман от руски мекерета
  • 16 Гледайте по бетеве

    4 36 Отговор
    Да гледате филма за Навални, това за путинофилчетата!
  • 17 Даааа

    3 40 Отговор
    Голяма каша е в главата на аФтора. Демокрацията явно му е взела нещо и не може да се реализира.
    Нищо и за такива има място под слънцето.
  • 18 Ако такъв закон се гласува

    4 33 Отговор

    До коментар #14 от "Нямаме Закон за НПО":

    3/4 "български" партии в Парламента на хранилка в Кремъл ще изгърмят, тъй че няма страшно, никога няма да стане.

    Коментиран от #25

  • 19 Орка

    32 2 Отговор
    В СЛУЧАЯ ЧОВЕКА Е ПРАВ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ШАРАНИ СЕ ОБРАБОТВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН И СРАВНИТЕЛНО УСПЕШНО НО СЛАВА БОГУ СА ОТЧАЙВАЩО МАЛЦИНСТВО ОСТАНАЛИТЕ СА СЕЛЯНИ СЪС ЗДРАВ СЕЛСКИ ИНАТ/ ОКО ДА ВИДИ РЪКА ДА ПОПНЕ/ ТА СОРОСОИДИТЕ ЩЕ ВИДЯТ ЗОР КАТО В УНГАРИЯ И СЪРБИЯ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 мноо си тъп беее

    28 0 Отговор

    До коментар #20 от "тука има --тука нема":

    Просто , мешавината сега е с американците , не с руснаците и от тая мешавина нещата вървят много на зле , за нас де . В това няма нищо тролско и проруско , ако разбирасе можеш да го схванеш .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Стършел

    0 0 Отговор
    Щом
  • 25 Нямаме Закон за НПО

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "Ако такъв закон се гласува":

    Тъкмо ще се освободим от "руското робство".
    Не искаш ли?
  • 26 резервист

    0 0 Отговор
    Прав си. Вместо да водят отпред, ни ритат отзад. Матриалът бил лош и не разбирал. Който не разбира цивилизационния избор, просто да го приема и да си трае. Късата памет е услужлива памет. Но услужлива за този който се възползва от нея. Толкова сме изтръпнали от скандали и безобразия, че вече започнахме да ги възприемаме като нормални.
  • 27 Овертончо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Овертон":

    Но пукна в самолетна катастрофа.