Last news in Fakti

1 Април, 2023 09:05 2 161 23

Народ от месии търси месията

  • андрей киряков

Признавам си, тази мисъл не е моя, а на един приятел. За българския народ се отнася, ако не сте се досетили, и е много точна.

Народ от месии търси месията - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Месиите, пророците, екстрасенсите, гурута, колобри в България са на всяка крачка. Нещо като национална черта. Навремето Йордан Радичков беше казал, че в България на всеки ъгъл стои по един цар. Или ако кажем месия - смисълът е все същият.
Не се наемам дори да изброя поименно по известните учители и месии сред съвременните българи - списъкът ще е огромен. Само отворете ютюб канала и вижте там различните портали, извори, откровния, списания и т.н. и всички участващи в тях българи с месианско излъчване и послания. Но където и да се обърнем в България, или към всеки един форум, срещаме изразяващи се хора с мисия.

Не казвам това с подигравка, явно наистина говорим за някаква национална черта. Ако има подигравка това е във връзка с проповядваното от месиите, а не съмнение в техните качества. Българският народ наистина е надарен с такава месианска черта в народностния си характер. Само че огромният проблем, който аз съзирам е, че всички тези месии се кланят на различни божества. Оттам идва и голямото объркване и недоразумение. Ако всички тези мисии достигнат до истинския Бог, ако започнат да проповядват неговите принципи и учения, тогава България ще стане една огромна духовна сила и непревземаема крепост. Целият този потенциал, с който разполагаме ще бъде насочен в правилната посока. В момента имаме една разнопосочност, както казах, а също често и едно прекръстосване и много хора страдат от т.нар. приятелски огън. Повтарям, приятелски огън - това е военен термин, а не неприятелския. Така сами се обезсилваме и цялата тази енергия дадена ни свише отива нахалост.

Отделно от това, смешно е наистина, че всички тези месии, а и целият наш месиански народ, периодично се взират и оглеждат за поредния месия, който да спаси нашата страна и най-сетне да ни изведе на правия път. А този прав път не се определя и не е начертан от поредния месия, а от Бог. Хората, които знаят това следват Бог и не търсят месия.

Искрено се надявам, че хората-месии, част от които лично познавам, с доста голяма популярност в момента, най-накрая ще достигнат до истинската святата Истина и ще отдадат времето, силата и посланията си на нея. Тогава наистина България ще стане велика.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киртак стефчоff

    17 10 Отговор
    абе днес не са ли забранени политагитационните пасквили?
  • 2 обективен

    25 8 Отговор
    Всички БГ месии се оказаха крадци и лъжци, като боко няма конкуренция
  • 3 Петьо Петров

    19 8 Отговор
    Хайде да им е честито на евроатлантиците или както аз ги наричам продавци на ДДД (Държава, душа и д.упе), Жалко за българските момчета и мъже! Мислете днес или умирайте утре!
  • 4 12343211

    13 11 Отговор
    Малко хора ще разберат автора.
    Щеславие, алчност, его и прочие ни пречат да разберем простичките неща.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никой

    15 7 Отговор
    На прост човек акъл не мож да се набие ,к.р се набива ,нали така Томиславе.? Българина е най късопаметното животно на планетата.

    Коментиран от #9

  • 8 Спелкоректор

    11 2 Отговор
    Пише се мисирки, не месии.
  • 9 очевидно

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    Така ти се иска да бъде.
  • 10 случаен

    8 2 Отговор
    очевадно 2023г.никой не следва бог,щот всичко си е същотото,все войни кражди и убийства,и много от тях в негова възсхвала,явно го няма

    Коментиран от #11, #22

  • 11 неслучаен

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "случаен":

    Тогава кой ви наказва за недостатъците?
  • 12 Ром Бакарди

    8 0 Отговор
    Стига ве...балгарете утпреди дванайси гудини скиваха своя месия, своя Пинокио! Така лъжи и мажи тоз месия, чи сичку напраено ут него не издържа на...народната любов и преклонение пред него!

    Коментиран от #13

  • 13 хе хе

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ром Бакарди":

    Убъркал си адреза. Той е ваш месия, ама му изтече мандата.
  • 14 нннн

    12 0 Отговор
    Проблемът е, че търсим хора, които да ни управляват, а не да изпълняват длъжности на депутат, министър и т.н. Народът е работодател и трябва да контролира работниците си на високи постове. Ако е нужно, да ги критикува, уволнява, че и по- строго да ги наказва...Абе, кой работодател ще търпи некадърен лъжлив и крадлив работник?
  • 15 Тарапанова

    11 1 Отговор
    Най-ми е кеф, когато гърци, македонци, сърби, кюрди, турци, немци, евреи, грузинци, ..., и арменци (дошли в Бг дошли в Бг през последните 600-700 години) обясняват националните черти на българина...
  • 16 СЗО

    8 3 Отговор
    Много месии, малко вярващи!

    Коментиран от #23

  • 17 Българските турци

    6 3 Отговор
    "Бог разпределя и преразпределя като в кръговрат богатството между хората, а силата и властта между народите !"

    Това е цитат от корана . Уважавам логичните тълкувания на всеки разумен и мислещ човек със собствен поглед и лично мнение ! Вярата в бог не прави хората фанатици ! Употребата на алкохол може да доведе отделен човек до алкохолизъм но не и цели народи... и само с плоска пропаганда не се затриват колоси на изкуство ,спорт, наука и научни и спортни постижения !!!... Цивилизовани са само ония хора които безкористно могат да споделят богатството си и силата и властта си с всички жители на планетата ни ! Именно това е най големият изпит на който е подложен човекът в земния си живот !!!
    Безспорно, истината на Всевишния е неоспорима...Светлината и е отправена към всички ни през прозорците и книгите на всички религии ! Но колко са тия които отправят взор към тази истина?...От момента когато Каин уби Авел ,користта и злобата са с хората и лъчите на всевишната истина за съжаление се прекарват през злобни призми и се отразяват в криви огледала!... В името на тия "субективни и измамни" истини от векове се лее човешка кръв! Всеки влачи своя "кръст" към своята Голгота!...Bсички сме на изпит в този свят и когато се явим пред съда на Всевишния няма да има никакво значение от кой прозорец и през коя книга сме отправили взор към ИСТИНАТА му!...
  • 18 гуем смех

    1 0 Отговор
    педалетката ощи ни разбрал думите, на Цар Радичкоф! 8552образувание трее и акъл!!
  • 19 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    На № 14 "нннн"
    Хубаво ги редите, имате право и навярно така трябва да бъде......ама няма да стане !!
    По силата на чл.69 от Конституцията ни партийните избраници в Парламента са "недосегаеми" !
    Какъв контрол и как ще го упражните на човек, защитен от Конснтитуцията ??? Излъгали са Ви, гласували сте за партия някаква и........до тук. Вие дори нямате понятие след избори, как самата партия ще си пренареди партийните избраници за Парламента. Да , можеш да се жалваш за всичко, на всички инстанции от държавната власт. Само нямаш право да пискаш за наложени ДАНЪЦИ И ТЕГОБИ ВСЯКАКВИ !
    Както много фалшиви неща в нашия живот, така и чл.1 ал 2 от Конснтитуцията ни е не чиста , а кристално чиста лъжа.!! И когато Ви засилят в някоя точка на света, за да воювате , Вие или синовете Ви, за "правата вяра , /т.е.същите тези партийни избраници са Ви сторили пуше„но месо/ елате и ми кажете , че Вие сте им РАБОТОДАТЕЛЯ !!!
  • 20 Гошо мексиканеца

    0 0 Отговор
    Всичките български месии си месят тяхната си погача.
  • 21 Бай Миле

    2 0 Отговор
    Авторът да не богохулства.Месията го чакат евреите.Наште са кръчмарски анализатори.
  • 22 Драконът Дарий™

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "случаен":

    Що така пак Бог ти е виновен? Отдалеч се познава този, който търси истината и този, който търси да се оправдае. Именно това прави очевидно желанието ти упорито да издевателстваш над Новия Завет, поради пристрастието към адвентизма и лесната вяра, която той ти предлага. Я виж какви са синовете човешки според Еклисиаст 9:3 Сърцето на синовете човешки е пълно със зло, и в сърцето им, в живота им има безумие; а след това те отиват при умрелите; Тяхните вярвания Еклисиаст нарича суетни и затова се моли на Бог да ги изпита, за да видят че "сами по себе си са животни". Този, който не принуждава себе си да живее по заповедите (на Евангелието, а не по Мойсеевия закон), т.е. не обръща внимание на своя вътрешен свят; на своите мисли, мечти, чувства и желания; той живее стихийно в атмосферата на греха, мечтае, чувства и върши каквото му е угодно и никога не вижда себе си грешен.
  • 23 бай Ицо жендъру

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "СЗО":

    Напротив - много "вярващи", никой повярвал!