Last news in Fakti

5 Юни, 2023 23:00 3 199 14

Мафиотизирана България: мистериозното завръщане на Галев(и)

  • мафия-
  • братя галеви-
  • организирана престъпност-
  • българия-
  • ангел христов-
  • дупница-
  • престъпници-
  • мвр

МВР разследва и версията, че може да е вкаран на територията на България като труп

Мафиотизирана България: мистериозното завръщане на Галев(и) - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

Ангел Христов, един от т.нар. “братя Галеви”, се завърна в България по същия мистериозен начин, по който изчезна преди 11 години. С тази разлика, че тогава се изпари, за да избяга от правосъдието заедно със съдружника си Пламен Галев, а сега се оказа в родината си, но… мъртъв.

И през май 2012 г., и сега МВР нямаше данни бившите барети “Галеви” нито да са излизали, нито да са влизали в страната. Двамата избягаха веднага след като Върховният касационен съд им наложи окончателни присъди от по 5 години затвор за участие в организирана престъпна група за изнудване, рекет и побои.

И всичко е готово за Шенген…

Иначе и тогава, и сега властта, все едно коя, твърди, че България е изпълнила критериите за присъединяване към Шенген - и дори, че границите на ЕС били охранявани по-добре, отколкото от други страни-членки, единствено Нидерландия и нейното несъгласие пречели.

В края на м.г. премиерът на Нидерландия Марк Рюте постави две условия на София, ако иска през октомври да ѝ бъде отворена вратата за Шенген - приключване на механизма за мониторинг на Шенгенската информационна система и нова оценка по Механизма за сътрудничество и проверка, които могат да се направят “до лятото”. Първото условие означава, че България трябва да докаже, че няма да има изтичане на чувствителна и поверителна информация от базата данни на системата.

За българските условия, в които разследвани и осъдени получават информация в аванс за предстоящите си арести, а повсеместната корупция позволява на издирвани лица като Галеви да пресичат границата безпрепятствено, това съвсем няма да е лесно. Готовността за Шенген е ежедневно опровергавана - като се почне от потоците мигранти, безпрепятствено влизащи в България, до случаите с особено важни бегълци от правосъдието. Над всичко това обаче е “приватизирането” на вратата на ЕС към Изтока - ГКПП “Капитан Андреево”, също от избегнали правосъдието, замесени в наркобизнес и контрабанда.

Причината е известна и тя не е просто корупцията - корупция има навсякъде по света, а мафиотизираната държава, спойката от политици, магистрати и организирана престъпност, чието разсичане разклаща властта. Трафикантите плащат не само за да преминат групите с мигранти, но и за “чадър” над охраняващите канала. Завръщането на единия - или на двамата Галеви, “прескочили” някак граничния контрол, компрометира уверенията, давани от президента Румен Радев, колко готова е България за Шенген.

Смъртта на Ангел Христов разкри и факта, че имението в Ресилово, разположено на площ от 10 663 декара, не е конфискувано. На тази територия се намира покрит плувен басейн, фитнес, кафе-бар, билярдна зала, голяма жилищна сграда, помещение за обслужващия персонал и помощна сграда с няколко помещения - за котел, агрегат, за нафта, друга жилищна сграда и покрит паркинг, опасано с масивна ограда. През цялото това време в имението живее съпругата на Асен Христов - Радмила Дюлгерова, която работи като треньор по художествена гимнастика в свой клуб, и двете му деца. Няма официална информация за произхода на средствата, с които е бил поддържан този комплекс.

Смъртта го предаде

Случилото се с Асен Христов навежда на обосновани предположения, че той и Галев са влизали и напускали България безпрепятствено през тези 11 години, в които бяха издирвани с червена бюлетина на Интерпол, чиято давност изтича догодина. Появяваха се непотвърдени информации, че са били забелязани тук и там в страната. Ако инфарктът - първоначалната предполагаема версия за смъртта, не беше убил Христов, нямаше и да се разбере, че е тук. Решението за погребение най-вероятно е взето от съображения за наследството му.

МВР разследва и версията, че може да е вкаран на територията на България и като труп. Ако се потвърди, означава, че е ползван канал през границата, който, като всеки канал, е покровителстван от хора в службите и в МВР.

ДНК-тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, но около смъртния му акт, издаден в 8 часа сутринта на Черешова задушница - 3 юни, има неизвестни. Разследването е отложило подготвеното опело и погребение. А тялото на Христов е закарано в София, за да му бъде направена аутопсия. “За мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията”, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

От община Дупница не коментират защо дежурната служителка от ГРАО, съставила акта, не го е направила. Законът изисква длъжностното лице по гражданско състояние да изпрати документа за самоличност на починалия в най-близкото районно управление на МВР. Смъртният акт трябва да се състави до 48 часа от настъпването на смъртта и за него се изискват три документа - съобщение за смърт, издадено от компетентно медицинско лице, документ за самоличност на починалото лице и документ за самоличност на този, който го обявява. Не е известно кой е лекарят, констатирал смъртта на Ангел Христов. Полицията издирва дали и кой е помогнал на Христов да се укрие в дома си и колко време е продължило това.

Изглежда, че в Дупница, известен навремето като Галевград, страхът от Галеви е още силен.

Историята на Галевите

Ангел Христов и Пламен Галев стават известни като част от т.нар. “банда на офицерите“. Възходът им тръгва от специализирания отряд за борба с тероризма, следва Службата за борба с организираната престъпност, за да преминат после от другата страна. Не са първите антимафиоти, станали мафиоти.

Ако бяха останали в България, отдавна да са излезли от затвора. Двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в Бобов дол - за адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново, което е съвсем близо до дома им. “Имаше един такъв, който изтърпяваше наказание в заведение открит тип - Митьо Очите. Той прекара цялото си време по барове. Не мога да си представя, че в друга държава ще се съгласят да изтърпяваш наказанието в дома си”, заяви през 2012 г. тогавашният шеф на митниците и бивш началник на ГДБОП Ваньо Танов, вече покойник. Още тогава той допусна задкулисни договорки и пазарлъци къде да изтърпят присъдите.

В изчезването на братя Галеви има нещо гнило, беше казал Танов. В завръщането им след 11 години също.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Братя Галеви изобщо не са напускали България.
  • 2 ДОМ

    24 1 Отговор
    Чакайте бе хора, то нищо не се е променило, за да очаквате нещо различно. Тиквата и Пеев са на свобода, каскета и доган също. Маджо, Пашата, Маргините, ТИМаджиите, Трактора и всички други са живи и здрави и стават все по-богати. Не разбирам очакванията?!
  • 3 Майна

    14 6 Отговор
    Това е тактика да отклоняват в момента вниманието на българите от истинското престъпление- съставянето на това унищожително правителство...
    Дерменджиев колко пъти дава умопомрачителни изказвания..
    Я се спрете, бе...
    Чак такъв резил на показност, а?
    Що ли...
    Българи , това, което ни готвят и ,което се случва е недопустимо.
    Освестете се..
    Те ниразмиха всичко!
    Каква конституционният се спазва,бе...
    Това е психологическа атака
    Това е като зловещ хорор..
    Доминиране
    Изгубване и размиване на нормалността!
    Това трябва да се спре!!!(!
    Видяхте до къде доведе укрите оня ,,актьор,,

    Коментиран от #4

  • 4 чичо Гошо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Както върви ще си направят оглушки за референдума!
  • 5 Артилерист

    4 4 Отговор
    Добре е, че 33 годишното българско блато бе размирисано. Причината е, че мнозинството не желае-но не смее да го изрази гласно-да бъде управлявано от некадърни послушници. То това си ни е отдавнашна традиция. Това категорично е нагледно документирано на среща на бългаския и турския министри на просветата. Българинът се похвалил,че в България 90% са грамотни, а в Турция били само 10%. На което турчинът рекъл, че това е така, НО И В ДВЕТЕ СТРАНИ УПРАВЛЯВАТ 10-ТЕ %-ТА! 33 години главното изискване да станеш управленец в Бг е да си предан на американците. Това е документирано с нарочна грама от Козяк до Вашингтон за Борисов. Там е записано, че ББ е от ъндърграунда, замесен е с амфетамини, рекет и др., но е влюбен във властта и това ще им е полезно да го контролират. Всичко казано в статията за мафиотизирана България е самата истина. 33 години тази ИСТИНА се прикрива с всякакви лъжи от сорта на корупцията, бившите управници, външното влияние и прочие, но то това си го има навсякъде и с него се баламосват хората за същността на ИСТИНАТА. А тя за България в момента е, че АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ПРАВИТЕЛСТВО НА ВОЙНАТА! Всичките крясъци и истерии за бюджет, пенсии, ЗНАЕМ, че тези не заслужават, но спешните, належащите задачи ГО НАЛАГАТ и ще ТРЯБВА да ги изтърпите да свършат поне неотложното и прочие, са само да скрият ИСТИНАТА И НИ ЗАБЛУДЯТ В "НЕОБХОДИМОСТТА" ДА НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНАТА...

    Коментиран от #9, #11

  • 6 пламен

    2 1 Отговор
    Това значи че службите подчинени на Радев обслужват мафията
  • 7 ТрампЛин

    2 1 Отговор
    Докато Прокуратурата и МВР защитават различни частно-партийни интереси, престъпниците все така ще избягват правосъдието!
  • 8 Никога не са напускали България?

    4 1 Отговор
    Никой не ги е търсил!

    Коментиран от #10

  • 9 ТрампЛин

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    Много празни приказки за нищо! Не забравяй, че от тези 33 години, Тиквата беше на власт само 10! Колко БеСеПарски правителства се изредиха през останалите 23 години? Помниш ли? А помниш ли коя година станахме членове на ЕС и НАТО? От 1989 до 2007 пак ли САЩ ни бяха криви?
  • 10 хммм

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никога не са напускали България?":

    Че защо да я напускат?
    Тук си имат тяхна си полиция, техни си съдии и прокурори, техни си депутати, техен си град.
    Не можеха да се появяват публично, но ще се окаже публична тайна, че са си били у дома и без излишна показност са си щъкали из България.
  • 11 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    България НИКОГА не е била по-добре от в момента !!! АМА НИКОГА !!!! Да не говорим пък при тато !!! Българина НИКОГА НЕ Е БИЛ С ТОЛКОВА ВИСОК СТАНДАРТ и такива възможности като в момента !!! Именно затова всички русолюбски плювачи ще се задавите в собствените си плюнки и ще получите инфаркт от зор , че никога повече няма да смучете от България и да налагате крепостните си привички на българите !!! Ще изброя само няколко факта !!! Минимална заплата 1983 година : 80 (ОСЕМДЕСЕТ) лева !!!!!! Минимална работна заплата 2023 г - 770 лева с предстоящо повишение на 1000 !!!! Цена на бензина 1983 г - 0,80 ст , 2023 година -2, 40 !! Бензина спрямо доходите в момента е 3,2 ПЪТИ ПО-ЕВТИН от при тато !!! Автомобилите за всички е ясни , че са поне 10 пъти по-евтини спрямо доходите !!! Жилищата , които тогава дори не можеха да се купят дори да имаш пари без "разрешение отгоре" , сега са на цена месечна заплата за квадрат , при 2-3 пъти същото при тато !!! Без да броя свободата да работиш и живееш в цяла Европа !! Това е , задавете се в собствените си лиги !!
  • 12 Анонимен

    0 0 Отговор
    Да не се окаже празен ковчег.
  • 13 Анонимен

    0 0 Отговор
    Преди да го пусните в гроба го снимайте в ковчега, че да не ви се налага след месеци да го изравяте, няма невъзможни неща. Снимки за доказателства, да се кротне народа и във факти бг снимки и в други сайтове, за уверение
  • 14 Гоце

    1 0 Отговор
    Истината е една - МВР и Службите не съществуват за обикновения Българин. Цялата ни Държава е пропита със схеми и зависимости. Сигурно МВР и Службите са знаели къде са Галеви и какво правят. Но мълчат , защото ИСТИНАТА ще излезе наяве. А оттам кранчето с парите секва.....Така че ще продължават да лъжат и мажат .Така е в България - Феодализъм и крепостни Селяни