Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Юни, 2023 06:00 4 640 98

"Татко вече го няма. Беше убит от снайперист."

  • военни престъпления-
  • снайперист-
  • жертви-
  • войници-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • сираци-
  • травма

ДВ посети един от детските лагери за украински сирачета от войната

"Татко вече го няма. Беше убит от снайперист." - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Татко вече от една година го няма - беше убит от снайперист. Опитвам се да свикна - приятелите и роднините ми помагат да се справя", разказва пред ДВ деветгодишният Гера от Мариупол. Той си спомня добре началото на войната, когато руски войски нахлуха в Украйна. "Мама каза, че са ни бомбардирали също и през 2014 година, което е продължило само една седмица. Реших, че и сега ще е така и не се разтревожих особено", споделя момчето.

Всяка сутрин започвала с взривове, обяснява Гера, които е преброил 20 попадения само в двора на техния блок. Мина влетяла в една от стаите и ранила Гера в крака. "Ако спяхме в тази стая, сега нямаше да говоря с вас - всички щяхме да сме мъртви."

След поредния обстрел бащата на Гера излязъл от входа да види дали няма пожар и дали сградата не се руши. След това се чул изстрел. "Когато татко не се върна, мама разбра какво е станало. Уби го снайперист", убеден е Гера. По неговите думи - руските военни стрелят по няколко пъти, за да са сигурни, че целта е поразена. А този път изстрелът бил само един.

Най-много им липсва мирът

Гера е едно от децата, за които в Украйна организират специални лагери. В тях психолози помагат на сирачетата да преодолеят дълбоките травми, причинени им от войната. Инициаторката на проекта Оксана Лебедева казва пред ДВ, че не всички родители и настойници разбират каква нужда имат децата от психологическа помощ. "Неотдавна уговаряхме една жена в продължение на девет часа - без резултат. В тяхното семейство бащата се записал доброволец, бил пленен, измъчван и накрая го убили. Изпратили видео на децата му. Майката не ги пуска на лагер, защото не иска те да говорят за това и да се чувстват още по-зле", посочва Оксана.

Тя уверява, че децата се връщат от лагера усмихнати, което при някои от тях се случва за първи път от дълго време насам. "Нашата задача е да окажем подкрепа на децата", заявява инициаторката на проекта.

"Това, което най-много ми липсва, е мирът", казва пред ДВ осемгодишният Андрей, който е в лагера с 11-годишната си сестра Оля. Майка им е починала преди осем години, а малко след началото на войната баща им бил убит от снаряд пред очите им в родното им село Терни. Впоследствие били евакуирани, а сега живеят в Лвов - за тях сега се грижи семейство преселници от Донецка област. "Когато ни казаха, че ще имаме нови родители, отначало ни беше тъжно, но после стана добре", обяснява Андрей.

Да преодолееш травмата и да продължиш напред

Цялото лице на 13-годишния Егор е в белези - пострадал е от снаряд, който уцелил дома на семейството му в село Бургунка в Херсонска област. Егор и сестра му Александра били ранени и откарани в болница, след това ги взела при себе си в Тернопол по-голямата им сестра Ирина. Дълго говорели на децата, че родителите им все още са в болница - те едва няколко месеца по-късно разбрали, че са останали без майка и баща, след като видели в телефона на по-голямата сестра съобщение със съболезнования. "Плаках цял ден. След което се изпълних с апатия - стана ми все едно", споделя пред ДВ Егор. Той е убеден, че има полза от заниманията с психолозите в лагера - сестра му вече е започнала да се усмихва.

В стаята, в която са били заниманията на децата, са останали техните рисунки. Едната от тях е разделена на три части: минало, сегашно и бъдеще. В миналото е нарисувано щастливо семейство, в настоящето - ракети, разрушени домове и починали хора, а в бъдещето - завръщане у дома в Херсон.

Автор: Анна Соколова


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауууу, каква драма

    80 20 Отговор
    А за детския плаж в Зугрес нещичко да кажете...

    Коментиран от #48

  • 2 Механик

    97 23 Отговор
    На дечица от Луганск и Донецк, дали на всички бащите им са живи?
    "Нашите деца ще играят по улиците и ще ходят на учкище, а техните ще се крият по мазетата."- помните ли кой каза това?

    Коментиран от #25, #33, #80, #92

  • 3 АХМАТ СИЛА

    62 17 Отговор
    Отивам до Лидл за сълфетки, всичко около мен е мокро

    Коментиран от #73, #79

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Минкова

    35 95 Отговор
    На руската агресия трябва да се отговори с твърда сила. Аз чета и плача.
    Трябва да сме солидарни с Украйна в този тежък момент, трябва да изпращаме оръжие без да задаваме въпроси. Много оръжие и боеприпаси. Там умират нашите братя. Сега всички сме зад Украйна, всеки носи по малко украинско в сърцето си.

    Коментиран от #10, #11, #20, #35, #44, #45, #59, #72, #83, #89, #97, #98

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пращай Минке , пращай

    70 15 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Прати първо сина си! Иди и ти !
  • 11 радецки

    62 13 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    това е цинична статия!като цялата ни държава!
  • 12 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    67 16 Отговор
    А нещо за децата, чиито родители бяха изгорени живи
    в Профсъюзния дом в Одеса през пролетта на 2014 година, не очаквам да кажете нищо...

    Коментиран от #13

  • 13 ами

    11 35 Отговор

    До коментар #12 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    Попитай Путя, той знае най-добре.

    Коментиран от #90

  • 14 Чума

    28 11 Отговор
    Руснаците нахлуха в Берлин! Германките първо бяха ужасени, след това привикнаха, започнаха да се шегуват, по възрастните дори да се радват а някои и влюбват в руснаците! Когато се срещат 2 германки, първият въпрос е - Колко!? Видно от дневника на ,,Анонимна", публикуван през 1956 г. Екранизация не на ,,Ленфилмь", а на Германия и Полша!

    Коментиран от #17

  • 15 Чума

    6 8 Отговор
    Гледай филма и тогава пиши минус! 2 часа и 18 минути е, ще изтърпиш!

    Коментиран от #91

  • 16 Сандо

    34 6 Отговор
    Да напише писмо до дядо Байдън,той обича децата,особено момиченцата,той ще го разбере и ще му помогне.
  • 17 Сандо

    26 2 Отговор

    До коментар #14 от "Чума":

    Да ти напомня,че в Берлин са били войски и от някои други държави,в някои от които е имало чернокожи бойци за разлика от съветската армия.И интересно как след това германки са раждали мелезчета?
  • 18 КовидманЯк

    41 5 Отговор
    Бяхти кухата пропаганда - ниво емоции на първолак, че и първолаците вече не се хващат на подобни сълзливи фарсови пасквили.🤣😂🤣🤡
  • 19 Да де-ама

    46 10 Отговор
    А Дойче Веле защо 8 години не попита децата на Донбас за тяхните родители? Дойче Веле защо мълча когато укро нацистите със самолет изсипаха бомбите си на детският плаж в Донбас през 2017 година...? А Дойче Веле защо не отиде и не взе данните на ООН за убитите донецки и лугански мирни жители и не ги обнародва за периода 2014 г-2022г..-46 хил мирни жители...? Що за лицемерие..? Съчувствам на всяка жертва-но не приемам арогантното лицемерие на"цивилизованият запад"....
  • 20 КовидманЯк

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Нещо друго твърдо ти трябва на теб.😎
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    27 5 Отговор
    "Татко вече от години(2016) го няма - беше убит от минохвъргачка в Донецк. Опитвам се да свикна - приятелите и роднините ми помагат да се справя", разказва пред ДВ деветгодишният Гера от Мариупол. Той си спомня добре началото на войната, когато войските на Укровермахта започнаха да обстрелват свойте. "Мама каза, че са ни бомбардирали също и от 2014 насам с цел провокират москалите, което е продължило 8 години. Реших, че и сега ще е така и не се разтревожих особено", споделя момчето.
  • 22 Това е повод за размисъл

    31 8 Отговор
    А Дойче Веле защо 8 години не попита децата на Донбас за тяхните родители? Дойче Веле защо мълча когато укро нацистите със самолет изсипаха бомбите си на детският плаж в Донбас през 2017 година...? А Дойче Веле защо не отиде и не взе данните на ООН за убитите донецки и лугански мирни жители и не ги обнародва за периода 2014 г-2022г..-46 хил мирни жители...? Що за лицемерие..? Съчувствам на всяка жертва-но не приемам арогантното лицемерие на"цивилизованият запад
  • 23 Търновец

    35 5 Отговор
    А защо когато Израелски войници убиват цивилни DB не прави интервю
  • 24 Винкело

    33 6 Отговор
    Значи, момчурлякът е на 12 години, обаче помни как започнало през 2014 година? Е, по-прецизно с измислиците де!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пътник

    5 37 Отговор
    Обединение и единство срещу имперската агресия на Кремъл!!!

    Коментиран от #28

  • 27 дядото

    29 5 Отговор
    светът се пълни с идиоти.само това ли дете-украйнче е останало без баща,дали няма сираци и от русия и от полша и още и още.така оправдавате войната на укрите и запада и отново създавате прецедент.непочтено е подобна позиция,
  • 28 БгТопИдиот🇧🇬

    30 7 Отговор

    До коментар #26 от "пътник":

    На всеки 100 години запада се пробват и тръгват на изток.След това бива посетен в столиците си.

    А ти къде ще пътуваш след това ,ъмм ?!?!?
  • 29 Ми да се сърдят на сина на Байдън

    22 5 Отговор
    Той беше заграбил търбите на укогаз а руснаците заобиколиха Украйна и стана войната. Татковото беше останало на сухо без пари за прашец.
  • 30 От оня свят

    25 7 Отговор
    Наистина са ги засипали с бомби, както засипаха Луганск и Донецк избивайки населението,което не очакваще война?!
    А на детето баща му е убит от снайперист от нацисткия батальон Азов, който специално бе разположил снайперисти за да избиват всеки един жител, който излезе да търси храна и вода, а в убитите има и много деца от 9 до 17 годишна възраст, с раздробени глави само за това, че са искали да пият вода.
    Ще бъдат пуснати кадрите от Мариупол, в които ясно показват как нацистките танкове стрелят по блоковете за да убиват жителите, когато бягат от руските войски и това е само началото на показване на зверствата на тази дяволска орда, предвождана от слугите на сатаната Запада.
  • 31 Мето

    27 6 Отговор
    Гледайте нецензурирания български филм " Донбаска пролет" и ще видите как бащатите като на този Гера убиват, измъчват и се гаврил с руснаците.
    Поредна гадна статия за пропаганда.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахахаха

    4 24 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Пропагандата върви! Преди два дни ви качих видео, в което руски пропагандист ви казва директно по руската телевизия, че в Донецк не е имало разрушени сгради и до преди започването на войната, мнозинството от хората са подкрепяли Украйна и са искали Донецк отново да е украинска територия! Защо продължавате с тези глупости. В Донбас загиваха цивилни, защото Русия окупира района и войната започна 2014 година.
  • 34 фен

    20 5 Отговор
    Другата седмица, чакаме ДВ да направят репортаж за иракските сирачета, останали такива след войната на САЩ срещу Садам.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Перо

    15 2 Отговор
    Прочетох Дойче зеле и спрях!
  • 37 СВД

    16 2 Отговор
    Чул се изстрел! Я, проверете пак! Застанете на 1500 метра и никакъв изстрел няма да чуете!
  • 38 Така така

    15 3 Отговор
    Така е лицемери, но явно не ви пука искренно за тях. Защо не постигнахте мир?Ами докато преговаряхте на Минските споразумения, че и преди това снабдявахте улрите с оръжие???Вие искахте тази война ,,за да закрепите трагичното положение на фаш. На вас не ви пука за хората нито в тази нито в която и да било война
  • 39 В цялата тази гадост,

    14 3 Отговор
    която се разиграва в нашето настояще, мирише силно на десетилетен проект за промиване на мозъци и за настройване на украинците срещу техен братски народ. Прибрали са голям брой от тези бандерюги в САЩ и Канада /където има много голяма диаспора, гледах дори бар, посветен на Бандера, в чието меню има коктейли, кръстени например "Мозъчният кръвоизлив на Путин", а една от тях е дори заместник-премиер и придружава навсякъде Трюдо/. А слушах един от бившите премиери на Украйна - Азаров, който твърди, че Съветският съюз е давал най-много пари точно за Украйна, но проникването на корупцията на всички етажи на властта, превърнало се в начин на живот за голям брой хора /вижте какъв квартал имат в Монте Карло и как всяка вечер обикалят казината, според съвсем украинска медия "Украинска правда"/, е довело до пълно разграбване и унищожаване на силната им промишленост. За това говорят и множество украински политолози, активисти и юристи, преследвани в Украйна, които са успели да отидат в Русия.

    Коментиран от #56

  • 40 Артилерист

    24 2 Отговор
    Историята е много тъжна и вероятно е истинска, но в нея няма и намек за цялата политическа истина. А тя не може да се изчерпи тук и сега, но най-важното: в Украйна десетки години след 1990г. върви усилена укранизация, което значи обругаване на всичко руско и абсолютизиране на украинското. След Майдана и инсталирането на бандеровската хунта на власт, в Украйна започва жестока нацификация-пред африканските ръководители Путин е представил нагледни материали за безчинствата на бандеровци- милитаризация с големи количества американски оръжия и много военни биолаборатории и открита война срещу руснаците в Донбас. В продължение на 8 години са убити 14 000 души, включително и много деца. След многократни и многогодишни предупреждения и международни решения за Донбас, промяна от страна на Украйна няма и Русия влиза с войски за решаване на проблема. И нещо изключително важно: един месец след навлизането на руските войски, в Инстанбул е подготвено СПОРАЗУМЕНИЕ за прекратяване на конфликта, съгласувано от двете страни и е останало то само да се подпише от украинците. Борис Джонсън, пришпорен от американците, хуква светкавично за Киев и нарежда: ПОВЕЧЕ НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ! С това живота на много хора, в т.ч.и деца, беше обречен! И това се случва вече повече от година. Американската и западната пропаганда може всячески да се извъртат и усукват, но това е ИСТИНАТА.

    Коментиран от #66

  • 41 Доротея

    14 1 Отговор
    Наглост и безродие, товаришчи! Също като македонците, поставили 2 латински букви в азбуката на Кирил и Методи и вече се писали друг народ, вяра, език и принадлежност!!!? Вместо ,,Руси коси" /песничка/, написали ,,Русι коси"!? Тоест - идентичност! И защо в едната дума с ,,i", а в другата с ,,и", те си знат?!Шизофренност!
  • 42 дядо поп

    15 2 Отговор
    А когато украински снайперисти убиват руски войници , са герои. Аршина ви не е еднакъв. Работата на новинарите е да показват новините , а не да обобщават и показват манипулирани собствени виждания!
  • 43 Ники

    16 1 Отговор
    Не е вярно това. От факти отдавна ни убеждават че Русия е свършила оръжието и се бие само с лопатки и тояги. Няма как да е от руски куршум , защото според факти , руските куршуми свършиха отдавна.
  • 44 дядо поп

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Чети и си плачи , но не давай акъл , всеки изпратен патрон е потенциална жертва от едната и другата страна.Пожар не се гаси с бензин!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Коментар

    11 2 Отговор
    Пропаганда ала Гьобелс, в традициите на nazistka пропаганда ,която в момента се лансира в европейската джунгла от наследника на същите престъпници през втората световна война.
    За нас ни го поднася сайта с антихуманната идеология отвратителния сайт съучастник F.
  • 47 Германския Бойко

    10 3 Отговор
    "Татко вече го няма , беше изгорен жив в Одеса".
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дойче Гьобелс

    13 1 Отговор
    Приказки за лека нощ
  • 50 Браво

    4 10 Отговор
    Чета коментари и се чудя това хора ли са го писали. Не не са хора, а изр-оди. Жалкото е, че се наричат българи! Отвратително е да се подиграваш с мъката на децата.

    Коментиран от #54, #55, #75, #77

  • 51 Изчезвай

    5 5 Отговор
    Айде чиба от тук наглец не ни занимавай с някакви сълзливи истории, ако искаш да разкажеш нещо бъди обективен и разкажи и за двете страни. Къде са бащите на тези деца които все пак останаха живи от Донецк и Луганск? - не ви интересува, никой дума не обелва, е нас също не ни интересуват украинските деца.
  • 52 А, тъпото и

    4 2 Отговор
    лъжливо дойче пръдналозеле, що не каже, че точно в Мариупол е алеята на Ангелите, наречета така заради загиналите деца от бомбардировките на укрите поддържани от запада и най-вече СрАЩ. Тези лъжи минават пред тъпите и прости западналяци, но при нас не вървите гьобелсчета лъжливи.
  • 53 Олга

    6 2 Отговор
    Милостиви били, виждаш ли, жалостиви към дечица - жертви на поредица от водени по света и разпалвани от тях войни.В статията “демократичното” западно лицемерие, фалш, лъжи в ход и губят граници.
    Разбираемо - епоха на неоколониализма отива и грабежи стават почти невъзможни.Дори и в Африка.Раздразнени са.
  • 54 Ами подигравката

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "Браво":

    е от страна на ДВ, защото мариуполските деца биваха унищожавани в продължение на 8 години от укрите и колективния запад. А, ти се интересувай къде е истината, а не да пасквилеш простотии.
  • 55 Дойче Лъже

    12 2 Отговор

    До коментар #50 от "Браво":

    е уличено десетки пъти в откровени лъжи, даже ще дам пресен пример - за американските биолаборатории в Украйна - лъжеха най-нагло, че няма такова нещо и след като американците сами си признаха, млъкнаха.

    Трябва да е някой много залупен да вярвя на подобни съчинения като гореписаното.

    Коментиран от #58

  • 56 Мъка

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "В цялата тази гадост,":

    То се вижда, на кой са промили мозъка.
  • 57 Мир! Мир! Мир!

    6 2 Отговор
    Ми това е войната, която така жадуват. За съжаление, някой много иска смъртта и разрушението да са бъдеще за българите. И не само иска, усърдно работи по въпроса..
    Четете, гледайте и мислете- това ли искате за децата си...

    Коментиран от #61

  • 58 Достоверност?

    2 7 Отговор

    До коментар #55 от "Дойче Лъже":

    Дай факти, че американците са си "признали".

    Коментиран от #60

  • 59 Българин

    3 14 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Слава на Украйна!

    Коментиран от #69

  • 60 Дойче Лъже

    14 1 Отговор

    До коментар #58 от "Достоверност?":

    Как да дам като трият линкове. Но и по някои наши медии са го публикували:

    "При изслушване в Сената Нюланд беше попитана дали в Украйна има химически или биологични оръжия. „Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с украинците да предотвратим попадането на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“, обясни Нюланд.

    Коментиран от #63

  • 61 Мислещ

    3 11 Отговор

    До коментар #57 от "Мир! Мир! Мир!":

    Русия е агресор. Какво повече да мисля?

    Коментиран от #74

  • 62 Уса

    8 1 Отговор
    Моя татко го уби демокрацията и парите от Америка не можаха да го спасят оказаха се недостатъчни.Тогава човек моли за последното хапче или в по добрия случай снайперист.Всеки българин е изживял подобна драма и не е нужно да внасяте от други неприятелски държави

    Коментиран от #64

  • 63 Елементарно

    2 4 Отговор

    До коментар #60 от "Дойче Лъже":

    В Русия няма ли биологични изследвания?

    Коментиран от #78, #93

  • 64 Това е положението

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "Уса":

    Твоят татко го убиха комунистите, които откраднаха парите на българите и сега се правят на демократи.
  • 65 Говори за Майдана

    3 2 Отговор
    Така започна ТСВ
  • 66 ЕВРОНЮЗ

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "Артилерист":

    Има филм на Италианския журналист Джулието Киеза от 2014 година документален ( предаване по Украинската телевизия) на празник в училищата предлагат лакомства на децата между 8/12 годишни което включва сокове с име ( кръв от руско дете ), сладкиши с име ( сърце на руско дете) , сладкиши с форма на танк с име ( украински танк на червения площад) , торта с форма на Кремъл и забит отгоре Украински флаг. Това са фактите и внуците на Гьобелс DW барабар с Козяшките мегафони могат да врещят докато им свършат батериите
  • 67 Ако гьобелс беше жив

    2 0 Отговор
    И работеше за тези нямаше да издържи и една седмица щяха да го изгонят
  • 68 Kирил

    3 12 Отговор
    Трябва да се забрани на граждани на русия да стъпват на българска територия. Влизат убийци мародери и всякакви престъпници от войните на русия

    Коментиран от #70, #71

  • 69 Това образувание

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Българин":

    Се състои от пет части. И всяка от тези части е откъсната от някоя съседна държава. На коя точно, от всичките части, пожелаваш слва, че нещо не ми е ясно. По ясно ми е чия територия са тези парчета: руска, полска, румънска, немска, а за твое сведение, има и българска част. Ти вероятно си за българската?
  • 70 Да да

    6 3 Отговор

    До коментар #68 от "Kирил":

    Щото четирите чужди военни бази в България са точно от Русия, а?
  • 71 Кириле

    9 0 Отговор

    До коментар #68 от "Kирил":

    Ти колко укро бежанци прие в домът си?
  • 72 Драгинкова до Минкова

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Много силно те е ударила склерозата и моя съвет е спешно си вземи направление че тва нещо не се лекува как бъде . От 2014 до 2022 къде беше ? На 2 май 2014 г къде беше ? Зная че тр"о"лиш но въпреки това съм длъжен да спомена че дим без огън няма и всичко е последствие от преврата през 2014г. който сътвориха бандеровските фаша..
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 койчо от койнаре

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Мислещ":

    Ами то за да мислиш нали трябва да има и с какво ! Кофти работа , не става и с фуния да го налееш !
  • 75 Още по

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Браво":

    Отвратително е да създаваш на децата мъка. А след това, да обвиняваш други за това.
  • 76 да попитам

    5 2 Отговор
    "ДВ посети един от детските лагери за украински сирачета от войната"----А защо не са в приемни семейства,като в Русия?Защо в "лагери"?
  • 77 какво чудно има

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Браво":

    Да това са го писали хора а вие фашагите от ДБ , ПП и гербавите не сте хора
  • 78 Дойче Лъже

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Елементарно":

    В Мексико има ли руски биолаборатории?
  • 79 Ахмак - Сила

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "АХМАТ СИЛА":

    Най-добре иди в Берьозка ... Там са в рубли , а при теб са много ..
  • 80 Афтомонтиор

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Най-вече онова детенце , разпънато на кръст ...🤭
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 смех

    3 2 Отговор
    докато носеше шише с бензин в бандеровски гащи и къркан са го уцелили гестаповци не от секретните операции . А какво търсят ъкрите в бгн . без осигуровки, без пари , без мъже .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 РИТОРИЧНО☝

    2 1 Отговор
    ХУБАВО Е ЧЕ МОСКОВЦИТЕ...
    СЪЩО ИМАТ....деца....,МАЙ..!!
  • 89 факуса

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    ако си по горен етаж просто скочи,не се мъчи
  • 90 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ами":

    чакаме го,като дойде ще те водим да чуеш отговора
  • 91 факуса

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Чума":

    ами германия и полша кво да покажат,що не питат тез дет ги превзеха немците,война е било все пак и не руснаците искаха война
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Така е ..

    2 10 Отговор
    Проклет да е Путин от историята , като Хитлер.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Той

    3 1 Отговор
    Някои татковци също ги няма,запалиха ги живи в Донбас,ма иначе слава усраине!!!!
  • 97 4444

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Tъпа Украинска селянка си ти
  • 98 4444

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Минкова":

    Кого чакаш тръгвай с тях