Last news in Fakti

20 Юни, 2023 16:40 27 231 195

Долу лапите, простаци, от името българи

  • българи-
  • роми-
  • образование-
  • население-
  • култура

Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа

Долу лапите, простаци, от името българи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Няма по-прост народ от българския” – под това заглавие „Невероятно инфо“ пусна материал, който, макар и фантастичен, решихме да публикуваме заради убийствената ирония в него. Той е неопределен жанр – очерк, есе или автоинтервю. Текстът на Едуард Стърнс, касаещ България, придоби огромна популярност сред англичаните.

Под заглавието “Няма по-прост народ от българския” той публикува своите впечатления, опит и разочарование от грешката да си купи имот в нашата държава.

Текстът публикуваме от от eurochicago.com

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята. Няма по-прост народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости.

Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите – напротив – те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува. Аз използвам думата народ в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, идиоти в гръцкия смисъл на думата.

Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.

Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?

Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския?

Долу лапите, простаци, от името българи!. Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.

Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.

Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият.

Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.

Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.

И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:

“-Ми аз, какво мога да направя?”

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг.

Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.

Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.

Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости… “

П.П. Това е само мнението на един англичанин. Пребройте до десет преди да го наплюете и оборвате. Звучи неприятно, но пък трябва да признаем, че много верни неща е казал. По-важно е да помислим как да се променим и да покажем добрите черти от националния характер. Такива има със сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 361 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен-_ Язовец

    210 134 Отговор
    Британски педофили си купуват имоти и почват да задяват ромчетата от махалите

    Коментиран от #51, #56, #79, #90

  • 2 Българин 🇧🇬

    178 111 Отговор
    Вън на британските педофили от България в райони къде да се настаняват има повишени случаи на педофилия

    Коментиран от #127

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рон Джерми

    169 91 Отговор
    Британски хомосекс.уалисти са се научили, че в България се предлагат евтини услуги от мургави българи по провинцията особенпв селата.
  • 5 стара манджа

    227 60 Отговор
    Е, тоз англичанин под различни имена ни го пробутвате вече поне десетилетие, мине се не мине, и току извадите статията от нафталина. Харесва ли ви да се самоунижавате, ако на вас ви харесва, на хилядите отрудени и честни българи подобни писаници не влияят, всяко стадо си има мърша, списващият понамирисва, независимо към коя нация принадлежи...12345678
  • 6 Делю Хайдутин

    226 53 Отговор
    В територията няма вече народ.Има само роми и пенсионери.Огледайте се

    Коментиран от #35, #137, #188

  • 7 Псевдоним

    160 31 Отговор
    Тази статия е много стара и впоследствие се оказа някакъв трол фейк. Вече кое колко е вярно и колко ще се припознаем отделен въпрос.
  • 8 Леля Гошо

    339 14 Отговор
    Съмнявам се че е писано от чужденец. Англичанин не би могъл така подеобно и убийствено точно да анализира жалката действителност в която сме затънали
  • 9 Честно да ви кажа...

    192 71 Отговор
    Цялата тази статия на англичанина не ме обижда,защото всеизвестно е,че ингилизите са още по-прост народ.Това е всеизвестно на целия свят.Използвачи и разбойници.

    Коментиран от #21, #55

  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 15 Отговор
    Ас не сам прозд
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гого

    154 34 Отговор
    Нормално е. След като вече 34 години всичко кадърно напуска България, кой е останал в нея?

    Коментиран от #138

  • 13 Прост

    150 34 Отговор
    Ами той човека си е прав
  • 14 Потрес

    101 50 Отговор
    Наглоcакcите винаги са издивявали, че колонизмът им тук просто не минава и сега заради това сме "прости"!
    Спомнете си ония гадняp Чърчил, какви ги дрънкаше за българите, този е същия!
    Батков най-добре им каза "дис ис бритш хо..."
    Ай със здраве!
  • 15 Последния Софиянец

    133 12 Отговор
    Автора е англичанин купил евтина къща в България но ромите са го обирали няколко пъти и с право е бесен.

    Коментиран от #31

  • 16 НемецО

    127 7 Отговор
    Самата истина, която видяна отстрани не остава незабелязана. Манталитет братче... ценностна система.
  • 17 НЯКОЙ

    85 40 Отговор
    Напълно безсмислена статия, родена от някаква моментна емоционалност от страна на автора !? Че се насади и даде плодове войнстващата простотия у нас, благодарение на определени гурута в политиката и културата, е вярно ! Но нещата могат да се променят с много усилия и правилни мерки от правилни хора, а не с оплюване на всичко и всички ! Не случайно е спестено името на автора !
  • 18 булгар

    134 21 Отговор
    това не е писано от англичанин... прекалено добре познава нашите лоши качества...а и един англичанин никога не би казал, защото не знае, че ..наистина българите са потомци на велик народ и имаме много по-дълга и величествена история от тяхната жалка колониална демагогия..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ⚜️Просветен⚜️

    109 35 Отговор
    Бе аз незнам дали има по прост народ, но няма нито една оцеляла империя, която да се е забъркала с нас! Като почнеш от монголската , Византийската , Римската , османската , австроунгарската, нацистката и стигнеш до съветската империя , всички са се разпаднали! Изключително внимателно трябва да се пипа тук, защото на нашата свещена земя има артефакти , защитени от неясни сили! А мнението на островен дивак изобщо не е релевантно в контекста на най древната държава дала на половин Европа четмо и писмо и просвещение!

    Коментиран от #70

  • 21 ТИР

    76 9 Отговор

    До коментар #9 от "Честно да ви кажа...":

    И другото е че не са много умни тези дето ползват топла и студена вода от две съседни канели,,,
  • 22 Кирпич

    85 5 Отговор
    Много си прав , Но ние това си го знаем отдавна Прост народ слаба държава КАЗАНО Е
  • 23 Кочо

    159 7 Отговор
    Описанието направено от автора в голяма степен съответства на реалността! И мисля, че автора не е британец, а един от малкото останали българи с разум, съвест и интелект! Кой британец се интересува от българските национални герои! Това е писано от българин!
  • 24 честен ционист

    61 12 Отговор
    Все едно аз съм го писал, без частта с наследниците на митичния славен народ.
  • 25 претоплена манджа

    48 23 Отговор
    Браво бре изровихте статия от 2012г. Няма лошо. За сметка на това рашките се чувстват комфортно и тогава и сега.
  • 26 ИНЖ

    53 53 Отговор
    Това е резултата от 34-годишния "преход" по съветски модел!!! Ако не ни харесва, от нас зависи....

    Коментиран от #96, #119

  • 27 Никой

    46 9 Отговор
    Ето това е историческо изказване.
    Нищо, че нищо не променя.
  • 28 Некой си

    92 15 Отговор
    Англичанин - друг път!
    Няма англичанин, който в такива детайли да познава миналото и настоящето на България.
    Това е писано от поредния евгенийдайновец/манолглишевец или някой друг подобен.
    Щото българите тъпо и упорито не се поддават на опитите да бъдат консолидирани с шведите, англичаните, немците и холандците. По която и тема да се сетите.
    И не, българите не мислят с телевизорите - масово българите гледат телевизия и фейс и правят напук.
    Напук - това е основният и единствен исторически доказано печеливш аргумент на българите.
    Вече 3000 години.

    Коментиран от #91

  • 29 байгън

    29 20 Отговор
    Втори британски джендър един го утрепа един ром край Варна
  • 30 присмял се хърбел на щърбел

    61 22 Отговор
    То пък англетата ама хич не са прости и мързеливи . Няма кой да им обере ягодите на полето . Изкараха група ентусиазирани студенти и на третия ден нямаше никого !

    То англетата ама хич не са тарикати и мошеници . Като си спомня само за един например случай от товата история - за Скрипал , какви лъжи и мошеничества натвориха .
  • 31 припозна ли се

    36 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Последният софиянец е прототип на написаното в публикацията.!
  • 32 бармана

    65 16 Отговор
    А нещо да напише тоя за пияните си сънародници на слънчака , дето се търкалят по алеите като талпи . И да ги изклатиш няма да разберат . Ама как да го направиш като целите са оповръщани и нас ... ни .

    Коментиран от #76

  • 33 Даа!,

    96 8 Отговор
    Убииствен народо психологически разрез! Изобщо не вярвам,че е написано от британец,дори да е пребивавал тук с години.Сигурно мнозина ги боли.Но от истината винаги боли! Вместо да го охулвате, прочетете отново и отново! Кое не е вярно?
  • 34 Булгар, булгар

    65 9 Отговор
    Абсолютно вярно! Бих добавил само, че всичките ни герои са предадени от българи! Дори историята на Паисий е написана едва през 18 век (1760 г. ), По точно преписана от хрониките на Атонските манастири!
  • 35 Има

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Делю Хайдутин":

    колички.
  • 36 Ъъъъ

    56 2 Отговор
    Не че нещо, но е казал истината!
  • 37 Павел пенев

    52 8 Отговор
    Всичко казано е вярно и точно, но то се отнася не за българите а за техните управници.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Само да кажа че на всякаде има хубава

    20 7 Отговор
    Природа освен в постинята а това да се хвали България с природата е тъпо то няма с какво да се похвали сигорно и въздоха е хубав и те ще си мечтаят обаче реалноста е друга

    Коментиран от #44

  • 40 От всичките твърдения

    42 13 Отговор
    Има верни неща у нас
    Но да се преписват на целият ни народ тези отрицателна качества е


    КОЩУНСТВО


    Който и да го е написал
  • 41 Не се връзвайте

    45 13 Отговор
    Измисления очерк „Няма по-прост народ от българския” е публикуван преди години в сайта на „Бъзикилийкс”
    Бъзикат ви..
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 В българия

    34 3 Отговор
    Живеят и други етноси например тези на снимката са от друг етнос огледайте ги добре

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Аз ги огледах

    47 2 Отговор

    До коментар #43 от "В българия":

    Държат бира и кебапчета които са получили за да гласуват "правилно"
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 бай Даньо

    40 4 Отговор
    Тоя па англичанин открива топлата вода!? Амчи то пойнта на Паисий не ли същия написан преди два века и половина !? Българите наистина не сме народ. Шопи и майни мразят "селяните по морето" нищо че първите държат всички бизнеси по морето и са отговорни за обслужването , чалгата по заведения , оправия в хотели , а не "селяните"... не е че отделно шопи не мразят майни и по самото море бургазлии да мразят варналии ( гагаузи по бургаски) и обратно... Селяните по морето мразят шопи разбира се как иначе. Обичаме да мразим това си е . Българския народ не е народ, народ е само номинално защото няма друга дума , но тая общност няма общи цели , идеали , водачи , мъдреци ...
  • 49 варненски пенсионер

    34 7 Отговор
    никакъв англичанин ! това е писано от Бая ви Ганя !
  • 50 верно е

    55 8 Отговор
    Напълно съм съгласен с написаното.Ярък пример е Тиквата.Прост,нагъл и крадлив,но тези които се оприличават с него и гласуват за него са същите.А,тези които изобщо не гласуват са по-прости и от тях !

    Коментиран от #101

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Вергина

    26 4 Отговор
    Текстът е отпреди много години, фейк нюз е и е нещо като описание на най-големите недостатъци на българския народ. Сравнението с текстовете на Ницше до някаква степен е адекватно, макар да са несъизмерими величини: както Ницше е искал да научи германците на нещо повече от бира и вурст, така и тук авторът иска да научи българите какво да НЕ бъдат.
  • 53 Гост

    30 2 Отговор
    Но за съжаление ,ние не можем да бъдем друго ,освен гореспоменатото.Напълно съгласен ,напук на всички ПАТРИОТИ в (бг.!!!)
  • 54 Не вярвам

    32 5 Отговор
    конкретната статия да е писана от англичанин, но: Англичаните гледайки по сниките нашата природа, старите запазени все още къщи с безбожно ниски цени от 5000 -10000лв. решават да я купят. Този имот е в някаво село превзето отдавна от древните индийци и тези думи са точно за тях. Те са крадците, измамниците, лошите съседи, да не им описвам и другите "ценности", всички ги знаем. Малкото истински българи в такива села обикновено са възрастни и също страдат от тази напаст.
  • 55 ССС

    40 18 Отговор

    До коментар #9 от "Честно да ви кажа...":

    И щото са много прости:
    Имат най-силното футболно първенство в целия свят;
    Произвеждат едни от най-добрите автомобили в целия свят;
    Стандарта им на живот е десетки пъти по-висок от нашия и също един от най-високите в целия свят;
    Имат традиции на стотици години;
    Езикът им се говори в целия свят;
    Демокрацията им се развива от около 700 години;
    Държавите от Британската общност заемат най-много територия в целия свят.
    Ако попитате някой българин къде иска да емигрира, 9 от 10 ще посочат държава от британската общност.

    Това е понеже са много прости. А колко още има.

    Коментиран от #57, #61, #80, #87, #88, #95, #118

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Турците имат

    40 4 Отговор

    До коментар #55 от "ССС":

    една за съжаление много вярна за нас приказка: Българите са много образовани - на 98%, но позволяват на тия 2% неграмотници да ги управляват. При нас 98% от населението е неграмотно, но се управлява от тези 2% грамотни.
  • 58 Абе

    33 4 Отговор
    Точно казано..право в "десятката" за жалост!!

    Коментиран от #59

  • 59 Всеки народ

    25 5 Отговор

    До коментар #58 от "Абе":

    си има и хубави и лоши черти, но ние прекаляваме и преекспонираме нашите недостатъци. Да си чел някъде руснаци, сърби, гърци и др. да пишат или говорят сериозно за своите недостатъци? Има разбира се такива, но Иванушка дурачок уж е глупав, но винаги е печаливш в игри, битки. Или турчин да каже - вярно смениха ни имената ама после ни ги върнаха и никого не убиха, пък ние 1876г. ги изпоклахме та целият свят скочи против нас.
  • 60 Ганю

    12 6 Отговор
    Бравос за написаното. Ша си засуча ся мустака от кеф.
  • 61 гост

    34 8 Отговор

    До коментар #55 от "ССС":

    Респект за написаното .всичко е вярно
  • 62 Милен

    27 4 Отговор
    На 99.9% съм сигурен, че туй го е писал някой наш Ентелектуалец 😂
  • 63 Има и по прости от нас

    21 18 Отговор
    затова сме "братушки" с тях!
    Вижте какво правят в Украйна!
  • 64 Путинофил

    24 28 Отговор
    Това е така, защото територията е населена с русофили! Те са най прости! Злобни, неграмотни, лузъри!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Защо мислите, че имаме празник

    24 0 Отговор
    " Народни будители"? Защо мислите, че всяко читалище във всички села се казва " Пробуда"?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Англичаните заради нас

    23 5 Отговор
    излезнаха от ЕС!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Това е резултат от кръстоска

    23 14 Отговор
    между рускиня и бг циганин .= русофил!
  • 72 Мнението на англичаните за българите

    23 1 Отговор
    не се е променило от времето на Чърчил!
  • 73 Да ви пусна ли клипче

    27 10 Отговор
    какво мислят руснаците за нас? Горе долу същото! Те даже ни наричат "румын", демек цигани!
  • 74 Българите умират от кеф, когато

    23 24 Отговор
    руснаците бомбардират цели градове и убиват деца, жени и старци! проф. Иво Христов го каза: 80% дебили!
  • 75 Това го е писал онзи холандеца Патрик

    9 10 Отговор
    дето се изказваше на митинга на русофилите!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ийнардз

    46 7 Отговор
    Ами всеки българин трябва да го прочете това, и да разбере че това е истината. Много сме прости българите и е факт. Цели 12 г. най простия пожарникар граби милиарди от българите с бандата си ГЕРБ, а още има дето му се радват и му викат бате. Много са прости българите ама наистина.
  • 78 Коментар

    26 1 Отговор
    Без коментар-това всичкото да ни го каже в очите чужденец.И съм сигурен , че пак ще има "велики" коментари с пяна на устата от същите тези - "българи"
  • 79 А кое

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    Не е вярно днес, от това ,дето даже педофилите ни го казват в очите?Даже стила на коментарите ни доказва,че и педофилите са прави за това,което виждат в " милата ни Родина"
  • 80 Англичаните освен това са крадци

    25 12 Отговор

    До коментар #55 от "ССС":

    И да, ограбили индийците, африканците и където са стъпили всичко ценно са отмъкнали е хазната на кралските особи!А българите били крадци! По- големи крадци от ингилизите едва ли има!🤣🤣
  • 81 Тома

    30 0 Отговор
    А кой каза аз съм прост и вие сте прости
  • 82 Диамантената ръка

    37 0 Отговор
    Това със сигурност не го е казал англичанин, българин е. А и не е далеч от истината...
  • 83 ПОЗНАВАЧ

    19 0 Отговор
    Това е писано от българин.
  • 84 Пасъмас

    33 5 Отговор
    Не Народ а ????

    Вируси, щамове, ваксини, закони.
    Зелен сертификат….сини зони!
    Зони червени, оранжеви, лилави.
    Палитрата свърши, останах без сили!
    Банки обират, без маски, без изстрел.
    Кюлчета злато, пистолет-Да си мислил!
    Нощно Шкафче в Министерска квартира.
    Колко ли пачки със Евро побира?
    Дронове, спални, отворен прозорец.
    Проснат напряко спи Огнеборец.
    Мата Хари свободно кръстосва навред.
    Прокурори хвърлят високо Каскет!
    Хемус, мостОве, строят Виртуално!
    По Струма загиваме ний Ритуално!
    Народа разделят, насъскват, подтискат.
    Едните пилеят, а други се стискат.
    Раята безмълвно върви като Зомби.
    Не мож’ да я стресне дори хекатомба!
    О Боже! Не може Това да е Онзи народ!
    Който прегази Дунав без брод.
    Който Балкана посред зима пресече.
    И на Теодор Комнин главата отсече!
    На Калоян страшен и верни боили.
    Които сразиха ромейските сили.
    Които разбиха железните рицари.
    И сам Балдуина хвърлИха в тъмница.
    Не! Не може това и врагът да ни стори!
    Кой каквото ще, това да говори!
    Не може това да са същите хора
    Които безмълвни гледат Позора!

    Коментиран от #85

  • 85 Пасъмас

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "Пасъмас":

    Бих го нарекъл плагиат.
  • 86 комшията

    23 13 Отговор
    Мнението на пияните джендъри от албиона пет пари не струва. Да си ходят на прайда и да не дават акъл какви са българите и кой да си избират да ги управлява.Още пияницата чърчил беше казал, че балканите трябва да са картофена нива, обаче сметките са без кръчмар.
  • 87 СССР

    11 16 Отговор

    До коментар #55 от "ССС":

    РОССИЯ ,ТОВАРИЩ! ТАМ Е ИСТИНАТА 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 88 Стига стига

    20 8 Отговор

    До коментар #55 от "ССС":

    Хвалебствия за тия пед....

    Али...Дядовците им хвърляли бомби над София вия сега им се надп.....
  • 89 Кую

    14 3 Отговор
    Направо са отказвам от гражданство.
  • 90 МНОГО СИ ОСВЕДОМИТЕЛЕН

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    И ТО ОТ ПЪРВО „ЛИЦЕ,”А А 😉...КАК БЕШЕ
  • 91 ВЕРНО СИ Е...☝

    17 2 Отговор

    До коментар #28 от "Некой си":

    ЧЪРЧИЛ САМО С ЕДНО
    ИЗРЕЧЕНИЕ ГО Е КАЗАЛ..............

    Коментиран от #98

  • 92 4570854

    25 2 Отговор
    Не толкова прости колкото повърхности,забити в ежедневието, вярващи на крещчедото,на екшъна,на платени манипулатори които омайват аборигена ,че ще свалят звезди от небето,непознаващи дълбоките механизми на задкулисието,ползващи тролове и политици марионетки и най вече безразличието.Слави също е участник в опростачването и примитивизма,чалгата и т.н.
  • 93 Започва се

    32 3 Отговор
    Много боли,когато ти казват истината право в лицето, много боли!
  • 94 Хаберий

    17 11 Отговор
    Тоя англичанин ми мирише на майка византийка. Толкова злоба и такава жлъч се основават на някаква щета, която тоя тип е преживял. Особено ако е имал стълкновение с цигани и никой не му е обяснил, че те не са никакви българи. Според мен англичанин, грък и циганин когато и да ги биеш, винаги има защо. На тоя т.н. англичанин трябва да му се поясни, че неговата държава, нейната столица и реката на която се е разположила са с имена и начало, положено от древни българи. Вярно, не са като днешните прото-типове, каквито се срещат все пак, но това е истината, която уж просветените британци не знаят.
  • 95 Требе Акъл

    14 3 Отговор

    До коментар #55 от "ССС":

    Преди да ми хвалиш най-кървавата нация прочети английската книжка (преведена вече на български) „Българите такива, каквито са“.

    няма начин да не се отвратиш от тях.
  • 96 Мухаха

    15 22 Отговор

    До коментар #26 от "ИНЖ":

    Не от 34, а от 79 години негативна селекция! Преди 1989 бяхме още по-зле - напълно зомбирани, мизерни и неадекватни за съвременния живот, осакатени от пропаганда, невежество и затвореност. Няколко пъти съм излизал извън соца преди 1989 и при връщане родината ми изглеждаше безнадеждно мърлява, изостанала и безнадеждна. Трябва да си изпълзял от някоя кал, за да твърдиш, че при соца е имало нещо за гордост в България . Ако имаше, нямаше да ни опашат с бодлива тел и ток по границите, за да не побегнем

    Коментиран от #113

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Горно Чукундурово в Англия е

    17 2 Отговор
    същото, като Горно Чукундурово в България, без удобен транспирт, с лошо здравеопазване, и безработица. Не случайно се говореше за изравняване на Севера и Юга. Както англичанина, така и българина, ако има възможност винаги ще духне към по-приятна дестинация, Майорка, Южна Франция. Елитите и на двете страни се интересуват повече от собствените си интереси, отколкото тези на народа, просто хореографията в Англия е по-изискана. Ама дайте да злобеем по българите.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Боянският майстор

    24 0 Отговор
    Къв народ бе?! Накъдет се завърнеш
    талянци със златни зъби!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Един от морето

    21 0 Отговор
    Бях малък преди да преиминуват циганите на българи 62г. До тогава във паспортите пишеше българин от еди каква си народност. Знам това щото на баба и дядо паспорта пишеше българин от гръцки происход. След това на паспортите на народност имаше една черта. Време е това пак да се върне. Не може хора без грам о разование, със по скоро животински отколкото човешки порядки да ходи по Европа, да проси, проституира, краде и безчи съва и всички да си мислят че това представляваме ние българите. Срамно е за нас, срамно е да ни сравняват със онези п,,,,,, ти
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Баба ти

    15 5 Отговор
    Във виното е истината. И тя е видна с просто око в Съни бийч, където тълпи от англосакси, или британци, се поnaakvат от пиене, разгащват и наpiкават от дрога, мърсуват и povръщат като разпрани, като не видели такава свободия и простотия, каквато те самите са сътворили. Сякаш преживяват в друг свят, толкова приятно си изживяват превъзходството, че са висша класа. Висша driсня, висококласно povръщане, отбрана извадка на крадлива и омразна ненаситна империя, която мъти водата на световния мир заедно с техните днешни шефове във Вашингтон.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Българин

    7 4 Отговор
    Ингилизците са най голмите писюри на света
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Бигд

    20 6 Отговор

    До коментар #96 от "Мухаха":

    ДО МУХАХА. ЧЕЛ СИ И КАКТО Е НАПИСАЛ ЧОВЕКА СИ МНОГО ПРОСТ. ПРЕДИ 89 Г. ХОРАТА НЕ БЯХА ЗЛОБНИ, ЗАВИСТЛИВИ И АЛЧНИ. ВИНАГИ СЕ ОТЗОВАВАХА НА ПОМОЩ ЕЙ ТАКА БЕЗ ДА ТЕ ПОЗНАВАТ. ПРИЯТЕЛСТВОТО БЕШЕ ЧИСТО И ИСТИНСКО. СЕГА НЯМА ПРИЯТЕЛИ, ИМА ПОЗНАТИ. СТАТИЯТА МНОГО ДОБРЕ ОПИСВА ПРОМЕНЕНИЯ БЪЛГАРИН СЛЕД 90Г. И НЕ СМЕ ЗАДРУЖНИ . ЦИГАНИТЕ СА ПО ЗАДРУЖНИ ОТ НАС

    Коментиран от #135

  • 114 И кое не е вярно?

    16 1 Отговор
    Ха ха, някой трябваше да ни го каже.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Да, тъпанарство

    23 2 Отговор
    Че вие всички сте казвали тези думи най-редовно, сега пищите, защото друг ви го е казал? Ето я тъпанарщината. Най-много обиди към България съм чувал от самите българи, и това е ежедневно, и в живота и медиите. Сега какво не ви хареса, че някой ви го казва ясно и емоционално? Тъпанарството е висшата форма на проявя тука.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Преход

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "ИНЖ":

    Къде го видя тоя преход не знам. По скоро е ,,След унищожението"
  • 120 Истината

    13 0 Отговор
    България означава смесени разбъркани прочетете .само тарикати ,шуробаджанащина на приказки сте
  • 121 Фотьо

    11 1 Отговор
    Това само българин може да го напише!
  • 122 Донев

    9 6 Отговор
    Е може и да прикалил малко но е верно в повечето случай ,ами нашият народ е сляп и неблагодарен у не вижда от къде идват парите а те са именно от там от Западна Европа,от газарбейтерите ни там от еврофондовете вижте табелите на инвеститорите по строежите все от евросредства,но ние пак искаме даде залепим към едни измамници лъжебратя като руснаците въпреки че всички бягат от таг особено бившите им республики защото са им сърбали попарата
  • 123 Споко

    11 6 Отговор
    Трябва да си много прост за да си мислиш че в Англия няма корупция и всичко е на шест. Трябва да си много прост за да не разбираш, че просперитета на англичаните се дължи на векове наред колониално робство. Такава статия може да се напише за всяка държава. Това са нормални неща не е толкова зле работата.

    Коментиран от #180

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Мдааа

    21 2 Отговор
    Повечето коментари показват колко е точна статията, независимо кой я е писал. Удар в десетката.
  • 126 Иван Радоев

    15 8 Отговор
    А бай Ганьо ли въоръжаваше башибозука през 1876г.и той ли хвърли бомбите над мирните граждани на София през ВСВ?
  • 127 Българин

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин 🇧🇬":

    Хах смешници писано е от българин за ирония, а не от англичанин 😉
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Краси Марков

    7 1 Отговор
    Това го е писал българин.
  • 135 Иван

    10 7 Отговор

    До коментар #113 от "Бигд":

    Преди 90г., комунистите искаха всички да сме равни, а то никога не е било. След 90г. по предприемчивите може да се каже успяха(успеха е различен за всеки). След 90г. се оказа колко грешно са управлявали две поколения комунягите, защото сегашните управляващи са родени и възпитани в него време пример: Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов, Мустафата Карадайъ и много други. Просто през комунизма се създадоха мързеливци, крадци, лъжци и сега се усъвършенстваха.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 От кои си

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Делю Хайдутин":

    От кои си, от ромеите или пенсионерите
  • 138 Отговори си сам

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гого":

    Некадърници като теб
  • 139 Шопендар

    9 3 Отговор
    И тези писания са на представител на общност която от създаване на последната българска държава прави всичко възможно с всички средства да затрие нашата нация и държава.бактън от чужди мнения и грижи.ние сами трябва да си оправим къщата
  • 140 Мехмед

    4 4 Отговор
    Тези на снимката са прабългари.
  • 141 Трифонов

    17 4 Отговор
    Никакъв англичанин не го е писал това нещо. Не се лъжете. Няма как един чужденец за няколко години живот в България и то на село, да формулира така прецизно и съвършено точно нещата. Но без значение де - ВСЯКА БУКВА Е САМАТА УЖАСЯВАЩА ИСТИНА! Набийте си го в главите. Не ставаме като народ, затова не заслужаваме държава, да не говорим пък за държава на такова прекрасно място. Ако ли пък наистина го е писал англичанин... положението е много по-тежко, отколкото си мислим. Това би означавало, че са хвърлили сериозно око на територията ни и в същото време са осъзнали, че "битката при Дойран" не би могла да се повтори, защото тия, дето живеем тук сега, нямаме нищо общо с ония... и ке паднем без бой.
  • 142 Перо

    9 4 Отговор
    Тоя е минимум на три линиики! Ами да си ходи, щом не му харесва, това е най-лесно! Само утайката на английското общество, останали без пари, идват в БГ да лочат евтин алкохол! Само че трябва да отчете, че “простия народ”, при Добро поле разгроми английските томита и ги направи на кайма, през 1-та св.война, въпреки тройното числено превъзходство! Да се ограмоти малко с историята! Наркоман “ПРОСТ”!!!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Перо

    5 1 Отговор
    Англия е единствената колония - бивша Метрополия!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 ИВАН ХАДЖИЙСКИ

    10 2 Отговор
    АБСОЛЮТНА ИСТИНА! ВСЕ ЕДНО АНАЛИЗА ГО Е ПИСАЛ ИВАН ХАДЖИЙСКИ.

    Коментиран от #148

  • 147 много умно

    4 2 Отговор
    Няма полза от тез фейкове.
    Може да си мислите, че има полза, ама няма.
    Нексопосано и некадърно са написани. па макар и идеята им да е благородна - изпълнението е тъпичко....
  • 148 само да питам

    3 2 Отговор

    До коментар #146 от "ИВАН ХАДЖИЙСКИ":

    Ти себемразещ се комплексар ли си или чуждене, който се прави на българин?

    А писанието е фейк. Ако не си схванал , да те светнем.
  • 149 Психолог

    9 1 Отговор
    Съгласен съм с написаното , но ...! Не е написана от чужденец! Никой чужденец не само не владее така добре Български език , а и няма да се изрази по този начин!!! Не е написана и от българин , той също няма да се изрази по този начин! Написана е от българка , която ненавижда България , ама живее в нея защото няма друг избор! Има избор , ама на Нея не и изглежда добър!:) Между другото съм чисто породен Българин! Проследил съм потеклото си 3 и поколения назад! Тия , лъжат!
  • 150 кална вена

    1 2 Отговор
    кви са тия расизми бе, да и те са българи даже повече от вас....фашаги
  • 151 Московски

    2 1 Отговор
    Велики умньовци които пишете тук, моля замислите се знаете ли какво пише в чл.6 от Конституцията ни. Аз знам колко го знаят нула геврек. Препоръчвам правете като мен. Скривам трикольор от баджа си и не отговарям на въпроси свързани с нацията.
  • 152 Хаха

    9 1 Отговор
    Прав е англичанина. Вижте само коментарите във Факти и ще се уверите че е прав.
  • 153 Анонимен

    2 2 Отговор
    Англичанина много знае къде се намира България, поне преди над 10 години бе, като им казваха, Аз съм българин, о, да Румъния. Не, България българин. Бивот си живеят техните, а вие публикувайте статиите си за абталите останали завинаги в някои дълбоки провинции.
  • 154 Мерси

    3 3 Отговор
    Подвеждаща статия
  • 155 Кълъмбъс Хотела

    8 0 Отговор
    "Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!" Заклевам се ритуално че, това е самата истина!!!
  • 156 Само дето не каза

    10 5 Отговор
    Истинската причина за това е - комунизма! Много промити мозъци! А иначе право в десятката!
  • 157 Анонимен

    5 1 Отговор
    Няма по-извратен народ от британския. Нация от дегенерати.
  • 158 Перо

    5 3 Отговор
    Начинът на мислене, интелекта, словосъчетанието, формата на изказа, всичко това сочи, че това не е никакъв англичанин, а по-скоро “прост” пома4ор, подобен на Д. Джамбазов или някой редактор от Фрогнюз!
  • 159 от бранша

    8 1 Отговор
    Този човек е много много прав но малцина ще си го признаят.
  • 160 Петър Турлаков

    7 0 Отговор
    Пълно е в пресата с такива англичани ,които правят дисекция на българина.
    Не се лъжете,това го е написал гневен българин.

    Англичанинът пък е толкова прост ,че едно нормално име,моето не може да запомни поне три месеца,камили да анализира някоя народност.
    По принцип англичаните се мислят за най великите и е нормално да мразят всичко,което се движи по света.

    Коментиран от #170, #173

  • 161 Хахаха

    4 3 Отговор
    И това го казва човек, който доскоро бе управляван от призната за най простия политик на планетата Лиз Тръс:) Сега пък ги управлява индиец, за Борката да не говорим:)
  • 162 Реалност

    3 1 Отговор
    Тези на снимката по приличат на англичани трето поколение отколкото на българи. До десетина години Германия ще стане ислямска република, а Англия африканска държава.

    Коментиран от #167

  • 163 Българин

    3 1 Отговор
    Англичанин никога не би сложил такава снимка под такава статия, всички знаем, че в Англия само черните и джендърите имат значение.
  • 164 Адолф

    2 2 Отговор
    Прост народ-щом още вярва,че америте му вземат златото за добро,или че комунизма ще се върне заедно с Бай Тошо :)
  • 165 Да, ама не...

    3 4 Отговор
    Англичанин с име Едуард Стърнс никога не е притежавал собственост в България. Статията е много разпространена, но вероятността да е писана от чужденец никак не е голяма.
  • 166 Кирпича

    0 0 Отговор
    100 % вярно, само е пропуснал да добави геронтофилските ти наклонности , които навярно са оставили дълбок отпечатък върху примитивната ти хейтърска мутра.
  • 167 Мехмед

    1 1 Отговор

    До коментар #162 от "Реалност":

    Тези на снимката са истински (пра) българи.

    Коментиран от #195

  • 168 Александър

    3 1 Отговор
    А нали благодарение на вас сме били под робство! Бързо забрави хте колко офицери сте имали в ту рската армия! А вашата армия в Африка от англичани ли е била само! И вашата попара съм сърб ал, и вие не сте това, за което се представяте!

    Коментиран от #169

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Московски

    3 1 Отговор
    Една истинска статия и коментарите тук доказват истинността и. Само да ми падне Паисий ще види що се срамя да се наричам.......
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Баце

    6 0 Отговор
    Прав е човека, по-добре едва ли може да се каже, ама е трябвало да сложи и това като доказателство:
    "АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И ЗА ТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ!"
    И така опростяването и опростачаването продължава с 200 вече 33 години.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Християнка

    3 1 Отговор

    До коментар #123 от "Споко":

    Не смятам,че такава статия може да се напише за всяка държава и това да са нормални неща,когато тя завършва с призив ,,Унищожете ги. "
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Дидо

    2 0 Отговор
    Умна Англия.Сега го публикува.....

    ....
  • 183 Народът

    3 3 Отговор
    Може би този българин искаше да ни каже,СТИГА толкова търпяхме РАДЕВАТА ЗИМА и да вземем да се борим
  • 184 111

    3 1 Отговор
    Публикуването на такива "Факти" е обидно дори за "простия" българин. Все пак това е мнението само на един представящ се за англичанини, който както сам признава търси изгодната сделка за евтин имот и красива природа. Обидно е, че толкова много хора са се съгласили със субективното мнение на един човек с претенции за принадлежност към британския народ. Въобще не искам да се принизявам до нивото на така наречения автор на тази статия и да коментирам поведението и действията на британските туристи по нашите курорти. Но не мога да приема доброволното публикуване на такива материали от разни сайтчета и псевдо "борци" за истина и отразяване на действителността. С публикуването на такива материали обиждаде най-вече себе си и чуждопоклоничеството.
  • 185 От 80-те процента

    5 0 Отговор
    А бе, вярно го е казал? Това, всяка сутрин, трябва го препрочитаме докато не вникнем в смисъла му и започнем да се прменяме!
  • 186 ВиеТъпиЛиСте?

    4 0 Отговор
    Още в първото изречение се отбелязва, че текста е фантастичен (или сатиричен). Дори не се знае дали Едуард Стърнс е истински човек. И това е нещо, което беше публикувано пред 11 години - през 2012.
    Но като гледам коментарите тука.... наистина няма по-прост народ.
  • 187 Стига вече

    4 3 Отговор
    Това си е чиста Кремълска пропаганда внушаваща с години че сме никой че Българина е лош човек което всеки знае че не е вярно Напротив няма по съ страдателен и гостоприемен народ от нас Колкото до икономическото ни съ стояние виновни са Болшевиките и структурите им които още ни дърпат конците
  • 188 С извинение Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Делю Хайдутин":

    Това е простотия - да мразиш пенсионерите - дано си безсмъртен!
  • 189 Айше

    1 0 Отговор
    Наистина са прости
  • 190 Руский

    1 2 Отговор
    На този кух англичанин му препоръчвам да отиде да се прегледа на доктор и тогава да дава мнение за българския народ !
  • 191 За решаването на един (или много)

    3 0 Отговор
    Проблем, първото нещо е той да бъде назован директно. Този англичанин е напълно прав. Няма значение дали ни харесва или не. Имаме само един шанс - и той е да го приемем и да започнем да действаме, а не само да говорим.
  • 192 Хххх

    0 0 Отговор
    Сиган булгар, те чок гюзел. Копат, цепят дърва цяла нощ, от германия стоки и булгар дохтор купува от тях, горе на снимката. Не майтап работата, много говор, малко работа булгар. Живи и здрави да са ромите да хранят и гледат булгар.

    Коментиран от #194

  • 193 Анонимен

    0 1 Отговор
    Карпуз продават, а кой дава тях, кмета. Имат пари и са щастливи, не кибик на скамейките лафмоабет и клюките вървят ли вървят при българите.
  • 194 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #192 от "Хххх":

    Ти що не си гледаш Родината,а за българите си се загрижил.Когато му дойде времето и със ромеи и с византийци ще се оправиме.
  • 195 А на бас

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Мехмед":

    Половината се казват Хасан ,останалите са ти адаши.